Zie mijn post Bruine Leffe. Soms gebruik ik ook kabouter bier (La Chouffe) die is naar mijn idee wat zoet voor een stoofpot, maar ook lekker. Bruin brood gebruik ik eigenlijk altijd, want dat is het enige wat we in huis eten.quote:Op donderdag 6 september 2012 15:18 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ik heb westmalle dubbel gebruikt in het recept wat ik net gepost heb, smaakte er zeer goed bij. Recept van Jeroen Meus heb ik ook gemaakt, daar had ik toen oud bruin in gebruikt maar dat smaakte iets minder, misschien een keer met ander bier maken. Welk bier gebruik jij daarvoor?
Heb zelf de laatste keer wit brood gebruikt, vond ik in ieder geval wel goed passen bij die stoofpot. Maar bruin brood heb ik ook geen problemen mee, heb ik ook verschillende keren gebruikt.quote:Op donderdag 6 september 2012 16:14 schreef HerrPiet het volgende:
[..]
Zie mijn post Bruine Leffe. Soms gebruik ik ook kabouter bier (La Chouffe) die is naar mijn idee wat zoet voor een stoofpot, maar ook lekker. Bruin brood gebruik ik eigenlijk altijd, want dat is het enige wat we in huis eten.
Is het smaak verschil tussen bruin en wit brood dan zo sterk voor in de stoofpot?
quote:Op vrijdag 7 september 2012 04:18 schreef fespo het volgende:
heb je een goed recept voor champignonsoep
quote:Op zaterdag 14 november 2009 13:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Maak een mooie bouillon (neem aan dat je weet hoe)
Paddestoelen in plakjes snijden aanzeten in een koekenpan en in de soep doen en garen, dan deze licht binden, wat room erdoor, afsmaken met een scheut sherry, peper en zout, garneren met wat verse peterselie.
Verder niet teveel mee klooien, moet lekker naar zichzelf smaken en niet naar de kruiden
Om de bruiningquote:Op dinsdag 11 september 2012 13:41 schreef Etcetera het volgende:
Niet echt een 'hoe maak je het klaar', maar een 'waarom': waarom wordt er soms gezegd dat je varkensvlees eerst door de bloem moet halen en dan in de pan kunt gooien?
Daarvoor is het erg weinig,quote:Op dinsdag 11 september 2012 14:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb afgelopen weekend een aflevering van Masterchef Australia zitten kijken waarin dezelfde vraag werd gesteld. Het antwoord had te maken met het maken van een eventuele saus na het aanbraden, de bloem zorgt dan als verdikker.
Ik zal het zeker proberenquote:Op dinsdag 11 september 2012 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Om de bruining
Probeer maar eens
Twee karbonades, eentje met, eentje zonder bloem ( gebruik weinig) en braad deze in dezelfde pan.
quote:Op dinsdag 11 september 2012 15:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
Nuttige vraag, weer wat geleerd
Pff goeie vraag, heb er even geen antwoord op. Je hebt de olie in het begin druppelsgewijs toegevoegd en eerst ge-emulgeerd voordat je verder ging?quote:Op maandag 17 september 2012 14:07 schreef HerrPiet het volgende:
Vraagje Piet.
Zelf maak ik redelijk vaak mayonaise. Gebruik altijd vast recept en daarna voeg ik vaak de smaak toe.
- 2 eierdooiers
- witte wijn azijn +/- eetlepel
- mosterd +/- theelepel
Deze ingrediėnten doe ik in zo'n lange beker die je krijgt bij de meeste stafmixers. Daarna stafmixer erop en langzaam de olie erbij. Dit werkte altijd prima en heerlijke mayo. Hij is altijd goed dik en lobbig.
Nu heb ik de olie die ik normaal altijd gebruik vervangen door andere olie. Gebruikte altijd arachideolie en nu is voor de grap druivenpitolie besteld bij de lokale eetwinkel.
Doe alles precies hetzelfde en de mayo mislukt...blijft gewoon vloeibaar. Alle ingrediėnten netjes op temperatuur, snap er niks van.
Wat is het probleem als de emulsie vloeibaar blijft?
Yep, volgens mij kan 1 eierdooier ongeveer 2,5dl olie emulgeren. Hij is niet geschift, want als dat gebeurt doe ik er vaak beetje lauw water bij en repareert de boel.quote:Op maandag 17 september 2012 14:11 schreef MaximusTG het volgende:
Hij is niet geschift? Moet je dan niet gewoon meer olie toevoegen? Hoeveel arachideolie deed je dan bij die 2 eierdooiers, zou denken een halve liter of zo toch? Dat je dat allemaal op krijgt voor de mayo niet meer goed is !
Yep eerst gewoon rustig aan en dan de rest toevoegen.quote:Op maandag 17 september 2012 14:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pff goeie vraag, heb er even geen antwoord op. Je hebt de olie in het begin druppelsgewijs toegevoegd en eerst ge-emulgeerd voordat je verder ging?
Ik maak zelden mayo, dus zou er onderzoek naar moeten doen.
Dus toch gewoon geschiftquote:Op maandag 17 september 2012 15:33 schreef HerrPiet het volgende:
Heb de mayo kunnen repareren Had de vloeibare substantie in de koelkast gezet. De olie is gaan drijven en het ei ging naar beneden. Toen op de manier van djkoelkast de mixer in de kom gezet en langzaam de mixer omhoog trekken.
Toen gelijk binding
Wat water en fond in de braadpan en de baksels oplossenquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |