Studiotje | zaterdag 5 mei 2012 @ 11:05 |
![]() Welkom in het McDonald's Crew topic. Waar alle McDonald's Medewerkers ervaringen delen. Dit is geen zeurtopic voor gasten, die mogen verder in het topic in CUL! ![]() Battlefan - Utrecht Lange Viestraat Yannick567 - Gorinchem MarkoAlmelo - Almelo Oost misz--kelliej - Purmerend mstyle - Zwolle gewoonfaye - Arnhem Rijnstraat Krimpen - Capelle aan den IJssel Nightshadow - Zutphen MaximumRush - Dordrecht Noord Roces18 - omgeving Utrecht ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Met je persoonlijke pas korting op kleding, electronica, dagjes uit, zwemmen, naar de bioscoop, en nog veel meer! Log hier in en bekijk de laatste acties. ![]() - Chicken Saté (27 september) - Grotere smoothies / 200ml (11 oktober) - Return of your favourite Burger-winnaar + McFlurry (18 oktober) - Nieuwe McFlurry (8 november) ![]() mc donalds medewerkers topic McDonald's Crew #2 McDonald's Crew #3 McDonald's Crew #4 McDonald's Crew #5 McDonald's Crew #6: Optimized Beef in aantocht McDonald's Crew #7 McDonald's Crew #8: Waar de glazen hun return maken! McDonald's Crew #9: Met een nieuwe kortingsbonnenactie McDonald's Crew #10: New York Crispy in aantocht McDonald's Crew #11: Waar Yannick567 en Spamkip de baas spelen McDonald's Crew #12 McDonald's Crew #13: Waar de zomer en zomeracties voor de deur staan McDonald's Crew #14: Waar we de McRib niet terugbrengen! Je kunt de OP vinden in de FOK!wiki, klik hier en pas gelijk de OP aan als je een nieuw topic opent! | |
Studiotje | zaterdag 5 mei 2012 @ 11:06 |
Jeuj! Allemaal faalafbeeldingen! ![]() Ik ben nu echt weg bij de McD! Dus hierbij ook de groeten. ![]() | |
TheGirlNextDoor | zaterdag 5 mei 2012 @ 12:01 |
En ik ben crewtrainer geworden, eindelijk ![]() | |
Yannick567 | zondag 6 mei 2012 @ 12:44 |
doei bas ![]() en gefeliciteerd TGND ^^ | |
Studiotje | zondag 6 mei 2012 @ 12:53 |
![]() ![]() | |
QuincydeKoster | maandag 7 mei 2012 @ 19:16 |
En ik begin morgen op Utrecht LaVie ^^ | |
TheGirlNextDoor | maandag 7 mei 2012 @ 19:17 |
Thanks ![]() | |
QuincydeKoster | maandag 7 mei 2012 @ 19:33 |
Oh en battlefan werkt al tijden niet meer bij de mac.. ![]() | |
Jetfly | dinsdag 8 mei 2012 @ 13:32 |
Waar is Battlefan heen dan ?? | |
misz--kelliej | dinsdag 8 mei 2012 @ 22:06 |
Hoi collegae, even snel een vraagje! Tweede paasdag volgens McDonalds Nederland, een feestdag of niet? Thanks vast voor jullie antwoord =D | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 8 mei 2012 @ 22:07 |
Jep. 150% ![]() | |
misz--kelliej | dinsdag 8 mei 2012 @ 22:18 |
Op tweede paasdag heb ik namelijk 8 uur gewerkt, maar op dat moment was ons kloksysteem kapot dus moest alles later handmatig ingeboekt worden op een andere dag ofzo. Nu heb ik dus mijn loonstrookje en mis ik dus die feestdagentoeslag omdat mn uren niet op tweede paasdag ingeboekt staan.. Ergerlijk! | |
Piger | dinsdag 8 mei 2012 @ 22:21 |
Eh.. volgens mij krijg je als ass. medewerker geen 150% bij de mc. Alleen als je normale medewerker bent (en managers enzo miss?) | |
misz--kelliej | dinsdag 8 mei 2012 @ 22:31 |
Mijn officieele functie bij de McDonalds, zoals het op het loonstrookje staat in ieder geval, is BBL Crewtrainer III, als je hier iets mee kunt verder? Daarnaast heb ik van mijn oude restaurantmanager gehoord dat als je vanaf een bepaalde datum in dienst bent, je sowieso recht hebt op die toeslag (omdat we toen van franchise naar HK gingen ofzo, ik weet het allemaal niet precies, maar zoiets was het) | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 8 mei 2012 @ 22:44 |
Jij hebt ook recht op de 150% dus ![]() | |
misz--kelliej | dinsdag 8 mei 2012 @ 22:52 |
Cool, thanks voor je snelle reactie. Dat wordt dus even mn loonstrookje en gewerkte dagen mee van de week.. | |
QuincydeKoster | dinsdag 8 mei 2012 @ 23:41 |
Zojuist mijn eerste werkdag erop zitten. Leuk werk! ![]() | |
QuincydeKoster | dinsdag 15 mei 2012 @ 01:18 |
Hoe zit het eigenlijk met personeelskorting? Alleen in de pauzes of altijd zolang ik maar bij mijn filiaal eet? | |
MaximumRush | dinsdag 15 mei 2012 @ 02:28 |
Half uur voor, half uur na en tijdens je werk. Tevens ook alleen maar voor jezelf, dus je kan geen eten meenemen naar huis. | |
Jetfly | dinsdag 15 mei 2012 @ 10:04 |
HAHAAHAHAHA!!!!! | |
MaximumRush | dinsdag 15 mei 2012 @ 12:28 |
Grappig? | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 15 mei 2012 @ 14:12 |
Dat zijn de officiële regels ja.. ![]() | |
QuincydeKoster | dinsdag 15 mei 2012 @ 14:14 |
Aaack :| | |
MaximumRush | dinsdag 15 mei 2012 @ 15:48 |
Weet niet van andere managers, maar wanneer ik shift heb geldt dat voor de crew. | |
QuincydeKoster | maandag 21 mei 2012 @ 09:54 |
En op welke dag betaald McD het loon? | |
Yannick567 | maandag 21 mei 2012 @ 11:57 |
Bij ons is dat meestal de 1e dag v/d maand, afhankelijk op welke dag het valt. Dan is het de 2e of 3e binnen ![]() | |
TheGirlNextDoor | woensdag 23 mei 2012 @ 22:59 |
Bij ons altijd tussen de 4e en 6e van de maand.. | |
Nightshadow | maandag 28 mei 2012 @ 10:27 |
Volgens de Horeca CAO heb je pas extra rechten op feestdagen als je ingeschaald bent. Dat betekend dat je vier volledige kalenderjaren medewerker bent of dat je crewtrainer bent of hoger. De 'gewone' assistent medewerker mag dus van geluk spreken dat ze ook extra krijgen. Officieel hoor je dan tijd-voor-tijd te krijgen. Dat betekend als je 6 uur hebt gewerkt, jij later 6 uur (betaald) verlof mag nemen. Daarbij staat in de CAO dat, als dat niet mogelijk blijkt te zijn, je 150% krijgt. Ik heb eigenlijk nooit gevraagd waarom ze geen tijd-voor-tijd doen. Zal wel administratieve redenen hebben. | |
#ANONIEM | maandag 28 mei 2012 @ 12:30 |
Mag ik hier ook een loftrompet steken over het personeel van de Mc dat die zeldzame keren dat ik daar iets kom bestellen(Big Mac's/Quarter pounders) uitermate netjes en snel mij behandelen? Dank daarvoor,ook al worden jullie erop getraind. ![]() | |
TheGirlNextDoor | maandag 28 mei 2012 @ 14:22 |
TVT bij de Mc is onmogelijk. Je kan niet, zoals je op een kantoor bijvoorbeeld wel kan, zomaar even de laatste 4 uur van je dienst vrij nemen omdat je die uren nog hebt staan. Daarmee laat je je hele team vallen in tijd van drukte. Er wordt altijd gekeken naar het aantal mensen dat nodig is op een bepaald tijdstip, en daarop wordt je ingepland. Er wordt al rekening gehouden met één zieke per dag. Althans, zo gaat dat bij ons. TVT zou bij de Mc echt niet te doen zijn. | |
TheGirlNextDoor | maandag 28 mei 2012 @ 14:22 |
En in welke stad is dit het geval? En uiteraard zijn complimenten welkom! ![]() | |
Nightshadow | maandag 28 mei 2012 @ 16:29 |
Zie ik het nou verkeerd of kan je, sowieso als full-timer, niet gewoon een dagje betaald verlof nemen dat (bijvoorbeeld vier weken later) ingeplant word op het rooster? Er zijn genoeg part-timers die wel meer willen werken. Dus als je normaal een 38-urige werkweek heb, werk je die week 34 uur, terwijl je gewoon voor 38 uur betaald krijgt. ![]() *Edit: Stukje tekst uit CAO:
| |
TheGirlNextDoor | maandag 28 mei 2012 @ 16:44 |
Dat ligt volgens mij puur aan hoeveel uren er op je contract staan, voor part-timers. Je kan wel vrijvragen, maar dat krijg je niet doorbetaald. Net als dat je de eerste dag dat je ziek bent niet krijgt betaald, pas vanaf de tweede dag krijg je je ziektedagen uitbetaald. Je krijgt wel snipperuren, alleen weet ik niet anders dan dat je alleen op kan vragen om die te laten uitbetalen. Hoe het precies zit weet ik niet, maar ik weet wel dat bij ons vooraf aangegeven vrij vragen gewoon onbetaald verlof is. | |
QuincydeKoster | maandag 28 mei 2012 @ 17:15 |
Zo, lekker werken van 6 tot 11 ![]() | |
QuincydeKoster | donderdag 31 mei 2012 @ 10:58 |
Gister voor het eerst alleen op BOP gestaan ![]() Damn, dat is tof ![]() ![]() * QuincydeKoster hoopt dat hij vanavond ook BOP mag draaien! | |
Remco | donderdag 31 mei 2012 @ 16:54 |
Leuk dat je zo enthousiast bent! Die winnende broodjes trouwens bij die eigen burger campange ![]() ![]() | |
QuincydeKoster | donderdag 31 mei 2012 @ 17:08 |
Waar kan jij de tussenstand zien? ![]() En ja ik ben enthousiast, ik kom van een vakkenvuller functie af, dan is dit VEEL leuker ![]() [ Bericht 11% gewijzigd door QuincydeKoster op 31-05-2012 23:51:07 ] | |
Remco | donderdag 31 mei 2012 @ 17:14 |
Op de Facebook staan de laatste 10. Wel leuk dat je dat zegt, omdat er vaak wat lacherig over word gedaan maar je hoort idd vaker dat het een stuk leuker is dan andere bijbaantjes. Iemand anders kan je ook echt wel trainen hoor aan de grill hoeft niet per se een crewtrainer te zijn | |
QuincydeKoster | donderdag 31 mei 2012 @ 17:18 |
Hmm okee ![]() En ja, dat lacherige kreeg ik ook al toen ik op school vertelde dat ik bij de Mc ging werken. "Zoiets doe je toch niet, of vertel het dan niet in ieder geval!" ![]() ![]() | |
Yannick567 | donderdag 31 mei 2012 @ 23:21 |
Wat anderen ervan vinden.. lekker belangrijk zeker. Jij moet het leuk vinden, niet je vrienden. Al die praatjes over 'werken bij McDonald's' zijn er al langer hoor. Je wordt gelijk afgeschilderd als bepaald type persoon, alleen omdat je bij McD werkt. Jammer ja. Hoor je toch ook niet over mensen die in de supermarkt werken? ![]() Die broodjes trouwens, bijna overal spiegelei of frites(chips) op ja ![]() Ik denk dat die Mcazzuro of Suribroodje operationeel wel te doen zijn ![]() | |
QuincydeKoster | vrijdag 1 juni 2012 @ 00:12 |
Jawel, dat hoor je ook over mensen die in een supermarkt werken, van bijna iedere baan hoor je dat wel.. "Oh kijk, een vakkenvuller. dat doe je toch niet?" "Oh zie dat domme kassameisje, zeker te dom voor school" etc etc. Maargoed. Vandaag geen BOP gedraait ![]() ![]() McGuidson is ook nog wel te doen denk ik. Ook weer frietjes.. In principe ook wel te doen mits Friet-zone en Grill goed coördineren. [ Bericht 3% gewijzigd door QuincydeKoster op 01-06-2012 00:19:40 ] | |
TheGirlNextDoor | vrijdag 1 juni 2012 @ 10:59 |
Na 2 weken vrij mag ik vanavond ook weer aan de bak. Ben benieuwd naar die EK acties. Schijnen hard te lopen bij ons. | |
Yannick567 | vrijdag 1 juni 2012 @ 16:10 |
succes ![]() EK box gaat bizar hard hier. | |
TheGirlNextDoor | zaterdag 2 juni 2012 @ 10:03 |
Ja, gisteren waren de nuggets uitverkocht bij ons ![]() Moest even naar een ander restaurant rijden om een doos op te halen, zodat we het konden redden tot de havi. Bizar. | |
QuincydeKoster | zondag 3 juni 2012 @ 00:26 |
Die boxen lopen bij ons ook enorm hard. Misschien wel de meest-verkochte etenswaren hier ![]() | |
QuincydeKoster | maandag 4 juni 2012 @ 11:40 |
Als ik zaterdag mijn loonstrook had, dan kan ik erop rekenen dat ik vandaag mijn loon heb, toch? ![]() | |
Yannick567 | maandag 4 juni 2012 @ 12:50 |
In principe wel ja. En zoniet, dan morgen denk ik ![]() Is bij jullie ook alles digitaal? Rooster, loonstroken, jaaropgaves, nieuwsberichten etc.. allemaal via een website ![]() | |
QuincydeKoster | maandag 4 juni 2012 @ 13:26 |
Alleen het rooster nog niet. JouwLoon.nl? ![]() Overigens is het loon er nog niet ![]() | |
TheGirlNextDoor | maandag 4 juni 2012 @ 13:36 |
Bij ons is alleen het rooster digitaal, verder nog niets. | |
QuincydeKoster | maandag 4 juni 2012 @ 14:08 |
Haha hier dus precies andersom, alles behalve het rooster ![]() En YESH! Loon is gestort ![]() | |
Yannick567 | maandag 4 juni 2012 @ 15:03 |
Die ja ![]() | |
misz--kelliej | maandag 4 juni 2012 @ 20:46 |
Vandaag bij Zaandam-zuid gewerkt, waar de broodjes van de beste burger competitie getest werden. Eerst werden ze getest zoals ze ingestuurd waren, geproefd en daarna aangepast. Frietjes zit op geen enkele burger meer. Weet ook welke 3 door zijn maar weet niet of ik dat mag zeggen. Mijn favoriet zat er wel tussen in ieder geval en 2 van de 3 vond ik operationeel wel te doen. | |
Yannick567 | dinsdag 5 juni 2012 @ 01:01 |
Dat had ik eigenlijk wel verwacht, is niet te doen ![]() | |
Klinkerbotsing | dinsdag 5 juni 2012 @ 14:47 |
![]() | |
Yannick567 | dinsdag 5 juni 2012 @ 14:57 |
Succes ![]() En dat is standaard ja. Bij welk restaurant heb je gesolliciteerd? | |
Klinkerbotsing | dinsdag 5 juni 2012 @ 14:58 |
Dankjewel. ![]() ![]() Een in Amsterdam. ![]() Edit: Geen reiskostenvergoeding. ![]() [ Bericht 9% gewijzigd door Klinkerbotsing op 05-06-2012 19:18:13 ] | |
Yannick567 | woensdag 6 juni 2012 @ 11:38 |
Er zijn genoeg andere filialen in Amsterdam waar je wellicht dichterbij woont ![]() ![]() | |
Klinkerbotsing | woensdag 6 juni 2012 @ 13:11 |
Het probleem is, dat ik niet in Amsterdam woon. Betaal iets van 15 euro retour. | |
Yannick567 | woensdag 6 juni 2012 @ 16:21 |
Ja, dat is dan logisch ja. | |
Studiotje | woensdag 6 juni 2012 @ 22:00 |
Hoe ver woon jij dan wel niet van Amsterdam vandaan? Voor mij kost Amsterdam net 15 euro met de trein ![]() | |
Klinkerbotsing | donderdag 7 juni 2012 @ 00:02 |
20,6 km. ![]() | |
QuincydeKoster | vrijdag 8 juni 2012 @ 17:19 |
Vanavond tot 10, en dan vriendin ophalen ![]() *Hoopt op BOP* | |
Yannick567 | zondag 10 juni 2012 @ 01:39 |
Die snackboxen en nuggets waren niet aan te slepen vandaag.. Mandje nuggets was binnen 2 minuten weer leeg ![]() | |
QuincydeKoster | zondag 10 juni 2012 @ 14:06 |
Ja dat hadden wij vrijdag ![]() ![]() Mezelf wel tweemaal heel pijnlijk verbrand D: | |
MaximumRush | zondag 10 juni 2012 @ 14:11 |
Ik moet trouwens vrijdag sluitje draaien in gorinchem. | |
Bitlord | zondag 10 juni 2012 @ 16:20 |
Hoeveel omzet draait een McDonald's filiaal op een gemiddelde dag in Nederland? | |
Studiotje | zondag 10 juni 2012 @ 16:29 |
Veel, precieze cijfers worden niet vrijgegeven. ![]() | |
Bitlord | zondag 10 juni 2012 @ 16:43 |
¤7534 per dag, de jaaromzet (¤627 miljoen) en het aantal filialen staan op de website. Ik neem tenminste aan dat vrijwel alle omzet van McDonald's in de restaurants gegenereerd wordt. | |
Piger | zondag 10 juni 2012 @ 16:45 |
franchise.. | |
Bitlord | zondag 10 juni 2012 @ 16:51 |
Er zijn maar 21 niet-franchisefilialen, je gaat me niet wijsmaken dat die ¤81800 per dag omzet draaien. | |
Loll | zondag 10 juni 2012 @ 16:57 |
wat verdien je eigenlijk bij de mac als je 16 bent mijn broertje wil er gaan werken. | |
Piger | zondag 10 juni 2012 @ 16:59 |
Ik weet niet precies waar mcdonalds nederlands overal geld aan verdiend maar: - afdrachten voor kosten zoals marketing e.d. - inkoop van ingredienten - inkoop van materialen - (om)bouw van filialen - etc. | |
Jetfly | zondag 10 juni 2012 @ 19:36 |
Hoeveel verdient een 19 jarige nu? | |
Yannick567 | zondag 10 juni 2012 @ 21:44 |
Het ene restaurant draait beter dan het andere he, ligt ook aan de locatie. Noem maar even het restaurant in Arnhem bij het Gelredome. ![]() Misschien zie ik je vrijdag dan wel ![]() ![]() 2 juli moet ik in Dordrecht centrum werken. | |
MaximumRush | zondag 10 juni 2012 @ 23:40 |
Ben jij ook manager? | |
Piger | zondag 10 juni 2012 @ 23:57 |
Arnhem gelredome heeft dan ook het record dagomzet (en uuromzet ook gehad). Wilde je zeggen dat mcdonalds nl geen marge neemt op ingredienten? Of apart kosten rekent voor havi? | |
Yannick567 | maandag 11 juni 2012 @ 00:12 |
Al 2,5 jaar, ja ![]() Als ik me niet vergis worden alle kosten die gemaakt worden voor Havi direct doorberekend aan Franchisenemers. Weet het niet zeker, maar volgens mij gaat daar geen deel daarvan naar HQ. Zo'n restaurant als GelreDome is wel makkelijk cashen, maar dat is ook maar geluk hebben met zo'n locatie. Die in Zuid-Oost bij de ArenA (die flagshipstore) schuift ook binnen na elke wedstrijd en na elk evenement daar ![]() | |
MaximumRush | maandag 11 juni 2012 @ 01:40 |
Sowieso wordt er daarnaast ook een bedrag voor marketing betaald naast de franchise kosten. Gelredome draait een leuk uuromzet, 10.000 euro in een uur, maar ze hebben een iets grotere keuken dan normale restaurants als ik het goed heb. Daar is de keuken helemaal niet op gebouwd, dus de werkdruk is dan overdreven hoog. Eigenlijk zou je daar beter zoiets als de burger king op Schiphol moeten hebben. Meerdere keukens. | |
Remco | maandag 11 juni 2012 @ 10:28 |
Er zijm restaurants met 2 BOP lijnen. En ik dacht eigenlijk dat je met 2 10.1 grill's(4 platen) een omzet van rond de 8000 euro kan draaien. | |
Piger | maandag 11 juni 2012 @ 12:57 |
In arnhem gelredome: 2 bins 4 grills (8 platen) Kva (geen bop) Alleen qua toasters zit je krap. Maarja ook allemaal personeel dat elkaar in de weg loopt. | |
Yannick567 | maandag 11 juni 2012 @ 14:41 |
Dat zijn gewoon 2 complete keukens, dat heeft Duiven ook als ik me niet vergis. Kan je wel flink omzet mee draaien ![]() | |
QuincydeKoster | donderdag 14 juni 2012 @ 11:57 |
Haha we hebben gister gewoon in de keuken de wedstrijd zitten kijken! xD Het voorraadscherm (zo noem ik het altijd, aangezien ik dat ding alleen maar op BOP zie xD) van de grill was losgekoppeld (alles was 1-1 ![]() ![]() | |
Studiotje | donderdag 14 juni 2012 @ 12:46 |
Haha, geniaal, was dus lekker rustig? Kan me nog herinneren van het WK, tijdens Nederlandse wedstrijden was het echt kapot rustig, hier en daar een verdwaald turks familietje. | |
Yannick567 | donderdag 14 juni 2012 @ 19:12 |
Bij ons hadden ze een flatscreen van thuis meegenomen (ja, echt ![]() ![]() | |
Pino112 | woensdag 20 juni 2012 @ 00:38 |
MaximumRush | woensdag 20 juni 2012 @ 03:43 |
Wat is het trouwens kut om jullie vracht naar binnen te rijden ![]() | |
QuincydeKoster | woensdag 20 juni 2012 @ 08:10 |
Welgeteld 3 klanten onder de 1e helft, een behoorlijke rush onder de rust en 4 klanten onder de 2e helft. Na de wedstrijd.. laten we daar maar niet over beginnen *getraumatiseerd* | |
Yannick567 | woensdag 20 juni 2012 @ 11:07 |
Ja, als de drive volstaat mag je mooi aansluiten. Mensen laten je echt niet voor ![]() | |
Opblaaspop077 | donderdag 28 juni 2012 @ 19:16 |
Zo, ik werk ook bij de Mc, helaas voor een ho*ren loon: 3,25. Wordt in September 17 en in November loopt mijn contract af/verlengt. Dus verdien dan iets van 3,85 ofzo als het goed is. Ben getraind in een wat ouder filiaal dikke 10 kilometer van huis, maar ik kom in een splinternieuw filiaal te werken. Iets van 90 of 120m² keuken had ik gehoord ![]() Heb er wel zin in, het werk is erg leuk door mijn crew/managers. Zal eens een pic posten als ik er langs ben gefietst ![]() Alleen heb ik nu al een beetje hekel aan pro(ductie) staan, dus hamburgers maken enzo. Sta liefst BOP en eigenlijk ook wel friet. Ben volgens mij een van de enigste die het "1-2" systeem er in houdt. ![]() | |
Tree | donderdag 28 juni 2012 @ 19:23 |
Zaterdag heb ik een sollicitatiegesprek! Ik hoop dat ik word aangenomen, het lijkt me leuk werk. | |
Pap89 | donderdag 28 juni 2012 @ 20:47 |
Is bijna onmogelijk om niet aangenomen te worden, of het moet een rustigere McDonalds zijn. | |
Yannick567 | donderdag 28 juni 2012 @ 22:57 |
Welk restaurant gaat dat worden? ![]() Gaat die Magnum White bij de rest ook zo hard trouwens? Niet aan te slepen hier. | |
QuincydeKoster | vrijdag 29 juni 2012 @ 02:41 |
Uitverkocht hier, geen magnum white flakes meer. | |
Opblaaspop077 | vrijdag 29 juni 2012 @ 21:29 |
Zo heey, sta je effe met ongeveer 30(+ de counter/counter inbegrepen dus) man de keuken. Holy shit en het liep ook nog, was ruimte zat hier. 3 dress tafels heeyheey. Een apparate bigmac grill, hb grill, rest van de burgers(qp enzo) grill. Nogal luxe keukentje daar ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door Opblaaspop077 op 29-06-2012 23:07:32 ] | |
Remco | vrijdag 29 juni 2012 @ 21:46 |
Welke zaak is dat dan? | |
jeanique31 | zondag 1 juli 2012 @ 19:31 |
Hee iedereen! ik had vorige week zaterdag sollicitatie, werd meteen aangenomen | |
jeanique31 | zondag 1 juli 2012 @ 19:35 |
oh hah nieuw hier,,, oeps maar iig... vandaag moest ik dus langskomen voor rondleiding en kleding enzo.. viel me op dat die kleding heel klein uitvalt! die blouse heb ik maat xl ipv m en broek ook 1 maat groter en is nog te klein ik moet zondag voor 1e keer werken hihi vind wel spannend! moet van 4 tot 8 dus meteen drukke tijd.. maar hoe gaat dat dan? ze zeiden dat ik filmpje te zien krijg en dan ''friettraining'' ? >>hoe doe je zon smiley? $$<< | |
jeanique31 | zondag 1 juli 2012 @ 19:36 |
ik ga 3,48 verdienen bruto maar daar komt nog iets bij van die vakantietoeslag weet iemand hoevbeel ik dan overhou? | |
Opblaaspop077 | zondag 1 juli 2012 @ 21:50 |
Haha, friet tussen 4 en 8 op Zondag. Moest ik ook, ik had gelukkig een chille manager/crewtrainer die dat wel voor deed en goed holp. Is alleen niet te doen als beginner en met 2 man ook amper als het heel druk is. Altijd beginners naaien met friet bakken :p . Filmpjes zijn best gay... de eerste gaat nog maar de andere 6 ofzo die ik te zien heb gekregen zijn precies hetzelfde, hygiëne, hygiëne, hygiëne, handen wassen. Je gat max ~4 euro verdienen als je zonder vakantietoeslag werkt maar die direct inbegrijpt in je loon. Mijn kleren pastte gewoon direct goed, blouse M (S zou ook wel passen), schort en broek ook. Broek is bij iedereen te lang maar die moet je gewoon inkorten. | |
QuincydeKoster | maandag 2 juli 2012 @ 15:17 |
Wat vreemd.. Nog geen loonstrook.. Nog geen loon... | |
Opblaaspop077 | maandag 2 juli 2012 @ 15:39 |
Nu je 't zegt, hier ook nog niet! | |
misz--kelliej | maandag 2 juli 2012 @ 22:52 |
Bij ons tussen de 6e en de 10e, krijg het liever zoals eerst gewoon op de 1e! | |
Opblaaspop077 | maandag 2 juli 2012 @ 23:11 |
Ik heb het ook op de 6de gekregen de eerste keer, eerst Woensdag van de maand... Zal nu dan ook wel weer zo zijn, kreeg ook een voorschot. Maar dat zal wel iets met de training +nieuwe filiaal te maken hebben. | |
QuincydeKoster | maandag 2 juli 2012 @ 23:19 |
Ik heb het vandaag alsnog gekregen ![]() | |
Yannick567 | dinsdag 3 juli 2012 @ 01:45 |
Hygiëne is een van de belangrijkste dingen die mensen moeten leren, je werkt met eten ![]() En er zit een hele strategie achter die filmpjes, wist je dat? Mensen moeten volgens 'het boekje' beginnen aan de friet. Zo staan ze dan op hun eerste werkdag aan de friet en hebben ze daar een redelijk grote verantwoordelijkheid. | |
QuincydeKoster | dinsdag 3 juli 2012 @ 01:50 |
Nou, op mijn eerste werkdag begon ik op BOP, werd ik doorgesluisd naar Kassa omdat het daar meer nodig was (en ervaring met kassa in de detailhandel/drogisterij dus sneller geleerd) en eindigde ik in Lobby waar ik sindsdien nooit meer neergezet word ![]() | |
Yannick567 | dinsdag 3 juli 2012 @ 01:54 |
Volgens het boekje gaat het niet altijd, maar als je ervaring hebt ergens zoals met een kassa is dat makkelijk ja ![]() | |
Opblaaspop077 | dinsdag 3 juli 2012 @ 13:58 |
Ja dan wel, als je met iets ervaring hebt zoals kassa. Ik had überhaupt nog nooit gewerkt. ![]() Friet is blijkbaar ook een kunst, want niemand stond friet bij ons 's middags (de mensen van counter ja ![]() ![]() Ik was de enigste die de koelkast in de keuken op voorraad hield. Gelukkig was de manager die continu langs mij stond daar wel tevreden over(steeds als er geen bestelling was bij de BOP zei ik van: ik ga even xxxx temperen-voorraad checken) en ik heb hem eigenlijk ook op kleine puntjes gewezen ![]() /dagboek Ah, is tot nu toe wel leuk werk bij de Mc, alleen in het begin heb ik elke dag opstart problemen ![]() [ Bericht 21% gewijzigd door Opblaaspop077 op 03-07-2012 20:42:08 ] | |
#ANONIEM | donderdag 5 juli 2012 @ 15:56 |
Even een korte vraag aan het Mc Donals personeel alhier. Waarom vragen jullie altijd eerst geld alvorens je het bestelde pakt? Formeel dien je pas geld te accepteren(vragen) als het goed is gepresenteerd. Als klant hoef je helemaal niet vantevoren te betalen,wel als het goed voor je staat. Ik weet wel waarom men dat doet (bang dat mensen niet betalen en Mc Donalds dus met ene hoge spil komt te zitten van bestelde en niet betaalde produkten) , maar dan nog is het formeel/juridisch gewoon fout en onrechtmatig. | |
QuincydeKoster | donderdag 5 juli 2012 @ 16:00 |
Omdat de klant al vaak met geld in zijn handen staat en vaak ook al geeft, dan kunnen wij moeilijk met het geld in onze handen eten gaan pakken, staat ook zo raar.. (tenminste, dit is mijn ervaring..) | |
TheGirlNextDoor | donderdag 5 juli 2012 @ 16:10 |
Ik kan je alleen zeggen dat dat de procedures zijn die wij geleerd hebben. De procedure is als volgt: Begroeten -> Opnemen -> Afrekenen -> Verzamelen -> Presenteren -> Afscheid Een andere volgorde mogen wij simpelweg niet hanteren vanuit de procedures van McDonald's Nederland (McOpCo om preciea te zijn) | |
Yannick567 | donderdag 5 juli 2012 @ 16:35 |
Dat heeft te maken met het feit dat als de bestelling afgerekend is, deze in de keuken van het bestelscherm (initiatorscherm bij de bop voor de collega's) kan worden weggeserved. Er zit een 'beveiliging' op, zolang de bestelling niet afgerekend is kan deze niet worden weggeserved. | |
QuincydeKoster | donderdag 5 juli 2012 @ 17:08 |
Dat ook ja, zo strontvervelend als mensen de bestelling pakken voordat er afgerekend is.. Vakje BLIJFT maar grijs :| | |
MaximumRush | donderdag 5 juli 2012 @ 18:03 |
Ja, maar in de kva tijd moest je ook eerst afrekenen voor je ging verzamelen. Het is denk ik een gewoonte, bij een snackbar of afhaal reken je meestal ook eerst af voor je je eten krijgt. | |
Yannick567 | donderdag 5 juli 2012 @ 18:16 |
JJa, maar toen werkte dat scherm als een binscherm; wegserven is ook weg in de keuken. Nu is dat niet meer ![]() | |
MaximumRush | donderdag 5 juli 2012 @ 18:22 |
Ik heb het over nog langer geleden, dat je ook geen binschermen had. ![]() | |
QuincydeKoster | vrijdag 6 juli 2012 @ 02:15 |
Hebben jullie truouwens ook die olympic glazensets gekregen? Ik ben mijn setje vandaag vergeten mee te nemen ![]() | |
Remco | vrijdag 6 juli 2012 @ 10:18 |
Voor BOP waren de kassaprocedures wel anders. Het was eerst verzamelen en dan afrekenen. | |
Tha_Duck | vrijdag 6 juli 2012 @ 10:35 |
Voor de klant is het ook fijn. Niets zo vervelend als je ziet dat je eten koud ligt te worden omdat je nog moet betalen. Als je eten er is wil je het zo snel mogelijk pakken, zitten en opeten. | |
Nightshadow | vrijdag 6 juli 2012 @ 10:42 |
Ook wij worden (eindelijk) verbouwd. Paar foto's: Het lelijke rode dak gaat eraf. ![]() Afvoer oude(?) McDonald's logo boven ingang. ![]() Aanbouw nieuwe ruimte voor afval. In het oude stuk komt het magazijn, die weer op zijn beurt plaats moet maken voor de vriezer, die weer op zijn beurt plaats moet maken voor de dubbel zo grote koeling. In totaal krijgen we - ik geloof - 50% meer oppervlakte, ten koste van slechts 6 parkeerplaatsen en een iets kortere drive lane. ![]() Het achterste stuk (duidelijk te zien aan de muur aan de rechterkant) is erbij aan gebouwd. ![]() | |
Remco | vrijdag 6 juli 2012 @ 10:45 |
Welk restaurant is dit? | |
Nightshadow | vrijdag 6 juli 2012 @ 10:45 |
Normaal reken ik altijd eerst af, maar als gasten eerst nog geld moeten pakken en ik het idee heb dat dat lang gaat duren, pak ik alvast eerst het koude gedeelte. Als de gast dan nog bezig is, of ik moeilijk contact kan maken (zonder iets te zeggen natuurlijk), pak ik de hele bestelling en reken pas op het einde af. Zutphen ![]() | |
Mister_Bojangles | vrijdag 6 juli 2012 @ 10:48 |
Even serieus he.. Soms rijd ik wel eens door de Mcdrive met iemand in de auto die grappig denkt te zijn door diegene die bij de praatpaal zit een beetje te gaan ''fucken''... Of een beetje bijdehant te gaan doen om door het luik te schreeuwen schiet eens op met dat eten ofzo Daar word ik altijd een beetje pissig van, want ik ben er zelf eigenlijk heilig van overtuigd dat sommige van die MC medewerkers (ga vaak naar fillialen diemen/bijlmer/amsterdam zuidoost) gewoon een roggeltje in je burger leggen als ze het gevoel hebben dat er met ze wordt gedold ( zou ik zelf trouwens ook doen).. Maar is daar een scherpe controle op? | |
Opblaaspop077 | vrijdag 6 juli 2012 @ 13:07 |
Lol, daar heb je echt geen tijd voor en de kans dat een manager dat ontdekt is best wel groot. Bij ons iig. Ik zou het zelf dus niet doen, hoe goor is dat ![]() | |
fespo | vrijdag 6 juli 2012 @ 13:47 |
de kans dat je het ontdekt tijdens het eten lijkt mij vrij groot. dus tenzij je een baan wilt verliezen lijkt het mij niet zo slim. | |
Opblaaspop077 | vrijdag 6 juli 2012 @ 14:59 |
Betaalt Mc mensen max uur/euro uit? Er staan namelijk wat vreemde dingen op mijn loonstrook. zoals: gewerkte uren 27,14 (ik heb er daadwerkelijk 36,xx gewerkt) Onderaan staat gewerkte dagen 6 (waarvan uit mijn hoofd 3x8 en 3x4=36 en geen 27,14). Ik ben een keer een kwartier eerder ingeklockt, dat vond de manager goed toen. Maar waar zijn mijn overige ~9 uur ![]() Zijn ze mij 'vergeten' een dag uit te betalen, ik heb toevallig zaterdag de 30ste gewerkt. Beetje raar dit ![]() | |
Nightshadow | vrijdag 6 juli 2012 @ 15:18 |
De enige die hier antwoord op kan geven is waarschijnlijk je Restaurant Manager (bedrijfsleider). Wij kunnen slechts gissen en daar heb je in dit geval niets aan ![]() Ik denk dat dat vrijwel nooit voorkomt, om de volgende redenen: • Waarom zou je je baan op het spel zetten voor zoiets? • Het broodje wordt in de keuken gemaakt, deze medewerkers krijgen niets mee van zo'n situatie • Dan nog, liggen er meerdere producten op voorraad, kans dat de juiste persoon de juiste burger pakt is niet heel groot. • Bijna altijd staat er iemand anders op raam 2 (afgifte) dan op raam 1 (opnemen). Bij afgifte heb je de complete bestelling in principe al klaar en ingepakt. • Sociale controle op de werkplaats, er zijn altijd collega's en/of managers in de buurt. Hoe erg de persoon ook is, ik zou zoiets altijd doorgeven aan de manager. | |
Yannick567 | vrijdag 6 juli 2012 @ 15:39 |
Ik zou je uren gewoon even bijhouden. Misschien ben je wel een keer vergeten in te klokken na je pauze? Kan zomaar ;-) als het management dat ook over het hoofd ziet kan er wel eens wat fout gaan ja. | |
Opblaaspop077 | vrijdag 6 juli 2012 @ 21:36 |
Dat klopt ook, och heb je gelijk in, 8 uur lang! Maar de manager zou dat er bij schrijven. Slimme kip dat ze is haha, net zoals ik. De floormanager had dus mijn pasje gemaakt die middag en ik heb 10 minuten zitten zoeken met de manager maar wij konden hem maar niet vinden tussen de ~130 pasjes ![]() Hij hangt ergens in het midden rond de ~75 in het midden, dus wij hadden er samen overheen gekeken. Goed dat je het mij verteld! Zal het haar zeggen als ik mij beter voel. Ik had een Mc chicken gegeten en kan nu al 2 dagen geen eten verdragen, heb gewoon 30 uur niks gegeten en ben al 2 kilo afgevallen in 2 dagen, van eten van mijn werk. En de manager waar ik mij bij ziek melde geloofde mij ook niet eens volgens mij. Vandaag ging het iets beter, hopelijk kan ik volgende keer weer werken. ![]() | |
DigitalEcho | zaterdag 7 juli 2012 @ 23:25 |
Ben ook pas bij de Mac begonnen, vond 't al bijzonder dat ze me als 20-jarige aan hebben genomen. Vandaag ook weer 5 uur gewerkt. Ben vorige week begonnen bij de hamburgers, vervolgens Big Mac en vandaag de Quarter Pounders, Big Tasty en Beef Sate geleerd. Vind 't tot nu toe prima werk, leuke collega's. Moet nog wel werken aan m'n snelheid, vooral bij die QP en Tasty's, is toch weer ietsje anders als hamburgers en Big Mac's. Morgen weer van 12 tot 5 en dan vrij tot woensdag. | |
Yannick567 | zondag 8 juli 2012 @ 01:21 |
Welkom ![]() | |
TheGirlNextDoor | zondag 8 juli 2012 @ 01:36 |
Ach, 20-jarigen worden veel aangenomen. Bij ons laatst nog een 30-jarige en er werken al zeker 10 27+ers van de medewerkers. Waarvan ook een van 32. Volgens mij kijken ze bij ons echt niet naar leeftijd. Maar, welkom! Snelheid komt vanzelf. Elke nieuweling is bang dat het erg is, maar dat is het niet ![]() ![]() | |
Opblaaspop077 | zondag 8 juli 2012 @ 10:51 |
Hebben we allemaal wel vrees ik. Je durft ook echt niks fout te doen, en als de manager je 'betrapt' schaam je je ook nog nog haha. Terwijl 't eigenlijk niet nodig is. | |
Yannick567 | zondag 8 juli 2012 @ 14:22 |
Ook bij McD werken mensen, die maken ook fouten hoor. ![]() (wat gasten wel eens vergeten ![]() | |
Studiotje | zondag 8 juli 2012 @ 14:25 |
JULLIE MOGEN NIKS VERGETEN ![]() ![]() ![]() | |
Yannick567 | zondag 8 juli 2012 @ 15:30 |
Zoiets ja, of 'wat is er moeilijk aan broodjes inpakken' ![]() ![]() | |
MultiMarrit | zondag 8 juli 2012 @ 15:47 |
Hebben jullie ook de nieuwe coca cola glazen gekregen? Was wel een leuke verrassing toen ik gister op m'n werk kwam! (Hoi, ik werk al een jaar bij de McDonalds en lurk soms mee in dit topic!) | |
Yannick567 | zondag 8 juli 2012 @ 15:57 |
Hoi ![]() ![]() Iedereen heeft glazen gehad ja, voor het eerst dat Coca Cola het voor het personeel doet. Wel leuk ![]() In welk restaurant werk je? | |
TheGirlNextDoor | zondag 8 juli 2012 @ 19:43 |
Dit inderdaad. Ze denken dat we robots zijn ofzo ![]() | |
MultiMarrit | zondag 8 juli 2012 @ 19:48 |
Ah! Collega's van me vertelden me dat McDonald's besloten heeft dat te doen zodat we de glazen niet gaan stelen. Geen idee of dat waar is? Ik werk bij de McDonald's in Groningen in de Herestraat! ![]() | |
TheGirlNextDoor | zondag 8 juli 2012 @ 19:58 |
Kan ik me heel goed voorstellen ![]() Bij ons werden soms echt hele dozen gejat door het personeel ![]() | |
Opblaaspop077 | zondag 8 juli 2012 @ 20:41 |
niet stelen haha omfg. Naja, hoe snel heb je eigenlijk niet iets gestolen bij Mc... Vanuit vrieser door branddeur (over hek gooien) en je hebt 300 hamburgers, wordt lekker barbecuen met vrienden denk ik (H). Oja we hebben camera's, KUT. Ohja, vandaag weer eens vergeten een Mc chicken tussen de saté te doen. Ja sorry kan gebeuren als het fokted up druk is... Hoef je niet te flippen haha. Ik drink trouwens geen cola/prik meer onder het werk! Vandaag alweer onwel geworden, had maar twee broodjes met hagelsslag op, maar wel 5-8 prik op. En na 6 uur werken werd het zwaar in mijn maag, en klokslag 7 uur hong ik boven de WC ![]() ![]() Toon gelukkig wel veel enthousiasme (vind ik) in mijn werk, maar er zijn nog 100 zoveel andere en er moet eind november toch opgeruimd worden denk ik! Ach we komen er wel door heen. Hier moeten we zelf de manager vragen voor die glazen, en die staan geloof ik op 't kantoor (loopt niet zomaar iemand binnen, een kamertje van 1x2 hahahahaha. En de ruimte waar 't geld staat/geteld wordt is ook 1x2 echt veeeel te klein haha(even groot als WC's :p ). | |
Nightshadow | maandag 9 juli 2012 @ 15:36 |
Wij krijgen al sinds de eerste actie elk jaar een complete set glazen van onze franchise-nemer. ![]() Alleen één keer hebben ze de dozen die voor de crew stonden per ongeluk aan gasten meegegeven, vandaar dat ik één glas mis ![]() | |
jeanique31 | maandag 9 juli 2012 @ 15:51 |
hee, gisteren had ik dus eerste werkdag pff was echt moe savonds.. moest meteen in die drukte van 4-8 maar t ging best wel goed, moest friet doen met iemand anders samen:) alleen nu is mijn wijsvinger en mijn hand helemaal dik...;S en ik weet niet waardoor? kan dat zijn door die bakjes optillen enzo? haha beetje dom maar ik weet ander niet.. moet zondag weer dan volgensmij counter.. achja tis best gezellig daar moet gewoon nog even wennen | |
Yannick567 | maandag 9 juli 2012 @ 16:13 |
Dat is wel ![]() Van welke serie mis je er 1? | |
Opblaaspop077 | woensdag 11 juli 2012 @ 15:18 |
Ik haat elke keer het eerste uur als ik moet werken, vergeet dan veel dingen :p . Geen patties onder de grill doen, sta je daar met je hamburgers... O ja had patties down moeten doen haha. Of een Tasty pattie op een QP broodje doen, oeps? Haha, ach kan allemaal gebeuren. Was weer eens geen hol te doen. Bij ons wordt het pas na 6 uur (lees 8 uur) druk. Tot een uur of 12... | |
Pap89 | woensdag 11 juli 2012 @ 17:54 |
"Kaas op 8?!"![]() Kip 20 | |
Opblaaspop077 | woensdag 11 juli 2012 @ 20:21 |
haha dafuq. Ook zoiets als 'kaas op 6' '8 maal, dankjewel'. OJA | |
bierjoost | woensdag 11 juli 2012 @ 20:30 |
Wat betekent kaas op 8? | |
Opblaaspop077 | woensdag 11 juli 2012 @ 20:46 |
Hoeveel van de 8 hamburgers (de max die je kunt maken in één keer) er belegd moeten worden met kaas (=cheeseburger), meestal worden er 8 HB's tegelijk gemaakt, en die laat je een korte tijd in de BIN. Waarom is 8 eigenlijk de max, waarom niet 9 ![]() Haha, wij wouden een keer 8 Big Mc tegelijk proberen (2 grills dus). Maar niet geprobeerd :p . | |
Yannick567 | woensdag 11 juli 2012 @ 20:51 |
Omdat er maximaal 8 patties op een plaat mogen, daarom ![]() 8 BM tegelijk kan makkelijk. Met die DM actie is dat bijna normaal, en 2 jaar geleden zeker, met die 'Buy One, Get One' actie tijdens het WK ![]() | |
MaximumRush | woensdag 11 juli 2012 @ 21:57 |
Wij hebben af en toe bestellingen van de gevangenis die tegenover ons zit. De gevangenen mogen met feestdagen eten bij ons bestellen. Dan moet je bijvoorbeeld op een bepaald tijdstip 90 big macs bezorgen. Dan gaat het ook hard. | |
Yannick567 | woensdag 11 juli 2012 @ 22:17 |
Daar las ik wat over ja ![]() ![]() | |
MaximumRush | woensdag 11 juli 2012 @ 22:21 |
Nog nooit gewerkt, we houden wel onze meetings daar. Wel vaak genoeg geweest in de keuken enzo. Als je de zaak al groot vindt moet je eens zien hoeveel ruimte boven is achter de schermen. ![]() | |
Opblaaspop077 | woensdag 11 juli 2012 @ 22:40 |
Doe je dat dat met 1 toaster en 2 'plates', of 2x4 toaster dus gewoon 'het normale BM-systeem' ? Wie verzint er ook zoiets idioots. Wij hebben dus ook 6 grills, maar je kunt er niks mee als je maar met 4 man (inc BIN) bent.... | |
Yannick567 | woensdag 11 juli 2012 @ 22:46 |
Ja, ik heb daar sluit gedraaid op 2 juli ![]() ![]() | |
MaximumRush | woensdag 11 juli 2012 @ 22:47 |
Ook in het kantoor helemaal boven geweest? | |
Yannick567 | woensdag 11 juli 2012 @ 22:47 |
En ja, wij hebben ook 6 grillplaten, er passen gerust 8 BM broodjes in de toaster. Wel met 2 grillplaten dan, als je wat ervaring hebt kun je gewoon 8 BM in je eentje draaien ![]() | |
Yannick567 | woensdag 11 juli 2012 @ 22:48 |
Nee, alleen op de 1e verdieping. Ik hoorde dat daar een kantoor zat oid. | |
Opblaaspop077 | woensdag 11 juli 2012 @ 22:48 |
Ben altijd zo lekker slordig met die sla hehe. Ik heb bijna de neiging om het gewoon over die hele tray te gooien en dat die aan de BIN het zich maar bekijkt met stapelen xd. | |
Yannick567 | woensdag 11 juli 2012 @ 22:49 |
Zonde van de sla ![]() ![]() | |
Opblaaspop077 | woensdag 11 juli 2012 @ 22:51 |
Ja klopt, laatste beetje bij een rapen en bij de laatste er bij gooien he. Van de week was het zo rustig rond 12-3 uur. Hebben gewoon zeker 3x4 HB weggegooid, dus zijn maar ALLES op bestelling gaan maken. We hadden na 2 uur de verspil bak bij de BIN al vol. Er kwam gewoon geen hond, en dan natuurlijk weer stront veel -.- . Ook komen er mensen, ja graag 8 portie garnalen en 8 Fish. Ja uhm dat gaat hem niet worden met maar 1x2 frietpan voor Fish... en 1 portie van beide op voorraad ![]() | |
Yannick567 | woensdag 11 juli 2012 @ 22:58 |
Kwestie van anticiperen, binlevelscherm in de gaten houden. En anders op bestelling maken ja ![]() | |
Opblaaspop077 | woensdag 11 juli 2012 @ 23:01 |
alsof we 2 QP's op voorraad gaan houden 's middags. Ga toch ook geen 64 nuggets aanhouden. Weet niet welke gemiddeldes dat ding aangevoerd krijgt, en van wie. Maar je gaat er toch vanuit dat 4HB wel op is in laat zeggen een dikke 20 minuten ![]() | |
Yannick567 | woensdag 11 juli 2012 @ 23:06 |
Die houdt de omzet aan van de afgelopen week. ![]() ![]() | |
Opblaaspop077 | woensdag 11 juli 2012 @ 23:08 |
Ja, er staan nog 2 dingen op, 3 eigenlijk ook ONTBIJT, maar daarnaast nog 2 dingen. Zelfs de managers wist niet voor die waren. Ik stelde voor om er gewoon op te duwen, de manager aarzelde en zei maar: nee. haha. Naar dat scherm kijken wij eerlijk gezegd niet. Zelf een inschatting maken is stukken beter... | |
MaximumRush | woensdag 11 juli 2012 @ 23:20 |
Ja, daar zit dus het kantoor van de franchisenemers. Met daarnaast nog een gigantische ruimte dat als opslag wordt gebruikt. | |
Computerfluisteraar | donderdag 12 juli 2012 @ 10:48 |
Gesolliciteerd bij de McDonald's in Spijkenisse ![]() Wel 3 kwartier reizen, maar het is niet anders. | |
QuincydeKoster | donderdag 12 juli 2012 @ 14:54 |
Daar heb ik een keer gegeten met mijn vriendin ![]() | |
Yannick567 | donderdag 12 juli 2012 @ 20:49 |
Ah. Ik vond het magazijn al heel groot daar, net als de koeling en de vriezer ![]() | |
Opblaaspop077 | vrijdag 13 juli 2012 @ 10:35 |
mag hopen dat je op zijn minst 20 euro per uur verdient? haha geintje. Zolang had ik er niet voor over. Ik fiets amper 5 minuten, maarja ben ook maar gewoon crew he. Voor welke functie heb je dan gesolliciteerd, voor crewlid? Werd gister uit de keuken gehaald om het magazijn op te ruimen, ooh fuck wij gebruiken stickers ![]() ![]() Maar wat een tering werk om het magazijn op te ruimen, van 3 dozen kun je 1 doos maken en zo kun je de hele dag door gaan met opruimen, had een half uur. Maar had dik een uur nodig en ik was net klaar ![]() | |
Computerfluisteraar | vrijdag 13 juli 2012 @ 11:37 |
Ja, heb voor crewlid gesolliciteerd ![]() Als ik daar kom lijkt het achter de schermen altijd wel gezellig als ik het zo zie. ![]() | |
Pap89 | vrijdag 13 juli 2012 @ 12:57 |
Maar, zoveel verdien je niet bij de Mc, is het de reistijd dan wel waard? Zeker als je bijvoorbeeld maar 4 uurtjes werkt. | |
Yannick567 | vrijdag 13 juli 2012 @ 12:59 |
Meestal krijg je een 4 uur contract, en is het loon gemiddeld lager dan bijv. een supermarkt, maarja, die krijgen dan weer geen vakantiegeld .e.d ![]() | |
Nightshadow | vrijdag 13 juli 2012 @ 18:41 |
Sorry voor late antwoord.. Weet niet, heb ze achterin een kast opgeborgen. Het was een zwarte, van de tweede of derde actie (dus de blikken of de langwerpige) | |
Nightshadow | vrijdag 13 juli 2012 @ 18:44 |
Vergeet niet: Over je loon kan je altijd onderhandelen! Kans van slagen op opslag is echter zeer klein ![]() | |
Opblaaspop077 | vrijdag 13 juli 2012 @ 23:26 |
welles! Je krijgt wel vakantiegeld bij de supermarkt, maar meestal is het verrekend in 't loon. 4,50 excl vakantie geld vs. 3,70 inc (ja exc, eigenlijk...) vakantiegeld... Maar vrienden van mij krijgen toch echt iets van 5,20 bij de supermarkt omdat ze hun vakantiegeld al hebben verrekend in hun loon(=8% extra, zou dus 4,81 zijn). En die zijn 17 jaar ofzo. Dat verdien jij niet als 17 jarige bij de MC! Zelfs als 18 jarige nog niet/amper. Ik ga toch echt een iets zeggen van mijn loon bij mijn volgende gesprek met de manager, wordt sowieso 17 en iets later wordt mijn contract verlengd of geëindigd. Ik maak 40 uur in de week ongeveer. Of ik dan 3,25 of 4,25 verdient maakt wel een verschil voor deze vakantie dan.... | |
Yannick567 | zaterdag 14 juli 2012 @ 01:39 |
Met geen vakantiegeld doelde ik op het feit dat het in het loon verwerkt zat. | |
Piger | zaterdag 14 juli 2012 @ 09:55 |
Je mist de vakantiedagen ook nog. Dat is ongeveer 10,5 %. En je krijgt ook nog vakantiegeld over je vakantiedagen. Van een albert heijn loon moet je dus ruim 20% afhalen. Sowieso is het raar dat ah-personeel niet hun daadwerkelijke uurloon roept, dat staat gewoon op de loonstrook vermeld. | |
Remco | zaterdag 14 juli 2012 @ 16:06 |
Je kunt het proberen maar het is eigenlijk een kwestie van voor jou 2 anderen. | |
Opblaaspop077 | zaterdag 14 juli 2012 @ 16:38 |
Als je jezelf bewijst... Nu is het wel tricky, we zijn net open; gestart met 120 man en je merkt dat er nu al mensen niet meer echt veel uren worden ingepland... (rond de 8-12 uur dan) en ik wordt toch gevraagd of ik die 40 uur in de week wil maken (hier en daar invallen, etc) (zal ook wel komen omdat ik goedkoop ben ....) Het is heel leuk werk, maar 30-40-40-30 gaat hem niet worden in mijn vakantie (voor dit loon). Krijg ook op zo'n klote dagen vrij, nooit in weekend met vrienden dus wil nu wel eens 2 dagen achter elkaar vrij hebben ![]() Wat betreft het loon, ik denk dat de supermarkt wel iets hoger zit, als je het zo bekijkt op 4 euro van een 17 jarige en dat is bij de Mc minstens 3,70. Enigste, je krijgt nooit op zondag dubbel en feestdagen is maar 150% ipv 200. Maar volgens mij bouw je meer snipperuren op heb ik 't idee? En je doet er gewoon meer 'ervaring' op. Je werkt toch 'groter' . (Amerikaans hiërarchie multinational vs. e.o.a. supermarkt keten). Vandaag menings verschilletje met een manager, stonden met 2 aan de BOP. Ik was even achter in magazijn, toen kwam er even een golf mensen aan. De manager meteen vet pissig dat ik even weg was (ja sorry hoor!?) en er was bijna niks op voorraad. En dan komt er zo iets als 4 fish, 4 chicken, 3 saté, 3 kroket, 2 wraps, etc, etc. Een hele boel dus, dan komt er even zo'n 'chaos' moment. Maar gvd ik stond al 5 uur aan de BOP, kom dan niet aan mijn kop lopen zeiken dat ik geen voorraad heb gehouden (liep voor geen flikker, veel te veel afgeschreven). En ga dan niet gvd 16 mc chicken in 't vet doen, want 4+3=7 en dan 3 extra. 10 was dus ruim zat en dan heb ik er 3 op voorraad. Waarom een voorraad van ~10 aanhouden, als MAX 5 de hele dag al ruim zat was. En waarom meer als 2 gourmets er in doen als er 1 sensation gemaakt moet worden, heb ik 1 gourmet op voorraad. Is toch perfect? Ik stond aan station X, kom mij dan niet (ook niet de manager) mij zeggen wat er moet gebeuren. Dan creëer je chaos, wat dus goed was gelukt. Ja toen zat je te koekeloeren met je voorraad he ![]() | |
Yannick567 | zondag 15 juli 2012 @ 01:07 |
Daar zijn die UHC's voor, gewoon inschatten en 2/3 van alles op voorraad houden en daar op inspelen, en anders dat scherm aanhouden ![]() En wat betreft feestdagen toeslag, dat is ook niet overal. Dus je mag blij zijn dat je wat krijgt ![]() | |
Krimpen | zondag 15 juli 2012 @ 12:24 |
Verschil is alleen wel dat de manager de verantwoordelijkheid heeft binnen het restaurant op dat moment. Mijn indruk was dat servicetijden (nabrenegen, parken in de drive, lange wachttijden bij de Kiosk) vaak de grootste prioriteit hebben, onterecht gesteld boven kwaliteit, verspil staat vaak, terecht, pas ergens onderaan! De manager en de service medewerkers hebben te maken met zeurende gasten, als keukenpersoon heb je hier minder/geen last van. Ik ben er trouwens achter gekomen dat je zelfs voor McDonald's afgewezen kan worden. Ondanks drie jaar Mc-ervaring, all-round en crewtrainer zijn... Enige verschil is wel dat ik nu in Oost-Londen zit en hier de helft van de bevolking werkloos is! Ze krijgen zo veel sollicitaties binnen voor mensen die full-time, ook 's nachts, kunnen en willen werken voor het absolute minimum loon. Een eigenwijze Hollander voor 16 uur in de week, voor slechts vier maanden, paste daar niet bij. Achteraf gezien ook blij dat het niet gelukt is, had het simpelweg niet getrokken met stage en alles... Btw. Op dit moment ben ik dus niet meer werkzaam bij Mc, en kan ik uit de OP geschrapt worden. Wellicht probeer ik in september wel weer terug te komen, het was wel een hele gezellige tijd! | |
Piger | zondag 15 juli 2012 @ 12:44 |
Logisch ook. Servicetijden is waar mcdonalds het van moet hebben. Mensen willen zsm hun eten bij de mac. Als iedereen 5 minuten moest wachten op zijn broodje zou de mc klanten verliezen. Daarnaast is nabrengen totaal niet efficient. Kan je beter een hoger verspil hebben. Ben het er wel mee eens dat managers over het algemeen te weinig in de keuken staan om een fatsoenlijke uhc-voorraad te kunnen bepalen. | |
Yannick567 | zondag 15 juli 2012 @ 13:13 |
Nabrengen is niet efficient nee, maar aan het eind van de dag een verspil van bijv. 700 euro ook niet. Sommige mensen moeten wel wachten op hun bestelling. Neem een special. (en dan nog boos worden dat je moet wachten ook ![]() Je moet gewoon een goede balans vinden tussen het aantal producten wat je op voorraad hebt en de gastenstroom ![]() Volgens 'het boekje' zou het binlevelscherm voldoende zijn, die kan je ook zelf bijstellen naar beneden of naar boven. De ervaring is toch wel dat dat niet altijd werkt en mensen hun eigen ding doen. | |
Opblaaspop077 | zondag 15 juli 2012 @ 13:50 |
Ik wil geen gourmets weg gooien, totaal onnodig... En waarom moest ik 3 x 8 bitterballen tegelijk op voorraad houden !?!? Hoeveel snackboxen zijn er verkocht tussen 9-4, nou precies 0 . Schrijf je dus even iets van 50 bitterballen af... 's morgens/'s middags moet je niet zeiken bij Mc vind ik als het 2-4 minuutjes duurt. In de rush is het wat anders. Dan houd ik een voorraad aan, 15 mc chicken ofzo is echt niet raar. Want er komt dan in een keer op je scherm, waar je 7 mc chickens voor nodig hebt haha, en dan moet meteen de batchcooker reageren!! (we gaan expirimenteren met initiator met een koptelefoon (het scherm heeft een delay). Maar die manager begon te zeiken, ja ik werk hier al 5 jaar hoor... Ik keek naar mijn collega en die zei daarna tegen mij: ja dus? haha. Genoeg gebitch iig, bij ons letten we zeker niet op het bin-voorraad scherm! Wij houden echt geen 2 QP/beef/tasty op voorraad (meer), is zowat ten strengste verboden geworden haha. Hij moet gewoon razendsnel gemaakt worden. (en het dan verkloten zoals mij hahahaha, duurt het dik 2 x zo lang dus :p ). Bigmac, hb, cb wordt wel gering op voorraad gehouden. Er is in de eerste weken zo vet veel verspild bij ons geloof ik dat we een beetje in balans moeten komen door extreem weinig te verspillen. Ja dan heb je snelle service maar krijg je misschien wel een slechte naam doordat je droge kip of wiebel vis hebt. | |
Piger | zondag 15 juli 2012 @ 14:19 |
Verspil hoort nou eenmaal bij het concept van mcdonald's. Vaak worden de bedragen ook overdreven, want lang niet al het verspil bestaat uit een te hoge voorraad. Slecht dressen van big mac's kost bijvoorbeeld al klauwen met sla. Bij de counter wordt vaak klauwen met geld weggegooid aan verkeer getapte shakes. Mensen met specials moeten inderdaad niet zeuren, maar die kan je toch niet op voorraad houden. Het idee van bin-level schermen is leuk, maar voor niet-rush tijden vrij zinloos. Het gaat uit van gemiddelden, en wat heb je bij de mcdonalds nou vaak: korte drukke momenten. Pas als het bin-level zich realtime aanpast aan de drukte van die dag zou je er misschien wat aan kunnen hebben. Hoeft een medewerker ook niet zelf te +/- . | |
Piger | zondag 15 juli 2012 @ 14:23 |
Het zou me niet verbazen als mcdonalds over een tijd overgaat op uhc's voor patty's voor tasty's/qp's. Je moet dan goed letten op de kwaliteit, maar verspil lijkt me daarbij niet zo'n ramp. Je kan beter een qp patty weggooien dan een chicken. | |
Krimpen | zondag 15 juli 2012 @ 14:27 |
In de States werken ze al op deze manier! Minder mensen nodig, specials leveren geen extra vertraging op en je verspilt in feite alleen patties en geen hele broodjes... | |
Opblaaspop077 | zondag 15 juli 2012 @ 14:41 |
gadverdamme, patties in een UHC, alles wordt daar zo slap en verlept. Als ze dat bij ons gaan doen, vlees in een UHC ga ik toch echt vragen of mijn baas nog goed bij zijn hoofd is. Als je een hamburger niet binnen 1 minuut op een is die zo slap als de tering. En bij een cb loopt de kaas gewoon door de patty heen, fucking ranzig. Gister voor eerst een croissant besteld, moest set-up draaien: nah voor 75 cent een opgewarmd croissant, was beetje zoutig/vet/droog. Maar kan er wel door als mijn ontbijt ![]() | |
MaximumRush | zondag 15 juli 2012 @ 15:24 |
Engeland wordt dit ook al gedaan als het goed is bij de McDonald's. Burger King wordt het sowieso al gedaan, patties in de uhc. | |
Krimpen | zondag 15 juli 2012 @ 15:33 |
Engeland niet! Alle reataurants waar ik geweest ben werken met een bin/grill constuctie en een BOP-lijn. | |
Yannick567 | zondag 15 juli 2012 @ 15:38 |
![]() Verder heet het systeem waarbij patties op voorraad gehouden worden Made For You. De eerste stap is hier al voor gezet hoor. De mensen die er al wat langer werken weten dat wel, toen we nieuw QP/Tasty vlees hebben gehad; Optimized Beef. Ik weet niet hoe ver ze zijn in ontwikkelingen enzo ervan, maar dat systeem gaat er wel komen ![]() En of dat warmhouden van patties nou vies is of niet, in Amerika zijn ze er heilig van overtuigd dat het werkt en goed is, dus dan zal het wel. In Nederland stellen ze wel hogere eisen aan kwaliteit, dus of er aanpassingen op komen ofzo weet ik niet. Op een kassabon staat ook altijd iets van 'Order sent to MFY side 1', side 1 = BOP ![]() | |
Opblaaspop077 | zondag 15 juli 2012 @ 20:22 |
Hmm, croissant vond ik toch heel zoutig (conserveermiddel he; zout) en best vet. Maar ach, voor mijn 75 cent klaag ik niet hoor. Is net iets minder als die bij api, die 65 cent kosten maar niet warm zijn. | |
QuincydeKoster | dinsdag 17 juli 2012 @ 14:46 |
Wauw, het was gister dusdanig rustig dat we de hele keuken (including plafond!) hebben schoongemaakt en alle bakjes bij de counter enzo xD 1 frietpannetje stond aan en daar hebben we vanaf 8 uur mee gedraaid xD | |
Krimpen | woensdag 18 juli 2012 @ 01:09 |
Hmm, het plafond? Lijkt me niet zo'n heel sterk plan als die nog operationeel is... | |
Opblaaspop077 | donderdag 19 juli 2012 @ 14:27 |
Ik krijg mij ook een voorschot op mijn rekening zeg, schrok bijna van mijn stoel haha. Waar wordt dat op gebaseerd ![]() Trouwens, hoezo ga je schoonmaken als je operationeel bent, dat is eigenlijk vies: allemaal stof wat 't eten komt en etc... | |
QuincydeKoster | donderdag 19 juli 2012 @ 14:59 |
Dat was het hem dus juist, we waren niet meer operationeel omdat er gewoon geen klanten waren ![]() | |
Opblaaspop077 | donderdag 19 juli 2012 @ 15:08 |
Grills enzo staan toch nog aan en de dresstafel enzo? | |
Yannick567 | donderdag 19 juli 2012 @ 15:37 |
Gasten he ![]() Wij doen dat ook zovaak hoor, als het rustig is gewoon schoonmaken. Als je dat soort dingen allemaal moet doen als je gesloten bent is dat ook niet haalbaar ![]() | |
Opblaaspop077 | donderdag 19 juli 2012 @ 15:59 |
Om 11 uur begin je toch met 'opruimen', dingetjes zoals vuilnisbakken leegmaken, geen nieuwe gebruiken etc. Zodat je dan om 12 uur kan inpakken en wegwezen, hoor hier nu al verhalen dat er soms meer als een uur opgeruimd moet worden. Geluk dat ik nog geen 18 ben. Heb btw mijn uren eens geteld, is bijna van de zieke, 130 uur ongeveer deze maand, ben er wel 9 ziek geweest. Krijg je die doorbetaald met een 4 uren contract? Zal mijn vader dat straks eens vragen ![]() Jammer dat ik zo ziekelijk weinig verdien, anders had er een ander bedrag op mijn bankrekening gestaan ![]() | |
MaximumRush | donderdag 19 juli 2012 @ 16:02 |
Er zijn wel meer dingen die schoongemaakt moeten worden hoor die de schoonmakers niet doen. | |
QuincydeKoster | donderdag 19 juli 2012 @ 17:39 |
Grills op standby dus kleppen dicht, alles van de dresstafel in de koelkast gezet etc en ALLES schoongemaakt Sorry meneer de Crewtrainer ![]() | |
QuincydeKoster | donderdag 19 juli 2012 @ 17:48 |
Beetje laat, maar zo keken wij dus Ned-Dui in de keuken![]() | |
MaximumRush | donderdag 19 juli 2012 @ 19:20 |
Haha, meneer de manager is het nog altijd. | |
QuincydeKoster | donderdag 19 juli 2012 @ 22:44 |
Oeps, sorry meneer de Manager ![]() | |
Yannick567 | vrijdag 20 juli 2012 @ 01:16 |
Crewtrainer.. ![]() Qua schoonmaken is dat wel in elk restaurant anders. Sommige restaurants doen wel alles zelf, sommige weer niet. Bij ons is het zo dat het brood, (aangebroken) saustubes, prullenbakken naar het magazijn gaan, verspil weg, schoonmakers doen de rest. Met de lobbysluit doen we zelf een rondje lobby, de schoonmakers maken dan de vloer schoon. Voorsluit doen we alles zelf, komen de schoonmakers niet aan ![]() En als je in een instore werkt is de sluit toch iets anders. Als de lobby gesloten is dan ben je ook echt gesloten. Bij de drive heb je nog 1/2 (soms de hele nacht) dat je door moet, en dus daarna pas kan schoonmaken. Drukte speelt ook mee. Heel druk = geen tijd voor voorbereiden = laat klaar, maarja, dat is logisch ![]() | |
Krimpen | zaterdag 21 juli 2012 @ 00:44 |
Managers... Wit overhempje kopen, op de mouwen een zwarte M tekenen (en voor sommige restaurants een paar verticale grijze lijntjes erbij) en je kan jezelf ook manager noemen! Is allemaal niet zo moeilijk... | |
Yannick567 | zaterdag 21 juli 2012 @ 01:00 |
Kan allemaal hoor. Jouw feestje ![]() Zag net de bereiding van de McFlurry Twix. Veredelde McFlurry Mars met Twix Biscuits.. Ben benieuwd. | |
DigitalEcho | maandag 23 juli 2012 @ 00:34 |
Net weer vijf uur gewerkt en volgende week woensdag, donderdag en vrijdag van 20:00 tot 1:00. Heb ook die lijst gezien die we iedere avond langs moeten voordat we sluiten ![]() | |
QuincydeKoster | maandag 23 juli 2012 @ 00:48 |
McFlurry Twix?? ![]() | |
Opblaaspop077 | maandag 23 juli 2012 @ 11:33 |
Is toch die nieuwe of niet :p ? | |
Yannick567 | maandag 23 juli 2012 @ 20:38 |
McFlurry Twix ja. Vanaf morgen, Snickers gaat eruit. | |
QuincydeKoster | woensdag 25 juli 2012 @ 10:58 |
Ffffuuuuu het is tegenwoordig idioot rustig bij ons o.O | |
Opblaaspop077 | woensdag 25 juli 2012 @ 14:16 |
hier ook. Komt doordat nu echt veel mensen op vakantie zijn. Ik was gister 2 uur klaar, komen er effe 30-40 engelsen naar binnen. Had van 9-2 hooguit 5 BOP orders. En daarna zeker 10 orders in 5 minuten afgewerkt haha. Zo zie je maar hoe het kan gaan bij Mc! | |
DigitalEcho | donderdag 26 juli 2012 @ 19:07 |
Gisteren van 20:00 tot 1:00 gewerkt. Hele avond rustig en dan om 12 uur/half een komt de drukte ineens, als ik in m'n eentje sta :S. 12 HB's, 3 Big Mac, Tasty's en QP, aantal specials en dit dan een half uur lang. Lastig om nog scherp te blijven om die tijd en in die hitte, maar 't ging allemaal goed. Zometeen weer 't zelfde en morgen weer (moet ik in m'n eentje keukensluit doen), ben blij als 't eindelijk weekend is ![]() | |
Opblaaspop077 | donderdag 26 juli 2012 @ 19:29 |
Das best kut, had dat vanmorgen met ontbijt. tasty, bm, 6 hb, 4 eitje en 2 croissant. De laatste 2 dingen zijn wel 'klein' maar heb ik toch net te weinig tijd tussen de hb broodjes in de oven te doen, in die tijd moeten eigenlijk de patties down... Achja dan roep je effe een keer de keuken in en heb je ineens 4 handen ![]() En die kut oven bleef op voorverwarmen staan -.- . | |
Yannick567 | donderdag 26 juli 2012 @ 20:56 |
Ik heb je gespot in McTeam ![]() | |
MaximumRush | donderdag 26 juli 2012 @ 21:12 |
Haha, ik zag het. Mooie foto ![]() | |
QuincydeKoster | donderdag 26 juli 2012 @ 23:48 |
Oeh welke pagina? | |
MaximumRush | vrijdag 27 juli 2012 @ 00:08 |
Stukje over shiftmanagement rallies, ben de gene die een blauwe overhemd aan heeft naast Ronald McDonald. Ik zit trouwens ook in het youtube filmpje. | |
QuincydeKoster | vrijdag 27 juli 2012 @ 14:04 |
Ff gluren dan ![]() SAW YOU TEEHEE ;D [ Bericht 2% gewijzigd door QuincydeKoster op 27-07-2012 14:10:41 ] | |
Yannick567 | vrijdag 27 juli 2012 @ 16:03 |
ik zit ook in dat filmpje geloof ik ![]() kut, dubbele post. | |
Yannick567 | vrijdag 27 juli 2012 @ 16:03 |
- [ Bericht 100% gewijzigd door Yannick567 op 27-07-2012 16:04:15 ] | |
ChilllayD | maandag 30 juli 2012 @ 14:05 |
Weten jullie wanneer de nieuwe kleur glazen komen? Vandaag of morgen? Sorry dat ik het hier kom vragen ![]() Maar ze doen toch een kleur per week? (vorige week blauwe gehad....) | |
Remco | maandag 30 juli 2012 @ 14:13 |
Ik zit ook al in dat filmpje ![]() | |
QuincydeKoster | maandag 30 juli 2012 @ 14:48 |
De actie is op een dinsdag begonnen, dus ik denk (let op: DENK!) dat de nieuwe glazen morgen komen. Kan zijn dat ik verkeerd zit ![]() | |
ChilllayD | maandag 30 juli 2012 @ 15:05 |
Ik was al in twijfel of het nou op maandag of dinsdag was gestart. Je bent de 2e die 'gokt' op dinsdag dus daar ga ik voor haha, dankjewel! ![]() | |
Yannick567 | maandag 30 juli 2012 @ 15:46 |
Alle acties starten op dinsdag, maar met die Colaglazen is het niet zo dat we elke dinsdag nieuwe kleuren krijgen. De uitgifte is in de 'volgorde' van de Olympische ringen, blauw, geel zwart, groen, rood en dan wit. Ze berekenen op omzethistorie hoeveel grote menu's je ongeveer verkoopt, en aan de hand daar van krijg je dus de volgende kleur. Kan zo maar zijn dat je na bijv. 5 dagen al een volgende kleur krijgt omdat een druk restaurant is. Zou het gewoon vragen binnen ![]() | |
ChilllayD | maandag 30 juli 2012 @ 16:13 |
Ik zat ook al te denken, die blauwe moeten toch eerst op alvorens de volgende. Dan inderdaad maar gewoon even kijken, thanks ![]() | |
Yannick567 | maandag 30 juli 2012 @ 17:31 |
niet gespot nog ![]() | |
stijn_ | maandag 30 juli 2012 @ 18:08 |
Wanneer komen er weer nieuw burgers? | |
Yannick567 | maandag 30 juli 2012 @ 18:18 |
Voorlopig niet. Na de Colaglazen campagne komt de Big Tasty opnieuw in de reclame (rehit), en als ik me niet vergis komt daarna de winnaar van de 'Maak je burger' campagne in het assortiment. Dat is als het goed is rond september ![]() | |
QuincydeKoster | woensdag 1 augustus 2012 @ 03:26 |
Okee, 8 mei begonnen. Juni: Medewerker van de Maand.. Ben ik dan zo bizar goed, of zijn mijn medewerkers zo bizar slecht? ![]() | |
Opblaaspop077 | zaterdag 4 augustus 2012 @ 00:22 |
hmm ![]() | |
QuincydeKoster | zaterdag 4 augustus 2012 @ 00:23 |
Huh? ![]() | |
Opblaaspop077 | zaterdag 4 augustus 2012 @ 00:23 |
das snel ![]() Ik bedoel, wie heb jij omgekocht ![]() Ik kon een 100% score kopen ![]() | |
Studiotje | zaterdag 4 augustus 2012 @ 00:24 |
Medewerker van de maand, dat waren hier ook altijd nieuwe, meteen een ego van jewelste en ze konden er niks van ![]() | |
QuincydeKoster | zaterdag 4 augustus 2012 @ 00:25 |
Haha niemand, ik doe gewoon vanaf begin al goed m'n best ![]() Bij ons niet :p Bij ons zijn juist de mensen die het echt verdiend hebben (afgaand van wie erop staan bij ons) die het krijgen. En om eerlijk te zijn, vind ik het wel fijn ![]() ![]() | |
RooieHoed | zaterdag 4 augustus 2012 @ 22:48 |
nvm [ Bericht 54% gewijzigd door RooieHoed op 06-08-2012 20:34:00 ] | |
Computerfluisteraar | zaterdag 4 augustus 2012 @ 23:02 |
Maandag solliciteren ![]() | |
MaximumRush | zondag 5 augustus 2012 @ 05:02 |
Maandag naar hoofdkantoor voor BSM. ![]() | |
Opblaaspop077 | zondag 5 augustus 2012 @ 21:36 |
Wat eeeen drukte vandaag :| . Volgens mij overtrof dit de opening van vorige maand! | |
Studiotje | zondag 5 augustus 2012 @ 21:46 |
Wanneer zou McDonald's z'n website eens vernieuwen, dit kan toch niet ![]() | |
Yannick567 | zondag 5 augustus 2012 @ 22:10 |
Eind augustus ![]() | |
Studiotje | zondag 5 augustus 2012 @ 22:20 |
OKEU! Alles is beter dan dit ![]() | |
Yannick567 | zondag 5 augustus 2012 @ 22:21 |
Het werd wel weer eens tijd voor verandering ja ![]() | |
Opblaaspop077 | zondag 5 augustus 2012 @ 22:22 |
De franse ziet er wel goed uit idd, alleen niet zo mobile-friendly denk ik. | |
Studiotje | zondag 5 augustus 2012 @ 22:26 |
Je komt op m.mcdonalds.fr of m.mcdonalds.be uit, dus een mobiele site komt er ook bij. | |
Computerfluisteraar | maandag 6 augustus 2012 @ 12:24 |
Net wezen solliciteren, volgens mij komt het wel goed ![]() Aardige baas en de mensen die er werken zijn ook wel OK ![]() | |
Opblaaspop077 | maandag 6 augustus 2012 @ 14:56 |
Dat is eigenlijk de enigste reden dat ik er werk, een wel leuke crew. Ik ben idioot achterover gevallen hoe weinig ik maar aan loon heb gekregen van Juli. Feesten laten gaan om te werken, en dan krijg je zo'n kut salaris omdat je zo'n echt slecht loon hebt, veel mensen zeggen dat Mc zich zou moeten schamen om iemand voor 3,25 te laten werken(ik werk net zo goed als een 20 jarige, wellicht nog sneller omdat ik meer gemotiveerd ben). Sommige zelfs voor 2,50 dacht ik? (14 en 15 jarige) Achja, heb wel wat centjes dus zo erg is het niet. Alleen had ik bijna het dubbele kunnen verdienen ergens anders. Maar daar was het waarschijnlijk niet zo leuk geweest als hier :p . | |
Yannick567 | maandag 6 augustus 2012 @ 16:51 |
'Ik werk net zo goed als een 20-jarige'. ![]() Iedereen heeft andere kwaliteiten. Dat heeft verder niets met je leeftijd te maken en/of wat je verdient op die leeftijd, maar het salaris is altijd al een punt van discussie geweest. Supermarkt vs. McDonald's bijvoorbeeld. Horecapersoneel verdient niet veel, maar ook niet weinig. Beetje tussenin. Ligt er natuurlijk aan waar je werkt, als je in een restaurant/café werkt waar ze ook fooien aannemen is het nog wel eens zo dat je je eigen fooi mag houden oid. Doen ze bij McD niet aan ![]() | |
Computerfluisteraar | maandag 6 augustus 2012 @ 16:58 |
Wat ga ik dan verdienen als bijna-18-jarige? ![]() | |
Yannick567 | maandag 6 augustus 2012 @ 17:09 |
Dat ligt eraan waar je werkt ![]() | |
Piger | maandag 6 augustus 2012 @ 18:28 |
Wat medewerkers dan weer accepteren. Bij McDonald's ontvang je natuurlijk nooit fooi, maar als je het ontvangt heb je alle recht om dit te houden. Net als bij een cafe waar je niet mee wil doen met een fooienpot. | |
Opblaaspop077 | maandag 6 augustus 2012 @ 22:01 |
Je houdt het niet zelf bij een cafe/restaurant. Dat wordt op 't eind van de avond opgeteld en gedeeld door het personeel. Voor mijn vrienden vaak zat om de hele avond te drinken in de stad (30-50 euro). Ligt ook een beetje aan de dag... Maar diegene krijgt in feite gewoon dubbel betaald. ... Ach, ik ben ook jonger dus natuurlijk verdien ik minder. Wie weet waar ik over een tijdje sta hier. Zijn wel positief volgens mij ![]() [ Bericht 33% gewijzigd door Opblaaspop077 op 07-08-2012 22:34:14 ] | |
jeanique31 | zondag 12 augustus 2012 @ 00:16 |
hee guys, ik werk sinds vakantie bij mac en heb net eerste loon ontvangen:) heb 13.81 uur gewerkt, 14 uitbetaalt gekregen, was vgm 52.11 euro:) dat is dus 3.50 per uur netto. en ik ben 16 dus das best goed. wij hebben echt super gezellig, allemaal leuke mensen alles. maar weten jullie die regel met pauzes? na 4.30 uur moet ik volgensmij pauze hebben? heb heel vaak dagen van 4 uurtjes,, pff maar had laatst 5 uur en heb helemaal geen pauze gehad, niet dat ik daar probleem mee heb dus haha in drie weken al 40 uur gewerkt yeahh ![]() hebben jullie trouwens ook ander systeem nu? ik moet echt heel erg aan wennen,, wist net waar alles stond op kassa haha achja ik hoop dat ik nog tijdje kan blijven werken en niet zo vaak meer lobby moet.. das echt stom | |
Computerfluisteraar | zondag 12 augustus 2012 @ 00:41 |
Dinsdag oriëntatiedag ![]() Dat zou ik niet pikken. Je hebt gewoon recht op pauze, zo simpel is het. | |
Opblaaspop077 | zondag 12 augustus 2012 @ 00:43 |
nope, na 5 uur als 16-17jarige en na 5,5 uur als >18 volgens mij. Je mag wel 7 minuten breaken of 1 x 14 minuten pauze. Break hoef je niet uit te klocken volgens mij. Soms neem je niet echt fijn pauze nee, als je om 1300-1400 begint, kun je of voor half 5 pauze nemen of na half 8... Ik begin dan het liefst om 11 en dan neem je om 4 uur pauze en dan hoef je nog maar 2,5 uur na je pauze ![]() | |
Remco | zondag 12 augustus 2012 @ 12:20 |
Als je 16/17 bent heb je na 4,5 uur recht op pauze, bij 18+ is het na 5,5 uur. | |
Opblaaspop077 | zondag 12 augustus 2012 @ 14:08 |
Dat dus, een breakje is echt wel genoeg als je maar 4-5 uur hoeft vind ik. | |
QuincydeKoster | donderdag 23 augustus 2012 @ 05:06 |
Banana Shake is Back bitchaaz! EN HIJ IS OMNOM ![]() | |
Mandéra | zaterdag 25 augustus 2012 @ 23:30 |
Kan iemand zeggen hoeveel de Mac betaalt p/u aan een 19-jarige, of is dat geheim? Ik ben op zoek naar werk en nieuwe contacten (net verhuisd)! | |
Studiotje | zondag 26 augustus 2012 @ 01:05 |
4/5 euro de uur? 't is per vestiging/franchise verschillend | |
Mandéra | zondag 26 augustus 2012 @ 13:13 |
Laat maar zitten dan. ![]() | |
stijn_ | woensdag 5 september 2012 @ 18:14 |
Zijn er al nieuwe acties? | |
QuincydeKoster | woensdag 5 september 2012 @ 22:54 |
De "Familievoordeel" actie. Bij ieder voordeelmenu een Happy Meal voor 2,50 En de kortingsbonnen. | |
stijn_ | donderdag 6 september 2012 @ 03:00 |
Bedankt, maar ik doelde meer op nieuwe producten. | |
QuincydeKoster | donderdag 6 september 2012 @ 03:29 |
Milkshakes Mango-Passievrucht en (terug van weggeweest) banaan. Binnenkort (Wanneer weet ik nog niet) misschien wel een nieuwe burger ![]() | |
Shockiee | donderdag 6 september 2012 @ 15:56 |
Vandaag moet ik gaan voor een orientatie gesprek o.i.d.. ze gaan me uitleggen hoe de dingen werken daar. Iemand enig idee wat ik kan verwachten? | |
QuincydeKoster | donderdag 6 september 2012 @ 22:19 |
Ben je al aangenomen? Zo ja, dan word je ingewerkt. Zo nee, dan is het wss een regulier sollicitatiegesprek. | |
Yannick567 | vrijdag 7 september 2012 @ 23:20 |
Die bekendste burger komt binnenkort, de winnaar is bekend maar in de restaurants nog onbekend ![]() En 25 september bestaat de McDrive 25 jaar, gaan ze ook wat leuks mee doen ![]() | |
stijn_ | zaterdag 8 september 2012 @ 00:46 |
Hoop dat dat die McAzurro wordt. En de 1955 mag terug van mij ![]() | |
QuincydeKoster | zondag 9 september 2012 @ 22:55 |
Moarr!! | |
Opblaaspop077 | maandag 10 september 2012 @ 19:03 |
eeuy dooie boel hier? | |
QuincydeKoster | maandag 10 september 2012 @ 21:22 |
Idd ja :p | |
daaro21 | maandag 10 september 2012 @ 21:44 |
Mensen Wanneer komt de McDeluxe weer terug? DE BESTE BURGER OOIT!!!!! | |
QuincydeKoster | maandag 17 september 2012 @ 12:38 |
Niet. | |
fokmetme | maandag 17 september 2012 @ 22:01 |
ik ben sinds vandaag aangenomen bij mac donalds haha.. zijn ze flexibel? als je bijvoorbeeld keer meer wilt werken kan je dat gewoon aangeven? en gaan ze daadwerkelijk je meer inroosteren in die week? | |
QuincydeKoster | dinsdag 18 september 2012 @ 11:17 |
Ligt aan degeen die je roostert en aan de beschikbaarheid van de rest van de crew. Over het algemeen kan je wel meer werken als je dat aangeeft (of natuurlijk shift switchen met andere crew ![]() | |
DigitalEcho | dinsdag 18 september 2012 @ 20:10 |
Zag gisteren al de voorbereiding voor de McMood, zag ook dat er een spiegelei op zit. Hoe moeten we dat gaan maken? | |
QuincydeKoster | dinsdag 18 september 2012 @ 20:14 |
Ik vermoed dat er daarvoor een 3:10/4:10 grill op BREAKFAST stand gaat? ![]() | |
DigitalEcho | dinsdag 18 september 2012 @ 20:17 |
Ben benieuwd, zaterdag weer werken. We zullen 't zien. | |
QuincydeKoster | dinsdag 18 september 2012 @ 20:26 |
Ik donderdag weer, idd ook benieuwd | |
Remco | dinsdag 18 september 2012 @ 20:43 |
Gewoon op de dresstafel, komt uit de vriezer word daarna ontdooid | |
MaximumRush | dinsdag 18 september 2012 @ 21:47 |
4 uur tijd om te ontdooien, 24 uur houdbaar. Had hem eergister al op, aparte smaak zit er aan. | |
Opblaaspop077 | maandag 24 september 2012 @ 12:59 |
Ontdooien duurt volgens mij alleen wat langer als op de sticker staat ![]() Is sterk afhankelijk hoe je het laat ontdooien. (Was ook eens vergeten het brood in het ontdooi-rek te zetten, dus 't duurde iets langer ![]() Nu is 't volgens mij in het weekend, 's morgens 200 eieren de koeling(vriezer->koeling) in en dan om 2-3 uur weer gok ik. en dan constant elk uur iets van 20-25 eieren uit de koeling halen. Best een pokke werk, kost weer aardig wat tijd in de rush. Is weer even iets nieuws aanwennen/in de vingers krijgen. | |
Nielsch | maandag 24 september 2012 @ 20:11 |
Als liefhebber koop ik zo nu en dan eens een McFlurry. Dat doe ik volgens mij al vanaf het jaar 2000, toen het product in Nederland werd geïntroduceerd (dit kan trouwens ook 1999 zijn). Gedurende al die jaren zijn mij twee dingen opgevallen: 1) De hoeveelheid vulling die er in het ijs gaat verschilt soms erg veel per medewerker. Bij de ene medewerker krijg je amper wat, zodat je vooral softijs aan het eten bent en bij de andere medewerker krijg je lekker veel spul. 2) De ene medewerker hangt die bak ijs werkelijk amper aan dat roer-apparaat (gemiddeld 0,7 seconden) waardoor al je topping nog bovenop het ijs ligt en de andere medewerker hangt hem er wel een seconde of 6 aan, waardoor de vulling lekker mengt met het softijs. Zoals jullie begrijpen prefereer ik in beide situaties het laatste. De kwaliteit van de McFlurry wisselt dan nog al eens voor mij. Ik vraag me af wat voor instructie - als die er überhaupt zijn - er bestaan voor het bereiden van zo'n McFlurry (en dan met name het toevoegen van de toppings en het roeren). | |
Remco | maandag 24 september 2012 @ 21:20 |
Toevoegins van de toppings is allemaal geautomatiseerd. 1 shot of 1 of 2 keer heen en weer van de dispencer. Het enige wanneer je weinig kan krijgen is als de toppings bijna op zijn. Het mixen van de Flurry is een procedure en dat is 5 tot 8 seconden. | |
Nielsch | maandag 24 september 2012 @ 21:26 |
Ja maar zijn er voorschriften hoe vaak je heen en weer mag met die dispencer? Want soms is het 1 keer en soms 2 keer en het is me ook al een paar keer gebeurd dat de medewerker 3 keer heen en weer ging. Komt op mij een beetje willekeurig over. Als het mixen een procedure van 5 tot 8 seconden is, waarom doen sommige medewerkers het dan maar 1 seconde? | |
Remco | maandag 24 september 2012 @ 21:28 |
Twix en Mars stukjes 1 keer, de rest 2 keer(ook in het verleden). Als ze het 3 keer doen kan het zijn dat de medewerker zelf het gevoel heeft dat er wat weinig in zit(doordat de dispencer misschien leeg is). 3 is altijd fout. Waarom sommigen het 1 seconden doen is waarschijnlijk pure haast. Je kunt altijd vragen of je wat langer geroerd mag hebben. Zal niemand je raar aan kijken. | |
Nielsch | maandag 24 september 2012 @ 21:30 |
OK thanks! | |
Computerfluisteraar | donderdag 27 september 2012 @ 12:42 |
Wanneer word bij McDonald's het salaris gestort? | |
TheGirlNextDoor | donderdag 27 september 2012 @ 13:10 |
Bij ons in ieder geval altijd rond de 5e van de volgende maand. | |
TheGirlNextDoor | donderdag 27 september 2012 @ 13:10 |
En per 3 oktober heb ik een vast contract! ![]() | |
Opblaaspop077 | maandag 1 oktober 2012 @ 10:12 |
Bij ons hangt er in de crewruimte een brief waarin alle data staan, elke 2 weken krijg je volgens mij loon (voorschot en 2 weken later je loon en dan weer 2 weken voorschot dacht ik). Soms krijg je 2de al loon, soms volgens mij pas de 10de. | |
MaximumRush | maandag 1 oktober 2012 @ 13:26 |
Ik zag gisteren dat 1 van mijn favoriete burgers er over 2 weken weer is. ![]() | |
stijn_ | maandag 1 oktober 2012 @ 17:45 |
zoals? | |
MaximumRush | maandag 1 oktober 2012 @ 18:02 |
Chili chicken! | |
Studiotje | maandag 1 oktober 2012 @ 18:29 |
No way! ![]() | |
MagicMaik | maandag 1 oktober 2012 @ 19:34 |
Ik heb niks gehoord over die chili chicken, maar het zou wel mooi meegenomen zijn ! Maar de McDonalds waar ik werk is een McExpress dus ja QP en BT en McMood worden bij ons iet verkocht heel jammer maar het is niet anders ![]() Oja, en ik maak even de McDonald's Crew #17 topic aan want deze wordt na mijn post gesloten. Groet Maik |