Frishe | maandag 23 april 2012 @ 19:53 |
Tips en zo! Morgen weer eens lekker bij mijn moeder eten. Voor het eerst sinds lange tijd. Onze gedeelde passie is mosselen. Nu maken we die altijd op haar manier; prei, selderij, ui, wortel, aardappel, donker bier en sambal. Maar ik ven op zoek naar nieuwe manieren. Tips? | |
Deetch | maandag 23 april 2012 @ 20:03 |
http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/vinden?rq=mosselen en allemaal ingredientjes bij de Appie te koop, makkel0k | |
foodlover | maandag 23 april 2012 @ 20:38 |
Aandelen??? Google eens op spaanse variaties, bijvoorbeeld met tomaat, aardappelpartjes uit de oven, gepofte knoflook, lekker brood met smeerseltjes erbij... | |
golfer | maandag 23 april 2012 @ 23:31 |
Dat zijn geen verse mosselen, want het seizoen is voorbij en begint pas weer 1 juli. | |
Frishe | dinsdag 24 april 2012 @ 11:00 |
Wat is vers? In IJmuiden liggen de 'verse' oliebollen voor de komende 2 jaar in de vrieshuizen. | |
markmarkmark | woensdag 25 april 2012 @ 15:40 |
boerensoep groent en bruinbier kook ik ze in met een bouillonblokje. wat over is ff aanbakken en in een hoog schaaltje doen met kruidenboter en een beetje koksroom en oude kaas erover en gratineren onder de grill. | |
RobinOok | woensdag 25 april 2012 @ 15:51 |
Even offtopic een vraag aan Frishe, wat ik me nou echt afvraag als ik naar je avatar kijk is wat wil je daar nou mee uitstralen? Wat zegt zo'n avatar over jou? (naast dat ik iedere bewegende avatar superkut vind, snap ik gewoon niet dat iemand zich wil associeren met zo'n debiel stukje platte lompheid. Mijn associatie is meteen: randdebiel. Maar misschien is dat ook de bedoeling?) | |
Weltschmerz | woensdag 25 april 2012 @ 16:13 |
Hou je niet van 'action make-overs'? | |
Bramito | woensdag 25 april 2012 @ 16:25 |
Lees z'n signature.... on topic: Ik doe dit: 1. Gewoon standaard met soepgroenten en vooral flink wat lavas, daar de mosselen bij en laten stomen. Eventueel op het einde een beetje room in het kookvocht. 2. Flink wat chorizo met de soepgroenten aanbakken en daar de mosselen bij en laten stomen. Ik voeg bijna nooit vocht toe, eventueel een scheut witte wijn. Kookocht zeven en bewaren om er later Paella van te maken. Ik weet opeens wat ik zaterdag en zondag eet! | |
Frishe | woensdag 25 april 2012 @ 17:40 |
Ik probeer daar helemaal niks mee uit te stralen. Ik vond en vind dit nog steeds een leuk plaatje om naar te kijken. En die platte lompheid waar je het over hebt is een comedyserie die door duizenden mensen wereldwijd wordt bekeken. Dat jij daar aanstoot aan neemt en het associeert met een randdebiel zegt misschien meer over jou dan over mij. De mosselen waren trouwens heerlijk. Op ouderwetse wijze gemaakt. De volgende keer gaat het waarschijnlijk de Italiaanse variant worden. | |
lemonlime | donderdag 26 april 2012 @ 00:01 |
Bij mosselen betekent 'vers' toch minstens hetzelfde als 'levend' ![]() | |
RobinOok | donderdag 26 april 2012 @ 00:28 |
Ik zie geen comedyserie, ik zie twee memmen die uit een bloesje worden gerukt. Meer is het niet hoor. Als ik een close-up van de piemel van David van Michelangelo als avatar neem is dat ook niet "gewoon kunst". Maar goed, laat maar. Ik weet al genoeg, Frishe. | |
leeell | donderdag 26 april 2012 @ 00:29 |
kortzichtig gezwets. | |
RobinOok | donderdag 26 april 2012 @ 00:31 |
Oh, sorry, ik moet me eerst meer in hem verdiepen? ![]() Hahahahahaha, yeah, sure. | |
leeell | donderdag 26 april 2012 @ 00:33 |
iemand op de man aanvallen voor een uitsnede uit een serie die hij als UI gebruikt, triest. | |
Bombshell | donderdag 26 april 2012 @ 00:50 |
Wat zal jij een zwaar leven hebben. | |
RobinOok | donderdag 26 april 2012 @ 01:16 |
't Is mijn kind niet. Hij doet maar hoor. | |
FutureFairytale | donderdag 26 april 2012 @ 01:17 |
Ik dacht dat dit topic over mosselen ging ![]() | |
RobinOok | donderdag 26 april 2012 @ 01:19 |
Het mosselseizoen is toch over. Dus ik dacht, het kan wel. ![]() | |
ondeugend | donderdag 26 april 2012 @ 01:20 |
Kwaliteit van de mosselen nu is toch lang niet zo goed meer als in de zomer, herfst en een stukje winter? | |
FutureFairytale | donderdag 26 april 2012 @ 01:31 |
Oh geen idee, ik hou er niet van (vind het net rubber) ![]() | |
opgebaarde | donderdag 26 april 2012 @ 01:33 |
Dat kan, veel te lang gestoomd. | |
FutureFairytale | donderdag 26 april 2012 @ 01:47 |
Oooh ik probeerde het een keer in een restaurant met een groot spandoek voor de deur "MOSSELEN". Dus ik dacht dat die wel zouden weten hoe het moet en heb het daarna niet meer gegeten ![]() | |
golfer | donderdag 26 april 2012 @ 01:49 |
Dat dus. Dus wat die Frishe (een verbastering van verse?) gegeten heeft kan nooit vers geweest zijn. | |
Frishe | donderdag 26 april 2012 @ 08:47 |
Nee gewoon wat roepen. Grote jongen. | |
RobinOok | donderdag 26 april 2012 @ 10:40 |
Haha, het is niet dat je er toevallig ook maar mee geboren bent he? Je kiest er toch zelf voor om twee lellende memmen als avatar te nemen? En ik roep niet "gewoon maar wat" . Ik vertel je hoe ik over die keuze denk. En daarmee over jou. En soms is dat dus genoeg om niet meer te willen weten. En daar heb jijj dan weer schijt aan, dus volgens mij is het wel klaar zo. | |
Pietverdriet | donderdag 26 april 2012 @ 12:56 |
Het geen piemel, die van david, maar een plassertje | |
Bramito | donderdag 26 april 2012 @ 13:23 |
Van de mosselen naar de piemels... logisch | |
RobinOok | donderdag 26 april 2012 @ 13:43 |
Kleine stap....![]() | |
golfer | donderdag 26 april 2012 @ 14:17 |
Mag toch voor je hopen dat die van je vriend/man/relatie er wat anders uitziet. ![]() | |
Bramito | donderdag 26 april 2012 @ 15:45 |
![]() Navajas a la plancha, mijn favoriete schelpdier. Nog lekkerder dan mosselen en oesters. | |
Jordy-B | donderdag 26 april 2012 @ 15:48 |
Dat noemen we toch gewoon scheermes of ensis? | |
Bramito | donderdag 26 april 2012 @ 15:54 |
Sorry, ik werd even te enthousiast en liet me helemaal gaan...... | |
Jordy-B | donderdag 26 april 2012 @ 15:57 |
Het was een serieuze vraag ![]() | |
Ole | donderdag 26 april 2012 @ 16:01 |
Er zijn nu alleen geimporteerde inderdaad.. | |
#ANONIEM | donderdag 26 april 2012 @ 16:06 |
![]() | |
Bramito | donderdag 26 april 2012 @ 16:34 |
![]() ja dat klopt | |
floris_b | donderdag 26 april 2012 @ 18:39 |
Persoonlijk vind ik mosselen vies. Maar mijn moeder vindt gebakken mosselen lekker. | |
Broertie | donderdag 26 april 2012 @ 19:42 |
Wil nog steeds een keer mosselen proberen te eten........ | |
Resistor | donderdag 26 april 2012 @ 19:49 |
En ik noem dat gewoon 'aas om kabeljauwen mee te vangen' ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 26 april 2012 @ 20:30 |
Wat vind je er vies aan? | |
lemonlime | donderdag 26 april 2012 @ 21:11 |
Ze zijn aan het eind van het seizoen toch juist het best? Ik heb begin april nog mosselen gehad, net voor het eind op 13 april, en die waren echt fantastisch. Heel fijn zee-ig ![]() |