abonnement Unibet Coolblue
  zondag 13 mei 2012 @ 13:38:11 #26
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_111489219
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 22:19 schreef Mederiacvm het volgende:

[..]

En hoe komt een konijntje hieraan? Mijn konijntjes wonen binnen (komen 's zomers wel buiten, maar nooit hele dgen) en komen nooit in aanraking met andere konijnen.
Is enting dan ook nodig? En vanaf welke leeftijd kan/moet dat dan?
Ze kunnen het van muggen krijgen enzo...ik zeg altijd: enten of : altijd enten!
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
pi_111489915
Wat een lieve foto's weer O+

Vanmorgen Chuck weer belachelijk blij zien zijn met een beetje zand. Natuurlijk ging Monkie pas rollen toen ik mijn telefoon al weer binnen had. Zij houdt niet van in de belangstelling staan volgens mij ;)


Aan het eind nog prachtig mijn vinger in beeld *) wat een filmkunsten


Vol verwachting ging ik trouwens naar het hok vanmorgen maar voor konijnenmama's is het geen moederdag geloof ik want ik moest weer zelf het hok schoonmaken :D
pi_111536663
IK heb het boek ook een tijdje. Heb het gekregen van de SKB die heeft het alle werkgroep leden cadeau gegaan. Het eerste stuk met de algemene info vind ik wel oke. Zeker voor een nederlandsboek. Daar kwam ik nog niet eerder zo'n compleet boek van tegen. Dus positief. Het tweede deel over trainingen vind ik ook wel goed geschreven alleen vind ik dat ze te weinig tot soms niet aangeeft wat mogelijke gevaren kunnen zijn. Ook bij haar presentaties geeft ze dat eigenlijk vooral pas aan nadat er een vraag vanuit het publiek door komt. Wel valt het me op dat de informatie die ze geeft met presentaties steeds beter en completer word.

Zelf heb ik niets met het trainigsstuk omdat ik mijn konijnen meer houd als konijn in plaats van een hond maar we zien ook in de opvang dat steeds meer mensen konijnen nemen in plaats van een hond door tijdsgebrek etc en dat ze dan toch dingen willen doen samen met hun huisdier. Als het konijn in kwestie dan ook echt plezier beleeft aan de spellen, kunstjes etc is dit boek zeker een goed boek.

Vond eerder boeken waarin trainen met je konijn omschreven stond een stuk minder diepgaand. Ik zou het boek zelf nooit gekocht hebben voor de prijs die het kost maar zeker voor de beginner of iemand die echt wil trainen met hun konijn een aanrader.
So be easy and free, when you're drinking with me
I'm a man you don't meet every day
  maandag 14 mei 2012 @ 21:06:24 #29
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_111551268
Ik zit nu ergens op pagina 50 en de basisinformatie is iig goed, ben benieuwd over het trainen-stukje. Niet dat ik er wat mee ga doen want dat hebben mijn konijnen niet nodig.

En ik heb zojuist kel blij gemaakt...

Een nieuwe doos :Y De oude was echt helemaal op. De eerste paar happen zitten er al in.
  dinsdag 15 mei 2012 @ 07:52:01 #30
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_111567551
Awwww wat een lieve foto!!

Mijn Floris lag gisteren heerlijk relaxed in het zonnetje in de kooi :)
pi_111574689
Ik breek eventjes in als dat mag.

Mijn konijntje, Jinty, is bijna 6 en zit al zijn hele leven alleen. In de beginjaren zat hij nog buiten in een hok maar na een paar jaar is hij binnen gaan wonen omdat hij zo vaak ziek was. Binnen had ik betere controle over hem dus dat leek me veel verstandiger.
Sinds 1,5 jaar woon ik samen en heeft Jinty een hok in de woonkamer die 24 uur per dag open staat en hij kan dus overal rondrennen. Hier maakt hij gretig gebruik van O+
Het blijft aan mij knagen dat Jinty geen maatje heeft om mee te spelen maar ik twijfel ook erg of die stap zetten verstandig is.
Hij heeft een heel medisch verleden en is heel erg veel ziek (de laatste dierenartsrekening was 1000!! euro. Thank god voor de verzekering die ik ooit heb afgesloten), Jinty heeft veel diarree, zijn leverwaardes zijn niet goed, hij geeft erg heftige reacties op stress, niest en nou ja, noem het op en hij heeft het. Juist omdat hij mijn zorgenkonijntje is ben ik zo vreselijk gek op hem en ik heb het gevoel heb dat ik hem iets heel ergs aandoe omdat hij geen vriendje heeft. Hij is overigens niet gecastreerd en ik durf de narcose ook niet zo goed aan. Het gaat nu wel goed met hem maar het is altijd afwachten voor hoelang dat is.
Dus ik zou graag advies willen. Denken jullie dat een vriendje een mogelijkheid is voor Jinty?

Het lijkt nu alsof Jinty altijd maar ziek is maar dat valt wel mee. Hij is wel vaak ziek en de laatste keer afgelopen december hebben we getwijfeld over inslapen en zijn er heel erg veel onderzoeken geweest met zelfs een second opinion van een andere dierenarts. Uiteindelijk is er geen duidelijke uitslag uitgekomen en Jinty knapte na een tijdje ineens weer wonderbaarlijk op. Nu geniet ik maar heel erg van hem tot de tijd komt dat hij pijn krijgt en er niets meer aan te doen is. Al wil ik daar liever niet aan denken :( We hadden eigenlijk nooit gedacht dat hij de 6 jaar al zou redden!
E.
pi_111575460
Lastig. Met zijn verleden zou ik me inderdaad afvragen of de eventuele stress van een castratie en de koppeling het waard is. Ook zie ik vaak bij konijnen die hun hele leven alleen hebben gezeten dat de koppeling voor het konijn vaker stressvoller is dan normaal omdat men ook nog lijkt opnieuw te moeten leren hoe je met een ander konijn communiceerd en wat je er mee doet.

Ik denk dat ik zelf zou neigen naar hem zo laten als het nu is. Veel aandacht geven en lekker zijn leventje late nleiden. En dan in de toekomst een koppeltje zou nemen.

In dit soort situatie is het altijd lastig om zeker zonder het konijn te kennen een goed advies te geven vind ik
So be easy and free, when you're drinking with me
I'm a man you don't meet every day
pi_111575515
Niet omdat i kde vraag niet interessant vind, in tegendeel zelfs. Dit is een vraag die we ook in de opvang vaker krijgen. Maar wilde toch even wat foto's dumpen.

Bearke is boos.


Size doesn't matter


Hoezo lui



Bearke en Driekus probere nte ontsnappen. poging 897
So be easy and free, when you're drinking with me
I'm a man you don't meet every day
pi_111575669
Als Jinty er niet meer is zou ik sowieso een koppeltje nemen ja. Ik weet er ondertussen veel meer vanaf dan 6 jaar geleden dus die fout maak ik niet nog eens. Maar met Jinty twijfel ik nogal. Ik lees overal dat het voor een konijn zo fijn is en dan zie ik 2 konijnen die elkaar aan het wassen zijn en dan smelt ik O+ Maar ik weet het dus niet zo goed in dit geval.

Zodat jullie ook eventjes weten over wie ik het heb:



Aahh, die foto van dat grote konijn met dat kleintje. Hahah! Geweldig om te zien :D
E.
pi_111576394
Een konijn is van nature een sociaal dier. Dat wijzen zowel observaties in de natuur alsook onderzoeken die gedaan zijn met populaties labkonijnen (allemaal zelfde afstamming) uit. Een konijn is in principe gelukkiger met de mogelijkheid tot sociaal contact met soortgenootjes.

Wel is het zo dat een konijn wat al een beetje een zorgenkindje is en een wat zwakker weerstand heeft en daarbij gevoelig is voor stress je wel inderdaad zoals je zelf ook al doet vraagtekens kunt zetten bij de haalbaarheid.

Wat betreft leeftijd zou ik zeggen doen. We hebben in de opvang wel eens rammetjes van 10 laten castreren. Wel zijn deze dan in blakende gezondheid. Een castratie van een ram is maar een kleine ingreep maar elke ingreep en zeker een met narcose brengt risico's met zich mee. Je zou eventueel kunnen kijken of je een dierarts kunt vinden die eventueel onder plaatselijke verdoving wil castreren dan hoef je geen algemene narcose. De meningen over deze manier van castreren gaan van dierenmishandeling tot het de hemel in prijzen. Ik heb het enkele malen meegemaakt en die rammetjes aten alweer voordat de plaatselijke verdoving was uitgewerkt en waren vrijwel meteen weer helemaal de oude. Zeker in dit soort gevallen vind ik het persoonlijk een goede optie.

De gevoeligheid voor stress is misschien te omzeilen door de koppeling heel langzaam te doen. Ik zou dan aanraden via een opvang op zoek te gaan naar eengoed passende voedster en de koppeling heel langzaam doen zodat Jinte alle tijd heeft om te wennen. Gewoon heel rustig aan en niets overhaasten.

Maar het blijft wel een afweging, en het blijft jouw afweging. Niemand kent Jinte beter dan jij. Van afstand is het makkelijk advies te geven. Eventueel zou je eens met een goede Dierenarts kunnen overleggen en eens gaan praten met een opvang in de buurt of een opvang bij wie je een goed gevoel hebt.

Misschien blijkt dat Jinte juist heel makkelijk is om te koppelen en heb je heel snel een goede match. Ook zie je wel eens dat een wat zorgenkonijn juist veel steun heeft aan een maatje en minder snel ziek is en meer weerstand heeft.

[ Bericht 1% gewijzigd door Partingglass op 15-05-2012 13:16:29 ]
So be easy and free, when you're drinking with me
I'm a man you don't meet every day
  dinsdag 15 mei 2012 @ 13:12:54 #36
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_111576454
gister blijkbaar vergeten het hok op slot te doen, kom thuis uit het werk:

- 2 cosmo's aan flarden, snippers lagen overal (op tafel, de bank, in de gang terwijl de deur dicht was)...overal
- telefoonsnoer doormidden...op 3 plaatsen
- voedings snoer telefoon doormidden
- snoer van 2 lampen kaduuk
- snoer van stekkerblok doormidden
- 2 plinten aangevreten
- tafelpoot stuk

en je mag/ kan er niet boos om worden, ze zitten immers "netjes in een hoekje achter de bank, tussen alle snippers, dus alles is ok, toch??"

moest wel lachen, het was stom en heb er van geleerd...vanavond damage control...

owja, gordijn ook stukgevreten...
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
  dinsdag 15 mei 2012 @ 13:16:25 #37
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_111576572
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2012 13:11 schreef Partingglass het volgende:
Gewoon heel rustig aan en niets overhaasten.
dit, we hebben flip en bammie ook gewoon bij elkaar gezet, maar dit had heel anders af kunnen lopen...gelukkig ging het toen goed...
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
  dinsdag 15 mei 2012 @ 13:18:35 #38
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_111576658
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2012 12:48 schreef .Sparkling. het volgende:
Ik lees overal dat het voor een konijn zo fijn is en dan zie ik 2 konijnen die elkaar aan het wassen zijn en dan smelt ik O+
precies, als ze elkaar wassen, geniaal, vol overgave een oor aflebberen ofzo...of als ze samen op pad gaan, even de huiskamer verkennen en rottigheid uithalen, haha...
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
pi_111576668
Oh Dribbel _O- Dan sta je toch ook even te kijken of niet?

Partinglass, bedankt voor je uitgebreide advies. Daar kan ik wel iets mee :) Binnenkort moet Jinty weer naar de dierenarts en dan overleg ik meteen even hoe zij over castreren denkt bij Jinty. De DA heeft veel verstand van konijnen en ik vertrouw in ieder geval wel op haar oordeel hierover. Er zit nu sowieso geen haast achter want over 1,5 maand gaan we verhuizen, dat is wel even stress genoeg. De vorige verhuizing werd hij erg ziek door de stress dus om dan ook nog eens een koppeling te doen is misschien wat te veel.
E.
  dinsdag 15 mei 2012 @ 13:19:44 #40
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_111576695
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2012 13:12 schreef dribbel79 het volgende:
gister blijkbaar vergeten het hok op slot te doen, kom thuis uit het werk:

- 2 cosmo's aan flarden, snippers lagen overal (op tafel, de bank, in de gang terwijl de deur dicht was)...overal
- telefoonsnoer doormidden...op 3 plaatsen
- voedings snoer telefoon doormidden
- snoer van 2 lampen kaduuk
- snoer van stekkerblok doormidden
- 2 plinten aangevreten
- tafelpoot stuk

en je mag/ kan er niet boos om worden, ze zitten immers "netjes in een hoekje achter de bank, tussen alle snippers, dus alles is ok, toch??"

moest wel lachen, het was stom en heb er van geleerd...vanavond damage control...

owja, gordijn ook stukgevreten...
Hahahaha gevalletje "oeps; dat vergeet je niet meer" dus. Ze lopen hier ook los als ik niet thuis ben, maar ze durven niet van de kleedjes af ivm glad laminaat. Heel handig, de kleedjes liggen zo dat ze ook niet bij dingen kunnen komen die kapot kunnen :)
pi_111576721
Er zijn heel veel manieren om te koppelen. Bij konijnen die ik ken (mijn eigen, die van vrienden/bekende of die uit de opvang) probeer ik de manier waarop ik het aanpak af te stemmen op de konijnen die ik ken. Als ik bij mensen thuis kom om te koppelen of advies te geven oa daarover ken ik de konijnen natuurlijk niet. Of alleen van wat de eigenaar me gemaild heeft. Dan probeer ik eerst te observeren en snel in te schatten hoe de konijnen zijn.

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden.

Eventueel zou je met verhuizing Bach RR kunnen geven dit helpt vaak in stress situaties om het konijn iets minder last van de stress te laten hebben. Ook de kooi niet helemaal schoon te maken zodat de nieuwe ruimte al naar hem ruikt helpt vaak. Konijnen doen 90% van hun communicatie en waarneming op geur. Geuren zijn dus heel erg belangrijk.

[ Bericht 14% gewijzigd door Partingglass op 15-05-2012 14:08:29 ]
So be easy and free, when you're drinking with me
I'm a man you don't meet every day
  dinsdag 15 mei 2012 @ 14:07:58 #42
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_111578658
wij hebben ze in de hal neergezet, voor beiden was dat nieuw terrein...ze negeerden elkaar, toen hebben we de "space' steeds kleiner gemaakt...ze bleven elkaar negeren, toen samen de kamer en het hok in...
2 dagen stampen en elkaar berijden en toen was het klaar: Bammie was de baas...ouwe knorrige diva...Joep vond het best, als ie maar kon eten en floppen...
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
pi_111578927
Zo begin ik ook meestal met een koppeling. Je ziet dan snel genoeg of langer zo doorgaan zin heeft of dat handiger is ze eerst aan elkaar te laten wennen door twee kooien naast elkaar te zetten.

Goed observeren of stresslevel niet heel hoog word en er geen agressie opbouwd. Vaak is samen zetten op neutraal terrein al genoeg en kun je dezelfde avond of de dag erop ze samen in het hok zetten.

Mijn ervaring is wel dat over het algemeen het makkelijker is een voedster bij een ram te zetten dan een ram bij een voedster.
So be easy and free, when you're drinking with me
I'm a man you don't meet every day
pi_111677658
Vanmiddag lagen ze weer heerlijk op hun favoriete plekje: het toilet (wasteil) :D

  donderdag 17 mei 2012 @ 20:09:16 #45
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_111677977
Aaah Serinde wat lief! O+

Kwam net deze tegen :D

"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  vrijdag 18 mei 2012 @ 09:53:52 #46
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_111696075
Helaas is één van mijn konijntjes een aantal weken geleden overleden. Ik wil vandaag op pad voor een nieuw maatje voor mijn overgebleven voedster.

De opvangadressen in de OP moeten bijgewerkt worden, trouwens. De bovenste geeft aan dat ze gestopt zijn en de onderste geeft een foutmelding.

Ik heb een voedster en ik ga nu zoeken naar een gecastreerd rammelaartje voor haar. Zou het slim zijn als ik mijn konijn zelf meeneem? Dat levert toch behoorlijk wat stress op en uiteindelijk blijft het koppelen toch wel een gok, denk ik?

[ Bericht 0% gewijzigd door livelink op 18-05-2012 10:09:44 ]
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  vrijdag 18 mei 2012 @ 10:01:33 #47
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_111696202
@livelink: Ik zou van tevoren even bellen wat de opvang zelf adviseert. Toen wij ca. 1,5 jaar geleden namelijk bij DOC Enschede gingen kijken voor een vriendje voor onze voedster hadden we onze voedster ook niet meegenomen omdat ze nogal snel in de stress kan schieten. Maar toen we daar kwamen werd ons al snel verteld dat ze niet zomaar een konijn meegeven en dat de koppeling eigenlijk bij hen dient te gebeuren omdat ze anders het risico lopen dat het konijnen na een week of zo alweer terug komt.

Na veel aandringen en nadat we verteld hadden dat we al veel ervaring met konijnen hadden en dat onze voedster heel snel in de stress schiet mochten we hem toch meenemen. Maar dat is normaal gesproken bij hun dus niet de manier van werken. Ik snap het ook wel maar ik denk dat als we onze voedster mee hadden genomen dat er van een koppeling niets terecht was gekomen terwijl het thuis (na een tijdje) wel goed ging :)
  vrijdag 18 mei 2012 @ 10:09:04 #48
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_111696357
Ik heb net gebeld inderdaad. Ze gaan kijken of ze op basis van de eerste informatie al een geschikt mannetje hebben. En dan bellen ze terug en gaan we dan overleggen of we het koppelen zelf of daar laten doen. Aan de ene kant vind ik het wel fijn om het koppelen uit te besteden, maar ik denk ook wel dat de stressfactor een hele negatieve invloed heeft op het koppelen. Toen wij ons hok van de ene kant van de tuin naar de andere kant verplaatsten, duurde het al een paar dagen voordat ze weer naar beneden durfde.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  vrijdag 18 mei 2012 @ 10:21:53 #49
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_111696586
In de opvang waar ik zit werkt het dan ook weer anders, men kan gewoon langs komen en krijgt informatie mee over het koppelen. Momenteel gaan de konijnen namelijk zo snel dat we wel rammen hebben, maar die zijn dan echt nét gecastreerd en dus nog vruchtbaar. Als men zelf thuis kan koppelen scheelt dat voor de opvang ook weer een hok waar een ander konijn in opgevangen kan worden.
pi_111696608
quote:
7s.gif Op donderdag 17 mei 2012 20:02 schreef Serinde het volgende:
Vanmiddag lagen ze weer heerlijk op hun favoriete plekje: het toilet (wasteil) :D

[ afbeelding ]
O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+ (ad infinitum...)
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')