Skillet Steaks met Lynchburg Pan Sauce
2 Porterhouse of T-bone steaks, ongeveer 2 1/2 tot 5 cm (1 1/2 tot 2 inch) dik
Plantaardige olie
Zout en peper
2 eetlepels boter
1 eetlepel Worcestershiresaus
1/4 kopje Jack Daniel's® Tennessee Whiskey
Verwarm een grote gietijzeren koekenpan op een hete kookplaat voor ongeveer 10 minuten. Wrijf de steaks rijkelijk in met olie en bestrooi met peper en zout. Bak de steaks één voor één. Laat de steak ongeveer 5 minuten op één zijde bakken. Draai om en bak nog eens 5 minuten (saignant); 6 minuten (medium). Neem de steak uit de pan en houd hem warm.
Herhaal dit voor de tweede steak en houd hem warm. Smelt de boter in de braadpan; roer samen met de Worcestershiresaus en Jack Daniel's®. Breng aan de kook en laat ongeveer 2 minuten koken. Snij de steak indien gewenst in plakjes. Giet de saus over de steaks en dien onmiddellijk op. Voor 4 personen.
"I wear the mask to protect the city… but the city is what made the mask." – Batman