Doe eens niet zo zuur.quote:Op maandag 2 april 2012 19:09 schreef Het.Beest het volgende:
Oh, ik zou nog veel meer over jullie soort kunnen schrijven, maak je daar maar geen zorgen over, 'knulletje'. -x-
Ik zat middenin het broeinest van dat volk. Opgegroeid in 't Gooi, in de buurt van het Spieghel. Wel, verder heb ik een maat die tot zijn spijt in Delft samenwoont met zo'n corporaal figuur. Ik kom daar van tijd tot tijd ook wel eens over de vloer. Ideaal, want het merendeel van je vooroordelen zal bevestigd worden door al zijn anekdotes over het Corps en zijn manier van doen en praten. Ik heb zat oud klasgenoten, buren en kennissen die bij een corporale vereniging zitten. Sommigen daarvan spreek ik nog wel eens op een feestje. Dan vervelen zij mij en mijn vrienden vooral met praatjes over hun geweldige ervaringen op de 'soos'.quote:Op maandag 2 april 2012 20:15 schreef Knuck-les het volgende:
[..]
En is dat ook nog ergens op gebaseerd, of zijn het alleen maar aannames en komt het voort uit afgunst en jaloezie?
Bij een corps gaan is absoluut gezien minder vaak gedaan dan niet bij een corps gaan, dus wat jij nu stelt gaat helaas niet op. Daarnaast is het niet zo dat als je na de KMT netjes je lidmaatschap betaalt opeens als corpsbal vanjewelste aan de slag kunt gaan. Heb je allemaal zelf in de hand.quote:TS moet lekker zelf weten wat ie gaat doen, bekrompen vind ik het wel. Enfin, als je lekker een van de velen wilt zijn, een leven wilt leven dat al door velen geleefd is en de makkelijk bewandelbare paden wilt bewandelen, dan is dat je goed recht. Even wat centjes geven en je zal wel goed op je plaats komen.
Ik ken genoeg vervelende mensen die niet bij een corps zitten en ik ken ook genoeg leuke mensen die wel bij een corps zitten. Wat is je punt nu helemaal, dat jij een paar nare ervaringen hebt met het corps die op waarheid berusten? Dat kan.quote:Op maandag 2 april 2012 21:43 schreef Het.Beest het volgende:
[..]
Ik zat middenin het broeinest van dat volk. Opgegroeid in 't Gooi, in de buurt van het Spieghel. Wel, verder heb ik een maat die tot zijn spijt in Delft samenwoont met zo'n corporaal figuur. Ik kom daar van tijd tot tijd ook wel eens over de vloer. Ideaal, want het merendeel van je vooroordelen zal bevestigd worden door al zijn anekdotes over het Corps en zijn manier van doen en praten. Ik heb zat oud klasgenoten, buren en kennissen die bij een corporale vereniging zitten. Sommigen daarvan spreek ik nog wel eens op een feestje. Dan vervelen zij mij en mijn vrienden vooral met praatjes over hun geweldige ervaringen op de 'soos'.
Er zijn wel wat mensen die ik best mag en toch bij zo'n ding zitten. Uitzonderingen op de regel, als het aan mij ligt. Tenslotte heb ik mijn zusje, een echte insider. Die heeft helaas een aantal vriendinnen die in Amsterdam bij een studentenvereniging zitten. Zij is al een aantal keren mee geweest naar de 'toko', doet ze niet meer, om heldere redenen. Goed, ook daar hoor ik dus wel het een en ander over. Aardig geïnformeerd dus.
Als je echt zo'n hekel aan het corps hebt doe je wat mij betreft niet veel onder voor corpsballen die een hekel aan knorren hebben...quote:Jaloezie is overigens wel het laatste woord wat ik in combinatie met het Corps in de mond wil nemen, dank u zeer. Wel heb ik een gezonde kuthekel aan alles wat je er maar met het Corps kan associëren. Ik heb je vraag inmiddels wel aardig beantwoord, is trouwens ook het laatste wat ik in dit topic neerzet. Moderator zit volgens mij niet te wachten op een discussie KNOR vs. FEUT.
Inderdaad. Gewoon dat doen waar je je lekker bij voelt en je niks aantrekken van leden met een meerderwaardigheidscomplex of knorren vol van afgunst en afkeer.quote:Op dinsdag 3 april 2012 19:07 schreef ViaRegnum2 het volgende:
Schoolvoorbeeldje van reacties die je gaat krijgen als je lid wordt, TS. Ik moet er eigenlijk altijd alleen maar om lachen...
Zou je kunnen toelichten wat je bedoelde met studentenleven in Leiden ivm verenigingsleven?quote:
Volgens mij is Augie juist de enige vereniging waar je meerdere avonden verplichtingen kunt hebben.. SSR en Quintus in Leiden hebben een dispuutsstructuur maar GEEN jaarclubs, waardoor je maar op één avond borrelt met je dispuut. Minerva heeft een jaarclubstructuur maar (volgens mij) geen disputen, waardoor je één avond borrelt met je jaarclub. Juist Augustinus heeft zowel jaarclubs als disputen, waardoor je twee avonden bezet bentquote:Op zaterdag 31 maart 2012 16:38 schreef ViaRegnum2 het volgende:
[..]
Bij Augustinus heb je cordials, en je moet maar net de juiste vinden. Aardig wat cordials vallen na een paar jaar uit elkaar, best wel jammer als je daar dan in zit. In Leiden zou ik voor Quintus of Minerva gaan als ik jou was, er zijn genoeg mensen die dat redden met hun studie, en dan haal je toch wat meer uit je studentenleven. Maar het is natuurlijk ook een optie om bij Augustinus wél bij een gezelschap te gaanAdvies: kijk in de introductieweek waar je je het meeste thuisvoelt, en niet wat de meest rationele keus is, want dan blijf je denken "what if...".
Verder is het natuurlijk niet gezegd dat je bij een dispuut automatisch twee avonden per week aanwezig moet zijn, het ligt eraan bij welk dispuut (en bij welke vereniging) je zit. Bij sommige verenigingen zijn disputen maar een avond op de vereniging, bij andere verenigingen ben je er drie of vier avonden "mee bezig".
Ik vind het woord verplichtingen in dit geval altijd een beetje raar gekozen. De verplichtingen die je hebt is dat je contributie betaalt, de bierrekening netjes op tijd overmaakt zonder jankverhalen over stufi en je moeder en je kat die ziek was, en dat je af en toe met een zwabber door de borrelzaal heen gaat als er een feestje is geweest. Dit zijn namelijk dingen die niet leuk zijn en je liever probeert te drukken, maar erbij horen en gedaan moeten worden. Als je deze verplichtingen niet nakomt heeft dat ook allerlei consequenties.quote:Op donderdag 5 april 2012 14:53 schreef ejiraM het volgende:
[..]
Volgens mij is Augie juist de enige vereniging waar je meerdere avonden verplichtingen kunt hebben.. SSR en Quintus in Leiden hebben een dispuutsstructuur maar GEEN jaarclubs, waardoor je maar op één avond borrelt met je dispuut. Minerva heeft een jaarclubstructuur maar (volgens mij) geen disputen, waardoor je één avond borrelt met je jaarclub. Juist Augustinus heeft zowel jaarclubs als disputen, waardoor je twee avonden bezet bentAls je inderdaad naast je cordial ook nog een gezelschap wilt...
Wat "verplichtingen" betreft heeft Ryon helemaal gelijk, vind dat woord zelf ook altijd een beetje onzin. Hij heeft alles gezegd wat ik er zelf over zou zeggen, dus daar ga ik nu niet op in.quote:Op donderdag 5 april 2012 14:53 schreef ejiraM het volgende:
[..]
Volgens mij is Augie juist de enige vereniging waar je meerdere avonden verplichtingen kunt hebben.. SSR en Quintus in Leiden hebben een dispuutsstructuur maar GEEN jaarclubs, waardoor je maar op één avond borrelt met je dispuut. Minerva heeft een jaarclubstructuur maar (volgens mij) geen disputen, waardoor je één avond borrelt met je jaarclub. Juist Augustinus heeft zowel jaarclubs als disputen, waardoor je twee avonden bezet bentAls je inderdaad naast je cordial ook nog een gezelschap wilt...
Hoe zit het dan precies met op kamers gaan? Moet je een kamer tijdens El Cid of de week daarna zien te vinden bij 1 van deze verenigingen bijvoorbeeld? stel je moet anders echt heel ver reizen dan lijkt het mij moeilijk om in het begin de hele tijd heen en weer te moeten reizen? of terwijl; kun je snel een kamer krijgen bij 1 van deze verenigingen?quote:Op donderdag 5 april 2012 22:37 schreef ViaRegnum2 het volgende:
[..]
Wat "verplichtingen" betreft heeft Ryon helemaal gelijk, vind dat woord zelf ook altijd een beetje onzin. Hij heeft alles gezegd wat ik er zelf over zou zeggen, dus daar ga ik nu niet op in.
Dan de casus Leiden. Reken maar dat jij als eerstejaars Minervaan over het algemeen twee of drie avonden per week hetzij op de tent hetzij in de Hifi bent... Officieel is het inderdaad zo dat je eens per week borrelt met je club, maar in de praktijk worden het echt wel meer avonden, zeker als je ook in een ledenhuis woont. Je bent natuurlijk ook niet lid geworden om maar één avond per week je clubgenoten te zien. Je bent niet slechts één of twee avonden per week lid, je bent het je hele studententijd. Hetzelfde geldt voor Quintus-disputen: ook daar zijn er een hoop die misschien niet twee keer per week op Q zijn, maar wel een tweede keer een avond afspreken. Op Aug is het een stuk makkelijker om als cordial een borrel te skippen, er is gewoon minder druk vanuit de vereniging (ik ben geen ervaringsdeskundige, maar ken best wat Augustijnen). Als je bij een gezelschap zit, sta je inderdaad twee keer per week te borrelen, maar de meeste mensen gaan niet bij een gezelschap: "geen behoefte aan, mij te druk". Daarentegen gaan daar wel weer veel mensen naar de dixo.
Zeer globaal beeld: een Minervaan is over het algemeen het drukst met "verenigingszaken" in het eerste jaar, daarna een Quint en daarna een Augustijn... maar dat is dus echt een schets, een Augustijn die in een Augustinushuis woont, direct bij een gezelschap gaat en ook nog in een commissie komt, heeft het "drukker" dan een Minervaan die nog bij z'n ouders woont en die het verder niet zo heel belangrijk vindt. Allemaal afhankelijk van je keuzes. Zoals een bekende Augustijn het zou verwoorden: "alles is een optie, en opties heb je op alles"... En zo is het maar net
Goddomme, dat was een Augustijn ja. Iets met opties hebben en opties creëren. Die vent heeft moeten heersen het afgelopen jaar.quote:Op donderdag 5 april 2012 22:37 schreef ViaRegnum2 het volgende:
Zeer globaal beeld: een Minervaan is over het algemeen het drukst met "verenigingszaken" in het eerste jaar, daarna een Quint en daarna een Augustijn... maar dat is dus echt een schets, een Augustijn die in een Augustinushuis woont, direct bij een gezelschap gaat en ook nog in een commissie komt, heeft het "drukker" dan een Minervaan die nog bij z'n ouders woont en die het verder niet zo heel belangrijk vindt. Allemaal afhankelijk van je keuzes. Zoals een bekende Augustijn het zou verwoorden: "alles is een optie, en opties heb je op alles"... En zo is het maar net
Dat hangt van de vereniging (en de stad) af.quote:Op donderdag 5 april 2012 23:02 schreef DanielBackward het volgende:
[..]
Hoe zit het dan precies met op kamers gaan? Moet je een kamer tijdens El Cid of de week daarna zien te vinden bij 1 van deze verenigingen bijvoorbeeld? stel je moet anders echt heel ver reizen dan lijkt het mij moeilijk om in het begin de hele tijd heen en weer te moeten reizen? of terwijl; kun je snel een kamer krijgen bij 1 van deze verenigingen?
Er is geen garantie op een kamer. De laatste jaren zijn er simpelweg meer nieuwe studenten die zich aanmelden voor de verenigingen dan dat er verenigingshuizen zijn.quote:Op donderdag 5 april 2012 23:02 schreef DanielBackward het volgende:
[..]
Hoe zit het dan precies met op kamers gaan? Moet je een kamer tijdens El Cid of de week daarna zien te vinden bij 1 van deze verenigingen bijvoorbeeld? stel je moet anders echt heel ver reizen dan lijkt het mij moeilijk om in het begin de hele tijd heen en weer te moeten reizen? of terwijl; kun je snel een kamer krijgen bij 1 van deze verenigingen?
Inderdaad een prima insteekquote:Op vrijdag 13 april 2012 22:08 schreef asstudent het volgende:
Hallo allemaal,
Ik zit in een vergelijkbare situatie: ik zit er ook aan te denken om mij aan te sluiten bij een corporale studentenvereniging. Ik geloof de verhalen over ontgroeningen wel, (daar zal ik wel achter komen en daarnaast als het te erg wordt kun je er ook mee stoppen denk ik), maar ik had nog een paar vragen:
Ik heb nog nooit van een vereniging gehoord waar het op die manier geregeld is. Ik denk dat je teveel feuten hebt gekeken?quote:Hoe zit het met huisvesting? (je wordt toch ingedeeld bij een dispuut en die dispuutshuizen zitten toch allemaal in het centrum van de stad?)
Dat verschilt echt heel erg per persoon. Qua huur kan er zo honderden euro's variatie zitten tussen via een studentenhuisvesting of een particulier, binnenstad of in een nabijgelegen dorp en natuurlijk de grootte van de kamer. Ook per kamer verschilt het of het exclusief of inclusief is (maar dat staat sowieso op kamernet). Bij de meeste inclusieve huizen is er volgens mij geen sprake van een naverrekening..Ook per stad zit er een redelijk verschil in de prijzen, zo is Enschede een stuk goedkoper dan Amsterdam. Je komt alleen in aanmerking van huursubsidie als je 23 jaar of ouder bent, een eigen ingang hebt (dus echt een eigen postbus en huisnummer) en je kamer binnen een bepaalde prijsklasse is.. Heel veel weet ik er niet van, dat zou je moeten nazoeken.quote:Wat zijn de huurkosten en boodschappenkosten per maand?
Is de huurprijs inclusief gas/water/electra?, zo ja, is er sprake van een naverrekening
Kom ik in aanmerking voor huursubsidie?
Dat hangt af van welk dispuut of jaarclub je lid wordt. Bij een dispuut zijn er meestal vaste afspraken en is het vaak één avond dat er van je verwacht wordt dat je erbij bent, tenzij je een andere reden hebt. Bij een jaarclub is het aan jullie om die regels te vormen, en kun je daar ook je eigen invloed op uitoefenen.quote:[Wat betaal je daarnaast? (ik las op een forum, bijna 1000 euro per jaar, dat waren dan vooral uitjes)
Hoeveel tijd mag je vrijmaken (is het één wekelijkse borrel of zijn er meerdere leuke uitgaansmomenten per week)?
Hangt er vanaf, het is vooral heel erg aan te raden om in dezelfde stad lid te worden als waar je woont of wil wonen..quote:Is het aan te raden om in dezelfde stad bij het corps te gaan als waar je studeert (bijv. ASC of Lanx als je in A’dam gaat studeren)?
Het een ligt in Utrecht en het ander in Amsterdam. Daarnaast heeft het ASC disputen en het USC jaarclubs..quote:Wat is het verschil tussen het ASC en het USC?
Waarom Amsterdam en niet Leiden? Is ook een wat "rustigere" stad qua toeristen, maar zeker niet qua studentenleven! Oh, en je zegt bij het corps te willen: het oudste zit in Leiden.quote:Op maandag 16 april 2012 15:23 schreef asstudent het volgende:
Hoi ejiraM,
Hartstikke bedankt voor je reactie het helpt enorm!
Als ik het dus goed begrijp word je lid van een jaarclub (jaargenoten) en van een dispuut.
Het ASC heeft disputen en een jaarclub en het USC heeft alleen een jaarclub?
Het dispuut kan een dispuutshuis hebben en daar moet je dan hospiteren voor een kamer. Je "sociale vaardigheden", de hoeveelheid kamers en een beetje geluk bepalen of je snel in aanmerking komt voor een kamer in een huis.
De kosten kunnen heel erg verschillen (qua huur en levensstijl), ik kan het fout hebben, maar als ik het goed begrijp heb je groepen mensen (uit een dispuut of uit een jaarclub) die iedere winter gaan skieën en je hebt groepen mensen die het wat dichter (en goedkoper) bij huis zoeken.
Ikzelf moet mijn studie in A'dam volgen, omdat politicologie niet in Utrecht gegeven wordt. Echter, Utrecht lijkt me een wat rustigere stad (minder toeristen) en daar zie ik mij eerder wonen en leven dan in A'dam. Het is slechts een gevoel, maar ik ga nog wel even kijken welke van de twee het wordt (het hangt er vooral vanaf hoeveel jaren ik ov studentenreisrecht heb).
Groeten
P.S. Ik vond je laatste opmerking over het ASC en het USC echt grappig, ik had het zelf in eerste instantie niet door toen ik het schreef
Nogmaals, ik zou Leiden aanraden als je een kleinere, overzichtelijke stad wilt die wel helemaal om studenten draait en waar een heel actief studentenleven is. Je wilt politicologie gaan studeren, begrijp ik?quote:Op dinsdag 17 april 2012 21:16 schreef asstudent het volgende:
Hoi,
Ik hoop dat het beeld van wat ik opgeschreven heb een beetje klopt, hier zou ik graag nog wat toevoegingen of kritiek op willen hebben.
De keuze die ik maak qua stad (Amsterdam, Utrecht of Leiden) hangt vooral van mijn gevoel af: ik weet namelijk niet zo goed de verschillen tussen die verenigingen. Ook als jullie daar nog wat ideeën over hebben dan hoor ik het graag.;)
Scholierenfeesten bezoeken wordt weer wat lastig, aangezien ik op dit moment mijn eerste studie aan het afronden ben. Ik hoop dan ook dat ik straks, ondanks mijn leeftijd van 21, lid kan worden.
Groeten
P.S. Zijn er eigenlijk mensen die ervaring hebben met lid zijn van het corps in stad A en studeren in stad B?
USC is dus het corps, traditioneel en ongemengd. Wat overigens minder ongemengd is dan het lijkt, want na de zaalavond gaan veel USC'ers en UVSV'ers naar de Woolloomooloo, de discotheek die toch wel een beetje bij (de leden van) beide verenigingen "hoort". Dus het is bepaald niet zo alsof je in je studententijd geen meisjes meer zult zienquote:Op dinsdag 17 april 2012 23:31 schreef feyenoordfan92 het volgende:
Heeft er hier iemand informatie over studentenverenigingen in Utrecht? En dan heb ik het voornamelijk over de (soort) mensen die er lid zijn, aan welke activiteiten je moet deelnemen en welke 'facultatief' zijn, maar wel gewoon leuk zijn. En de ontgroeningen (kan wel tegen een stootje hoor, daar niet van)?
Studeer dit jaar al in Utrecht, dus uiteraard is mij al genoeg ter ore gekomen, maar hoe meer tips en informatie hoe beter. Zo op het eerste gezicht lijkt het USC me niks en word ik eerder aangetrokken door Veritas. Maar andere verenigingen zijn ook welkom.
Wat wil je weten? Overal zijn allerlei verschillende mensen lid. USC is de meest traditionele, op de voet gevolgd door Veritas en Unitas. Op alle verenigingen zitten leuke en minder leuke mensen.quote:Op dinsdag 17 april 2012 23:31 schreef feyenoordfan92 het volgende:
Heeft er hier iemand informatie over studentenverenigingen in Utrecht? En dan heb ik het voornamelijk over de (soort) mensen die er lid zijn, aan welke activiteiten je moet deelnemen en welke 'facultatief' zijn, maar wel gewoon leuk zijn. En de ontgroeningen (kan wel tegen een stootje hoor, daar niet van)?
Studeer dit jaar al in Utrecht, dus uiteraard is mij al genoeg ter ore gekomen, maar hoe meer tips en informatie hoe beter. Zo op het eerste gezicht lijkt het USC me niks en word ik eerder aangetrokken door Veritas. Maar andere verenigingen zijn ook welkom.
Haha ja, goede edit, 90% ben ik al bekend mee. Biton is inderdaad niet helemaal mijn ding, aangezien het op mijn studie vol zit van dat soort mensen (no offence naar hen). Dat is ook meteen een van de redenen dat ik besloten heb bij een vereniging te gaan. Ik heb natuurlijk wel contact met mensen van mijn studie maar ik begrijp wel dat dit geen vrienden voor het leven zullen worden (is ook schier onmogelijk als je kijkt naar het aantal contacturen en de formele houding ten opzichte van elkaar in werkgroepen- wat ook weer deels te wijten is aan het feit dat een aantal mensen veel vrienden op de vereniging hebben en niet veel trek hebben om lekker sociaal te doen met mensen uit de werkgroep ) en dan moet je op een gegeven moment toch je conclusies trekken. Studeren gaat me zonder al te veel moeite redelijk af, dus als ik na de zomer op kamers ga, wil ik natuurlijk meerdere avonden per week iets te doen hebben.quote:Op dinsdag 17 april 2012 23:38 schreef ViaRegnum2 het volgende:
[..]
USC is dus het corps, traditioneel en ongemengd. Wat overigens minder ongemengd is dan het lijkt, want na de zaalavond gaan veel USC'ers en UVSV'ers naar de Woolloomooloo, de discotheek die toch wel een beetje bij (de leden van) beide verenigingen "hoort". Dus het is bepaald niet zo alsof je in je studententijd geen meisjes meer zult zienUSC kent jaarclubs.
Veritas na USC het meest traditioneel. Ze zijn lid van het AHC en gemengd, zoals tegenwoordig vrijwel alle verenigingen. Veritas kent jaarclubs. En er is een ontgroening, die begin jaren 2000 na een incident flink was afgezwakt maar nu toch steeds weer wat zuurder schijnt te worden. Ben geen ervaringsdeskundige wat Veritas betreft (ik studeer sowieso niet in Utrecht), dus ik kan er eigenlijk weinig over zeggen, maar dat is in ieder geval wat men erover zegt. Het is ook maar net hoeveel waarde je eraan hecht. Zo'n ontgroening heeft ook nut, na die weken heb je wel een sterke band met je jaargenoten.
Dan heb je nog Unitas, een best wel grote vereniging die ik eigenlijk totaal niet ken maar een beetje zoals Veritas schijnt te zijn. Ze hebben er volgens mij ook een ontgroening. Ook van UMTC weet ik vrij weinig, maar dat is een vrij kleine vereniging. Biton is voor de alternatievelingen; als je in eerste instantie ook maar overweegt om bij Veritas te gaan, is Biton (uitzonderingen daargelaten!) waarschijnlijk niet jouw vereniging
Edit: Maar misschien is dit iets te algemeen, aangezien je er al studeert en dit waarschijnlijk al wel weet...
Dat is wel belangrijk ja, dat het niet een uitgesproken soort is wat er rond loopt. Bij het USC heb ik trouwens wel meer het idee dat dat het geval is dan bijv. Veritas of Unitas.quote:Op dinsdag 17 april 2012 23:42 schreef Knuck-les het volgende:
[..]
Wat wil je weten? Overal zijn allerlei verschillende mensen lid. USC is de meest traditionele, op de voet gevolgd door Veritas en Unitas. Op alle verenigingen zitten leuke en minder leuke mensen.
Verschil met Unitas en Veritas is dat er bij Unitas veel meer een borrelcultuur hangt en bij Veritas meer een feestcultuur. Veritas heeft dan ook elke donderdag dixo (oftewel disco) en Unitas (volgens mij) niet. Het beste is om tijdens de UIT gewoon alle verenigingen langs te gaan en te kijken wat jou het leukst lijkt. Spijt zul je in ieder geval niet krijgen.
Over de ontgroening hoef je je niet druk te maken. Achteraf heb ik een erg toffe tijd gehad en veel gelachen. Ten tijde is het soms een beetje doorbijten.
Als je de kans hebt moet je je gewoon inschrijven voor de UIT. Erg leuke week waar je Utrecht en vooral alle studentenverenigingen leert kennen. Als niet-UITloper kom je denk ik nergens binnen.quote:Op woensdag 18 april 2012 00:02 schreef feyenoordfan92 het volgende:
[..]
Haha ja, goede edit, 90% ben ik al bekend mee. Biton is inderdaad niet helemaal mijn ding, aangezien het op mijn studie vol zit van dat soort mensen (no offence naar hen). Dat is ook meteen een van de redenen dat ik besloten heb bij een vereniging te gaan. Ik heb natuurlijk wel contact met mensen van mijn studie maar ik begrijp wel dat dit geen vrienden voor het leven zullen worden (is ook schier onmogelijk als je kijkt naar het aantal contacturen en de formele houding ten opzichte van elkaar in werkgroepen- wat ook weer deels te wijten is aan het feit dat een aantal mensen veel vrienden op de vereniging hebben en niet veel trek hebben om lekker sociaal te doen met mensen uit de werkgroep ) en dan moet je op een gegeven moment toch je conclusies trekken. Studeren gaat me zonder al te veel moeite redelijk af, dus als ik na de zomer op kamers ga, wil ik natuurlijk meerdere avonden per week iets te doen hebben.
[..]
Dat is wel belangrijk ja, dat het niet een uitgesproken soort is wat er rond loopt. Bij het USC heb ik trouwens wel meer het idee dat dat het geval is dan bijv. Veritas of Unitas.
Afgaande op wat je zegt denk ik dat de feestcultuur van Veritas mij meer ligt, al is een avondje slap ouwehoeren ook zeker niet verkeerd natuurlijk. En met de UIT (spijt dat ik die dit jaar niet heb gelopen!), bedoel je echt inschrijven of gewoon ff langs alle verenigingen hoppen?
Nee de ontgroening lijkt me niet gezellig, maar wel gewoon te doen. Zolang je maar een beetje de zaak kan relativeren, lijkt me er niet bijster veel aan de hand.
Ik weet dat je in Leiden een passepartout kan kopen voor als je geen eerstejaars meer bent maar toch toegang wilt tot de feesten enzo. Als dat in Utrecht ook zo is zou ik dat echt aanraden en een vriend zoeken die met je mee wilquote:Op woensdag 18 april 2012 00:15 schreef Knuck-les het volgende:
[..]
Als je de kans hebt moet je je gewoon inschrijven voor de UIT. Erg leuke week waar je Utrecht en vooral alle studentenverenigingen leert kennen. Als niet-UITloper kom je denk ik nergens binnen.
Dit klopt niet helemaal (in het geval van ASC). Elk dispuut heeft een huis, maar je hospiteert niet. Als ze jou in het huis willen, vragen ze je. Hoeveel nieuwelingen ze vragen, ligt aan het aantal mensen dat eruit gaat. Soms gaat er maar eentje uit, en vragen ze er ook eentje bij, soms zijn het er twee of drie. Ze vragen je natuurlijk alleen als je bij de bewoners past en als je gewoon leuk bentquote:Op maandag 16 april 2012 15:23 schreef asstudent het volgende:
Het dispuut kan een dispuutshuis hebben en daar moet je dan hospiteren voor een kamer. Je "sociale vaardigheden", de hoeveelheid kamers en een beetje geluk bepalen of je snel in aanmerking komt voor een kamer in een huis.
quote:Op donderdag 5 april 2012 22:37 schreef ViaRegnum2 het volgende:
[..]
Zoals een bekende Augustijn het zou verwoorden: "alles is een optie, en opties heb je op alles"... En zo is het maar net
Gewoon naar het scholierenfeest gaan en anders tijdens de introductieweek elke vereniging bezoeken, pas dan kan je een goeie keuze maken. Ik had toen ik in Leiden kwam niet verwacht dat ik voor mijn vereniging zou kiezen, maar de sfeer sprak mij meteen aan. Feiten en op papier de verschillen moeten niet meetellen voor je keuze, je gevoel zegt meestal al genoegquote:Op dinsdag 17 april 2012 21:16 schreef asstudent het volgende:
Hoi,
Ik hoop dat het beeld van wat ik opgeschreven heb een beetje klopt, hier zou ik graag nog wat toevoegingen of kritiek op willen hebben.
De keuze die ik maak qua stad (Amsterdam, Utrecht of Leiden) hangt vooral van mijn gevoel af: ik weet namelijk niet zo goed de verschillen tussen die verenigingen. Ook als jullie daar nog wat ideeën over hebben dan hoor ik het graag.;)
Scholierenfeesten bezoeken wordt weer wat lastig, aangezien ik op dit moment mijn eerste studie aan het afronden ben. Ik hoop dan ook dat ik straks, ondanks mijn leeftijd van 21, lid kan worden.
Groeten
P.S. Zijn er eigenlijk mensen die ervaring hebben met lid zijn van het corps in stad A en studeren in stad B?
Minerva heeft er ook nog een nummer over geschreven.quote:Op woensdag 18 april 2012 17:00 schreef Casie het volgende:
[..]! Geweldig om dit zelfs op Fok nog tegen te komen.
Mijn Augustijnse huisgenoten en vrienden hadden het er ook allemaal over, dit maakt het studeren weer wat leuker thanksquote:Op woensdag 18 april 2012 17:02 schreef themole het volgende:
[..]
Minerva heeft er ook nog een nummer over geschreven.![]()
Oke dit valt redelijk mee, het loopt niet op in duizenden euro's oid als je gewoon 'normaal' doetquote:Op woensdag 18 april 2012 18:55 schreef Casie het volgende:
Je kan over het algemeen wel reken op ongeveer:
- plusminus 100 euro contributie per jaar
- maandelijkse contributie aan je dispuut/cordiaal/gezelschap (mijn ervaring is ongeveer 25)
- uitjes ook wel 250 euro (maar ik zit bij een dispuut, dus weet niet of het een realistisch bedrag is over het algemeen)
- drinken 200, aan de andere kant zal je dat ook kwijt zijn als je gewoon gaat stappen. Zelfs een stuk meer.
- dispuutsdingen (almanak, das, dispuuts/cordiaalkleding) ook wel 100 euro in je eerste jaar
- kmt-tijd, rond de 100 euro (wij hebben ook nog ontgroening, dat kost ook ongeveer 100)
Volgens mij heb ik het meeste zo wel, maar het zal sterk afhangen bij welke vereniging je gaat. Ook al zal het nergens weinig zijn, zeker niet je eerste jaar
Haha geniaal, die kende ik nog nietquote:Op woensdag 18 april 2012 17:02 schreef themole het volgende:
[..]
Minerva heeft er ook nog een nummer over geschreven.![]()
Volgens mij ben ik ongeveer hetzelfde kwijtquote:Op woensdag 18 april 2012 18:55 schreef Casie het volgende:
Je kan over het algemeen wel reken op ongeveer:
- plusminus 100 euro contributie per jaar
- maandelijkse contributie aan je dispuut/cordiaal/gezelschap (mijn ervaring is ongeveer 25)
- uitjes ook wel 250 euro (maar ik zit bij een dispuut, dus weet niet of het een realistisch bedrag is over het algemeen)
- drinken 200, aan de andere kant zal je dat ook kwijt zijn als je gewoon gaat stappen. Zelfs een stuk meer.
- dispuutsdingen (almanak, das, dispuuts/cordiaalkleding) ook wel 100 euro in je eerste jaar
- kmt-tijd, rond de 100 euro (wij hebben ook nog ontgroening, dat kost ook ongeveer 100)
Volgens mij heb ik het meeste zo wel, maar het zal sterk afhangen bij welke vereniging je gaat. Ook al zal het nergens weinig zijn, zeker niet je eerste jaar
True, maar betwijfel of het daadwerkelijk zoveel meer is dan met vrienden wekelijks stappen (drank is toch vaak de helft goedkoper op een vereniging dan in een kroeg) en op vakantie gaan..quote:Op woensdag 18 april 2012 21:15 schreef Bram_van_Loon het volgende:
1250 Euro voor het eerste jaar alleen al?
Dure grap.
Haha, ik woon in the middle of nowhere en weet ook waar het over gaatquote:Op woensdag 18 april 2012 19:07 schreef ejiraM het volgende:
[..]
Haha geniaal, die kende ik nog nietHeerlijk hoe zo'n mail heel Leiden is doorgegaan
In Delft heb ik die mail ook al enkele malen voorbij zien komen.quote:Op woensdag 18 april 2012 22:55 schreef v-eraax het volgende:
[..]
Haha, ik woon in the middle of nowhere en weet ook waar het over gaatMijn vriend in Rotterdam liet het lezen, bij SSR-R is de mail ook rondgegaan
In ieder geval, bij welke vereniging zit jij en hoe bevalt dat?
Iets zegt me dat ze niet minder op vakantie gaan dan de overige studenten.quote:True, maar betwijfel of het daadwerkelijk zoveel meer is dan met vrienden wekelijks stappen (drank is toch vaak de helft goedkoper op een vereniging dan in een kroeg) en op vakantie gaan..
Nee, klopt. Maar bedoelde meer dat je dat soort kosten vaak gerekend worden bij de kosten van een vereniging, terwijl je dat makkelijk vergeet bij wat je aan "gewone" vrienden kwijt bentquote:Op woensdag 18 april 2012 23:44 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Iets zegt me dat ze niet minder op vakantie gaan dan de overige studenten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |