FOK!forum / Onzin voor je leven! / [CUL]Koken met Dimens
#ANONIEMdonderdag 19 januari 2012 @ 16:32
Je zit thuis en bent die slappe boterham met pindakaas zat. Het liefst stop je iets in de frituur maar dat mag niet vanwege je goede voornemens. Daar heeft Dimens een oplossing op. Het boordje ei met filet Americain.

Ingrediënten

• 2 Eieren
• Melk
• Boter/vet
• Peper
• Zout
• 4 Sneetjes brood
• Filet Americain
• Vuur

3amEo.jpg

Als eerst pakken we een pan en zetten die op het fornuis en zetten het fornuis aan (raadpleeg de handleiding van uw fornuis hoe dit moet). Hier doen we vervolgens wat Boter of olie in en laten dit even warm worden.

5AhIz.jpg Eeg04.jpg

Op het eerste plaatje zien we hoe het vet nog niet warm is, even wachten dus.
Het vet op plaatje twee is warm en klaar voor gebruik. Tijd om de eieren erbij te pakken.

ce99F.jpg w8Al3.jpg

Het makkelijkste kun je de eieren een voor een tegen de pan aan slaan om ze te breken en vervolgens boven de pan het eitje in de pan laten vallen.

[TIP] Sla het ei niet te hard tegen de pan, dit kan een hoop rotzooi voorkomen.

ESWJB.jpg

Scheutje melk erbij en roeren maar.

ibJEY.jpg idPVi.jpg

Doe er een beetje peper en zout bij voor wat extra smaak en weer verder roeren tot je ei niet meer vloeibaar en dik is. Het zal er dan ongeveer als volgt uitzien.

6WAx4.jpg

Zet het vuur uit en laat het ei nog even voor wat het is.
Pak het brood erbij en smeer twee van de vier broodjes in met Filet Americain.

HyppB.jpg

FB8iP.jpg fllIZ.jpg

Doe het ei voorzichtig op het boord en pas op dat er niets naast valt, dat is zonde.

S6QlP.jpg

De twee broodjes die niet gesmeerd zijn, leg je dan boven op het broodje met ei. Een dik broodje krijg je dan.
Nu komen we bij het gedeelte waar spierkracht en geweld voor nodig is, het indrukken van het broodje.
Omdat het broodje dik is en de stukken ei er makkelijk uit zullen vallen, moet het broodje ingedrukt worden. Dit doen we met onze vuist. We stompen het broodje zo hard, dat het uiteindelijk een veel en veel dunner broodje wordt. Ongeveer zo;

FkHei.jpg

Doe dit bij beide broodjes zodat het ei er niet meer uit kan vallen.
Snij het brood doormidden.

GxJRY.jpg

Nu gaan we de tuin in, op zoek naar iets groen. Een blad of iets om het brood mee te decoreren. Ik heb stuk onkruid kunnen vinden voor op m'n broodje, maar het kan van alles zijn. Wees hier creatief mee.
Plaats het stuk groen, of welke kleur het ook is, op je broodje en leg dat broodje op een bord.

RLZit.jpg

Je bent klaar om het te serveren. Leg een mes en een vork op tafel en steek er een kaars bij aan. Dit omdat het gezellig is en kan. Eventueel met wijn, bier of een glas cola.

5CSQS.jpg

Bon appetit

Brotip: Als je dit leest, zit je waarschijnlijk op FOK!. Als je op FOK! zit, ben je waarschijnlijk een man. Mannen koken niet, dat laten we over aan de vrouwen.
Print dit topic dus uit en geef het aan je vrouw, vriendin of moeder.
Angel-Joydonderdag 19 januari 2012 @ 16:35
:D
En is het ook echt lekker?
Rezaniadonderdag 19 januari 2012 @ 16:35
Lekker. :9
Coldplay1993donderdag 19 januari 2012 @ 16:35
_O_
#ANONIEMdonderdag 19 januari 2012 @ 16:36
quote:
2s.gif Op donderdag 19 januari 2012 16:35 schreef Angel-Joy het volgende:
:D
En is het ook echt lekker?
Het is hemels. _O_
mc-Pieldonderdag 19 januari 2012 @ 16:36
Die Bro tip :') _O-

Die foto met die vuist :') _O-
the-brother-of-uzunumakidonderdag 19 januari 2012 @ 16:37
Brotip: _O_
en het ziet er wel lekker uit :9
mc-Pieldonderdag 19 januari 2012 @ 16:38
quote:
14s.gif Op donderdag 19 januari 2012 16:37 schreef the-brother-of-uzunumaki het volgende:
Brotip: _O_
en het ziet er wel lekker uit :9
Het ziet eruit als 2 boterham sneetjes op elkaar :')__!
Cousin_Eddydonderdag 19 januari 2012 @ 16:38
^O^ :9 :Y)
Barbapapamamadonderdag 19 januari 2012 @ 16:38
Het is precies al een keer gegeten :')
ikbennieuwopfokdonderdag 19 januari 2012 @ 16:38
Ga ik van het weekend eens proberen :9
Oceanviewdonderdag 19 januari 2012 @ 16:38
Goed topic
Angel-Joydonderdag 19 januari 2012 @ 16:39
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 16:36 schreef Dimens het volgende:

[..]

Het is hemels. _O_
Ik ga terug naar mijn keuken binnenkort :Y)
Nectardonderdag 19 januari 2012 @ 16:39
tip: voeg er ook uien aan toe, lekker.
#ANONIEMdonderdag 19 januari 2012 @ 16:40
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2012 16:39 schreef Angel-Joy het volgende:

[..]

Ik ga terug naar mijn keuken binnenkort :Y)
Moet je zeker doen.
Angel-Joydonderdag 19 januari 2012 @ 16:40
quote:
14s.gif Op donderdag 19 januari 2012 16:40 schreef Dimens het volgende:

[..]

Moet je zeker doen.
Maar daar blijf ik niet voor eeuwig, dus jullie zijn niet van mij af :{w

Nog andere tips? :D
mc-Pieldonderdag 19 januari 2012 @ 16:41
quote:
7s.gif Op donderdag 19 januari 2012 16:40 schreef Angel-Joy het volgende:

[..]

Maar daar blijf ik niet voor eeuwig, dus jullie zijn niet van mij af :{w

Nog andere tips? :D
Schiet uit met een scherp mes terwijl je het broodje in tweeën snijdt!
Cousin_Eddydonderdag 19 januari 2012 @ 16:42
quote:
7s.gif Op donderdag 19 januari 2012 16:40 schreef Angel-Joy het volgende:

[..]

Maar daar blijf ik niet voor eeuwig, dus jullie zijn niet van mij af :{w

Nog andere tips? :D
Maak eens broodjes voor ons. :P
Angel-Joydonderdag 19 januari 2012 @ 16:42
quote:
7s.gif Op donderdag 19 januari 2012 16:41 schreef mc-Piel het volgende:

[..]

Schiet uit met een scherp mes terwijl je het broodje in tweeën snijdt!
Gekkerd, dat doe ik toch met een plastic mesje :@
#ANONIEMdonderdag 19 januari 2012 @ 16:42
quote:
7s.gif Op donderdag 19 januari 2012 16:40 schreef Angel-Joy het volgende:

[..]

Maar daar blijf ik niet voor eeuwig, dus jullie zijn niet van mij af :{w

Nog andere tips? :D
Gebruik wat sla, tomaat en uitjes om het allemaal nog lekkerder te maken. En koop een laptop met wifi om vanaf de keuken te kunnen FOK!ken, zoals de meeste vrouwen op FOK! doen.
Nectardonderdag 19 januari 2012 @ 16:42
dimens voeg er eens uien aan toe man
computerprobleemdonderdag 19 januari 2012 @ 16:43
Gatverdamme zeg :r :r
Hoe kan een mens dat nou lekker vinden? Even kotsen, brb.

Ik kan 100x zo goed koken man.
damirovicdonderdag 19 januari 2012 @ 16:44
bij die vuist moest ik lachen :)
vosssdonderdag 19 januari 2012 @ 16:44
Ik heb deze handleiding meteen aan Brennie gegeven! _O_
GeenWijndonderdag 19 januari 2012 @ 16:46
zo maak je geen roerei
Angel-Joydonderdag 19 januari 2012 @ 16:47
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2012 16:42 schreef Dimens het volgende:

[..]

Gebruik wat sla, tomaat en uitjes om het allemaal nog lekkerder te maken. En koop een laptop met wifi om vanaf de keuken te kunnen FOK!ken, zoals de meeste vrouwen op FOK! doen.
Jwz :7
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 16:42 schreef Cousin_Eddy het volgende:

[..]

Maak eens broodjes voor ons. :P
Je hebt zelf ook handen :{w
mc-Pieldonderdag 19 januari 2012 @ 16:47
Melk toevoegen aan scrambled eggs. Zo'n beginnersfout :')
#ANONIEMdonderdag 19 januari 2012 @ 16:48
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 16:46 schreef GeenWijn het volgende:
zo maak je geen roerei
quote:
7s.gif Op donderdag 19 januari 2012 16:47 schreef mc-Piel het volgende:
Melk toevoegen aan scrambled eggs. Zo'n beginnersfout :')
Als jullie het beter kunnen, doen jullie het zelf maar. :{w
#ANONIEMdonderdag 19 januari 2012 @ 16:51
quote:
14s.gif Op donderdag 19 januari 2012 16:44 schreef vosss het volgende:
Ik heb deze handleiding meteen aan Brennie gegeven! _O_
Top
monkyyydonderdag 19 januari 2012 @ 17:00
Ook lekker is om rosbief te gebruiken ipv Filet americain. _O_
Faux.donderdag 19 januari 2012 @ 17:01
Goed topic :)
Rodawadonderdag 19 januari 2012 @ 17:03
Werkt dit ook met bruin brood?
Angel-Joydonderdag 19 januari 2012 @ 17:04
quote:
7s.gif Op donderdag 19 januari 2012 17:03 schreef Rodawa het volgende:
Werkt dit ook met bruin brood?
Bruin brood :r
Rodawadonderdag 19 januari 2012 @ 17:05
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2012 17:04 schreef Angel-Joy het volgende:

[..]

Bruin brood :r
Bruin brood niet kunnen waarderen. :')

Wit brood is niet lekker.
monkyyydonderdag 19 januari 2012 @ 17:05
Of op een vers bruin bolletje.
#ANONIEMdonderdag 19 januari 2012 @ 17:07
Kan allemaal best.

[ Bericht 73% gewijzigd door #ANONIEM op 19-01-2012 17:07:13 ]
johannes_vermeerdonderdag 19 januari 2012 @ 17:07
Mag ik ook kipfilet gebruiken ipv Filet Americain?
En boter ipv een ei?
mc-Pieldonderdag 19 januari 2012 @ 17:10
quote:
7s.gif Op donderdag 19 januari 2012 17:00 schreef monkyyy het volgende:
Ook lekker is om rosbief te gebruiken ipv Filet americain. _O_
dit _O_
sinepedraapdonderdag 19 januari 2012 @ 17:19
Haha heel mooi hoor Dimens ;)

Jammer dat er geen vleesknijpen bij zit
sinepedraapdonderdag 19 januari 2012 @ 17:24
Je mes ligt trouwens verkeerd om ;(
Dhahadonderdag 19 januari 2012 @ 17:26
Beste kok,

Ik lust geen fielee amirican. Weet u misschien een plaatsvervangend ingrediënt?

Groetjes Dirk
smegmanusdonderdag 19 januari 2012 @ 17:28
Om nom nom nom.
RichardHammonddonderdag 19 januari 2012 @ 17:34
.

[ Bericht 99% gewijzigd door RichardHammond op 19-01-2012 17:35:20 ]
Omdatappeldonderdag 19 januari 2012 @ 17:35
Broertje, wat. :')
Dhahadonderdag 19 januari 2012 @ 17:46
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 17:26 schreef Dhaha het volgende:
Beste kok,

Ik lust geen fielee amirican. Weet u misschien een plaatsvervangend ingrediënt?

Groetjes Dirk
HALLO ??? Is er iemand die deze vraag kan beantwoorden?? Ik heb honger!!!! gr gr
monkyyydonderdag 19 januari 2012 @ 17:48
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 17:46 schreef Dhaha het volgende:

[..]

HALLO ??? Is er iemand die deze vraag kan beantwoorden?? Ik heb honger!!!! gr gr
quote:
7s.gif Op donderdag 19 januari 2012 17:00 schreef monkyyy het volgende:
Ook lekker is om rosbief te gebruiken ipv Filet americain. _O_
xpYVm.jpg
Dhahadonderdag 19 januari 2012 @ 17:51
quote:
7s.gif Op donderdag 19 januari 2012 17:48 schreef monkyyy het volgende:

[..]

[..]

[ afbeelding ]
Sorry, ik neem geen culinaire suggesties aan van vrouwen.
Rodawadonderdag 19 januari 2012 @ 17:54
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 17:51 schreef Dhaha het volgende:

[..]

Sorry, ik neem geen culinaire suggesties aan van vrouwen.
Ook lekker is om rosbief te gebruiken ipv Filet americain.
Cousin_Eddydonderdag 19 januari 2012 @ 17:56
Ik ga straks ook wat klaar maken en hier zijn de ingrediënten:

288th0.jpg

w1sa5h.jpg

21359ns.jpg

En verder heb je deze nog nodig.

wwhnp4.jpg

qrk9qf.jpg

5klheb.jpg

2yvv328.jpg

:Y)
napoleonfourdonderdag 19 januari 2012 @ 17:57
Goed topic ts ^O^
Dhahadonderdag 19 januari 2012 @ 17:58
Ik eet ongeveer zoiets straks:
280_191_csupload_29903561.jpg?u=1975626039

quote:
7s.gif Op donderdag 19 januari 2012 17:54 schreef Rodawa het volgende:

[..]

Ook lekker is om rosbief te gebruiken ipv Filet americain.
dankje, ga ik proberen
#ANONIEMdonderdag 19 januari 2012 @ 18:22
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 17:07 schreef johannes_vermeer het volgende:
Mag ik ook kipfilet gebruiken ipv Filet Americain?
En boter ipv een ei?
Boter bakken in boter?
#ANONIEMdonderdag 19 januari 2012 @ 18:23
quote:
14s.gif Op donderdag 19 januari 2012 17:35 schreef Omdatappel het volgende:
Broertje, wat. :')
Wat?
#ANONIEMdonderdag 19 januari 2012 @ 18:23
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 17:26 schreef Dhaha het volgende:
Beste kok,

Ik lust geen fielee amirican. Weet u misschien een plaatsvervangend ingrediënt?

Groetjes Dirk
Gebruik rosbief.
Dhahadonderdag 19 januari 2012 @ 18:42
Lieve kok,

Ik heb ook geen vuur, wat nu?

Gr
monkyyydonderdag 19 januari 2012 @ 18:46
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 17:26 schreef Dhaha het volgende:
Beste kok,

Ik lust geen fielee amirican. Weet u misschien een plaatsvervangend ingrediënt?

Groetjes Dirk
quote:
7s.gif Op donderdag 19 januari 2012 17:00 schreef monkyyy het volgende:
Ook lekker is om rosbief te gebruiken ipv Filet americain. _O_
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 17:51 schreef Dhaha het volgende:

[..]

Sorry, ik neem geen culinaire suggesties aan van vrouwen.
quote:
7s.gif Op donderdag 19 januari 2012 17:54 schreef Rodawa het volgende:

[..]

Ook lekker is om rosbief te gebruiken ipv Filet americain.
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 17:58 schreef Dhaha het volgende:
[..]

dankje, ga ik proberen
NC29k.jpg
KoekiMonsterdonderdag 19 januari 2012 @ 18:46
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 18:42 schreef Dhaha het volgende:
Lieve kok,

Ik heb ook geen vuur, wat nu?

Gr

met je mobiel

SPOILER
Mensen die geen bear grills kijken :')
Karzaidonderdag 19 januari 2012 @ 18:55
Lekker borrelhapje, wat ga je hierna nog maken?
Ongediertedonderdag 19 januari 2012 @ 18:57
Jatterd :P
Dhahadonderdag 19 januari 2012 @ 18:57
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 18:46 schreef KoekiMonster het volgende:

[..]


met je mobiel

SPOILER
Mensen die geen bear grills kijken :')
Yo thanks, drink ik ook ff m'n eigen pis.
RichardHammonddonderdag 19 januari 2012 @ 19:00
Het is ook lekker om een lepeltje pindakaas in de pan te doen en dit meebakken met het eitje, heerlijk.
KoekiMonsterdonderdag 19 januari 2012 @ 19:01
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 18:57 schreef Dhaha het volgende:

[..]

Yo thanks, drink ik ook ff m'n eigen pis.
maar let wel op! :

Karzaidonderdag 19 januari 2012 @ 19:01
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 19:00 schreef RichardHammond het volgende:
Het is ook lekker om een lepeltje pindakaas in de pan te doen en dit meebakken met het eitje, heerlijk.
Ah dat ga ik eens proberen plus een klein beetje gele sambal
#ANONIEMdonderdag 19 januari 2012 @ 19:14
quote:
8s.gif Op donderdag 19 januari 2012 18:46 schreef monkyyy het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[ afbeelding ]
:')14.gif
zovtydonderdag 19 januari 2012 @ 19:18
Mooien topeik.
Maar waarom die melk door je ei? :?.
Swompdonderdag 19 januari 2012 @ 19:22
_O_

* Swomp verwacht een leuke lemming incl. foto's
#ANONIEMdonderdag 19 januari 2012 @ 19:23
quote:
14s.gif Op donderdag 19 januari 2012 19:18 schreef zovty het volgende:
Mooien topeik.
Maar waarom die melk door je ei? :?.
Dan blijft het ei mooi wit en wordt niet bruin.
johannes_vermeerdonderdag 19 januari 2012 @ 19:31
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 18:22 schreef Dimens het volgende:

[..]

Boter bakken in boter?
Ja kan dat nou of niet? Dit is natuurlijk geen antwoord.
Angel-Joydonderdag 19 januari 2012 @ 19:34
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 19:23 schreef Dimens het volgende:

[..]

Dan blijft het ei mooi wit en wordt niet bruin.
Eigenlijk had je ook heel klein beetje geraspte kaas bij moeten doen :@
#ANONIEMdonderdag 19 januari 2012 @ 19:41
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 19:31 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Ja kan dat nou of niet? Dit is natuurlijk geen antwoord.
Geen probleem natuurlijk.
#ANONIEMdonderdag 19 januari 2012 @ 19:42
quote:
7s.gif Op donderdag 19 januari 2012 19:34 schreef Angel-Joy het volgende:

[..]

Eigenlijk had je ook heel klein beetje geraspte kaas bij moeten doen :@
Nee, nu wordt het weer vies.
Angel-Joydonderdag 19 januari 2012 @ 19:45
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 19:42 schreef Dimens het volgende:

[..]

Nee, nu wordt het weer vies.
:{w
Als een echte kok moet je openstaan voor tips :6
#ANONIEMdonderdag 19 januari 2012 @ 19:47
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2012 19:45 schreef Angel-Joy het volgende:

[..]

:{w
Als een echte kok moet je openstaan voor tips :6
Ik ben dan ook geen echte kok.
Angel-Joydonderdag 19 januari 2012 @ 19:51
quote:
14s.gif Op donderdag 19 januari 2012 19:47 schreef Dimens het volgende:

[..]

Ik ben dan ook geen echte kok.
:(
Laat maar zitten hater.
GeenWijnvrijdag 20 januari 2012 @ 11:00
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 16:48 schreef Dimens het volgende:

[..]

[..]

Als jullie het beter kunnen, doen jullie het zelf maar. :{w
ja
sinepedraapvrijdag 20 januari 2012 @ 11:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 11:00 schreef GeenWijn het volgende:

[..]

ja
link
#ANONIEMvrijdag 20 januari 2012 @ 11:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 11:00 schreef GeenWijn het volgende:

[..]

ja
Nu verwacht ik wel iets beters.
AppleOceanvrijdag 12 oktober 2012 @ 22:43
quote:
7s.gif Op donderdag 19 januari 2012 17:00 schreef monkyyy het volgende:
Ook lekker is om rosbief te gebruiken ipv Filet americain. _O_
Zo is hij erg lekker.

Dimens _O_
-trutje-zaterdag 13 oktober 2012 @ 17:52
OP _O_
Rickocumzaterdag 13 oktober 2012 @ 17:58
Koken met Rickokun:

Helaas geen plaatjes want dat kon niet op facialbook:

Benodigdheden voor lekkere sappige ballen van Rickue:

Basis:
100 gram beeuuuuurrrreee
500 gram half om half gehakt (runder is zo hendig droog)
1 ei
1 beschuit
1 eetlepel melk
Een klein lepeltje mosterd
Een klein beetje Ketjap Manis
Zout (1 theelepeltje) , peper.
Een halve teen Knoflook
Een kwart tot half ui (gesnipperd)
Een glas lauw water
(optioneel: spekjes, moet je wel los bakken voor je het bij de gehakt gooit, paprika)

Bereidingsbozzy:
Dikke plakaat 500 gram half om half in een kom pleuren. Tyf nu het ei en een eetlepel melk d’r door heen. Zorg dat je de knoflook heel erg fijn snijdt. Flikker nu alle ingrediënten door elkaar heen, zorg dat je goed in mijn ballen knijpt. Alles moet goed verdeeld zijn immers!

Goed, als je even flink de ballen door elkaar hebt gegraaid, zorg je dat er geen scheurtjes in mijn ballen zitten. Als er scheurtjes in zitten dan spuit er allemaal sap uit mijn ballen, en dat wil je niet. Niemand wil een rotzooitje maken in de keuken. Dus zorg dat je de gehaktballen in gelijke proporties verdeeld en zorg dat de oppervlakten egaal blijven.

Verhit nu een grote pan (met deksel, maar doe het deksel er nog niet op). Sodemieter die 100 gram boter bij de pan, eventueel een heel klein beetje olijfolie er door heen. Als de boter bruin en shit is, leg je heel voorzichtig mijn ballen in de pan. Je wil niet dat de sappen in je ogen spetteren want dat doet pijn. Nu zorg je dat het vuur goed hoog staat en blijf je bij de pan met gehaktballen staan. Je wacht tot de buitenkanten van de ballen goed bruin zijn aan beide kanten. Dit duurt heel erg kort dus wees alert op te bruine ballen.
Nu zijn de ballen aan de buitenkant dicht en lopen er geen sapjes meer uit mii balleng. Nu kan je ze rustig gaan braden: Een glaasje lauw water erbij gooien, het vuur zachtjes zetten en de deksel op de pan. Nu moet je 20 minuten de ballen laten braden. Zorg dat je ze na 10 minuten even omdraait. Eventueel vaker omdraaien maar dan heb je kans dat er scheuren in mijn ballen komen!

Vriendelijke groet,Ricko de cock
Pomegranate123zaterdag 13 oktober 2012 @ 17:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 17:58 schreef RickoKun het volgende:
Koken met Rickokun:

Helaas geen plaatjes want dat kon niet op facialbook:

Benodigdheden voor lekkere sappige ballen van Rickue:

Basis:
100 gram beeuuuuurrrreee
500 gram half om half gehakt (runder is zo hendig droog)
1 ei
1 beschuit
1 eetlepel melk
Een klein lepeltje mosterd
Een klein beetje Ketjap Manis
Zout (1 theelepeltje) , peper.
Een halve teen Knoflook
Een kwart tot half ui (gesnipperd)
Een glas lauw water
(optioneel: spekjes, moet je wel los bakken voor je het bij de gehakt gooit, paprika)

Bereidingsbozzy:
Dikke plakaat 500 gram half om half in een kom pleuren. Tyf nu het ei en een eetlepel melk d’r door heen. Zorg dat je de knoflook heel erg fijn snijdt. Flikker nu alle ingrediënten door elkaar heen, zorg dat je goed in mijn ballen knijpt. Alles moet goed verdeeld zijn immers!

Goed, als je even flink de ballen door elkaar hebt gegraaid, zorg je dat er geen scheurtjes in mijn ballen zitten. Als er scheurtjes in zitten dan spuit er allemaal sap uit mijn ballen, en dat wil je niet. Niemand wil een rotzooitje maken in de keuken. Dus zorg dat je de gehaktballen in gelijke proporties verdeeld en zorg dat de oppervlakten egaal blijven.

Verhit nu een grote pan (met deksel, maar doe het deksel er nog niet op). Sodemieter die 100 gram boter bij de pan, eventueel een heel klein beetje olijfolie er door heen. Als de boter bruin en shit is, leg je heel voorzichtig mijn ballen in de pan. Je wil niet dat de sappen in je ogen spetteren want dat doet pijn. Nu zorg je dat het vuur goed hoog staat en blijf je bij de pan met gehaktballen staan. Je wacht tot de buitenkanten van de ballen goed bruin zijn aan beide kanten. Dit duurt heel erg kort dus wees alert op te bruine ballen.
Nu zijn de ballen aan de buitenkant dicht en lopen er geen sapjes meer uit mii balleng. Nu kan je ze rustig gaan braden: Een glaasje lauw water erbij gooien, het vuur zachtjes zetten en de deksel op de pan. Nu moet je 20 minuten de ballen laten braden. Zorg dat je ze na 10 minuten even omdraait. Eventueel vaker omdraaien maar dan heb je kans dat er scheuren in mijn ballen komen!

Vriendelijke groet,Ricko de cock
Dat ziet er ingewikkeld uit
Tchockzaterdag 13 oktober 2012 @ 18:52
Dit topic _O_
KingRolandzaterdag 13 oktober 2012 @ 20:46
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 11:07 schreef Dimens het volgende:

[..]

Nu verwacht ik wel iets beters.
Dimens , gooi meteen Copyright erop.
Spanky78zaterdag 13 oktober 2012 @ 20:53
Goed topic. DImens; jouw recept is ook lekker met wat peper erop en een beetje parmezaanse kaas...

Je hebt dat roerei wel wat mshandeld, maar het ziet er niet slecht uit :)
DrommelsDrommelszaterdag 13 oktober 2012 @ 21:35

bazenrecept
mijgamezaterdag 13 oktober 2012 @ 22:04
Das wel een erg mannelijke vuist voor een vrouwelijke gebruiker...
#ANONIEMzondag 14 oktober 2012 @ 02:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 20:53 schreef Spanky78 het volgende:
Goed topic. DImens; jouw recept is ook lekker met wat peper erop en een beetje parmezaanse kaas...

Je hebt dat roerei wel wat mshandeld, maar het ziet er niet slecht uit :)
Mijn ei mishandeld?
#ANONIEMzondag 14 oktober 2012 @ 02:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 22:04 schreef mijgame het volgende:
Das wel een erg mannelijke vuist voor een vrouwelijke gebruiker...
Maakt niet uit.
Frank_Drebinzondag 14 oktober 2012 @ 03:04
Ei ziet er een beetje flauw uit. Mist een draai van een pepermolen met verse korrels.
FutureFairytalezondag 14 oktober 2012 @ 09:27
Had die gebakken eieren liever zo heel gehad.
Of zacht gekookt op filet americain met verse peper :9
smegmanuszondag 14 oktober 2012 @ 09:33
Ik moest aan dat vleesboot topic denken :')
Vandaag eten wij een boot...
Isabeauzondag 14 oktober 2012 @ 09:37
quote:
7s.gif Op donderdag 19 januari 2012 16:47 schreef mc-Piel het volgende:
Melk toevoegen aan scrambled eggs. Zo'n beginnersfout :')
De scrambled eggs zien er dan ook veel te droog uit.
sinepedraapzondag 14 oktober 2012 @ 10:05
Dimens wanneer ga jij nou eens vlees in elkaar stompen voor je kookshow
Fopjezondag 14 oktober 2012 @ 11:25
Heerlijk dit _O-
DragonBladezondag 14 oktober 2012 @ 11:48
Filet american met ei is sowieso lekker. Dus dit zal ook wel lekker zijn...