FOK!forum / Culinesse à gogo / hoe maak je wentelteefjes
Gorgrealiszaterdag 25 februari 2012 @ 20:31
Ik kan me van vroeger herinneren dat mijn moeder wentelteefjes maakte, dat was verdomd lekker.
Was iets met oud brood ofzo , ik kan het haar niet meer vragen dus als iemand weet hoe dat precies in z'n werk gaat en het kan uitleggen aan iemand wiens culinaire capaciteiten ophouden bij het hard of zacht koken van een ei, bedankt :)
Isis20zaterdag 25 februari 2012 @ 20:32
Weet je google niet te vinden?
Mirjamzaterdag 25 februari 2012 @ 20:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 20:32 schreef Isis20 het volgende:
Weet je google niet te vinden?
dan kunnen we dit forum wel opdoeken ^O^
Mirjamzaterdag 25 februari 2012 @ 20:34
wentelteefjes zijn niet moeilijk te maken, er zijn wel veel variaties.
wat ik doe:
melk in een diep bord, eitje erbij en goed kloppen, wat suiker en kaneel erbij, ff kloppen.
in een hete koekenpan wat boter smelten, brood in het mengsel dopen, tel of 3, omdraaien, en dan in de pan bakken tot mooi bruin gekleurd :)
strontboerzaterdag 25 februari 2012 @ 20:44
Nostalgie O+
Gorgrealiszaterdag 25 februari 2012 @ 20:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 20:34 schreef Mirjam het volgende:
wentelteefjes zijn niet moeilijk te maken, er zijn wel veel variaties.
wat ik doe:
melk in een diep bord, eitje erbij en goed kloppen, wat suiker en kaneel erbij, ff kloppen.
in een hete koekenpan wat boter smelten, brood in het mengsel dopen, tel of 3, omdraaien, en dan in de pan bakken tot mooi bruin gekleurd :)
:) , dat lukt zelfs mij nog wel , maar hoeveel eieren moet je doen en hoelang moet het brood erin , en wordt dat brood niet heel week als je het erin gooit , nouja gewoon maar es proberen ;)
MaximusTGzaterdag 25 februari 2012 @ 21:05
Brood wordt inderdaad week, dus wel voorzichtig zijn. Je kan er niet veel aan verkeerd doen verder, vrij vergevingsgezind. Google ff voor wat ideeën qua verhouding melk eieren, en ga er tussenin zitten.
Ben toen ik 10 was bij familie in de USA geweest en die aten het ook vaak (of zo herinner ik het me :+). Daar noemen ze het French Toast. En ze eten het met Maple Syrup. Heerlijk is dat. Snijden ze ook ook dikke plakken wit brood voor.
Mirjamzondag 26 februari 2012 @ 00:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 20:44 schreef Gorgrealis het volgende:

[..]

:) , dat lukt zelfs mij nog wel , maar hoeveel eieren moet je doen en hoelang moet het brood erin , en wordt dat brood niet heel week als je het erin gooit , nouja gewoon maar es proberen ;)
heb je mijn post wel gelezen?
er staat een ei (1 dus)
en 3 tellen in het bord, omdraaien, 3 tellen, dan in de pan gooien
Taninzondag 26 februari 2012 @ 06:31
Extra techniek om het brood wat steviger te houden is eerst tig plakjes brood in melk dopen, en daarna op een droog bord opstapelen en even een minuut of 2 laten uitlekken.
Dit is niet noodzakelijk, maar als je bang bent voor slap brood kan het een uitkomst zijn.

Verder voeg ik suiker pas toe na het bakken, maar verder is Miriam d'r recept prima :)
_Hestia_zondag 26 februari 2012 @ 21:02
Wentelteefjes :9 O+

Ga ik volgend weekend maar eens maken denk ik :9
Isegrimzondag 26 februari 2012 @ 21:05
Het lekkerste is om bij het bakken ook nog wat suiker op de boterhammen te strooien want dan krijg je een knapperig, gekaramelliseerd korstje. Wij hebben ze vanmorgen nog gegeten!
Muckzondag 26 februari 2012 @ 21:32
Een geraspt sinaasappelschilletje door het eimengsel is ook erg lekker :9
robber57zondag 26 februari 2012 @ 23:27
Wentelteefjes quick-and-dirty style: besmeer wat bammetjes behoorlijk dik met tafelmargarine/halvarine en dan bakken in de koekenpan.
De marga/halvarine bevat melkbestandsdelen waardoor het kwa smaak aardig in de buurt komt.
#ANONIEMmaandag 27 februari 2012 @ 04:22
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 23:27 schreef robber57 het volgende:
Wentelteefjes quick-and-dirty style: besmeer wat bammetjes behoorlijk dik met tafelmargarine/halvarine en dan bakken in de koekenpan.
De marga/halvarine bevat melkbestandsdelen waardoor het kwa smaak aardig in de buurt komt.
:') keer 10!!!!!!
Isegrimmaandag 27 februari 2012 @ 10:39
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 23:27 schreef robber57 het volgende:
Wentelteefjes quick-and-dirty style: besmeer wat bammetjes behoorlijk dik met tafelmargarine/halvarine en dan bakken in de koekenpan.
De marga/halvarine bevat melkbestandsdelen waardoor het kwa smaak aardig in de buurt komt.
Gat-ver-damme. :{
lemonlimemaandag 27 februari 2012 @ 11:17
Doe een lepel custardpoeder door je melk-ei mengsel, dan krijg je een iets steviger teefje :D
MaximusTGmaandag 27 februari 2012 @ 11:19
Was toen zo'n deelnemer aan wie is de chef, die noemde ze turnover bitches :P
Karinamaandag 27 februari 2012 @ 11:21
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 23:27 schreef robber57 het volgende:
Wentelteefjes quick-and-dirty style: besmeer wat bammetjes behoorlijk dik met tafelmargarine/halvarine en dan bakken in de koekenpan.
De marga/halvarine bevat melkbestandsdelen waardoor het kwa smaak aardig in de buurt komt.
Dat is een tosti zonder kaas :')

OT: ik krijg meteen trek in wentelteefjes :9~
LeeHarveyOswaldmaandag 27 februari 2012 @ 11:23
quote:
99s.gif Op maandag 27 februari 2012 11:21 schreef Karina het volgende:

[..]

Dat is een tosti zonder kaas :')

OT: ik krijg meteen trek in wentelteefjes :9~
Ik weet het niet hoor, maar mijn tosti's maak ik toch echt niet door margarine aan te bakken. :D
Karinamaandag 27 februari 2012 @ 11:24
quote:
2s.gif Op maandag 27 februari 2012 11:23 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik weet het niet hoor, maar mijn tosti's maak ik toch echt niet door margarine aan te bakken. :D
Ik heb geen tostiapparaat, dus als ik een tosti maak doe ik dat in de koekepan met een beetje boter zodat het niet aanbrandt :@ , misschien maak ik dus wel hele rare tosti's.
MaximusTGmaandag 27 februari 2012 @ 11:26
Sommige mensen doen dat wel hoor. Twee sneetjes witbrood, kaas (en soms ham, uitjes) ertussen. Ene kant met boter insmeren (buitenkant dus). In koekenpan leggen, met boterkant naar beneden. In pan de andere kant insmeren. Na tijdje omdraaien.

Niet heel gezond trouwens:P.
Isegrimmaandag 27 februari 2012 @ 11:39
Wat is er nou weer 'ongezond' aan een boterham met boter en ham en kaas? :{w
dribbel79maandag 27 februari 2012 @ 11:42
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2012 11:17 schreef lemonlime het volgende:
Doe een lepel custardpoeder door je melk-ei mengsel, dan krijg je een iets steviger teefje :D
nog steviger??
MaximusTGmaandag 27 februari 2012 @ 11:43
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2012 11:39 schreef Isegrim het volgende:
Wat is er nou weer 'ongezond' aan een boterham met boter en ham en kaas? :{w
Nou ja, het is nogal vet natuurlijk. Dus niet iets dat je dagelijks moet eten. Maar idd, niet ongezond per se.
robber57maandag 27 februari 2012 @ 18:47
En die "correcte" wentelteefjes worden zonder boter in de pan gebakken :')

Mensen die gadverdamme zeggen nog voor dat ze iets geproefd hebben, wat de boer niet kent.... :')

Doe het maar eens een keer en als je dan geproefd hebt en het nog steeds gadverdamme vind mag je weer posten.
robber57maandag 27 februari 2012 @ 18:51
quote:
99s.gif Op maandag 27 februari 2012 11:24 schreef Karina het volgende:

[..]

Ik heb geen tostiapparaat, dus als ik een tosti maak doe ik dat in de koekepan met een beetje boter zodat het niet aanbrandt :@ , misschien maak ik dus wel hele rare tosti's.
Nee hoor, das heel gewoon, ik doe het, mijn collega's doen het allemaal en ik ken er zo nog veel meer die dat doen, nix bijzonders aan.
#ANONIEMmaandag 27 februari 2012 @ 18:53
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2012 18:47 schreef robber57 het volgende:
En die "correcte" wentelteefjes worden zonder boter in de pan gebakken :')

Mensen die gadverdamme zeggen nog voor dat ze iets geproefd hebben, wat de boer niet kent.... :')

Doe het maar eens een keer en als je dan geproefd hebt en het nog steeds gadverdamme vind mag je weer posten.
brood met halvarine of margarine besmeert en dat in een pan bakken, een wentelteefje noemen? :') _!

Dat heeft helemaal niks maar dan ook niks met een wentelteefje te maken, dat weet zelfs mijn elfjarige dochter met downsyndroom nog wel :D
#ANONIEMmaandag 27 februari 2012 @ 18:55
quote:
99s.gif Op maandag 27 februari 2012 11:24 schreef Karina het volgende:

[..]

Ik heb geen tostiapparaat, dus als ik een tosti maak doe ik dat in de koekepan met een beetje boter zodat het niet aanbrandt :@ , misschien maak ik dus wel hele rare tosti's.
Ik maak ze de ene keer in de pan, dan weer uit de oven, tosti-ijzer of de broodrooster waar ook tosti's in passen .... net waar ik trek in heb
robber57maandag 27 februari 2012 @ 19:31
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2012 18:53 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

brood met halvarine of margarine besmeert en dat in een pan bakken, een wentelteefje noemen? :') _!

Dat heeft helemaal niks maar dan ook niks met een wentelteefje te maken, dat weet zelfs mijn elfjarige dochter met downsyndroom nog wel :D
De volgende keer dat je teefjes maakt: doe er 1 en probeer het eens....
#ANONIEMmaandag 27 februari 2012 @ 19:47
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2012 19:31 schreef robber57 het volgende:

[..]

De volgende keer dat je teefjes maakt: doe er 1 en probeer het eens....
Een wentelteefje zonder melk, ei, suiker en kaneel.... right

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-02-2012 19:49:41 ]