bronquote:Treinreizigers moeten minder klagen over grote problemen op het spoor. Zeker als die worden veroorzaakt door winterse omstandigheden of bliksem. De boosheid van reizigers “bevreemdt mij soms”, zegt minister Schultz van Haegen (Infrastructuur, VVD) vandaag in een interview in NRC Handelsblad.
Schultz zegt dat op een winterdag in 2010 bijna 900 kilometer file op de weg stond en mensen op Schiphol op veldbedjes overnachten vanwege geschrapte vluchten.
Schultz:
“En toch fixeerde de hele discussie zich weer op de vertraging op het spoor. De reiziger pikt het nog steeds niet als het systeem stilligt. Die wordt daar heel boos over. Ik begrijp dat treinreizigers zich machtelozer voelen omdat ze niet even een andere weg kunnen inslaan. Maar iedereen moet ook beseffen dat het spoor geen product is waar je nul risico loopt.”
...
Als nu een trein uitvalt, wordt geprobeerd een alternatief in de bestaande dienstregeling te regelen.
Schultz:
“Maar die raakt dan verder ontregeld. Je kunt ook zeggen: ‘U heeft even pech. We laten uw trein uitvallen, zodat de volgende trein gewoon kan rijden.
Ze heeft een auto met chauffeur.quote:Op vrijdag 29 juni 2012 09:08 schreef gebrokenglas het volgende:
Gaat mevrouw Schultz ook wel eens met de trein in de spits als het regent?
Dat sowieso, die hele top van de NS in de pek en veren eruit trappen, daarna op het spoor bindenquote:Op vrijdag 29 juni 2012 09:10 schreef RemcoDelft het volgende:
Mond dicht en slikken! Niet klagen! Gewoon de volle mep betalen! Naast de miljardensubsidie natuurlijk...
Outsource die hele NS-operatie nou eens naar een stel Japanners, die kunnen wel op tijd rijden. En dan is 5 minuten te laat niet "op tijd" zoals bij de NS!
Wanneer zou Schultz zelf voor het laatst in de trein gezeten hebben? Regen, sneeuw, zon, onweer, bladertjes, wind, ALLES grijpen ze aan om maar niet te hoeven rijden. Terwijl juist een trein op rails totaal geen last van sneeuw o.i.d. zou moeten hebben.
Komt-ie nog een keer:
In Duitsland hebben ze anders ook elk jaar problemen met sneeuw, en dat sporennetwerk is minder druk bezet als het onze, dus dat is niet zo zwart/wit. Idem het voorbeeld uit Zwitserland laatst, die rijden wel als er sneeuw ligt. Daar zit een complex meerjarenplan achter, met langdurige miljardeninvesteringen. De politiek in Nederland echter, heeft de laatste ~10 jaar prorail nagenoeg geen cent extra gegeven om het spoor te upgraden. Sommige onderstations stammen nog uit de jaren 70 godbetert..quote:Op vrijdag 29 juni 2012 09:07 schreef kovenant het volgende:
vluchten worden overal ter wereld geannuleerd dmv weer.
in elk land waar het sneeuwt staan files
alleen in nederland stop spoor ermee na 5 vlokken sneeuw,
in andere landen kunnen ze door meters dik sneeuw heen ploegen , maar hier niet hoor
Godverdomme, kut.quote:Treinreizigers moeten minder klagen over grote problemen op het spoor. Zeker als die worden veroorzaakt door winterse omstandigheden of bliksem. De boosheid van reizigers “bevreemdt mij soms”, zegt minister Schultz van Haegen (Infrastructuur, VVD) vandaag in een interview in NRC Handelsblad.
Jawel hoor. Bakken met geld. Maar dat is allemaal richting translink gegaan.quote:Op vrijdag 29 juni 2012 09:21 schreef fruityloop het volgende:
De politiek in Nederland echter, heeft de laatste ~10 jaar prorail nagenoeg geen cent extra gegeven om het spoor te upgraden.
En dat systeem werkt prima. Lange leve mijn NS-businesscard..quote:Op vrijdag 29 juni 2012 09:23 schreef Murdera het volgende:
[..]
Jawel hoor. Bakken met geld. Maar dat is allemaal richting translink gegaan.
Euhm.quote:Op vrijdag 29 juni 2012 09:33 schreef fruityloop het volgende:
[..]
En dat systeem werkt prima. Lange leve mijn NS-businesscard..
Ja hoor, de minister heeft gelijkquote:Op vrijdag 29 juni 2012 09:39 schreef DS4 het volgende:
De Minister heeft gewoon gelijk dat bij vertragingen onder extreme omstandigheden (als dus ook het vliegverkeer en het wegennetwerk compleet ontregelt is) het geklaag van treinreizigers idioot is.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |