abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_107541940
Als je ergens heel goed in bent kan je er altijd wel geld mee verdienen. Zo verdienen sommige mensen ook miljoenen door tegen een bal aan te trappen ;) . Maar daar gaat het niet om natuurlijk. Het is zinvoller om over een gemiddelde student te praten.
  vrijdag 3 februari 2012 @ 12:49:08 #102
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_107553010
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2012 23:48 schreef thenxero het volgende:
Als je ergens heel goed in bent kan je er altijd wel geld mee verdienen. Zo verdienen sommige mensen ook miljoenen door tegen een bal aan te trappen ;) . Maar daar gaat het niet om natuurlijk. Het is zinvoller om over een gemiddelde student te praten.
Terecht punt. De top van welke opleiding/studie dan ook kan en komt vaak heel goed terecht. Helaas biedt dat voor andere studenten niet een heel representatief beeld.

Opleidingen willen daar ook wel eens een beetje mee smokkelen. Dan wordt er tijdens de opendag iemand voorgedragen die vanuit de studie toegang heeft gekregen tot een of ander pretentieus, leuk en uitdagend vervolgprogramma of baan. Krijg je een superenthousiast verhaal van iemand wat hij allemaal doet en wie hij allemaal ontmoet. Maar komen studenten pas later achter, dat gemiddeld slechts 1 persoon per jaar na het afstuderen dat doet. Sta je dan met 150 tot 1000 eerste jaars. :')

Aan de andere kant kan je ook een 'gemiddelde' afgestudeerde nemen die anderhalf keer modaal verdient bij gemeente Zoetermeer e.o en daar parkbeheer oid doet. Een meer realistisch beeld, maar een doodsaai verhaal. Zeker omdat voor de gemiddelde student/werknemer een spetterende presentatie geven niet bepaald een vanzelfsprekendheid is.
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2012 16:38 schreef Bram_van_Loon het volgende:
@Ryon

Ga eens in op zijn andere argument: het verlaagde niveau t.g.v. de fusie van bedrijfskunde (slechtere studenten) en economie (betere studenten).
Ik zelf ben - en dat heb ik ook in een ander topic aangegeven - erg groot voorstander van fusies tussen gelijksoortige opleidingen in het eerste jaar. Het zogenaamde freshmans year wordt daarmee gecreeerd. Hierdoor selecteer je op basis van de prestaties en de getoonde talenten die zijn late zien in het propedeuse jaar.

Zeker bij economie/bedrijfskunde kwam dat goed uit, omdat veel scholieren het verschil tussen deze twee niet duidelijk voor zich zagen. Natuurlijk is de mix van interesses in het eerste jaar groter en zullen veel mensen overstappen of afvallen, wat nadelig kan zijn voor de intellectuele sfeer. Maar daardoor selecteer je wel beter en dat betaald zich weer terug in vanaf het tweede semester van het tweede jaar en tijdens de master.

Belangrijk is dat studenten op hun plek terecht komen. Geforceerd economie studeren terwijl jouw kwaliteiten en interesses meer in de bedrijfskundige hoek liggen is nadeliger voor de kwaliteit en de sfeer van het onderwijs dan mensen de mogelijkheid geven om tijdelijk samen te laten studeren en dan pas de keuze te laten maken voor een specifieke studie.

Dit werkt ook goed bij sociale geografie/planologie of natuurkunde/sterrenkunde. Waarbij men in het eerste half jaar kennis maakt met beide disciplines alvorens men pas hoeft te kiezen. Bespaart een boel studievertraging

quote:
Die groep studenten is natuurlijk relatief groter in het laatste jaar, hoe groot laat ik in het midden.
Het is ook heel goed mogelijk dat je voor economie kiest omdat je niet kan kiezen en dat je het vervolgens interessant gaat vinden.
Maar daar gaat het volgens mij niet om, zijn punt was dat het niveau in de eerste jaren wordt verlaagd omdat er nog zoveel minder gemotiveerde en geïnteresseerde studenten in de groep zitten.
Dat klinkt logisch als je weet dat er door de overheid een enorme pressie wordt uitgeoefend op de universiteiten om een hoog percentage studenten te laten slagen, dit uiteraard via financiële sancties.
Er wordt binnen studies flink gefilterd tijdens het propedeuse jaar. BSA's hakken er goed op in en tegenwoordig is het gebruikelijk dat ook vakken in het eerste jaar toegangseisen kennen, waardoor voor sommige studenten het sprookje al voor februari over kan zijn. Ongemotiveerde studenten worden dus al in een vroeg stadium er uit gefilterd vanwege het gebrek aan punten. Uitvalpercentages van rond de 50% zijn niet ongebruikelijk binnen gamma studies.

Dit komt de kwaliteit en intensiteit van het onderwijs merkbaar ten goede in het tweede en derde jaar. Voor een universiteit is het belangrijk dat studenten op een gegeven moment zullen slagen, maar dat gaat dan om de studenten die hun P hebben gehaald. Eerste jaars hoeven niet perse door te stromen aangezien die alleen maar veel geld kosten als ze niet gemotiveerd zijn, daarvoor is het belangrijk dat zij bij een studie terecht komen die aansluit op hun talenten, interesses en kwaliteiten. Of dat er eventueel voor een meer beroepsgerichte variant gekozen moet worden.

Ik zelf vind dat geen slechte ontwikkeling. Natuurlijk worden ook mijn bullen meer waard als er minder mensen zijn die een gelijksoortige bul hebben. Maar ik ben er ook van doordrongen hoe belangrijk het is om een breed hoger opgeleide beroepsbevolking te hebben. Dat moet van twee kanten komen, maar ook de onderwijs instellingen moeten hun verantwoordelijkheid hier in nemen. Versterkte samenwerking in het eerste jaar tussen verschillende disciplines en verschillende niveaus kan een tijdelijke 'kwaliteitsdip' te weeg brengen, maar zorgt er wel voor dat meer studenten op de plek terecht komen waar zij het beste passen.

quote:
Onderscheidt economie zich hiermee van andere opleidingen (bijv. werktuigkunde)?
Om eerlijk te zijn weet ik niet hoe dat er aan toe gaat binnen de technische sector. Maar ik heb het vermoeden dat internetvacatures daar ook niet van groot belang zijn. Sowieso worden banen voor hoger opgeleiden vaak via andere wegen aan werknemers gekoppeld, omdat er meer factoren meespelen dan alleen het diploma. Een fietstechnicus (mbo 3) kan gewoon 'vacature fietsenmaker + regio Amsterdam' intikken om een reëel beeld te krijgen van wat het werkaanbod is in zijn regio.

Voor hogeropgeleiden is dat lastiger. De Google sessie 'vacature politicoloog/econoom + regio Amsterdam' levert een onduidelijk beeld op. Als je net bent afgestudeerd en opzoek met een baan kan een dergelijke Google sessie je wellicht ook in verwarring brengen (je kan telefonisch marktonderzoeker worden, gefeliciteerd!) en je inderdaad het idee geven dat er nauwelijks serieus werk is, zeker als je geen werkervaring hebt. Dit terwijl er juist een boel te doen is. Via (stage)beurzen en carrièredagen krijg je daar al meer van te zien en afhankelijk van je netwerk kunnen de lucratieve klussen zelfs naar je toe komen.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_107578266
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2012 16:33 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Waarom kan hij als econometriestudent moeilijk inschatten wat een gemiddelde opleiding aan een universiteit voorstelt?

[..]

Er bestaat niet zoiets als de universiteit wanneer je kijkt naar de zwaarte van de opleiding. Dat verschilt enorm tussen opleidingen en er zullen vast opleidingen op het HBO zijn die moeilijker zijn dan bepaalde universitaire opleidingen.
Wij hebben binnen het VWO een selectie en onder die groepen mensen vindt er zelfselectie plaats (een onderschat fenomeen?), tenslotte valt bij de opleiding zelf ook nog een deel af (weer een selectiemoment). Het is niet omdat iedereen die een VWO-diploma heeft naar een universiteit mag dat daarom alle universitaire opleidingen even zwaar zijn.
Omdat econometrie een van de moeilijkste universitaire opleidingen is. Als een econometrie student college volgt bij een economie vak vindt hij dat niks voorstellen. Terwijl het voor een gemiddelde economie student best een pittig vak kan zijn. De gemiddelde econometrie student is ook overdreven arrogant ten opzichte van een (bedrijfs)economie student. De econometrie student is in wiskunde ook veel beter maar juist daarom kan lastig een gamma/alfa studie inschatten.

Universitaire opleidingen kan je ruwweg wel opdelen in beta/gamma/alfa en daarbij zal het niveau verschil tussen deze drie over het algemeen niet heel groot zijn. Een opleiding met van alles een beetje zou ik afraden omdat je dan meestal net niks krijgt maar bij een opleiding als bedrijfs(economie) of rechten is dat net het geval.

quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2012 20:39 schreef BaasD het volgende:
Ik denk dat voor goede bedrijfseconomen ( finance en accounting) altijd wel werk te vinden is. Voor de marketing en strategisch managment lui lijkt mij dat een stuk moeilijker.
Zolang er bedrijven zijn wel ja, en dat zal altijd wel zo blijven. :)

Als je eenmaal in het bedrijfsleven werkt en je wil verder carrière maken dan maakt een studie niet meer zoveel uit. Het gaat dan om je eigen kwaliteiten, daarom adviseer ik om te studeren wat je interessant vindt.
pi_107588162
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 23:01 schreef hattricker het volgende:

[..]

Omdat econometrie een van de moeilijkste universitaire opleidingen is. Als een econometrie student college volgt bij een economie vak vindt hij dat niks voorstellen. Terwijl het voor een gemiddelde economie student best een pittig vak kan zijn. De gemiddelde econometrie student is ook overdreven arrogant ten opzichte van een (bedrijfs)economie student. De econometrie student is in wiskunde ook veel beter maar juist daarom kan lastig een gamma/alfa studie inschatten.

Universitaire opleidingen kan je ruwweg wel opdelen in beta/gamma/alfa en daarbij zal het niveau verschil tussen deze drie over het algemeen niet heel groot zijn. Een opleiding met van alles een beetje zou ik afraden omdat je dan meestal net niks krijgt maar bij een opleiding als bedrijfs(economie) of rechten is dat net het geval.

[..]

Zolang er bedrijven zijn wel ja, en dat zal altijd wel zo blijven. :)

Als je eenmaal in het bedrijfsleven werkt en je wil verder carrière maken dan maakt een studie niet meer zoveel uit. Het gaat dan om je eigen kwaliteiten, daarom adviseer ik om te studeren wat je interessant vindt.
Onzin. Bij rechten krijg je juist wel wat. Het is juist een specialistische opleiding.

[ Bericht 0% gewijzigd door soklos op 04-02-2012 10:56:42 ]
pi_107588316
Econometrie zal vast een van de moeilijkste opleidingen zijn maar ik zou denken dat dat je juist beter in staat stelt om te kunnen oordelen over het niveau van andere opleidingen aangezien je ook wat vakken van andere opleidingen krijgt, bij econometrie de niet-wiskunde economievakken bijv.
Vergelijking: het is volgens mij gemakkelijker voor een VWO-scholier om het VMBO-niveau in te schatten dan dat het voor een VMBO-scholier is om het VWO-niveau in te schatten.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_107591898
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 10:46 schreef soklos het volgende:

[..]

Onzin. Bij rechten krijg je juist wel wat. Het is juist een specialistische opleiding.
Dat is ook wat ik bedoel. Rechten is een prima studie. :)

quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 10:54 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Econometrie zal vast een van de moeilijkste opleidingen zijn maar ik zou denken dat dat je juist beter in staat stelt om te kunnen oordelen over het niveau van andere opleidingen aangezien je ook wat vakken van andere opleidingen krijgt, bij econometrie de niet-wiskunde economievakken bijv.
Vergelijking: het is volgens mij gemakkelijker voor een VWO-scholier om het VMBO-niveau in te schatten dan dat het voor een VMBO-scholier is om het VWO-niveau in te schatten.
Econometrie is een wiskundestudie dus daar krijg je geen niet-wiskundige vakken. Het laatst is appels met peren vergelijken. Je kan het verschil tussen universitaire studies niet vergelijken met het verschil tussen VWO/HAVO/VMBO want daar zit een duidelijk verschil tussen.
pi_107592551
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 12:56 schreef hattricker het volgende:

[..]

Dat is ook wat ik bedoel. Rechten is een prima studie. :)

[..]

Econometrie is een wiskundestudie dus daar krijg je geen niet-wiskundige vakken. Het laatst is appels met peren vergelijken. Je kan het verschil tussen universitaire studies niet vergelijken met het verschil tussen VWO/HAVO/VMBO want daar zit een duidelijk verschil tussen.
Bij econometrie krijg je ook gewoon micro, macro, accounting, finance, marketing.. Alleen krijgen we vaak alleen het inleidende vak of een ingekorte versie. Als je extra verdieping wil is het mogelijk om de geavanceerdere vakken als keuzevak te volgen..
pi_107593691
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 13:18 schreef Physics het volgende:

[..]

Bij econometrie krijg je ook gewoon micro, macro, accounting, finance, marketing.. Alleen krijgen we vaak alleen het inleidende vak of een ingekorte versie. Als je extra verdieping wil is het mogelijk om de geavanceerdere vakken als keuzevak te volgen..
Ik denk dat hij het niet zo bedoelde. Volgens mij bedoelde hij te zeggen dat je wat minder algemene vakken krijgt en wat meer vakgerichte vakken. Dus precies wat jij zegt.
pi_107594655
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 13:18 schreef Physics het volgende:

[..]

Bij econometrie krijg je ook gewoon micro, macro, accounting, finance, marketing.. Alleen krijgen we vaak alleen het inleidende vak of een ingekorte versie. Als je extra verdieping wil is het mogelijk om de geavanceerdere vakken als keuzevak te volgen..
Dat zijn dan nog wel redelijk wat economische vakken inderdaad.

Wij krijgen de wiskundige variant en dan alleen van micro, macro en finance en dat stelt niet veel voor.
pi_107610195
ah man ik zit echt te twijfelen tussen econometrie en economie + bedrijfseconomie
pi_107611156
Doe maar dat laatste, dan is mijn papiertje meer waard
pi_107611235
quote:
12s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 22:36 schreef thenxero het volgende:
Doe maar dat laatste, dan is mijn papiertje meer waard
Precies, laat ons clubje nog even lekker exclusief blijven ;)
Beneath the gold, bitter steel
pi_107611403
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 22:38 schreef Fingon het volgende:

[..]

Precies, laat ons clubje nog even lekker exclusief blijven ;)
waarom hebben jullie 2 voor econometrie gekozen en niet voor bijv ec en bedrijfsec?
pi_107611929
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 22:42 schreef ulq het volgende:

[..]

waarom hebben jullie 2 voor econometrie gekozen en niet voor bijv ec en bedrijfsec?
Ik heb zelf eerst politicologie gedaan en merkte daar dat ik eigenlijk wiskunde ontzettend miste, ik had ook niet echt het idee dat ik na 3 jaar studie nou echt iets echt nuttigs geleerd zou hebben.
Ik heb econometrie gekozen omdat ik dus wiskundige studie wilde maar niet 1 die vrijwel alleen maar puur theoretisch was, dus bleven eigenlijk alleen econometrie en toegepaste wiskunde over. Omdat ik al op kamers woonde en ik niet wilde verhuizen bleven alleen universiteiten met econometrie over, dus vandaar.dat het dat geworden is. En Econometrie klinkt natuurlijk 10x beter als toegepaste wiskunde dus anders was het waarschijnlijk ook econometrie geworden :P

Ik moet zeggen dat econometrie in vergelijking met andere studies inderdaad zwaarder is (8-punts vakken die wij met economie volgen kosten minder tijd dan 4-punts vakken van econometrie zelf) maar naar mijn mening is het zo zwaar als iedere universitaire studie zou moeten zijn. Als 40% van de mensen een studie kan halen met 15-20 uur oid per week is het niveau simpelweg te laag, zorg gewoon dat iedereen behalve misschien de top 5% minimaal 30 uur per week bezig moet zijn.
Beneath the gold, bitter steel
pi_107612132
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 22:58 schreef Fingon het volgende:

[..]

Ik heb zelf eerst politicologie gedaan en merkte daar dat ik eigenlijk wiskunde ontzettend miste, ik had ook niet echt het idee dat ik na 3 jaar studie nou echt iets echt nuttigs geleerd zou hebben.
Ik heb econometrie gekozen omdat ik dus wiskundige studie wilde maar niet 1 die vrijwel alleen maar puur theoretisch was, dus bleven eigenlijk alleen econometrie en toegepaste wiskunde over. Omdat ik al op kamers woonde en ik niet wilde verhuizen bleven alleen universiteiten met econometrie over, dus vandaar.dat het dat geworden is. En Econometrie klinkt natuurlijk 10x beter als toegepaste wiskunde dus anders was het waarschijnlijk ook econometrie geworden :P

Ik moet zeggen dat econometrie in vergelijking met andere studies inderdaad zwaarder is (8-punts vakken die wij met economie volgen kosten minder tijd dan 4-punts vakken van econometrie zelf) maar naar mijn mening is het zo zwaar als iedere universitaire studie zou moeten zijn. Als 40% van de mensen een studie kan halen met 15-20 uur oid per week is het niveau simpelweg te laag, zorg gewoon dat iedereen behalve misschien de top 5% minimaal 30 uur per week bezig moet zijn.
toegepaste wiskunde=technische wiskunde?
pi_107612170
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 22:58 schreef Fingon het volgende:

[..]

Ik heb zelf eerst politicologie gedaan en merkte daar dat ik eigenlijk wiskunde ontzettend miste, ik had ook niet echt het idee dat ik na 3 jaar studie nou echt iets echt nuttigs geleerd zou hebben.
Ik heb econometrie gekozen omdat ik dus wiskundige studie wilde maar niet 1 die vrijwel alleen maar puur theoretisch was, dus bleven eigenlijk alleen econometrie en toegepaste wiskunde over. Omdat ik al op kamers woonde en ik niet wilde verhuizen bleven alleen universiteiten met econometrie over, dus vandaar.dat het dat geworden is. En Econometrie klinkt natuurlijk 10x beter als toegepaste wiskunde dus anders was het waarschijnlijk ook econometrie geworden :P

Ik moet zeggen dat econometrie in vergelijking met andere studies inderdaad zwaarder is (8-punts vakken die wij met economie volgen kosten minder tijd dan 4-punts vakken van econometrie zelf) maar naar mijn mening is het zo zwaar als iedere universitaire studie zou moeten zijn. Als 40% van de mensen een studie kan halen met 15-20 uur oid per week is het niveau simpelweg te laag, zorg gewoon dat iedereen behalve misschien de top 5% minimaal 30 uur per week bezig moet zijn.
en wat had je bijvoorbeeld op je eindexamenlijst voor wiskunde? ik hoorde van mensen met wiskunde d en een 9 voor wiskunde die econometrie niet haalden :D
pi_107612374
quote:
5s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 23:04 schreef ulq het volgende:

[..]

en wat had je bijvoorbeeld op je eindexamenlijst voor wiskunde? ik hoorde van mensen met wiskunde d en een 9 voor wiskunde die econometrie niet haalden :D
Een 8 voor wiskunde b1. N&G.
Technische wiskunde zou ook kunnen, volgens mij heb je toegepaste wiskunde in bv Utrecht.
Ik zie net dat die studie nu wiskunde en toepassingen heet, maar oke.
Beneath the gold, bitter steel
pi_107612497
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 23:11 schreef Fingon het volgende:

[..]

Een 8 voor wiskunde b1. N&G.
ja ik ben dus zeg maar best wel goed in wiskunde alleen het is niet echt dat ik er hoge cijfers voor haal, zeg maar max 7 net als de rest van de cijfers die varieren van een 5 tot een 6,4 zeg maar. de enige uitschieters zijn wel een beetje wiskunde en economie met een 6,9 en een 6,8 maar het is niet zo dat ik het echt moeilijk vind, ik begin 3 dagen van te voren met voor het eerst doornemen maar je kunt ook zeggen dat het een gebrek aan intresse is.

oftewel ik weet niet zeker of een 'moeilijke' studie als econometrie aankan, misschien is iets al geschiedenis of communicatiewetenschappen meer iets voor mij ^^
pi_107612697
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 23:13 schreef ulq het volgende:

[..]

ja ik ben dus zeg maar best wel goed in wiskunde alleen het is niet echt dat ik er hoge cijfers voor haal, zeg maar max 7 net als de rest van de cijfers die varieren van een 5 tot een 6,4 zeg maar. de enige uitschieters zijn wel een beetje wiskunde en economie met een 6,9 en een 6,8 maar het is niet zo dat ik het echt moeilijk vind, ik begin 3 dagen van te voren met voor het eerst doornemen maar je kunt ook zeggen dat het een gebrek aan intresse is.

oftewel ik weet niet zeker of een 'moeilijke' studie als econometrie aankan, misschien is iets al geschiedenis of communicatiewetenschappen meer iets voor mij ^^
Ik denk dat het dan zeker wel te halen is, als je er gewoon de tijd in steekt moet het geen probleem zijn. Je zult alleen wel je verwachtingen moeten aanpassen wbt de verhouding tussen inspanning (uren) en resultaat, je zal wel veel meer uur erin moeten steken om bv. eenzelfde cijfer als nu te halen.
Beneath the gold, bitter steel
pi_107612806
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 23:18 schreef Fingon het volgende:

[..]

Ik denk dat het dan zeker wel te halen is, als je er gewoon de tijd in steekt moet het geen probleem zijn. Je zult alleen wel je verwachtingen moeten aanpassen wbt de verhouding tussen inspanning (uren) en resultaat, je zal wel veel meer uur erin moeten steken om bv. eenzelfde cijfer als nu te halen.
ja is econometrie echt veel zwaarder dan naar de middelbare school gaan? ik doe namelijk nu de hele periode vrijwel niks, ongeveer een half uur of 1 uur echt iets leren per schooldag, na school doe ik vrijwel niks voor school (afgezonderd voor boekverslagen en pws e.d.) en dan in de toetsperiode doe ik ongeveer 3-4 uur per dag maar da's maar ongeveer 1/7de van het jaar.

het komt er dus op neer dat ik zowat de hele schooltijd niks doe behalve de toetsperiode, maar dat komt ook omdat op school niet echt mn best doe, maar das op de universiteit dus wel echt nodig?
  † In Memoriam † zaterdag 4 februari 2012 @ 23:30:24 #121
230491 Zith
pls tip
pi_107613224
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 23:21 schreef ulq het volgende:

[..]

ja is econometrie echt veel zwaarder dan naar de middelbare school gaan? ik doe namelijk nu de hele periode vrijwel niks, ongeveer een half uur of 1 uur echt iets leren per schooldag, na school doe ik vrijwel niks voor school (afgezonderd voor boekverslagen en pws e.d.) en dan in de toetsperiode doe ik ongeveer 3-4 uur per dag maar da's maar ongeveer 1/7de van het jaar.

het komt er dus op neer dat ik zowat de hele schooltijd niks doe behalve de toetsperiode, maar dat komt ook omdat op school niet echt mn best doe, maar das op de universiteit dus wel echt nodig?
Ja, dan zul je het op de universiteit/econometrie redelijk doen met 40u per week studie. Maar dat is geen probleem, itt middelbare school wordt je echt gedreven om te studeren, omdat iedereen het doet.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_107613233
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 22:42 schreef ulq het volgende:

[..]

waarom hebben jullie 2 voor econometrie gekozen en niet voor bijv ec en bedrijfsec?
Eigenlijk heb ik nog niet voor econometrie gekozen. Ik doe nu nog (theoretische) wiskunde, maar denk erover na om een master Operations Research te doen.

Ik heb niet voor (bedrijfs)economie gekozen omdat ik economie op de middelbare school afschuwelijk vond. Te vaag en teveel gelul, en weinig harde wetenschap. Ik kwam dan als N&T'er die ec2 deed ook in een klas van E&M'ers terecht en het IQ daalde aanzienlijk. Ik was bang dat het een makkelijke en inhoudsloze studie zou zijn als ik een studie met dat soort mensen zou gaan doen.
pi_107613360
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 23:11 schreef Fingon het volgende:
volgens mij heb je toegepaste wiskunde in bv Utrecht.
Ik zie net dat die studie nu wiskunde en toepassingen heet, maar oke.
Inderdaad. Het is eigenlijk hetzelfde als gewone wiskunde, alleen zijn een paar moeilijke analysevakken geschrapt en moet je in plaats daarvan wat makkelijkere vakken doen. Als mensen die analysevakken niet aankunnen stappen ze vaak over op "wiskunde & toepassingen" :P
pi_107613446
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 23:30 schreef Zith het volgende:

[..]

Ja, dan zul je het op de universiteit/econometrie redelijk doen met 40u per week studie. Maar dat is geen probleem, itt middelbare school wordt je echt gedreven om te studeren, omdat iedereen het doet.
ja, leek mij ook al maar aan de andere kant leek het me ook weer niet aangezien iedereen altijd zei van ja op de middelbare school moet je écht je best gaan doen, daarna ja in de tweede fase moet je écht je best gaan doen, daarna ja in de examenklas moet je écht je best gaan doen. vooralsnog nog niet echt aan de orde.

maar op de uni is het dus eindelijk echt leren geblazen ? xd
pi_107613486
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 23:21 schreef ulq het volgende:

[..]

ja is econometrie echt veel zwaarder dan naar de middelbare school gaan? ik doe namelijk nu de hele periode vrijwel niks, ongeveer een half uur of 1 uur echt iets leren per schooldag, na school doe ik vrijwel niks voor school (afgezonderd voor boekverslagen en pws e.d.) en dan in de toetsperiode doe ik ongeveer 3-4 uur per dag maar da's maar ongeveer 1/7de van het jaar.

het komt er dus op neer dat ik zowat de hele schooltijd niks doe behalve de toetsperiode, maar dat komt ook omdat op school niet echt mn best doe, maar das op de universiteit dus wel echt nodig?
Het ligt heel erg aan je houding. Als je gedreven bent en teveel vakken kiest kan het wel oplopen tot 50 uur of meer. Maar als je een 6-jes houding hebt, intelligent bent, en niet meer doet dan nodig red je het misschien met 25 uur. (bij wiskunde dan, maar dat zal bij ecotrie niet anders zijn)

Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je je nog verveelt want er zijn zoveel interessantere dingen te doen dan op de middelbare school :) .
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')