Dat het kan betekent niet dat het normaal is natuurlijkquote:
haha zo herkenbaar zo was het in de US ook. Allemaal savonds laat nog aan het ploeteren maar om half 12 brak pas na de lunch komen opdagenquote:Op woensdag 6 juni 2012 21:16 schreef Bierie het volgende:
Vaak heb ik het gevoel dat het ook een beetje competitie is. Kijk mij eens hier weer op zaterdag zitten. Die indruk had ik heel erg tijdens mijn werk in Londen (Birkbeck uni). Men haalde geregeld nachten door, gaf de indruk hard te werken. Maar tegelijkertijd was het pand uitgestorven tot 10:30 of soms zelfs 11:30 's ochtends. Volgens mij zouden ze wanneer ze van 08:30 tot 17:00 zouden werken ongeveer op even veel uren uitkomen.
Ik vond het bizarquote:Op woensdag 6 juni 2012 21:20 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
haha zo herkenbaar zo was het in de US ook. Allemaal savonds laat nog aan het ploeteren maar om half 12 brak pas na de lunch komen opdagen
Achja ik heb het altijd als een privilege gezien dat ik uberhaupt mocht promoveren en dat jaartje werken op eigen geld had ik er wel voor over. Jammer genoeg zit ik nu wel diep in de stress omdat ik wederom aan het einde van een contract zit en niet fatsoenlijk heb kunnen sparen om weer zoiets te flikken.quote:Op woensdag 6 juni 2012 21:19 schreef Bierie het volgende:
[..]
Dat het kan betekent niet dat het normaal is natuurlijk
Eigenlijk is het een omgedraaide wereld. Overheden zouden eigenlijk genoeg geld moeten vrijmaken zodat er een realistische duur is om te promoveren. Want blijkbaar is 4 jaar veelal niet genoeg. Dat er genoeg promovendi gek genoeg zijn om zich in allerlei bochten te wringen is mooi meegenomen. Maar zo zou het natuurlijk niet moeten zijn.
Ik had dat ook omdat ik in zwolle woon ging ik vaak om 5 uur de deur uit... kreeg dan wel eens scheve blikken van andere aio's en blikken op horloge's. Maar ik zat er wel om 8 uur en soms half 8... ik heb ook wel eens langer doorgewerkt en toen bleken collega's die om 10 uur begonnen soms ook om half 6 al weg te zijnquote:Op woensdag 6 juni 2012 21:21 schreef Bierie het volgende:
[..]
Ik vond het bizarIedere dag was ik netjes om 08:00 soms 08:30 de eerste en dat voor een aantal uren lang (wel heerlijk rustig werken trouwens). Maar vervolgens keek iedereen wel verbaasd als ik al om 18:30 naar huis ging.
Ik vergeet nooit meer dat ik een keer zelf ook tot 22:30 doorwerkte. Ik zag dat een franse Phd student er ook nog was. Ik de volgende ochtend om 08:00 binnenwandelde. Die fransmans er weer zat. Ik ging er van uit dat die ook een keer vroeg was. Bleek die al die tijd nog niet weg te zijn geweest. Wist ik veelquote:Op woensdag 6 juni 2012 21:23 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik had dat ook omdat ik in zwolle woon ging ik vaak om 5 uur de deur uit... kreeg dan wel eens scheve blikken van andere aio's en blikken op horloge's. Maar ik zat er wel om 8 uur en soms half 8... ik heb ook wel eens langer doorgewerkt en toen bleken collega's die om 10 uur begonnen soms ook om half 6 al weg te zijn
quote:Op woensdag 6 juni 2012 21:25 schreef Bierie het volgende:
[..]
Ik vergeet nooit meer dat ik een keer zelf ook tot 22:30 doorwerkte. Ik zag dat een franse Phd student er ook nog was. Ik de volgende ochtend om 08:00 binnenwandelde. Die fransmans er weer zat. Ik ging er van uit dat die ook een keer vroeg was. Bleek die al die tijd nog niet weg te zijn geweest. Wist ik veel
Ik heb in de VS toen ook een tijdje de weekenden overgeslagen maar ik merkte aan mezelf dat ik echt een break nodig had om aan te geven dat een nieuwe week begonnen was ofzo.... anders wordt het zo'n brei van dagen achter elkaar.quote:Op woensdag 6 juni 2012 21:28 schreef Felagund het volgende:
Hier is ook een zesdaagse week vrij normaal heb ik het idee. Ik doe het zelf niet, ik kan in het weekend best werken als het moet, maar dan vind ik het ook fijn om even wat andere dingen te doen. Bijvoorbeeld om thuis een paper te lezen waar je doordeweeks niet aan toe kom. Er zijn hier ook nacht/avond werkers, al is het soms ook uit noodzaak. Hier werkt een Iraans stel met kinderen, en soms moet overdag iemand thuis blijven bij de kinderen en hij werkt dan s'avonds of s'nachts.
Morgen is hier een feestdag (Sacramentsdag), ik ga denk ik gewoon werken, omdat ik de tijd nu nodig heb. Anders moet ik het waarschijnlijk in het weekend ook doorwerken, dan doe ik het liever morgen. In het weekend wil ik even weg van het instituut, juist om mijn hersenen te resetten. Ook al woon ik heel dicht in de buurt, ik kom er alleen in noodgevallen, bijvoorbeeld om een artikel op te halen o.i.d.quote:Op woensdag 6 juni 2012 21:34 schreef Jagärtrut het volgende:
als het nodig is werk ik rustig in het weekend. En ik maak vrij standaard ook meer dan 40 uur per week. Maar, ik merk ook dat ik eigenlijk de tijd in het weekend nodig heb om de volgende week hetzelfde level van productiviteit en helderheid in mn hoofd te hebben.
Maar bijvoorbeeld vandaag is een nationele feestdag hier, en iedereen is vrij. Ik vind het dan vrij onzinnig als ik geen andere plannen heb om niet te werken (plus, ik kon de tijd wel gebruiken), dus ik heb vandaag gewoon van 9 tot 18.30 gewerkt.
Wat ik wel merk is dat ik goed voor mezelf moet zorgen. Ik functioneer pas goed als ik 7.5-8 uur slaap heb gehad (helaas), en ik moet zorgen dat ik elke dag die slaap haal, anders ben ik weinig productief. Ik denk dat dat met 2 dagen weekend zo hetzelfde is...
Heel herkenbaar, ik pak ook vaak een dagje in het weekend. Het voelt zo fijn om gewoon wanneer het lekker rustig is even wat werk te verzetten zodat je zonder al teveel stress de week erop in gaat. Het gaat bijna automatisch.quote:Op woensdag 6 juni 2012 21:34 schreef Jagärtrut het volgende:
als het nodig is werk ik rustig in het weekend. En ik maak vrij standaard ook meer dan 40 uur per week. Maar, ik merk ook dat ik eigenlijk de tijd in het weekend nodig heb om de volgende week hetzelfde level van productiviteit en helderheid in mn hoofd te hebben.
Maar bijvoorbeeld vandaag is een nationele feestdag hier, en iedereen is vrij. Ik vind het dan vrij onzinnig als ik geen andere plannen heb om niet te werken (plus, ik kon de tijd wel gebruiken), dus ik heb vandaag gewoon van 9 tot 18.30 gewerkt.
Wat ik wel merk is dat ik goed voor mezelf moet zorgen. Ik functioneer pas goed als ik 7.5-8 uur slaap heb gehad (helaas), en ik moet zorgen dat ik elke dag die slaap haal, anders ben ik weinig productief. Ik denk dat dat met 2 dagen weekend zo hetzelfde is...
Ik ben zoquote:Op woensdag 6 juni 2012 22:03 schreef xienix84 het volgende:
Op mijn vorige lab waren er twee die een keer in de 1-2 maanden een paar nachten doorhaalden, maar dat kwam dan voornamelijk omdat ze de rest van de tijd op youtube doorbrachten en een deadline moesten halen.
Tja de hoop dat ik ooit veel zal gaan verdienen heb ik wel naast me neer gelegdquote:Op woensdag 6 juni 2012 22:08 schreef speknek het volgende:
[..]
Ik ben zo.
Voor de rest werk ik eerder standaard minder dan 40 uur dan meer. Als ik standaard meer dan 40 uur zou werken zou ik wel het bedrijfsleven ingaan, dan betalen ze meer. Studiegenoten van me verdienen bijna 5000 per maand en werken dus 4 dagen in de week en verdienen nog steeds veel meer. Passie voor je werk is leuk, maar vrije tijd is nog leuker.
Jep, hier hetzelfdequote:Op woensdag 6 juni 2012 22:10 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Tja de hoop dat ik ooit veel zal gaan verdienen heb ik wel naast me neer gelegdik krijg af en toen een bemoedigend schouderklopje van mijn zus als het weer eens over salarissen gaat
quote:Op woensdag 6 juni 2012 21:08 schreef Shivo het volgende:
[..]
Ja, passie voor je onderzoek, het moet niet gekker worden.
Dit dus!quote:Op woensdag 6 juni 2012 21:16 schreef Bierie het volgende:
[..]
Er is verschil tussen passie en waanzin![]()
Ja, dan werk ik inderdaad liever van 8.30-17.00uquote:Vaak heb ik het gevoel dat het ook een beetje competitie is. Kijk mij eens hier weer op zaterdag zitten.
...
Volgens mij zouden ze wanneer ze van 08:30 tot 17:00 zouden werken ongeveer op even veel uren uitkomen.
Ik denk dat promoveren heel erg goed te combineren is met een sociaal (normaal) leven. Zolang de discipline er maar is om ook te werken ook wanneer er geen deadline is over een week.
En dit dusquote:Op woensdag 6 juni 2012 22:08 schreef speknek het volgende:
[..]
Voor de rest werk ik eerder standaard minder dan 40 uur dan meer.
...
Passie voor je werk is leuk, maar vrije tijd is nog leuker.
Dan heb je in de wetenschap weinig te zoeken.quote:Op woensdag 6 juni 2012 22:25 schreef BrainTeaser het volgende:
[..]
[..]
Dit dus!
[..]
Ja, dan werk ik inderdaad liever van 8.30-17.00u![]()
Dan maar niet meedoen aan het "Kijk mij hier zitten"-spelletje
[..]
En dit dus
Alsof iemand enkel maar kan bijdragen aan wetenschap door 60+ uur er mee bezig te zijn. Dat vind ik wel erg zwart wit gesteld.quote:Op woensdag 6 juni 2012 23:55 schreef Shivo het volgende:
[..]
Dan heb je in de wetenschap weinig te zoeken.
Als je mee wil doen met de top ben je 60+ uur met wetenschap bezig. Het is best wel te vergelijken met topsport. Als je minder je best doet, dwz minder uren in je werk stopt of gewoonweg niet efficient bezig bent in vergelijking met je peers, dan kun je het schudden.quote:Op donderdag 7 juni 2012 00:04 schreef Bierie het volgende:
[..]
Alsof iemand enkel maar kan bijdragen aan wetenschap door 60+ uur er mee bezig te zijn. Dat vind ik wel erg zwart wit gesteld.
Nog argumentatie voor die mening?
Ah maar dat is iets andersquote:Op donderdag 7 juni 2012 07:00 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Als je mee wil doen met de top ben je 60+ uur met wetenschap bezig. Het is best wel te vergelijken met topsport. Als je minder je best doet, dwz minder uren in je werk stopt of gewoonweg niet efficient bezig bent in vergelijking met je peers, dan kun je het schudden.
Maar hoe wil je overleven? Hoe haal je je funding binnen als je niet top bent?quote:Op donderdag 7 juni 2012 08:17 schreef Bierie het volgende:
[..]
Ah maar dat is iets andersAls je mee wilt doen met de top dan zal je inderdaad die mate van commitment moeten tonen. Maar mijn punt is dat je met 40 a 45 uur prima ook een bijdrage kan leveren aan de wetenschap in het algemeen. Je moet dan enkel inderdaad niet de ambitie hebben om een hoge citing score te hebben etc.
Zoals gezegd is het niet zo zwart wit en zijn er gradaties imho.
Er zijn dus teveel onderzoekers voor de hoeveelheid beschikbaar geld. Dat is op te lossen door nog minder prof, postdoc en aio posities aan te bieden.quote:Op donderdag 7 juni 2012 09:03 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Maar hoe wil je overleven? Hoe haal je je funding binnen als je niet top bent?
Lesgeven zorgt voor een vaste aanstelling en dito betaling. Dat geeft zekerheid. In de tijd dat hoogleraren niet met hun lessen bezig zijn, doen ze onderzoek. Dat onderzoek is MI niet goed te doen in deze tijd, vanwege moordende concurrentie. Je hebt je tijd nodig om goed onderzoek te doen.
Als je geen lesgeeft, dan zijn er niet zo veel universiteiten die je een vaste aanstelling willen geven. Je kunt dan je funding bij elkaar schooien (overheid, bedrijven), maar als er om wat voor een reden ook (niet top zijn bijvoorbeeld) geen goede resultaten zijn, kan die funding heel snel opdrogen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |