Oh dan ben ik wel erg goed bezig ofzo.quote:Op maandag 23 april 2012 19:09 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Idd. Ik zal het als kind voor het laatst gegeten hebben. Geldt voor heel veel veggies trouwens.
Of jij normaal en ik heel slechtquote:Op maandag 23 april 2012 19:10 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
Oh dan ben ik wel erg goed bezig ofzo.
Zoveel mogelijk voorgesneden. Maar dat is niet available bij witlof. En mja, courgette, spinazie, boerenkool, zuurkool... rode kool uit een pot, worteltjes voorgesneden, gemengde groente voorgesneden.quote:Op maandag 23 april 2012 19:10 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
Najaaaamaar wat eten jullie dan normaal?
Vergeet dat hart er niet een beetje uit te snijden héals het goede witlof is heb je met dat hart een bijzonder zurig witlofje
Ja, dan snap ik dat je snel flauw bent van kokenquote:Op maandag 23 april 2012 19:13 schreef XcUZ_Me het volgende:
Ik moet nu van het leeuwendeel van de dingen die we nu eten opzoeken hoe ik het schoon moet maken en hoelang het moet koken.
Waarom nu geen voorgesneden dan XM?quote:Op maandag 23 april 2012 19:13 schreef XcUZ_Me het volgende:
Ik moet nu van het leeuwendeel van de dingen die we nu eten opzoeken hoe ik het schoon moet maken en hoelang het moet koken.
Voorgesneden witlof nog niet gesignaleerd. Wel gekeken.quote:
Nou ik vind de handelingen zelf ook echt bloedvervelend. Bedoel, we zijn nu echt aan het kóken, met recepten enzo, en ik vind het echt verschrikkelijk. Het is dat je honger hebt en het uiteindelijk wel goed smaakt, maar vind de klus om het te maken echt goed voor een humeurleveldaling van 90%.quote:Op maandag 23 april 2012 19:14 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Ja, dan snap ik dat je snel flauw bent van koken.
De bloemkool dan?quote:Op maandag 23 april 2012 19:14 schreef XcUZ_Me het volgende:
[..]
Voorgesneden witlof nog niet gesignaleerd. Wel gekeken.
Ja, tuurlijk wel, maar daar was ik niet bij. Het heeft me nooit geïnteresseerd. Toen niet, nu niet.quote:Op maandag 23 april 2012 19:16 schreef _aurum_ het volgende:
Maar kookte je moeder dan nooit toen je klein was XM?
Tsja je zal toch moeten eten en dit is gewoon gezonder.quote:Op maandag 23 april 2012 19:15 schreef XcUZ_Me het volgende:
[..]
Nou ik vind de handelingen zelf ook echt bloedvervelend. Bedoel, we zijn nu echt aan het kóken, met recepten enzo, en ik vind het echt verschrikkelijk. Het is dat je honger hebt en het uiteindelijk wel goed smaakt, maar vind de klus om het te maken echt goed voor een humeurleveldaling van 90%.
Ik maak vaak soep van wortel, rauw en geraspt en dan een salade er van maken met koude erwtjes is vast ook wel te eten, zonder erwtjes iig wel.quote:Op maandag 23 april 2012 19:16 schreef Ml-etje het volgende:
Weekmenu:
Ma: broccoli met speltpasta
Di: wortelen-doperwten (iemand nog een geniaal wortelrecept?? ik krijg hier wat van)hamburger
Wo: vries (nasi ws)
Do: snijbonen met witte bonen in tomatensaus en spek
Vrij: ijsbergsla met allerlei erdoor, aardappelen uit de oven en nog nader te bedenken vlees/vis of?
Zat: home made pizza
Zon: soepje vermoed ik by the Mr
Ja, was uitverkochtquote:Op maandag 23 april 2012 19:17 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
De bloemkool dan?
Voorgesneden witlof kan idd niet, dan heb je wel heel veel chemicaliën nodig om het goed te houden buiten hetgeen ze er nu al bij gooien.
Geloof ik direct, maar zo uitvoerig zoals we nu doen, dat gaat 'm echt niet blijvend wordenquote:Op maandag 23 april 2012 19:17 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
Tsja je zal toch moeten eten en dit is gewoon gezonder.
Mijn moeder kookt op een manier die mij niet aanspreekt: avg, alleen maar wat nootmuskaat/peper/zout als kruiden. Dus daar heb ik geen goed voorbeeld aan gehad.quote:Op maandag 23 april 2012 19:16 schreef _aurum_ het volgende:
Maar kookte je moeder dan nooit toen je kleinwas XM?
sig, probeer het gewicht voor beide lichaamszijden hetzelfde te houden. Je wil je zwakke kant gelijktrekken met je sterke kant.
Oja, dat ook. AGV idd, zonder opsmuk.quote:Op maandag 23 april 2012 19:20 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Mijn moeder kookt op een manier die mij niet aanspreekt: avg, alleen maar wat nootmuskaat/peper/zout als kruiden. Dus daar heb ik geen goed voorbeeld aan gehad.
Ik vind het best wel leukquote:Op maandag 23 april 2012 19:19 schreef XcUZ_Me het volgende:
Ik poets echt liever 10 wc's dan dat gekook.
Is het ook niet een kwestie van wat lekkere snelle gerechten vinden die je dan gewoon vaker maakt?quote:Op maandag 23 april 2012 19:19 schreef XcUZ_Me het volgende:
[..]
Geloof ik direct, maar zo uitvoerig zoals we nu doen, dat gaat 'm echt niet blijvend worden.
2x salade of soep dan krijg ik ruziequote:Op maandag 23 april 2012 19:18 schreef MarMar het volgende:
[..]
Ik maak vaak soep van wortel, rauw en geraspt en dan een salade er van maken met koude erwtjes is vast ook wel te eten, zonder erwtjes iig wel.
Je kunt het invriezenquote:Op maandag 23 april 2012 19:18 schreef XcUZ_Me het volgende:
[..]
Ja, was uitverkocht. En nu hebben we nog een halve liggen, vandaar dat het recept in de repeat is deze week.
Zonde want die voorgesneden groente is de helft van zijn voedingswaarde/vitamines al kwijt en dan wordt er ook nog een van alles overhee gemikt voor kleurbehoud enz enz.quote:Op maandag 23 april 2012 19:19 schreef XcUZ_Me het volgende:
[..]
Geloof ik direct, maar zo uitvoerig zoals we nu doen, dat gaat 'm echt niet blijvend worden.
Dat is rete-eenvoudig: leg je knoflookteentje neer, plet m met een mes en je kunt het vel er zo vanaf halen.quote:Op maandag 23 april 2012 19:20 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Ik vind het best wel leuk. Alleen knoflook pellen háááát ik. Heb wel een potje gepelde knoflooktenen staan
.
Echt wel!quote:Op maandag 23 april 2012 19:21 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Groente snijden is toch helemaal niet zoveel werk ofzo?!
Amen!quote:
Hoe dan?!quote:
Nom!quote:Op maandag 23 april 2012 19:19 schreef Viking84 het volgende:
Mijn weeklijstje:
Zat: spinazie, courgette, champignons met geraspte grana padano
Zon: turkse tortilla's
Ma: gebakken eieren met spek dus en worteltjes
Di: knolselderij a la ML
Wo: frittata boerenkool/artisjokken
Do: spinazie, geitenkaas, pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes
Vrij: aubergine van Jamie Oliver
Dit weekend maar weer eens wat nieuwe carbloze recepten opsnorren.
Haal het velletje er niet eens af, hup zo de knoflookpers in, dat velletje blijft dan netjes in de pers steken.quote:Op maandag 23 april 2012 19:22 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Dat is rete-eenvoudig: leg je knoflookteentje neer, plet m met een mes en je kunt het vel er zo vanaf halen.
Als ik er een goed stuk vlees en zelfgebakken brood bij doe, krijg ik er nooit ruzie vanquote:Op maandag 23 april 2012 19:21 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
2x salade of soep dan krijg ik ruzie
Wij doen alles met aardappelschilmesjes. Hebben geen fatsoenlijke messen en weet ook niet of ik het daar wel goed mee zou kunnen. Die mr van Phaidra is pas echt een talentquote:Op maandag 23 april 2012 19:23 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Hoe dan?!
Is toch een kwestie van een snijplank en een mes, alles in stukken hakken, in een vergiet, afspoelen, klaar?
5 minuten werk hier, en het afspoelen is makkelijker wanneer de bloemkool nog heel is.quote:Op maandag 23 april 2012 19:23 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Hoe dan?!
Is toch een kwestie van een snijplank en een mes, alles in stukken hakken, in een vergiet, afspoelen, klaar?
http://www.jamieoliver.co(...)parmigiana-auberginequote:Op maandag 23 april 2012 19:23 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
Nom!
Heb je dat aubergine recept voor mij? Heb er twee liggen en geen trek in moussaka.
Probeer ik dat eens de volgende keerquote:Op maandag 23 april 2012 19:22 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Dat is rete-eenvoudig: leg je knoflookteentje neer, plet m met een mes en je kunt het vel er zo vanaf halen.
Ik ga er de komende keer nog een bol mozzarella overheen doen, denk ikquote:Op maandag 23 april 2012 19:24 schreef MarMar het volgende:
http://www.jamieoliver.co(...)parmigiana-aubergine deze aubergine van Jamie? Die had ik vorig weekend, belachelijk lekker(foto zweeft rond bij foodgawkerstopic)
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |