maar heb je het deeg wel teruggekoeld? Suiker is bijna zeker het probleem niet.quote:Op donderdag 29 maart 2012 20:17 schreef ieniminimuis het volgende:
volgens moeders is het probleem teveel suiker.
Nu heeft rietsuiker natuurlijk ook een hele andere eigenschap dan basterdsuiker. Dus laten we het daar maar op houden.
Teveel suiker zorgt wel dat deeg gaat uitlopen, maar dan heb je volgens mij nog wel wat meer nodig.quote:Op donderdag 29 maart 2012 20:32 schreef The_Hives het volgende:
[..]
maar heb je het deeg wel teruggekoeld? Suiker is bijna zeker het probleem niet.
En, is het gelukt?quote:Op vrijdag 30 maart 2012 11:06 schreef Noek het volgende:
Ik wil vandaag deze maken.
http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-cheesecake-brownies
[ afbeelding ]
Die zijn heerlijk!quote:Op vrijdag 30 maart 2012 11:06 schreef Noek het volgende:
Ik wil vandaag deze maken.
http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-cheesecake-brownies
[ afbeelding ]
Ja, het is gelukt! Het is echt vies lekker. Heb alleen de frambozen weggelaten. Ik bleef maar twijfelen en toen heb ik ze niet gebruikt. Dus nu is het gewoon een chocolate cheesecake brquote:Op vrijdag 30 maart 2012 21:48 schreef Skaai het volgende:
[..]
En, is het gelukt?
Ik heb eens een recept van haar gemaakt (parpadelle con pollo) leuke site is dat
quote:Op donderdag 29 maart 2012 20:09 schreef _Ophelia_ het volgende:
We hebben een taarten-, brood en pizzatopic. Maar geen topic voor koekjes, cakes, muffins en andere baksels...
[verdere OP volgt]
jaquote:
Je kan wat biscuitjes op de bodem leggen om het vocht op te nemen.quote:Op vrijdag 6 april 2012 09:22 schreef DzjieDub het volgende:
Een appeltaart die van binnen niet gaar wil worden maar aan de buitenkant zo zwart als m'n ziel is... hoe kan ik dat de volgende keer beter doen?
De taart ("Weense appeltaart") heeft eerst een uur op 180 graden in de oven gestaan. Toen was-ie van binnen nog helemaal nat. Na nog twee keer 20 minuten extra was-ie weliswaar goed maar de buitenkant dus zwartgeblakerd. Oorzaak is wellicht dat de appels te 'nat' waren - maar hier (China) kan ik geen goede appels krijgen - Elstar of zo - aangezien appels in China niet gebruikt worden om te bakken.
In de apfelstrudel doen ze ook wel eens blokjes wit brood om het vocht op te nemen.quote:Op vrijdag 6 april 2012 11:26 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Je kan wat biscuitjes op de bodem leggen om het vocht op te nemen.
Ik doe altijd wat maizena door het appel mengsel, en een dun laagje op de bodem.quote:Op vrijdag 6 april 2012 09:22 schreef DzjieDub het volgende:
Een appeltaart die van binnen niet gaar wil worden maar aan de buitenkant zo zwart als m'n ziel is... hoe kan ik dat de volgende keer beter doen?
De taart ("Weense appeltaart") heeft eerst een uur op 180 graden in de oven gestaan. Toen was-ie van binnen nog helemaal nat. Na nog twee keer 20 minuten extra was-ie weliswaar goed maar de buitenkant dus zwartgeblakerd. Oorzaak is wellicht dat de appels te 'nat' waren - maar hier (China) kan ik geen goede appels krijgen - Elstar of zo - aangezien appels in China niet gebruikt worden om te bakken.
Probeer eens custardpoeder ipv maizena, dan krijg je een soort crème tussen de appelstukjesquote:Op vrijdag 6 april 2012 11:33 schreef floris_b het volgende:
[..]
Ik doe altijd wat maizena door het appel mengsel, en een dun laagje op de bodem.
ik ben benieuwd naar het recept dat je wilt gaan gebruiken, mijn koekjespers ligt ongebruikt in de kast, omdat ik nooit de goede deeg heb. Of de deeg is te nat en alles loopt uit elkaar of te droog en het gaat niet vanzelfs van de pers af bij bepaalde vormen, ik kan met dat ding alleen maar "worstjes" maken.quote:Op vrijdag 6 april 2012 10:15 schreef Sjeen het volgende:
Heeft iemand ervaring met een koekjespers? Ik wil deze eigenlijk kopen:
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |