FOK!forum / Culinesse à gogo / Mosselen!
Frishemaandag 23 april 2012 @ 19:53
Tips en zo!

Morgen weer eens lekker bij mijn moeder eten. Voor het eerst sinds lange tijd.

Onze gedeelde passie is mosselen. Nu maken we die altijd op haar manier; prei, selderij, ui, wortel, aardappel, donker bier en sambal. Maar ik ven op zoek naar nieuwe manieren.

Tips?
Deetchmaandag 23 april 2012 @ 20:03
http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/vinden?rq=mosselen en allemaal ingredientjes bij de Appie te koop, makkel0k
foodlovermaandag 23 april 2012 @ 20:38
quote:
3s.gif Op maandag 23 april 2012 20:03 schreef Deetch het volgende:
http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/vinden?rq=mosselen en allemaal ingredientjes bij de Appie te koop, makkel0k
Aandelen???

Google eens op spaanse variaties, bijvoorbeeld met tomaat, aardappelpartjes uit de oven, gepofte knoflook, lekker brood met smeerseltjes erbij...
golfermaandag 23 april 2012 @ 23:31
Dat zijn geen verse mosselen, want het seizoen is voorbij en begint pas weer 1 juli.
Frishedinsdag 24 april 2012 @ 11:00
quote:
0s.gif Op maandag 23 april 2012 23:31 schreef golfer het volgende:
Dat zijn geen verse mosselen, want het seizoen is voorbij en begint pas weer 1 juli.
Wat is vers? In IJmuiden liggen de 'verse' oliebollen voor de komende 2 jaar in de vrieshuizen.
markmarkmarkwoensdag 25 april 2012 @ 15:40
boerensoep groent en bruinbier kook ik ze in met een bouillonblokje.

wat over is ff aanbakken en in een hoog schaaltje doen met kruidenboter en een beetje koksroom en oude kaas erover en gratineren onder de grill.
RobinOokwoensdag 25 april 2012 @ 15:51
Even offtopic een vraag aan Frishe, wat ik me nou echt afvraag als ik naar je avatar kijk is wat wil je daar nou mee uitstralen? Wat zegt zo'n avatar over jou?

(naast dat ik iedere bewegende avatar superkut vind, snap ik gewoon niet dat iemand zich wil associeren met zo'n debiel stukje platte lompheid. Mijn associatie is meteen: randdebiel. Maar misschien is dat ook de bedoeling?)
Weltschmerzwoensdag 25 april 2012 @ 16:13
Hou je niet van 'action make-overs'?
Bramitowoensdag 25 april 2012 @ 16:25
Lees z'n signature....

on topic:
Ik doe dit:
1. Gewoon standaard met soepgroenten en vooral flink wat lavas, daar de mosselen bij en laten stomen. Eventueel op het einde een beetje room in het kookvocht.
2. Flink wat chorizo met de soepgroenten aanbakken en daar de mosselen bij en laten stomen.

Ik voeg bijna nooit vocht toe, eventueel een scheut witte wijn.

Kookocht zeven en bewaren om er later Paella van te maken.

Ik weet opeens wat ik zaterdag en zondag eet!
Frishewoensdag 25 april 2012 @ 17:40
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 15:51 schreef RobinOok het volgende:
Even offtopic een vraag aan Frishe, wat ik me nou echt afvraag als ik naar je avatar kijk is wat wil je daar nou mee uitstralen? Wat zegt zo'n avatar over jou?

(naast dat ik iedere bewegende avatar superkut vind, snap ik gewoon niet dat iemand zich wil associeren met zo'n debiel stukje platte lompheid. Mijn associatie is meteen: randdebiel. Maar misschien is dat ook de bedoeling?)
Ik probeer daar helemaal niks mee uit te stralen. Ik vond en vind dit nog steeds een leuk plaatje om naar te kijken. En die platte lompheid waar je het over hebt is een comedyserie die door duizenden mensen wereldwijd wordt bekeken. Dat jij daar aanstoot aan neemt en het associeert met een randdebiel zegt misschien meer over jou dan over mij.

De mosselen waren trouwens heerlijk. Op ouderwetse wijze gemaakt. De volgende keer gaat het waarschijnlijk de Italiaanse variant worden.
lemonlimedonderdag 26 april 2012 @ 00:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 april 2012 11:00 schreef Frishe het volgende:

[..]

Wat is vers? In IJmuiden liggen de 'verse' oliebollen voor de komende 2 jaar in de vrieshuizen.
Bij mosselen betekent 'vers' toch minstens hetzelfde als 'levend' :')
RobinOokdonderdag 26 april 2012 @ 00:28
Ik zie geen comedyserie, ik zie twee memmen die uit een bloesje worden gerukt. Meer is het niet hoor. Als ik een close-up van de piemel van David van Michelangelo als avatar neem is dat ook niet "gewoon kunst". Maar goed, laat maar. Ik weet al genoeg, Frishe.
leeelldonderdag 26 april 2012 @ 00:29
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 15:51 schreef RobinOok het volgende:
Even offtopic een vraag aan Frishe, wat ik me nou echt afvraag als ik naar je avatar kijk is wat wil je daar nou mee uitstralen? Wat zegt zo'n avatar over jou?

(naast dat ik iedere bewegende avatar superkut vind, snap ik gewoon niet dat iemand zich wil associeren met zo'n debiel stukje platte lompheid. Mijn associatie is meteen: randdebiel. Maar misschien is dat ook de bedoeling?)
kortzichtig gezwets.
RobinOokdonderdag 26 april 2012 @ 00:31
Oh, sorry, ik moet me eerst meer in hem verdiepen? _O-
Hahahahahaha, yeah, sure.
leeelldonderdag 26 april 2012 @ 00:33
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 00:31 schreef RobinOok het volgende:
Oh, sorry, ik moet me eerst meer in hem verdiepen? _O-
Hahahahahaha, yeah, sure.
iemand op de man aanvallen voor een uitsnede uit een serie die hij als UI gebruikt, triest.
Bombshelldonderdag 26 april 2012 @ 00:50
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 00:28 schreef RobinOok het volgende:
Ik zie geen comedyserie, ik zie twee memmen die uit een bloesje worden gerukt. Meer is het niet hoor. Als ik een close-up van de piemel van David van Michelangelo als avatar neem is dat ook niet "gewoon kunst". Maar goed, laat maar. Ik weet al genoeg, Frishe.
Wat zal jij een zwaar leven hebben.
RobinOokdonderdag 26 april 2012 @ 01:16
't Is mijn kind niet. Hij doet maar hoor.
FutureFairytaledonderdag 26 april 2012 @ 01:17
Ik dacht dat dit topic over mosselen ging :D
RobinOokdonderdag 26 april 2012 @ 01:19
Het mosselseizoen is toch over. Dus ik dacht, het kan wel. ;)
ondeugenddonderdag 26 april 2012 @ 01:20
Kwaliteit van de mosselen nu is toch lang niet zo goed meer als in de zomer, herfst en een stukje winter?
FutureFairytaledonderdag 26 april 2012 @ 01:31
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 01:19 schreef RobinOok het volgende:
Het mosselseizoen is toch over. Dus ik dacht, het kan wel. ;)
Oh geen idee, ik hou er niet van (vind het net rubber) :@
opgebaardedonderdag 26 april 2012 @ 01:33
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 01:31 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Oh geen idee, ik hou er niet van (vind het net rubber) :@
Dat kan, veel te lang gestoomd.
FutureFairytaledonderdag 26 april 2012 @ 01:47
Oooh ik probeerde het een keer in een restaurant met een groot spandoek voor de deur "MOSSELEN". Dus ik dacht dat die wel zouden weten hoe het moet en heb het daarna niet meer gegeten -O-
golferdonderdag 26 april 2012 @ 01:49
quote:
1s.gif Op donderdag 26 april 2012 00:01 schreef lemonlime het volgende:

Bij mosselen betekent 'vers' toch minstens hetzelfde als 'levend' :')
Dat dus. Dus wat die Frishe (een verbastering van verse?) gegeten heeft kan nooit vers geweest zijn.
Frishedonderdag 26 april 2012 @ 08:47
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 00:31 schreef RobinOok het volgende:
Oh, sorry, ik moet me eerst meer in hem verdiepen? _O-
Hahahahahaha, yeah, sure.
Nee gewoon wat roepen. Grote jongen.
RobinOokdonderdag 26 april 2012 @ 10:40
Haha, het is niet dat je er toevallig ook maar mee geboren bent he?
Je kiest er toch zelf voor om twee lellende memmen als avatar te nemen?
En ik roep niet "gewoon maar wat" . Ik vertel je hoe ik over die keuze denk. En daarmee over jou.
En soms is dat dus genoeg om niet meer te willen weten.
En daar heb jijj dan weer schijt aan, dus volgens mij is het wel klaar zo.
Pietverdrietdonderdag 26 april 2012 @ 12:56
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 00:28 schreef RobinOok het volgende:
Ik zie geen comedyserie, ik zie twee memmen die uit een bloesje worden gerukt. Meer is het niet hoor. Als ik een close-up van de piemel van David van Michelangelo als avatar neem is dat ook niet "gewoon kunst". Maar goed, laat maar. Ik weet al genoeg, Frishe.
Het geen piemel, die van david, maar een plassertje
Bramitodonderdag 26 april 2012 @ 13:23
Van de mosselen naar de piemels... logisch
RobinOokdonderdag 26 april 2012 @ 13:43
Kleine stap....

4087250302_4242378e56.jpg
golferdonderdag 26 april 2012 @ 14:17
quote:
1s.gif Op donderdag 26 april 2012 13:43 schreef RobinOok het volgende:
Kleine stap....

[ link | afbeelding ]
Mag toch voor je hopen dat die van je vriend/man/relatie er wat anders uitziet. ;)
Bramitodonderdag 26 april 2012 @ 15:45
quote:
1s.gif Op donderdag 26 april 2012 13:43 schreef RobinOok het volgende:
Kleine stap....

[ link | afbeelding ]
_O-
Navajas a la plancha, mijn favoriete schelpdier. Nog lekkerder dan mosselen en oesters.
Jordy-Bdonderdag 26 april 2012 @ 15:48
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 15:45 schreef Bramito het volgende:

[..]

_O-
Navajas a la plancha, mijn favoriete schelpdier. Nog lekkerder dan mosselen en oesters.
Dat noemen we toch gewoon scheermes of ensis?
Bramitodonderdag 26 april 2012 @ 15:54
Sorry, ik werd even te enthousiast en liet me helemaal gaan......
Jordy-Bdonderdag 26 april 2012 @ 15:57
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 15:54 schreef Bramito het volgende:
Sorry, ik werd even te enthousiast en liet me helemaal gaan......
Het was een serieuze vraag :@
Oledonderdag 26 april 2012 @ 16:01
quote:
0s.gif Op maandag 23 april 2012 23:31 schreef golfer het volgende:
Dat zijn geen verse mosselen, want het seizoen is voorbij en begint pas weer 1 juli.
Er zijn nu alleen geimporteerde inderdaad..
#ANONIEMdonderdag 26 april 2012 @ 16:06
quote:
1s.gif Op donderdag 26 april 2012 13:43 schreef RobinOok het volgende:
Kleine stap....

[ link | afbeelding ]
:D_!
Bramitodonderdag 26 april 2012 @ 16:34
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 15:57 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Het was een serieuze vraag :@
:P

ja dat klopt
floris_bdonderdag 26 april 2012 @ 18:39
Persoonlijk vind ik mosselen vies. Maar mijn moeder vindt gebakken mosselen lekker.
Broertiedonderdag 26 april 2012 @ 19:42
Wil nog steeds een keer mosselen proberen te eten........
Resistordonderdag 26 april 2012 @ 19:49
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 15:45 schreef Bramito het volgende:

[..]

_O-
Navajas a la plancha, mijn favoriete schelpdier. Nog lekkerder dan mosselen en oesters.
En ik noem dat gewoon 'aas om kabeljauwen mee te vangen' :+
Pietverdrietdonderdag 26 april 2012 @ 20:30
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 18:39 schreef floris_b het volgende:
Persoonlijk vind ik mosselen vies. Maar mijn moeder vindt gebakken mosselen lekker.
Wat vind je er vies aan?
lemonlimedonderdag 26 april 2012 @ 21:11
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 01:20 schreef ondeugend het volgende:
Kwaliteit van de mosselen nu is toch lang niet zo goed meer als in de zomer, herfst en een stukje winter?
Ze zijn aan het eind van het seizoen toch juist het best?
Ik heb begin april nog mosselen gehad, net voor het eind op 13 april, en die waren echt fantastisch. Heel fijn zee-ig :9