abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_107343972
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 22:03 schreef Fingon het volgende:

[..]

Dan moet ik een goed jaar hebben want het aantal corpsballen is miniem en het aantal autisten ook, over het algemeen hebben wij gewoon veel slimme breed geïnteresseerde mensen.
Het is dan ook gewoon stigmatiserende onzin. Zelfde dat economie/bedrijfskunde studenten econometristen belachelijk maken, puur omdat ze zoiets hebben van "ja zij zijn slimmer, dus dan moeten wij maar socialer zijn".

quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 22:32 schreef michielb3 het volgende:
Daarnaast wordt er gezegd dat 1 op de 3 miljonair wordt, echter als je de statistieken nakijkt is dit wat overdreven. Het salaris is goed maar miljonair is geen standaard.
Nouja, het gemiddelde salaris van een WO'er met 50+ is 60K, ik kan me voorstellen dat de Econometristen daar gemiddeld wel met 50+% overheen gaan. Als je dat dan over een leven uitsmeert kan het best dat 1/3 miljonair wordt.

Daarnaast is econometrie wel steeds minder een elite studie, dus zal het wel afnemen..

quote:
Bedrijven waar je straks terecht kan komen:
MIcomapny, TBA, Towers watson, Ernst & Young, Optiver, KPMG, Shell, Kempen & Co, CBS, ING, PGGM, PCU, Achmea, Deloitte, TKP, NS, etc
Goldman Sachs, McKinsey, The Blackstone Group, KKR, Morgan Stanley, JP Morgan :P
  zaterdag 28 januari 2012 @ 23:22:30 #27
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_107344923
Hehe, ik chargeerde natuurlijk een beetje met mijn vorige opmerking. Maar ik denk dat veel mensen die het studeren - of bekend er mee zijn - wel snappen wat ik bedoel. De ambitieuze ballen - die zie je ook veel op technische opleidingen - ken ik en met de quasi autisten heb ik wel eens projecten gedraaid. Het is met name de afgunst - ik hoop dat Piet faalt - die mijn wenkbrauwen deed fronsen. Boeit jou wat of iemand het wel of niet haalt, het gaat uiteindelijk om wat jij leert en doet.

Binnen de wiskunde en natuurkunde faculteit - wel eens op een studieborrel geweest - zit er minder nadruk op het wat je kan doen binnen het bedrijfsleven - zie ook dit topic voor het standaardlijstje dat elke econometrie student waarschijnlijk uit zijn hoofd kent - maar meer op oprechte interesse in wat de studie zelf te bieden heeft. Dit terwijl de uitgangspositie m.b.t de arbeidsmarkt waarschijnlijk niet heel veel verschilt. Sfeer is een tik anders, maar wel net even wat intellectueler. Voor een academische studie wel zo fijn.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
  zaterdag 28 januari 2012 @ 23:28:19 #28
75592 GlowMouse
l'état, c'est moi
pi_107345166
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 22:32 schreef michielb3 het volgende:
Je leest in sommige reacties hier dat je in een hokje komt en cijfers moet verwerken. Hier ben ik het niet mee eens. Je moet inderdaad wel heel goed zijn in wiskunde maar na de studie komt meer dan 75% in leidinggevende functies en niet in de weg gestopte hokjes.
Dit klopt niet, althans, 75% komt niet direct in een leidinggevende functie. Leidinggevend zijn en weggestopt zijn in een hokje sluiten elkaar ook niet uit.
quote:
Om dan ook nog even op de studie zelf in te gaan. Het is inderdaad veel wiskunde en vooral het eerste jaar bestaat bijna alleen uit wiskunde. Doordat deze wiskunde van aardig niveau is valt wel ongeveer de helft af. Het tweede jaar ga je al deze wiskunde toepassen en modellen maken. Een vak dat veel voorkomt is Operationele Research. Dit vak houdt zich bezig met het optimaliseren van dingen. Bijvoorbeeld hoeveel een bedrijf moet produceren, wat is de kortste route (tomtom), hoe laten we de treinen van de NS zo optimaal mogelijk rijden, hoeveel druk zetten we op een gasveld in Groningen en hoeveel pomphuisjes en pijpleidingen moeten we aanleggen om zo goedkoop mogelijk in de vraag te kunnen voorzien, etc etc. Bij al deze problemen komt veel statistiek kijken, dit is dan ook een vak wat je elk half jaar terug zult zien.
Dat is niet waar, statistiek komt binnen OR juist vrijwel niet terug. Kansrekening wel, met name bij wachtrijen en stochastische processen. Voor wachtrijen kun je gek genoeg weer beter in Eindhoven of in Twente zitten.
quote:
MIcomapny, TBA, Towers watson, Ernst & Young, Optiver, KPMG, Shell, Kempen & Co, CBS, ING, PGGM, PCU, Achmea, Deloitte, TKP, NS, etc
nog een lijstje

Maar het is echt net wat je wilt. 2500-3000 euro per maand krijg je als afgestudeerde al gauw, en er zijn bedrijven waar je na een jaar werken een extra jaarsalaris als bonus krijgt. Als je goed bent, hard wilt werken, én het je niet uitmaakt welk werk je doet, kun je op je 30ste miljonair zijn. Maar dat werk is dodend :P
quote:
7s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 23:22 schreef Ryon het volgende:
zie ook dit topic voor het standaardlijstje dat elke econometrie student waarschijnlijk uit zijn hoofd kent
Die lijstjes ken je voor je aan je studie begint niet, maar tijdens je studie kom je veel reclame tegen.
eee7a201261dfdad9fdfe74277d27e68890cf0a220f41425870f2ca26e0521b0
pi_107346635
ik heb een x een analysecollege gevolgd op de eur(maatje deed het, zodoende) maar ik vond het corpsgehalte wel meevallen, dat ligt bij bedrijfseconomie(wat ik zelf doe) percentueel gezien een stuk hoger, van die mannetjes die elkaar high5'en en omhelzen nadat ze elkaar 3 uur niet hebben gezien met hun Ralph Lauren petje achterstevoren. Er liepen wel een paar van die 'typische' rond bij econometrie maar die heb je altijd wel.

Als je het zou kunnen zou ik econometrie doen, met econometrie kun je een groot deel van de vacatures vervullen die een bedrijfseconoom ook zou kunnen vullen mocht je willen terugvallen op de minder quantitatieve kant.
  † In Memoriam † zondag 29 januari 2012 @ 00:17:47 #30
230491 Zith
pls tip
pi_107346916
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 22:32 schreef michielb3 het volgende:

Je leest in sommige reacties hier dat je in een hokje komt en cijfers moet verwerken. Hier ben ik het niet mee eens. Je moet inderdaad wel heel goed zijn in wiskunde maar na de studie komt meer dan 75% in leidinggevende functies en niet in de weg gestopte hokjes.
Dit zeker niet in hun begincarriere. Je zult er waarschijnlijk wel uiteindelijk komen (zoals bij de meeste studies).
quote:
Een vak dat veel voorkomt is Operationele Research. Dit vak houdt zich bezig met het optimaliseren van dingen. Bijvoorbeeld hoeveel een bedrijf moet produceren, wat is de kortste route (tomtom), hoe laten we de treinen van de NS zo optimaal mogelijk rijden, hoeveel druk zetten we op een gasveld in Groningen en hoeveel pomphuisjes en pijpleidingen moeten we aanleggen om zo goedkoop mogelijk in de vraag te kunnen voorzien, etc etc. Bij al deze problemen komt veel statistiek kijken, dit is dan ook een vak wat je elk half jaar terug zult zien.
Ik vond bij Operations research/decision science maar weinig statistiek terugkomen.
quote:
Ook dit is een lastig vak, zo is bij ons jaar statistics maar door 23% gehaald. En dat komt niet omdat er veel mensen zijn die geen zin hebben om te leren.
Over wat voor statistics vak heb je het over? Het 'algemene statistiek' (SPSS, t-tests, Chi-square, etc) was toch wel redelijk makkelijk als ik kijk naar het slagingspercentage, of heb je het echt over het geadvanceerdere spul zoals het stochastische process, duratiemodellen (proportional hazards models, cox regression), etc.?
quote:
Edit:
Bedrijven waar je straks terecht kan komen:
MIcomapny, TBA, Towers watson, Ernst & Young, Optiver, KPMG, Shell, Kempen & Co, CBS, ING, PGGM, PCU, Achmea, Deloitte, TKP, NS, etc
Tja, bij deze bedrijven zul je toch vooral in het begin van je carriere achter de computer gezet worden om cijfers te analyzeren/optimalizeren. Het zal zeker langer duren voordat je iets mag leiden ivm met een bestuurskundestudent, maar het salaris is natuurlijk wel hoger (en misschien is je carriereperspectief uiteindelijk ook beter).
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_107352365
Ik zou kijken naar wat je leuk vindt om te studeren. Wil je een wiskundige studie doen en dan met een mooi baan perspectief voor je carrière, kies econometrie, wil je wat meer specialiseren richting de natuurwetten of iets dergelijks, ga natuurkunde studeren etc. dus kijk wat bij je past en je leuk vindt. Ben je niet zo een wiskundige, ga dan zeker niet econometrie studeren maar doe dan bedrijfseconomie of rechten als je carrière wil maken.

Econometristen verdienen goed maar niet enorm veel. Ga je na een studie econometrie werken in het bedrijfsleven, dan is de kans natuurlijk wel aanzienlijk dat je lekker zal verdienen en een leidinggevende positie zal krijgen. Dit kan alleen net zo goed ook iemand die bedrijfskunde of filosofie heeft gedaan bereiken. Ga daarom studeren wat je leuk vindt.

Een typische econometristen baan is modellen maken voor het CBS. Je maakt modellen om bijvoorbeeld de economische groei te bepalen, of de koopkracht te bepalen, en deze worden vervolgens gebruikt in de politiek om beslissingen mee te maken. Ga maar eens naar de site van het CBS, je ziet daar allerlei informatie staan en dat is verzamelt door econometristen. Dat je alleen in een hok zit met een computer is natuurlijk wat overdreven maar een econometrist zit je natuurlijk wel vaak en alleen achter de computer.
pi_107352404
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2012 00:17 schreef Zith het volgende:

[..]
Wat voor (soort) werk doe jij en je medestudenten van jou jaar?
pi_107355252
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 23:28 schreef GlowMouse het volgende:
Maar het is echt net wat je wilt. 2500-3000 euro per maand krijg je als afgestudeerde al gauw, en er zijn bedrijven waar je na een jaar werken een extra jaarsalaris als bonus krijgt. Als je goed bent, hard wilt werken, én het je niet uitmaakt welk werk je doet, kun je op je 30ste miljonair zijn. Maar dat werk is dodend :P
Dan heb je het zeker over de financiële baantjes? ;)
  zondag 29 januari 2012 @ 12:42:15 #34
75592 GlowMouse
l'état, c'est moi
pi_107355616
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2012 12:29 schreef thenxero het volgende:

[..]

Dan heb je het zeker over de financiële baantjes? ;)
trading :P
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2012 10:08 schreef hattricker het volgende:
Een typische econometristen baan is modellen maken voor het CBS. Je maakt modellen om bijvoorbeeld de economische groei te bepalen, of de koopkracht te bepalen, en deze worden vervolgens gebruikt in de politiek om beslissingen mee te maken. Ga maar eens naar de site van het CBS, je ziet daar allerlei informatie staan en dat is verzameltd door econometristen. Dat je alleen in een hok zit met een computer is natuurlijk wat overdreven maar een econometrist zit je natuurlijk wel vaak en alleen achter de computer.
Als trist ga je echt geen data verzamelen :') Andere 'typische' baantjes vind je bij verzekeraars (premie bepalen), pensioenfondsen (beleggen en dekkingsgraden bepalen), en bij elk bedrijf wat (financiëel) omvangrijke voorraden aanhoudt of goederen transporteert. Zie ook http://www.siam.org/careers/matters.php voor wat dingen die je ook kunt doen.
eee7a201261dfdad9fdfe74277d27e68890cf0a220f41425870f2ca26e0521b0
pi_107357346
Trading lijkt me ook wel dodelijk ja :P .

Hoe goed verdienen operations research banen eigenlijk vergeleken met 'normale' banen bij financiële instellingen (normaal in de zin van geen tradersbaan), waar je na een master quantitative finance terecht komt?
  zondag 29 januari 2012 @ 13:39:15 #36
75592 GlowMouse
l'état, c'est moi
pi_107358326
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2012 13:19 schreef thenxero het volgende:
Hoe goed verdienen operations research banen eigenlijk vergeleken met 'normale' banen bij financiële instellingen (normaal in de zin van geen tradersbaan), waar je na een master quantitative finance terecht komt?
Ik heb geen idee :P Wel ben ik ervan overtuigd dat je met OR op heel veel plekken terechtkunt waar nu nog dingen inefficiënt worden aangepakt en daar miljoenen kunt besparen. Een voorbeeld is TNT Express wat een paar jaar geleden niks deed met OR, nu een hele afdeling heeft (TNT ontvangt daarvoor mogelijk zelfs een prijs).
eee7a201261dfdad9fdfe74277d27e68890cf0a220f41425870f2ca26e0521b0
pi_107402635
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 00:08 schreef Zith het volgende:

[..]

Klopt, maar je gaat ook heel ander werk doen. Ze stoppen je in een hok met een grote computer, gooien elke week een berg data naar binnen en doen dan de deur op slot. :7
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 23:28 schreef GlowMouse het volgende:

Maar het is echt net wat je wilt. 2500-3000 euro per maand krijg je als afgestudeerde al gauw, en er zijn bedrijven waar je na een jaar werken een extra jaarsalaris als bonus krijgt. Als je goed bent, hard wilt werken, én het je niet uitmaakt welk werk je doet, kun je op je 30ste miljonair zijn. Maar dat werk is dodend :P

Ok, het komt er dus op neer dat je er voor kunt kiezen om oorsaai werk te doen en heel rijk te worden, zoals hier al gezegt werd. Maar weten jullie ook of je leuker, misschien wat afwisselder, uitdagender werk kan doen en misschien iets minder snel rijk worden.

Dat je bijvoorbeeld een bedrijf gaat analyseren en dan later met allemaal wiskundige/economische modellen gaat uitleggen wat er beter kan, of dat je carriere kunt gaan maken in een bedrijf.

Of adviseren jullie dan om een andere studie te gaan doen en niet zo iets speciaals als econometrie? Het lijkt me namelijk niks om jaren achter elkaar in een hokje in je eentje allemaal cijfers te zitten analyseren. Bedankt voor de info trouwens.
  maandag 30 januari 2012 @ 15:37:36 #38
75592 GlowMouse
l'état, c'est moi
pi_107403259
Ik heb nog drie interviews van zo'n tradingbedrijf:
http://www.asset-econometrics.nl/Nekst/2011-2012%201.pdf op pagina 14/15 (12/13 als je op de pagina zelf kijkt)
http://www.asset-econometrics.nl/Nekst/2009-2010%201.pdf op pagina 9/10 (14/15 als je op de pagina zelf kijkt)
http://sector.kraket.nl/e(...)s/Flow%20Traders.pdf

quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 15:19 schreef ulq het volgende:

[..]

Dat je bijvoorbeeld een bedrijf gaat analyseren en dan later met allemaal wiskundige/economische modellen gaat uitleggen wat er beter kan, of dat je carriere kunt gaan maken in een bedrijf.
Dat eerste heet consultancy en kan het beste met operations research, het tweede heet werken bij een bedrijf. Consultancybedrijven zijn bijvoorbeeld ORTEC (niet ORTEC-finance), TNO-ICT, Quintiq, CQM. Interviews staan op:
http://www.asset-econometrics.nl/Nekst/2010-2011%202.pdf (TNO)
http://www.asset-econometrics.nl/Nekst/2009-2010%203.pdf (TNO)
http://www.fi.uu.nl/perspectief/interview.php?interviewID=15 (CQM)
eee7a201261dfdad9fdfe74277d27e68890cf0a220f41425870f2ca26e0521b0
pi_107403521
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 15:37 schreef GlowMouse het volgende:
Ik heb nog drie interviews van zo'n tradingbedrijf:
http://www.asset-econometrics.nl/Nekst/2011-2012%201.pdf op pagina 14/15 (12/13 als je op de pagina zelf kijkt)
http://www.asset-econometrics.nl/Nekst/2009-2010%201.pdf op pagina 9/10 (14/15 als je op de pagina zelf kijkt)
http://sector.kraket.nl/e(...)s/Flow%20Traders.pdf

[..]

Dat eerste heet consultancy en kan het beste met operations research, het tweede heet werken bij een bedrijf. Consultancybedrijven zijn bijvoorbeeld ORTEC (niet ORTEC-finance), TNO-ICT, Quintiq, CQM. Interviews staan op:
http://www.asset-econometrics.nl/Nekst/2010-2011%202.pdf (TNO)
http://www.asset-econometrics.nl/Nekst/2009-2010%203.pdf (TNO)
http://www.fi.uu.nl/perspectief/interview.php?interviewID=15 (CQM)
ok thanks man, met dat tweede doelde ik inderdaad werken in een bedrijf (weet ik verder niet veel van) maar dan niet in de trant van in een kamertje achter je pc zitten, maar meer dat je ook een beetje een bestuursfunctie gaat bekleden, dat je manager wordt ofzo.

Als je hoort over al die mensen die zakenreisjes naar het buitenland en dergelijke lijkt mij dat ook ideaal, dat is wel een beetje mn streefbaan laat maar zeggen. Ik snap natuurlijk dat het niet neerkomt op alleen maar reisjes maken en dergelijke en dat je er ook hard voor moet werken, maar 20 jaar in hetzelfde kantoor achter een pc zitten lijkt me niks.

Dus mn vraag was ook beetje dat als je zo'n functie wil krijgen is econometrie dan wel een goede studie of is dat heel erg specifiek en taakgericht of heb je daarmee ook nog andere mogelijkheden?
  maandag 30 januari 2012 @ 15:46:31 #40
75592 GlowMouse
l'état, c'est moi
pi_107403586
Waarom word je geen matroos?
eee7a201261dfdad9fdfe74277d27e68890cf0a220f41425870f2ca26e0521b0
pi_107403642
quote:
12s.gif Op maandag 30 januari 2012 15:46 schreef GlowMouse het volgende:
Waarom word je geen matroos?
omdat ik wel graag een universitaire studie wil doen
en ik hou niet van varen
:P
pi_107403791
quote:
12s.gif Op maandag 30 januari 2012 15:46 schreef GlowMouse het volgende:
Waarom word je geen matroos?
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 15:44 schreef ulq het volgende:

[..]

ok thanks man, met dat tweede doelde ik inderdaad werken in een bedrijf (weet ik verder niet veel van) maar dan niet in de trant van in een kamertje achter je pc zitten, maar meer dat je ook een beetje een bestuursfunctie gaat bekleden, dat je manager wordt ofzo.

Als je hoort over al die mensen die zakenreisjes naar het buitenland en dergelijke lijkt mij dat ook ideaal, dat is wel een beetje mn streefbaan laat maar zeggen. Ik snap natuurlijk dat het niet neerkomt op alleen maar reisjes maken en dergelijke en dat je er ook hard voor moet werken, maar 20 jaar in hetzelfde kantoor achter een pc zitten lijkt me niks.

Dus mn vraag was ook beetje dat als je zo'n functie wil krijgen is econometrie dan wel een goede studie of is dat heel erg specifiek en taakgericht of heb je daarmee ook nog andere mogelijkheden?
nee, maar snap je wat ik bedoel? je hebt er volgens mij wel verstand van namelijk ^^
  maandag 30 januari 2012 @ 16:09:39 #43
75592 GlowMouse
l'état, c'est moi
pi_107404430
Je moet er rekening mee houden dat je niet gelijk in zo'n positie komt, en misschien zelfs nooit komt. Net als de meeste mensen. Als je met econometrie wilt gaan reizen dan kun je nog het beste onderzoeker worden, beetje naar buitenlandse conferenties :P Maar dan moet je hele goede studieresultaten hebben, het salaris is wat lager, en als je dan in het buitenland zit dan kun je niet aan het palmenstrand liggen maar luister je de hele dag naar andere wetenschappers >:)
eee7a201261dfdad9fdfe74277d27e68890cf0a220f41425870f2ca26e0521b0
pi_107404541
quote:
14s.gif Op maandag 30 januari 2012 16:09 schreef GlowMouse het volgende:
Je moet er rekening mee houden dat je niet gelijk in zo'n positie komt, en misschien zelfs nooit komt. Net als de meeste mensen. Als je met econometrie wilt gaan reizen dan kun je nog het beste onderzoeker worden, beetje naar buitenlandse conferenties :P Maar dan moet je hele goede studieresultaten hebben, het salaris is wat lager, en als je dan in het buitenland zit dan kun je niet aan het palmenstrand liggen maar luister je de hele dag naar andere wetenschappers >:)
Nee dat snap ik man ^^ maar jij zegt dus econometrie niet de ideale studie hiervoor is, dat je als dat met econometrie wil realiseren dat je dan meer een beetje theoretische modellen gaat uitwerken en niet dat je bijvoorbeeld voor een maandje uitgezonden wordt om een internationale vestiging van een bedrijf te gaan verbeteren of iets dergelijks?
pi_107405725
volgens mij doel je nu op expat banen waarbij je tijdelijk woont in een ander land voor een Nederlandse werkgever. hier staan wel nuttige dingen daarover: Expat banen maar zoal ze al zeggen moet je erg goed zijn in wat je doet.
pi_107406159
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 16:42 schreef bezemsteeltaart het volgende:
volgens mij doel je nu op expat banen waarbij je tijdelijk woont in een ander land voor een Nederlandse werkgever. hier staan wel nuttige dingen daarover: Expat banen maar zoal ze al zeggen moet je erg goed zijn in wat je doet.
hmm ja kan ik me voorstellen. maar dan lijkt me juist dat de kans dat je aan zo'n baan komt groter is als je econometrist bent dan als je bedrijfskunde hebt gestudeerd, aangezien dat toch wel een stuk massaler is. toch? :P
pi_107406324
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 16:12 schreef ulq het volgende:

[..]

Nee dat snap ik man ^^ maar jij zegt dus econometrie niet de ideale studie hiervoor is, dat je als dat met econometrie wil realiseren dat je dan meer een beetje theoretische modellen gaat uitwerken en niet dat je bijvoorbeeld voor een maandje uitgezonden wordt om een internationale vestiging van een bedrijf te gaan verbeteren of iets dergelijks?
Als consultant zit je niet 20 jaar in dezelfde kamer op je kantoor, maar ga je ook bij klanten langs. Als je voor dan moet werken voor een bedrijf als Shell, kan ik me voorstellen dat je misschien ook langs mag op locatie in het midden oosten bij een olieunit, om maar wat te noemen.

Maar dat hangt natuurlijk heel erg van je werkgever af, wat voor klussen er op dat moment zijn, etc.
pi_107406532
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 15:19 schreef ulq het volgende:

[..]

[..]

Ok, het komt er dus op neer dat je er voor kunt kiezen om oorsaai werk te doen en heel rijk te worden, zoals hier al gezegt werd. Maar weten jullie ook of je leuker, misschien wat afwisselder, uitdagender werk kan doen en misschien iets minder snel rijk worden.

Dat je bijvoorbeeld een bedrijf gaat analyseren en dan later met allemaal wiskundige/economische modellen gaat uitleggen wat er beter kan, of dat je carriere kunt gaan maken in een bedrijf.

Of adviseren jullie dan om een andere studie te gaan doen en niet zo iets speciaals als econometrie? Het lijkt me namelijk niks om jaren achter elkaar in een hokje in je eentje allemaal cijfers te zitten analyseren. Bedankt voor de info trouwens.
Oersaai werk te doen om rijk te worden? Misschien als je zekerheid wilt wel ja, maar als je voor het grote geld gaat kom je veelal terecht in de financiële sector (als je niet zelf gaat ondernemen..), dat is niet bepaald een "saaie" wereld, eerder keihard, hard werken en extreem resultaatgericht.
pi_107408956
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 17:04 schreef Physics het volgende:

[..]

Oersaai werk te doen om rijk te worden? Misschien als je zekerheid wilt wel ja, maar als je voor het grote geld gaat kom je veelal terecht in de financiële sector (als je niet zelf gaat ondernemen..), dat is niet bepaald een "saaie" wereld, eerder keihard, hard werken en extreem resultaatgericht.
Nog wel, de zekerheid van dezelfde hoge salarissen over 20 jaar is toch wat minder geworden naar mijn mening. Lees anders eens de weblog van Joris Luyendijk voor the Guardian over de Londense financiële wereld.
Een eigen bedrijf lijkt mij een zekerder route naar rijkdom.
Beneath the gold, bitter steel
pi_107409559
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 18:13 schreef Fingon het volgende:

[..]

Nog wel, de zekerheid van dezelfde hoge salarissen over 20 jaar is toch wat minder geworden naar mijn mening. Lees anders eens de weblog van Joris Luyendijk voor the Guardian over de Londense financiële wereld.
Een eigen bedrijf lijkt mij een zekerder route naar rijkdom.
Een eigen bedrijf als zekere weg naar rijkdom? Zeker weten? :P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')