quote:
Op maandag 14 mei 2012 15:22 schreef Weltschmerz het volgende:Een vriend van me heeft op een oud en nieuwfeestje in een Russische industriestad wel eens per ongeluk een slok genomen van zoiets. Dat deed pijn aan zijn maag, hij dacht dat hij dood ging of in ieder geval blijvend letsel had veroorzaakt, en de dronken Russen bekommerden zich bezorgd om hem. Wat in inhield heel snel veel water erin gieten.
Dat spul is gewoon om aan te lengen met water, hij had zich dan ook vergist dat zijn glas nog niet aangelengd was. Dan hoeven die Russen niet elke week zoveel flessen naar huis te sjouwen. Nippen zal waarschijnlijk wel kunnen, ik heb hier tenminste spul van 65+ en dat drink ik ook puur, maar wel heel voorzichtig. Maar dat is er ook voor gemaakt en dergelijke wodka niet.
Verder is het allemaal een nogal onzinnige onvolwassen stoerdoenerij om naar percentages te kijken anders dan om de veiligheid. Ga gewoon lekker dronken worden van iets met een beetje smaak. Gooi het door de verse jus of zo en dan ga je lekker stuiteren van alle suikers met alcohol. Absinth van meer dan 50% is onzin. Absinth gaat helemaal niet om de alcohol, en het smaakt ook niet denderend.
Vriend van me uit Tsjechie nam zelf gestookte Slivovice mee in waterflesjes, een litertje per keer. Eerste flesje wat we nuttigden was 55%, dat ging best lekker, tweede flesje was 60% en daar lag wat mij betreft echt het omslagpunt, dat was veel te sterk.
Slowaakse vriend had dan weer 72% tatratea, een drank waarvan je de damp aansteekt voor het serveren, en die je uitblaast vlak voor het drinken, dat ging ook.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"