FOK!forum / Sport / Eredivisie IJshockey seizoen 2011/2012 #7
Leatherfacezaterdag 24 maart 2012 @ 02:15
logo-nederlandse-ijshockey-bond.pngheader_logo.png


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Deelnemende teams:


amsterdam-capitals.pngtrappers-tilburg.pngeindhoven-kemphanen.pngheerenveen-flyers.png
hyc-herentals.pnghys-den-haag.pngleuven-chiefs.pngruiters-eaters-geleen.png


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


quote:
Turnhout vertrekt uit North Sea Cup

Turnhout White Cap stapt per direct uit de North Sea Cup. De club maakt het seizoen wel af in BelgiŽ.
Dat schrijft de club in een open brief op de eigen website. 'Bij deze zijn wij White Caps helaas genoodzaakt om ons team per direct terug te trekken uit de North Sea Cup', schrijft voorzitter Guy Van der Stuyft op de eigen site van White Caps. Dit betekent dat de wedstrijd vanavond tegen Friesland Flyers niet doorgaat, evenals de ontmoeting met Amsterdam die voor zondag op het programma stond. De uitslagen van Turnhout worden uit de stand van de NSC geschrapt.

Turnhout wijst met de beschuldigende vinger naar de Nederlandse IJshockeybond en specifiek een wedstrijd op 20 november in Eindhoven, waarin vier spelers geblesseerd raakten. Volgens White Caps was dit het gevolg van de zwakke leiding van de scheidsrechter van dienst. 'Door dit soort van leidinggevende individuen heeft een deel van de spelers besloten om huiswaarts te keren of uit te kijken naar een ander team en dit enkel om hun eigen gezondheid.'
Volgens Van der Stuyft heeft Turnhout verschillende keren gevraagd om geblesseerde spelers te mogen vervangen, maar zijn die verzoeken door de NIJB afgewezen. De deadline in Nederland verliep op 1 december en de club had al gebruik gemaakt van de mogelijkheid om na de deadline nog een import te wisselen bij het aantrekken van Mike Baslyk.

'Gelukkig is de KBIJF wel inschikkelijk, zodat er tussen alle betrokken partijen in BelgiŽ wel is gezocht naar een oplossing, die ook gevonden is, waarvoor onze dank aan de KBIJF en al de betrokken partijen.'

Bestuurslid Noud van Berkel van de NIJB meldt dat de reglementen van de bond zijn aangepast, waardoor alle wedstrijden van Turnhout nu worden gezien als niet gespeeld. Ook de statistieken van al deze wedstrijden verdwijnen. Hij bevestigt dat White Caps deze week heeft gevraagd of er ťťn speler vervangen mocht worden, maar dit reglementair niet mogelijk was omdat de club al een speler gewisseld heeft na de deadline.

Het is het tweede jaar op rij dat een club het einde van de competitie niet haalt. Vorig jaar haakte Zoetermeer Panthers na afloop van de bekercompetitie af, omdat er onvoldoende financiŽn waren om het seizoen af te maken. Turnhout stelt dat financiŽle zaken geen rol spelen bij het besluit zich terug te trekken uit de NSC.

Donderdag werd uit verschillende Facebook-postings al duidelijk dat een aantal imports naar huis vertrok, waardoor de krappe selectie van Turnhout nog kleiner werd. Whitecaps heeft zich in BelgiŽ geplaatst voor de bekerfinale, terwijl daar na afloop van de NSC ook play-offs om het landskampioenschap beginnen. Hoe Turnhout zijn spelerstekort gaat oplossen, is nog niet duidelijk.

bron
quote:
Top 10 import aanvallers

Caig 40-104
Latulippe 43-96
Macdonald 40-86
Joly 41-83 Gelukkig volgend jaar met oranje mee
Vincent 38-74
Burgess 40-71
Nason 38-68
Selivanov 35-53
Jason visser 36-50 hopelijk volgend jaar Ook in Nederland
Sides 29-49 vertrokken
quote:
Top 10 import verdedigers

Gordon 37-70
Sochan 43-50
Pippo 40-46
Looby 39-39
Bitje 38-30
Nilsson 37-29
Niko 41-29
Workman 35-26
Wilson 38-21
Burkholder 40-20

Wat zijn de beste imports en de meest tegenvallende?
DiegoArmandoMaradonazaterdag 24 maart 2012 @ 02:17
Jammer dat Ramoul en Korthuis niet gewoon mogen gaan knokken, al verwacht ik dat morgen nog wel als de wedstrijd beslst is
nattermannzaterdag 24 maart 2012 @ 02:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 02:03 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Eerste titel :')

Heinonen die Korthuis een kusje kwam geven op de middenstip is dat geen penalty?

Jammer dat Ramoul en Korthuis niet los mochten, dat wilden ze beide sws. Gewoon 5 minuten en dan een rematch

Ik kon helaas de laatste gevechten nauwelijks zien(andere hoek) hopelijk komt het op internet, kan ik het toch nog een beetje volgen

16:18: PEN HYS The Hague: 20: Matt KORTHUIS 2 min Interference
16:18: PEN HYS The Hague: 20: Matt KORTHUIS 2 min Roughing
16:18: PEN Ruijters Eaters Geleen: 91: Akim RAMOUL 2 min Roughing

Bizar dat Den Haag hier een penalty tegen kreeg, Korthuis reed 'per ongeluk' door op Heinonen, Ramoul gaat achter hem aan en begint op hem in te slaan, lijkt me dat het minimaal een dubbele minor moet zijn voor Ramoul.

Verder mogen ze van mij de keepers vogelvrij maken buiten hun crease, TJ kreeg ook een onterechte interference tegen buiten de crease
Ja, eerste titel sinds de geschiedenis van de Ruijters Eaters, buiten de beker(s). voor zover mij bekend, als "ijshockeyn00b" die pas 2 jaar geÔnteresseerd is in deze magnifieke sport

De rest heb ik (misschien onbewust/onder invloed van de alcoholische versnaperingen) niet meegekregen.
DiegoArmandoMaradonazaterdag 24 maart 2012 @ 02:24
Geleen 0 titels, 2 bekers
nattermannzaterdag 24 maart 2012 @ 02:26
Maargoed, zondag in ieder geval om 19:30 in Den Haag.

Heerlijk, een finale tussen Den Haag en Geleen. Kan niet wachten
nattermannzaterdag 24 maart 2012 @ 02:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 02:24 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Geleen 0 titels, 2 bekers
Dat bedoel ik. Wordt eens tijd voor een titel :7 !
nattermannzaterdag 24 maart 2012 @ 02:31
Bovendien heeft DH de Beker al :6

:7
Leatherfacezaterdag 24 maart 2012 @ 02:31
Ik las op ijshockeyforum.com dat de gebroeders Van Bentem een match penalty hebben gekregen.

HYS krijgt het daarmee moeilijk op de sheet qua punten, roepen sommigen ook. Maar dan zullen ze vast wel weer Sven Vlaardingerbroek of een andere speler van HOKY op de sheet zetten.
nattermannzaterdag 24 maart 2012 @ 02:35
Sami Heinonen, namens Geleen, player of the year.

Verdiend. Absoluut de #1 Goalie van dit moment.
DiegoArmandoMaradonazaterdag 24 maart 2012 @ 02:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 02:31 schreef Leatherface het volgende:
Ik las op ijshockeyforum.com dat de gebroeders Van Bentem een match penalty hebben gekregen.

HYS krijgt het daarmee moeilijk op de sheet qua punten, roepen sommigen ook. Maar dan zullen ze vast wel weer Sven Vlaardingerbroek of een andere speler van HOKY op de sheet zetten.
Als ik John van Kesteren was ging ik aan het eind in elk geval knokken :') Heeft ook nog een masker op ook

Zat nog naast zijn pa, die dacht dat zijn zoon mee mag doen om zijn talent
Leatherfacezaterdag 24 maart 2012 @ 02:36
Heinonen samen met Tomas Pek de beste keeper inderdaad.

Meierdres vind ik ook een goede, maar Heinonen heb ik soms echt briljante potten zien keepen.
nattermannzaterdag 24 maart 2012 @ 02:43
Leuke video "over het fenomeen videojudge"

Inclusief beeldmateriaal van de wedstrijd Eaters-HYS van de 18e.
DiegoArmandoMaradonazaterdag 24 maart 2012 @ 02:43
Mooie assist achter de goal van Bitje overigens
nattermannzaterdag 24 maart 2012 @ 02:45
Moet eerlijk bekennen, na "onze" Sami vind ik Petrik absoluut een klasbak. Staat voor mij als nummer 3, na Meierdres.
nattermannzaterdag 24 maart 2012 @ 02:49
Zoals ik kon zien flinke blessure voor Petrik trouwens. Kon tijdens warming-up niet door z'n knieŽn gaan (liesblessure begreep ik), stond enkel en alleen pucks te blocken met z'n stick/handschoenen.

Mede hierom extra respect voor Schotel. Klasse voor hem dat hij tijdens zo'n finale zijn kracht kan laten zien.

Hoop dat Petrik er komend seizoen absoluut weer bovenop komt, mocht hij ergens in Nederland werkzaam zijn, en natuurlijk dat Schotel zijn ware aard mag laten zien. Hij kan meer dan hij vanavond heeft laten zien.

Geleen mist in ieder geval Ian McDonald, die zou een blessure hebben aan zijn ribben.
DiegoArmandoMaradonazaterdag 24 maart 2012 @ 02:55
De eerste Joodse ijshockeyer in de Bundesliga sinds de jaren '30

Door: redactie
23-3-12 - 07:28 column Renate Verhoofstad.

Zijn remigratie kwam hem op nogal wat kritiek te staan binnen de Joods-Amerikaanse gemeenschap. Met name, omdat Kaufmann zich inmiddels ook tot Duitser heeft laten naturaliseren en vorige maand zijn eerste interland speelde tegen Wit-Rusland. Mťt een adelaar op de borst, terwijl Das Lied Der Deutschen klonk.

Evan Kaufmannn (r) in actie voor Duitsland. © epa.

Wat zou ik eigenlijk hebben gedaan als ik Evan Kaufmann was geweest; de ijshockeyende kleinzoon van een Joodse opa die de concentratiekampen overleefde en na de oorlog naar Amerika trok? Samen met zijn enige nog in leven zijnde zusje Ilse, dat vanwege de dodenmarsen in de vrieskou ook nog een been was kwijtgeraakt.

Kurt en Ilse Kaufmann pakten de boot en voeren hun ultieme droom achterna, om ver weg van het land van de dader toekomstige kinderen en kleinkinderen op te kunnen laten groeien in the Land of the Free.

Zou ik rechtsomkeert hebben durven maken, zoals Evan heeft gedaan, bijna zeventig jaar na de vlucht van zijn opa? Omdat hij, net niet over voldoende talent beschikkend voor de Amerikaanse NHL, zijn geluk in de Deutsche Eishockey Liga zocht. Op de minst voor de hand liggende plek, wellicht. En bij DEG Metro Stars in DŁsseldorf inmiddels een gevierde forward is en de eerste Joodse ijshockeyer sinds de jaren '30.

Zijn remigratie kwam hem op nogal wat kritiek te staan binnen de Joods-Amerikaanse gemeenschap. Met name, omdat Kaufmann zich inmiddels ook tot Duitser heeft laten naturaliseren en vorige maand zijn eerste interland speelde tegen Wit-Rusland. Mťt een adelaar op de borst, terwijl Das Lied Der Deutschen klonk. 'Vergiffenis is een individuele keuze, voor hen die de oorlog zelf hebben meegemaakt. Maar iedereen verdient een tweede kans', zei Kaufmann onlangs in de New York Times. 'Ik voel me Amerikaan, maar als ijshockeyer ben ik een Duitser. En daar ben ik trots op'.

Ik durf als niet-Joods kind van de jaren '70 amper een oordeel te vellen over Kaufmanns keuze. Het enige dat ik met de Tweede Wereldoorlog heb, is dat ik vroeger graag luisterde naar verhalen over mijn oma die tijdens de hongerwinter regelmatig vanuit Waalwijk de polder introk, met een kinderwagen vol met schoenen. Duitse wegblokkades omzeilend, hollend over dijken en bruggen, om in Elshout een mud aardappelen te ruilen tegen een paar handgemaakte schoenen voor de zoon van een boer, die klompvoeten had.

Of ik denk aan mijn opa die mooi kon vertellen over twee Amerikaanse piloten die zich per schietstoel uit hun neerstortende toestel katapulteerden, hoog boven de Loonse- en Drunense duinen en die hij een paar dagen bij zich in huis nam. Zodat ze aan konden sterken. DŠt waren pas helden, vond hij. Aan wie we onze vrijheid dankten. Over de moffen had hij het liever niet.

Ze hebben elkaar bij leven nooit ontmoet uiteraard; mijn Nederlandse opa en oma en Evans grootvader Kurt. Maar in mijn fantasie zie ik ze met z'n drieŽn bovenop een wolkje zitten.

Fel discussiŽrend over de keuze van de kleinzoon van Kurt. Die ergens hoog in de lucht uiteindelijk de meest barmhartige van het stel zou blijken en diens kleinzoon vlak voor zijn dood in 1990 al toevertrouwde dat hij ondanks alle ellende dichtbij vergeving was.

Hoe dan ook woog Evan Kaufmanns verlangen om zijn eigen ijshockeydroom te vervullen uiteindelijk zwaarder dan de erfenis van een tragische familiegeschiedenis.

En zo hoort het misschien ook. Bijna zeventig jaar na dato

Bizar verhaal
DiegoArmandoMaradonazaterdag 24 maart 2012 @ 03:00
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=38204

Die stats :)

^O^ Bye bye pro-carriere
nattermannzaterdag 24 maart 2012 @ 03:29
Finale%2520game%25204%2520Geleen-Den%2520Haag%252023-03-2012%2520%252871%2529.jpg

Als ik denk aan zondagavond word ik al zenuwachtig.
DiegoArmandoMaradonazaterdag 24 maart 2012 @ 03:34
Waarom had Lars nu al zijn shirt uitgedaan? :')
DiegoArmandoMaradonazaterdag 24 maart 2012 @ 03:40
MutedFaithzaterdag 24 maart 2012 @ 10:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 02:03 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Eerste titel :')

Heinonen die Korthuis een kusje kwam geven op de middenstip is dat geen penalty?

Jammer dat Ramoul en Korthuis niet los mochten, dat wilden ze beide sws. Gewoon 5 minuten en dan een rematch

Ik kon helaas de laatste gevechten nauwelijks zien(andere hoek) hopelijk komt het op internet, kan ik het toch nog een beetje volgen

16:18: PEN HYS The Hague: 20: Matt KORTHUIS 2 min Interference
16:18: PEN HYS The Hague: 20: Matt KORTHUIS 2 min Roughing
16:18: PEN Ruijters Eaters Geleen: 91: Akim RAMOUL 2 min Roughing

Bizar dat Den Haag hier een penalty tegen kreeg, Korthuis reed 'per ongeluk' door op Heinonen, Ramoul gaat achter hem aan en begint op hem in te slaan, lijkt me dat het minimaal een dubbele minor moet zijn voor Ramoul.

Verder mogen ze van mij de keepers vogelvrij maken buiten hun crease, TJ kreeg ook een onterechte interference tegen buiten de crease
Als Korthuis inderdaad doorreed op Heinonen was die penalty voor interference volledig terecht. Elk contact met de goalie, geÔnitieerd door een aanvaller, is een interference waardig.

Goalies vogelvrij maken buiten de crease levert niets op dan geblesseerde goalies, en smerige tactische spelletjes om een goalie uit de wedstrijd te rijden (fysiek of mentaal).

Dat beide daarna een minor voor roughing kregen is ook prima. Korthuis was de aanstichter van 't geheel en hoort dus met z'n extra twee minuten van die interference achter te blijven.

Voor zover ik weet heeft Heinonen voor 't naar Korthuis toe gaan gewoon twee minuten gekregen overigens.

Goede beslissing van mijn Nederlandse collega's om de aanstichters van 't opstootje na 't fluitsignaal matchpenalties te geven en niet in hun plan om Geleense spelers voor zondag geschorst te krijgen mee te gaan.
MutedFaithzaterdag 24 maart 2012 @ 10:24
quote:
Smerige overtreding van Willemse, nauwelijks een gevecht te noemen.
MutedFaithzaterdag 24 maart 2012 @ 10:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 02:49 schreef nattermann het volgende:
Zoals ik kon zien flinke blessure voor Petrik trouwens. Kon tijdens warming-up niet door z'n knieŽn gaan (liesblessure begreep ik), stond enkel en alleen pucks te blocken met z'n stick/handschoenen.

Mede hierom extra respect voor Schotel. Klasse voor hem dat hij tijdens zo'n finale zijn kracht kan laten zien.

Hoop dat Petrik er komend seizoen absoluut weer bovenop komt, mocht hij ergens in Nederland werkzaam zijn, en natuurlijk dat Schotel zijn ware aard mag laten zien. Hij kan meer dan hij vanavond heeft laten zien.

Geleen mist in ieder geval Ian McDonald, die zou een blessure hebben aan zijn ribben.
Voor zover ik gehoord heb is McDonald er gewoon weer bij zondag.

Petrik heeft 't inderdaad aan z'n lies, waarschijnlijk seizoensbeŽindigend.
Leatherfacezaterdag 24 maart 2012 @ 10:40
Aii, dat zou zuur zijn voor Petrik.

Ik vind het toch een goede goalie. :) In het begin van het seizoen wat nerveus en hij gaf soms veel rebounds weg, maar hij heeft echt een paar wedstrijden gewonnen voor HYS.
Gezichtzaterdag 24 maart 2012 @ 12:30
Ik zeg zondag in de laatste seconde 2 - 3 maken en laat het feest dan maar losbarsten. Ik ben hoe dan ook maandag ziek ben ik bang. :')
admiraal_anaalzaterdag 24 maart 2012 @ 12:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 12:30 schreef Gezicht het volgende:
Ik zeg zondag in de laatste seconde 3-2 maken en laat het feest dan maar losbarsten. Ik ben hoe dan ook maandag ziek ben ik bang. :')
Fixed :+
DiegoArmandoMaradonazaterdag 24 maart 2012 @ 13:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 10:23 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Als Korthuis inderdaad doorreed op Heinonen was die penalty voor interference volledig terecht. Elk contact met de goalie, geÔnitieerd door een aanvaller, is een interference waardig.

Goalies vogelvrij maken buiten de crease levert niets op dan geblesseerde goalies, en smerige tactische spelletjes om een goalie uit de wedstrijd te rijden (fysiek of mentaal).

Dat beide daarna een minor voor roughing kregen is ook prima. Korthuis was de aanstichter van 't geheel en hoort dus met z'n extra twee minuten van die interference achter te blijven.

Voor zover ik weet heeft Heinonen voor 't naar Korthuis toe gaan gewoon twee minuten gekregen overigens.

Goede beslissing van mijn Nederlandse collega's om de aanstichters van 't opstootje na 't fluitsignaal matchpenalties te geven en niet in hun plan om Geleense spelers voor zondag geschorst te krijgen mee te gaan.
Heinonen stond ruim buiten zijn crease achter de doellijn(bijvoorbeeld buiten het speelgebied van de NHL) en Korthuis kwam achter door en raakte Heinonen. Daar is een makkelijke oplossing voor, voor Heinonen en das blijven staan, van mij mogen ze de goalies vogelvrij verklaren buiten de crease, of eventueel een gebied achter de goal zoals in de NHL.

Ramoul ging Kothuis opzoeken en begon in te hakken van mij mag hij een 2 plus 2 krijgen zodat het beide straffen tegen elkaar wegvallen

Heinonen kreeg een delay of game zag ik, denk dat ze het in de officials bank niet begrepen
Lauuwtjezaterdag 24 maart 2012 @ 15:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 03:34 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Waarom had Lars nu al zijn shirt uitgedaan? :')
Hij verliet het ijs al zonder shirt na een vechtpartij met een van de van Bentems ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door Lauuwtje op 24-03-2012 15:24:51 ]
nattermannzaterdag 24 maart 2012 @ 15:24
554758_320464791350939_146627182068035_61615301_1601835221_n.jpg

_O_
Leatherfacezaterdag 24 maart 2012 @ 15:28
Heb er een reeksje van gemaakt. :)

Leuke panorama van Lex.
Leatherfacezaterdag 24 maart 2012 @ 15:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 15:05 schreef Lauuwtje het volgende:

[..]

Hij verliet het ijs al zonder shirt na een vechtpartij met een van de van Bentems ;)
Die Van Bentems geven de term bloedbroeders een nieuwe betekenis. ;)
nattermannzaterdag 24 maart 2012 @ 16:21
Morgen met 4 bussen naar Den Haag. Heb er zin in.
JJ76zaterdag 24 maart 2012 @ 16:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 16:21 schreef nattermann het volgende:
Morgen met 4 bussen naar Den Haag. Heb er zin in.
Me too, de 3de busreis naar DH in iets meer dan een week.

quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 15:28 schreef Leatherface het volgende:
Heb er een reeksje van gemaakt. :)

Leuke panorama van Lex.
morgen maakt het een veel mooiere, de spelers feestend op het ijs en de supporters uitzinnig op de tribune! *)

8-) Op naar de eerste titel 8-)
Gezichtzaterdag 24 maart 2012 @ 17:04
Ik zit ook in de bus morgen.
JJ76zaterdag 24 maart 2012 @ 17:04
Ruijters Eaters Geleen zal morgen door zo'n 500-700 man gesteund worden in Den Haag.

Voor de thuisblijvers zal de beslissingswedstrijd om het Nederlands kampioenschap ijshockey tussen het Ruijters Eaters Geleen en HIJS Den Haag zondagavond live te zien zijn op L1 Televisie.

Vanaf 20.20uur volgt u de wedstrijd rechtstreeks vanuit de Uithof in Den Haag, met commentaar en analyses van oud-speler Marcel Houben en sportverslaggever Bas van Mulken. De presentatie is in handen van Sander Kleikers.
nattermannzaterdag 24 maart 2012 @ 17:05
http://www.eaters.nl/wedstrijd-5-live-op-l1-tv.html
JJ76zaterdag 24 maart 2012 @ 17:07
quote:
6s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 17:04 schreef Gezicht het volgende:
Ik zit ook in de bus morgen.
als je in de buurt van Maasbracht denkt dat een van de bussen de verkeerde kant opgaat, dan is dat om ons daar op te pikken. *)

quote:
ik was je net voor hahaha >:)
nattermannzaterdag 24 maart 2012 @ 17:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 17:07 schreef JJ76 het volgende:

[..]

als je in de buurt van Maasbracht denkt dat een van de bussen de verkeerde kant opgaat, dan is dat om ons daar op te pikken. *)

[..]

ik was je net voor hahaha >:)
Ik zag het :7
Gezichtzaterdag 24 maart 2012 @ 17:12
Trouwens ik hoorde iets over oppassen met ADO relschoppers, weet iemand hier meer over?
JJ76zaterdag 24 maart 2012 @ 17:18
tja die geruchten hou je altijd en had ik ook al gehoord, hoop dat het geruchten blijven. Verder niet te veel woorden aan vuilmaken, brengt misschien alleen maar mensen op gedachten.

Wie er ook wint er zal blijdschap aan de ene kant zijn en teleurstelling aan de andere.
Maar hoop dat iedereen dat netjes verwerkt zonder buitensporige provocatie, narigheid en geweld.
Gezichtzaterdag 24 maart 2012 @ 17:20
Dat hoop ik ook. De aanstichter van het geweld van afgelopen dinsdag is er in ieder geval niet bij. Zowel in Den Haag als Geleen heeft hij een stadionverbod voor dit en volgend seizoen.
Leatherfacezaterdag 24 maart 2012 @ 17:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 17:12 schreef Gezicht het volgende:
Trouwens ik hoorde iets over oppassen met ADO relschoppers, weet iemand hier meer over?
Hopelijk is dat inderdaad een gerucht.

Ik vond op het oog de sfeer gemoedelijk gisteren in Glanerbrook. Ik zag genoeg Hagenezen en Limburgers gezellig ouwehoeren zonder gezeik. Hopelijk gaan mafketels niet de boel verzieken.
MutedFaithzaterdag 24 maart 2012 @ 20:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 13:37 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Heinonen stond ruim buiten zijn crease achter de doellijn(bijvoorbeeld buiten het speelgebied van de NHL) en Korthuis kwam achter door en raakte Heinonen. Daar is een makkelijke oplossing voor, voor Heinonen en das blijven staan, van mij mogen ze de goalies vogelvrij verklaren buiten de crease, of eventueel een gebied achter de goal zoals in de NHL.
Goalies in de NHL zijn nergens 'vogelvrij', de regels hieromtrent zijn exact hetzelfde als onder de IIHF. En voor een reden.

Er was een hele makkelijke oplossing voor Korthuis: Bij Heinonen uit de buurt blijven. De regels zijn simpel, en die zijn er ook niet voor niks:

595 - PROTECTION OF GOALKEEPERS
a) In all cases in which an attacking player initiates any contact with the goalkeeper,
other than incidental contact, when the goalkeeper is inside the goal crease and
whether or not a goal is scored, the attacking player shall be assessed the
appropriate penalty.
b) A goalkeeper is not “fair game” just because he is outside of the goal crease.
The penalty shall be assessed in every case where an attacking player makes
unnecesary contact with the goalkeeper (see Rule 522). Incidental contact shall
be permitted when the goalkeeper is in the act of playing the puck outside his
goal crease provided the attacking player made a reasonable effort to avoid
unnecessary contact.

Blijkbaar vond de scheidsrechter dat Korthuis geen 'reasonable effort' maakte om Heinonen te ontwijken.

quote:
Ramoul ging Korthuis opzoeken en begon in te hakken van mij mag hij een 2 plus 2 krijgen zodat het beide straffen tegen elkaar wegvallen
Van mij niet. Ramoul beschermde de goalie, zoals 't hoort. Korthuis is de aggressor en initiator, dus hij hoort er 't slechts van af te komen.

quote:
Heinonen kreeg een delay of game zag ik, denk dat ze het in de officials bank niet begrepen
De officalbank begreep 't prima. Hij kreeg een delaying the game straf omdat hij zich over de rode middellijn begaf.
DiegoArmandoMaradonazaterdag 24 maart 2012 @ 20:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 20:04 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Goalies in de NHL zijn nergens 'vogelvrij'.

Er was een hele makkelijke oplossing voor Korthuis: Bij Heinonen uit de buurt blijven. De regels zijn simpel, en die zijn er ook niet voor niks:

595 - PROTECTION OF GOALKEEPERS
a) In all cases in which an attacking player initiates any contact with the goalkeeper,
other than incidental contact, when the goalkeeper is inside the goal crease and
whether or not a goal is scored, the attacking player shall be assessed the
appropriate penalty.
b) A goalkeeper is not “fair game” just because he is outside of the goal crease.
The penalty shall be assessed in every case where an attacking player makes
unnecesary contact with the goalkeeper (see Rule 522). Incidental contact shall
be permitted when the goalkeeper is in the act of playing the puck outside his
goal crease provided the attacking player made a reasonable effort to avoid
unnecessary contact.

Blijkbaar vond de scheidsrechter dat Korthuis geen 'reasonable effort' maakte om Heinonen te ontwijken.

[..]

Van mij niet. Ramoul beschermde de goalie, zoals 't hoort. Korthuis is de aggressor en initiator, dus hij hoort er 't slechts van af te komen.

[..]

De officalbank begreep 't prima. Hij kreeg een delaying the game straf omdat hij zich over de rode middellijn begaf.
Wat moest Korthuis doen, niet achter de goal schaatsen omdat Heinonen er staat? Heinonen kwam opzettelijk uit zijn crease, hij kan ook gewoon in zijn kooi blijven

Volgens mij krijg je gewoon een slashing/roughing als je de keeper wil beschermen en de regels breekt, dan moet dat ook gelden voor Ramoul.
Susterenzaterdag 24 maart 2012 @ 20:08
het ijs is wel echt beroerd laatste 2 weken in geleen, trainingen gaan echt slecht, de helft van de baan is helemaal vol met een laag water :')
DiegoArmandoMaradonazaterdag 24 maart 2012 @ 20:10
Geef eens een paar voorbeelden met penalties voor goalie interference in de NHL als de keeper buiten de crease staat? Dat wordt gewoon niet gefloten.

Korthuis had gewoon geen penalty gekregen in de NHL en Ramoul een instigator
JJ76zaterdag 24 maart 2012 @ 22:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 20:08 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Wat moest Korthuis doen, niet achter de goal schaatsen omdat Heinonen er staat? Heinonen kwam opzettelijk uit zijn crease, hij kan ook gewoon in zijn kooi blijven

Volgens mij krijg je gewoon een slashing/roughing als je de keeper wil beschermen en de regels breekt, dan moet dat ook gelden voor Ramoul.
Korthuis is in ieder wedstrijd van de finale serie nu al een of meerdere keren doorgeschaatst op Heinonen. En echt niet omdat hij geen andere kant opkon of niet kon remmen.

En waarom moet jij iedere keer komen met je NHL vergelijkingen?
DiegoArmandoMaradonazaterdag 24 maart 2012 @ 22:38
Omdat het daar beter en leuker is?
MutedFaithzaterdag 24 maart 2012 @ 23:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 20:08 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Wat moest Korthuis doen, niet achter de goal schaatsen omdat Heinonen er staat? Heinonen kwam opzettelijk uit zijn crease, hij kan ook gewoon in zijn kooi blijven

Volgens mij krijg je gewoon een slashing/roughing als je de keeper wil beschermen en de regels breekt, dan moet dat ook gelden voor Ramoul.
Ze hebben Korthuis vast geleerd om te remmen.

En Akim heeft toch gewoon een minor voor roughing gehad?
MutedFaithzaterdag 24 maart 2012 @ 23:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 20:10 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Geef eens een paar voorbeelden met penalties voor goalie interference in de NHL als de keeper buiten de crease staat? Dat wordt gewoon niet gefloten.

Korthuis had gewoon geen penalty gekregen in de NHL en Ramoul een instigator
Daar blijft gewoon iedereen met z'n poten van de goalie af.

In de NHL had Korthuis hier gewoon een penalty voor gekregen. Zie regel,nummer 69 als ik me niet vergis.
MutedFaithzaterdag 24 maart 2012 @ 23:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 22:38 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Omdat het daar beter en leuker is?
Daar loopt een apart topic over.
DiegoArmandoMaradonazaterdag 24 maart 2012 @ 23:45
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 23:43 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Daar blijft gewoon iedereen met z'n poten van de goalie af.

In de NHL had Korthuis hier gewoon een penalty voor gekregen. Zie regel,nummer 69 als ik me niet vergis.
Zou toch maar eens wat beter kijken want contact met de keeper komt vaker voor(nu wat minder omdat ze het gebied waar de keeper de puck mag spelen verkleint hebben) en leidt vrijwel nooit tot een penalty

Om contact met een tegenstander te voorkomen moet je gewoon in je hok blijven
Gezichtzondag 25 maart 2012 @ 09:30
Godverdomme, nu al kriebels voor vanavond.
Susterenzondag 25 maart 2012 @ 09:47
Vandaag 20.20 op L1 :D
nattermannzondag 25 maart 2012 @ 14:29
quote:
0s.gif Op zondag 25 maart 2012 09:47 schreef Susteren het volgende:
Vandaag 20.20 op L1 :D
Gewoon naar Den Haag gaan jong :7

Kijken of ik de uitzending kan opnemen.
Leatherfacezondag 25 maart 2012 @ 14:53
Vier bussen met Geleen-fans begreep ik.
nattermannzondag 25 maart 2012 @ 14:55
quote:
0s.gif Op zondag 25 maart 2012 14:53 schreef Leatherface het volgende:
Vier bussen met Geleen-fans begreep ik.
Klopt, 5 met de VIP-/sponsor-/bestuursbus meegeteld.
nattermannzondag 25 maart 2012 @ 16:38
En we zijn onderweg.
admiraal_anaalzondag 25 maart 2012 @ 16:57
quote:
0s.gif Op zondag 25 maart 2012 16:38 schreef nattermann het volgende:
En we zijn onderweg.
Ik ga ook zo weg, over 3,5 uur :9
DiegoArmandoMaradonazondag 25 maart 2012 @ 21:10
Die 2 limburgers doen net alsof ze Er 5 Keer bij ziJn geweest.
Xummonzondag 25 maart 2012 @ 22:11
kan niet meer mis gaan voor geleen
Xummonzondag 25 maart 2012 @ 22:28
5-1 jaja
DiegoArmandoMaradonazondag 25 maart 2012 @ 22:36
Edit

[ Bericht 97% gewijzigd door DiegoArmandoMaradona op 25-03-2012 23:22:39 ]
admiraal_anaalzondag 25 maart 2012 @ 22:59
Gefeliciteerd geleen met de terechte overwinning ;(
Leatherfacezondag 25 maart 2012 @ 23:10
Proficiat Eaters fans. Veel plezier in de weltsjtad.
DiegoArmandoMaradonazondag 25 maart 2012 @ 23:22
Game 4 en 5 terecht gewonnen door Geleen, al blijft de blessure van Petrik wel een belangrijk nadeel. Den Haag heeft vandaag eigenlijk nauwelijks gehockeyed en Geleen wel

Ook opvallend dat Den Haag vooral met 2 lijnen speelden terwijl Van Bentem, Van Bentem 2 en Easter toch op de bank zaten en in mindere mate ook Ras en Verreijen
Leatherfacezondag 25 maart 2012 @ 23:29
Verreijen speelde gisteren nog de beslissende wedstrijd in de eerste divisie. Misschien was hij niet meer fris?
nattermannzondag 25 maart 2012 @ 23:49
*O* KAMPIOENEN *O*
nattermannzondag 25 maart 2012 @ 23:49
op naar glanerbrook om de spelers te onthalen
Leatherfacezondag 25 maart 2012 @ 23:50
Wat een klassecoach, die Chris Eimers.

Met twee verschillende ploegen kampioen op drie seizoenen.
Leatherfacezondag 25 maart 2012 @ 23:51
Waar ben je nu ergens nattermann, op de snelweg terug naar Geleen?
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 00:22
quote:
0s.gif Op zondag 25 maart 2012 23:50 schreef Leatherface het volgende:
Wat een klassecoach, die Chris Eimers.

Met twee verschillende ploegen kampioen op drie seizoenen.
Zal vast wel vaker zijn gebeurt, maar meestal zijn het juist clubcoaches die meer gebonden zijn aan een club

Nijmegen was het seizoen erop wel failliet overigens
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 00:22
quote:
0s.gif Op zondag 25 maart 2012 23:29 schreef Leatherface het volgende:
Verreijen speelde gisteren nog de beslissende wedstrijd in de eerste divisie. Misschien was hij niet meer fris?
Ras ook?

Zag Bruinsma ook nog op het ijs, vast voor de punten
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 00:23
Ja, Nijmegen heeft een dure prijs betaald. Maar in hoeverre zijn de clubfinanciŽn de verantwoordelijkheid van de coach? Mij lijkt dat een bestuurder een coach nul op het rekest van geven als ie een dure import wil halen. Doet Alwin van Doremalen ook bij Hartogs.
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 00:25
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 00:22 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Ras ook?

Zag Bruinsma ook nog op het ijs, vast voor de punten
Tony Ras deed ook mee met Hoky in de eerste divisie.Daar speelt ook Manitas Demelinne, broer van Tony lijkt me.
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 00:26
Ik zie trouwens dat Andri Salomonson gisteren meedeed in het eerste divisieteam van DH.

Ik dacht dat ie helemaal gestopt was met ijshockey.
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 00:35
Geleen heeft trouwens een schuld van dik een ton.

Hoop dat ze dat fatsoenlijk wegwerken, want een zoveelste kampioen met het zwaar van damocles boven het hoofd hebben we niks aan.
nattermannmaandag 26 maart 2012 @ 00:40
quote:
0s.gif Op zondag 25 maart 2012 23:51 schreef Leatherface het volgende:
Waar ben je nu ergens nattermann, op de snelweg terug naar Geleen?
Rijden nu bij Breda
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 00:43
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 00:35 schreef Leatherface het volgende:
Geleen heeft trouwens een schuld van dik een ton.

Hoop dat ze dat fatsoenlijk wegwerken, want een zoveelste kampioen met het zwaar van damocles boven het hoofd hebben we niks aan.
2 imports minder en Geleen had de finale nog geen eens gehaald. Gemeente vult nu het tekort aan, anders hadden ze imports weg moeten sturen.

Overigens

4 punten = Van Sloun, Mens, Gielen, Enwegen, Delil
2 punten = Tummers, Ramoul, Mens(volgend jaar)
0 punten = Van Iersel, Ten Bokkel

26 punten = 1 import keeper en 4 imports. Lijkt me dat ze weer die 4 lege plekken moeten opvullen om imports te kunnen halen.

Misschien wat jeugdspelers terug uit Eindhoven?
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 00:44
quote:
1s.gif Op maandag 26 maart 2012 00:40 schreef nattermann het volgende:

[..]

Rijden nu bij Breda
Cool. dus je was erbij. :)

Maakt er mooi feest van. Hoop wel dat je er morgen weer tegenaan kunt, als je ten minste moet werken. ;)
nattermannmaandag 26 maart 2012 @ 00:54
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 00:44 schreef Leatherface het volgende:

[..]

Cool. dus je was erbij. :)

Maakt er mooi feest van. Hoop wel dat je er morgen weer tegenaan kunt, als je ten minste moet werken. ;)
Godzijdank werk ik in ploegendienst, dus morgen heerlijk vrij! Bedankt voor de support!
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 00:56
Welke spelers denk jullie overigens dat een stap omhoog kunnen zetten?

Ik hoop Meierdres, Van Oorschot en Hagemeijer. Van Sloun zal ook wel een goede kans maken door zijn goede play-offs
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 01:56
Verdedigers op een goed niveau met een verleden in Nederland

Crane - Engeland 49-27
Patry - Frankrijk 26-31
Young - Frankrijk 23-23
Don - Italie 2 42-23
Safar - Engeland 57-25
Wight - CHL 58-9
McGoff - Engeland 52-15
Kreuzmann - Oberliga 36-28
Musga - Oberliga 22-4
Schneider - Oberliga 10-1

Blijkt maar weer hoe moeilijk het is om hogerop te komen vanuit Nederland voor een verdediger. Toch apart want vrijwel iedere ploeg heeft 3 Š 4 verdedigers nodig
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 02:13
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=17423

Versterking voor iedere Nederlandse ploeg en vast ook wel redelijk te betalen
Gezichtmaandag 26 maart 2012 @ 03:09
Zo. Iedere speler van Eaters een flinke knuffel gegeven en nu pitten. Over 4 uurtjes loopt de wekker alweer. ;(
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 03:30
Knuffel, blijft knus in het zuiden :)
nattermannmaandag 26 maart 2012 @ 03:58
Wat een TOP-avond. Echt, kan er zo weer kippenvel van krijgen.

Wat een monsterscore van Geleen, 1-7 had ik niet verwacht. Vooral niet van Den Haag. En speciaal voor die simpele zielen onderaan de boarding langs het uitvak :') Wat een zwakbegaafden.

Politie-escorte gehad tot op de autosnelweg :D

Verder een top sfeer in de Uithof. Vooral na de winst van Geleen *O*

Daarna nog naar Glanerbrook, onze spelers onthalen. Was een mooi feestje, met de nodige (verdiende) flessen champagne voor de spelers. Heerlijk, hebben ze verdiend.
David Burgess die een beker vasthoudt in Geleen, puur genieten O+ no homo

Super avond gehad. Alle clubs/supporters/FOK!kers, bedankt en graag tot volgend jaar.

[ Bericht 5% gewijzigd door nattermann op 26-03-2012 04:44:59 ]
nattermannmaandag 26 maart 2012 @ 04:03
quote:
0s.gif Op zondag 25 maart 2012 23:10 schreef Leatherface het volgende:
Proficiat Eaters fans. Veel plezier in de weltsjtad.
En nog iets, de Wereldstad ligt in het zuiden des Lands :7
nattermannmaandag 26 maart 2012 @ 04:27
http://www.l1.nl/video/ea(...)rt-2012#.T2_SbDHUNew
nattermannmaandag 26 maart 2012 @ 04:45
Awwww shit wat duurt het lang tot het volgend seizoen ;( !
nattermannmaandag 26 maart 2012 @ 05:25
Voorpagina in de Limburgse krant, 2 pagina's in de sport.

Misschien toch maar tijd om te gaan slapen.

[ Bericht 63% gewijzigd door nattermann op 26-03-2012 05:32:33 ]
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 10:44
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 00:56 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Welke spelers denk jullie overigens dat een stap omhoog kunnen zetten?

Ik hoop Meierdres, Van Oorschot en Hagemeijer. Van Sloun zal ook wel een goede kans maken door zijn goede play-offs
Dat zijn wel jongens die ook nog eens de leeftijd hebben om door te groeien.
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 10:46
We kunnen in het geval van Den Haag in ieder geval niet spreken van een dynastie, vind ik.

Titelprolongatie is daarvoor toch wel een voorwaarde. HYS heeft het landskampioenschap nog niet geprolongeerd. Ook hebben ze nog niet de dubbel beker-kampioenschap in ťťn seizoen behaald.
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 12:12
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 10:44 schreef Leatherface het volgende:

[..]

Dat zijn wel jongens die ook nog eens de leeftijd hebben om door te groeien.
Dat is natuurlijk de voornaamste reden dat ze eventueel een stap kunnen maken, mid 20 zal niet meer lukken. Kijk bijvoorbeeld naar Bruijsten, Tummers en Demelinne
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 12:54
Ik hoop ook dat Levi Houkes zich nog doorontwikkelt.
MutedFaithmaandag 26 maart 2012 @ 13:08
Dan zal ie toch eerst iets aan z'n mentaliteit en gedrag moeten veranderen.
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 13:13
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 13:08 schreef MutedFaith het volgende:
Dan zal ie toch eerst iets aan z'n mentaliteit en gedrag moeten veranderen.
Op het ijs of er buiten?

20 jaar en al 167 wedstrijden in Nederland, 4 seizoenen en dadelijk 4 WK's
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 13:16
Van Sloun kan met een jaar meer in de eredivisie ook wel proberen.
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 13:26
Ik vind Houkes op het oog wel een winnaarsmentaliteit hebben. Nu ken ik hem niet persoonlijk en weet ik niet wat ie verder allemaal doet.

Maar zoals DAM al aangeeft heeft ie al een behoorlijke staat van dienst. Twee kampioenschappen en een beker, je zou voor minder op je twintigste.
sp3cmaandag 26 maart 2012 @ 13:32
damn, dat was een vervelende kater :')

Geleen terechte winnaar, ik mag hopen dat HYS zich nog steeds in de kleedkamer zit te schamen ... wat een wanvertoning }:|

dit kun je echt niet allemaal op Schotel afschuiven ... fucking kleuterstraffen, als wij zulke domme straffen maakten tijdens zulke belangrijke wedstrijden dan gooide de coach je tas met je kleren bij je in de strafbank!

alstie ze al niet gewoon op het ijs dumpte _O-

Eaters *O* _O_
sp3cmaandag 26 maart 2012 @ 13:34
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 00:56 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Welke spelers denk jullie overigens dat een stap omhoog kunnen zetten?

Ik hoop Meierdres, Van Oorschot en Hagemeijer. Van Sloun zal ook wel een goede kans maken door zijn goede play-offs
Meierdres sowieso _O_
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 13:45
Ik hoop inderdaad niet dat ze alles op Schotel afschuiven. Bij twee goals van Geleen zag ie er niet goed uit, maar meer dan je best kun je ook niet doen.
sp3cmaandag 26 maart 2012 @ 13:51
ik hoorde best vaak 'als we Imrich nou maar hadden' om me heen maar damn ... met hem erbij had je nog verloren en zonder Heinonen had Geleen ook geheel verdiend gewonnen :D

prachtig feestje op het eis ook op het einde met die vlaggen :Y
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 15:19
Met IP 2 gewonnen - 1 verloren
Zonder IP 0 gewonnen - 2 verloren

Lijkt me duidelijk
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 15:20
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 13:51 schreef sp3c het volgende:
ik hoorde best vaak 'als we Imrich nou maar hadden' om me heen maar damn ... met hem erbij had je nog verloren en zonder Heinonen had Geleen ook geheel verdiend gewonnen :D

prachtig feestje op het eis ook op het einde met die vlaggen :Y
Ijs heet dat :)
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 15:25
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 13:34 schreef sp3c het volgende:

[..]

Meierdres sowieso _O_
Makkelijk is dat natuurlijk niet, er zijn maar een beperkt aantal keepers beschikbaar

Frankrijk = Geen importbeperking?
Engeland = Op het hoogste niveau alleen ECHL/AHL of Engelse pas, op het 2e niveau alleen EU burgers
Italie: 7 imports op het hoogste niveau, 1 of 2 op het 2e niveau
2e bundesliga = beperkt aantal imports
Oberliga = Geen buitenlandse keepers

DEL, Oostenrijk, Zwitserland niet realistisch

Zweden en Finland op een lager niveau nauwelijks buitenlandse keepers en voldoende aanbod van goede keepers
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 15:51
Wel apart dat Billy Blase en Thomson dit seizoen in Frankrijk speelde en daar kon Ian zich goed mee meten, maar die zitten er al, Ian moet er eerst nog zien te komen.

In Frankrijk spelen maar iets van 4 ploegen met alleen Fransen in de goal dus misschien liggen daar wel mogelijkheden
MutedFaithmaandag 26 maart 2012 @ 15:59
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 13:13 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Op het ijs of er buiten?

20 jaar en al 167 wedstrijden in Nederland, 4 seizoenen en dadelijk 4 WK's
Naast 't ijs ken ik 'm niet goed.

Maar op 't ijs is 't een misselijk ventje, met een veel te kort lontje dat meer strafminuten pakt dan je van iemand met zijn talenten mag verwachten.

Hij moet zich toeleggen op ijshockeyen, in plaats van het provoceren van tegenstanders en vertonen van aggressief gedrag,
MutedFaithmaandag 26 maart 2012 @ 16:01
Iemand enig idee waarom er nog geen artikel op sport.fok.nl staat? Ik heb 't ijshockey.com artikel over de finale gesubmit vanochtend, en er wordt vanalles geplaatst behalve dat.
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 16:05
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 16:01 schreef MutedFaith het volgende:
Iemand enig idee waarom er nog geen artikel op sport.fok.nl staat? Ik heb 't ijshockey.com artikel over de finale gesubmit vanochtend, en er wordt vanalles geplaatst behalve dat.
Jammer, iedere aandacht is goede aandacht

Heeft iemand ook de kijkcijfers voor de uitzending van gister?
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 16:05
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 15:59 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Naast 't ijs ken ik 'm niet goed.

Maar op 't ijs is 't een misselijk ventje, met een veel te kort lontje dat meer strafminuten pakt dan je van iemand met zijn talenten mag verwachten.

Hij moet zich toeleggen op ijshockeyen, in plaats van het provoceren van tegenstanders en vertonen van aggressief gedrag,
Klinkt als:
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 16:11
Nou ja, Mullally en Keessie provoceren ook. Hoort er soms ook een beetje bij. Dat soort spelers kun je in sommige gevallen goed gebruiken.

Ik had trouwens wel een kort bericht willen schrijven op sport fok. Had het na duel 4 gedaan, maar gisteren kwam het er niet van. En het is achter de feiten aanlopen om het nu nog te schrijven.
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 16:20
Vraag me af wat de beste stap is

DNL - VS zoals Nagtzaam, Mason, Bruijsten en Van Lijden gedaan hebben of DNL - NL zoals bijvoorbeeld Ramoul, Postma en Houkes.

Zal liggen aan het aantal opties dat je hebt, maar de eerste lijkt me beter.

Hoe langer je in Nederland zit hoe moeilijker het wordt om weg te komen
MutedFaithmaandag 26 maart 2012 @ 16:42
quote:
Zoiets inderdaad.
MutedFaithmaandag 26 maart 2012 @ 16:47
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 16:11 schreef Leatherface het volgende:
Nou ja, Mullally en Keessie provoceren ook. Hoort er soms ook een beetje bij. Dat soort spelers kun je in sommige gevallen goed gebruiken.

Ik had trouwens wel een kort bericht willen schrijven op sport fok. Had het na duel 4 gedaan, maar gisteren kwam het er niet van. En het is achter de feiten aanlopen om het nu nog te schrijven.
Zo'n spelers horen er helemaal niet bij en hebben in 't Europese ijshockey niks te zoeken.

Vanschagen is een clown, hoewel dat sinds hij bij Eindhoven speelt wel weer meevalt. Mullally is een idioot, zoals hij gisteren weer heeft laten zien.

En er kan nu toch nog wel een berichtje over de finale van gisterenavond geplaatst worden? Ik heb ook rondom de bekerfinale een paar items gesubmit, geen enkele is geplaatst. Maar als er een mandje lek is bij 't korfbal is of iemand breekt z'n pink met badminton dan staat 't er direct op.
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 16:50
Jammer want imports zoals Mulally en Van Schagen geven de boel wel kleur. Keesey speelt ook altijd geweldig in Oranje, schijnbaar kan hij toch wel wat?

Welke imports vindt je daar nog meer onder vallen?

Zeker weten dat je niet in de war bent met Bandy overigens?
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 16:54
Is de selectie voor Belgie al bekend overigens? Zie dat ze maandag al moeten spelen
MutedFaithmaandag 26 maart 2012 @ 16:56
Heel zeker. Jij zeker dat je niet in de war bent met straatvechten?

Ik zie graag 't technische ijshockey, zoals de IIHF dat wil hebben. Geen gezeur met goons, hoewel een vechtpartij op z'n tijd er wel bij hoort.

Wat me tegen staat aan Mullally is dat hij geen zelfbheersing kent en met enige regelmaat smerige overtrwedingen maakt. (Zie: De check naar 't hoofd van burgess gisteren, bijvoorbeeld).

Casey kan aardig ijshockeyen als hij dat wil. Maar bij hem is 't vooral 't provocerende en misselijkmakende gedrag richting tegenstander en officials wat me stoort. Dat laatste was overigens ook de reden waarom hij altijd 't idee had dat scheidsrechters altijd hem moesten hebben.

Een Jeff Smith in z'n tijd bij Nijmegen, Armando Scarlato bij Turnhout, Latulippe bij Tilburg. Allemaal spelers die ofwel er elke wedstrijd op uit waren om problemen uit te lokken, ofwel smerige overtredingen aan de lopende band maken.

Nogmaals, een eerlijke vechtpartij heb ik geen enkel probleem mee. Maar spelers die enkel rondrijden om zoveel mogelijk tegenstanders in puin te rijden, op legale of illegale wijze, die mogen ze van mij thuis laten.
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 16:56
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 16:47 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Zo'n spelers horen er helemaal niet bij en hebben in 't Europese ijshockey niks te zoeken.

Vanschagen is een clown, hoewel dat sinds hij bij Eindhoven speelt wel weer meevalt. Mullally is een idioot, zoals hij gisteren weer heeft laten zien.

En er kan nu toch nog wel een berichtje over de finale van gisterenavond geplaatst worden? Ik heb ook rondom de bekerfinale een paar items gesubmit, geen enkele is geplaatst. Maar als er een mandje lek is bij 't korfbal is of iemand breekt z'n pink met badminton dan staat 't er direct op.
Okay, ik maak wel een berichtje. Link ik meteen dit filmpje, met als mededeling dat het tot uitzinnige vreudegtaferelen leidde in Geleen.

DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 16:58
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 16:56 schreef MutedFaith het volgende:
Heel zeker. Jij zeker dat je niet in de war bent met straatvechten?

Ik zie graag 't technische ijshockey, zoals de IIHF dat wil hebben. Geen gezeur met goons, hoewel een vechtpartij op z'n tijd er wel bij hoort.

Wat me tegen staat aan Mullally is dat hij geen zelfbheersing kent en met enige regelmaat smerige overtrwedingen maakt. (Zie: De check naar 't hoofd van burgess gisteren, bijvoorbeeld).

Casey kan aardig ijshockeyen als hij dat wil. Maar bij hem is 't vooral 't provocerende en misselijkmakende gedrag richting tegenstander en officials wat me stoort. Dat laatste was overigens ook de reden waarom hij altijd 't idee had dat scheidsrechters altijd hem moesten hebben.

Een Jeff Smith in z'n tijd bij Nijmegen, Armando Scarlato bij Turnhout, Latulippe bij Tilburg. Allemaal spelers die ofwel er elke wedstrijd op uit waren om problemen uit te lokken, ofwel smerige overtredingen aan de lopende band maken.

Nogmaals, een eerlijke vechtpartij heb ik geen enkel probleem mee. Maar spelers die enkel rondrijden om zoveel mogelijk tegenstanders in puin te rijden, op legale of illegale wijze, die mogen ze van mij thuis laten.
En de Smith van Den Haag?

Het niet mogen vechten leidt nu eenmaal tot vieze overtredingen er is geen mogelijkheid om iemand tot de orde te roepen als tegenstander
MutedFaithmaandag 26 maart 2012 @ 16:59
Die is bekend ja:"

Goalies
- Steijlen Bjorn (IHCL),
- Van Looveren Kevin (HYC)

Defence
- Engelen Jens (HYC),
- Vroemans Nils (HYC),
- De Herdt Niki (Ange),
- Torremans Ben (HYC),
- Maas Lorenzo (Krefeld),
- Paulus Jordan (IHCL),
- Thurura Dean (IHCL)

Forwards
- Morgan Mitch (HYC),
- Vercammen Ben (HYC),
- Kolodziejczyk Bryan (Lindsay),
- Morgan Vincent (HYC),
- Van Looy Kristof (Phantoms),
- Leirs Dries (HYC),
- Raekelboom Jesse (IHCL),
- Geerts Don (White Caps),
- Dewin Timo (HYC),
- Swinnen Dennis (Krefeld),
- Bouchard Olivier (IHCL),
- Vercammen Joep (HYC).

Head Coach: Lejeune Jos,
Assistant Coach: Gyesbreghs Danny,
Equipment Manager: Vanhoutte Marc,
Physiotherapist: Pollers Ludo,
Team Manager: Bollue Johan,
Team Dokter: Karolien De Ceulaer

Kalender van de Belgen - Calendrier des Belges

Mon. 02.4.12 (11.00*): MEX - BEL

Tue. 03.4.12 (18.00*): BEL - BUL

Thu. 05.4.12 (11.00*): BEL - ISR

Fri. 06.4.12 (11.00*): RSA - BEL

Sun. 08.4.12 (18.00*): BEL - CHN

* tijden zijn Belgische tijd, niet lokale tijd (lokaal = 1 uur later)
MutedFaithmaandag 26 maart 2012 @ 17:03
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 16:58 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

En de Smith van Den Haag?

Het niet mogen vechten leidt nu eenmaal tot vieze overtredingen er is geen mogelijkheid om iemand tot de orde te roepen als tegenstander
Die vind ik eigenlijk wel meevallen. Al moet ik ook zeggen dat hij me weinig is opgevallen dit seizoen.

Er moet consequent harder tegen smerige overtredingen opgetreden worden. Als spelers weten dat ze voor zo'n check to the head een wedstrijd of 5 krijgen zullen ze zich nog wel een keer extra bedenken.
MutedFaithmaandag 26 maart 2012 @ 17:03
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 16:56 schreef Leatherface het volgende:

[..]

Okay, ik maak wel een berichtje. Link ik meteen dit filmpje, met als mededeling dat het tot uitzinnige vreudegtaferelen leidde in Geleen.

Waarvoor bedankt. ^O^
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 17:03
Maar een speler die in de Belgische competitie speelde dus.

Bijna allemaal spelers die in Nederland speelden, een speler op het 2e niveau in Zweden, 2 op jeugdniveau in Duitsland en een in Canada.

Mooie selectie zou een grote kanshebber voor goud moeten zijn lijkt me.

Nicky en Jens op een kamer en nu Lipsonen niet meegaat hoeven al die Palmpjes ook niet meegesjouwd te worden
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 17:04
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 17:03 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Die vind ik eigenlijk wel meevallen. Al moet ik ook zeggen dat hij me weinig is opgevallen dit seizoen.

Er moet consequent harder tegen smerige overtredingen opgetreden worden. Als spelers weten dat ze voor zo'n check to the head een wedstrijd of 5 krijgen zullen ze zich nog wel een keer extra bedenken.
Als ze klappen krijgen ook
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 17:14
Jammer dat Vadim er niet bij is, maar play-offs is ook niet mis natuurlijk.

Is al bekend wat hij gaat doen?

Weet iemand ook nog of Nagtzaam, Mason, Bruijsten en Nagtzaam of die al in Nederland zijn of vliegen die pas op het laatste moment in?
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 17:33
Ik heb er een berichtje van gemaakt.

Volksfeest in Geleen na landstitel ijshockey

Volksfeest in Geleen na landstitel ijshockey

Voor het eerst in de clubgeschiedenis heeft Ruijters Eaters Geleen het landskampioenschap ijshockey veroverd. De Limburgse ploeg was in de beslissende vijfde wedstrijd van de finaleserie veel te sterk voor HYS The Hague. In De Uithof werd het 1-7 voor de Limburgers.

Het Haagse team begon in eigen huis gemankeerd aan het allesbepalende duel. De Slowaakse doelman Imrich Petrik ontbrak wegens een blessure en daarom verdedigde de minder ervaren Fabian Schotel het doel. Ook moest HYS de gebroeders Van Bentem vanwege schorsingen missen. Aan Geleense zijde ontbraken topscorer Ian McDonald en verdediger Erik Tummers wegens een hersenschudding. Ook aanvoerder Dennis ten Bokkel was niet van de partij. Hij werd afgelopen donderdag behandeld aan een tumor in zijn hoofd.

Geleen leidde na de eerste periode met 1-2. Lars van Sloun en Shawn Collymore hielpen de Limburgers aan een 0-2 voorsprong, maar Hagenaar Tony Demelinne bracht de spanning terug. Talrijke straffen braken HYS echter op. In het restant van de wedstrijd liepen de Eaters uit naar een afgetekende 1-7 overwinning. Kay Gielen en Matthew Glasser scoorden in het middendeel. In de derde periode waren Van Sloun, Collymore en Mike Looby trefzeker. En dus kon het feest beginnen voor de talrijke Geleense fans, die met vier bussen naar de Residentie waren gekomen.

Ruijters Eaters Geleen won in zijn 44-jarige bestaan twee keer de beker (1993 en 2010), maar de kampioensbokaal werd opvallend genoeg nooit eerder in de Limburgse prijzenkast bijgezet. Met name in de late jaren tachtig en de vroege jaren negentig kreeg Geleen de reputatie van eeuwige tweede. De eerste landstitel zorgde voor uitzinnnige vreugdetaferelen in de ijshockeymaffe Zuid-Limburgse stad, zoals uit onderstaand filmpje blijkt.

Gezichtmaandag 26 maart 2012 @ 17:50
Wat een heerlijke, memorabele avond! Eaters bedankt!
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 17:55
Vanaf 18:45 aandacht voor ijshockey in het NOS sportjournaal overigens.
Gezichtmaandag 26 maart 2012 @ 18:02
Even kijken dan maar. Heb de volledige uitzending van L1 overigens ook al teruggekeken. Ik moet zeggen dat ze het verdomd goed in beeld hebben gebracht! Stukken beter dan RTL deed vorig jaar zelfs.
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 18:21
Onder voorbehoud, maar ik zag op de NOS website staan dat er ijshockey in zou voorkomen.
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 18:24
Hoe zou je de teams invullen?
Gezichtmaandag 26 maart 2012 @ 18:25
Waren overigens een aantal zťťr onsportieve mensen aanwezig (ik zal het maar geen supporters noemen.) Beetje rotzooi het ijs op gaan gooien als je club verliest, kom op zeg. :') En dat groepje typische 'Haagse sjonnies' naast het uitvak was ook diep triest. Een beetje met hekken gaan gooien in de pauze. :') Jammer dat dat soort figuren toch weer overal zijn. Die verpesten het voor de rest.
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 18:47
http://www.melbourneice.c(...)rt-Info-2012v1-1.pdf

Raar dat niet meer Nederlandse spelers het hier proberen, sluit perfect aan met competitie en Oranje
sp3cmaandag 26 maart 2012 @ 19:11
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 15:20 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Ijs heet dat :)
wtf???

hoe kan ik die fout nou maken _O-
Gezichtmaandag 26 maart 2012 @ 19:14
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 18:21 schreef Leatherface het volgende:
Onder voorbehoud, maar ik zag op de NOS website staan dat er ijshockey in zou voorkomen.
Er was volgens mij ťťn hele minuut aan ijshockey gewijd! Maar goed, het is tenminste iets. Normaal zie je dus vrijwel nooit ijshockey op landelijke tv.
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 20:29
Met dank aan opa Staal

JJ76maandag 26 maart 2012 @ 21:58
pfff wat een dag gisteren en wat een nacht vannacht. Super sfeertje en prachtig feest.

Dat de spelers en een deel van supporters van Hys de schuld van het verlies neerleggen bij de artibitrage vind ik volkomen belachelijk. Ze hebben het er zelf naar gemaakt.
sp3cmaandag 26 maart 2012 @ 22:24
inderdaad

ik zag iemand doorschieten na een fluitsignaal (met een volle strafbank |:( ), Mulally ging als een klein kind staan stampen en met zijn spullen gooien etc.

waar ben je mee bezig :')

maar ik vond het wel heel gezellig al maakten de Eaters fans wat meer lawaai dan ons _O-
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 22:28
Ik hoor en lees van het Haagse publiek voornamelijk reŽle reacties. Ze zijn kritisch op hun team en weinigen leggen de schuld bij de arbitrage.
sp3cmaandag 26 maart 2012 @ 22:32
zou idd ook niet terecht zijn

die hebben het gewoon collectief weggegeven
edit: en Eaters speelde gewoon het beste potje ijshockey dat ik dit jaar gezien heb, zelfs als Hys op volle sterkte met de juiste kop op de schouders had gespeeld was het een moeilijke klus geweest denk ik maar dan had het publiek iig waar voor zijn geld :D
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 22:33
Ze hebben het beste voor het laatst bewaard. Dat is ook de klasse van een kampioensploeg.
sp3cmaandag 26 maart 2012 @ 22:34
ja mooi

petje af hoor :Y
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 22:46
Het is niet zo makkelijk om de standen terug te kijken, maar ik durf te wedden dat de eerste meestal niet wint
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 22:50
De eerste in de reguliere competitie bedoel je?

Vorig jaar HYS wel. Nijmegen werd volgens mij geen eerste in 2010, meen ik. HYS werd in 2009 tweede in de reguliere competitie.
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 22:52
Hm, Nijmegen werd in 2010 wel eerste blijkbaar. En Tilburg in 2008.

In 2007 werd Geleen in de gewone competitie eerste.
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 23:01
Waar haal je die standen vandaan?
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 23:04
Website van de NIJB. Tabblad Competitie, dan naar Eredivisie en dan naar archieven. Daar kun je per seizoen uitslagen en eindstanden terugzien
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 23:05
Of zo, als de directe link werkt. http://nijb.nl/cms.php?Page=18&LevelID=1
Leatherfacemaandag 26 maart 2012 @ 23:08
Dit is ook een leuke: http://janwgroen.nl/
DiegoArmandoMaradonamaandag 26 maart 2012 @ 23:13
Winnaar competitie

2012 HYS
2011 HYS
2010 Nijmegen
2009 Tilburg
2008 Tilburg
2007 Geleen
2006 Amsterdam
2005 Amsterdam

Dat is natuurlijk ook de hoofdreden dat Den Haag, geen dynasty is, 2 titels in 5 jaar is niet genoeg

[ Bericht 70% gewijzigd door DiegoArmandoMaradona op 26-03-2012 23:34:57 ]
DiegoArmandoMaradonadinsdag 27 maart 2012 @ 03:38
Dopingcontrole?
MutedFaithdinsdag 27 maart 2012 @ 08:27
Die is er. Steeksproefsgewijs.
Bully©dinsdag 27 maart 2012 @ 08:58
Was inderdaad een superfeest. Kon helaas niet mee naar Geleen.
DiegoArmandoMaradonadinsdag 27 maart 2012 @ 09:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 08:27 schreef MutedFaith het volgende:
Die is er. Steeksproefsgewijs.
Volgens een Hagenees is daar wat mee, mss wel to be continued
Leatherfacedinsdag 27 maart 2012 @ 09:57
Wat is daar dan mee?
DiegoArmandoMaradonadinsdag 27 maart 2012 @ 10:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 09:57 schreef Leatherface het volgende:
Wat is daar dan mee?
Geen idee, was slechts een mededeling dat er wat mee is
JJ76dinsdag 27 maart 2012 @ 13:00
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 22:28 schreef Leatherface het volgende:
Ik hoor en lees van het Haagse publiek voornamelijk reŽle reacties. Ze zijn kritisch op hun team en weinigen leggen de schuld bij de arbitrage.
kijk dan eens de samenvatting bij haagse topsport. pfffff die heeft een compleet andere wedstrijd gezien dan mij.
Leatherfacedinsdag 27 maart 2012 @ 13:19
Die verslaggever zal inderdaad een gekleurde bril hebben. Maar ik bedoelde eerder de Haagse fans op ijshockeyforum.com. De meeste van hen zijn redelijk sportief, zover ik het kan zien.

Ik vind echter dat sommige Haagse spelers wel snel met de beschuldigende vinger naar de arbitrage wijzen.
admiraal_anaaldinsdag 27 maart 2012 @ 13:52
Ik als haagse fan zeg ook dat er gewoon terecht verloren is. Dat de arbitrage misschien 1 of 2 missers heeft gemaakt veranderd niks aan de prestaties die HYS geleverd had want die waren vergeleken met Geleen gewoon dramatisch.

Zou bijna zeggen dat het een verkochte wedstrijd was, zo slecht was HYS ;(
sp3cdinsdag 27 maart 2012 @ 13:58
blijft ijshockey en ijshockey gaat gewoon heel snel

met 1 of 2 missers moeten alle partijen gewoon heel erg blij zijn, ik vond dat ze een moeilijke maar knappe wedstrijd floten :Y
Leatherfacedinsdag 27 maart 2012 @ 15:11
Ene Ron Ridderhof heeft het op ijshockeyforum.com inderdaad over een dopingcontrole. Maar hij treedt niet in detail.
Leatherfacewoensdag 28 maart 2012 @ 10:42
Ik ben nu al benieuwd naar volgend seizoen.

Ik hoorde op ijshockeyforum.com Haagse fans roepen dat zij geruchten opvingen dat het voorlopig wel eens de laatste keer geweest kon zijn dat HYS om de prijzen meestreed. Dat duidt op een terugtrekking van Andre Janssen of verkleining van het budget? Zelf hoop ik hoe dan ook niet dat dit team ver terugzakt. Ik zie toch graag een spannende competitie in de breedte.

Ik ben ook benieuwd hoe de Kemphanen er volgend jaar uitzien. Er wordt gespeculeerd dat Marcel Kars naar Amsterdam gaat. Verder zou Kevin Bruijsten aanbiedingen van zeker drie clubs hebben.

Ook opvallend: ik zag vrijdag in Geleen Charles Houkes tussen de Haagse fans zitten. Gaat ie daar werken als technisch begeleider of iets in die richting? En volgt Levi in zijn spoor?
admiraal_anaalwoensdag 28 maart 2012 @ 10:51
Niet teveel aantrekken van de geruchten ;) of het moet de laatste 30 minuten ineens allemaal veranderd zijn of met een bepaalde tactiek zoiets naar buiten brengen
DiegoArmandoMaradonawoensdag 28 maart 2012 @ 12:02
Vindt de transferperiode altijd wel leuk, meestal kan je dan al goed de sterkte van de teams inschatten

Ik weet niet beter dat Andre op termijn steeds minder zal gaan geven en dan moet de club het zelf het tekort zien op te halen
admiraal_anaalwoensdag 28 maart 2012 @ 12:50
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 12:02 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Vindt de transferperiode altijd wel leuk, meestal kan je dan al goed de sterkte van de teams inschatten

Ik weet niet beter dat Andre op termijn steeds minder zal gaan geven en dan moet de club het zelf het tekort zien op te halen
Hij blijft niet eeuwig uiteraard en zal ook wel stapjes terug nemen maar niet ineens rigoureus de stekker eruit. Weet enkel dat er grotere sponsors aan zitten te komen, althans positieve gesprekken die de goede kant opgaan zodat HYS niet voor het grootste deel op Andre hoeft te leunen want dat is gevaarlijk natuurlijk
Leatherfacewoensdag 28 maart 2012 @ 12:51
Ik vind trouwens, met alle eerbied, HYS een beetje onprofessioneel overkomen in de communicatie naar buiten toe.

Ze hebben sinds 1 februari hun twitter niet gŽupdate. Ook is hun site een stuk minder verzorgd dan de meeste andere clubs. Geleen en Tilburg zijn een stuk actiever op de nieuwe media.

Blijkbaar gaat vrijwel alle aandacht puur naar het sportieve. Of misschien rendeert al die aandacht voor nieuwe media niet in Den Haag ofzo?
admiraal_anaalwoensdag 28 maart 2012 @ 13:06
Eens met LF :Y
Leatherfacewoensdag 28 maart 2012 @ 13:22
Ik kan me wel voorstellen dat Den Haag een beetje te groot is om mensen via die weg te bereiken. Als ijshockeyvereniging kun je toch niet concurreren met een profvoetbalclub.

Maar ik vind dat een verzorgde en uitgebreide website, actief gebruik van twitter en andere sociale media belangrijk zijn voor een goede presentatie naar buiten toe. Op dat vlak doen clubs als Geleen en Tilburg het toch stukken beter.

Genoeg aardige mensen in de vereniging, maar ik vind dat zo'n club een betere 'uiterlijke verzorging' verdient te hebben.
admiraal_anaalwoensdag 28 maart 2012 @ 13:41
Toevallig eergister erover gehad met Andre dat ik vind dat er weinig aan teampromotie is gedaan afgelopen tijd.
DiegoArmandoMaradonawoensdag 28 maart 2012 @ 14:00
Andre vond het ook niet nodig om aanplakbiljetten op te hangen in den Haag omdat het 'te groot' is, ja dan maak je fanbase natuurlijk nooit groter.

Voldoende fans die graag de twitter, fb en website bij willen houden lijkt me
Leatherfacewoensdag 28 maart 2012 @ 16:30
En genoeg die via twitter, facebook enzovoorts de wedstrijden willen volgen.
DiegoArmandoMaradonawoensdag 28 maart 2012 @ 17:23
Selivanov stopt maar wil graag door als coach. Goede beslissing want hij was echt aan het einde van zijn latijn.

Smulders, Nason of Bohac halen als vervanger?
Leatherfacewoensdag 28 maart 2012 @ 17:40
Bohac vond ik wel een goede. :) En die is aardig bekend in het Haagse.
DiegoArmandoMaradonawoensdag 28 maart 2012 @ 17:46
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 17:40 schreef Leatherface het volgende:
Bohac vond ik wel een goede. :) En die is aardig bekend in het Haagse.
Zal vast ook niet meer verdienen in Frankrijk of Italie

Liever wat NC's zoals Heerema, Kuiper, Van Ballegooie, Van Hoof of Schutte, maar dat zal wel niet gebeuren. Brown zou me ook niet verbazen en die levert nog 2 punten op ook
DiegoArmandoMaradonawoensdag 28 maart 2012 @ 20:53
I do not know yet what I'm doing next year, and I decided to write to all of you fans of Geleen because tomorrow I go home to Finland to see my kids! Thank you to all who have believed in Geleen! I spent three memorable years here, you have the best fans in the world, and you will be always in my heart ♥ Thank you!

Voor Geleen is het in elk geval te hopen dat hij blijft anders zou ik Tim proberen te halen
Leatherfacewoensdag 28 maart 2012 @ 21:32
Geruchten gingen dat Sami naar Duitsland zou gaan.

Knudsen zou een goed alternatief zijn. Die wil sowieso wel in Nederland blijven, aangezien hij een Nederlandse partner heeft en een huis heeft gekocht in Amsterdam of Amstelveen.
DiegoArmandoMaradonawoensdag 28 maart 2012 @ 22:02
Als er een fatsoenlijke optie was geweest elders was Knudsen natuurlijk gewoon gegaan
Leatherfacewoensdag 28 maart 2012 @ 22:25
Voor meer geld wel, maar zolang die er niet zijn zal hij het wel ok vinden in Nederland.

Hij is nu ook een jaar uit competitie geweest. Ik denk dat ie blij zou mogen zijn met Geleen.
DiegoArmandoMaradonawoensdag 28 maart 2012 @ 22:27
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 22:25 schreef Leatherface het volgende:
Voor meer geld wel, maar zolang die er niet zijn zal hij het wel ok vinden in Nederland.
Vast ook wel voor minder, nu staat hij een jaar buitenspel en als hij bijvoorbeeld een maandje had meegedaan in Roemenie zoals bijvoorbeeld Mizerek verdient ie wat, maakt ie wat mee, is goed voor zijn CV en doet hij daar weer nieuwe contacten op
Leatherfacewoensdag 28 maart 2012 @ 22:33
Tsja, ik vraag me trouwens af of Knudsen er verstandig aan had gedaan om zijn conflict rond zijn contract bij HYS zo openbaar uit te vechten. Ik snap dat ie maar wat graag met dat contract verder wilde, maar misschien vinden ze hem nu een 'lastige jongen'. Zulke ruzies lijken me ook niet goed voor je image.
Leatherfacewoensdag 28 maart 2012 @ 22:38
Of waarom gaat ie het niet in pak hem beet AustraliŽ spelen komende zomer? Heeft ie meteen wat competitieritme opgedaan voordat het seizoen hier begint.
DiegoArmandoMaradonawoensdag 28 maart 2012 @ 22:41
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 22:38 schreef Leatherface het volgende:
Of waarom gaat ie het niet in pak hem beet AustraliŽ spelen komende zomer? Heeft ie meteen wat competitieritme opgedaan voordat het seizoen hier begint.
Baan wsl en hockeykamp
Leatherfacewoensdag 28 maart 2012 @ 22:43
Oh ja, hij heeft i.d.d. een goalie school.
DiegoArmandoMaradonawoensdag 28 maart 2012 @ 22:57
Goede aanbieding doen aan Pek zou ook niet mis zijn, anders misschien Cesar of Anthony
DiegoArmandoMaradonadonderdag 29 maart 2012 @ 08:42
Heerenveen is denk ik de eerste echte krachtmeeting voor de jeugd topsport in Eindhoven, ben benieuwd.

Promotie zou goed zijn want nu spelen de jeugdteams meestal lager dan het seniorenteam
MutedFaithdonderdag 29 maart 2012 @ 09:47
Van wat ik gehoord heb wil Eimers volgend jaar een Nederlandse goalie.
Leatherfacedonderdag 29 maart 2012 @ 09:58
Geboren en getogen Nederlanders, of daarbij ook Nederlandse Canadezen?
MutedFaithdonderdag 29 maart 2012 @ 10:05
Geen idee. Ik ga uit van dat eerste.
Leatherfacedonderdag 29 maart 2012 @ 10:33
Het valt me trouwens nu pas op hoe vaak HYS de tenues lichtelijk wijzigt. Dan weer een rode band onderin, dan weer lichtblauw.

Ik vind de thuistenues die ze in de playoffs finale droegen, met die lichtblauwe band met rode randen dus, best wel mooi als je die lelijke Uithof-reclame wegdenkt.
DiegoArmandoMaradonadonderdag 29 maart 2012 @ 10:57
Te hopen is dat het dan gaat om Doug Groenestege want op Ian na is niemand die maar in de buurt komt van Sami
MutedFaithdonderdag 29 maart 2012 @ 11:00
Stiekem verwacht ik dat hij gaat starten met Rowan.

Of dat een goede keus is of niet, kun je pas aan 't eind van 't seizoen zien.
DiegoArmandoMaradonadonderdag 29 maart 2012 @ 11:03
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 11:00 schreef MutedFaith het volgende:
Stiekem verwacht ik dat hij gaat starten met Rowan.

Of dat een goede keus is of niet, kun je pas aan 't eind van 't seizoen zien.
Je kan ook natuurlijk met Rowan starten tot half november en dan een keeper halen die afgevallen is in NA.

Beste is gewoon om een NC te halen omdat als je dat niet doet je een dik probleem hebt over 2 jaar als Rowan het niet goed doet
DiegoArmandoMaradonadonderdag 29 maart 2012 @ 11:05
Maar dat gelde natuurlijk ook al voor dit seizoen, de clubs kregen 2 jaar om er voor te zorgen dat ze een Nederlandse eerste keeper hebben en toch kozen Den Haag, Eindhoven en Geleen voor een buitenlandse keeper zonder kans op 0 min punten voor 2013/2014
MutedFaithdonderdag 29 maart 2012 @ 11:25
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 11:03 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Je kan ook natuurlijk met Rowan starten tot half november en dan een keeper halen die afgevallen is in NA.

Beste is gewoon om een NC te halen omdat als je dat niet doet je een dik probleem hebt over 2 jaar als Rowan het niet goed doet
True. Van de andere kant zet Geleen graag in op eigen jeugd.. Nu Rowan een kans geven lijkt me geen onlogisch gevolg.
DiegoArmandoMaradonadonderdag 29 maart 2012 @ 11:35
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 11:25 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

True. Van de andere kant zet Geleen graag in op eigen jeugd.. Nu Rowan een kans geven lijkt me geen onlogisch gevolg.
En hem toch maar 5 wedstrijden laten starten in de beker en NSC, had je hem beter 10 Š 12 wedstrijden kunnen geven lijkt me

[ Bericht 1% gewijzigd door DiegoArmandoMaradona op 29-03-2012 11:41:17 ]
DiegoArmandoMaradonadonderdag 29 maart 2012 @ 11:36
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=75857

Zoiets zou ook kunnen, dan heb je 2 jonge keepers met een Nederlands paspoort die waarschijnlijk aan elkaar gewaagd zullen zijn.
DiegoArmandoMaradonadonderdag 29 maart 2012 @ 16:39
http://www.ijshockey.com/(...)-door-naar-kemphanen

Vraag me af of het logisch is, logisch zou ook kunnen zijn dat ze weer teruggaan naar hun club al weet ik niet hoe vaak ze trainen als ze bij zowel CTO als bij de Kemphanen, als dat wezenlijk meer is zullen de meeste spelers wel voor Eindhoven kiezen, of de eerdere club moet met de geldbuidel gaan wapperen.

Lijkt me dat Vincent, Niko, Kars en Van Schagen sws wel terug zullen keren
DiegoArmandoMaradonadonderdag 29 maart 2012 @ 16:45
Spelers van het CTO die voor de kemphanen speelden

Stempher - Zoetermeer
Donders - Tilburg
Marx - Geleen
Messie - Utrecht
Hansen - Amsterdam
Bless - Nijmegen
Knoren - Geleen

Vooral voor Marx en Knoren zal ook wel gelden dat ze naar Geleen kunnen, als ze meekunnen op eredivisie niveau. Levert toch weer 8 punten op.
MutedFaithdonderdag 29 maart 2012 @ 16:48
Ergo, er gebeurd precies waar vooraf iedereen bang voor was en waarvan 't CTO en de NIJB altijd beweerd hebben dŠt 't niet zou gebeuren. Talenten worden overal vandaan gehaald voor 't CTO en 't is Eindhoven dat daar de vruchten van plukt.

Doordat spelers van buiten Eindhoven voor trainingen etc altijd in Eindhoven zijn kunnen ze uiteraard niet meetrainen met een eredivisieteam elders. De kans dat een speler van 't CTO dus tijdens, of vlak na, zijn tijd bij 't CTO bij de Eindhoven Kemphanen terecht komt cq blijft hangen is daardoor vele malen groter dan de kans dat deze speler terug gaat naar de club waar hij vandaan komt.

Voor de korte termijn ontwikkeling van zo'n jongen natuurlijk hartstikke leuk, maar voor 't ijshockey in Nederland op langere termijn zeker een probleem.
DiegoArmandoMaradonadonderdag 29 maart 2012 @ 16:59
Hoe regelen ze dat nu overigens het organisatorische? iedere dag een andere ouder met een auto vol vanuit Geleen, A'dam, Nijmegen of Den Haag of gaan die daar op school/pleegouders/kamers?

Neem aan dat de meeste nu naar MBO/HBO/Uni gaan, dan zal wel gekozen worden voor het beste onderwijs lijkt me
DiegoArmandoMaradonadonderdag 29 maart 2012 @ 19:18
Persbericht NIJB 29 maart 2012

CTO ijshockey talenten naar Eredivisie

Een aantal talentvolle ijshockeyers van het Centrum voor Topsport en Onderwijs zal komend seizoen in de Eredivisie actief zijn voor de Eindhoven Kemphanen. Hiermee zetten de jeugdige, Nederlandse spelers, die de afgelopen jaren in de Eerste Divisie uitkwamen, een volgende stap in hun ijshockeyloopbaan.

Eindhoven Kemphanen zal in het nieuwe ijshockey seizoen een kern hebben van Nederlandse spelers, aangevuld met een beperkt aantal imports. Deze imports zullen door hun coachende rol, de Nederlandse talenten zowel technisch als tactisch sterker maken.

Dit alles is het gevolg van de nauwe samenwerking tussen de Nederlandse IJshockey Bond, CTO-Eindhoven en Stichting Top IJshockey Eindhoven om talentontwikkeling verder inhoud geven. Door deze samenwerking zal de NIJB en CTO-Eindhoven voor een belangrijk deel bepalend worden voor het technisch beleid van Stichting Top IJshockey Eindhoven.

Sinds september 2009 participeert de Nederlandse IJshockey Bond in het Centrum voor Topsport en Onderwijs in Eindhoven. Circa 30 talentvolle ijshockeyers vanaf 15 jaar, uit geheel Nederland, trainen 8 keer per week en wonen en studeren/werken ook in de Brabantse stad. Deze jonge ijshockeyers hebben zich in 2010 verenigd in het CTO-talententeam Eindhoven High Techs en doen mee in de Eerste Divisie. De ontwikkeling van deze talenten gaat snel. Het eerste jaar Eerste Divisie werd afgesloten met een 7e plaats in de competitie, maar een jaar later werd de finale van de play-offs al gehaald.

Het bestuur van de Stichting Top IJshockey Eindhoven en haar vele vrijwilligers faciliteren de Eindhoven High Techs, dat is neergezet als een ontwikkelingsteam. In de ontwikkelingslijn is een aantal spelers toe aan een volgende stap. Ook hier gaat de stichting een platform bieden door CTO-talenten op te nemen in het Eredivisieteam; Eindhoven Kemphanen. Met een meer prestatief karakter dan de Eindhoven High Techs, maar waarbij de ontwikkeling van de Nederlandse ijshockeyspeler en daarmee het Nederlands ijshockey centraal staat. Ook wordt er plaats gemaakt om de doorstroom van onderaf verder mogelijk te maken binnen de Eindhoven High Techs. CTO-spelers moeten vanuit hun status tot de leeftijd van 22 jaar in Eindhoven spelen en kunnen later spelbepalende spelers worden bij diverse clubs in zowel binnen- als buitenland.

Voor de NIJB is dit een volgende stap in de langjarige termijn visie van centrale talentontwikkeling, waarbij het CTO-Eindhoven steeds meer de Nederlandse verenigingen en clubs gaan dienen door spelers op te leiden voor het Nederlands ijshockey. Tevens wordt een platform geboden waar Nederlandse coaches en trainers worden opgeleid. Daarnaast kunnen de verenigingen gebruik maken van de trainingsprogramma’s van het CTO-ijshockey en worden verenigingen uitgenodigd om kennis te vergaren en om kennis te delen, met als doel om het Nederlands ijshockey op termijn gezamenlijk naar een hoger niveau te krijgen. Daarnaast zijn plannen in ontwikkeling om vanuit de NIJB de regionale talentontwikkeling verder vorm en inhoud te geven door talenten vanaf 5-6 jaar tot en met 15 jaar te laten deelnemen in regionale talentcentra in bijvoorbeeld Noord, West, Oost en Zuid. Vanaf 15 jaar kunnen deze talenten dan weer doorstromen naar het CTO in Eindhoven.

De gekozen weg is vooral een weg van veel geduld. Niet gericht op korte termijn succes, maar op lange termijn conform voorbeelden van andere kleinere ijshockeylanden die hier succesvol in zijn gebleken.
DiegoArmandoMaradonadonderdag 29 maart 2012 @ 19:19
8 keer trainen met CTO, 3 keer met het eerste, 50 a 60 wedstrijden per seizoen eventueel nog rond de 10 wedstrijden met oranje

Dat zijn veel trainingsuren :)
DiegoArmandoMaradonavrijdag 30 maart 2012 @ 09:54
http://www.ijshockey.com/(...)-geen-nardo-en-steve

Jammer dat Nagtzaam en Mason er niet bij zijn, vooral als je bedenkt dat al een jaar bekend is dat er een WK aankomt, lijkt me dat je daar ook op kan participeren

Ben benieuwd of Bruijsten een profcontract kan afdwingen in NA, anders moet een contract elders in Europa zeker lukken
Leatherfacevrijdag 30 maart 2012 @ 10:11
Jammer van Nagtzaam en Mason, maar in ieder geval Dalhuisen en Bruijsten. :)
Leatherfacevrijdag 30 maart 2012 @ 10:13
Brandasu en Jamie Schaafsma erbij, ook leuk. :)
nattermannzaterdag 31 maart 2012 @ 01:44
HYS THE HAGUE RAAKT MATT KORTHUIS KWIJT AAN AUSTRALISCHE CLUB
quote:
De Nederlandse Canadees Matt Korthuis verruilt HYS The Hague voor een avontuur in AustraliŽ.

korthuis-2.jpg

Korthuis, die sinds 2007 voor de Haagse ijshockeyclub speelde, vertrekt naar Melbourne Ice. Zijn periode in Den Haag was zeer succesvol, zo werd hij onder meer twee keer kampioen van Nederland en won hij afgelopen seizoen de beker.

Door: Jimi van den Berg
Fotografie: Patrick Dolkens

De aanvaller, die vorige week naast titelprolongatie greep, was in Den Haag geliefd door zijn vele doelpunten en zijn tomeloze inzet. De 30-jarige Nederlander, is geboren in Saskatoon in Canada. In 2007 verruilde hij Amstel Tijgers voor HYS The Hague, nadat hij daarvoor al voor onder meer de Nijmegen Devils en de Friesland Flyers had gespeeld.

De voorzitter van zijn nieuwe club, Andy Lamrock, is in zijn nopjes met het aantrekken van Korthuis. ‘’Matt is een echte leider en was de laatste paar seizoenen aanvoerder van HYS The Hague. Hij heeft ze meerdere kampioenschappen bezorgt, waardoor hij aan onze club een element toe voegt die ons op de weg naar het kampioenschap nummer 3 moet brengen.’’

‘’Matt is een power forward met een zeer groot lichaam en heeft een vergelijkbaar scorend vermogen als Jason Baclig. Matt maakt de voorhoede zoveel sterker en we kijken er echt naar uit om Matt en zijn vrouw komende winter hier te settelen,’’ aldus de dolblije voorzitter. Melbourne Ice staat momenteel eerste in de Australische competitie.
Bron
nattermannzaterdag 31 maart 2012 @ 01:47
Morgenmiddag de huldiging van onze kampioenen.

Krijg nog steeds kippenvel bij het bekijken van de diverse filmpjes die op het internet circuleren. Wat een top-avond was dat.
sp3czaterdag 31 maart 2012 @ 01:47
dat hij in Australie gaat spelen wil niet zeggen dat hij volgend jaar niet terug komt natuurlijk :)

is het een idee om de Australische competitie te gaan volgen op fok! tijdens de veelste warme en saaie zomermaanden?
sp3czaterdag 31 maart 2012 @ 01:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2012 01:47 schreef nattermann het volgende:
Morgenmiddag de huldiging van onze kampioenen.

Krijg nog steeds kippenvel bij het bekijken van de diverse filmpjes die op het internet circuleren. Wat een top-avond was dat.
terrecht _O_
nattermannzaterdag 31 maart 2012 @ 02:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2012 01:47 schreef sp3c het volgende:
dat hij in Australie gaat spelen wil niet zeggen dat hij volgend jaar niet terug komt natuurlijk :)

is het een idee om de Australische competitie te gaan volgen op fok! tijdens de veelste warme en saaie zomermaanden?
Ik stem voor :7
sp3czaterdag 31 maart 2012 @ 02:24
goed plan ^O^ ik zal morgen (of zondag eerder :') ) is een OP bij elkaar researchen *O*
DiegoArmandoMaradonazaterdag 31 maart 2012 @ 09:51
Jammer vooral dat hij niet beschikbaar is voor oranje, terwijl het wel kan
Leatherfacezaterdag 31 maart 2012 @ 10:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2012 02:01 schreef nattermann het volgende:

[..]

Ik stem voor :7
Lijkt me wel leuk inderdaad. :) Tony Demelinne speelde er vorige zomer ook, ik geloof voorheen ook Marcel Kars. :)
DiegoArmandoMaradonazaterdag 31 maart 2012 @ 11:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2012 10:49 schreef Leatherface het volgende:

[..]

Lijkt me wel leuk inderdaad. :) Tony Demelinne speelde er vorige zomer ook, ik geloof voorheen ook Marcel Kars. :)
Smulders ook en verder veel imports

Trivia: Welke 2 Aussies speelden in Nederland?
Leatherfacezaterdag 31 maart 2012 @ 12:05
Matthew Ezzy, die goalie van Utrecht toch?

Andere zou ik niet weten.
DiegoArmandoMaradonazaterdag 31 maart 2012 @ 13:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2012 12:05 schreef Leatherface het volgende:
Matthew Ezzy, die goalie van Utrecht toch?

Andere zou ik niet weten.
Joshua Harding voor Heerenveen
Gezichtzaterdag 31 maart 2012 @ 16:20
De Eaters werden vandaag gehuldigd in het centrum van Geleen, heb er helaas niet bij kunnen zijn.
DiegoArmandoMaradonazaterdag 31 maart 2012 @ 17:47
CTO deelname zal toch wel eindigen als je niet meer voor de onder 18 of 20 kan uitkomen?
nattermannzaterdag 31 maart 2012 @ 20:15
557244_201196953323556_100002997573630_336343_683375006_n.jpg

Aardig druk vanmiddag tijdens de huldiging op de markt hier in Geleen.
sp3czaterdag 31 maart 2012 @ 20:28
gaaf!

Geleen zou dat Europees toernooitje weer naar Nederland moeten halen, wat een feest zou dat zijn *O*
Leatherfacezaterdag 31 maart 2012 @ 20:51
Nederlandse U18 staat met 1-4 achter tegen de Koreanen.

Hier te volgen. http://www.omroplive.nl/iishockey
DiegoArmandoMaradonazaterdag 31 maart 2012 @ 22:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2012 20:28 schreef sp3c het volgende:
gaaf!

Geleen zou dat Europees toernooitje weer naar Nederland moeten halen, wat een feest zou dat zijn *O*
Is alleen niet echt interessant, wordt pas in de 3e ronde echt interessant
DiegoArmandoMaradonazaterdag 31 maart 2012 @ 22:28
Go Holland :)
DiegoArmandoMaradonazaterdag 31 maart 2012 @ 22:34
Helaas, 4-3 verloren, laatste 7 minuten waren ze veel beter, keeper van Korea pakte er een paar hele goede schoten uit.

Wie is die Mike overigens?
Leatherfacezaterdag 31 maart 2012 @ 23:13
Michael Nason, co-commentator naast Justin Bekkering.
DiegoArmandoMaradonazaterdag 31 maart 2012 @ 23:20
Dat commentaar van Justin Bekkering was best grappig
JJ76zaterdag 31 maart 2012 @ 23:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2012 20:15 schreef nattermann het volgende:
[ afbeelding ]

Aardig druk vanmiddag tijdens de huldiging op de markt hier in Geleen.
gisteren een super kampioensfeestje met spelers en fans in Geleen. Vandaag met een kater van gisteren naar de officiele huldiging. pfff was zwaar maar geweldig. Nu zit het seizoen er echt op voor de Eaters. Duurt nog lang voor het seizoen weer gaat beginnen. -O-
Leatherfacezaterdag 31 maart 2012 @ 23:22
Ach, binnenkort playoffs in de NHL. ;)

En we hadden al besloten dat we de Australische competitie gaan volgen. 8-)
DiegoArmandoMaradonazondag 1 april 2012 @ 18:03
Big shot by Big Baker _O_
sp3czondag 1 april 2012 @ 19:15
ja commentaar vond ik wel leuk, beat him like a rented mule _O-

jammer dat 'Mike' wegviel in de derde periode, en jammer van de einduitslaag maar het zag er best goed uit hier en daar :Y
DiegoArmandoMaradonazondag 1 april 2012 @ 21:44
Zijn ze nu eigenlijk uitgeschakeld?

Best raar overigens dat JP Brabander in Sofia is, heeft toch regelmatig de Belgische spelers gefloten
sp3czondag 1 april 2012 @ 22:18
volgens mij kan het tehnisch gezien nog maar ik zie het niet gebeuren, teveel onnodig puckverlies ook, moet je tegen de Litouwers of de Roemenen niet proberen gok ik

maar de wedstrijd van gister zal ook nog in de benen hebben gezeten
DiegoArmandoMaradonazondag 1 april 2012 @ 22:23
Hebben die anderen ook last van natuurlijk
sp3czondag 1 april 2012 @ 22:32
true

als ze zo spelen als vandaag geef ik ze niet zo heel veel kans iig
plekje vast proberen te houden en volgend jaar beter
DiegoArmandoMaradonazondag 1 april 2012 @ 22:33
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 22:32 schreef sp3c het volgende:
true

als ze zo spelen als vandaag geef ik ze niet zo heel veel kans iig
plekje vast proberen te houden en volgend jaar beter
Jammer dat CTO er nog niet echt uitkomt, maar ook elders zullen ze wel CTO'en
sp3czondag 1 april 2012 @ 22:55
te vroeg om er wat over te zeggen denk ik en als je nu ziet dat ze allemaal (of iig de toppers) bij Kemphanen terechtkomen denk ik niet dat het een lang leven gaat krijgen

misschien tijd voor een soort draft systeem

kunnen de minder vermogende clubs hun CTO draft picks (en punten voor eigen kweek bv) verkopen aan bv een Tilburg of Den Haag, dat zou de kwaliteit van de competitie op den duur verbeteren

ipv kijken wat de korfballers doen zou men op stage moeten gaan bij de Amerikanen, die doen dat graag ... behandelen je ook echt als een koning als je daar gaat kijken hoe zij dingen doen
DiegoArmandoMaradonazondag 1 april 2012 @ 23:01
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 22:55 schreef sp3c het volgende:
te vroeg om er wat over te zeggen denk ik en als je nu ziet dat ze allemaal (of iig de toppers) bij Kemphanen terechtkomen denk ik niet dat het een lang leven gaat krijgen

misschien tijd voor een soort draft systeem

kunnen de minder vermogende clubs hun CTO draft picks (en punten voor eigen kweek bv) verkopen aan bv een Tilburg of Den Haag, dat zou de kwaliteit van de competitie op den duur verbeteren

ipv kijken wat de korfballers doen zou men op stage moeten gaan bij de Amerikanen, die doen dat graag ... behandelen je ook echt als een koning als je daar gaat kijken hoe zij dingen doen
Denk dat de Amerikanen in Nederland moeten leren korfballen :)

CTO vind ik prima, al is het wel jammer dat er nu een bom onder geplaatst wordt doordat de beste spelers nu voor de EK gaan spelen, maar er lijkt me dat er nauwelijks andere mogelijkheden zijn, die spelers van 18-19 moeten gewoon naar de eredivisie

Maar het lijkt me dat de spelers die klaar zijn voor het eerste ook gewoon een aanbieding aanvaarden van hun thuisclub, is allemaal toch makkelijker te managen.
sp3czondag 1 april 2012 @ 23:08
heel de wereld zou hier moeten leren korfballen als het een leuke sport was _O-

maar ik weet het niet joh met dat CTO
het idee is prachtig maar de uitvoering snap ik niet zo goed ... ik snap dat ze er bij de bond en bij Kemphanen blij van worden maar als ik de penningmeester van bv Amsterdam was zou ik er niet vrolijk van worden
DiegoArmandoMaradonazondag 1 april 2012 @ 23:09
Tilburgse jongens die zich bij de EK hebben ontwikkeld

Hagemeijer - 49 wedstrijden
Vd Heuvel - 84 wedstrijden
Maas - 78 wedstrijden
Mellissant - 109 wedstrijden

Tilburgse jongens kiezen over het algemeen voor een andere route of blijven in Tilburg, maar het lijkt me alleen maar goed dat die spelers zich ontwikkelen op eredivisieniveau
DiegoArmandoMaradonazondag 1 april 2012 @ 23:12
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 23:08 schreef sp3c het volgende:
heel de wereld zou hier moeten leren korfballen als het een leuke sport was _O-

maar ik weet het niet joh met dat CTO
het idee is prachtig maar de uitvoering snap ik niet zo goed ... ik snap dat ze er bij de bond en bij Kemphanen blij van worden maar als ik de penningmeester van bv Amsterdam was zou ik er niet vrolijk van worden
Amsterdam heeft nauwelijks spelers afgestaan, denk dat trainen onder Schaafsma en Berteling aanspreekt.

Het idee is makkelijk, krijg alle talentvolle jongens in Den Bosch of Eindhoven op school en laat ze 8 Š 10 keer in de week samen trainen en samen in de competitie spelen.

Andere optie zou zijn geweest om de spelers bij Eindhoven te laten trainen en bij hun oude club laten spelen, maar zo spelen ze weer niet zo veel samen.

CTO spelers wonnen bijna het kampioenschap in de eerste divisie dus het zal best succesvol zijn
sp3czondag 1 april 2012 @ 23:17
maar de clubs betalen toch mee?

alleen Eindhoven haalt rendement uit die investering op deze manier
DiegoArmandoMaradonazondag 1 april 2012 @ 23:18
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 23:17 schreef sp3c het volgende:
maar de clubs betalen toch mee?

alleen Eindhoven haalt rendement uit die investering op deze manier
Nee, ouders, staat, gemeente en sponsors
MutedFaithmaandag 2 april 2012 @ 08:06
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 23:18 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Nee, ouders, staat, gemeente en sponsors
En de NIJB, en dus de clubs.
DiegoArmandoMaradonamaandag 2 april 2012 @ 08:29
Ok, maar het plan lijkt me prima, beter dan zoals het eerder ging.

Volgens mij kunnen de clubs ook gewoon de spelers terughalen, denk dat ze toch voor de meeste kans op speeltijd gaan en dan lijkt me dat de thuisclub altijd een streepje voor heeft

Sws is de keuze aan de spelers/ouders lijkt me
MutedFaithmaandag 2 april 2012 @ 09:21
Als clubs de speler terug willen halen betekent dat dat ze:

- moeten stoppen met trainen bij het CTO, en mee moeten trainen bij het team waar ze gaan spelen;
of
- niet mee kunnen trainen met 't team waar ze gaan spelen, door de verplichtingen bij het CTO.

Bij Kemphanen combineert 't makkelijker, de CTO-spelers zijn toch al in Eindhoven en trainingen vallen niet tegelijk.

In theorie zouden spelers dus best voor hun eigen club kunnen gaan spelen, naast hun deelname aan 't CTO. In de praktijk is dat toch een stuk lastiger.
DiegoArmandoMaradonamaandag 2 april 2012 @ 10:01
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 09:21 schreef MutedFaith het volgende:
Als clubs de speler terug willen halen betekent dat dat ze:

- moeten stoppen met trainen bij het CTO, en mee moeten trainen bij het team waar ze gaan spelen;
of
- niet mee kunnen trainen met 't team waar ze gaan spelen, door de verplichtingen bij het CTO.

Bij Kemphanen combineert 't makkelijker, de CTO-spelers zijn toch al in Eindhoven en trainingen vallen niet tegelijk.

In theorie zouden spelers dus best voor hun eigen club kunnen gaan spelen, naast hun deelname aan 't CTO. In de praktijk is dat toch een stuk lastiger.
Voor de ouders lijkt me de keuze zo gemaakt, of 4 keer in de week 200 km rijden of een andere constructie regelen met de hulp van CTO
DiegoArmandoMaradonamaandag 2 april 2012 @ 10:03
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 10:01 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Voor de ouders lijkt me de keuze zo gemaakt, of 4 keer in de week 200 km rijden of een andere constructie regelen met de hulp van CTO
CTO helemaal loskoppelen aan EK kan ook, maar kan me niet voorstellen dat je dat financieel kan verantwoorden, volgens de huidige regels van de NIJB mag het nog geen eens
nattermanndinsdag 3 april 2012 @ 00:37
Mensen, ik mis de eredivisie ijshockey nu al gigantisch ;(

[ Bericht 34% gewijzigd door nattermann op 03-04-2012 02:26:29 ]
nattermanndinsdag 3 april 2012 @ 00:38
Kan iemand trouwens uitleggen (of wellicht is die ergens te vinden?) wat dat CTO-gebeuren precies inhoudt?

Laatmaar, staat in dit topic al uitgelegd. Beter kijken :7

Ik volg het ijshockey in Nederland nu sinds 3 jaar maar af en toe snap ik er geen flikker meer van :')
DiegoArmandoMaradonadinsdag 3 april 2012 @ 12:10
Mexico - Belgium 2:9 (0:5, 1:1, 1:3)

0:1 - 02.56 Vincent Morgan (M. Morgan, de Herdt)
0:2 - 04.25 Olivier Roland (V. Morgan)
0:3 - 06.04 Dries Leirs (Geerts, B. Vercammen)
0:4 - 19.35 Vincent Morgan(2) (M. Morgan, de Herdt)
0:5 - 19.57 Olivier Roland(2) (V. Morgan, M. Morgan)

1:5 - 22.38 Julian Ramirez
1:6 - 26.11 Jens Engelen (Vroemans)

1:7 - 40.19 Olivier Roland(3) (V. Morgan, de Herdt)
1:8 - 43.51 Mitch Morgan (Roland)
2:8 - 47.14 Carlos Gomez (Al. Cervantes, Ad. Cervantes) PP1
2:9 - 56.24 Olivier Roland(4) (M. Morgan)

PIM: 1x2 - 5x2
SOG: 30-47
Att: 65
Goalkeepers: Alfonso de Alba 38/47 - Bjorn Steijlen 28/30
Ref: Vladimir Proskurov (BLR) Linesmen: David Perduv (SRB), Florian Widmann (AUT)

Bouchard, Vincent en Mitch meteen 5 punten, Niki 3 punten

Ben toch wel benieuwd of die 3 volgend jaar in Nederland spelen, lijkt me dat ze daar wat beter kunnen verdienen en importwaardig zijn ze sws

Vandaag tegen Bulgarije, dat moet ook lukken, wsl gaat China de eerste 2 wedstrijden winnen, dat zal wel een serieuze concurrent zijn

[ Bericht 9% gewijzigd door DiegoArmandoMaradona op 03-04-2012 12:17:30 ]
DiegoArmandoMaradonadinsdag 3 april 2012 @ 12:31
http://westislandgazette.(...)bantamaahockey/27697

Gewoon volgend jaar oproepen voor de onder 18 lijkt me, dan is hij 16 jaar en 1 maand. De jongste speler van het huidige team is 16 jaar 6 maanden, maar op het niveau dat hij speelt moet hij als jonge 16 jarige het wel kunnen opnemen tegen jongens die 17/18 zijn

Is hij ook meteen niet meer speelgerechtigd voor mogelijk Canada of de VS

Hij is met zijn team nationaal kampioen bij de onder 14 geworden in de VS

[ Bericht 3% gewijzigd door DiegoArmandoMaradona op 03-04-2012 12:40:04 ]
MutedFaithdinsdag 3 april 2012 @ 13:03
Mooie eerste lijn daar bij de belgen, met Morgan, Morgan, Bouchard, de Herdt en Engelen.

Vandaag om 18.00 uur is wedstrijd twee, tegen Bulgarije.
DiegoArmandoMaradonadinsdag 3 april 2012 @ 13:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 13:03 schreef MutedFaith het volgende:
Mooie eerste lijn daar bij de belgen, met Morgan, Morgan, Bouchard, de Herdt en Engelen.

Vandaag om 18.00 uur is wedstrijd twee, tegen Bulgarije.
Om 19.00 speelt Oranje onder 19, nu maar een keer winnen, dan kunnen ze met veel geluk nog promoveren :)
DiegoArmandoMaradonadinsdag 3 april 2012 @ 19:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 12:31 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
http://westislandgazette.(...)bantamaahockey/27697

Gewoon volgend jaar oproepen voor de onder 18 lijkt me, dan is hij 16 jaar en 1 maand. De jongste speler van het huidige team is 16 jaar 6 maanden, maar op het niveau dat hij speelt moet hij als jonge 16 jarige het wel kunnen opnemen tegen jongens die 17/18 zijn

Is hij ook meteen niet meer speelgerechtigd voor mogelijk Canada of de VS

Hij is met zijn team nationaal kampioen bij de onder 14 geworden in de VS
Bij Litouwen speelt een 14 jarige speler mee, gemiste kans dus om Sprong niet op te roepen.

Zijn vader was de financier van het Turijn 2006 project dus voor Nederland spelen lijkt me wel een serieuze optie :)
DiegoArmandoMaradonadinsdag 3 april 2012 @ 19:48
7-0 voor Belgie, helaas update IIHF.com nauwelijks
MutedFaithwoensdag 4 april 2012 @ 11:58
Eindstand 14-3, in 't voordeel van de Belgen.

De derde periode heeft de vierde lijn veelvuldig het ijs gezien en heeft Kevin van Looveren plaats mogen nemen in 't doel.

Ziet er goed uit voor de Belgen zo! Nu stond goud sowieso wel op 't programma, maar je moet 't dan toch nog altijd maar waar zien te maken.

Nederlandse U18 heeft met 3-2 verloren van KroatiŽ. Waar voor het tournooi nog geroepen werd dat een medaille zo goed als zeker was en een gouden plak de doelstelling was, mogen ze nu blij zijn als ze zich weten te handhaven in deze poule.
DiegoArmandoMaradonawoensdag 4 april 2012 @ 12:18
Heel blij denk ik
MutedFaithdonderdag 5 april 2012 @ 09:34
En door de winst van de Britten, en 't eigen verlies tegen RoemeniŽ is degradatie niet meer te voorkomen.

Jammer. En een hele deceptie voor iedereen eromheen, vooral nadat Vullers vooraf aan 't tournooi nog op TV riep dat goud zo goed als zeker was..
Gezichtdonderdag 5 april 2012 @ 13:20
Gisteravond laatste 30 minuten van Nederland - Litouwen U18 nog gekeken, erg jammer dat Litouwen nog langszij kwam.
Gezichtwoensdag 11 april 2012 @ 15:19
En ook de oranjedames beginnen niet goed in Hull...
Leatherfacewoensdag 11 april 2012 @ 15:44
Nope. Benieuwd of ons herenteam het vanaf komend weekend beter doet. In ieder geval met Mike Dalhuisen en Mitch Bruijsten erbij.
Leatherfacedonderdag 12 april 2012 @ 17:46
Jamie Schaafsma en Brandasu hebben afgemeld. :{

Schaafsma omdat hij op zijn kind moet passen nu zijn vrouw een andere baan heeft en Michael Brandasu kan niet omdat Stavanger Oilers nog in de race is voor het Noors kampioenschap.
Leatherfacedonderdag 12 april 2012 @ 17:47
Oranjedames hebben trouwens van ItaliŽ gewonnen: 5-0. :s)

Lijfsbehoud misschien toch mogelijk. :)
nattermanndonderdag 12 april 2012 @ 23:30
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2012 09:34 schreef MutedFaith het volgende:
En door de winst van de Britten, en 't eigen verlies tegen RoemeniŽ is degradatie niet meer te voorkomen.

Jammer. En een hele deceptie voor iedereen eromheen, vooral nadat Vullers vooraf aan 't tournooi nog op TV riep dat goud zo goed als zeker was..
Volgens mij zag ik je vandaag lopen bij de Jumbo :7
Leatherfacevrijdag 13 april 2012 @ 09:07
Morgen naar Polen voor het WK! :)

Hopelijk zit het podium erin. Met die afzeggingen zal dat een lastige klus worden, maar we houden hoop. :)
Leatherfacevrijdag 13 april 2012 @ 09:12
De definitieve selectie van Nederland is als volgt:

quote:
Definitieve selectie Oranje bekend

Bondscoach Larry Suarez heeft zijn definitieve selectie voor het WK in Polen bekendgemaakt. Het team bevat met Joy Turpijn en Jurryt Smid twee WK-debutanten. Martijn Oosterwijk is de tweede doelman.

Ten opzichte van het team dat eerder afreisde naar TsjechiŽ voor het trainingskamp vallen defensief alleen de geblesseerde Mike Overweg en de nog met zijn club actieve Michael Brandasu af. Aanvallend hebben Ritchie van Hulten en Jeffrey Melissant de laatste schifting niet overleefd, naast Jamie Schaafsma die heeft afgezegd. Opvallend is dat Joy Turpijn, bij zijn club Amsterdam aanvaller, als verdediger is geselecteerd.

Jurryt Smid speelde al eerder voor Oranje, maar moest vorig jaar vanwege een hersenschudding het WK in Boedapest aan zicht voorbij laten gaan. Voor hem wordt het dus ook zijn eerste kampioenschap met Oranje. Ten opzichte van het team in Boedapest zijn nu doelmannen Phil Groeneveld en Tomislav Hrelja niet meer bij het team, evenals verdediger Erik Tummers (geblesseerd) en aanvallers Bob Teunissen (niet beschikbaar), Casey Vanschagen, Jamie Schaafsma en Sander Dijkstra.

Voor het Haagse duo Marco Postma en Jan Jaap Natte is het komende kampioenschap een terugkeer in Oranje. Dat geldt ook voor Mitch Bruijsten, die vorig jaar vanwege studieredenen ontbrak bij het WK in Hongarije.

Oranje opent het toernooi in het Poolse Krynica zondagmiddag om half vijf tegen RoemeniŽ. een dag later staat de ontmoeting met de nationale ploeg van AustraliŽ op het programma. Andere tegenstanders zijn Polen, Litouwen en Zuid-Korea. Het Nederlands team reist vanmorgen met de bus vanuit TsjechiŽ naar Krynica.

Goalies: Ian Meierdres, Martijn Oosterwijk, Reserve: Fabian Schotel

Verdediging: Jordy van Oorschot, Nick de Jong, Mike Dalhuisen, Bjorn Willemse, Jurryt Smid, Joy Turpijn, Wesley Hendriks

Aanvallers: Ivy van den Heuvel, Lars van Sloun, Ronald Wurm, Jan-Jaap Natte, Mitch Bruijsten, Levi Houkes, Peter van Biezen, Kevin Bruijsten, Marcel Kars, Marco Postma, Mickey Bastings, Diederick Hagemeijer, Tony Demelinne

Bron: IJshockey.com
Hopen dat Ian gaat knallen.
MutedFaithvrijdag 13 april 2012 @ 10:47
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 23:30 schreef nattermann het volgende:

[..]

Volgens mij zag ik je vandaag lopen bij de Jumbo :7
Dat zou goed kunnen..
nattermannmaandag 16 april 2012 @ 02:01
Eimers verlaat de Eaters en gaat naar Heerenveen, David Burgess en Mike Looby tekenen voor nog een jaar bij Geleen.
admiraal_anaalmaandag 16 april 2012 @ 02:14
Binnenkort groot nieuws in ijshockeyland, meer kan ik niet zeggen :X
Gezichtmaandag 16 april 2012 @ 13:39
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 02:01 schreef nattermann het volgende:
Eimers verlaat de Eaters en gaat naar Heerenveen, David Burgess en Mike Looby tekenen voor nog een jaar bij Geleen.
Erg jammer, maar vroeg of laat zal iedereen zijn eigen weg inslaan. Ben eens benieuwd naar de nieuwe coach. Wens Chris het beste met Flyers, en ik denk dat dat ook wel goed gaat komen. Wellicht nog een ploeg die mee kan doen om de prijzen en het volgend seizoen nůg spannender kan gaan worden. :)


quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 02:14 schreef admiraal_anaal het volgende:
Binnenkort groot nieuws in ijshockeyland, meer kan ik niet zeggen :X
:o Nu ben ik benieuwd.
Leatherfacedinsdag 17 april 2012 @ 17:29
Ik zit nu al een paar dagen in Polen.

Beste start voor Oranje in jaren, lijkt me. Nederland gisteren erg dominant tegen de Aussies. De lijn met de gebroeders Bruijsten en Hagemeijer is een leuke. :)

Die Mitch Bruijsten is een beer van een vent zeg. :D Hij stond naast Kevin. Nu is Kevin al een forse jongen, maar hij verbleekt bij Mitch. Alleen al die borstkas en armen. :o
Leatherfacedinsdag 17 april 2012 @ 17:32
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 02:14 schreef admiraal_anaal het volgende:
Binnenkort groot nieuws in ijshockeyland, meer kan ik niet zeggen :X
Gok, Andre trekt zich terug?

Njah, hij staat erom bekend wispelturig te zijn. Maar even goed verandert ie al snel weer van gedachten indien hij een terugtreden overweegt.
Gezichtdinsdag 17 april 2012 @ 19:43
Lijkt me ook eens leuk, een keer naar een WK te gaan. Alleen is er buiten de wedstrijden van Polen niet veel animo geloof ik, of heb ik het dan bij het verkeerde eind? De tribunes zagen behoorlijk leeg uit op de stream van afgelopen zondag.
Leatherfacedinsdag 17 april 2012 @ 20:09
Alleen bij de wedstrijden van Polen is het nagenoeg volle bak.

Bij de overige wedstrijden, inclusief die van Nederland, zit het stadion nagenoeg leeg. Ze hebben wat schoolklassen uitgenodigd om het stadion dan nog enigszins te vullen. En die kinderen zitten dan in Australische, Koreaanse, Nederlandse, Litouwse en Roemeense kleuren op de tribune.
Leatherfacedinsdag 17 april 2012 @ 20:11
Wel een mooie hal hier in Krynica. Tribunes rondom en vooral een heel hoog plafond.

Krynica is trouwens een wat slaperig skidorpje in de bergen, vlakbij de grens met Slowakije. ik heb ruim drie uur in de trein gezeten vanaf de luchthaven van Krakow naar Nowy Sacz. Het laatste stukje van Nowy Sacz naar Krynica deed ik met de taxi.
Leatherfacedinsdag 17 april 2012 @ 20:26
En natuurlijk is er wat familie van spelers. Ik sprak gisteren kort met de moeder van JJ Natte. Charles Houkes (vader van Levi) schijnt er ook te zijn, maar die heb ik nog niet gezien.
Leatherfacewoensdag 18 april 2012 @ 12:25
Vandaag Polen - Nederland.
Gezichtdonderdag 19 april 2012 @ 15:48
En zo blijkt maar dat Polen inderdaad iets te hoog gegrepen is... Alhoewel we het ze volgens mij wel een stuk lastiger hebben kunnen maken dan Polens vorige tegenstanders. Ben benieuwd wat we er straks tegen Zuid-Korea van bakken. Hopen op een livestream!
Leatherfacevrijdag 20 april 2012 @ 08:38
Njah, Nederland had best aardige kansen. Onder meer Hagemeijer en Van Sloun mochten wel scoren tegen Polen. Op zich was Polen wel de betere ploeg. Grote delen van de wedstrijd waren ze constant in het Nederlandse vak.

Het is jammer dat Willemse puckverlies leed en dat daardoor shorthanded de 3-0 viel. Evengoed werd het 2-2 en je weet niet hoe het dan was gelopen.
Leatherfacevrijdag 20 april 2012 @ 08:42
Frustrerende nederlaag in overtime tegen de Koreanen.

Schot van Ivy dat misgaat en onderschept wordt: 1-1. Een verdedigingsfout zorgde vervolgens voor 1-2 voor de Koreanen. Nederland dwingt vervolgens toch een OT af en is daarin vrijwel constant in de aanval, raakt plots Marco Postma de puck kwijt waardoor die Koreanen scoren.

Zilver laten liggen, maar in ieder geval brons. Dat is sinds 2005 ook niet meer voorgekomen.
Leatherfacemaandag 23 april 2012 @ 10:37
Uiteindelijk afgesloten met een riante 7-1 overwinning op een Litouwse ploeg die kennelijk de avond ervoor het op een zuipen zette.

Brons is jaren niet voorgekomen, maar er had meer ingezeten. Dit was misschien wel dť kans om te promoveren.

Polen liet zich ook lelijk het kaas van het brood eten door de Koreanen. Ik heb nog nooit zo vaak het woord 'kurwa' in een minuut tijd gehoord.
Leatherfacemaandag 23 april 2012 @ 11:30
Volgend jaar is het WK 1B misschien in de OekraÔne. Benieuwd of ik er dan ook bij ben. B-)

Weekje Kiev of Odessa lijkt me nog wel leuk. :)
Gezichtwoensdag 25 april 2012 @ 17:31
Akim Ramoul ook volgend jaar weer actief in Geleen! ^O^
Gezichtvrijdag 27 april 2012 @ 16:02
Danny Cuomo volgend jaar coach van Geleen. Geen slechte keus lijkt me zo. ^O^
Gezichtwoensdag 2 mei 2012 @ 20:35
En de vastgelegde spelers voor Eaters blijven maar binnenstromen... Over een klein half uurtje weer groot nieuws. De nu al bekende namen:

Geleen : (coach: Cuomo)
D Looby
D B Mens
F Burgess
F Gielen
F J Mens
F De Pont
F Ramoul
Leatherfacewoensdag 2 mei 2012 @ 21:15
Geleen behoudt toch wel een sterke kern. Ik ben benieuwd of ook Lars van Sloun blijft.
Leatherfacewoensdag 2 mei 2012 @ 21:17
Marcel Houben wordt assisent-coach bij Eaters.
Gezichtvrijdag 4 mei 2012 @ 16:08
En nůg een speler. :)

Geleen : (coach: Cuomo)
(assistent-coach: Houben)
GK Delil
D Looby
D B Mens
F Burgess
F Gielen
F J Mens
F De Pont
F Ramoul
F Collymore

Top dat Geleen al zo vroeg bezig is met (waar het nu al op begint te lijken) een top team samen te stellen! :D
Leatherfacevrijdag 4 mei 2012 @ 17:57
Toch voor een groot deel dezelfde kern als vorig jaar. Benieuwd of ook McDonald en Van Sloun blijven.
Gezichtvrijdag 4 mei 2012 @ 18:00
McDonald betwijfel ik. Ik hoop in ieder geval nog op van Sloun en Tummers. Ik kan me echter voorstellen dat andere clubs ook in deze twee geÔnteresseerd zijn.
thefonz81zaterdag 5 mei 2012 @ 00:08
Geleen kampioen dit jaar verassend:P zolang het maar tilburg niet eens:P volgende jaar maakt Amsterdam veel meer kans dus hou je riemen vast:P
sp3czaterdag 5 mei 2012 @ 23:02
http://www.ijshockey.com/item/4106/capitals-contracteert-knudsen

Knudsen naar Amsterdam :D

beter dan nog een jaar lang 'niets' doen I guess of komen er nog een paar imports bij voor een competetieve ploeg?
nattermannzondag 6 mei 2012 @ 00:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 23:02 schreef sp3c het volgende:
http://www.ijshockey.com/item/4106/capitals-contracteert-knudsen

Knudsen naar Amsterdam :D

beter dan nog een jaar lang 'niets' doen I guess of komen er nog een paar imports bij voor een competetieve ploeg?
Lijkt me in eerste instantie een goede zet voor zowel Knudsen als Amsterdam.

En McDonald hoeft van mij niet persť terug te komen naar Geleen. Goede speler, maar naar de verhalen "die ik heb gehoord", waar of niet waar, vind ik hem een beetje een watje.
Leatherfacezondag 6 mei 2012 @ 10:10
Hing al een tijd in de lucht dat Knudsen naar Amsterdam zou gaan. Hij woont in die regio en trainde vorig seizoen al met de Capitals.

Het is best een goede zaak voor hem. Zo herwint hij in ieder geval competitieritme en als Amsterdam een Marcel Kars, Paul Vincent en misschien twee ervaren importverdedigers kan halen, is het een team dat beter mee gaat doen.
sp3czondag 6 mei 2012 @ 10:21
lijkt me ook wel ja maar is daar geld voor?

als ze op dezelfde lijn verder gaan als vorig jaar maar met Knudsen dan is dat niet zo goed voor zijn statistieken denk ik maar het is idd beter dan nog een jaar alleen trainen :)
Leatherfacezondag 6 mei 2012 @ 10:28
Statistieken vertellen ook niet het hele verhaal. Knudsen is een jaar uit competitie geweest. Het is voor hem goed dat ie weer aan de bak kan in een Eredivisieteam. Hij is inmiddels ook al weer 32.

Ik weet niet wat zijn toekomstidealen zijn. Maar hij heeft een Nederlandse vriendin en wil ook vast werk hier vinden. Dus in de huidige situatie zal ie blij zijn met een Nederlandse club.
sp3czondag 6 mei 2012 @ 10:33
dat geloof ik ook wel ja :Y

goed dat hij iig weer aan de bak gaat, vond het altijd wel tof om naar te kijken :D
Gezichtzondag 6 mei 2012 @ 21:25
Ik denk dat we dit seizoen een spannendere competitie kunnen verwachten. Met Eimers achter het stuur zal Flyers ook meer kunnen presteren, en alleen al de zet om Knudsen naar Amsterdam te halen zal een enorm verschil maken. Hopen dat Eindhoven dit jaar ook eens wat meer kan presteren.
sp3czondag 6 mei 2012 @ 22:29
wat gaat Nijmegen trouwens doen?

is het geld nog steeds op?
ik vind die club niet thuishoren in de eerste divisie
Gezichtzondag 6 mei 2012 @ 22:53
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2012 22:29 schreef sp3c het volgende:
wat gaat Nijmegen trouwens doen?

is het geld nog steeds op?
ik vind die club niet thuishoren in de eerste divisie
Volgens mij bleven ze komend seizoen nog in de eerste divisie en het seizoen erop weer Eredivisie.