Dat laatste is dus wat in landen waar geen HRA is ook gebeurtquote:Op zondag 18 maart 2012 10:21 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Is het wel niet zo dat je het dan alleen fiscaal van je behaalde winsten mag aftrekken of kun je het zo boekhouden dat je deze aftrek over je omzet kan aftrekken.
Als het over de omzet is zou dus iedere particulier eigenlijk na 30 jaar hra een eigen beheer bv moeten opzetten en op die manier toch hun hele leven lang aftrek kunnen behouden.
Huurders die huursubsidie krijgen zijn ook geen graaiers , maar ik ben tegen iedere vorm van subsidiequote:Op zondag 18 maart 2012 10:05 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Zet het op een tegeltje, en hang het aan de muur!
Kun je op de rest van de post ook even ingaan, zijn die huizenbezitters nou grote graaiers, of wat?
HRA is geen subsidie.quote:Op zondag 18 maart 2012 10:51 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Huurders die huursubsidie krijgen zijn ook geen graaiers , maar ik ben tegen iedere vorm van subsidie
nee het is een fout van de politiek dat die HRA nog bestaat, die had in 2000 al weg moeten zijn, maar de afbouw zal nu wel snel plaatsvinden
Dat kan, een idee welke aannames ik moet inbouwen voor onderhoud en andere kosten?quote:Op zondag 18 maart 2012 10:42 schreef Basp1 het volgende:
Dino zou je eens een voorbeeld berekening hier kunnen neer zetten met die beheer constructie in NL. Ik ben wel benieuwd naar wat concrete cijfers daarin en ben zelf niet van de financiele cijfertjes. Ben al te lui om mijn belastingaangifte zelf in te vullen.
Daar kan je toch juist in een BV-constructie heel creatief mee zijn? Dus: als hoge onderhoudskosten gunstig zijn doe je dat, en omgekeerd.quote:Op zondag 18 maart 2012 11:28 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Dat kan, een idee welke aannames ik moet inbouwen voor onderhoud en andere kosten?
Nee landbouwsubsidie en WW ook nietquote:
En huursubsidie bestaat niet.quote:
Het is beter om de HRA en de huurtoeslag te vervangen door een zeer beperkte Woontoeslagquote:
Realistische.quote:Op zondag 18 maart 2012 11:28 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
HRA is geen subsidie.
[..]
Dat kan, een idee welke aannames ik moet inbouwen voor onderhoud en andere kosten?
Je zou eens bij tno bouw kunnen kijken hoe de NHC is opgebouwd.quote:Op zondag 18 maart 2012 11:36 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Realistische.
Uitgaande van een woning van 225.000 een gezinsinkomen van 60000 lijkt me een redelijk modale berekening. Lenen beheerbv's tegen hypotheekrentes of iets goedkoper. Zetten beheerbv's deze rentes voor langere tijd vast.
Het hoeft niet zo complex te worden dat deze beheerbv de renteriscos met swaps gaat afdekken zoals vestia dat doet.
Dat kan, maar de gemeente heeft het voor duizend euro onteigend, dus de overheid heeft 99.000 in haar zak gestoken.quote:Op zondag 18 maart 2012 09:52 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Een ton aan de gemeente betaald dat betekend dat je grond ter waarde van een ton gekocht hebt in dat opzicht kan ik me de woede onder particuliere huurders dan wel voorstellen als je met je hra ook de complete grondaankoop terug krijgt zoals je hier in je verhaaltje schetst.
Dus de WBV krijgt 98.000 euro toe voor dat kaveltje? Ze weten het leuk te draaienquote:Op zondag 18 maart 2012 16:52 schreef Arnold_fan het volgende:
[..]
Dat kan, maar de gemeente heeft het voor duizend euro onteigend, dus de overheid heeft 99.000 in haar zak gestoken.
De gemeente heeft aangegeven dat ze er geen winst opmaakten, omdat de andere helft van de grond tegen een veel lagere prijs naar de WBV is gegaan.
En de gemeente heeft de grond niet bouwrijp gemaakt, infrastructuur aangelegd en groen voorzieningen gemaakt in de buurt van je huis?quote:Op zondag 18 maart 2012 16:52 schreef Arnold_fan het volgende:
Dat kan, maar de gemeente heeft het voor duizend euro onteigend, dus de overheid heeft 99.000 in haar zak gestoken.
Absoluut, van mijn geld, en de WBV krijgt de grond bijna gratis zodat ze er huurhuizen kunnen neerzetten. Belachelijk dat kopers het zo voor huurders moeten betalen.quote:Op maandag 19 maart 2012 08:23 schreef Basp1 het volgende:
[..]
En de gemeente heeft de grond niet bouwrijp gemaakt, infrastructuur aangelegd en groen voorzieningen gemaakt in de buurt van je huis?
Nee joh, dat is toch allemaal voor niks?quote:Op maandag 19 maart 2012 08:23 schreef Basp1 het volgende:
[..]
En de gemeente heeft de grond niet bouwrijp gemaakt, infrastructuur aangelegd en groen voorzieningen gemaakt in de buurt van je huis?
Ik kwam juist gisteren weer langs een rijtje vrij nieuwe huizen. Er loopt een gravelweg naartoe en het kijkt uit een een enorm modderveld. Ik denk niet dat de gemeente een ton per huis uitgeeft aan infrastructuur en groen... De huizen zelf zijn deels gebouwd van golfplaten.quote:Op maandag 19 maart 2012 08:23 schreef Basp1 het volgende:
[..]
En de gemeente heeft de grond niet bouwrijp gemaakt, infrastructuur aangelegd en groen voorzieningen gemaakt in de buurt van je huis?
Dat is een assumptie dat de WBV die grond bijna gratis krijgt, hiervan zou ik graag een bron zien ipv het populitisch gezever van je daar over wat net zo vervelend is als het populistisch gezever van de verzuurde huurders.quote:Op maandag 19 maart 2012 08:55 schreef Arnold_fan het volgende:
[..]
Absoluut, van mijn geld, en de WBV krijgt de grond bijna gratis zodat ze er huurhuizen kunnen neerzetten. Belachelijk dat kopers het zo voor huurders moeten betalen.
Fijn dat je geemigreerd bent naar zuid afrika, waarom maak je je dan nog druk om de nederlandse huizenmarkt.quote:Op maandag 19 maart 2012 09:00 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Ik kwam juist gisteren weer langs een rijtje vrij nieuwe huizen. Er loopt een gravelweg naartoe en het kijkt uit een een enorm modderveld. Ik denk niet dat de gemeente een ton per huis uitgeeft aan infrastructuur en groen... De huizen zelf zijn deels gebouwd van golfplaten.
In het bestemmingsplan waar ik ooit eens grond mocht kopen, kreeg de WBV deze voor minder dan de helft. Da's niet voor niks, maar zoals ik het kon inschatten wel onder de kostprijs van de gemeente (die inderdaad een veelvoud is van de kale grondprijs). Ofwel: de WBV werd indirect gesubsidieerd met gelden verkregen uit de verkoop van grond aan particulieren. All in the game, dacht ik toen, en dacht ik nu. Ik vond en vind dat het toch een goede koop wasquote:Op maandag 19 maart 2012 09:12 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Dat is een assumptie dat de WBV die grond bijna gratis krijgt, hiervan zou ik graag een bron zien ipv het populitisch gezever van je daar over wat net zo vervelend is als het populistisch gezever van de verzuurde huurders.
kantorengrond is ook goedkoper, op kavels valt nu eenmaal meer te verdienenquote:Op maandag 19 maart 2012 10:12 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
In het bestemmingsplan waar ik ooit eens grond mocht kopen, kreeg de WBV deze voor minder dan de helft. Da's niet voor niks, maar zoals ik het kon inschatten wel onder de kostprijs van de gemeente (die inderdaad een veelvoud is van de kale grondprijs). Ofwel: de WBV werd indirect gesubsidieerd met gelden verkregen uit de verkoop van grond aan particulieren. All in the game, dacht ik toen, en dacht ik nu. Ik vond en vind dat het toch een goede koop was
Vroeger was de belastingdruk ook tot 72%, incluis spaarrente etc + vermogensbelasting, als je een beetje pech had hield je 20% over. Hij is nogal selectief in zijn verhaal als ie het over 'profiteren' heeft. Dan kun je beter kijken naar netto belastingafdracht, en ik denk niet dat de 'huidige' generatie dan iets te klagen heeft.quote:Op maandag 19 maart 2012 20:28 schreef Artimunor het volgende:
wat vinden jullie van dit verhaal van Maarten van Ham?
Ik vind dat hij de spijker op zijn kop slaat, echter gaat wat hij wil niet snel gebeuren omdat de babyboom generatie gewoon meer stemrecht heeft.
Deze feiten die wel waar zijn, zullen helaas blijven ben ik bang maar geen goed effect op de maatschappij hebben, met daarbij een scala aan neerwaartse druk op de jongere generaties waardoor deze op persoonlijk, maar dus ook nationaal en internationaal niveau minder zullen presteren; oftewel slecht voor de concurrentie positie van Nederland op de lange termijn.
Jammer, de hebzuchtige mens denkt meer aan de bevrediging van zijn eigen materiële behoeften als aan de toekomst van het land, roofbouw en zelfs kannibalisering van de eigen 'stam' zijn daarbij meer gemeengoed als uitzondering.
Wat zijn de verhalen van Dik Trom toch mooi, toen was er slechts 1 vrek in het hele dorp, nu lijkt deze ziekte zich te hebben uitgebreid tot een pandemie.
Je realiseert je dat elke "bejaarde" een half tot 1 miljoen kost aan uitkeringen en medische zorg? En dat de huidige jongeren daar in de verre toekomst, lang nadat die bejaarden er niet meer zijn, nog voor mogen afbetalen omdat het met geleend geld wordt betaald? Geld wat o.a. van de pensioenfondsen geleend wordt, oftewel wat tegen die tijd direct weer aan de bejaarden moet worden betaald?quote:Op maandag 19 maart 2012 21:04 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Dan kun je beter kijken naar netto belastingafdracht, en ik denk niet dat de 'huidige' generatie dan iets te klagen heeft.
Het is natuurlijk wel zo dat vroeger huizen op 1 salaris gekocht konden worden en tegenwoordig het bij huizen meestal niet echt meer mogelijk is. Verder vergeet je de premie A woningen tijd, de onbeperkte rente aftrek, het kunnen gebruiken van overwaarde voor consumptie die die oudjes ook hebben kunnen plegen. Maar daarintegen hadden ze in die oude tijden meestal alleen maar solide hypotheekconstructies zoals annuitair of liniear aflossende.quote:Op maandag 19 maart 2012 21:04 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Vroeger was de belastingdruk ook tot 72%, incluis spaarrente etc + vermogensbelasting, als je een beetje pech had hield je 20% over. Hij is nogal selectief in zijn verhaal als ie het over 'profiteren' heeft. Dan kun je beter kijken naar netto belastingafdracht, en ik denk niet dat de 'huidige' generatie dan iets te klagen heeft.
Dat laatste ben ik wel met je eens, maar daar is deze topic reeks een mooi voorbeeld van
Zelfreflectie, enzo
Ow ja, da's waar, vroeger zetten we onze ouderen gewoon bij het oud vuil.quote:Op dinsdag 20 maart 2012 07:47 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Je realiseert je dat elke "bejaarde" een half tot 1 miljoen kost aan uitkeringen en medische zorg? En dat de huidige jongeren daar in de verre toekomst, lang nadat die bejaarden er niet meer zijn, nog voor mogen afbetalen omdat het met geleend geld wordt betaald? Geld wat o.a. van de pensioenfondsen geleend wordt, oftewel wat tegen die tijd direct weer aan de bejaarden moet worden betaald?
Of vergelijk die enorme kosten aan bejaarden eens met de minieme uitgaven aan scholing voor jongeren... Iets wat al zeker 20 jaar elk jaar verder kapotbezuinigd wordt. Kinderen komen van school zonder te kunnen rekenen, en zonder fatsoenlijk te kunnen schrijven. De (ouderen)zorg daarentegen wordt jaar na jaar 4 miljard per jaar duurder.
Nee, die generatie gaat niet vrijuit! Niet per persoon persoonlijk, wel collectief. O.a. het opbouwen van massale schulden en ikke ikke heeft er nu voor gezorgd dat jongeren geen huis meer kunnen kopen maar wel voor hun kosten mogen opdraaien.
Dus ja, deze hoogleraar stedelijke vernieuwing heeft gelijk. Jongeren worden genaaid.
Nou hadden we vroeger niet de technieken om levens maar heel lang te rekken, en dat gebeurd tegenwoordig wel, waardoor zorg opeens een stuk duurder wordt voor de gehele maatschappij.quote:Op dinsdag 20 maart 2012 08:21 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Ow ja, da's waar, vroeger zetten we onze ouderen gewoon bij het oud vuil.
Het is zo dat vroeger er veelal maar 1 inkomen was. Kip en ei?quote:Op dinsdag 20 maart 2012 08:20 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Het is natuurlijk wel zo dat vroeger huizen op 1 salaris gekocht konden worden en tegenwoordig het bij huizen meestal niet echt meer mogelijk is. Verder vergeet je de premie A woningen tijd, de onbeperkte rente aftrek, het kunnen gebruiken van overwaarde voor consumptie die die oudjes ook hebben kunnen plegen. Maar daarintegen hadden ze in die oude tijden meestal alleen maar solide hypotheekconstructies zoals annuitair of liniear aflossende.
Maar we moeten natuurlijk altijd wel wat te klagen hebben.
Ik zeg zou zeggen: wie daar op tegen is, spuit die maar eerst zijn eigen ouders af, dan praten we verder.quote:Op dinsdag 20 maart 2012 08:24 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Nou hadden we vroeger niet de technieken om levens maar heel lang te rekken, en dat gebeurd tegenwoordig wel, waardoor zorg opeens een stuk duurder wordt voor de gehele maatschappij.
Met daarbij natuurlijk een bindend contract dat zodra die persoon zelf zorgbehoevend wordt hij ook een spuitje krijgt.quote:Op dinsdag 20 maart 2012 08:29 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Ik zeg zou zeggen: wie daar op tegen is, spuit die maar eerst zijn eigen ouders af,
Mijn oma lag in het ziekenhuis in heerlen na een hersenbloeding en had een wilsverklaring getekend om euthanasie te kunnen laten plaatsvinden als er zoiets zou gebeuren, helaas was het een katholiek ziekenhuis en hebben ze dat oude voor 3/4 verlamde vrouwtje toch nog 2 weken aan onderzoeken bloot gesteld om te kijken of er toch niet nog iets te redden zou zijn. Toen ze weer naar huis kon gaan is de huisarts langs gekomen om haar rustig te laten inslapen.quote:Op dinsdag 20 maart 2012 08:29 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Ik zeg zou zeggen: wie daar op tegen is, spuit die maar eerst zijn eigen ouders af, dan praten we verder.
Wat een egoistisch harteloos gelul. In het kwadraat.
^^ Dat dus. Ik zou graag niet 5 jaarsalarissen (in mijn gezonde jaren!) afdragen aan medische zorg, als daar tegenover staat dat de laatste 6 maanden lijdensweg om het ziekenhuis te spekken niet hoeven. Gewoon op je 80e een hartaanval en dan niet meer reanimeren om nog een tijdje in het ziekenhuisbed te liggen.quote:Op dinsdag 20 maart 2012 08:38 schreef Basp1 het volgende:
Egoistisch harteloos gelul my ass. We hebben de limieten van de medische wetenschap nog lang niet bereikt, maar we kunnen niet zo doorgaan met de zorgkosten harder te laten stijgen dan de groei van de normale economie
Verkeerde ziekenhuis dan, want ik heb hele andere ervaringen. Tot aan weigeren behandeling omdat het te duur zou zijn, waarna iemand naar Belgie uitweek en vervolgens de behandeling wel kreeg en genezen is (persoon in kwestie was trouwens midden '40)quote:Op dinsdag 20 maart 2012 08:38 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Mijn oma lag in het ziekenhuis in heerlen na een hersenbloeding en had een wilsverklaring getekend om euthanasie te kunnen laten plaatsvinden als er zoiets zou gebeuren, helaas was het een katholiek ziekenhuis en hebben ze dat oude voor 3/4 verlamde vrouwtje toch nog 2 weken aan onderzoeken bloot gesteld om te kijken of er toch niet nog iets te redden zou zijn. Toen ze weer naar huis kon gaan is de huisarts langs gekomen om haar rustig te laten inslapen.
Egoistisch harteloos gelul my ass. We hebben de limieten van de medische wetenschap nog lang niet bereikt, maar we kunnen niet zo doorgaan met de zorgkosten harder te laten stijgen dan de groei van de normale economie, dat kan iedereen begrijpen. De zorgsector zou in economische termen flink moeten innoveren om de kosten wat meer te drukken en toch de grenzen zonder bijkomende kosten op te rekken.
Verhuis naar de USA. Gegarandeerd dat je daar niet geholpen wordt als je je credit card niet trekt.quote:Op dinsdag 20 maart 2012 08:45 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
^^ Dat dus. Ik zou graag niet 5 jaarsalarissen (in mijn gezonde jaren!) afdragen aan medische zorg, als daar tegenover staat dat de laatste 6 maanden lijdensweg om het ziekenhuis te spekken niet hoeven. Gewoon op je 80e een hartaanval en dan niet meer reanimeren om nog een tijdje in het ziekenhuisbed te liggen.
Om dat "harteloos" te noemen is een mooie dooddoener, en juist dat soort dooddoeners zorgen ervoor dat de zorgkosten exploderen, aan de onderkant van de zorg alle vergoedingen (lees: kruimels) worden wegbezuinigd, en enige discussie erover niet mogelijk is.
Het ging over de generatie die enorm geprofiteerd heeft, en dat nog steeds doet, terwijl alle kosten op anderen worden afgewenteld. Dat beperkt zich niet tot huizen, daar hoort de oudedagsvoorziening ook bij. Om het over het plunderen van pensioenen van jongeren door ouderen maar niet te hebbenquote:Op dinsdag 20 maart 2012 08:45 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Als iemand het koppelt aan het kunnen kopen van een goedkoop huis
Nee het staat los van het goedkope huis, maar je moet toch toegeven dat de zorgkosten niet sneller zouden mogen groeien als het BNP omdat we anders een nog ernstigere probleem met de staats financiering gaan krijgen.quote:Op dinsdag 20 maart 2012 08:45 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Verkeerde ziekenhuis dan, want ik heb hele andere ervaringen. Tot aan weigeren behandeling omdat het te duur zou zijn, waarna iemand naar Belgie uitweek en vervolgens de behandeling wel kreeg en genezen is (persoon in kwestie was trouwens midden '40)
Als iemand het koppelt aan het kunnen kopen van een goedkoop huis, vind ik dat ontzettende bullshit (het harteloze gelul was niet zozeer aan jou gericht, al quote ik je wel). Ik zou nog wel een stapje verder willen gaan dan Whuzz in dat geval.
Ahem, vraagje... Welke generatie betaalde 72% belasting, en zodat welke andere generatie lekker lang mocht studeren?quote:Op maandag 19 maart 2012 21:04 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Vroeger was de belastingdruk ook tot 72%, incluis spaarrente etc + vermogensbelasting, als je een beetje pech had hield je 20% over. Hij is nogal selectief in zijn verhaal als ie het over 'profiteren' heeft. Dan kun je beter kijken naar netto belastingafdracht, en ik denk niet dat de 'huidige' generatie dan iets te klagen heeft.
Ik 'verdedig' niemand hoor, jullie maken er een 'wij en hun' discussie van. Een beetje als Calimero bovendien (zij zijn groot, en ik is klein; nou, boterhammen pindakaas eten dan).quote:Op dinsdag 20 maart 2012 10:41 schreef Istrilyin het volgende:
Ter verdediging van de boomers lezen wij:
[..]
Ahem, vraagje... Welke generatie betaalde 72% belasting, en zodat welke andere generatie lekker lang mocht studeren?
Enne... dat toptarief... dat werd afgeschaft toen welke generatie begon te verdienen?
Man, doe rustig aan. We gaan helemaal niemand afspuiten.quote:Op dinsdag 20 maart 2012 08:29 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Ik zeg zou zeggen: wie daar op tegen is, spuit die maar eerst zijn eigen ouders af, dan praten we verder.
Wat een egoistisch harteloos gelul. In het kwadraat.
Niemand verplicht je toch?quote:Op dinsdag 20 maart 2012 11:45 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Man, doe rustig aan. We gaan helemaal niemand afspuiten.
Wat we wel zouden moeten doen is een open discussie over de kwantiteit van het leven versus de kwaliteit. Ik persoonlijk zou er niet op zitten te wachten als ik op mijn 75ste een zware beroerte krijg, dat ze me dan nog het leven redden om me vervolgens nog 5 jaar in een incontinentie luier in een verzorgingshuis te laten wegrotten. Laat me dan maar lekker op mijn 75ste gaan.
bijvoorbeeld 3 miljoen iPad's op dag 1 zegt me dat we teveel geld hebben om op een ook maar enigzins zinnige manier op te maken.quote:Volgens mij zijn we tegenwoordig teveel gericht op de kwantiteit terwijl we niet de financiele middelen hebben om iedereen een goede kwaliteit van leven te kunnen aanbieden.
3% jaar op jaarquote:Op woensdag 21 maart 2012 16:55 schreef ComplexConjugate het volgende:
Huizenprijzen beginnen nu toch echt serieus te dalen, de vraagprijzen worden steeds realistischer maar zitten nog ver boven het werkelijke marktniveau.... voorlopig dus nog een lange periode van dalende huizenprijzen, dalende verkopen, dalende salarissen en een stijgende werkeloosheid. -einde bericht-
En niet te vergeten bij wie van de huurders de huur wel verhoogd is.quote:Op woensdag 21 maart 2012 17:26 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
3% jaar op jaar
http://www.ed.nl/nieuws/a(...)-3-procent-lager.ece
Serieus? Gaap. -einde bericht-
Zullen we maar weer een poll doen wiens salaris in dit topic gedaald is, en wie op de keien gegooid is?
-8% daling hier... en contract voor niet bepaalde tijd gekregen...quote:Op woensdag 21 maart 2012 17:26 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Zullen we maar weer een poll doen wiens salaris in dit topic gedaald is, en wie op de keien gegooid is?
Mijn salaris gaat er netto een paar procent op achteruit en de huur stijgt flink, huur scheef.quote:Op woensdag 21 maart 2012 17:42 schreef Basp1 het volgende:
[..]
En niet te vergeten bij wie van de huurders de huur wel verhoogd is.
quote:Op woensdag 21 maart 2012 19:24 schreef WammesWaggel het volgende:
[..]
Wel pogen wij twee duizend per maand te sparen.
21-22% stijging hier dit jaar in salaris. 1,3% huurverhoging, zorgkosten zijn hoger, diverse verzekeringen zijn iets hoger, fitness is hoger, leasen is duurder geworden enz. Bij mij is alles omhoog gegaan, behalve het internet, ben overgegaan naar een nieuwe provider met alle problemen van doenquote:Op woensdag 21 maart 2012 17:26 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Zullen we maar weer een poll doen wiens salaris in dit topic gedaald is, en wie op de keien gegooid is?
ik heb al 30 jaar een contract voor niet bepaalde tijd, nog 5 jaar dan loopt van rechtswege af als ik niet de pijp uit ga voor die tijdquote:Op woensdag 21 maart 2012 19:15 schreef _VoiD_ het volgende:
[..]
-8% daling hier... en contract voor niet bepaalde tijd gekregen...
Vraag me af voor welke prijs uiteindelijkquote:Op woensdag 21 maart 2012 20:51 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
tsja, duidelijk massawerkloosheid en crashende salarissen (not)
ow, verkocht: http://www.funda.nl/koop/(...)85534-oudenmolen-10/
laatste restje van het failliet van Easy Life. Duurde ff, maar verkocht. Heeft iemand de koper verteld dat zijn salaris gedecimeerd gaat worden?
Daar kan ik wel achterkomen denk ik. Zal wel een dikke korting op de vraagprijs zitten, vermoed ik. Was eigendom van de hypotheekbank trouwens, als ik goed geinformeerd benquote:Op woensdag 21 maart 2012 20:52 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Vraag me af voor welke prijs uiteindelijk
bron: http://www.nu.nl/economie(...)ntract-huurders.htmlquote:Spies wil nieuw soort contract huurders
DEN HAAG/AMSTERDAM - Mensen die in de nabije toekomst een sociaal huurhuis in Amsterdam betrekken, lopen de kans een 'doorstroomcontract' te moeten tekenen.
Minister Liesbeth Spies (Wonen) wil samen met de gemeente Amsterdam en de woningcorporaties daar een proef nemen om het scheefwonen tegen te gaan. Scheefwonen is het wonen in een sociaal huurhuis dat te goedkoop voor je is geworden. Dat doen er nogal wat, waardoor minder draagkrachtigen naar een huis kunnen fluiten
In de doorstroomcontracten, een idee van D66, worden individuele afspraken gemaakt. De huurders kiezen: bij een hoger inkomen of meer huur betalen of verhuizen. Volgens het departement voelt de minister ervoor het contract te laten 'mee-ademen' met het inkomen van de huurder: als die in inkomen terugvalt, zou de huur ook nog omlaag moeten kunnen.
In april worden de koppen bij elkaar gestoken en gekeken in welke wijken en bij welke woningcorporaties de proef zal plaatshebben. D66-Kamerlid Kees Verhoeven is erg blij dat het idee wordt opgepikt.
''Nederland heeft 2,4 miljoen corporatiehuizen, maar kampt toch met jarenlange wachtlijsten in steden van Amsterdam tot Arnhem. Voor sociale huurders die nu op een wachtlijst geparkeerd staan, biedt het scheefwoonplan ruimte.''
Heerlijk, die vrijheid die huurders hebben, vind je ook niet?quote:Op woensdag 21 maart 2012 21:00 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Wat vinden we hiervan trouwens:
[..]
bron: http://www.nu.nl/economie(...)ntract-huurders.html
Volgens mij heeft in dit overbevolkte rijke land niemand vrijheid. Althans niet tegen de gewenste prijsquote:Op woensdag 21 maart 2012 21:07 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Heerlijk, die vrijheid die huurders hebben, vind je ook niet?
Dat dusquote:Op woensdag 21 maart 2012 21:05 schreef iehlaak het volgende:
Meer en complexere regulering om de negatieve effecten van bestaande overregulering te beperken. ...
das ook al zoiets wat maanden geleden ook al werd geroepen. Ik heb net ff een paar pagina's terug gelezen. Er is helemaal niks verandert. Behalve dan dat ik sommige namen niet/nauwelijks meer zie voorkomen.quote:Op woensdag 21 maart 2012 21:07 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Heerlijk, die vrijheid die huurders hebben, vind je ook niet?
Minder spaargeld voor een huis, markt blijft op slot.quote:Op woensdag 21 maart 2012 21:00 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Wat vinden we hiervan trouwens:
[..]
bron: http://www.nu.nl/economie(...)ntract-huurders.html
Dit vind ik ook.quote:Op woensdag 21 maart 2012 21:05 schreef iehlaak het volgende:
Meer en complexere regulering om de negatieve effecten van bestaande overregulering te beperken. \
Veeeeeel beter natuurlijk! RemcoDelft en Xenofobia zijn al verhuisd geloof ik, want die waren ook zo te spreken over Duitsland!quote:Op woensdag 21 maart 2012 22:02 schreef LXIV het volgende:
Verder ga ik wellicht eind dit jaar verhuizen naar Duitsland. Eens kijken hoe het daar is.
zodra er 20 mensen gaan samenwonen is het opgelost. In vrijwel alle huizen in Nederland kunnen 2 mensen wonen dus dat is eenvoudig toe te passen.quote:Op woensdag 21 maart 2012 22:02 schreef LXIV het volgende:
[..]
Alle maatregelen op de huizenmarkt lossen helemaal niets van het eventuele (kwalitatieve) tekort op. Het verandert hooguit de verdeelsleutel. Als je 90 huizen hebt en 100 huizenzoekenden, dan kun je met allerlei maatregelen wel bepalen wie van de 100 die huizen krijgt, maar je houdt altijd 10 huizen tekort over. De oplossing is natuurlijk eenvoudig.
In het kader van de individualisering van de samenleving doen we daar in NL niet aan.quote:Op donderdag 22 maart 2012 08:17 schreef malleable het volgende:
[..]
zodra er 20 mensen gaan samenwonen is het opgelost. In vrijwel alle huizen in Nederland kunnen 2 mensen wonen dus dat is eenvoudig toe te passen.
Als ze niet verhuisd zijn, zijn ze weer te laat. Zehn zent und erster rang und so.quote:Op donderdag 22 maart 2012 08:03 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Veeeeeel beter natuurlijk! RemcoDelft en Xenofobia zijn al verhuisd geloof ik, want die waren ook zo te spreken over Duitsland!
bron: http://www.mondi.nl/index.php?id=18&n=944quote:Duitse huizenmarkt schreeuwt om maatregelen
Voor de tweede keer binnen drie maanden konden Europese banken extreem goedkoop voor langere tijd lenen bij de Europese Centrale Bank (ECB). Echter, niet iedereen is even blij met deze regeling van de ECB. Vooral de president van de Duitse Bundesbank, Jens Weidmann, uitte zijn zorgen over de risico's die de ECB loopt.
Daarbij ging het vooral over de versoepeling van onderpandeisen voor banken die bij de ECB lenen, want banken mochten in ruil voor de goedkope ECB-leningen ook slechte kredieten in onderpand geven.
Duitse huizenprijzen
De Duitse zorgen over de ECB hebben echter ook een binnenlandse reden, zo meldt zakenkrant The Wall Street Journal maandag. Door de goedkoop-geldpolitiek van de ECB zijn commerciële rentes in Duitsland lager dan ze zouden moeten zijn, gelet op de relatief sterke conjunctuur. Weidmann gaf afgelopen week aan dat "de lage financieringskosten en de gunstige ontwikkelingen van inkomens en banen, bijdragen aan de vraag naar bepaalde bezitscategorieën zoals huizen. Daar moeten we op letten." Afgelopen jaar stegen Duitse huizenprijzen gemiddeld met vijf procent, twee keer zo hard als de inflatie, aldus de WSJ. In kleinere steden is de ontwikkeling niet spectaculair, maar in bepaalde buurten in grotere steden zoals Berlijn, is sprake van prijsstijgingen van tien procent en meer.
Groeiende problemen
"Als we nog een ronde van prijsstijgingen met twintig procent krijgen, zit je met een potentiële zeepbel", stelt analist Andrew Groom van vastgoedadviseur Jones Lang Lasalle tegenover de Amerikaanse zakenkrant. Hij signaleert ook dat de bouw van nieuwe woningen in steden als Berlijn en München geen gelijke tred houdt met de migratie richting de grote steden. Gevolg is dat bijvoorbeeld Berlijnse huurprijzen in de tweede helft van 2011 gemiddeld 9,3 procent stegen, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Probleem voor de Duitse centrale bank is dat ze zelf geen renteverhoging kan doorvoeren, om de groeiende problemen die ontstaan op de huizenmarkt voor te zijn. De rente van de centrale bank wordt immers voor de eurozone als geheel vastgesteld.
Fiscale maatregelen
Kortlopende rentes van de ECB werken niet één op één door op de Duitse hypotheekmarkt. Want net als in Nederland sluiten Duitse huiseigenaren veelal hypotheekleningen met langere rentevaste perioden af. Maar toch blijft het risico dat de ruime beschikbaarheid van goedkoop krediet de Duitse huizenmarkt verder in gevaar brengt. Daarom is het van groot belang dat de regering ingrijpt met fiscale maatregelen, zoals de verhoging van woonbelastingen of aanscherping van de leenregels
Juist om dit soort misbruik door huisjesmelkers op de krappe woningmarkt te voorkomen was er toch huurbescherming in het leven geroepen?quote:Op woensdag 21 maart 2012 21:00 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Wat vinden we hiervan trouwens:
[..]
bron: http://www.nu.nl/economie(...)ntract-huurders.html
^^ Dat. Precies wat ik al eerder voorspelde: de enige oplossing die de overheid kan bedenken voor problemen veroorzaakt door een overschot aan regelgeving, is nog veel meer nieuwe regelgeving...quote:Op woensdag 21 maart 2012 21:05 schreef iehlaak het volgende:
Meer en complexere regulering om de negatieve effecten van bestaande overregulering te beperken. Mocht het onzalige plan worden doorgevoerd en heeft het effect dan zal er over vijf jaar nieuwe regulering moeten worden doorgevoerd om scheefdoorstroomcontracten te voorkomen. Mocht het onzalige plan worden doorgevoerd en heeft het geen effect dan zal er over vijf jaar nieuwe regulering moeten worden doorgevoerd om het bestaande 'probleem' op te lossen.
Wat we ook doen, we gaan maar een kant op: Meer en complexere regulering waardoor markten steeds slechter functioneren.
Vervolgens blijkt dat ze beide een te duur koophuis hadden en na 3 jaar dubbele lasten eindelijk blij zijn dat er eentje met verlies verkocht is, en ze nog jaren mogen afbetalen...quote:Op donderdag 22 maart 2012 08:17 schreef malleable het volgende:
[..]
zodra er 20 mensen gaan samenwonen is het opgelost. In vrijwel alle huizen in Nederland kunnen 2 mensen wonen dus dat is eenvoudig toe te passen.
Welkom in de afgelopen 500 jaar. En de rest van de wereld.quote:Op donderdag 22 maart 2012 08:40 schreef RemcoDelft het volgende:
Maar serieus: feit is dat "gezinnen" kleiner worden. Gedwongen dating lijkt me ongewenst. Nu al wonen heel veel mensen (jongeren) met anderen samen in 1 huis/flatje, omdat er een tekort is aan woonruimte. Dat lost tekorten niet op, het verlicht hooguit de nood.
Nee want stel je eens voor dat je als alleenstaande in een appartement zou gaan wonen..quote:Op donderdag 22 maart 2012 08:44 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Welkom in de afgelopen 500 jaar. En de rest van de wereld.
Jij geeft precies aan wat die 'nood' is. We willen alles, en we willen het nu, en we willen er niks voor opofferen. Er is genoeg woonruimte. Je hebt er alleen het geld niet voor over. Kiezen of delen. Dan moet je concessies doen aan plaats, ruimte, kwaliteit, etc. Dat gaat echt niemand voor je oplossen hoor.
Daar hebben ze de hypotheek voor uitgevonden.quote:Op donderdag 22 maart 2012 08:44 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Welkom in de afgelopen 500 jaar. En de rest van de wereld.
Jij geeft precies aan wat die 'nood' is. We willen alles, en we willen het nu, en we willen er niks voor opofferen. Er is genoeg woonruimte. Je hebt er alleen het geld niet voor over. Kiezen of delen. Dan moet je concessies doen aan plaats, ruimte, kwaliteit, etc. Dat gaat echt niemand voor je oplossen hoor.
Precies.... alles voor niets werd niets voor allesquote:Op donderdag 22 maart 2012 09:33 schreef Terrorizer het volgende:
[..]
Daar hebben ze de hypotheek voor uitgevonden.
't Is precies andersom! Flats heetten altijd al flats, tot de laatste jaren, nu moet het opeens appartement heten om de aantrekkingskracht te laten toenemen...quote:Op donderdag 22 maart 2012 08:47 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Nee want stel je eens voor dat je als alleenstaande in een appartement zou gaan wonen..Die moeten zelfs door remco betiteld worden als flat want dan neemt de aantrekkingskracht ervan af.
Ik snap de alleenstaanden die zo nodig in een eengezinswoning moeten ook niet zo goed. Dat is een hoop gedoe (en geld), waar je verder niet veel aan hebt.quote:Op donderdag 22 maart 2012 09:55 schreef Basp1 het volgende:
Wederom een we willen alles voor zo weinig mogelijk uitspraak remco.
Wat is er mis met een flat/appartement als je alleenstaand bent? Ik zie alleen maar voordelen voor mezelf, ik hoef geen tuin bij te houden, buiten onderhoud wordt door de VVE verzorgd, zeer energiezuinig, fantastisch uitzicht.
Ze missen de belangrijkste reden, imho.quote:Op donderdag 22 maart 2012 10:22 schreef mark_dabomb het volgende:
http://www.nu.nl/economie(...)n-bod-huis-doen.html
net eergisteren een bod gedaan...
In Duitsland zijn de huizenprijzen jarenlang stabiel gebleven, de economie trekt aan daar, ze hebben structurele hervormingen durven te voeren. Dan is er vertrouwen, ruimte voor stijging, en dan gebeurt dat ook.quote:Op donderdag 22 maart 2012 10:27 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Ze missen de belangrijkste reden, imho.
Als je denkt dat de prijzen noemenswaardig gaan dalen, en je zit thans goed, doe je ook geen bod, toch? Volgens mij is de voornaamste reden dat mensen speculeren, nu naar onderen. In dat opzicht vind ik het bericht over Duitsland (een paar posts hiervoor) zo opvallend
Dat riep ik maanden geleden al. Huizen moeten goedkoper zodat de klagers hier het ook kunnen betalen. Als je 't niet kunt betalen, jammer dan, geen koopwoning voor jou. Zou mooi zijn als de prijzen maar naar beneden moeten voor alles omdat er mensen zijn die het niet kunnen betalen.quote:Op donderdag 22 maart 2012 08:44 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Welkom in de afgelopen 500 jaar. En de rest van de wereld.
Jij geeft precies aan wat die 'nood' is. We willen alles, en we willen het nu, en we willen er niks voor opofferen. Er is genoeg woonruimte. Je hebt er alleen het geld niet voor over. Kiezen of delen. Dan moet je concessies doen aan plaats, ruimte, kwaliteit, etc. Dat gaat echt niemand voor je oplossen hoor.
De overheid moet belastingkorting geven omdat de huidige huizen"bezitters" hun huis niet kunnen betalen... Sterker nog, zonder die enorme schulden zouden ze dat hele huis zeker niet kunnen betalen. En daar zit het probleem, keiharde concurrentievervalsing met geleend geld.quote:Op donderdag 22 maart 2012 11:15 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Dat riep ik maanden geleden al. Huizen moeten goedkoper zodat de klagers hier het ook kunnen betalen.
Dus elk bedrijf wat rentekosten kan aftrekken van hun winst doet ook aan concurrentie vervalsing. Om nog maar niet te spreken over de voordelen die WBV's hebben als ze nieuwbouw plegen.quote:Op donderdag 22 maart 2012 11:32 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
De overheid moet belastingkorting geven omdat de huidige huizen"bezitters" hun huis niet kunnen betalen... Sterker nog, zonder die enorme schulden zouden ze dat hele huis zeker niet kunnen betalen. En daar zit het probleem, keiharde concurrentievervalsing met geleend geld.
Start de onderhandelingen? Uitstel van de bouw zorgt dat jij later een huis koopt boven de marktwaarde, 525 euro per maand zeg je, een jaar uitstel lijkt me dus prima reden om 6k minder te betalen.quote:Op donderdag 22 maart 2012 11:45 schreef Jackie-Treehorn het volgende:
Ik zit echt enorm te twijfelen. Ik heb rond de jaarwisseling een appartement gekocht in Zaandam (nieuwbouw).
Het is een goede prijs (100m2, in het centrum, 4 kamers voor 180.000 VON). Ik heb een hypotheek waarin de ik bouwrente etc. heb meegefinancierd. Totaal is zo'n 194.000 euro incl. notaris, hypotheekadvieskosten etc.
Nu is de bouw uitgesteld vanwege het feit dat er nog niet voldoende woningen verkocht zijn. Dat maakt dat ik ervoor kan kiezen om de woning niet af te nemen. (Er moet een nieuw koopcontract getekend worden). Ik zit wel aan een kostenpost van zo'n 3000 euro vast aan mijn hypotheekverstrekker voor gedane arbeid.
Momenteel dalen de huizenprijzen zo'n 3,5% per jaar. Dit betekent dat ik naast mijn hypotheekbedrag (zo'n 550 euro per maand) een waardeverlies van (180.000*0.035)/12=525 euro zal moeten incasseren totdat de markt stabiliseert.
Vanwege alle onrust rond de hypotheekrenteaftrek etc. zit ik enorm te dubben of ik mijn verlies (kosten hypotheekverstrekker) moet nemen of dat ik toch de woning definitief zal kopen...
De bouw is 2 maanden uitgesteld en appartementen van het type dat ik heb gekocht zijn allemaal weggevlogen. Bouwfonds zal mijns inziens geen probleem hebben om een nieuwe koper te vinden, het gaat puur even om mijn persoonlijke situatie.quote:Op donderdag 22 maart 2012 11:51 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Start de onderhandelingen? Uitstel van de bouw zorgt dat jij later een huis koopt boven de marktwaarde, 525 euro per maand zeg je, een jaar uitstel lijkt me dus prima reden om 6k minder te betalen.
Of die daling van 3,5% ook voor jouw woning geldt is natuurlijk niet zeker. Wie zegt dat jouw woning straks geen 180K waard is? Woningen in dat segment dalen niet zo heel hard.quote:Op donderdag 22 maart 2012 11:45 schreef Jackie-Treehorn het volgende:
Ik zit echt enorm te twijfelen. Ik heb rond de jaarwisseling een appartement gekocht in Zaandam (nieuwbouw).
Het is een goede prijs (100m2, in het centrum, 4 kamers voor 180.000 VON). Ik heb een hypotheek waarin de ik bouwrente etc. heb meegefinancierd. Totaal is zo'n 194.000 euro incl. notaris, hypotheekadvieskosten etc.
Nu is de bouw uitgesteld vanwege het feit dat er nog niet voldoende woningen verkocht zijn. Dat maakt dat ik ervoor kan kiezen om de woning niet af te nemen. (Er moet een nieuw koopcontract getekend worden). Ik zit wel aan een kostenpost van zo'n 3000 euro vast aan mijn hypotheekverstrekker voor gedane arbeid.
Momenteel dalen de huizenprijzen zo'n 3,5% per jaar. Dit betekent dat ik naast mijn hypotheekbedrag (zo'n 550 euro per maand) een waardeverlies van (180.000*0.035)/12=525 euro zal moeten incasseren totdat de markt stabiliseert.
Vanwege alle onrust rond de hypotheekrenteaftrek etc. zit ik enorm te dubben of ik mijn verlies (kosten hypotheekverstrekker) moet nemen of dat ik toch de woning definitief zal kopen...
Ik woon momenteel in een 2 kamer appartement van 70m2 iets buiten het centrum voor 330 euro/maand.
Zet het dan gewoon voor 225.000 te koop.quote:Op donderdag 22 maart 2012 11:52 schreef Jackie-Treehorn het volgende:
De bouw is 2 maanden uitgesteld en appartementen van het type dat ik heb gekocht zijn allemaal weggevlogen.
de drie banketiers?quote:Op donderdag 22 maart 2012 09:36 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Precies.... alles voor niets werd niets voor alles
Ook dit is andersom, het is zo dat de prijzen dalen omdat men het anders niet kan verkopenquote:Op donderdag 22 maart 2012 11:15 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Maar nee, 'ik kan het niet betalen en dús moet de prijs naar beneden'. Niet dus.
Er is pas sprake van verlies op het moment dat je je woning weer verkoopt. Op het moment dat je de woning kocht wist je ook dat de huizenprijzen met 3,5% per jaar daalden. Er is dus geen verschil met nu voor wat betreft je financiële positie.quote:Op donderdag 22 maart 2012 11:45 schreef Jackie-Treehorn het volgende:
Ik zit echt enorm te twijfelen. Ik heb rond de jaarwisseling een appartement gekocht in Zaandam (nieuwbouw).
Het is een goede prijs (100m2, in het centrum, 4 kamers voor 180.000 VON). Ik heb een hypotheek waarin de ik bouwrente etc. heb meegefinancierd. Totaal is zo'n 194.000 euro incl. notaris, hypotheekadvieskosten etc.
Nu is de bouw uitgesteld vanwege het feit dat er nog niet voldoende woningen verkocht zijn. Dat maakt dat ik ervoor kan kiezen om de woning niet af te nemen. (Er moet een nieuw koopcontract getekend worden). Ik zit wel aan een kostenpost van zo'n 3000 euro vast aan mijn hypotheekverstrekker voor gedane arbeid.
Momenteel dalen de huizenprijzen zo'n 3,5% per jaar. Dit betekent dat ik naast mijn hypotheekbedrag (zo'n 550 euro per maand) een waardeverlies van (180.000*0.035)/12=525 euro zal moeten incasseren totdat de markt stabiliseert.
Vanwege alle onrust rond de hypotheekrenteaftrek etc. zit ik enorm te dubben of ik mijn verlies (kosten hypotheekverstrekker) moet nemen of dat ik toch de woning definitief zal kopen...
Ik woon momenteel in een 2 kamer appartement van 70m2 iets buiten het centrum voor 330 euro/maand.
Dat is in ieder geval een goed advies.quote:
Kijk, als je ab-so-luut zeker wil weten dat je straks niet met verlies je woning zult 'moeten' verkopen als je ooit ergens anders wil gaan wonen, dan moet je gewoon geen woning kopen. Dan weet je zeker dat je nooit verlies zult lijden (en dan zul je dus ook nooit een huis kopen).quote:Op donderdag 22 maart 2012 17:55 schreef Jackie-Treehorn het volgende:
[..]
Dat is in ieder geval een goed advies.
Ik wil er ook nog steeds graag wonen en de betaalbaarheid, mijn baanzekerheid etc. is allemaal geen probleem, maar ik kijk toch ook een beetje naar de donderwolken die zich nog steeds samenpakken boven de Nederlandse woningmarkt.
Zou je dat ook kunnen onderbouwen? want dat is nogal een uitspraak.quote:Op donderdag 22 maart 2012 19:03 schreef CoolGuy het volgende:
omdat de meeste mensen die dat hier heel hard roepen niet in de gelegenheid zijn om een huis te kopen, dat 5 jaar geleden niet waren en dat over 5 jaar ook niet zullen zijn.
Ja, er zijn verschillende namen hier (en bij die namen zit jij niet) die in dit topic komen en kwamen waar dat gewoon voor geldt.quote:Op donderdag 22 maart 2012 21:05 schreef WammesWaggel het volgende:
[..]
Zou je dat ook kunnen onderbouwen? want dat is nogal een uitspraak.
Er zijn behoorlijk wat mensen die wel kunnen kopen maar niet willen financieren op basis van de huidige marktomstandigheden. Bijvoorbeeld de Scheefhuurders die nu door het kabinet vogelvrij zijn verklaard.quote:Op donderdag 22 maart 2012 19:03 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Uiteraard is het zo dat er hier een hele hoop mensen schreeuwen dat je vooral geen huis moet kopen, maar dat zijn de mensen die 5 jaar geleden al riepen en over 5 jaar nog steeds zullen roepen, omdat de meeste mensen die dat hier heel hard roepen niet in de gelegenheid zijn om een huis te kopen, dat 5 jaar geleden niet waren en dat over 5 jaar ook niet zullen zijn.
Precies.... kopen tegen zeepbelprijzen is gewoon heel erg dom. Je koopt toch ook geen overgewaardeerde aandelen met de kennis dat de waarde gaat dalen? Dat doe je alleen maar als je garen spint bij de verkopende handeling. Je moet dus ook nooit je oor ter luister leggen bij makelaars, banksters en andere leden van de bouw en vastgoedmaffia.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 11:05 schreef 1-800-cop-shot het volgende:
[..]
Er zijn behoorlijk wat mensen die wel kunnen kopen maar niet willen financieren op basis van de huidige marktomstandigheden. Bijvoorbeeld de Scheefhuurders die nu door het kabinet vogelvrij zijn verklaard.
Er zijn heel veel groepen die niet kunen kopenquote:Op vrijdag 23 maart 2012 11:25 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Precies.... kopen tegen zeepbelprijzen is gewoon heel erg dom. Je koopt toch ook geen overgewaardeerde aandelen met de kennis dat de waarde gaat dalen? Dat doe je alleen maar als je garen spint bij de verkopende handeling. Je moet dus ook nooit je oor ter luister leggen bij makelaars, banksters en andere leden van de bouw en vastgoedmaffia.
Als je een primaire levensbehoefte als een dak boven je hoofd niet kan kopen betekend dat maar 1 ding.... de prijzen zijn te hoog.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 11:26 schreef HD9 het volgende:
[..]
Er zijn heel veel groepen die niet kunen kopen
ouderen, tijd dienst contracten, ZZP ers , singles
Veel meer als vroeger
ja echter, door het meetellen van studieschuld, en andere verlagingen zijn veel mensen niet meer in staat een huis te kopen dat ze koopwaardig achten.. het drukt nogal op de maximum prijs zeg maar.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 11:25 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Precies.... kopen tegen zeepbelprijzen is gewoon heel erg dom. Je koopt toch ook geen overgewaardeerde aandelen met de kennis dat de waarde gaat dalen? Dat doe je alleen maar als je garen spint bij de verkopende handeling. Je moet dus ook nooit je oor ter luister leggen bij makelaars, banksters en andere leden van de bouw en vastgoedmaffia.
Zijn de hypotheekeisen nog meer aangescherpt dan? Ik heb nergens gelezen dat ze je duo schuld meetellen.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 12:41 schreef Artimunor het volgende:
ja echter, door het meetellen van studieschuld, en andere verlagingen zijn veel mensen niet meer in staat een huis te kopen dat ze koopwaardig achten.. het drukt nogal op de maximum prijs zeg maar.
Een eigen woning niet perse maar een dak boven je hoofd wel. Daarbij komt dat diverse malen door verschillende users verkondigt is dat een eigen huis veel goedkoper is dan huren. Dus ik trek dan de conclusie dat als een eigen huis al onhaalbaar is een huurhuis nog veel slechter betaalbaar moet zijn.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 12:40 schreef Sjabba het volgende:
Sinds wanneer is een eigen woning een primaire levensbehoefte?
Wordt steeds gekker hier...
sinds augustus 2011 moeten de banken dat, wat de koopkracht van veel jongeren erg druktquote:Op vrijdag 23 maart 2012 12:47 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Zijn de hypotheekeisen nog meer aangescherpt dan? Ik heb nergens gelezen dat ze je duo schuld meetellen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |