abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 6 september 2012 @ 16:14:56 #276
347864 HerrPiet
Ze zeggen het.
pi_116462871
quote:
0s.gif Op donderdag 6 september 2012 15:18 schreef Molleman het volgende:

[..]

Ik heb westmalle dubbel gebruikt in het recept wat ik net gepost heb, smaakte er zeer goed bij. Recept van Jeroen Meus heb ik ook gemaakt, daar had ik toen oud bruin in gebruikt maar dat smaakte iets minder, misschien een keer met ander bier maken. Welk bier gebruik jij daarvoor?
Zie mijn post ;) Bruine Leffe. Soms gebruik ik ook kabouter bier (La Chouffe) die is naar mijn idee wat zoet voor een stoofpot, maar ook lekker. Bruin brood gebruik ik eigenlijk altijd, want dat is het enige wat we in huis eten.

Is het smaak verschil tussen bruin en wit brood dan zo sterk voor in de stoofpot?
pi_116463475
quote:
0s.gif Op donderdag 6 september 2012 16:14 schreef HerrPiet het volgende:

[..]

Zie mijn post ;) Bruine Leffe. Soms gebruik ik ook kabouter bier (La Chouffe) die is naar mijn idee wat zoet voor een stoofpot, maar ook lekker. Bruin brood gebruik ik eigenlijk altijd, want dat is het enige wat we in huis eten.

Is het smaak verschil tussen bruin en wit brood dan zo sterk voor in de stoofpot?
Heb zelf de laatste keer wit brood gebruikt, vond ik in ieder geval wel goed passen bij die stoofpot. Maar bruin brood heb ik ook geen problemen mee, heb ik ook verschillende keren gebruikt.

Maakt mij niet veel uit welk brood ik gebruik in ieder geval :)
  donderdag 6 september 2012 @ 16:43:35 #278
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_116464012
Grimbergen is in elk geval te zoet maar dat werd ook nog eens versterkt doordat ik ontbijtkoek als binder had gebruikt.
Daar moest veel Maggi door voor het weer een beetje hartig werd,
  donderdag 6 september 2012 @ 16:45:31 #279
347864 HerrPiet
Ze zeggen het.
pi_116464096
Wat Jeroen Meus ook doet is een beetje azijn naar smaak toevoegen na dat de stoofpot klaar is. Dat geeft net even een ligt zuurtje wat ook niet mis is.
pi_116487785
heb je een goed recept voor champignonsoep :D
pi_116522263
Piet, ik heb vandaag je tip van de kippenvleugels op aardappels uit de oven geprobeerd. Je had gelijk, heel makkelijk en vooral erg lekker! En het kost geen fluit. Alles bij de turk gehaald, was vier euro kwijt voor twee personen :D
  zaterdag 8 september 2012 @ 14:39:50 #282
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116533903
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2012 04:18 schreef fespo het volgende:
heb je een goed recept voor champignonsoep :D
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2009 13:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Maak een mooie bouillon (neem aan dat je weet hoe)
Paddestoelen in plakjes snijden aanzeten in een koekenpan en in de soep doen en garen, dan deze licht binden, wat room erdoor, afsmaken met een scheut sherry, peper en zout, garneren met wat verse peterselie.
Verder niet teveel mee klooien, moet lekker naar zichzelf smaken en niet naar de kruiden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage dinsdag 11 september 2012 @ 13:41:18 #283
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_116641288
Niet echt een 'hoe maak je het klaar', maar een 'waarom': waarom wordt er soms gezegd dat je varkensvlees eerst door de bloem moet halen en dan in de pan kunt gooien?
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_116642336
Ik heb afgelopen weekend een aflevering van Masterchef Australia zitten kijken waarin dezelfde vraag werd gesteld. Het antwoord had te maken met het maken van een eventuele saus na het aanbraden, de bloem zorgt dan als verdikker.
Spoilers!
pi_116642580
Daarnaast schroeit het vlees zo snel dicht en blijven de sappen in het vlees daardoor beter behouden.
  † In Memoriam † dinsdag 11 september 2012 @ 14:24:04 #286
91830 MaximusTG
pi_116642623
Nee, dat is niet waar, je kan sappen niet bewaren door vlees dicht te schroeien.
  dinsdag 11 september 2012 @ 15:14:45 #287
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116644310
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2012 13:41 schreef Etcetera het volgende:
Niet echt een 'hoe maak je het klaar', maar een 'waarom': waarom wordt er soms gezegd dat je varkensvlees eerst door de bloem moet halen en dan in de pan kunt gooien?
Om de bruining
Probeer maar eens
Twee karbonades, eentje met, eentje zonder bloem ( gebruik weinig) en braad deze in dezelfde pan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 september 2012 @ 15:15:39 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116644342
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2012 14:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb afgelopen weekend een aflevering van Masterchef Australia zitten kijken waarin dezelfde vraag werd gesteld. Het antwoord had te maken met het maken van een eventuele saus na het aanbraden, de bloem zorgt dan als verdikker.
Daarvoor is het erg weinig,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116644904
Nuttige vraag, weer wat geleerd :Y)
Spoilers!
  Redactie Frontpage dinsdag 11 september 2012 @ 15:45:45 #290
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_116645510
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2012 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Om de bruining
Probeer maar eens
Twee karbonades, eentje met, eentje zonder bloem ( gebruik weinig) en braad deze in dezelfde pan.
^O^ Ik zal het zeker proberen :Y
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2012 15:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
Nuttige vraag, weer wat geleerd :Y)
*)
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  maandag 17 september 2012 @ 14:07:33 #291
347864 HerrPiet
Ze zeggen het.
pi_116888962
Vraagje Piet.

Zelf maak ik redelijk vaak mayonaise. Gebruik altijd vast recept en daarna voeg ik vaak de smaak toe.

- 2 eierdooiers
- witte wijn azijn +/- eetlepel
- mosterd +/- theelepel

Deze ingrediėnten doe ik in zo'n lange beker die je krijgt bij de meeste stafmixers. Daarna stafmixer erop en langzaam de olie erbij. Dit werkte altijd prima en heerlijke mayo. Hij is altijd goed dik en lobbig.

Nu heb ik de olie die ik normaal altijd gebruik vervangen door andere olie. Gebruikte altijd arachideolie en nu is voor de grap druivenpitolie besteld bij de lokale eetwinkel.

Doe alles precies hetzelfde en de mayo mislukt...blijft gewoon vloeibaar. Alle ingrediėnten netjes op temperatuur, snap er niks van.

Wat is het probleem als de emulsie vloeibaar blijft?
  † In Memoriam † maandag 17 september 2012 @ 14:11:38 #292
91830 MaximusTG
pi_116889123
Hij is niet geschift? Moet je dan niet gewoon meer olie toevoegen? Hoeveel arachideolie deed je dan bij die 2 eierdooiers, zou denken een halve liter of zo toch? Dat je dat allemaal op krijgt voor de mayo niet meer goed is :D!
  maandag 17 september 2012 @ 14:16:48 #293
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116889351
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2012 14:07 schreef HerrPiet het volgende:
Vraagje Piet.

Zelf maak ik redelijk vaak mayonaise. Gebruik altijd vast recept en daarna voeg ik vaak de smaak toe.

- 2 eierdooiers
- witte wijn azijn +/- eetlepel
- mosterd +/- theelepel

Deze ingrediėnten doe ik in zo'n lange beker die je krijgt bij de meeste stafmixers. Daarna stafmixer erop en langzaam de olie erbij. Dit werkte altijd prima en heerlijke mayo. Hij is altijd goed dik en lobbig.

Nu heb ik de olie die ik normaal altijd gebruik vervangen door andere olie. Gebruikte altijd arachideolie en nu is voor de grap druivenpitolie besteld bij de lokale eetwinkel.

Doe alles precies hetzelfde en de mayo mislukt...blijft gewoon vloeibaar. Alle ingrediėnten netjes op temperatuur, snap er niks van.

Wat is het probleem als de emulsie vloeibaar blijft?
Pff goeie vraag, heb er even geen antwoord op. Je hebt de olie in het begin druppelsgewijs toegevoegd en eerst ge-emulgeerd voordat je verder ging?
Ik maak zelden mayo, dus zou er onderzoek naar moeten doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator maandag 17 september 2012 @ 14:20:17 #294
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_116889518
Ik maak het altijd zo, niks druppelen, gewoon alles bij elkaar en gaan:

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 17 september 2012 @ 14:50:21 #295
347864 HerrPiet
Ze zeggen het.
pi_116890832
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2012 14:11 schreef MaximusTG het volgende:
Hij is niet geschift? Moet je dan niet gewoon meer olie toevoegen? Hoeveel arachideolie deed je dan bij die 2 eierdooiers, zou denken een halve liter of zo toch? Dat je dat allemaal op krijgt voor de mayo niet meer goed is :D!
Yep, volgens mij kan 1 eierdooier ongeveer 2,5dl olie emulgeren. Hij is niet geschift, want als dat gebeurt doe ik er vaak beetje lauw water bij en repareert de boel.

Eet niet alles op hoor ;) Meestal "familie" mayo. Iedereen komt bij mij thuis wel een potje halen.
  maandag 17 september 2012 @ 14:54:18 #296
347864 HerrPiet
Ze zeggen het.
pi_116890965
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2012 14:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pff goeie vraag, heb er even geen antwoord op. Je hebt de olie in het begin druppelsgewijs toegevoegd en eerst ge-emulgeerd voordat je verder ging?
Ik maak zelden mayo, dus zou er onderzoek naar moeten doen.
Yep eerst gewoon rustig aan en dan de rest toevoegen.

@djkoelkast, zo doe ik het ook ongeveer. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. ;)
  maandag 17 september 2012 @ 15:33:02 #297
347864 HerrPiet
Ze zeggen het.
pi_116892522
Heb de mayo kunnen repareren :P Had de vloeibare substantie in de koelkast gezet. De olie is gaan drijven en het ei ging naar beneden. Toen op de manier van djkoelkast de mixer in de kom gezet en langzaam de mixer omhoog trekken.

Toen gelijk binding :)
pi_116892632
Piet hoe maak jij jus?
  † In Memoriam † maandag 17 september 2012 @ 15:37:30 #299
91830 MaximusTG
pi_116892698
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2012 15:33 schreef HerrPiet het volgende:
Heb de mayo kunnen repareren :P Had de vloeibare substantie in de koelkast gezet. De olie is gaan drijven en het ei ging naar beneden. Toen op de manier van djkoelkast de mixer in de kom gezet en langzaam de mixer omhoog trekken.

Toen gelijk binding :)
Dus toch gewoon geschift ;)
  maandag 17 september 2012 @ 18:17:43 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116898922
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2012 15:35 schreef FigureBirdStars het volgende:
Piet hoe maak jij jus?
Wat water en fond in de braadpan en de baksels oplossen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')