abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_113271047
Hier verder dus, deel 24 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen
Spoilers!
  zaterdag 23 juni 2012 @ 12:39:51 #2
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_113271370
Ik heb een engels bakrecept gevonden wat ik graag wil maken. Daar staat het volgende bij:

1 cup all purpose flour
1/2 cup almond flour
1.5 teaspoons baking powder

Bakpoeder snap ik wel. All purpose flour ook.

Almond flour? Wat voor naam heeft dat bv. in een reguliere supermarkt? Als het er al is?
pi_113271436
Amandelmeel; zijn tot poeder gemalen amandelen.
Vind je bij de toko of bij de natuurwinkel.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_113271468
Almond is amandel. Amandelmeel of gemalen amandel, lijkt me dus. Klinkt als iets voor een natuurwinkel.
  zaterdag 23 juni 2012 @ 12:43:18 #5
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_113271480
Ok, thanks! :D
pi_113273742
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2012 11:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Het is weer zo ver, ik heb weer een kreeft gescoord O+ Morgen gaat ons experiment van de vorige keer in de herhaling. Dit keer met rosevalaardappeltjes gebakken in ganzenvet en een nog nader te bedenken groente.

In februari had je me al de tip gegeven om van het kookvocht een saus te maken. Ik weet nog dat we daar heel weinig van op hadden en dat ik het echt heel zonde vond om het weg te moeten gooien. Dit keer wil ik wat bewaren, ik weet alleen niet zo goed hoe ik dat aan moet pakken. Ik weet ook nog niet wat ik met ingevroren fond of saus wil doen, om het makkelijk te houden :s)

Is het handig om bijvoorbeeld de helft van het, niet ingekookte, kookvocht in te vriezen? Om dan de rest in te koken en aan te vullen met boter/room/ei? Of worden dan beide batches te flauw van smaak?
En kan ik nog iets doen met het karkas na het eten? Het klinkt onhygienisch eigenlijk.
Ik zet deze hier nog even neer, voor het geval de meester hem overslaat ;)
Spoilers!
  zaterdag 23 juni 2012 @ 14:26:43 #7
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_113274560
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2012 13:59 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik zet deze hier nog even neer, voor het geval de meester hem overslaat ;)
riep je? ~O>
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_113274724
*)
Spoilers!
pi_113274752
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2012 13:59 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik zet deze hier nog even neer, voor het geval de meester hem overslaat ;)
Van (een deel van) het kookvocht en het karkas kan je fond maken. Hoezo is dat onhygienisch?
pi_113274888
Omdat we het karkas leegmaken op ons bord (ieder de helft). Maar volgens mij hebben we vorige keer dat ook voor elkaar gekregen met vork en handen dus het zal inderdaad wel meevallen. Maar dan heb ik dus een ingekookte saus, een deel kookvocht (invriezen) en een deel fond (invriezen). En dat allemaal van 1 kreeft, jeuj!

Zal ik dan weer groenten toevoegen aan het karkas? Ik neem aan van wel. Ik ben nog niet zo goed thuis in het maken van bouillons en fonds. Ik heb een paar maanden geleden een kipkarkas en groenten in veel te veel water laten koken (of het te kort laten koken) en dat was heel flauw geworden.
Spoilers!
pi_113275215
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2012 14:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Omdat we het karkas leegmaken op ons bord (ieder de helft). Maar volgens mij hebben we vorige keer dat ook voor elkaar gekregen met vork en handen dus het zal inderdaad wel meevallen. Maar dan heb ik dus een ingekookte saus, een deel kookvocht (invriezen) en een deel fond (invriezen). En dat allemaal van 1 kreeft, jeuj!

Zal ik dan weer groenten toevoegen aan het karkas? Ik neem aan van wel. Ik ben nog niet zo goed thuis in het maken van bouillons en fonds. Ik heb een paar maanden geleden een kipkarkas en groenten in veel te veel water laten koken (of het te kort laten koken) en dat was heel flauw geworden.
Ik zou het maken met ui, champignons, peterselie, witte wijn en peperkorrels. Overigens kan je van fond weer saus maken. Ik weet dus niet of je het kookvocht wil invriezen om er saus van te maken, maar nodig is dat dan niet. Aan de andere kant, wellicht heb je niet genoeg kreeftafval om van al je kookvocht fond te maken.
pi_113275396
Ik weet ook nog niet wat ik met mijn ingevroren dingen wil gaan doen :+

Ok, stel ik heb 1,5 liter water dat ik aan de kook breng met groenten/kruiden. Daar kook ik de kreeft 4 minuten in. Die laat ik in ijswater afkoelen. Ik kook een halve liter kookvocht in. Dan gaat de kreeft 3 minuten onder de grill. Na het eten verzamel ik het karkas en doe dit in de pan waar nog 1 liter kookvocht plus groente/kruiden in zit. Klinkt dat als een goed plan? Ik neem aan dat ik in geval van fond (itt inkoken) de deksel wel op de pan doe. Hoe lang zou zoiets moeten koken?

Ik ben normaal gesproken wel van de trial and error enzo maar ik heb niet zo vaak kreeft in huis. Ik vind dat een te duur en onregelmatig product om zomaar wat mee te doen :)
Spoilers!
pi_113275706
Volgens mij kan je fond niet té lang koken. Mocht 'ie te ver indikken kan je het weer verdunnen. Ik zou zeggen, kook het eerst een uurtje of 2. Ik moet wel zeggen, fond van kreeft heb ik nog nooit gemaakt, dus misschien moet je even op Piet wachten. :)
pi_113275875
Ik heb nog meer dan 24 uur inderdaad. Mijn plan tot nu toe bevalt me wel. Het helpt toch altijd weer om feedback te krijgen en dingen op te schrijven. Thanks!

Dit herinnert me er weer aan, ik moet toch echt eens ergens kaasdoek of iets dergelijks vandaan halen voor als er gezeefd moet worden. Of om de yoghurt uit te laten lekken in geval van tzaziki.
Spoilers!
pi_113276463
Gaat ook erg goed met hydrofiele luiers. Maar die heb je ws niet als je geen kinderen hebt.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_113276522
Nee die heb ik niet maar ik kan daar vast makkelijker aankomen dan aan kaasdoek ^O^

Edit: 6 stuks voor 7 euro bij de Hema.
Spoilers!
pi_113276569
Wel goedkope kopen dan. De fancy versie met kleurtjes is vaak ntt te dicht geweven.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_113276607
Komt voor elkaar. Ik moet van de week toevallig naar de stad dus dan regel ik het gelijk.
Spoilers!
pi_113276653
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 juni 2012 15:40 schreef Vanyel het volgende:
Wel goedkope kopen dan. De fancy versie met kleurtjes is vaak ntt te dicht geweven.
En niet de gebruikte nemen om mee te koken :')
pi_113280647
Kut, geen bleekselderij bij AH. Heb prei meegenomen, dat moet het ook goed doen in de fond denk ik.
Spoilers!
  zaterdag 23 juni 2012 @ 21:15:30 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113287475
Wat is de vraag?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_113289705
Uiteindelijk is dit het plan geloof ik. Heb je er nog iets aan toe te voegen Piet? Het ingekookte kookvocht is dus tbv saus. De fond is tbv de vriezer.

quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2012 14:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik weet ook nog niet wat ik met mijn ingevroren dingen wil gaan doen :+

Ok, stel ik heb 1,5 liter water dat ik aan de kook breng met groenten/kruiden. Daar kook ik de kreeft 4 minuten in. Die laat ik in ijswater afkoelen. Ik kook een halve liter kookvocht in. Dan gaat de kreeft 3 minuten onder de grill. Na het eten verzamel ik het karkas en doe dit in de pan waar nog 1 liter kookvocht plus groente/kruiden in zit. Klinkt dat als een goed plan? Ik neem aan dat ik in geval van fond (itt inkoken) de deksel wel op de pan doe. Hoe lang zou zoiets moeten koken?

Ik ben normaal gesproken wel van de trial and error enzo maar ik heb niet zo vaak kreeft in huis. Ik vind dat een te duur en onregelmatig product om zomaar wat mee te doen :)
Spoilers!
  zaterdag 23 juni 2012 @ 22:03:38 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113289809
Je kan het (ingekookte) kookvocht prima invriezen, doe ik ook met bv asperge kookvocht, en gebruik hetzelfde kookvocht het hele seizoen.
Je moet een fond niet koken als je hem trekt, maar tegen de kook aanhouden. Als je de fond trekt, kan dat rustig uren opstaan, bij schaaldieren en vis is dat echter niet nodig, daar gaat het sneller. Deksel niet op de pan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_113290067
Het lijkt me moeilijk te bepalen wanneer de fond nou klaar is maar dat zal ik zelf moeten uitvogelen.
Spoilers!
  zaterdag 23 juni 2012 @ 22:10:04 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113290159
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2012 22:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
Het lijkt me moeilijk te bepalen wanneer de fond nou klaar is maar dat zal ik zelf moeten uitvogelen.
In twijfel gewoon een uurtje langer laten trekken, en gewoon proeven.
Hoe voller, complexer en rijker de smaak, hoe beter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_113290188
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 juni 2012 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In twijfel gewoon een uurtje langer laten trekken, en gewoon proeven.
Hoe voller, complexer en rijker de smaak, hoe beter.
fond wordt beter naarmate je langer trekt toch.
  zaterdag 23 juni 2012 @ 22:12:19 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113290281
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2012 22:10 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

fond wordt beter naarmate je langer trekt toch.
Jep, had vroeger in de restaurantkeuken altijd een pan opstaan, gingen de groenteafsnijdsels, vliezen en afsnijdsels, botten, karkassen etc in, ook restjes wijn van niet leeggedronken flessen.
Stond dan op tot zondag, dan door een zeef, daarna door een doek en inkoken, portiewijze de vriezer in. Was in de koeling gewoon gelatinepudding. Mensen van de voedsel en waren authoriteit wisten niet wat ze zagen, dit doet namelijk vrijwel niemand, werken met prefab.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_113351605
Hoe maak ik nou de beste spinazie al la creme van verse spinazie bladeren? Iemand nog een verrassend recept? :p
hardcoholic
  maandag 25 juni 2012 @ 08:32:34 #29
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_113351782
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 juni 2012 22:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, had vroeger in de restaurantkeuken altijd een pan opstaan, gingen de groenteafsnijdsels, vliezen en afsnijdsels, botten, karkassen etc in, ook restjes wijn van niet leeggedronken flessen.
Stond dan op tot zondag, dan door een zeef, daarna door een doek en inkoken, portiewijze de vriezer in. Was in de koeling gewoon gelatinepudding. Mensen van de voedsel en waren authoriteit wisten niet wat ze zagen, dit doet namelijk vrijwel niemand, werken met prefab.
Jammer dat je dit soort keukens nog maar zelden aantreft.
  maandag 25 juni 2012 @ 09:15:50 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113352392
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2012 08:14 schreef Ferdii het volgende:
Hoe maak ik nou de beste spinazie al la creme van verse spinazie bladeren? Iemand nog een verrassend recept? :p
Koken, in de blender, in de pan, beetje maizena erbij, aan de kook brengen tot de massa slijmerig is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 25 juni 2012 @ 09:17:26 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113352423
quote:
1s.gif Op maandag 25 juni 2012 08:32 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Jammer dat je dit soort keukens nog maar zelden aantreft.
Jep, ik denk dat je het alleen nog maar aantreft in zaken met een ster of de ambitie daarvoor, of waar een freak in de keuken staat. Het is al zeldzaam dat men zijn eigen soepen maakt.
Dat was het 25 jaar geleden al trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_113353066
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2012 09:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Koken, in de blender, in de pan, beetje maizena erbij, aan de kook brengen tot de massa slijmerig is.
Zit daar geen room of zo bij?
  maandag 25 juni 2012 @ 09:58:58 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113353241
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2012 09:51 schreef Bleie het volgende:

[..]

Zit daar geen room of zo bij?
Dat kan.
Ik vind het zooo zonde van verse spinazie a la creme te gaan maken, heb je wat moois, verse spinazie, ga je het verpesten door er dezelfde prut van te maken die Iglo maakt. Net als zelfgemaakte appelmoes door een zeef halen zodat ie net zo smaakt als uit blik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_113354238
Dat is ook zo. Ik roerbak verse spinazie altijd :9~ . Maar ik was gewoon verbaasd dat er door spinazie a la creme geen room zou gaan.

En nou heb ik ook nog trek in zelfgemaakte appelmoes. Dat is zo veel lekkerder dan uit een pot!
  maandag 25 juni 2012 @ 11:21:13 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113355454
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2012 10:36 schreef Bleie het volgende:
Dat is ook zo. Ik roerbak verse spinazie altijd :9~ . Maar ik was gewoon verbaasd dat er door spinazie a la creme geen room zou gaan.

En nou heb ik ook nog trek in zelfgemaakte appelmoes. Dat is zo veel lekkerder dan uit een pot!
Het grappige is, als je de appelmoes zelf maakt, en door een zeef haalt, hij net zo smaakt als uit blik. Dus als de fabriek het niet zou zeven en lekker grof in blik zou stoppen smaakte het net als zelfgemaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_113355913
Ik doe er weinig tot geen suiker in, dat maakt wel enig smaakverschil, is mijn ervaring. En zeven zou niet eens in me opkomen.
pi_113356648
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2012 09:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, ik denk dat je het alleen nog maar aantreft in zaken met een ster of de ambitie daarvoor, of waar een freak in de keuken staat. Het is al zeldzaam dat men zijn eigen soepen maakt.
Dat was het 25 jaar geleden al trouwens
Heel erg zonde zelfde is het ook met de sauzen, veelste vaak van die maizena mengels..
pi_113357058
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2012 11:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het grappige is, als je de appelmoes zelf maakt, en door een zeef haalt, hij net zo smaakt als uit blik. Dus als de fabriek het niet zou zeven en lekker grof in blik zou stoppen smaakte het net als zelfgemaakt.
Zal wel gezeefd worden omdat de appels met rotte plekken, klokhuizen en al worden verwerkt
hoi
pi_113451304
Ik heb hier twee karbonades van 400 gram het stuk die behoorlijk gaar zijn. Omdat ik de afgelopen 2 dagen ook karbonade heb gegeten wou ik er nu even wat anders mee maken wat niet al teveel werk is.

Heb jij een idee piet?
  † In Memoriam † woensdag 27 juni 2012 @ 11:19:57 #40
91830 MaximusTG
pi_113451762
Ze zijn dus al gebakken? Je zou ze in iets van een pastei of ragout oid kunnen verwerken?
  woensdag 27 juni 2012 @ 11:28:40 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113452103
Haas? Rib? Schouder? Van schouder kan je bv Babi Ketjap maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_113452210
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 11:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Haas? Rib? Schouder? Van schouder kan je bv Babi Ketjap maken.
Het is schouder inderdaad, Robin's babi ketjab recept is dan zeker een optie
pi_113453654
Hoelang kan ik karbonade's naar bereiding (in de koelkast) eigenlijk bewaren?
  woensdag 27 juni 2012 @ 13:07:14 #44
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113455811
Als ze heel gaar zijn kun je ze misschien ook geplukt op een broodje eten? Kwestie van de goeie saus erbij maken/kopen. Ik had tijdje terug een hele schouder klaargemaakt in de oven en het geplukte vlees ingevroren. Makkelijk om een snelle ragu-achtig prutje mee te maken voor op een broodje of op de pasta.





pi_113463622
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 13:07 schreef RobinOok het volgende:
Als ze heel gaar zijn kun je ze misschien ook geplukt op een broodje eten? Kwestie van de goeie saus erbij maken/kopen. Ik had tijdje terug een hele schouder klaargemaakt in de oven en het geplukte vlees ingevroren. Makkelijk om een snelle ragu-achtig prutje mee te maken voor op een broodje of op de pasta.

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]
Zijn dat eigen foto's?

Zo ja, waar heb je die lotus broodjes vandaan? Ik vind zelf maken een beetje teveel werk om generieke broodjes vervolgens toch in te vriezen.
pi_113463841
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 juni 2012 22:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan het (ingekookte) kookvocht prima invriezen, doe ik ook met bv asperge kookvocht, en gebruik hetzelfde kookvocht het hele seizoen.
Ik gebruik hiervoor van die ijsblok zakjes om kleine blokjes te krijgen, deze zijn vervolgens veel sneller te ontdooien en indien voldoende geleiachtige bouillon veel sneller om kraakhelder te krijgen dan grote blokken.
  woensdag 27 juni 2012 @ 16:02:08 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113464164
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 15:51 schreef CutCake het volgende:

[..]

Zijn dat eigen foto's?

Zo ja, waar heb je die lotus broodjes vandaan? Ik vind zelf maken een beetje teveel werk om generieke broodjes vervolgens toch in te vriezen.
Ja, dat zijn eigen foto's. :-)
De lotusbroodjes koop ik bij Amazing Oriental of Wah Nam Hong. Hier in Rotterdam, maar ze hebben meer vestigingen. Ingevroren dus. Dan even in de stomer en klaar is kees.
pi_113464250
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 16:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, dat zijn eigen foto's. :-)
De lotusbroodjes koop ik bij Amazing Oriental of Wah Nam Hong. Hier in Rotterdam, maar ze hebben meer vestigingen. Ingevroren dus. Dan even in de stomer en klaar is kees.
Dat is inderdaad een betere optie. Mijn vriezer zat rammensvol met die dingen na één sessie :{
  woensdag 27 juni 2012 @ 16:09:21 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113464487
Ook leuk, een vriezer vol lotusbroodjes. ;)
pi_113464941
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 16:09 schreef RobinOok het volgende:
Ook leuk, een vriezer vol lotusbroodjes. ;)
Op een gegeven moment ben je ze zat hoor... Ik was een hele lade kwijt en ik heb geen kleine vriezer.

Hoeveel betaal je voor die broodjes? Want ook al heb ik best last gehad van die dingen ze waren wel rete goedkoop per stuk bij zelf maken.
  woensdag 27 juni 2012 @ 16:24:27 #51
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113465188
Staat allemaal te lezen op mijn site, als je klikt op het linkje. Handig he? ;)
pi_113465475
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 16:24 schreef RobinOok het volgende:
Staat allemaal te lezen op mijn site, als je klikt op het linkje. Handig he? ;)
Ow cool, zover was ik nog niet. Is idd hendig sjeike site, zal hem in de gaten houden.

Maar voor dat geld had ik dus ongeveer 40 broodjes extra, hmm *)
  woensdag 27 juni 2012 @ 16:32:50 #53
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_113465526
Hoe lang moet je babi ketjap ongeveer sudderen als je blokjes magere hamlap
gebruikt, Robin?
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 27 juni 2012 @ 17:22:30 #54
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113468180
Ja, zolang als jij lekker vindt, Lienekien. Ik lees vaak dat mensen hun hamlappen slechts 30 minuten of zo sudderen, maar ik hou van wat gaarder. Dus al gauw anderhalf uur.
  woensdag 27 juni 2012 @ 17:37:14 #55
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_113468889
Dank! Bij zo lang zou ik denken dat het vlees taai wordt. Maar niet, dus. Dan eten we wat later.
The love you take is equal to the love you make.
pi_113469974
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2012 09:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat kan.
Ik vind het zooo zonde van verse spinazie a la creme te gaan maken, heb je wat moois, verse spinazie, ga je het verpesten door er dezelfde prut van te maken die Iglo maakt.
Dat hoeft toch ook niet? Het is een prut doordat Iglo het heeft ingevroren en het moet pruttelen om te ontdooien en doordat Iglo een prutcreme gebruikt die op koffiemelk lijkt.

De combinatie spinazie en room is op zich goed, samen met spek maak ik er een lekkere pastasaus van, je moet de spinazie alleen kort en heet bakken en de room ook alleen maar warm maken. Dan lijkt het echt niet op de spinazie a la creme.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 27 juni 2012 @ 19:43:26 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113475385
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 17:59 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat hoeft toch ook niet? Het is een prut doordat Iglo het heeft ingevroren en het moet pruttelen om te ontdooien en doordat Iglo een prutcreme gebruikt die op koffiemelk lijkt.

De combinatie spinazie en room is op zich goed, samen met spek maak ik er een lekkere pastasaus van, je moet de spinazie alleen kort en heet bakken en de room ook alleen maar warm maken. Dan lijkt het echt niet op de spinazie a la creme.
Dat is het dan ook niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_113482900
Ik vind spinazie à la crème uit een pak heerlijk. :@
  woensdag 27 juni 2012 @ 22:04:08 #59
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_113484116
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 21:46 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind spinazie à la crème uit een pak heerlijk. :@
Die vind ik persoonlijk iets teveel pap worden maar dat idee heb ik sowieso bij gesneden spinazie, iets grover mag van mij wel.
Maar daar heeft Iglo ook iets op gevonden, Bladspinazie met mozzerella, erg lekker (al is helemaal vers en met verse mozzerella natuurlijk ook weer lekkerder)

[ Bericht 0% gewijzigd door SiGNe op 27-06-2012 22:41:56 ]
pi_113485152
In Duitsland verkoopt Iglo volgens mij dat gehakte spul helemaal niet maar alleen bladspinazie. Ik neem op de terugweg van vakantie weer lekker een pak Iglo bladspinazie met gorgonzola mee. Zal eens kijken of ze ook gehakte hebben. Ik vind dat 2 x per jaar wel lekker.
Spoilers!
pi_113629754
Piet

Ik heb: 500 gram lamsboutvlees, 5 aubergine, zak pepertjes, paprika, ui, knoflook, eventueel rijst. Liefst een simpel ovengerecht met alles in 1 bak.

Dank :)
pi_113710629
Ik heb nog in huis; avocado, courgette, tomaten, uien, champignons, kipfilet en tortilla wraps. Iemand een fijn receptje voor wraps met deze ingredienten?
pi_113715790
Ik zou zeggen: uien fruiten, kipfilet in reepjes, tomaten en champignons erbij, kruiden (heb je iets van chili / cayennepeper? in huis? wat tomatenpuree doet het ook altijd wel goed). Wraps opwarmen en hiermee vullen. Avocado ofwel in stukjes erbij, ofwel met wat limoensap, zout en peper prakken tot guacemole. Als je nog (geraspte) kaas hebt, is dat er natuurlijk ook lekker bij. Wat je ook nog kunt doen: de gevulde wraps in een ovenschaal leggen, was kaas erover, en even in de oven zetten tot er een korstje op zit.
pi_113716259
Geen chili of cayennepeper in huis, maar zie wel een zakje taco-seasoning liggen voor vis :').
Guacamole is een goed idee! Thanks :).
pi_113717205
Weer asperges vanavond. Zoals gebruikelijk weer waarschijnlijk de standaard aspergesaus van een droge mix.

Wat is een simpele, doch lekkere saus voor over de asperges die met weinig ingrediënten te maken is, bij voorkeur met ham o.i.d. erdoor?
  † In Memoriam † dinsdag 3 juli 2012 @ 15:39:43 #66
91830 MaximusTG
pi_113717368
Maak je toch gewoon zelf de hollandaisesaus?
  dinsdag 3 juli 2012 @ 15:50:14 #67
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113717861
Ja, azijn, boter, ei. Hoeveel simpeler wil je het hebben?
  dinsdag 3 juli 2012 @ 15:52:21 #68
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_113717935
Recept ervoor staat wel in een eerder deel.
pi_113718949
Zo, dat is snel! :@
Maar heb alle topics doorgezocht op 'Hollandaise' maar ben niet een echt recept tegengekomen.
Op internet vind ik weer van allerlei verschillende, van recepten waar een klontje boter, bloem, aspergevocht en wat zout en peper in gaan tot recepten van 2 pakken boter ( :r ) met eieren etc. (bij wijze van spreken dan)

Wat is dan het gevierde recept hier? :@
  dinsdag 3 juli 2012 @ 18:02:30 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113723912
Dat laatste.
  dinsdag 3 juli 2012 @ 19:10:15 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113726409
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juli 2012 16:16 schreef Iemand91 het volgende:
Zo, dat is snel! :@
Maar heb alle topics doorgezocht op 'Hollandaise' maar ben niet een echt recept tegengekomen.
Op internet vind ik weer van allerlei verschillende, van recepten waar een klontje boter, bloem, aspergevocht en wat zout en peper in gaan tot recepten van 2 pakken boter ( :r ) met eieren etc. (bij wijze van spreken dan)

Wat is dan het gevierde recept hier? :@
Als je niet van boter houdt moet je geen hollandaise eten. Hollandaise is voornamelijk boter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 6 juli 2012 @ 23:42:21 #72
246179 Hondenfluitje
Bodof, kom onder de paraplof
pi_113875411
Goedenavond,

Ik wil met mijn verjaardag bobotie maken. Als ik het recept aanhoudt moet ik 1 kilo gehakt gebruiken.
Buiten dat dit mij nogal veel lijkt voor 4 personen (zeg het mij als het niet zo is), eet ik in andere gerechten al genoeg gehakt.

Dus ik ben op zoek gegaan naar een alternatief stuk (rund)vlees, en kwam runderpoulet tegen. Volgens mij moet ik dan het hele recept omgooien omdat ik dit niet zomaar in de oven kan doen? En het een aantal uren kan laten stoven. Is het dan een idee om alle andere ingrediënten (behalve ei) in de koekenpan te bakken en de oven niet te gebruiken? En dan achteraf alles bij elkaar gooien en serveren met rijst. Wat is een reële hoeveelheid vlees?

Als iemand alternatieven heeft of tips, ik hoor het graag!

Alvast bedankt!!
  vrijdag 13 juli 2012 @ 22:50:03 #73
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_114176278
Ik wil morgen lekker simpel koken uit een pakje en wil Kipfilet a la forno maken van Bertolli.
Volgens de verpakking moet ik eerst de kip aanbraden maar aangezien dat gerecht ook nog eens 35-40 minuten in de oven moet op 180 graden zit het met de garing opzich al goed lijkt mij (hele kipfilet is in 25 minuten gaar op 180 graden tenslotte).
Kan ik de kip ook rauw in de ovenschaal doen en de garing aan de oven overlaten?

Ik heb geen zin in droge kipfilet, in een pan krijg ik mijn kipblokjes altijd perfect mals door de blokjes wat groter te snijden en op erg zacht vuur te koken.
  † In Memoriam † vrijdag 13 juli 2012 @ 22:52:23 #74
91830 MaximusTG
pi_114176391
Jij durft, zo´n vraag aan Piet te stellen :o
  vrijdag 13 juli 2012 @ 23:07:26 #75
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_114177100
Nou, inderdaad. Maar volgens mij bak je de kip aan om een knapperig korstje te krijgen.
Spoilers!
  vrijdag 13 juli 2012 @ 23:56:23 #76
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_114179398
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2012 22:52 schreef MaximusTG het volgende:
Jij durft, zo´n vraag aan Piet te stellen :o
naja, goed.. dan heb ik die tomatensaus en pasta ook "zelf gemaakt" ;)
maar die vraag geldt eigenlijk voor alle ovengerechten met kip, zelfgemaakt of niet.
Als een gerecht lang in de oven moet wordt de kip droog en dat wil je natuurlijk liever niet.

quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2012 23:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
Nou, inderdaad. Maar volgens mij bak je de kip aan om een knapperig korstje te krijgen.
Knapperig korstje heb ik over het algemeen alleen bij schnitzels.
Een bruine korst heb ik bij vlees bakken wel altijd maar voor ovenschotels vind ik dat kleurtje verder niet veel uitmaken.
Ook niet bij gerechten die in een saus worden opgediend trouwens.
Ik heb dan liever erg malse kip, hoe het eruit ziet maakt me dan niet uit omdat er toch een saus over zit.

Wat ik bij ik in een pan normaal doe is even snel op hoog vuur aanbraden en dan na 1 minuut ofzo het vuur op de laagste stand (grootste gaspit) aan laten braden.. maar dat gaat niet op voor ovenschotels, vandaar mijn vraag.
pi_114180691
Aanbraden gaat veel verder dan alleen een kleurtje -> http://nl.wikipedia.org/wiki/Maillardreactie
  zaterdag 14 juli 2012 @ 01:19:29 #78
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_114182551
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2012 00:27 schreef tjoptjop het volgende:
Aanbraden gaat veel verder dan alleen een kleurtje -> http://nl.wikipedia.org/wiki/Maillardreactie
Kijk, daar hebebn we wat aan ^O^
maar hoe voorkom ik dan dat m'n kip na dat bakken te droog wordt in de oven?
pi_114182614
Als je malse kip uit de oven wil, zul je 'm met spek moeten larderen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 14 juli 2012 @ 01:39:01 #80
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_114183199
't zijn blokjes kip, dat wordt wat lastig.. spekblokjes erbij en die dan niet uitbakken?
Opzich wordt dat nog als tip op e verpakking aangeraden: spekblokjes erbij.
Niet voor het larderen maar voor de smaak maar als 't m'n kip wat malser houdt is dat natuurlijk mooi :)
  zaterdag 14 juli 2012 @ 01:55:31 #81
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_114183626
Als je malse kip wilt hebben moet je geen kipfilet gebruiken maar kippendijen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 14 juli 2012 @ 02:28:57 #82
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_114184183
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2012 01:55 schreef golfer het volgende:
Als je malse kip wilt hebben moet je geen kipfilet gebruiken maar kippendijen.
Ik ben niet goed opgevoed door m'n ouders ;), ik krijg er helaas kokhalsneigingen van.
Heb ik altijd met wat vetter vlees.
Ik vind het wel lekker maar m'n lichaam reageert er slecht op. vreemd genoeg.

Ik ben wel iemand die dingen eerst probeert voor ik zeg dat ik iets niet lekker vind of er niet tegen kan en gerechten probeer ik zoveel mogelijk zelf vers te koken, soms even iets proberen uit een pakje en daarna zelf namaken/verbeteren.
En af en toe zo'n pakje is soms wel makkelijker dan zelf koken ook al is zelf koken altijd lekkerder.
  zaterdag 14 juli 2012 @ 03:09:19 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114184613
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2012 01:19 schreef SiGNe het volgende:

[..]
maar hoe voorkom ik dan dat m'n kip na dat bakken te droog wordt in de oven?
De kip wordt toch overgoten met saus? Nou, dat dus, de saus voorkomt dat je kip uitdroogt.
  zaterdag 14 juli 2012 @ 08:45:21 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114186169
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2012 01:19 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Kijk, daar hebebn we wat aan ^O^
maar hoe voorkom ik dan dat m'n kip na dat bakken te droog wordt in de oven?
Zet de kip op eem draaispit, dan blijft ie sappiger omdat het vet er beter aan blijft hangen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 juli 2012 @ 08:46:14 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114186177
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2012 22:50 schreef SiGNe het volgende:
Ik wil morgen lekker simpel koken uit een pakje en wil Kipfilet a la forno maken van Bertolli.
Volgens de verpakking moet ik eerst de kip aanbraden maar aangezien dat gerecht ook nog eens 35-40 minuten in de oven moet op 180 graden zit het met de garing opzich al goed lijkt mij (hele kipfilet is in 25 minuten gaar op 180 graden tenslotte).
Kan ik de kip ook rauw in de ovenschaal doen en de garing aan de oven overlaten?

Ik heb geen zin in droge kipfilet, in een pan krijg ik mijn kipblokjes altijd perfect mals door de blokjes wat groter te snijden en op erg zacht vuur te koken.
Omwikkel de kipfilet met spek
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114314810
Er staat hier een lamsbout van 2,4 kilo die vanavond de oven in gaat. Hoe lang moet deze lamsbout erin om hem mooi zacht, iets rosé uit de oven te krijgen? Eventuele extra tips (tussendoor overgieten etc.) hoor ik graag.
  dinsdag 17 juli 2012 @ 13:58:38 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114314943
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2012 13:55 schreef rhubarb het volgende:
Er staat hier een lamsbout van 2,4 kilo die vanavond de oven in gaat. Hoe lang moet deze lamsbout erin om hem mooi rosé en zacht uit de oven te krijgen? Eventuele extra tips (tussendoor overgieten etc.) hoor ik graag.
Dat is niet zomaar te zeggen, want dat ligt ook aan je oven, heeft ie veel vermogen, een fan, hoe koud is de bout ie als hij de oven ingaat, heeft ie bot etc.
Aanrader, koop voor een paar euro een kerntemperatuur thermometer.
Hou dan ca 65 graden aan voor mooi rose.
Ik doe geen braadstuk zonder, kost weinig en je hebt er veel plezier van.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114315161
We zitten hier in Frankrijk. Verse rozemarijn uit de tuin, maar geen kerntermometer. We laten de lamsbout zo op kamertemperatuur komen, hij heeft bot. We denken er nu aan om dit recept te volgen: http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/lamsbout/texels-lamsbout-rozemarijn. Wat denk jij?
  woensdag 18 juli 2012 @ 12:48:45 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114357332
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2012 14:03 schreef rhubarb het volgende:
We zitten hier in Frankrijk. Verse rozemarijn uit de tuin, maar geen kerntermometer. We laten de lamsbout zo op kamertemperatuur komen, hij heeft bot. We denken er nu aan om dit recept te volgen: http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/lamsbout/texels-lamsbout-rozemarijn. Wat denk jij?
Lijkt me erg lekker, knoflook en rozemarijn en lam, das een lam gods
Is het goed geworden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 18 juli 2012 @ 13:18:22 #90
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_114358452
Heb je nog een leuk recept voor konijn? Ikzelf maak hem in het zuur, of in de oven/BBQ. Misschein heeft iemand een lekker ander recept.
Siesta & Fiesta!
  woensdag 18 juli 2012 @ 13:42:53 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114359440
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2012 13:18 schreef Bramito het volgende:
Heb je nog een leuk recept voor konijn? Ikzelf maak hem in het zuur, of in de oven/BBQ. Misschein heeft iemand een lekker ander recept.
Zouten en peperen
Aanbraden in boter, ui, peen en knoflook erbij, blussen met een flesje kriekenbier,
Blaadje laurier erbij, wat foelie, lepel grove mosterd
lekker laten stoven.
Serveren met dikke friet of puree met veel boter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 18 juli 2012 @ 14:32:50 #92
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_114361919
Kriekenbier, goed idee! Foelie laat ik weg, dat krijg ik hier helaas niet. Dankjewel!
Siesta & Fiesta!
  woensdag 18 juli 2012 @ 15:38:07 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114365614
Neem dan een beetje nootmuskaat, smaakt bijna hetzelfde
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114515691
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2012 12:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lijkt me erg lekker, knoflook en rozemarijn en lam, das een lam gods
Is het goed geworden?
Heerlijk.
pi_114573219
Hallo Piet (Of iemand anders die tips heeft O+)

Ik ben op zoek naar Lambada aardbeien, maar ik kan niet vinden waar ik die kan kopen, weet iemand dit? En anders, wat is een goede vervanging voor ze? Ik moet ze prakken, door een zeef halen, koken met melk en er dan een cupcaketopping van maken :)
  maandag 23 juli 2012 @ 18:56:49 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114573293
Lambada is een aardbeienras, heb nog nooit het ras op een doosje zien staan? Neem gewoon mooie rijpe aardbeien
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114573327
Oh... Ik eet nooit aardbeien, dus ik weet het niet :') En oke. Dankje O+
  maandag 23 juli 2012 @ 20:36:33 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114577470
Lambada aardbeien zijn gewoon hele lekkere aardbeitjes. De rolls royce onder de aardbeien. Eigenlijk een beetje zonde om die met melk te gaan koken. Zoek gewoon een smakelijke, rijpe, zoete aardbei en dan komt het ook goed. Lambada zal niks toevoegen.

Trouwens, als het ras er niet opstaat weet je dat het gewoon een elsantha is. Als het een lambada is zal dat er wel opstaan, want daar betaal je meer voor.
  maandag 23 juli 2012 @ 21:05:18 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114578762
Lambada is vooral een heel vroeg ras. De smaak is in mijn ervaring ook erg afhankelijk van zon, koude grond, voldoende koemest, etc.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 23 juli 2012 @ 21:34:44 #100
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_114580120
Ik heb geen verstand van aardbei soorten maar wel een tip. Ik gebruik altijd gewone aarbeien van de Turkse winkel hier voor 'mijn' aarbeien taart :9

Die zijn significant beter als die van de supermarkt en zelfs beter dan die van de meeste groenteboeren. En een stuk goedkoper vaak.
Trotse mamma :)
  zaterdag 28 juli 2012 @ 09:24:50 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114756401
Mijn eigen ingezaaide basilicum ziet er prachtig uit, maar is volledig smakeloos.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')