abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 11 maart 2012 @ 20:42:41 #151
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108984645
thnx.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108991422
Mijn no-knead broden zijn altijd een beetje kleffig van binnen. Wel mooi luchtig en de korst is lekker knapperig maar die sponzige structuur bevalt me niet zo goed. Ik denk dat ik eens moet gaan experimenteren met de temperatuur want ik heb het idee dat ik die iets te hoog heb waardoor er te snel korstvorming ontstaat en het overtollige vocht dus niet meer goed eruit kan. En dan misschien ook wat eerder de deksel eraf. Het is maar een gok hoor, maar in mijn hoofd klinkt het logisch. :')

Jouw broodje ziet er mooi uit Zo-is-dat! Je kan veel zeggen van no-kneadbrood maar fotogeniek is het altijd wel. O+
There is no love sincerer than the love of food.
pi_109024331
Zijn er eigenlijk boeken die hun geld echt waard zijn vergeleken met wat op internet rondzweeft? Zowel voor beginners als voor mensen die er in willen groeien?

Heb The Bread Bakers' Apprentice al vaak zien passeren; de moeite waard?
  † In Memoriam † maandag 12 maart 2012 @ 20:26:29 #154
91830 MaximusTG
pi_109024696
Ja, als je het mij vraagt wel. Dat is echt een boek waar van alles in staat. Betrouwbare recepten, technieken, stukje geschiedenis..

Heb zowel BBA als Artisan breads every day van Reinhart. Die tweede is makkelijker in het gebruik omdat die de maten al in het metrische stelsel geeft. BBA in cups en ounces.
pi_109028744
Okay! Ounces zijn niet zo'n probleem, cups is gewoon vaag :P. 1 cup water is niet hetzelfde als 1 cup bloem enz; vind ik maar vragen om problemen :).

Maar ounce kan je wel precies omrekenen, dus da's niet zo'n erg :).

Ga ik wel eens checken dan!
pi_109029471
Drie speltbroden aan het rijzen. 1x gewoon, 1x walnoot-rozijn, en 1x lijnzaad.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_109079465
ik heb net weer een spelt-zonnebloempit brood gebakken. Dit keer met 10 gram suiker, het rijst inderdaad meer maar ik krijg er meer trek van door de zoetigheid
pi_109079690
Oh het resultaat van mn vergelijk-proef is trouwens dat voor het brood dubbel of enkelkneden geen hol uitmaakt :P Enkel gekneed was het zout nog niet goed verdeeld, maar dat voeg ik nu in een eerder stadium toe en dan gaat het wel goed. Blogje + foto's volgen nog zodra ik wat meer tijd heb :P
La derecha oprime, la izquierda libera
  † In Memoriam † woensdag 14 maart 2012 @ 11:11:59 #159
91830 MaximusTG
pi_109082207
Ik denk eerder dat je gewoon ook te lomp met het enkel"geknede" brood bent geweest...

Hier een nieuwe portie naandeeg gemaakt, ga er nu twee ronde platte naan-ige broden van maken.
pi_109082514
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2012 11:11 schreef MaximusTG het volgende:
Ik denk eerder dat je gewoon ook te lomp met het enkel"geknede" brood bent geweest...

Hier een nieuwe portie naandeeg gemaakt, ga er nu twee ronde platte naan-ige broden van maken.
Want? :)
La derecha oprime, la izquierda libera
  † In Memoriam † woensdag 14 maart 2012 @ 11:30:02 #161
91830 MaximusTG
pi_109082764
Want dan is het logisch dat je er geen verschil in ziet? Een brood dat je na de 1e rijs nog een keer kneed zal een dichtere en compactere kruim/structuur hebben. Als het enkel geknede brood dat ook heeft zie je geen verschil nee.
Heb je geen foto van een sneetje van beiden?
pi_109082801
Ja, op de camera. Die volgen dus nog :)
La derecha oprime, la izquierda libera
  † In Memoriam † woensdag 14 maart 2012 @ 14:15:56 #163
91830 MaximusTG
pi_109088456
Tis weer lekker geworden:




2 huge naans!
  donderdag 15 maart 2012 @ 23:09:02 #164
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_109153532
hmm ging tussen de middag een focaccia bakken volgens een recept uit mijn kookboek. Nu moet ik zeggen dat het deeg gelukt was. Alleen het bakken ging niet zo denderend... stomme gasoven. De onderkant was bruin, bijna zwart de bovenkant was maar net gaar.
Trotste mama van Ambar
Het officiële liefje van @Monitor O+
pi_109177435
Die naans zien er goed uit! Krijg zin in curry... :9
There is no love sincerer than the love of food.
pi_109179314
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 18:43 schreef MinderMutsig het volgende:
Die naans zien er goed uit! Krijg zin in curry... :9
Helemaal eens! :Y)
  vrijdag 16 maart 2012 @ 20:01:55 #167
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_109180222
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2012 14:15 schreef MaximusTG het volgende:
Tis weer lekker geworden:

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

2 huge naans!
wat heb je voor recept gebruikt ?? enne is zoiets bewerkelijk of helemaal niet ??

:)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_109182044
Zien er inderdaad goed uit!

Straks eens beginnen aan een poging tot Frans stokbrood :)
  vrijdag 16 maart 2012 @ 21:56:24 #169
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_109185207
Ga zondag een soda bread bakken, ben benieuwd!

Iemand ervaring en/of tips?
pi_109185387
He jongens,

Ben een weekje later ermee maar hier mijn result van mijn Chinese pineapple bun :)

Alles is gelukt, alleen deeg was niet elastisch.
Binnenkant van deeg bleef beetje kleverig toen ik klaar was met kneden voor eerste keer rijzen.
Het rees/rijsde (?) goed bij beide keren.
En het was lekker! :P
See pictures :D
Ik ben helaas wat foto's kwijt van gerezen deeg.






pi_109193905
Die zien er wel lekker uit! Ze zijn nu dus wel goed gelukt?
There is no love sincerer than the love of food.
  † In Memoriam † zaterdag 17 maart 2012 @ 07:27:16 #172
91830 MaximusTG
pi_109195283
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 20:01 schreef MissHobje het volgende:

[..]

wat heb je voor recept gebruikt ?? enne is zoiets bewerkelijk of helemaal niet ??

:)
Had het eerder in dit topic ook al gequote ;), maar deze dus:

quote:
1s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 00:59 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Dank je ;). Nou, het recept dat ik "altijd" gebruik heb ik van een YouTube filmpje van een Indiase vrouw.
Dat was 240 gram bloem
180 gram water
2 tbsp olie
2. 5 tbsp yoghurt
1 tsp suiker
1 tsp zout
Beetje bakpoeder
1 tsp gist

Alle droge ingrediënten mengen, olie, water en yoghurt erbij en kneden.
3-4 uur rijzen, dan in 6 balletjes verdelen en tot traanvormige platte broden rollen. Bakken op 250 graden voor een paar minuten tot bruin.
Traditioneel na bakken insmeren met gesmolten ghee.

Persoonlijk vind ik de bakpoeder overbodig, en je moet extra bloem toevoegen, anders is het te nat. Zou minder water toevoegen. Eerder iets van 150 gram.

@vriendelijkevriend : no knead bread is best lekker, en leuk om een keer te maken, laat goed zien wat de kracht is van een lange rijs. Maar vooral het overbrengen naar de oven kan best moeilijk zijn. Succes!
Das voor 6 kleintjes, had het dubbele gebruikt voor 2 grote. Had er alleen niet aan gedacht het water te verminderen, dus moest het deeg met flink wat extra bloem nog wat nakneden met de hand, nadat ik het met de mixer gekneed had. Maar die yoghurt lijkt het deeg echt meer vloeibaar te maken.
Tja, bewerkelijk... Als je dus de hoeveelheid water naar 150 gram brengt (moet je misschien alsnog een beetje met wat extra bloem werken hoor), is het een kwestie van alles mengen in een kom. Even laten staan. Kneden met stand of handmixer. Weer even rusten. Uitstorten op bebloemd werkblad. Goed wat bloem eroverheen. Nakneden/vormen tot een bal. Laten rijzen, weer op werkblad, verdelen in twee ballen, en uitrollen of vormen tot twee grote platte cirkels. Bakken op hoogste temperatuur oven, liefst op steen. Ik spuit dan altijd nog wat water naar binnen als ze erin gaan. Als het goed is vormt zich in de naan een grote luchtbel, doordat je het zo platdrukt. Daardoor gaat ie opzwellen. Is klaar als er zich van die bruine vlekken op de korst gaan vormen.

quote:
1s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 21:56 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ga zondag een soda bread bakken, ben benieuwd!

Iemand ervaring en/of tips?
Welk recept gebruik je? Gebruik je bakpoeder of baking soda? Persoonlijk hou ik er niet zo van; vind het concept wel leuk, maar je moet volgens mij wel een recept nemen waar flink wat extra smaakmakers ingaan, want van de bloem komt niet veel smaak. Daarvoor is het proces veel te snel.
Is een traditioneel Iers brood (meestal).
  zaterdag 17 maart 2012 @ 09:43:10 #173
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_109196611
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2012 07:27 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Had het eerder in dit topic ook al gequote ;), maar deze dus:

[..]

[..]

Welk recept gebruik je? Gebruik je bakpoeder of baking soda? Persoonlijk hou ik er niet zo van; vind het concept wel leuk, maar je moet volgens mij wel een recept nemen waar flink wat extra smaakmakers ingaan, want van de bloem komt niet veel smaak. Daarvoor is het proces veel te snel.
Is een traditioneel Iers brood (meestal).
500 g bloem
500 g volkorenmeel
1 tl zout
2 tl baking soda
1 liter karnemelk

Ik dacht wellicht weer een deel van de bloem te vervangen door havermout, dat was met laatst goed bevallen. Andere suggesties? Vind t leuk om dit een keer te proberen!
  † In Memoriam † zaterdag 17 maart 2012 @ 22:45:16 #174
91830 MaximusTG
pi_109216291
Nou, ik heb een boekje met dat soort broden, staat iets soortgelijks als dit in:
http://www.cooks.com/rec/view/0,194,157174-239201,00.html
Treacle soda bread, (treacle = suikerstroop). Nog niet geprobeerd, klonk wel lekker/interessant.
  zaterdag 17 maart 2012 @ 23:01:42 #175
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_109216856
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2012 09:43 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

500 g bloem
500 g volkorenmeel
1 tl zout
2 tl baking soda
1 liter karnemelk

Ik dacht wellicht weer een deel van de bloem te vervangen door havermout, dat was met laatst goed bevallen. Andere suggesties? Vind t leuk om dit een keer te proberen!
Ik bak heel vaak sodabrood! Je kunt er ook honing of rozijnen of noten indoen. Erg lekker hoor :Y
My mama didn't raise no fool
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')