Nee had op het verkeerde moment gekocht en te lang vastgehouden dus nu zit ik met een verlies van 160 euro ongeveer.quote:Op woensdag 6 juni 2012 18:27 schreef Kirov het volgende:
Heb je überhaupt al winst gepakt als ik vragen mag?
Ik vind dit ook een van de redenen waarom the intelligent investor op bepaalde vlakken een slecht boek is. Er wordt te veel gehamerd op het feit om te diversificeren tussen aandelen en obligaties om zodoende niet te veel correlatie met de beurs te krijgen zodat je tijdens een crash relatief safe zou moeten zijn. Aan de andere kant adviseert Graham enkel de zeer doordachte belegger om 100% in aandelen te zitten maar imo is dat beeld veel te overtrokken en enkel bedoeld om de twijfelende lezer niet te veel te binden aan een strict beleggingsadvies. Punt is dat iedere belegger voor zichzelf moet bepalen hoeveel blootstelling hij wil hebben aan de markt en zich moet realiseren dat aandelen over het algemeen een superieure assetklasse zijn maar wel concurreren met overige assetklassen zoals obligaties.quote:Op woensdag 6 juni 2012 14:33 schreef dieselnoi het volgende:
Ten tweede worden er in de intelligent investor percentages genoemd voor obligaties die je tegenwoordig echt niet meer kunt krijgen. Is het dan nog verstandig om obligaties in je portefeuille op te nemen?
Met obligaties leg je de te ontvangen rente voor een bepaalde periode vast, bijvoorbeeld 2% voor 10 jaar.quote:Op woensdag 6 juni 2012 14:33 schreef dieselnoi het volgende:
Wat ik alleen niet begrijp is hoe obligaties werken. Ik loop bijvoorbeeld dan te zoeken naar nederlandse staatsobligaties en dan zie ik dat ik veel en veel minder rente krijg dan bijv. als ik mijn geld gewoon op een spaarrekening zet. En dan heb ik ook nog eens de flexibiliteit dat ik mijn geld vrij kan opnemen wanneer ik dat wil. Wat is dan het nut om obligaties te kopen?
Momenteel leeft juist de hoop op de beurzen weer op, omdat er weer eens gewerkt wordt aan een nieuw plan om de euro te redden. Duitsland stelt zich tot nu toe vrij flexibel op, dus zolang Merkel d'r mond houdt is er wel ruimte voor een opluchtingsrally.quote:Op woensdag 6 juni 2012 19:24 schreef Taciho het volgende:
[..]
Nee had op het verkeerde moment gekocht en te lang vastgehouden dus nu zit ik met een verlies van 160 euro ongeveer.
Maar de beurs zakt weer een beetje weg (Futures), dus hopen dat het morgen weer zakt.
Een zeer speculatieve zet als je nagaat dat beide bedrijven er belabberd voor staan. Houdt rekening met aanzienlijke volatiliteit deze maand, het is een gok die leuk uit kan pakken maar de andere kant op kan ook nogquote:Op donderdag 7 juni 2012 09:22 schreef Taciho het volgende:
Oke net heb ik BAM en KLM gekocht. Beide toen ze op 0,00% stonden ongeveer, nu al 35 euro gestegen
Dat is wel een erg geval zeg. Een studententje die in een week even bijna 90% van al zijn door de jaren heen opgebouwde spaargeld verliest. November 2008 ook, mooie tijd voor beleggers was dat.quote:Dit heeft trouwens niets meer met investeren te maken, dus let op dat je niet zo eindigt als die ene case in de OP: steeds meer risico nemen om verliezen te compenseren, en uiteindelijk niets over houden...
Als ik zelf de implied volatility (verwachte toekomstige vol) bereken voor beide aandelen met 2 ATM calls voor september (2012) dan komen beide uit iets boven de 50%. Ter vergelijking: een zelfde call op de AEX geeft een implied vol van 20% (rf = 2%, geen correcties voor dividend).quote:Op donderdag 7 juni 2012 13:03 schreef Taciho het volgende:
De koers schiet inderdaad alle kanten op met deze penny stocks...
Bedankt voor de uitleg.quote:Op woensdag 6 juni 2012 23:08 schreef Arkai het volgende:
[..]
Ik vind dit ook een van de redenen waarom the intelligent investor op bepaalde vlakken een slecht boek is. Er wordt te veel gehamerd op het feit om te diversificeren tussen aandelen en obligaties om zodoende niet te veel correlatie met de beurs te krijgen zodat je tijdens een crash relatief safe zou moeten zijn. Aan de andere kant adviseert Graham enkel de zeer doordachte belegger om 100% in aandelen te zitten maar imo is dat beeld veel te overtrokken en enkel bedoeld om de twijfelende lezer niet te veel te binden aan een strict beleggingsadvies. Punt is dat iedere belegger voor zichzelf moet bepalen hoeveel blootstelling hij wil hebben aan de markt en zich moet realiseren dat aandelen over het algemeen een superieure assetklasse zijn maar wel concurreren met overige assetklassen zoals obligaties.
Het opnemen van bonds in je portefeuille is dus in de eerste instantie niet bedoeld voor het mooie rendement maar bovenal om het risico in te perken. Die nuancering kwam bij mij slecht over en ik kan me voorstellen dat het overmatige gebruik van portefeuilleratio's misleidend kunnen zijn voor de intelligente investeerder die zich eigenlijk nooit zou moeten laten leiden door dit soort adviezen.
Ik vind obligaties dan toch te weinig voordelen hebben ten opzichte van een spaarrekening. Totdat ze echt hogere percentages geven.quote:Op donderdag 7 juni 2012 04:30 schreef jaco het volgende:
[..]
Met obligaties leg je de te ontvangen rente voor een bepaalde periode vast, bijvoorbeeld 2% voor 10 jaar.
Voor een spaarrekening is de rente variabel. Dus over een half jaar kan je bank zeggen: we verlagen uw rente van 2,5% naar 2 %. De bank is namelijk ook afhankelijk van obligaties en kan dus 2,5% wellicht niet meer opbrengen.
Je zou misschien zeggen: dan stap ik alsnog in die staatsobligatie, maar het kan goed zijn dat de rente daarvan inmiddels is gedaald van 2% naar 1,5% (doordat de marktprijs stijgt).
Er zit dus een zekere waarde in het gegeven dat je rente voor zo'n lange tijd gegarandeerd is. Stel dat er een periode van 10 jaar aan deflatie aanbreekt, dan zit je met die 2% goed.
Hogere rentes kan je ook krijgen maar dan heb je wel meer risico. Bijvoorbeeld bij griekenland nu heb je 7%+ rente ?, maar wat is de kans dat je het terugkrijgt? Die is in ieder geval kleiner als in NL.quote:Op donderdag 7 juni 2012 21:04 schreef dieselnoi het volgende:
[..]
Bedankt voor de uitleg.
[..]
Ik vind obligaties dan toch te weinig voordelen hebben ten opzichte van een spaarrekening. Totdat ze echt hogere percentages geven.
ik heb BAM op 2.03 opgepiktquote:Op donderdag 7 juni 2012 09:22 schreef Taciho het volgende:
Oke net heb ik BAM en KLM gekocht. Beide toen ze op 0,00% stonden ongeveer, nu al 35 euro gestegen
BAM is een vrij kansloos bedrijf dat niet eens meer een outlook geeftquote:Op vrijdag 8 juni 2012 02:21 schreef Shispeed het volgende:
[..]
ik heb BAM op 2.03 opgepikt, zolang de situatie rond de euro niet ernstig verslechterd zou ik ze aanhouden, zit flink potentieel in
Ik niet. Lege kas, torenhoge schulden, en een post debiteuren waar je eng van wordt - in een sector waar het aantal wanbetalingen bij een baisse onevenredig groot is. Hun meest stabiele onderdelen onder dwang verkocht (Van Oord / Tebodin)quote:Op vrijdag 8 juni 2012 02:21 schreef Shispeed het volgende:
[..]
ik heb BAM op 2.03 opgepikt, zolang de situatie rond de euro niet ernstig verslechterd zou ik ze aanhouden, zit flink potentieel in
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |