90cm bij 200cm en zo'n 10mm dik. Douchewanden worden over het algemeen gemaakt van gehard veiligheidsglas toch?quote:Op vrijdag 27 april 2012 02:00 schreef webb2012 het volgende:
ligt er denk ik ook wel aan hoe groot / zwaar de glasplaat is..
Ja maar een aluminium gootje is nooit dieper dan de bovenkant vloerverwarming.quote:Op vrijdag 27 april 2012 09:30 schreef blomke het volgende:
Maar dan moet je de goot uitslijpen in de bestaande vloer?
Of al rekening mee houden met tegels leggen. Dat gootje kan ook zonder profiel, gewoon een sleuf. Glasplaat op twee blokjes zetten en dan afkitten. Kan echt geen kant op.quote:Op vrijdag 27 april 2012 09:30 schreef blomke het volgende:
Maar dan moet je de goot uitslijpen in de bestaande vloer?
Dit dacht ik inderdaad ook. Ik vermoed dat het in de praktijk wel goed zit als je het aan 2 muren vast zet met zo'n stang en het op de vloer gewoon vast kit met montage kit. Je moet er natuurlijk niet aan gaan hangen maar blijven staan doet het wel.quote:Op vrijdag 27 april 2012 14:56 schreef Moro het volgende:
Sleuven frezen in tegels zie ik eigenlijk nietzo zitten, ik kan ook nergens zo snel eigenlijk iets vinden wat de norm is in montage. Ik ging er vanuit dat een muur montage + wandsteun eigenlijk wel voldoende was, eventueel kiten zodat er geen zooi onder gaat zitten.
Aparte woning, met die schuine ramen. Wel een mooie douche trouwensquote:Op vrijdag 27 april 2012 14:07 schreef _VoiD_ het volgende:
Hier trouwens de badkamer glaswanden van mij:
[ link | afbeelding ]
De glasplaten zitten circa 10 mm in de wand en vloer en zijn afgekit. Platen van 15 mm dik. Verder nergens glassteunen gebruikt. En ja, het is stevigMaar dat mag ook wel met die diktes haha.
Het is sowieso beter om de platen te verzinken in een gleuf zodat deze niet opzij kan en volledig omsloten wordt door kit. Als je de plaat alleen aan de onderkant kit aan de grond is het echt veel slapper.
Leidingen voor vloerverwarming hebben over het algemeen geen aluminium laag.quote:Op zondag 29 april 2012 02:00 schreef junkiexp het volgende:
Zoals gezegd zijn de slangen van de vloerverwarming makkelijk op te zoeken in de vloer met een goed detectieapparaat.
Een hoop slangen zijn tegenwoordig voorzien van een aluminium kern, dan is het helemaal makkelijk.
In de praktijk zal het niet zo werken, of de leidingen moeten al zijn ingefreesd, dan zou het werken. Als er 5 á 7 cm cement over ligt zou de massa egaler opwarmen,dan is het een uitdaging om ze te vinden.quote:Op zondag 29 april 2012 09:57 schreef blomke het volgende:
Wat ik bedoelde, is de vloer natbesproeien met een plantenspuit. Daarna de verwarmming hoog opstoken. Daar waar de slangen lopen, is het droogpatroon als eerste te zien (in theorie dan hé).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |