abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 2 augustus 2012 @ 19:37:10 #126
211797 Esses
Splendide mendax
pi_115011992
Vijf lichamen gevonden in Srebrenica op basis Dutchbat

quote:
Op de voormalige compound van Dutchbat in het Bosnische Srebrenica zijn donderdag vijf lichamen opgegraven. Dat heeft een woordvoerder van de hulporganisatie IKV Pax Christi gezegd.

Het gaat om twee vrouwen, twee mannen en een baby. Een van de vrouwen was liggend op een bed begraven. De stoffelijke overschotten zijn naast elkaar gevonden, enkele in plastic en enkele in dekens gewikkeld.

Het graf werd vorige week gevonden. Tot dan was bekend dat er vijf tot negen inwoners van Srebrenica op de basis waren begraven, maar onduidelijk was waar precies. Vrijdag wordt gekeken of er nog meer lichamen in het graf liggen.

Duizenden inwoners van de moslimenclave Srebrenica zochten in de zomer van 1995 hun toevlucht op de basis van de Nederlandse blauwhelmen. Enkelen overleden in de dagen voor de val van Srebrenica, door oorzaken als uitputting en gebrek aan water en medicijnen. Zij werden op de compound begraven in een geïmproviseerd massagraf.

Het was bekend dat het graf bestond, maar niet waar het te vinden was. Voormalige Dutchbatters hebben zich jarenlang ingezet om het graf te vinden, samen met IKV Pax Christi. De zoektocht werd bemoeilijkt doordat het ministerie van Defensie aanvankelijk geen informatie wilde vrijgeven.

Het is de bedoeling de gevonden lichamen te identificeren door dna-onderzoek, de precieze doodsoorzaak vast te stellen en de lichamen vervolgens te herbegraven.

De Nederlandse blauwhelmen, die tot taak hadden Srebrenica te beschermen, weken uiteindelijk voor de Bosnisch-Servische troepen. Die vermoordden vervolgens ongeveer achtduizend moslimmannen en -jongens uit Srebrenica. Nog altijd worden enkele duizenden mensen uit Srebrenica vermist.

Ex-Dutchbatter Adje Anakotta, die betrokken was bij de zoektocht naar het graf, is blij dat het nu gevonden is. "Dat is voor de overlevenden, maar ook voor ons van belang. Het maakt tevens de weg vrij voor andere vormen van samenwerking." Hij hoopt op betere relaties tussen de bevolkingsgroepen in Bosnië.
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 2 augustus 2012 @ 22:43:27 #127
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_115023557
Beveiliging Defensie op schepen nog te duur

ROTTERDAM - Zolang de kosten van beveiliging van koopvaardijschepen door Nederlandse mariniers niet marktconform zijn, blijven die boten private beveiligers inhuren om piraten van zich af te houden. Dat zei Martin Dorsman, directeur van de Nederlandse brancheorganisatie van reders KVNR donderdag.

Reders melden dat hoewel het wettelijk verboden is, er altijd gewapende beveiligers meegaan op schepen die langs Somalië varen. „Dat gebeurt niet alleen op Nederlandse koopvaardijschepen, maar op alle schepen”, vertelde Dorsman.

Het is minister Hans Hillen van Defensie een doorn in het oog. „We hebben een rechtstaat en een rechtstaat heeft wetten. Een element daarin is dat het gebruiken van geweld is voorbehouden aan de overheid. Het is hier niet Amerika, waar iedereen maar met een wapen kan rondlopen.”

Hillen vindt ook dat onterecht het beeld ontstaat dat de overheid traag is, koppig en bureaucratisch. Het tegendeel is het geval. „Wij staan klaar. We hebben 100 teams beschikbaar, er zijn er maar 26 aangevraagd. Als het nodig is, gaan we naar 200 of 300 teams. En de prijs hebben we allang laten zakken, naar 5000 euro per dag.” Dat is echt al heel wat, blijkt uit de woorden van de bewindsman, want 'ik moet erg bezuinigen en onderhandelen met Financiën'.

Hillen snapt het geldprobleem van de reders wel, maar roept ze op redelijk te zijn en niet door te gaan met private beveiligers en ook de overheid zo niet te provoceren. Daarbij is het inhuren van private beveiligers niet alleen illegaal, maar misschien uiteindelijk ook vaak nog 'goedkoop, duurkoop.' „Wij nemen de verantwoordelijkheid voor de hele juridische nasleep, als er doden of gewonden vallen. Verantwoordelijk is anders de kapitein.”

Hillen wijst er verder op dat de piraterij ook succesvol wordt bestreden en dat er nog nooit een Nederlands schip is gekaapt. Het nastreven van rust is een taak van overheden. Private beveiligers zitten juist helemaal niet op veiligheid te wachten, zegt Hillen, die hebben juist belang bij onrust. „Voor hun is het handel.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)hepen_te_duur__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 2 augustus 2012 @ 22:53:09 #128
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_115024267
Ridder Militaire Willems-Orde Den Ouden overleden

Ridder Militaire Willems-Orde Frits Jan Willem den Ouden is gisteren op 98-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Breda. Hij was de oudste nog levende Ridder MWO en tevens de laatste die bij de Koninklijke Luchtmacht heeft gediend.

De oud-luchtmachtmilitair verdiende zijn sporen onder meer door zijn inzet tegen de Japanners in Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog. De in 1914 geboren Hagenaar startte zijn loopbaan op 22-jarige leeftijd overigens als officier bij de artillerie. Eenmaal ‘in de oost’, voormalig Nederlands-Indië, schoolde hij om naar de vliegdienst, waar hij in 1939 zijn groot militair vliegbrevet haalde. Onder zijn leiding wisten de Nederlandse bommenwerpers de Japanners veel schade toe te brengen. Dit ging altijd gepaard met groot gevaar voor eigen leven, getuige ook de ruim honderd kogelgaten in zijn vliegtuig bij een van de aanvallen.

B-25
Den Ouden werd in 1942 voor zijn inzet beloond met een Militaire Willems-Orde. De jaren daarna leidde hij Nederlandse vliegers op in Amerika op de Royal Netherlands Military Flying-School en vloog hij vervolgens nog vele missies vanuit Australië met een B-25 Mitchell bommenwerper van het 18e Squadron. Na de oorlog keerde Den Ouden terug naar Nederland waar hij op juni 1950 met eervol ontslag ging.

Metaal
Jarenlang werkte Den Ouden voor een metaalbewerkingbedrijf en in 1970 richtte hij de voormalige scheepswerf 'De Amer' op. Er zijn jaarlijks 100 motorboten gemaakt voor de wereldmarkt, die vooral voor patrouilles gebruikt werden. Op 60-jarige leeftijd verkocht hij het bedrijf en ging hij met pensioen.

Warm hart
Behalve de Militaire Willems-Orde, Ridder vierde klasse, ontving Den Ouden ook het Vliegerkruis, het Oorlogsherinneringskruis en het Ereteken voor de Orde en Vrede. Den Ouden bleef defensie en de luchtmacht een warm hart toedragen en was een graag geziene gast op vele bijeenkomsten waar hij geanimeerd verslag deed van zijn ervaringen. Den Ouden was 9 maart van dit jaar nog te gast bij de luchtmacht toen luitenant-generaal Sander Schnitger het commando over dit krijgsmachtdeel overnam van zijn ranggenoot Jac Jansen.

Zeven
Er zijn nu nog zeven levende Ridders MWO over. De Engelsman Ken Mayhew (1917) is nu de oudste. Verder zijn het de Edward Fulmer (USA, 1919) en de Nederlanders Albert Hoeben (1920), Cornelis van den Hoek (1921), Pierre Louis baron d’Aulnis de Bourouill (1918), Giovanni Hakkenberg (1923) en de enige actief dienende militair kapitein Marco Kroon (1970).

UPDATE 02-08-12 15.00 uur: Het afscheid van Ridder Militaire Willems-Orde Frits Jan Willem den Ouden is met militaire eer op woensdag 8 augustus in Breda.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)uden_overleden_video
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 11:25:10 #129
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_115042106
Pilot voertuigpool van start
13 Mechbrig is op woensdag 1 augustus gestart met de pilot poolvorming voertuigen. Als eerste eenheid van defensie zal de brigade binnen een aantal weken een gedeelte van haar zogenaamde groene wielvoertuigen, waaronder Mercedes Benzen en viertonners, overdragen aan de Regiopool Zuid in Lieshout.

Onder leiding van kapitein Gubbels (commandant Regiopool Zuid) en adjudant Borgh (coördinator Regiopool Zuid) rijdt 41 Pagnbat als eerste bataljon eind augustus een deel van haar wielvoertuigen vanuit de kazerne in Oirschot naar Lieshout. Het plaatselijke MOB-complex Mariahout doet met al zijn opslagfaciliteiten dienst al voertuigpool- en onderhoudsplaats.

De brigade (en vanaf 1 januari 2013 ook de andere landmachtbrigades) mag 50% van zijn groene wielvoertuigen behouden en levert 50% in.
Van de ingeleverde voertuigen wordt 30% stilgezet en gaat 20% in de pool. De pool voorziet dan op aanvraag alle brigade-eenheden van voertuigen wanneer zij op oefening gaan.



FB 13Mechbrig
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 13:29:52 #130
211797 Esses
Splendide mendax
pi_115047552
Eerste van defensie? Lamenielachen
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 13:39:41 #131
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_115047965
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 13:29 schreef Esses het volgende:
Eerste van defensie? Lamenielachen
Hoezo? Gebruikt de KMar dit dan al?
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 19:06:33 #132
211797 Esses
Splendide mendax
pi_115063221
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 13:39 schreef Schild het volgende:

[..]

Hoezo? Gebruikt de KMar dit dan al?
Binnen de KMar bestaan er idd al voertuigpools
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  zaterdag 4 augustus 2012 @ 01:36:06 #133
326881 mpc007
Bingo.... How fun!
pi_115082902
Sowieso een idiote bezuiniging, neem tenminste aan dat de 50% procent die weg moet er niet voor niets stond...
...(Bijna) op vakantie naar het hoge Noorden!
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 4 augustus 2012 @ 01:37:45 #134
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_115082961
Duitse minister wil bewapende drones

BERLIJN - Duitsland overweegt de aanschaf van bewapende onbemande vliegtuigen voor het leger. Minister van Defensie Thomas de Maiziere zegt dat zaterdag in een interview met de krant Die Welt.

De aanschaf van wapens is over het algemeen een gevoelig onderwerp in Duitsland. Het parlement is echter in meerderheid voorzichtig positief over het idee. Het leger heeft in Afghanistan al kunnen 'oefenen' met onbewapende drones die het van Israël had geleend.

Volgens De Maiziere zijn er sowieso geen redelijke bezwaren tegen bewapende, onbemande vliegtuigen. „Een drone is niets meer dan een vliegtuig zonder piloot. Vliegtuigen kunnen bewapend worden, dus waarom zou dat met onbemande vliegtuigen niet kunnen? Dat snap ik niet.”

Het leger heeft vooralsnog de Amerikaanse Predator B drones op het oog.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)er_wil_drones__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 4 augustus 2012 @ 01:47:30 #135
326881 mpc007
Bingo.... How fun!
pi_115083203
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 01:37 schreef Cobra4 het volgende:
Duitse minister wil bewapende drones

BERLIJN - Duitsland overweegt de aanschaf van bewapende onbemande vliegtuigen voor het leger. Minister van Defensie Thomas de Maiziere zegt dat zaterdag in een interview met de krant Die Welt.

De aanschaf van wapens is over het algemeen een gevoelig onderwerp in Duitsland. Het parlement is echter in meerderheid voorzichtig positief over het idee. Het leger heeft in Afghanistan al kunnen 'oefenen' met onbewapende drones die het van Israël had geleend.

Volgens De Maiziere zijn er sowieso geen redelijke bezwaren tegen bewapende, onbemande vliegtuigen. „Een drone is niets meer dan een vliegtuig zonder piloot. Vliegtuigen kunnen bewapend worden, dus waarom zou dat met onbemande vliegtuigen niet kunnen? Dat snap ik niet.”

Het leger heeft vooralsnog de Amerikaanse Predator B drones op het oog.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)er_wil_drones__.html
Overwegen wij dat ook niet? Las er tenminste tijdje geleden nog een bericht over... Enige reden om ze niet te hebben lijkt mij omdat ze niet nodig zijn, het is lijkt mij ethischer dan bemande vliegtuigen omdat er dan aan twee kanten slachtoffers kunnen vallen ;)
...(Bijna) op vakantie naar het hoge Noorden!
  zaterdag 4 augustus 2012 @ 14:24:59 #136
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_115094529
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 01:47 schreef mpc007 het volgende:

[..]

Overwegen wij dat ook niet? Las er tenminste tijdje geleden nog een bericht over... Enige reden om ze niet te hebben lijkt mij omdat ze niet nodig zijn, het is lijkt mij ethischer dan bemande vliegtuigen omdat er dan aan twee kanten slachtoffers kunnen vallen ;)
Dat is juist het hele issue: een gevecht hoort volgens sommigen tussen twee partijen te gaan, met allebei een risico om te sneuvelen. Dat risico verwijder je voor één van de twee partijen als je drones gebruikt. En die onkwetsbaarheid kan weer leiden tot slachtpartijen op 'de andere kant' die daar niets tegen kunnen doen omdat hun tegenstander veilig thuis achter een beeldscherm zit, in plaats van op het slagveld.

Hoe fout oorlog ook is, met partijen met betere wapens dan de tegenstander: juist het feit dat beide partijen risico liepen (hoe klein ook), maakte het een 'eerlijk' gevecht. De ironie wil dat de VS een hekel heeft aan snipers, want daar kun je je niet tegen verdedigen, maar dat ze zelf vliegende onbemande snipers gebruikt.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_115100552
Dat 'onbemande' vind ik altijd wat overdreven. Ja, er zit geen piloot in het vliegtuig zelf, maar het ding wordt gewoon op afstand bestuurd. Dus als je wel jachtvliegtuigen wilt in zitten maar geen drones ben je wat hypocriet imo, beide worden bestuurd alleen een van de twee op afstand. Natuurlijk kan een drone ook zelfstandig vliegen (voorgeprogrammeerd) maar de bewapende drones maken niet zelf de beslissing of er geschoten/gebombardeerd wordt of niet. Er is geen A.I. die de keuze maakt. Het is gewoon een modern multifunctioneel wapen.
V10
  zaterdag 4 augustus 2012 @ 17:46:47 #138
211797 Esses
Splendide mendax
pi_115101448
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 17:20 schreef M5 het volgende:
Dat 'onbemande' vind ik altijd wat overdreven. Ja, er zit geen piloot in het vliegtuig zelf, maar het ding wordt gewoon op afstand bestuurd. Dus als je wel jachtvliegtuigen wilt in zitten maar geen drones ben je wat hypocriet imo, beide worden bestuurd alleen een van de twee op afstand. Natuurlijk kan een drone ook zelfstandig vliegen (voorgeprogrammeerd) maar de bewapende drones maken niet zelf de beslissing of er geschoten/gebombardeerd wordt of niet. Er is geen A.I. die de keuze maakt. Het is gewoon een modern multifunctioneel wapen.
Lees vorige post en leg is uit wat je er niet aan snapt.
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 4 augustus 2012 @ 17:58:25 #139
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_115101906
Vraagtekens over veiligheid voor kust Nigeria

DEN HAAG - De PVV vindt dat de marine de Nederlandse koopvaardij moet beschermen voor de kust van Nigeria. De partij reageert daarmee vrijwel direct op het bericht dat gewapende mannen daar twee schepen van de Sea Trucks Group hebben bestormd en twee Nigeriaanse beveiligers hebben gedood.

Sea Trucks Group is gevestigd in Nigeria, maar heeft een Nederlands directie en een vestiging in Rotterdam. De schepen voeren niet onder Nederlandse vlag. Raymond de Roon van de PVV ziet in het voorval aanleiding om de regering te vragen de Nederlandse koopvaardij beter te beschermen. „Bescherming door onze marine van Nederlandse koopvaardijschepen voor Nigeria is geen overbodige luxe.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)gheid_schepen__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 4 augustus 2012 @ 18:02:59 #140
211797 Esses
Splendide mendax
pi_115102048
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 17:58 schreef Cobra4 het volgende:
Vraagtekens over veiligheid voor kust Nigeria

DEN HAAG - De PVV vindt dat de marine de Nederlandse koopvaardij moet beschermen voor de kust van Nigeria. De partij reageert daarmee vrijwel direct op het bericht dat gewapende mannen daar twee schepen van de Sea Trucks Group hebben bestormd en twee Nigeriaanse beveiligers hebben gedood.

Sea Trucks Group is gevestigd in Nigeria, maar heeft een Nederlands directie en een vestiging in Rotterdam. De schepen voeren niet onder Nederlandse vlag. Raymond de Roon van de PVV ziet in het voorval aanleiding om de regering te vragen de Nederlandse koopvaardij beter te beschermen. „Bescherming door onze marine van Nederlandse koopvaardijschepen voor Nigeria is geen overbodige luxe.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)gheid_schepen__.html
moeten ze de NL vlag gaan voeren, en de bijbehorende belastingen...

[ Bericht 0% gewijzigd door Esses op 04-08-2012 18:09:44 ]
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  zaterdag 4 augustus 2012 @ 18:08:26 #141
326881 mpc007
Bingo.... How fun!
pi_115102217
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 17:58 schreef Cobra4 het volgende:
Vraagtekens over veiligheid voor kust Nigeria

DEN HAAG - De PVV vindt dat de marine de Nederlandse koopvaardij moet beschermen voor de kust van Nigeria. De partij reageert daarmee vrijwel direct op het bericht dat gewapende mannen daar twee schepen van de Sea Trucks Group hebben bestormd en twee Nigeriaanse beveiligers hebben gedood.

Sea Trucks Group is gevestigd in Nigeria, maar heeft een Nederlands directie en een vestiging in Rotterdam. De schepen voeren niet onder Nederlandse vlag. Raymond de Roon van de PVV ziet in het voorval aanleiding om de regering te vragen de Nederlandse koopvaardij beter te beschermen. „Bescherming door onze marine van Nederlandse koopvaardijschepen voor Nigeria is geen overbodige luxe.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)gheid_schepen__.html
Lijkt me een mooi voorbeeld van de meerwaarde van betere beveiliging in de vorm van mariniers. Stukje hierboven stond nog dat dit te duur was, maar uiteindelijk ben je meer kwijt als er zoiets gebeurt... Voorbeeldje eigen schuld, dikke @#$$
...(Bijna) op vakantie naar het hoge Noorden!
pi_115102995
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 17:46 schreef Esses het volgende:

[..]

Lees vorige post en leg is uit wat je er niet aan snapt.
Die 'discussie' over het ethische aan een oorlog waarbij een van de partijen een (technologisch)voordeel heeft, bijv. bewapende drones, omdat er aan die zijde dan een onevenredige kans op slachtoffers is. Het is een non-discussie, alle wapens die gebruikt worden in een oorlog zijn ooit met het zelfde doel ontwikkeld: de tegenstander zoveel mogelijk schade toebrengen of uitschakelen met een zo klein mogelijk risico aan eigen zijde.
Van pijl en boog tot high-tech op afstand bestuurbare drones.

Er zijn uiteraard 'wapens' die niet erg ethisch verantwoord zijn, maar dat is dan vanuit humaan oogpunt en niet tactisch gezien.
V10
  zondag 5 augustus 2012 @ 00:04:59 #143
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_115119192
quote:
14s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 18:32 schreef M5 het volgende:

[..]

Er zijn uiteraard 'wapens' die niet erg ethisch verantwoord zijn, maar dat is dan vanuit humaan oogpunt en niet tactisch gezien.
IMHO is ethisch verantwoord altijd uit een humaan oogpunt.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_115127779
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 18:08 schreef mpc007 het volgende:

[..]

Lijkt me een mooi voorbeeld van de meerwaarde van betere beveiliging in de vorm van mariniers. Stukje hierboven stond nog dat dit te duur was, maar uiteindelijk ben je meer kwijt als er zoiets gebeurt... Voorbeeldje eigen schuld, dikke @#$$
Daarom voeren veel schepen niet meer de nederlandse vlag, dan kunnen ze een PMC inhuren, die natuurlijk veel goedkoper is. In Nederland heeft Defensie namelijk een zogenaamd geweldsmonopolie
  zondag 5 augustus 2012 @ 12:24:21 #145
326881 mpc007
Bingo.... How fun!
pi_115132369
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2012 06:14 schreef 026Remco het volgende:

[..]

Daarom voeren veel schepen niet meer de nederlandse vlag, dan kunnen ze een PMC inhuren, die natuurlijk veel goedkoper is. In Nederland heeft Defensie namelijk een zogenaamd geweldsmonopolie
Maar ja, ik neem toch aan dat Nederlandse mariniers van een totaal andere (hogere) klasse zijn dan een stel huurlingen (zeker Nigeriaanse), qua training, bewapening, en andere technologie... Je zal dus toch een kleiner risico op zoiets lopen als je het korps inhuurt...
...(Bijna) op vakantie naar het hoge Noorden!
  zondag 5 augustus 2012 @ 13:15:12 #146
278931 paintmeester
RAMMING SPEED!
pi_115134179
Ze zouden ze niet in moeten huren, het is ons werk om de koopvaardij te beschermen. Imo zou het gratis moeten zijn.

Maar ja als je jaren met de botte bijl de km kapotbezuinigd moet het geld toch ergens vandaan komen.
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
  zondag 5 augustus 2012 @ 13:27:45 #147
211797 Esses
Splendide mendax
pi_115134642
quote:
2s.gif Op zondag 5 augustus 2012 12:24 schreef mpc007 het volgende:

[..]

Maar ja, ik neem toch aan dat Nederlandse mariniers van een totaal andere (hogere) klasse zijn dan een stel huurlingen (zeker Nigeriaanse), qua training, bewapening, en andere technologie... Je zal dus toch een kleiner risico op zoiets lopen als je het korps inhuurt...
Dan mogen ze starten met onder de Nederlandse vlag te gaan varen en dus ook de bijhorende verplichtingen na te komen.
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  zondag 5 augustus 2012 @ 14:39:46 #148
326881 mpc007
Bingo.... How fun!
pi_115137339
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2012 13:27 schreef Esses het volgende:

[..]

Dan mogen ze starten met onder de Nederlandse vlag te gaan varen en dus ook de bijhorende verplichtingen na te komen.
Uiteraard, wat mij betreft zou dat ook best afgedwongen mogen worden, alle Nederlandse bedrijven die extra beveiliging aan boord willen moeten onder Ned. vlag varen
...(Bijna) op vakantie naar het hoge Noorden!
  woensdag 8 augustus 2012 @ 11:37:24 #149
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_115282276
Film over gesneuvelde militairen Afghanistan
UTRECHT - Tussen 2006 en 2010 sneuvelden 25 Nederlandse militairen in Afghanistan. Robert Oey maakte een documentaire over de achterblijvers.

Op zondag 30 september gaat zijn film Gesneuveld in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Oey sprak met nabestaanden en militairen over hun verdriet, hun frustratie, hun woede en ook hun kracht. Ze moeten op den duur hun geliefden loslaten en verder gaan met hun leven.

De regisseur kreeg alle medewerking van het ministerie van Defensie bij het maken van zijn film. Zo kon hij mee met de afdeling bedrijfsmaatschappelijk werk die het slechte nieuws aan nabestaanden overbrengt.

Van Uhm

Ook de commandant der strijdkrachten Peter van Uhm komt aan het woord. Hij verloor zijn 23-jarige zoon Dennis in Afghanistan. In de documentaire zegt Van Uhm te kunnen begrijpen dat mensen zoeken naar de ontbrekende puzzelstukjes. ''Maar als ik aan mijn eigen zoon denk, is op de vraag waarom ieder antwoord krom. Het is beter stil te staan bij hoe nu verder te gaan."

Robert Oey is documentairemaker. Hij is onder meer bekend van De Leugen (2010) over het politieke drama rond Ayaan Hirsi Ali.

Gesneuveld is vanaf 11 oktober in de bioscoop te zien. Op 10 december vertoont coproducent omroep Human de documentaire op televisie ( 20.25 uur, Nederland 2).

Bron; Nu.nl
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 8 augustus 2012 @ 12:18:39 #150
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_115283697
Kazerneterreinen open voor legerliefhebbers

DEELEN - De Koninklijke Landmacht houdt samen met het museum Vliegbasis Deelen een weekend voor liefhebbers van legermateriaal. Tijdens dit weekeinde van 25 en 26 augustus zijn onder meer gewoonlijk afgesloten kazerneterreinen in Arnhem en Deelen op de Veluwe te bezoeken.

Op drie militaire terreinen laat de landmacht legervoertuigen en uniformen vanaf 1940 tot heden zien. Tevens worden zijn bivaks uit de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog getoond.

Ook de voormalige Fliegerhorst Deelen, Duits militair terrein in de Tweede Wereldoorlog, is open. De rijksmonumenten op dit terrein zijn onlangs door Defensie in oude staat hersteld. De landmacht gebruikt het gebied tegenwoordig als oefenterrein.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)Kazernes_open__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')