Nee, vanwege geen kaas lusten ;-)quote:Op woensdag 9 mei 2012 12:32 schreef MaximusTG het volgende:
Dat lijkt me een goed uitgangspunt ja. Het is namelijk best lastig om te voelen of een deeg goed is of niet. Kneed je het deeg met de hand, of met een mixer?
@LieLie; is de geen kaas vanwege een melkallergie? Zo nee, dan natuurlijk de creme fraiche/kwark (oke, dat is technisch gezien ook kaas) met veel ui, champignons.
En anders een echt smaakvolle tomatensaus, Marinara. Basilicum, champignons, paprika, veel ui. Artisjokken?
Ik lust heel graag kaas! Alleen een van de gasten van vrijdag niet ;-)quote:Op woensdag 9 mei 2012 15:01 schreef MaximusTG het volgende:
Paddestoelenrisotto zonder parmezaan neem ik aan dan? Lust je geen enkele kaas? Want er is zo'n breed smaakaanbod in kazen.
Vanwege het licht, in de tuin net bij de deur gefotografeerd.. Verder gewoon thuis afgebakken.quote:Op donderdag 10 mei 2012 18:28 schreef vriendelijkevriend het volgende:
buiten gebakken, buiten opgegeten of alleen buiten gefotografeerd?
(of heb je tegels en een regenpijp in de woonkamer?)
Pesto, champignons, geraspte jonge kaas & mozarella.quote:Op donderdag 10 mei 2012 18:32 schreef MaximusTG het volgende:
Ziet er goed uit zeg! Pesto + champignons, of nog meer?
Even los van de pizza, hoe zit dat op de tweede foto, ziet er zo gek uit onder de pizzastukken? Is dat geen hele plank of zo? Lijkt wel een gat te zitten:P.
Dat zeker.quote:Op donderdag 10 mei 2012 18:39 schreef MaximusTG het volgende:
Whaha. Dan zag ik het toch goed
.
Maar lekker hoor, smaakte vast goed.
Ik vorm het gewoon met mijn handen. Als het groot genoeg is leg ik het op het plankje en dan kan ik nog wat schuiven tot ie goed is. Nooit problemen mee!quote:Op vrijdag 11 mei 2012 18:43 schreef P1uu33R het volgende:
Gisteren de G3 Ferrari binnen gekregen. Gelijk van die metalen halve plankje besteld (de houten zaten er ook bij) en vandaag de eerste pizza gemaakt. Ik had het deeg uitgerold op de plankjes en dat was denk ik niet zo'n goed idee. Het plakte namelijk vast aan de plankjes (had er wel bloem tussen gedaan). Wat resulteerde in een gedrocht van een pizza. Maar gelukkig morgen op herhaling. Hoe doen jullie dit?
Denk dat ik morgen het deeg eerst vorm/uitrol met voldoende bloem eronder op het aanrecht en vervolgens de plankjes eronder schuif. Ondanks dat door het frommelen de pizza veel te dik werd en meer een Amerikaanse bodem had dan een Italiaanse was al wel te merken dat de bodem lekker krokant was i.t.t. mijn vorige pizza's uit de normale oven. Als het resultaat enigszins ok is, zal ik wel een foto posten. Het viel me ook op dat er heel veel stoom uit kwam toen ik hem na 5 minuten open deed. Morgen op de helft ook maar even stoom laten ontsnappen denk ik.
Als je een sligro bij je in de buurt hebt....die hebben typo 00 zowel biologisch als normaal.quote:Op vrijdag 11 mei 2012 23:37 schreef Basic_ het volgende:
Leuk topic! Zelf bij Alternate ook de G3 gekocht en vandaag binnen gehad. Nog geen type 00 deeg gevonden, maar zo te zien aan het recept in de startpost heb je dat ook niet nodig.
Ik heb wel al wat semola di grano duro gekocht. Eerste poging was het deeg niet goed gerezen. Even wat meer geduld hebben dan een half uurtje
http://www.groenebouwmate(...)-30x30x3-cm-per-stukquote:Op zaterdag 12 mei 2012 00:52 schreef Xblister het volgende:
Hallo,
Wat is een goede pizza steen voor de oven, en waar kan ik hem kopen
thnx!quote:Op zaterdag 12 mei 2012 00:57 schreef bobbee het volgende:
[..]
http://www.groenebouwmate(...)-30x30x3-cm-per-stuk
Jep, dat komt omdat ons deeg veel vochtiger is denk ik. Ik moet de bolletjes altijd opnieuw vormen.quote:Op zaterdag 12 mei 2012 14:40 schreef P1uu33R het volgende:
Nog een vraag over deeg. Ik maak het deeg volgens het recept van het OT. Dan maak ik een keurig bolletje die ik in de koelkast plaats. Op filmpjes zie ik dat die er ook zo uitkomen maar bij is de hele
schaal gevuld met deeg. Heb dus geen mooi bolletje meer. Is dat bij jullie ook zo? Een mooi bolletje is natuurlijk wel makkelijker te vormen dan een gewoon een partij deeg :-)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |