quote:
Op vrijdag 27 januari 2012 19:20 schreef saber0606 het volgende:[..]
Nobile factory. Dat is 1 van de fabrieken waar Burton gemaakt wordt. Zoek maar op Google als je me niet gelooft.
[..]
Dus jij kan vanaf een foto bepalen wat de kwaliteiten van een snowboard zijn?
Maar wat anders, als ik de boards als high-end boards met prijzen vanaf 600 euro in de shop had gezet, had je er dan anders tegenaan gekeken?
Ik hoef het niet op te zoeken aangezien ik het weet, maar iedereen kan zeggen dat een board ergens gemaakt wordt en dat wil niet zeggen dat ze het ook daadwerkelijk weten. Je zou niet de eerste zijn die maar wat roept.
Nobile maakt trouwens lang niet alle boards van Burton. Ontwikkeling vind ook ergens anders plaats, maar dat ter zijde.
Ik ben met je eens dat vanaf een plaatje het niet mogelijk is om de kwaliteiten van een board te bepalen en de enige manier om 100% zeker te zijn van de kwaliteiten van een board is door er zelf op te gaan staan, maar laten we ook niet overdrijven.
Als ik op jouw website en e website van Raven kijk dan vallen een aantal dingen gewoon op.
Er staat bijvoorbeeld bizar weinig over technologie die in de boards zit. Als je dan op de pagina technology kijkt zie je een paar standaard dingen staat (wood core, fiberGlass, shape) maar verder staat er niets.
Als ik dan wat dingen zit te lezen kom ik langs een snowboard dat Dragon heet en een snelle IS4400 base heeft en je daardoor altijd als eerste bij de lift bent. Dan kijk ik bij de Blur en zie ik dat het om een extruded base gaat.
Om te beginnen, een extruded base wordt gebruikt om snowboards goedkoop te houden aangezien deze veel goedkoper zijn om te maken. Betekent wel dat ze ook kwalitatief minder zijn.
Dan is er ook nog het feit dat een extruded base helemaal niet snel is. De Blur moet dan ook voor gevorderden zijn, maar als je geen snelle base hebt wordt je daar als gevorderde niet gelukkig van. Tenzij je een railrijder bent, die prefereren weer een extruded base. Even als voorbeeldje.
Boards worden ook soms aangeduidt als geschiktvoor beginners tot (ver)gevorderden. Dat is iets wat gewoon simpelweg niet kan. Een beginner zoekt totaal iets anders in een board dan een gevorderde. Een board van een beginner zal een gevorderde al snel saai vinden en andersom zal een beginner het stijvere board van een gevorderde niet bepaald als fijn ervaren.
Verder mis je gewoon de technologie die een board juist bijzonder en de hoge prijs waard maken. Dingen als een protip van Burton, een magnetraction van Lib Tech of een triplebase van Bataleon, etc. Dat zijn de dingen die boards duur maken, maar ook de meerwaarde t.o.v. andere boards hebben.
Ook gelijk een onderdeel dat die merken voor hebben. Onderzoekskosten, ontwikkelingskoten, etc zijn vaak veel hoger.
Wat bindingen betreft. Daar kun je meer aan zien dan aan een snowboard.
Je hebt een aantal bindingen met een "fast entry" systeem. Die zien er exact hetzelfde uit als de Gnu bindingen van een jaar of 3 terug. Ongelooflijk crappy spul. Het ging gewoon snel kapot.
De gewone bindingen zien er ook vrij basic uit met goedkoop materiaal. Een beetje het soort matig verhuur materiaal. Dingen als fatsoenlijke padding in de straps en een goed voorgevormde strap missen gewoon. Dat kun je vanaf een plaatje prima zien.
quote:
Simpel voorbeeld is altijd een spijkerbroek. Een broek van de H&M van 50 euro is niet cool want die is te goedkoop maar een broek van 300 euro van Dquared2 is wel cool want die is duur. Kwalitatief zijn de broeken gelijk en productiekosten zijn ook gelijk.
Duur = cool = beste kwaliteit, zo denken jammer genoeg veel mensen. Maar zo zit de wereld nou eenmaal in elkaar.
Voor Gaatie ga ik proberen een testboard te regelen voordat hij weggaat. Kijken wat hij ervan vindt.
Simpel, maar wel een onjuist voorbeeld. Kleding heeft in Nederland onder normale omstandigheden weinig te lijden en er zijn dus totaal andere criteria waaraan die spijkerbroek moet voldoen. Of ik nu die H&M aan trek of die Dquard2 (ik ken het hele merk niet, maar ik weet ook weinig van stretwear

) ik ga er niet harder van lopen en ik zal ook niet hoger springen. Misschien heeft die Dquard2 een leukere print ofzo, maar verder is het gewoon mode. Een belangrijk onderdeel van mode is dat het niet uit maakt of het kwalitatief goed is, maar dat het er leuk uit moet zien en "iedereen er in loopt".
Voorbeeld, een paar jaar geleden hadden alle vrouwen van die balletschoentjes. Dingen stelden niets voor, kosten niets om te maken, lopen niet echt lekker (tenminste, dat heb ik verschillende dames horen zeggen) en je gaat er niets beter van doen. Eigenlijk alleen maar slechter, want ze zijn niet echt goed voor je voeten. Ze voldoen wel aan de mode omdat kwaliteit geen maatstaaf is bij mode (in ieder geval niet in Nederland)
Snowboarden is een totaal andere markt waar je met slechte boards (maar wel dure) geen levenskans hebt. Daarnaast willen mensen in dedure boards vernieuwing zien. Een spijkerbroek is al 50jaar zo goed als hetzelfde.
Op zich zal Raven best leuke boards hebben, maar dan vooral voor mensen die die niet heel veel van hun materiaal vragen en genoegen nemen met beperkingen of beperkingen geen issue zijn omdat ze niet tegen de limieten van een board aan komen of denken dat het hun eigen limieten zijn.
Een echt goede snowboarder zal het verschil wel duidelijk zien en merken.
Ik durf het wedje wel te maken dat als ik het beste board van Raven lekkerder en beter vind boarden dan mijn eigen board, mag je kiezen welk board van mij je wilt hebben.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"