Ik zou persoonlijk 121 doen om op 125 te proberen uit te komen.quote:Op woensdag 11 april 2012 13:27 schreef Hypotheker1950 het volgende:
[..]
Ga ik ook niet doen. Volgend bod zou ongeveer 123.000 worden...
Jaaaaa, maar Blomke is dan ook telepathisch. Denkt hij zelf.quote:Op woensdag 11 april 2012 13:23 schreef Scorpie het volgende:
Blomke die denkt te weten hoe duur mijn huis is. Hilarisch dit. Zelden zo hard gelachen op mijn werk.
Van te voren zat ik met 135.000 max in mijn hoofd. Maar we kunnen dus al op 130.000 uitkomen. Houdt niet in dat ik natuurlijk zo laag mogelijk wil...quote:Op woensdag 11 april 2012 13:31 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
@Hypotheker, wat vind jij zelf dat je max wilt betalen?
Assumption is the mother of all fuck-ups. Aflossen doe ik om over 30 29 jaar mijn woonlasten tot nul te reduceren en on the go vermogen heb opgebouwd voor als ik mijn laatste jaar in een goed hospice wil verblijven in plaats van in een wit zaaltje met 10 andere bejaarden.quote:Op woensdag 11 april 2012 14:07 schreef blomke het volgende:
Ik lees nu al 2x dat jullie aflossen op je hypotheek. Waarom? Bang dat de waardedaling van het woonhuis zo snel gaat dat het huis "onder water komt"; i.e. minder waard dan de hypotheek!
Nee, omdat de rente die ik op mijn hypotheek betaal nog steeds hoger is dan de rente die ik op een spaarrekening krijg, tel daar nog vermogensrendementsheffing bij op en dan is dit gewoon het voordeligst in mijn geval.quote:Op woensdag 11 april 2012 14:07 schreef blomke het volgende:
Ik lees nu al 2x dat jullie aflossen op je hypotheek. Waarom? Bang dat de waardedaling van het woonhuis zo snel gaat dat het huis "onder water komt"; i.e. minder waard dan de hypotheek!
Ook stom dat je een hypotheek met zo'n hoge rente hebt afgesloten! Ik heb een hypotheek met 4,6% rente; wij sparen in Box 3 (ook voor onze ouwe dag) dat levert meer op dan aflossen .quote:Op woensdag 11 april 2012 14:12 schreef CutCake het volgende:
Nee, omdat de rente die ik op mijn hypotheek betaal nog steeds hoger is dan de rente die ik op een spaarrekening krijg, tel daar nog vermogensrendementsheffing bij op en dan is dit gewoon het voordeligst in mijn geval.
Niet waar.quote:Op woensdag 11 april 2012 14:16 schreef blomke het volgende:
Ook stom dat je een hypotheek met zo'n hoge rente hebt afgesloten! Ik heb een hypotheek met 4,6% rente; wij sparen in Box 3 (ook voor onze ouwe dag) dat levert meer op dan aflossen .
4,3%quote:Op woensdag 11 april 2012 14:16 schreef blomke het volgende:
[..]
Ook stom dat je een hypotheek met zo'n hoge rente hebt afgesloten! Ik heb een hypotheek met 4,6% rente; wij sparen in Box 3 (ook voor onze ouwe dag) dat levert meer op dan aflossen .
En dus je hypotheek ingelost hebben op je 35equote:
quote:Op woensdag 11 april 2012 14:11 schreef Worteltjestaart het volgende:
Blomke, doe FOK een plezier en val dood of houd op met trollen. Seriously.
Zet hier even oa. de prognose van de gezinsamenstelling van het CPB tegenover.. Vraag-aanbod trekt door uitblijven financiering, en dus aantal nieuwe woningen, nóg verder richting tekort en dus een stijgende marktprijs volgens de door jou zo gewaardeerde economische principes van marktwerking.quote:Op woensdag 11 april 2012 14:30 schreef blomke het volgende:
Mijn argument is, dat de huizenmarktprijzen dalen en voorlopig blijven dalen. Dus moet je met je biedingen, als je een hus wilt kopen, steeds lager gaan bieden i.p.v. hoger.
Zojuist op het nieuws: nieuwbouwhuizenproductie 2011 op het laagste niveau sinds 1953: 56000 vergunningen. Naar het zich laat aanzien, zet die daling in 2012 door
De huizenmarkt is passée. Het spel is uit, game over. Geen eer meer aan te behalen.
Hier kan je nog even mee voort voordat je je langspeelplaat mét kras weer gaat afdraaien...quote:Op woensdag 11 april 2012 14:25 schreef CutCake het volgende:
Maar nu je mogelijk klaar bent met het zoeken naar gaten in ons verhaal kan je misschien inhoudelijk reageren op alles wat gepost is waar je nu even makkelijk overheen stapt?
Uitblijven financiering leidt tot stijgende huizenprijs? Die mag je nader uitleggen.quote:Op woensdag 11 april 2012 14:31 schreef CutCake het volgende:
Vraag-aanbod trekt door uitblijven financiering, en dus aantal nieuwe woningen, nóg verder richting tekort en dus een stijgende marktprijs volgens de door jou zo gewaardeerde economische principes van marktwerking.
En de OZB gaat ook omhoog. Ook leuk!quote:Op woensdag 11 april 2012 12:14 schreef blomke het volgende:
[..]
Een auto is de slechtste investering die je kan doen, vandaar dat ik er zo weinig mogelijk geld in steek.
Geld steken in het opkalefateren van je woning en tuin heeft 2 voordelen: je hebt er woonplezier van én de waarde&verkoopbaarheid van je woning nemen toe.
Wederom heb je moeite met het snappen wat iemand nou werkelijk post.quote:En over aflossen: zojuist rekende je nog keurig uit dat 2% inflatie per jaar, leidt tot > 50% aflossing over een looptijd van 30 jaar. Dom dat je dan je geld in aflossingen stopt. Of wordt je gedrag gevoed door angst voor waardedaling?
Dat leg ik uit in het stukje wat je zelf quote.quote:Op woensdag 11 april 2012 14:40 schreef blomke het volgende:
[..]
Uitblijven financiering leidt tot stijgende huizenprijs? Die mag je nader uitleggen.
Nee, is een taxatie van de waarde in vrij economisch verkeer.quote:Op woensdag 11 april 2012 14:53 schreef blomke het volgende:
OZB wordt bepaald door te vergelijken met en te extrapoleren vanuit woningen in de buurt die recent zijn verkocht
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |