Dat vind ik ook, maar ik gaf antwoord op de vraag van Piet_Piraat.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 02:59 schreef JR-Style-93 het volgende:
[..]
Tostiapparaat werkt prima vind ik
Piet moet maar gewoon een goed tostiapparaat kopen, is een investering die zich dubbel en dwars uitbetaaldquote:Op dinsdag 4 augustus 2015 03:00 schreef Mo_Muffin het volgende:
[..]
Dat vind ik ook, maar ik gaf antwoord op de vraag van Piet_Piraat.
Misschien moet ik wat kijker dan de goedkope instap modellen.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 03:02 schreef JR-Style-93 het volgende:
[..]
Piet moet maar gewoon een goed tostiapparaat kopen, is een investering die zich dubbel en dwars uitbetaald
Ik zou niet met je blote voeten in een heet tosti-ijzer stappen, Piet.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 03:03 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Misschien moet ik wat kijker dan de goedkope instap modellen.
Als je cursus van Emile Ratelband hebt doorlopen kan dat best.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 03:08 schreef JR-Style-93 het volgende:
[..]
Ik zou niet met je blote voeten in een heet tosti-ijzer stappen, Piet.
Die van Rob Muntz vond ik beter.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 03:11 schreef Mo_Muffin het volgende:
[..]
Als je cursus van Emile Ratelband hebt doorlopen kan dat best.
Deed die ook hete kolen?quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 03:15 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Die van Rob Muntz vond ik beter.
Tjakkaa!quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 03:15 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Die van Rob Muntz vond ik beter.
Vroeger had je ook van die ijzers die je dicht kon klappen en op het fornuis kon zetten, geen idee of die dingen nog nieuw te koop zijn.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 03:25 schreef Piet_Piraat het volgende:
Persoonlijk ga ik voor tosti uit de pan met deksel erop.
Het past nooit lekker is mijn ervaring.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 03:29 schreef Mo_Muffin het volgende:
[..]
Vroeger had je ook van die ijzers die je dicht kon klappen en op het fornuis kon zetten, geen idee of die dingen nog nieuw te koop zijn.
Klopt, de sneetjes brood waren meestal groter dan het ijzer.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 03:30 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Het past nooit lekker is mijn ervaring.
Dan gaat de kaas er overheen hangenquote:Op dinsdag 4 augustus 2015 03:32 schreef Mo_Muffin het volgende:
[..]
Klopt, de sneetjes brood waren meestal groter dan het ijzer.
Als je dreft gebruikt in plaats van olie of boter dan kan je eten niet aanbranden. Die tip kreeg ik ooit eens van een chef uit Polen en ik gebruik nu alleen nog maar dreft om mee te bakken.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 03:39 schreef Piet_Piraat het volgende:
Van die verbrande randen krijg je dan.
Gouden tip, die Polen zijn zo dom nog niet.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 03:42 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Als je dreft gebruikt in plaats van olie of boter dan kan je eten niet aanbranden. Die tip kreeg ik ooit eens van een chef uit Polen en ik gebruik nu alleen nog maar dreft om mee te bakken.
Is ook gelijk je pan of tosti-ijzer schoon na het bakken. Ideaal.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 03:44 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Gouden tip, die Polen zijn zo dom nog niet.
Heb je verder nog tips?quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 03:47 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Is ook gelijk je pan of tosti-ijzer schoon na het bakken. Ideaal.
Echt geniaal dit topic, ga het allemaal uitproberen.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 05:02 schreef Ole het volgende:
Zeezout op je grill doen voor je gaat grillen. Scheelt ook schoonmaken!
Die truc kende ik wel, maar zeezout is nieuw voor me.quote:
Je blijft dingen leren hier.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 05:12 schreef Mo_Muffin het volgende:
[..]
Die truc kende ik wel, maar zeezout is nieuw voor me.
Ah... boter op het brood dus, oke, thanks!quote:Op maandag 3 augustus 2015 23:56 schreef RobinOok het volgende:
Nee, alleen op het brood. Dat is de truc. Boter naast het brood (in de pan) heeft geen nut en kan alleen maar verbranden. Met een biefstukje moet je wel, maar met zo'n tosti kun je dus precies alleen boter gebruiken waar het moet.
Boter op brood of op je hoofd.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 09:28 schreef FANN het volgende:
[..]
Ah... boter op het brood dus, oke, thanks!ga ik proberen....
Van wie? Ik hoor straks wel of je tosti gelukt is.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 12:02 schreef FANN het volgende:
[..]
dan liever op mijn brood![]()
maar ga hier niet zitten SCén anders krijg ik weer op mijn lazer
gegrilde courgette/gegrilde auberginequote:Op dinsdag 4 augustus 2015 14:49 schreef Adames het volgende:
Afgelopen dagen weer op een tosti dieet geleefd.
Gehakt, gouda, ui en een pittige saus is wel top, alleen jammer dat het ietwat zompig wordt.
Fetakaas, rode ui, olijven, zongedroogde tomaat, kappertjes (en witte peper) gemengd in kleine blokjes en op je brood vond ik dan wel weer fijn. Ik zie hem vaker in combinatie met tomaat, maar dan lijkt me het vocht uit de tomaat trekt waardoor je nat brood krijgt.
Kaas met gerookte paprika is geweldig, al is het opnieuw belangrijk om de paprika goed droog erop te leggen.
Tonijnsalade ook geprobeerd met een laagje kaas, maar die vind ik lekkerder als het koud is. Misschien gewoon brood roosteren en dan de tonijnsalade eten.
Verder doe ik de standaard ham/kaas tosti altijd met een dun laagje roomkaas ipv boter. Maakt het iets smeuļger.
Ik zit nu te denken aan meer groentevarianten, al kom ik er niet zo snel op. Bij veel heb je opnieuw het probleem van te nat zijn. Boerenkool kan een leuke zijn, eventueel met dunne lange plakjes rookworst.
heb nog proberen terug te zoeken maar niet gezien, wat is die manier? ben ook wel benieuwd hahaquote:Op donderdag 6 augustus 2015 15:04 schreef PaarsBeestje het volgende:
Zojuist tosti gemaakt met kaas en scherpe chilisaus op de Robinook manier...Ik geloof niet dat ik tosti's ooit nog op een andere manier klaargemaakt ga eten
Yes! Zie je wel. :-)quote:Op donderdag 6 augustus 2015 15:04 schreef PaarsBeestje het volgende:
Zojuist tosti gemaakt met kaas en scherpe chilisaus op de Robinook manier...Ik geloof niet dat ik tosti's ooit nog op een andere manier klaargemaakt ga eten
Zo:quote:Op donderdag 6 augustus 2015 17:28 schreef boik het volgende:
[..]
heb nog proberen terug te zoeken maar niet gezien, wat is die manier? ben ook wel benieuwd haha
(wel een klein kiertje houden tussen pan en deksel)quote:Op woensdag 18 april 2012 14:38 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Brood, kaas, sjalot, sambal brandal. Brood dun besmeren met boter, 14 minuten ene kant, 7 minuten andere kant met deksel op de koekenpan.
Oh die ziet er goed uit gek! Die ga ik onthouden voor na de vakantie haha dan meld ik me wel hoe die was :pquote:Op donderdag 6 augustus 2015 18:24 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zo:
[..]
(wel een klein kiertje houden tussen pan en deksel)
Voor:
[ link | afbeelding ]
Na:
[ link | afbeelding ]
Ik heb het nog niet gemaakt, maar ben het wel van plan, ik moet nog dat soort sambal in huisquote:Op donderdag 6 augustus 2015 20:29 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben benieuwd.
Belangrijkste is dus geduld.
En veel kaas natuurlijk.
koningsvogel uit de supermarkt is goed te doenquote:Op donderdag 6 augustus 2015 23:23 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik heb het nog niet gemaakt, maar ben het wel van plan, ik moet nog dat soort sambal in huis
huis maken, maar als ik naar die foto kijk denk ik steeds, zit er ook geen tomaat tussen?Want als ik googel naar Sambal brandal zie ik gewoon potjes conimex, ja sorry, ik gebruik altijd
alleen Sambal oelekmaar misschien heb jij een ander soort sambal, verse? of zelfgemaakte?
Oké, dank je wel zal ik onthouden!quote:Op donderdag 6 augustus 2015 23:24 schreef Adames het volgende:
[..]
koningsvogel uit de supermarkt is goed te doen
Tomaat kan, maar op de foto hierboven is het toevallig chorizo. De ingredienten doen er niet zo heel erg toe, gewoon kaas, besmeerde boterhammen, een pan met deksel en geduld.quote:Op donderdag 6 augustus 2015 23:23 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik heb het nog niet gemaakt, maar ben het wel van plan, ik moet nog dat soort sambal in huis
huis maken, maar als ik naar die foto kijk denk ik steeds, zit er ook geen tomaat tussen?Want als ik googel naar Sambal brandal zie ik gewoon potjes conimex, ja sorry, ik gebruik altijd
alleen Sambal oelekmaar misschien heb jij een ander soort sambal, verse? of zelfgemaakte?
Ah... oké weer iets geleerd, nee ik ga de Koningsvogel wel eens proberenquote:Op donderdag 6 augustus 2015 23:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Tomaat kan, maar op de foto hierboven is het toevallig chorizo. De ingredienten doen er niet zo heel erg toe, gewoon kaas, besmeerde boterhammen, een pan met deksel en geduld.
En mijn sambal maak ik niet zelf, die van Koningsvogel vind ik lekker genoeg!
Sambal oelek is vaak de minst lekkere, want rauw en dus vol conserveringsmiddelen en scherp/hard van smaak. Sambal brandal of badjak is "gebakken" en in mijn beleving daarom al zachter/aardser/ronder van smaak. Maar als jij oelek lekker vindt moet je vooral oelek gebruiken hoor.
Hoogste tijd om dat eens te gaan proberen dus, ik zit een beetje vastgeroest aan die conimex merk ikquote:Op donderdag 6 augustus 2015 23:43 schreef PaarsBeestje het volgende:
En de Sambal Manis van Koningsvogel is ook heerlijk
Ega heeft boodschappen gedaan, kon niet mee door omstandigheden, maar kruisvogel haddenquote:Op donderdag 6 augustus 2015 23:24 schreef Adames het volgende:
[..]
koningsvogel uit de supermarkt is goed te doen
Vind ze zelf niet zo lekker. Liever eentje uit dit:quote:Op donderdag 13 augustus 2015 14:38 schreef RobinOok het volgende:
Hahaha, cooool! Ik roep het al jaren, maar niet iedereen wil eraan.
The proof is in the eating. ;-)
Ik vind van wel. Ik hou ook niet van dat vettige brood.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 20:13 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb geen tosti-ijzer, maar kan me ook niet voorstellen dat tostiijzertosties beter worden dan die uit een pan.
Ik wel, alleen al dat bruine streepjespatroon ziet er al goddelijk uitquote:Op donderdag 13 augustus 2015 20:13 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb geen tosti-ijzer, maar kan me ook niet voorstellen dat tostiijzertosties beter worden dan die uit een pan. En met een pan denk ik dat ik de temperatuur beter kan beheersen, gewoon omdat ik elke dag wel pannen gebruik. En nooit tosti ijzers.
hahaquote:Op donderdag 13 augustus 2015 20:40 schreef RobinOok het volgende:
Ja, tuurlijk. Ik smeer er niet meer op dan een ander op een gewone boterham smeert. Maar als iemand bang is voor een beetje boter, dan houdt het snelop. Gelukkig is de kaas helemaal niet vet, haha.
het is niet per se beter, het is anders.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 20:13 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb geen tosti-ijzer, maar kan me ook niet voorstellen dat tostiijzertosties beter worden dan die uit een pan. En met een pan denk ik dat ik de temperatuur beter kan beheersen, gewoon omdat ik elke dag wel pannen gebruik. En nooit tosti ijzers.
Oh, die harde randjes vind ik juist 't lekkerst aan tosti's uit een tosti-apparaat.. Voor tosti's zonder zo'n randje gebruik ik ook liever een pan.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 20:30 schreef Myraela het volgende:
Zolang je maar niet van die tosti's uit zo'n tosti apparaat hebt die van die harde gepletjes randjes maakt. En de ergste maken ook een diagonale streep door het midden.
Gewoon uit de grill vind ik wel prima.
Ja, dat is inderdaad anders.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 09:49 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Met name dat platgeduwde, half-verbrande korstje brood met kaas.
Ja die geplette randjes zijn niet lekkerquote:Op donderdag 13 augustus 2015 20:30 schreef Myraela het volgende:
Zolang je maar niet van die tosti's uit zo'n tosti apparaat hebt die van die harde gepletjes randjes maakt. En de ergste maken ook een diagonale streep door het midden.
Gewoon uit de grill vind ik wel prima.
Ik hou het bij simpel.quote:Op donderdag 5 juli 2018 14:12 schreef onlogisch het volgende:
[..]
Deze is beter
OT : Iemand nog een interessante variant?
Je benoemt zojuist hoe de basic tosti gemaakt wordt.quote:Op donderdag 5 juli 2018 14:35 schreef charmed_angel het volgende:
[..]
Ik hou het bij simpel.
Snee Casino wit, kaas, ham, kaas, ham, snee casino wit
Of ik haalde bij de Sligro vlamtosti
basic is 1 plak kaas en 1 plak ham.quote:Op donderdag 5 juli 2018 14:37 schreef onlogisch het volgende:
[..]
Je benoemt zojuist hoe de basic tosti gemaakt wordt.
Bedankt voor je bijdrage.
Niks mis mee.quote:Op donderdag 5 juli 2018 14:41 schreef charmed_angel het volgende:
[..]
basic is 1 plak kaas en 1 plak ham.
Ik gebruik overigens wel slagersachterham in nl.
Hier in Tenerife neem ik jamon braserado
Ik vind die geplette op hun eigen manier minstens net zo goddelijk.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 20:30 schreef Myraela het volgende:
Zolang je maar niet van die tosti's uit zo'n tosti apparaat hebt die van die harde gepletjes randjes maakt. En de ergste maken ook een diagonale streep door het midden.
Gewoon uit de grill vind ik wel prima.
Ingrediėntenquote:Op donderdag 5 juli 2018 17:22 schreef admiraal_anaal het volgende:
Iemand misschien een eigen recept om vlamtosti te maken?
Zou er nog een beetje tomatenpasta, knoflook- en uipoeder en cayennepeper bij doen. Maar dat ben ik.quote:Op donderdag 12 juli 2018 08:15 schreef dimmak het volgende:
[..]
Ingrediėnten
- 50 gram half om half gehakt
- 1 theel sambal oelek
- peper/zout
- 2 plakjes kaas
- 2 sneetjes brood
- margarine
Bereiden
Rul het gehakt in de pan in een beetje margarine. Voeg peper, zout en sambal toe. Beleg een sneetje brood met het gehakt mengsel en leg de kaas erop. Dek dit af met het andere sneetje brood. Bak bruin in een tosti ijzer.
1 theelepel... Nederlanders en hun definitie van scherp eten.quote:Op donderdag 12 juli 2018 08:15 schreef dimmak het volgende:
[..]
Ingrediėnten
- 50 gram half om half gehakt
- 1 theel sambal oelek
- peper/zout
- 2 plakjes kaas
- 2 sneetjes brood
- margarine
Bereiden
Rul het gehakt in de pan in een beetje margarine. Voeg peper, zout en sambal toe. Beleg een sneetje brood met het gehakt mengsel en leg de kaas erop. Dek dit af met het andere sneetje brood. Bak bruin in een tosti ijzer.
quote:Op donderdag 12 juli 2018 08:24 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Zou er nog een beetje tomatenpasta, knoflook- en uipoeder en cayennepeper bij doen. Maar dat ben ik.
Heb het zelf nog niet geprobeerd, maar zou er idd ook nog iets aan toevoegen om het scherper te maken.quote:Op donderdag 12 juli 2018 08:29 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
1 theelepel... Nederlanders en hun definitie van scherp eten..
quote:
Huuu, dat als mayo heet wordt gaat de hele emulsie naar de klote toch? Krijg je van die brokken. Lijkt me helemaal niets.quote:Op donderdag 12 juli 2018 12:18 schreef Axia het volgende:
[..]inderdaad.
Heeft iemand het ooit geprobeerd om in plaats van boter om mayonaise te gebruiken aan de buitenkant? Ik lees dit wel vaker, maar geen idee of het echt goed/lekker is.
Als de kaas niet tussen de boterhammen uitsmelt zit er niet genoeg kaas op de tostiquote:Op vrijdag 13 juli 2018 00:45 schreef Skeletor. het volgende:
Een dag zonder tosti is een dag niet geleefd! Ik vind tosti ham-kaas of salami-kaas het lekkerste. Ik beleg altijd wel zo dat de kaas is omgeven door de vleeswaren. Dus twee tot drie plakjes ham, afhankelijk van de grootte van de plakjes en de salami, tja, daar dan meer van. Zo smelt de kaas niet tussen de boterhammen uit. Het resultaat vind ik heerlijk!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |