Van de bank die een beursgang begeleidt, wordt verwacht dat hij de koers zonodig een tijdje steunt door aandelen te kopen. Of ze daar formeel toe verplicht zijn, bijvoorbeeld door de beurs of door het uitgevende bedrijf, weet ik niet, maar deze gewoonte zou er in principe voor moeten zorgen dat zo'n bank een nieuw aandeel tegen een realistische prijs introduceert. Als ze er teveel voor vragen kunnen die steunaankopen ze immers een hoop geld gaan kosten.quote:Op maandag 21 mei 2012 02:09 schreef Tchock het volgende:
Waarschijnlijk een kleuterklasvraag. Maar: wat voor belang heeft M.S. bij het kunstmatig hoog houden van de koers en hoe doen ze dat dan?
Waarom stijgt de prijs als de bank aandelen koopt?quote:Op maandag 21 mei 2012 02:33 schreef dvr het volgende:
[..]
Van de bank die een beursgang begeleidt, wordt verwacht dat hij de koers zonodig een tijdje steunt door aandelen te kopen. Of ze daar formeel toe verplicht zijn, bijvoorbeeld door de beurs of door het uitgevende bedrijf, weet ik niet, maar deze gewoonte zou er in principe voor moeten zorgen dat zo'n bank een nieuw aandeel tegen een realistische prijs introduceert. Als ze er teveel voor vragen kunnen die steunaankopen ze immers een hoop geld gaan kosten.
Het aanbod van Facebookaandelen op een bepaald moment ziet er bijvoorbeeld zo uit:quote:Op maandag 21 mei 2012 02:35 schreef Tchock het volgende:
Waarom stijgt de prijs als de bank aandelen koopt?Minder aanbod?
en eind dit jaar koop je ze terug voor 4 euroquote:Op maandag 21 mei 2012 03:47 schreef dvr het volgende:
[..]
Het aanbod van Facebookaandelen op een bepaald moment ziet er bijvoorbeeld zo uit:
100 stuks @ $37.90
200 stuks @ $37.96
100 stuks @ $38.01
Als jij wilt dat er een hogere koers ontstaat, koop je gewoon die partijtjes van $37.90 en van $37.96 weg, zodat een volgende koper minstens $38.01 op tafel zal moeten leggen om het aandeel te bemachtigen. En zodoende klimt de koers dan. Het gevaar is natuurlijk dat de koers dadelijk toch weer zakt omdat mensen minder in Facebook geloven, en dat jij al die aandelen die je opgekocht hebt weer moet zien te verkopen. Dan gebeurt het omgekeerde; je zult dan minder moeten vragen dan de andere aanbieders, en daardoor gaat de koers omlaag.
Precies.... FB is een zeepbel. Die grappenmakers kochten laatst nog even een simpele app genaamd 'instagram' voor een miljard dollarquote:Op maandag 21 mei 2012 07:08 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
en eind dit jaar koop je ze terug voor 4 euro
Je moet ook de gedachte los laten dat de beurs er is ter ondersteuning van de reële economie, dat is allang niet meer zo. De beurs is er alleen om zoveel mogelijk geld te verdienen voor bepaalde groepen TEN KOSTE VAN de reële economie.quote:Op maandag 21 mei 2012 10:16 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Precies.... FB is een zeepbel. Die grappenmakers kochten laatst nog even een simpele app genaamd 'instagram' voor een miljard dollar![]()
Hebben beleggers nog niks geleerd van de punt-com crisis? Of is het collectieve geheugen reeds weer gewist?
Ik dacht aan precies dezelfde prijs! Dat brengt de waarde van Facebook meer in lijn met de winst die ze maken, en zou inderdaad een mooie prijs zijn.quote:Op maandag 21 mei 2012 07:08 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
en eind dit jaar koop je ze terug voor 4 euro
Ik weet dat het een casino geworden is. Normaal gesproken zou dat geen probleem zijn indien we de banksters die het vuurtje gestookt hebben met goedkoop krediet maar geen 'bail outs' zouden geven. Het kaartenhuis zou dan vanzelf instorten, het zogenaamde 'zelfreinigende vermogen' van het systeem. Echter zijn politici dom geweest en daarom blazen we de ene bubble na de andere, simpelweg omdat men bang is voor het verlies.quote:Op maandag 21 mei 2012 10:25 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Je moet ook de gedachte los laten dat de beurs er is ter ondersteuning van de reële economie, dat is allang niet meer zo. De beurs is er alleen om zoveel mogelijk geld te verdienen voor bepaalde groepen TEN KOSTE VAN de reële economie.
Je klikt wel op reklame zonder dat je het weet. Ik googlede ooit naar "ad" met de Engelstalige Google vanuit Zweden. Ik zocht informatie over reklame plaatsen. Wat kreeg ik dan als resultaat? Algemeen Dagblad (AD). Vanuit de Engelse Google in Zweden dus. Maar Google houdt mijn IP adres in de gaten en weet dat ik vaak Nederlandstalige dingen lees. En zo zijn je zoekresultaten gepersonaliseerd.quote:Op zondag 20 mei 2012 21:37 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Dat zeggen meer mensen ja. Heb alleen nog nooit een bron mogen zien waarin dit bevestigd word. En ook nog niet gevonden waar ik die gegevens kan kopen.
Ik wil absoluut niet mijn hand in het vuur steken voor Facebook, het zou inderdaad best kunnen. Maar je prive informatie verkopen aan derden, alsware het een ordinaire spam data broker, lijkt mij toch redelijk onlogisch, voor een aantal redenen. Voornamelijk omdat het hebben van die informatie voor Facebook zelf een belangrijke asset is; zij bieden nou juist de service dat je via Facebook mensen gericht kunt marketen. Als ze hun gouden ei verkopen kunnen ze de service niet meer aanbieden, zeker omdat ze op dat moment ook geen controle meer over de data hebben, en deze bij andere potentiele klanten terecht kunnen komen waar ze geen geld meer op verdienen. Daarnaast is het voor de continuatie van Facebook redelijk belangrijk dat er nog een bepaalde mate van vertrouwen is dat er discreet met de data omgegaan wordt. Zodra uitkomt dat al je privegegevens door Facebook verkocht worden is het waarschijnlijk gelijk over.quote:Op zondag 20 mei 2012 22:20 schreef Tchock het volgende:
Zo kun je het ook lezen. Maar levert dat praktisch verschil op? Vast staat dat Facebook (vaak zonder medeweten van de gebruikers) informatie verzamelt over het gedrag van de gebruikers. Je hebt geen enkel inzicht wat er met die gegevens gebeurt. Facebook heeft volgens de eigen gebruiksvoorwaarden wel het recht om je gegevens te delen met anderen, dus is de kans klein dat ze het niet doen. Die bepaling is namelijk vrij recent gewijzigd in de voorwaarden. En het lijkt me erg sterk dat ze de informatie gratis verstrekken
En de slimmeriken hebben hun geld al binnenquote:Op maandag 21 mei 2012 10:29 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Ik dacht aan precies dezelfde prijs! Dat brengt de waarde van Facebook meer in lijn met de winst die ze maken, en zou inderdaad een mooie prijs zijn.
Al bijna 11 miljard dollar 'verdampt'.quote:
En dan te bedenken dat er analisten waren die teleurgesteld zouden zijn met minder dan 50% winst vrijdagquote:Op maandag 21 mei 2012 15:44 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
Al bijna 11 miljard dollar 'verdampt'.
Garantie tot aan de deur.quote:Op maandag 21 mei 2012 15:44 schreef Walkerr het volgende:
Hoe zit het met de groeipotentie op de lange termijn, is die er wel?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |