Gorgrealis | zaterdag 25 februari 2012 @ 20:31 |
Ik kan me van vroeger herinneren dat mijn moeder wentelteefjes maakte, dat was verdomd lekker. Was iets met oud brood ofzo , ik kan het haar niet meer vragen dus als iemand weet hoe dat precies in z'n werk gaat en het kan uitleggen aan iemand wiens culinaire capaciteiten ophouden bij het hard of zacht koken van een ei, bedankt ![]() | |
Isis20 | zaterdag 25 februari 2012 @ 20:32 |
Weet je google niet te vinden? | |
Mirjam | zaterdag 25 februari 2012 @ 20:33 |
dan kunnen we dit forum wel opdoeken ![]() | |
Mirjam | zaterdag 25 februari 2012 @ 20:34 |
wentelteefjes zijn niet moeilijk te maken, er zijn wel veel variaties. wat ik doe: melk in een diep bord, eitje erbij en goed kloppen, wat suiker en kaneel erbij, ff kloppen. in een hete koekenpan wat boter smelten, brood in het mengsel dopen, tel of 3, omdraaien, en dan in de pan bakken tot mooi bruin gekleurd ![]() | |
strontboer | zaterdag 25 februari 2012 @ 20:44 |
Nostalgie ![]() | |
Gorgrealis | zaterdag 25 februari 2012 @ 20:44 |
![]() ![]() | |
MaximusTG | zaterdag 25 februari 2012 @ 21:05 |
Brood wordt inderdaad week, dus wel voorzichtig zijn. Je kan er niet veel aan verkeerd doen verder, vrij vergevingsgezind. Google ff voor wat ideeën qua verhouding melk eieren, en ga er tussenin zitten. Ben toen ik 10 was bij familie in de USA geweest en die aten het ook vaak (of zo herinner ik het me ![]() | |
Mirjam | zondag 26 februari 2012 @ 00:16 |
heb je mijn post wel gelezen? er staat een ei (1 dus) en 3 tellen in het bord, omdraaien, 3 tellen, dan in de pan gooien | |
Tanin | zondag 26 februari 2012 @ 06:31 |
Extra techniek om het brood wat steviger te houden is eerst tig plakjes brood in melk dopen, en daarna op een droog bord opstapelen en even een minuut of 2 laten uitlekken. Dit is niet noodzakelijk, maar als je bang bent voor slap brood kan het een uitkomst zijn. Verder voeg ik suiker pas toe na het bakken, maar verder is Miriam d'r recept prima ![]() | |
_Hestia_ | zondag 26 februari 2012 @ 21:02 |
Wentelteefjes ![]() ![]() Ga ik volgend weekend maar eens maken denk ik ![]() | |
Isegrim | zondag 26 februari 2012 @ 21:05 |
Het lekkerste is om bij het bakken ook nog wat suiker op de boterhammen te strooien want dan krijg je een knapperig, gekaramelliseerd korstje. Wij hebben ze vanmorgen nog gegeten! | |
Muck | zondag 26 februari 2012 @ 21:32 |
Een geraspt sinaasappelschilletje door het eimengsel is ook erg lekker ![]() | |
robber57 | zondag 26 februari 2012 @ 23:27 |
Wentelteefjes quick-and-dirty style: besmeer wat bammetjes behoorlijk dik met tafelmargarine/halvarine en dan bakken in de koekenpan. De marga/halvarine bevat melkbestandsdelen waardoor het kwa smaak aardig in de buurt komt. | |
#ANONIEM | maandag 27 februari 2012 @ 04:22 |
![]() | |
Isegrim | maandag 27 februari 2012 @ 10:39 |
Gat-ver-damme. ![]() | |
lemonlime | maandag 27 februari 2012 @ 11:17 |
Doe een lepel custardpoeder door je melk-ei mengsel, dan krijg je een iets steviger teefje ![]() | |
MaximusTG | maandag 27 februari 2012 @ 11:19 |
Was toen zo'n deelnemer aan wie is de chef, die noemde ze turnover bitches ![]() | |
Karina | maandag 27 februari 2012 @ 11:21 |
Dat is een tosti zonder kaas ![]() OT: ik krijg meteen trek in wentelteefjes ![]() | |
LeeHarveyOswald | maandag 27 februari 2012 @ 11:23 |
Ik weet het niet hoor, maar mijn tosti's maak ik toch echt niet door margarine aan te bakken. ![]() | |
Karina | maandag 27 februari 2012 @ 11:24 |
Ik heb geen tostiapparaat, dus als ik een tosti maak doe ik dat in de koekepan met een beetje boter zodat het niet aanbrandt ![]() | |
MaximusTG | maandag 27 februari 2012 @ 11:26 |
Sommige mensen doen dat wel hoor. Twee sneetjes witbrood, kaas (en soms ham, uitjes) ertussen. Ene kant met boter insmeren (buitenkant dus). In koekenpan leggen, met boterkant naar beneden. In pan de andere kant insmeren. Na tijdje omdraaien. Niet heel gezond trouwens:P. | |
Isegrim | maandag 27 februari 2012 @ 11:39 |
Wat is er nou weer 'ongezond' aan een boterham met boter en ham en kaas? ![]() | |
dribbel79 | maandag 27 februari 2012 @ 11:42 |
nog steviger?? | |
MaximusTG | maandag 27 februari 2012 @ 11:43 |
Nou ja, het is nogal vet natuurlijk. Dus niet iets dat je dagelijks moet eten. Maar idd, niet ongezond per se. | |
robber57 | maandag 27 februari 2012 @ 18:47 |
En die "correcte" wentelteefjes worden zonder boter in de pan gebakken ![]() Mensen die gadverdamme zeggen nog voor dat ze iets geproefd hebben, wat de boer niet kent.... ![]() Doe het maar eens een keer en als je dan geproefd hebt en het nog steeds gadverdamme vind mag je weer posten. | |
robber57 | maandag 27 februari 2012 @ 18:51 |
Nee hoor, das heel gewoon, ik doe het, mijn collega's doen het allemaal en ik ken er zo nog veel meer die dat doen, nix bijzonders aan. | |
#ANONIEM | maandag 27 februari 2012 @ 18:53 |
brood met halvarine of margarine besmeert en dat in een pan bakken, een wentelteefje noemen? ![]() Dat heeft helemaal niks maar dan ook niks met een wentelteefje te maken, dat weet zelfs mijn elfjarige dochter met downsyndroom nog wel ![]() | |
#ANONIEM | maandag 27 februari 2012 @ 18:55 |
Ik maak ze de ene keer in de pan, dan weer uit de oven, tosti-ijzer of de broodrooster waar ook tosti's in passen .... net waar ik trek in heb | |
robber57 | maandag 27 februari 2012 @ 19:31 |
De volgende keer dat je teefjes maakt: doe er 1 en probeer het eens.... | |
#ANONIEM | maandag 27 februari 2012 @ 19:47 |
Een wentelteefje zonder melk, ei, suiker en kaneel.... right [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-02-2012 19:49:41 ] |