abonnement Unibet Coolblue
pi_118837679
Ik zit te twijfelen tussen
http://www.beefensteak.nl/nl/beef-steak-buik-spareribs.html
http://www.beefensteak.nl/nl/spareribs.html

Iemand die me een van de twee kan aanraden?
  maandag 5 november 2012 @ 09:12:39 #227
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118837721
Ik zal de Iberico Ribs eens proberen....
Siesta & Fiesta!
pi_118838970
Voor mezelf zou ik dat wel doen. Maar de rest van de familie kan een dubbele prijs er niet vanaf proeven.
  dinsdag 6 november 2012 @ 09:28:34 #229
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_118879527
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 09:11 schreef DrukVout het volgende:
Ik zit te twijfelen tussen
http://www.beefensteak.nl/nl/beef-steak-buik-spareribs.html
http://www.beefensteak.nl/nl/spareribs.html

Iemand die me een van de twee kan aanraden?
De buikribben zijn eigenlijk de echte spareribs. Die hebben iets meer bite en als je ze niet trimt knars. Ik vind ze zelf erg lekker, maar je moet wel van knagen houden.

De onderste link is van spareribs zoals we die in Nedeland spare ribs noemen. In de USA noemen ze die baby-backs. Is vaak wat beter (vetter) vlees dat wat zachter wordt.

Als je iets ander wilt zijn de buikribben leuker te maken. Je voelt je een soort Flinstone met die grote botten. Wel rustig BBQen/roken bij zo'n 120 graden C en op het einde een beetje appelsap erover.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_118882411
Ga morgen weer is bbqen op mijn smokey Joe.
Weten jullie nog wat lekkere gerechten?
  woensdag 7 november 2012 @ 08:59:57 #231
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_118925216
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 7 december 2012 @ 23:26:13 #232
19529 Fendy
True Spirit
pi_120061730
Op zoek naar een episch gerecht voor oud en nieuw, dan bbq-en we altijd met een lading vrienden en vriendinnen...

2 jaar terug een dikke bacon explosion gemaakt en vorig jaar een beercan-chicken van bijna 2 kilo. Het hoeft niet al te vullend te zijn, maar meer als entree voordat de echte hompen vlees erop gaan zeg maar, weet iemand hier iets lekkers en aparts? Heb al verschillende receptenboeken en sites bekeken, maar heb nog geen eureka moment gehad.
Enige vereiste is dat er het geen varkensvlees mag zijn (dus ook geen bacon ;( )
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  maandag 10 december 2012 @ 15:47:31 #233
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_120151797
De beercan chicken heb je al gehad, das jammer want die is echt errug lekker.

Keertje Pulled Pork maken? Das vrij episch.

Je kan ook een zalmpie op een plank klaar maken. Beetje mosterd en bruine suiker erop en de fik erin.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 10 december 2012 @ 16:00:16 #234
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_120152305
quote:
2s.gif Op vrijdag 7 december 2012 23:26 schreef Fendy het volgende:
Op zoek naar een episch gerecht voor oud en nieuw, dan bbq-en we altijd met een lading vrienden en vriendinnen...

2 jaar terug een dikke bacon explosion gemaakt en vorig jaar een beercan-chicken van bijna 2 kilo. Het hoeft niet al te vullend te zijn, maar meer als entree voordat de echte hompen vlees erop gaan zeg maar, weet iemand hier iets lekkers en aparts? Heb al verschillende receptenboeken en sites bekeken, maar heb nog geen eureka moment gehad.
Enige vereiste is dat er het geen varkensvlees mag zijn (dus ook geen bacon ;( )
Ik weet niet of dit een beetje te krijgen is in NL, maar probeer eens een (half) biggetje. die zijn 4,5 to 6,5 kg en heerlijk uit de oven of van de BBQ.

Siesta & Fiesta!
  maandag 10 december 2012 @ 16:00:59 #235
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_120152335
OH KUT, het mocht geen varkenvlees zijn.... sorry

Dit dan:

[ Bericht 50% gewijzigd door Bramito op 10-12-2012 16:16:49 ]
Siesta & Fiesta!
  maandag 10 december 2012 @ 16:14:47 #236
19529 Fendy
True Spirit
pi_120152968
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 16:00 schreef Bramito het volgende:

[..]

Ik weet niet of dit een beetje te krijgen is in NL, maar probeer eens een (half) biggetje. die zijn 4,5 to 6,5 kg en heerlijk uit de oven of van de BBQ.

[ afbeelding ]
Hoe heerlijk me dat ook lijkt... :9~
Inderdaad. mag geen varkensvlees zijn. Niet vanwege rare overtuigingen ofzo, mijn vriendin heeft er een vaag soort allergie voor ontwikkeld (anders had ik zoiets zeker overwogen.)

Je andere plaatje linkt niet lekker door, effe source bekijken ;)
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  maandag 10 december 2012 @ 16:17:55 #237
19529 Fendy
True Spirit
pi_120153117
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 16:00 schreef Bramito het volgende:
OH KUT, het mocht geen varkenvlees zijn.... sorry

Dit dan: [ afbeelding ]

Holy fuck. Wat is het.

Maargoed, ik overweeg nu een soort honey-glazed lamsrack, het moet een beetje als supertasty voorafje zijn, voordat de sate, kip, zalm, garnalenspiesjes en de rest erop gaat.
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  maandag 10 december 2012 @ 16:22:51 #238
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_120153330
Asado al cuero. In Argentinië doen ze dat. Een rund op het vuur met de losse huid erop zodat het de warmte mooi binnen houdt. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd helaas...
Siesta & Fiesta!
  maandag 10 december 2012 @ 16:26:35 #239
19529 Fendy
True Spirit
pi_120153484
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 16:22 schreef Bramito het volgende:
Asado al cuero. In Argentinië doen ze dat. Een rund op het vuur met de losse huid erop zodat het de warmte mooi binnen houdt. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd helaas...
Magoed, een heel rund inclusief huid is misschien wat lastig te verkrijgen zo rond de feestdagen. Misschien ook wat veel als taster voor een man of 9.
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  maandag 10 december 2012 @ 16:27:27 #240
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_120153517
Je wilde episch....
Siesta & Fiesta!
  maandag 10 december 2012 @ 16:33:36 #241
19529 Fendy
True Spirit
pi_120153768
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 16:27 schreef Bramito het volgende:
Je wilde episch....
True :@
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  maandag 10 december 2012 @ 16:35:11 #242
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_120153836
Ik zou vast gaan plannen voor 31 december 2013.
Siesta & Fiesta!
  maandag 10 december 2012 @ 16:55:53 #243
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_120154698
quote:
2s.gif Op vrijdag 7 december 2012 23:26 schreef Fendy het volgende:
Op zoek naar een episch gerecht voor oud en nieuw, dan bbq-en we altijd met een lading vrienden en vriendinnen...

2 jaar terug een dikke bacon explosion gemaakt en vorig jaar een beercan-chicken van bijna 2 kilo. Het hoeft niet al te vullend te zijn, maar meer als entree voordat de echte hompen vlees erop gaan zeg maar, weet iemand hier iets lekkers en aparts? Heb al verschillende receptenboeken en sites bekeken, maar heb nog geen eureka moment gehad.
Enige vereiste is dat er het geen varkensvlees mag zijn (dus ook geen bacon ;( )
Heb je Lomo al Trapo al eens gedaan? Hierbij wikkel je een stuk ossenhaas/beef tenderloin in een katoenen doek met daarop zout en kruiden naar keuze. Vervolgens gooi je het rechtstreeks in de vlammen, waardoor de doek vlam vat. Het schouwspel is geweldig! Daarna de restanten van het doek eraf halen en de zoutkorst openhakken en een overheerlijk stuk ossenhaas komt te voorschijn. Daarna trancheren en je hebt een heerlijk stukje vlees uit het vuistje!

Hier wat voorbeelden:
http://www.bbqforum.nl/fo(...)&highlight=zoutkorst
http://www.nibblemethis.com/2010/08/lomo-al-trapo.html
  maandag 10 december 2012 @ 20:05:20 #244
19529 Fendy
True Spirit
pi_120162800
Dat zou hem best eens kunnen worden, thx voor de tip
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  maandag 10 december 2012 @ 21:55:57 #245
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_120169468
quote:
2s.gif Op maandag 10 december 2012 20:05 schreef Fendy het volgende:
Dat zou hem best eens kunnen worden, thx voor de tip
Geen moeite. Het is wat over de top als bereiding van een stukje vlees, maar als je zelf het woord Episch gebruikt dan schat ik in dat het aardig aan je wensen voldoet ;-)
  donderdag 13 december 2012 @ 15:19:59 #246
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_120269614
Afgelopen vrijdag 2 kippen op blik gemaakt en een parelhoen op een blikje.

Coca cola chicken was lekker, maar niet meer dan dat. Brewmeister chicken was echt super lekker. Aanrader! Parelhoen op een blikje...ik heb liever kip. De aquavit rub + saus was wel erg goed, weer eens wat anders dan de rooksmaak.

foto
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_120818589
1ste kerstdag was (bijna) alles gelukt!
- 2 kilo spareribs waren overheerlijk en als snelst op!
- Picanha met knoflook rub was erg lekker en alle ik-hou-niet-van-rood-vlees-eters vonden hem erg lekker en zacht!
- 1 kip met bruinbier en buttrub was lekker
- 1 kip met witbier en thijme was lekker (meeste gaven de voorkeur voor de buttrub)
- Maiskolven was goed, maar meeste vonden het niks bijzonders, maar de kids vonden het wel leuk en lekker!
- 2 soorten aardappels (1 met rozemarijn en knoflook, helaas niet 100% gaar... De andere met specerijen die ik niet gezien heb)
- 2 soorten brood van de DO's
- Boston baked beans waren heerlijk!
- Caeser salade

Als dessert:
- karamelijs
- soesjestoren

Alles behalve het dessert en de salade kwam of van de 2 webers of uit de 3 Dutch ovens.
Jammer van het weer. we zijn halverwege gaan verplaatsen tegen de wind. Daarvoor hadden we last van de regen...
  vrijdag 11 januari 2013 @ 22:06:26 #248
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_121451705
Eend van de BBQ is lekker! Gevuld met wat sinaasappels, boter en kruidnagels. Beetje port erover, 2 uur indirect en smullen maar.

Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_121454151
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 16:55 schreef Coelho het volgende:

[..]

Heb je Lomo al Trapo al eens gedaan? Hierbij wikkel je een stuk ossenhaas/beef tenderloin in een katoenen doek met daarop zout en kruiden naar keuze. Vervolgens gooi je het rechtstreeks in de vlammen, waardoor de doek vlam vat. Het schouwspel is geweldig! Daarna de restanten van het doek eraf halen en de zoutkorst openhakken en een overheerlijk stuk ossenhaas komt te voorschijn. Daarna trancheren en je hebt een heerlijk stukje vlees uit het vuistje!

Hier wat voorbeelden:
http://www.bbqforum.nl/fo(...)&highlight=zoutkorst
http://www.nibblemethis.com/2010/08/lomo-al-trapo.html
>>> To do list
  zondag 13 januari 2013 @ 08:28:57 #250
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_121494972
klinkt goed allemaal, gek genoeg nog nooit eend klaar gemaakt.

Hier weer wat foto's van de afgelopen tijd





























volgende week weer winter bbq forum treffen, 72 wacko's en bqq's, nu al zin in.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')