De buikribben zijn eigenlijk de echte spareribs. Die hebben iets meer bite en als je ze niet trimt knars. Ik vind ze zelf erg lekker, maar je moet wel van knagen houden.quote:Op maandag 5 november 2012 09:11 schreef DrukVout het volgende:
Ik zit te twijfelen tussen
http://www.beefensteak.nl/nl/beef-steak-buik-spareribs.html
http://www.beefensteak.nl/nl/spareribs.html
Iemand die me een van de twee kan aanraden?
Ik weet niet of dit een beetje te krijgen is in NL, maar probeer eens een (half) biggetje. die zijn 4,5 to 6,5 kg en heerlijk uit de oven of van de BBQ.quote:Op vrijdag 7 december 2012 23:26 schreef Fendy het volgende:
Op zoek naar een episch gerecht voor oud en nieuw, dan bbq-en we altijd met een lading vrienden en vriendinnen...
2 jaar terug een dikke bacon explosion gemaakt en vorig jaar een beercan-chicken van bijna 2 kilo. Het hoeft niet al te vullend te zijn, maar meer als entree voordat de echte hompen vlees erop gaan zeg maar, weet iemand hier iets lekkers en aparts? Heb al verschillende receptenboeken en sites bekeken, maar heb nog geen eureka moment gehad.
Enige vereiste is dat er het geen varkensvlees mag zijn (dus ook geen bacon )
Hoe heerlijk me dat ook lijkt...quote:Op maandag 10 december 2012 16:00 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ik weet niet of dit een beetje te krijgen is in NL, maar probeer eens een (half) biggetje. die zijn 4,5 to 6,5 kg en heerlijk uit de oven of van de BBQ.
[ afbeelding ]
Holy fuck. Wat is het.quote:Op maandag 10 december 2012 16:00 schreef Bramito het volgende:
OH KUT, het mocht geen varkenvlees zijn.... sorry
Dit dan: [ afbeelding ]
Magoed, een heel rund inclusief huid is misschien wat lastig te verkrijgen zo rond de feestdagen. Misschien ook wat veel als taster voor een man of 9.quote:Op maandag 10 december 2012 16:22 schreef Bramito het volgende:
Asado al cuero. In Argentinië doen ze dat. Een rund op het vuur met de losse huid erop zodat het de warmte mooi binnen houdt. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd helaas...
Truequote:
Heb je Lomo al Trapo al eens gedaan? Hierbij wikkel je een stuk ossenhaas/beef tenderloin in een katoenen doek met daarop zout en kruiden naar keuze. Vervolgens gooi je het rechtstreeks in de vlammen, waardoor de doek vlam vat. Het schouwspel is geweldig! Daarna de restanten van het doek eraf halen en de zoutkorst openhakken en een overheerlijk stuk ossenhaas komt te voorschijn. Daarna trancheren en je hebt een heerlijk stukje vlees uit het vuistje!quote:Op vrijdag 7 december 2012 23:26 schreef Fendy het volgende:
Op zoek naar een episch gerecht voor oud en nieuw, dan bbq-en we altijd met een lading vrienden en vriendinnen...
2 jaar terug een dikke bacon explosion gemaakt en vorig jaar een beercan-chicken van bijna 2 kilo. Het hoeft niet al te vullend te zijn, maar meer als entree voordat de echte hompen vlees erop gaan zeg maar, weet iemand hier iets lekkers en aparts? Heb al verschillende receptenboeken en sites bekeken, maar heb nog geen eureka moment gehad.
Enige vereiste is dat er het geen varkensvlees mag zijn (dus ook geen bacon )
Geen moeite. Het is wat over de top als bereiding van een stukje vlees, maar als je zelf het woord Episch gebruikt dan schat ik in dat het aardig aan je wensen voldoet ;-)quote:Op maandag 10 december 2012 20:05 schreef Fendy het volgende:
Dat zou hem best eens kunnen worden, thx voor de tip
>>> To do listquote:Op maandag 10 december 2012 16:55 schreef Coelho het volgende:
[..]
Heb je Lomo al Trapo al eens gedaan? Hierbij wikkel je een stuk ossenhaas/beef tenderloin in een katoenen doek met daarop zout en kruiden naar keuze. Vervolgens gooi je het rechtstreeks in de vlammen, waardoor de doek vlam vat. Het schouwspel is geweldig! Daarna de restanten van het doek eraf halen en de zoutkorst openhakken en een overheerlijk stuk ossenhaas komt te voorschijn. Daarna trancheren en je hebt een heerlijk stukje vlees uit het vuistje!
Hier wat voorbeelden:
http://www.bbqforum.nl/fo(...)&highlight=zoutkorst
http://www.nibblemethis.com/2010/08/lomo-al-trapo.html
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |