hebben jullie een verplicht aantal minimumuren dat je moet verantwoorden?quote:Op donderdag 11 oktober 2012 21:48 schreef DarkerThanBlack het volgende:
Reken er gewoon op dat je tussen 7 uur en half 7 van huis vertrek (ik kreeg geregeld op mijn kop als ik om 9 uur binnen kom) en dat je rond 8 uur thuis bent. Dat zijn zeg maar je normale werktijden. Daarnaast heb je ook nog rustige en drukke periodes. Sinds ik uit de accountacy ben, bepaal ik zelf mijn tijden. Soms kom ik pas om 10 uur op het kantoor en als ik echt geen zin heb ga ik om 4 uur naar huis.
Op het accountantskantoor? Ze willen je wijs maken van niet, maar in praktijk moet je een bepaald percentage declarabele uren maken. Als het uit komt mag je op een ac-kantoor best wel eerder weg, maar in praktijk komt dat bijna nooit uit, tenzij je in de rustige periodes zit.quote:Op donderdag 11 oktober 2012 22:42 schreef CafeRoker het volgende:
[..]
hebben jullie een verplicht aantal minimumuren dat je moet verantwoorden?
Ideale situatiequote:Op vrijdag 12 oktober 2012 10:41 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Wij hebben geen bezwaar om over te werken indien dat nodig is, daartegenover vindt de baas het prima als wij eerder weg gaan indien het toelaat. Het is een soort van tijd-voor-tijd, maar zo strikt is het niet. Uiteindelijk zit je per saldo op 40-45 uur per week, over het gehele jaar gezien. Het is alleen zo dat je heel veel vrijheid krijgt.
Het aantal declarabele uren wordt absoluut op gestuurd, maar bij ons maakt het echt geen reet uit of je de uren thuis 's nachts maakt of overdrag op kantoor. Het is wel eens handig om je gezicht te laten zien, maar je kan zo een maand wegblijven als dat zo uitkomt.quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 10:41 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Op het accountantskantoor? Ze willen je wijs maken van niet, maar in praktijk moet je een bepaald percentage declarabele uren maken. Als het uit komt mag je op een ac-kantoor best wel eerder weg, maar in praktijk komt dat bijna nooit uit, tenzij je in de rustige periodes zit.
Bij mijn huidige werk (geen ac-kantoor) zijn we heel gefocust op prestatie. Zo lang ik mijn werk af heb, zal mijn baas er niks van zeggen. Op het werk wordt in beginsel overwerk als een gunst gezien (hoewel het eigenlijks in mijn functie zit). Maar om redelijk te zijn, is het voor ons geven en nemen. Wij hebben geen bezwaar om over te werken indien dat nodig is, daartegenover vindt de baas het prima als wij eerder weg gaan indien het toelaat. Het is een soort van tijd-voor-tijd, maar zo strikt is het niet. Uiteindelijk zit je per saldo op 40-45 uur per week, over het gehele jaar gezien. Het is alleen zo dat je heel veel vrijheid krijgt.
Binnen de accountancy is het meer een nice to have. Daarbuiten wordt er soms wel op geselecteerd.quote:Op maandag 3 december 2012 00:56 schreef starter1122 het volgende:
Heb je een idee of recruiters daarop selecteren?
Je kan het dus zien als een duaal traject, maar dan voor één jaar?quote:Op maandag 3 december 2012 11:46 schreef vivi91 het volgende:
Goedemiddag,
Vanuit school (hbo accountancy, 2e jaars) heb ik de mogelijkheid gekregen om praktijkervaring op te doen bij Deloitte. Dit traject houdt voor mij in dat ik 1 jaar bij Deloitte kan gaan werken.
4 dagen in de week werken en nog 1 dag les op school.
Heeft een van jullie hier ervaring mee?
Ik ben vooral benieuwd naar de werkdruk, de inhoud van de werkzaamheden en de sfeer binnen het bedrijf.
Ik zal het doen als ik jouw was. Van de klasgenoten die ik ken hebben de meesten een achterstand van een half jaar opgelopen. Klinkt misschien veel, maar is het niet. De voordelen wegen in ieder geval zwaarder op dan een achterstand van een half jaar. Overigens zit er ook iemand bij die een jaar achterstand heeft gelopen, maar de persoon kennende zal ik zeggen dat die ook een achterstand zal hebben als die niet in dit traject zat.quote:Op maandag 3 december 2012 11:46 schreef vivi91 het volgende:
Goedemiddag,
Vanuit school (hbo accountancy, 2e jaars) heb ik de mogelijkheid gekregen om praktijkervaring op te doen bij Deloitte. Dit traject houdt voor mij in dat ik 1 jaar bij Deloitte kan gaan werken.
4 dagen in de week werken en nog 1 dag les op school.
Heeft een van jullie hier ervaring mee?
Ik ben vooral benieuwd naar de werkdruk, de inhoud van de werkzaamheden en de sfeer binnen het bedrijf.
Het zou mijn gaan om Rotterdam. Wat betreft de meeloopdagen heb ik het idee daar hier een te gemaakt beeld wordt neergezet (van wat ik heb gezien). Ik heb juist hier gepost omdat ik benieuwd was naar de mening van medewerkers zelf.quote:Op vrijdag 30 november 2012 20:46 schreef DarkerThanBlack het volgende:
EY Groningen is anders dan EY Rotterdam. Als je eens zegt in welke stad je wilt werken, dan kan je misschien een beter antwoord krijgen.
Dat is echt een mooie kans die ik zeker zou nemen, na 1,5/2 jaar theorie meteen het toepassen ervan en praktijkervaring krijgen lijkt me echt handig, ook weer voordelig voor de rest van je studie en latere sollicitaties.quote:Op maandag 3 december 2012 11:46 schreef vivi91 het volgende:
Goedemiddag,
Vanuit school (hbo accountancy, 2e jaars) heb ik de mogelijkheid gekregen om praktijkervaring op te doen bij Deloitte. Dit traject houdt voor mij in dat ik 1 jaar bij Deloitte kan gaan werken.
4 dagen in de week werken en nog 1 dag les op school.
Heeft een van jullie hier ervaring mee?
Ik ben vooral benieuwd naar de werkdruk, de inhoud van de werkzaamheden en de sfeer binnen het bedrijf.
Tja in mijn ogen kan je altijd nog 'overal' solliciteren en op basis van het gesprek beoordelen wat het beste gevoel geeft. Ik vind de 'rancune' (negatief of positief) van een gebruiker ook niet echt representatief en past mogelijk totaal niet in jouw visie.quote:Op maandag 3 december 2012 14:13 schreef Auditor het volgende:
[..]
Het zou mijn gaan om Rotterdam. Wat betreft de meeloopdagen heb ik het idee daar hier een te gemaakt beeld wordt neergezet (van wat ik heb gezien). Ik heb juist hier gepost omdat ik benieuwd was naar de mening van medewerkers zelf.
Ik zou graag de plussen en minnen tussen de big 4 (dus bijv ook arbeidsvoorwaarden technisch) zoals die worden ervaren door de forum gebruikers hier horen. Ik kan het wellicht meenemen in m'n afweging, maar het is hoe dan ook leuk om wat verschillende ervaringen naast elkaar te zien. Dus ik hoor het graag hier! zo'n overzicht is wellicht ook voor anderen handig
Dank voor de reactie.quote:Op dinsdag 4 december 2012 00:22 schreef snabbi het volgende:
[..]
Tja in mijn ogen kan je altijd nog 'overal' solliciteren en op basis van het gesprek beoordelen wat het beste gevoel geeft. Ik vind de 'rancune' (negatief of positief) van een gebruiker ook niet echt representatief en past mogelijk totaal niet in jouw visie.
Verder arbeidsvoorwaarden verschillen misschien wel iets, maar het plusje hier en het minnetje daar brengt grosso modo geen significante verschillen.
Hierdoor worden de werkzaamheden rondom (minder ver) advieswerkzaamheden beperkt, maar niemand weet tot hoever.quote:Motie Postema
In de vandaag door de Eerste Kamer aangenomen motie Postema wordt de regering verzocht vast te stellen voor de wetsgeschiedenis van het wetsvoorstel, dat onder de genoemde ‘assurance’ moet worden verstaan ‘controlediensten gericht op het verstrekken van zekerheid over de door de controlecliënt verstrekte informatie ten behoeve van externe gebruikers van deze informatie alsook ten behoeve van de Raad van Commissarissen’, zoals die bedoeld in de genoemde verslagen.
Bedankt voor de informatie erg bruikbaar.quote:Op dinsdag 11 december 2012 15:17 schreef KaBuf het volgende:
Deloitte heeft qua startsalaris inderdaad praktisch hetzelfde als andere BIG4-kantoren, maar loopt na een paar jaar wel wat achter, als ik de verhalen op kantoor begrijp. (Ik begon zelf vanaf het VWO, maar loop nu ook achter op mensen van studie, die bij andere kantoren werken).
Auto: je zal het eerste jaar denk ik een Fiat Punto Evo krijgen, als voorloopauto. Krijg je na een jaar een contract voor onbepaalde tijd, dan kan je zelf een auto kiezen.
quote:Op woensdag 12 december 2012 01:24 schreef sitting_elfling het volgende:
Toevalligerweis heb ik begin Januari een interview bij 1 van deze 4. Heb er al wel vaker interviews gehad en van die testjes maar heb destijds altijd de vlag afgehouden. Heb nu misschien meer interesse
Ik neem aan dat dit telefoontje twee kanten op kan:quote:Op woensdag 12 december 2012 16:26 schreef waaromniet1988 het volgende:
Nadat jij je CV en motivatiebrief opstuurt, kun je een telefoontje verwachten.
Wat kan je verwachten van dit telefoontje en waarom doen ze dit?
Ik ben gebeld, maar er werd gevraagd naar mijn motivatie en een paar losse inhoudelijke vragen. Echter ze hebben niet medegedeeld over testen die ik moet makenquote:Op woensdag 12 december 2012 16:40 schreef KaBuf het volgende:
[..]
Ik neem aan dat dit telefoontje twee kanten op kan:
1. Hoi. We willen je graag uitnodigen voor een test en/of sollicicatiegesprek.
2. Hoi. Sorry maar we willen je niet.
Of snap ik je vraag nou zo verkeerd?
Nederlandse spelling is inderdaad niet mijn sterkste kant plus dat ik niet specifiek op een positie had gesolliciteerd maar een telefoontje heb gekregen of ik interesse had.quote:
En Deloitte:quote:Op vrijdag 28 december 2012 12:21 schreef Dr.Cooper het volgende:
- Ernst & Young zijn de eerste 100 uur p/j eigen tijd.
- KPMG is naar beneden bijgesteld. Het aantal overuren dat je hier maakt (en niet meer krijgt) zou worden meegenomen bij je salarisverhoging. Dit wordt niet heel serieus genomen door het personeel (is mijn ervaring).
- PWC betaalt inderdaad de eerste 5 uur p/w niet. Ik ben dan altijd benieuwd hoe het zit met de mensen die 3x 40 uur p/w maken en dan vervolgens 1x 60 uur p/w (op papier dan, door hun overuren te 'sparen').
Goede regeling. Is het mogelijk om 4 x 9 (-1) te doen? Ik hoop dat zoiets wordt opgepakt door andere kantoren.quote:Op vrijdag 28 december 2012 15:22 schreef KaBuf het volgende:
[..]
En Deloitte:
Deloitte heeft nu een 35/45 regeling. In het voorjaar 10 weken standaard 45 uur werken, in het najaar 10 wekend standaard 35 uur. Eventuele overschrijding van de 35 of 45 uur, krijg je gewoon als verlof terug.
Ik moet zeggen dat de arbeidsvoorwaarden voor iemand die rechtstreeks uit school komt niet verkeerd zijn hoor. Ik kan me wel voorstellen dat je na een paar jaar werkervaring wel iets anders zou willen..quote:Op donderdag 3 januari 2013 01:24 schreef Ravvie het volgende:
Voor de arbeidsvoorwaarden zou ik nooit bij een big-four aan de slag gaan. Toen ik begon waren de andere aanbiedingen die ik had financieel allemaal veel aantrekkelijker, en doe hoef je ook nog eens minder uur te werken. Bij de big-four ga je wat mij betreft omdat jij wilt investeren in jezelf en zo snel mogelijk in een breed kader ervaring wilt opdoen. Denk aan vaktechnische kennis, specifieke kennis van de verschillende sectoren, ervaring in werken onder hoge druk en strikte deadlines etc. etc. Allemaal dingen die later in je carriere door toekomstige werkgevers zal worden gewaardeerd. Bijkomend voordeel is dat de kantoren in mijn ervaring heel makkelijk zijn in het faciliteren van al je wensen met betrekking tot externe opleidingen en cursussen.
Solliciteren na behalen van diploma.quote:Op dinsdag 8 januari 2013 17:48 schreef waaromniet1988 het volgende:
Dat gaat lekker. Bij 2 kantoren van de Big 4 afgewezen voor een Master afstudeerstage.
Echt klote![]()
Het is deels mijn schuld aangezien ik pas in December ging solliciteren, maar ik had toch meer verwacht. Ik had beide kantoren leren kennen via inhousedagen, maar het mocht niet baten.
Wat raden jullie mij nu aan?
Proberen via de andere kantoren of is het te laat.
Ik zag de stage als een manier om uiteindelijk een contract te krijgen bij hun. Zijn er andere manieren om toch aan dit contract te komen?
Ik heb niet gesolliciteerd bij de andere 2, omdat ze mij niet kennen.quote:Op dinsdag 8 januari 2013 18:01 schreef xminator het volgende:
[..]
Solliciteren na behalen van diploma.
Solliciteren na een inhoudedag.
Solliciteren na een business course.
Begrijp niet waarom je niet meteen in hebt gesolliciteerd bij de andere big 4? En je kan het altijd proberen, dus doen!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |