Uiteindelijk zit je gewoon 1 dag van te voren je examens te leren en haal je het makkelijk. Op de uni is het soms wel even zweten om iets te halen.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:35 schreef ulq het volgende:
[..]
ja, leek mij ook al maar aan de andere kant leek het me ook weer niet aangezien iedereen altijd zei van ja op de middelbare school moet je écht je best gaan doen, daarna ja in de tweede fase moet je écht je best gaan doen, daarna ja in de examenklas moet je écht je best gaan doen. vooralsnog nog niet echt aan de orde.
maar op de uni is het dus eindelijk echt leren geblazen ? xd
het lijkt me opzich ook wel leuk om me echt ergens op te storten. nu besteed ik nooit echt veel tijd aan economie en wiskunde en heb ik ook niet echt de behoefte om hoger te halen dan een 6 omdat er gewoon niet echt motivatie is.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:36 schreef thenxero het volgende:
[..]
Het ligt heel erg aan je houding. Als je gedreven bent en teveel vakken kiest kan het wel oplopen tot 50 uur of meer. Maar als je een 6-jes houding hebt, intelligent bent, en niet meer doet dan nodig red je het misschien met 25 uur. (bij wiskunde dan, maar dat zal bij ecotrie niet anders zijn)
Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je je nog verveelt want er zijn zoveel interessantere dingen te doen dan op de middelbare school.
ok dus toch ook nog wel?quote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:39 schreef thenxero het volgende:
[..]
Uiteindelijk zit je gewoon 1 dag van te voren je examens te leren en haal je het makkelijk. Op de uni is het soms wel even zweten om iets te halen.
Je moet jezelf afvragen of je er geen interesse in hebt of dat het je gewoon niet genoeg uitdaagt. In het eerste geval kan je beter bedrijfseconomie doen, en in het laatste geval econometrie.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:40 schreef ulq het volgende:
[..]
het lijkt me opzich ook wel leuk om me echt ergens op te storten. nu besteed ik nooit echt veel tijd aan economie en wiskunde en heb ik ook niet echt de behoefte om hoger te halen dan een 6 omdat er gewoon niet echt motivatie is.
je kunt het opzich ook uitleggen als een gebrek aan intresse maar ik heb zo iets van er zijn zo veel leuke dingen te doen in het leven en ik kan beter overal een voldoende voor halen dan een 9 voor wiskunde en economie en dat ik straks blijf zitten op een tekort voor duits en aardrijkskunde oid.
Ja, bij sommige vakken zeker. Maar des te leuker is het als je het haalt (met een goed resultaat). Als je op de middelbare school een keer een 8 of 9 haalt door uit je neus te eten word je daar ook niet echt blij van.quote:
echte interesse kun je het niet noemen, ik kan niet zeggen dat ik wiskunde echt leuk vind, zoals van die nerds die een 9 halen en wiskunde d er bij nemen. maar aan de andere kant als ik dan 2 dagen van te voren mijn boek opensla en dat ik het na een paar keer doornemen wel begrijp terwijl er allemaal mensen zitten te huilen op facebook dat het niet te doen is dan geeft het ook wel voldoening. of als ik zo'n zieke grote moeilijke som oplos geeft dat wel een bepaalde euforie.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:46 schreef thenxero het volgende:
[..]
Je moet jezelf afvragen of je er geen interesse in hebt of dat het je gewoon niet genoeg uitdaagt. In het eerste geval kan je beter bedrijfseconomie doen, en in het laatste geval econometrie.
[..]
Ja, bij sommige vakken zeker. Maar des te leuker is het als je het haalt (met een goed resultaat). Als je op de middelbare school een keer een 8 of 9 haalt door uit je neus te eten word je daar ook niet echt blij van.
ja ok, das toch wel een dikke punt hoger als ik ^^quote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:52 schreef thenxero het volgende:
Ik heb wiskunde eigenlijk ook pas op de uni echt leren te waarderen en haal nu even hoge cijfers als op de middelbare school... 7.5~8.
Je hoogste cijfer is nu een 7, niet echt iets om over naar huis te schrijven. Als je twijfelt of je het aankunt dan wil ik je wel een dictaat doormailen. Moet je een hoofdstukje doorwerken en weet je in een dag of het wat voor je is.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:35 schreef ulq het volgende:
[..]
ja, leek mij ook al maar aan de andere kant leek het me ook weer niet aangezien iedereen altijd zei van ja op de middelbare school moet je écht je best gaan doen, daarna ja in de tweede fase moet je écht je best gaan doen, daarna ja in de examenklas moet je écht je best gaan doen. vooralsnog nog niet echt aan de orde.
een dictaat? een soort voorbeeldopgave?quote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:59 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
Je hoogste cijfer is nu een 7, niet echt iets om over naar huis te schrijven. Als je twijfelt of je het aankunt dan wil ik je wel een dictaat doormailen. Moet je een hoofdstukje doorwerken en weet je in een dag of het wat voor je is.
Studiemateriaal, een soort boek maar dan door de docent geschreven en gratis verspreid. Dm je e-mailadres maar.quote:Op zondag 5 februari 2012 00:09 schreef ulq het volgende:
[..]
een dictaat? een soort voorbeeldopgave?
daarin staat 'verwachtte teken'quote:dat lijkt me inderdaad wel leuk, zou mooi zijn, ik had idd al een beetje gegoolged naar zoiets en toen vond ik dit
http://www.vsae.nl/files/(...)_tent_27_01_2004.pdf
ja, net als 'voedsel producten'quote:Op zondag 5 februari 2012 00:13 schreef ulq het volgende:
[..]
? is dat gewoon een random gequoteerde spelfout uit het examen? xd
mag je bij dit examen je boek erbij houden?quote:Op zondag 5 februari 2012 00:15 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
ja, net als 'voedsel producten'
Diezelfde vragen zouden ze in Tilburg stellen zonder dat je het boek erbij mag houden, om even het verschil met de UvA aan te geven.
zijn alle boeken qua econometrie in het engels trouwens? degene die jij nu hebt gestuurd igg wel, ondanks dat hij door een nederlander is geschreven.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:59 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
Je hoogste cijfer is nu een 7, niet echt iets om over naar huis te schrijven. Als je twijfelt of je het aankunt dan wil ik je wel een dictaat doormailen. Moet je een hoofdstukje doorwerken en weet je in een dag of het wat voor je is.
Onder afgestudeerden is het niveauverschil niet zo groot. Onderzoek is in Tilburg wel veel beter.quote:Op zondag 5 februari 2012 00:18 schreef ulq het volgende:
[..]
en is het verschil tussen verschillende universiteiten zo groot dan? xd
Mooi, morgen even een hoofdstukje doorwerken en dan weet je of je het aankunt.quote:Op zondag 5 februari 2012 00:17 schreef ulq het volgende:
[..]
thnx trouwens! ik heb m ontvangen
luxe hoor een eigen fok-email adres xd
nagenoeg allemaal jaquote:Op zondag 5 februari 2012 00:20 schreef ulq het volgende:
[..]
zijn alle boeken qua econometrie in het engels trouwens?
ok bedankt man, hoe veel van die 'hoofdstukjes' moet je gemiddeld per week leren ongeveer?quote:Op zondag 5 februari 2012 00:22 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
Onder afgestudeerden is het niveauverschil niet zo groot. Onderzoek is in Tilburg wel veel beter.
[..]
Mooi, morgen even een hoofdstukje doorwerken en dan weet je of je het aankunt.
[..]
nagenoeg allemaal ja
Geen idee. Het dictaat is van een vak waar 84 uur voor staat en in 7 weken wordt afgerond. Maar het eerste hoofdstukje begint natuurlijk eenvoudigquote:Op zondag 5 februari 2012 00:24 schreef ulq het volgende:
[..]
ok bedankt man, hoe veel van die 'hoofdstukjes' moet je gemiddeld per week leren ongeveer?
ik weet het het is een beetje vage vraag aangezien je verschillende vakken hebt maar toch even ter indicatie
ja klopt is goed te doen in het begin, maar als ze gewoon zo rustig opbouwen lijkt het me wel aardig.quote:Op zondag 5 februari 2012 00:29 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
Geen idee. Het dictaat is van een vak waar 84 uur voor staat en in 7 weken wordt afgerond. Maar het eerste hoofdstukje begint natuurlijk eenvoudig
ok dat vind ik persoonlijk wel fijn, aangezien ik die toch niet echt maaktequote:Op zondag 5 februari 2012 01:01 schreef GlowMouse het volgende:
Er staat een aantal opgaven tussendoor, meer is er niet. Dat heb je bij vrijwel alle vakken zo.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |