Die Amerikaanse hypotheken brachten het balletje aan het rollenquote:Op maandag 2 juli 2012 19:23 schreef DS4 het volgende:
[..]
Die is ontstaan door slechte schulden, niet door schulden.
Waar komt die 55k vandaan? Is dat spaargeld? Alles bij elkaar ("bezit minus schulden")? Is dit getal uit de lucht gegrepen of ergens met berekening te vinden? Ik ben wel benieuwd.quote:Op maandag 2 juli 2012 19:07 schreef DS4 het volgende:
[..]
Nog steeds: gemiddeld 55K aan netto bezit als je de waarde van woningen op nihil stelt.
Hoezo problemen?
+ Aandelen en andere beleggingen.quote:Op maandag 2 juli 2012 19:34 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Waar komt die 55k vandaan? Is dat spaargeld?
55k is totaal hypotheekbedrag - huizenprijzen hypotheekbezitters. Dus 55K "winst"quote:Op maandag 2 juli 2012 19:34 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Waar komt die 55k vandaan? Is dat spaargeld? Alles bij elkaar ("bezit minus schulden")? Is dit getal uit de lucht gegrepen of ergens met berekening te vinden? Ik ben wel benieuwd.
En: zit de Staatsschuld (25k per inwoner) hier ook al in?
Slechte schulden impliceert dat er zoiets als goede schulden bestaat.quote:Op maandag 2 juli 2012 19:23 schreef DS4 het volgende:
[..]
Die is ontstaan door slechte schulden, niet door schulden.
Nee dat is het bedrag wat gemiddeld aan bezittingen in Nederland aanwezig is buiten het eventuele huis.quote:Op maandag 2 juli 2012 19:47 schreef opgebaarde het volgende:
[..]
55k is totaal hypotheekbedrag - huizenprijzen hypotheekbezitters. Dus 55K "winst"
Schulden zijn niet in goed of slecht te classificeren. Je hebt hooguit schulden, (gedeeltelijk) afgedekt door een risicovol of minder risicovol onderpand.quote:Op maandag 2 juli 2012 19:50 schreef NorthernStar het volgende:
[..]
Slechte schulden impliceert dat er zoiets als goede schulden bestaat.
Lijkt me wat paradoxaal. Tenzij je voor Goldman Sachs of JPMorgan werkt oid.
Deze werd getriggerd door een default van mensen met lage inkomens op hun hypotheek. In Nederland is daar absoluut geen sprake van, omdat mensen uit de lage inkomensklasse veelal geen eigen huis hebben, maar huren. De Amerikaanse hypotheekschuld zit totaal anders in elkaar dan de Nederlandse hypotheekschuld.quote:
De slechte amerikaanse hypotheken ja...quote:Op maandag 2 juli 2012 19:25 schreef opgebaarde het volgende:
Die Amerikaanse hypotheken brachten het balletje aan het rollen
Pensioenvermogen, deposito's en effecten, cijfers komen uit het kwartaalbericht DNB.quote:Op maandag 2 juli 2012 19:34 schreef RemcoDelft het volgende:
Waar komt die 55k vandaan? Is dat spaargeld? Alles bij elkaar ("bezit minus schulden")? Is dit getal uit de lucht gegrepen of ergens met berekening te vinden? Ik ben wel benieuwd.
En: zit de Staatsschuld (25k per inwoner) hier ook al in?
Nee.quote:Op maandag 2 juli 2012 19:47 schreef opgebaarde het volgende:
55k is totaal hypotheekbedrag - huizenprijzen hypotheekbezitters. Dus 55K "winst"
Met een calvinistische inslag bestaan er geen goede schulden.quote:Op maandag 2 juli 2012 19:50 schreef NorthernStar het volgende:
Slechte schulden impliceert dat er zoiets als goede schulden bestaat.
Lijkt me wat paradoxaal. Tenzij je voor Goldman Sachs of JPMorgan werkt oid.
Jíj poneert dat de schilden te hoog zijn.quote:
Niet mee eens. Een schuld kan absoluut en relatief hoog zijn.quote:Tja, je kunt de hoogte van de schuld prima aan de hand van objectieve graadmeters bepalen. Dat jij dieper wilt duiken in bezittingen en aflossingsvormen is fijn (moet je vooral doen), maar verandert verder niks aan de hoogte van de schuld.
Je snapt er niets van, dat is duidelijk.quote:Met "algemeen bekend" doel ik op een nieuwsfeit dat gewoon bekend is bij mensen die het afgelopen jaar het nieuws een beetje hebben gevolgd, sorry. Je dwalingen met God en homeopathie veranderen daar niks aan.
Als schulden in absolute zin onwenselijk zijn maakt de hoogte van de schuld ook niet uit...quote:Op maandag 2 juli 2012 17:14 schreef Boldface het volgende:
Als je bezittingen hoger zijn dan je schuld, heb je op individueel niveau geen acuut probleem. Het blijft nog steeds onwenselijk dat je zulke hoge schulden hebt openstaan.
De gemiddelde waarde van het hypothecaire onderpand is in 2012 232.000 euro. Dat is 24.7% méér dan de gemiddelde hypotheek die op die huizen drukt.quote:Overigens is de hypotheekschuld 652 miljard en het aantal eigen-woningbezitters met een hypotheek ongeveer 3,5 miljoen (huishoudens; bron: CBS). Een snel rekensommetje leert: ruim 186.000 euro per hypotheek.
quote:Op maandag 2 juli 2012 15:50 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
Het feit is een feit als je de bron ervan geeft.
http://www.elsevier.nl/we(...)-hoge-hypotheken.htmquote:IMF waarschuwt Nederland weer voor te hoge hypotheken
donderdag 16 december 2010 09:29
Het Internationaal Monetair Fonds heeft opnieuw gewaarschuwd voor de hoge hypotheekschulden van Nederlandse huishoudens. Die vormen een bedreiging voor de stabiliteit van de financiële sector.
http://www.dendulkenpartn(...)pioen-tophypotheken/quote:Nederland Wereldkampioen Tophypotheken
Tophypotheken zijn omstreden
In maart zei president Nout Wellink van de Nederlandsche Bank (DNB) dat ”Nederland wereldkampioen tophypotheken is”, en dat was geen compliment. DNB werkt aan zwaardere eisen voor banken die veel (top)hypotheken op de balans hebben staan.
Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM), die 21 april 2009 een verbod afkondigde op hypotheken hoger dan de woningwaarde, valt 5 à 10% van alle hypotheken in Nederland – dat zijn er 3,2 miljoen – onder de gewraakte categorie. Volgens de AFM neemt het toe. ”Maar de precieze cijfers, daar kan ik je niet aan helpen”, zegt een woordvoerster. Bij starters ligt dit cijfer anders, en zou slechts 10% van de starters de mogelijkheid hebben om eigen geld in de woning te stoppen.
Twee internationale studies
DNB verwijst naar twee internationale studies. Ten eerste die van het Internationaal Montair Fonds van een jaar geleden. Dat instituut waarschuwde voor de hoge hypotheeklast in Nederland, dat in die studie bijna bovenaan stond wat betreft hypotheekschuld als percentage van het bruto nationaal product.
Een andere studie is recenter. De Europese Centrale Bank schreef in maart dat de gemiddelde nieuwe hypotheek in Europa ongeveer 80% van de woningwaarde is. In Nederland is het echter 101% (cijfers uit 2007). Dat is veruit het hoogste percentage. De nummers twee en drie, Frankrijk (91%) en Ierland (83%) zitten een stuk lager. Hoeveel procent in Nederland een tophypotheek is, is daarmee echter nog altijd niet duidelijk.
Internationaal vergelijkbaar?
Probleem met internationale vergelijkingen is verder dat het in de financiële wereld gebruikelijk is om te spreken van ”loan to value” of LTV. Dat is de hypotheek als percentage van de koopprijs. Maar in Nederland is het veel gebruikelijker om de hypotheek af te zetten tegen de zogeheten executiewaarde – de geschatte veilingwaarde.
Recente cijfers zijn er niet. Het kadaster noteert weliswaar hypotheekinschrijvingen, waaruit blijkt dat nieuwe hypotheken een LTV van 113% hebben. Maar veel huizenbezitters laten een hoger bedrag inschrijven dan ze daadwerkelijk opnemen, zodat ook dit cijfer onbetrouwbaar is.
In deze draad claimt ook niemand de cijfers te kennen, dus waar die aanvallen richting Boldface op gebaseerd zijn ontgaat me volledig.quote:Op woensdag 4 juli 2012 07:42 schreef Worteltjestaart het volgende:
Hier staan nog steeds geen cijfers in over hoe hoog de hypotheekschuld is als je corrigeert voor gereserveerde aflossingen.
Met de krant, komt de leugen in het land...quote:Op woensdag 4 juli 2012 07:12 schreef lexgauw007 het volgende:
http://www.elsevier.nl/we(...)-hoge-hypotheken.htm
Niet dat Nout Wellink het beter weet dan de multideskundigen hier op Fok maar hij zei in maart j.l. iets over de hypotheken, het staat hieronder.
[..]
http://www.dendulkenpartn(...)pioen-tophypotheken/
4 miljoen overigens (Bron: CBS). 163K per woning gemiddeld derhalve. Hetgeen inhoudt dat de gemiddelde overwaarde ongeveer 30% is.quote:Op maandag 2 juli 2012 17:14 schreef Boldface het volgende:
Overigens is de hypotheekschuld 652 miljard en het aantal eigen-woningbezitters met een hypotheek ongeveer 3,5 miljoen (huishoudens; bron: CBS). Een snel rekensommetje leert: ruim 186.000 euro per hypotheek.
hier komen banken van in de problemen , lijkt me een domme maatregel, puur verkiezingsrethoriekquote:Op zaterdag 30 juni 2012 15:24 schreef Wokkel het volgende:
Als je de woningmarkt in beweging wil brengen moet je de markt het werk laten doen.
Overheidsbemoeienis leidt tot niets anders dan marktverstoring.
Jij snapt nog stééds niet dat de pure hoogte van de hypotheekschuld niets zegt?quote:Op woensdag 4 juli 2012 08:36 schreef RemcoDelft het volgende:
Als we dan recordhouder hypotheekschulden zijn zal het in Spanje en Ierland wel helemaal feest zijn!
Als de banken in de problemen komen moeten de burgers het probleem oplossen. Dat hebben we met Fortis nog niet zo lang geleden gezien.quote:Op woensdag 4 juli 2012 08:39 schreef HD9 het volgende:
[..]
hier komen banken van in de problemen , lijkt me een domme maatregel, puur verkiezingsrethoriek
http://www.novatv.nl/page(...)+activiteiten+Fortisquote:De Nederlandse Staat wordt volledig eigenaar van alle activiteiten van het bank- en verzekeringsconcern Fortis in Nederland en van het Fortis-deel van ABN Amro in Nederland.
Het gaat om 45.000 medewerkers en 720 kantoren. De overheid betaalt daarvoor 16,8 miljard euro.
Deze overeenkomst is de afgelopen dagen in het diepste geheim gesloten met de overheden van België en Luxemburg, én de top van het Fortis-concern. Dit vervangt het akkoord van een week eerder, waarin de Nederlandse overheid een belang van 49 procent nam in de Nederlandse Fortis-poot. Daarvoor werd 4 miljard betaald. Per saldo wordt nu dus ruim 12 miljard meer betaald.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |