| #ANONIEM | donderdag 19 januari 2012 @ 16:32 |
| Je zit thuis en bent die slappe boterham met pindakaas zat. Het liefst stop je iets in de frituur maar dat mag niet vanwege je goede voornemens. Daar heeft Dimens een oplossing op. Het boordje ei met filet Americain. Ingrediënten • 2 Eieren • Melk • Boter/vet • Peper • Zout • 4 Sneetjes brood • Filet Americain • Vuur ![]() Als eerst pakken we een pan en zetten die op het fornuis en zetten het fornuis aan (raadpleeg de handleiding van uw fornuis hoe dit moet). Hier doen we vervolgens wat Boter of olie in en laten dit even warm worden. ![]() Op het eerste plaatje zien we hoe het vet nog niet warm is, even wachten dus. Het vet op plaatje twee is warm en klaar voor gebruik. Tijd om de eieren erbij te pakken. ![]() Het makkelijkste kun je de eieren een voor een tegen de pan aan slaan om ze te breken en vervolgens boven de pan het eitje in de pan laten vallen. [TIP] Sla het ei niet te hard tegen de pan, dit kan een hoop rotzooi voorkomen. Scheutje melk erbij en roeren maar. ![]() Doe er een beetje peper en zout bij voor wat extra smaak en weer verder roeren tot je ei niet meer vloeibaar en dik is. Het zal er dan ongeveer als volgt uitzien. ![]() Zet het vuur uit en laat het ei nog even voor wat het is. Pak het brood erbij en smeer twee van de vier broodjes in met Filet Americain. ![]() ![]() Doe het ei voorzichtig op het boord en pas op dat er niets naast valt, dat is zonde. ![]() De twee broodjes die niet gesmeerd zijn, leg je dan boven op het broodje met ei. Een dik broodje krijg je dan. Nu komen we bij het gedeelte waar spierkracht en geweld voor nodig is, het indrukken van het broodje. Omdat het broodje dik is en de stukken ei er makkelijk uit zullen vallen, moet het broodje ingedrukt worden. Dit doen we met onze vuist. We stompen het broodje zo hard, dat het uiteindelijk een veel en veel dunner broodje wordt. Ongeveer zo; ![]() Doe dit bij beide broodjes zodat het ei er niet meer uit kan vallen. Snij het brood doormidden. ![]() Nu gaan we de tuin in, op zoek naar iets groen. Een blad of iets om het brood mee te decoreren. Ik heb stuk onkruid kunnen vinden voor op m'n broodje, maar het kan van alles zijn. Wees hier creatief mee. Plaats het stuk groen, of welke kleur het ook is, op je broodje en leg dat broodje op een bord. ![]() Je bent klaar om het te serveren. Leg een mes en een vork op tafel en steek er een kaars bij aan. Dit omdat het gezellig is en kan. Eventueel met wijn, bier of een glas cola. ![]() Bon appetit Brotip: Als je dit leest, zit je waarschijnlijk op FOK!. Als je op FOK! zit, ben je waarschijnlijk een man. Mannen koken niet, dat laten we over aan de vrouwen. Print dit topic dus uit en geef het aan je vrouw, vriendin of moeder. | |
| Angel-Joy | donderdag 19 januari 2012 @ 16:35 |
En is het ook echt lekker? | |
| Rezania | donderdag 19 januari 2012 @ 16:35 |
| Lekker. | |
| Coldplay1993 | donderdag 19 januari 2012 @ 16:35 |
| #ANONIEM | donderdag 19 januari 2012 @ 16:36 |
Het is hemels. | |
| mc-Piel | donderdag 19 januari 2012 @ 16:36 |
| Die Bro tip Die foto met die vuist | |
| the-brother-of-uzunumaki | donderdag 19 januari 2012 @ 16:37 |
| Brotip: en het ziet er wel lekker uit | |
| mc-Piel | donderdag 19 januari 2012 @ 16:38 |
Het ziet eruit als 2 boterham sneetjes op elkaar | |
| Cousin_Eddy | donderdag 19 januari 2012 @ 16:38 |
| Barbapapamama | donderdag 19 januari 2012 @ 16:38 |
| Het is precies al een keer gegeten | |
| ikbennieuwopfok | donderdag 19 januari 2012 @ 16:38 |
| Ga ik van het weekend eens proberen | |
| Oceanview | donderdag 19 januari 2012 @ 16:38 |
| Goed topic | |
| Angel-Joy | donderdag 19 januari 2012 @ 16:39 |
Ik ga terug naar mijn keuken binnenkort | |
| Nectar | donderdag 19 januari 2012 @ 16:39 |
| tip: voeg er ook uien aan toe, lekker. | |
| #ANONIEM | donderdag 19 januari 2012 @ 16:40 |
Moet je zeker doen. | |
| Angel-Joy | donderdag 19 januari 2012 @ 16:40 |
Maar daar blijf ik niet voor eeuwig, dus jullie zijn niet van mij af Nog andere tips? | |
| mc-Piel | donderdag 19 januari 2012 @ 16:41 |
Schiet uit met een scherp mes terwijl je het broodje in tweeën snijdt! | |
| Cousin_Eddy | donderdag 19 januari 2012 @ 16:42 |
Maak eens broodjes voor ons. | |
| Angel-Joy | donderdag 19 januari 2012 @ 16:42 |
Gekkerd, dat doe ik toch met een plastic mesje | |
| #ANONIEM | donderdag 19 januari 2012 @ 16:42 |
Gebruik wat sla, tomaat en uitjes om het allemaal nog lekkerder te maken. En koop een laptop met wifi om vanaf de keuken te kunnen FOK!ken, zoals de meeste vrouwen op FOK! doen. | |
| Nectar | donderdag 19 januari 2012 @ 16:42 |
| dimens voeg er eens uien aan toe man | |
| computerprobleem | donderdag 19 januari 2012 @ 16:43 |
| Gatverdamme zeg Hoe kan een mens dat nou lekker vinden? Even kotsen, brb. Ik kan 100x zo goed koken man. | |
| damirovic | donderdag 19 januari 2012 @ 16:44 |
| bij die vuist moest ik lachen | |
| vosss | donderdag 19 januari 2012 @ 16:44 |
| Ik heb deze handleiding meteen aan Brennie gegeven! | |
| GeenWijn | donderdag 19 januari 2012 @ 16:46 |
| zo maak je geen roerei | |
| Angel-Joy | donderdag 19 januari 2012 @ 16:47 |
Jwz Je hebt zelf ook handen | |
| mc-Piel | donderdag 19 januari 2012 @ 16:47 |
| Melk toevoegen aan scrambled eggs. Zo'n beginnersfout | |
| #ANONIEM | donderdag 19 januari 2012 @ 16:48 |
Als jullie het beter kunnen, doen jullie het zelf maar. | |
| #ANONIEM | donderdag 19 januari 2012 @ 16:51 |
Top | |
| monkyyy | donderdag 19 januari 2012 @ 17:00 |
| Ook lekker is om rosbief te gebruiken ipv Filet americain. | |
| Faux. | donderdag 19 januari 2012 @ 17:01 |
| Goed topic | |
| Rodawa | donderdag 19 januari 2012 @ 17:03 |
| Werkt dit ook met bruin brood? | |
| Angel-Joy | donderdag 19 januari 2012 @ 17:04 |
Bruin brood | |
| Rodawa | donderdag 19 januari 2012 @ 17:05 |
Bruin brood niet kunnen waarderen. Wit brood is niet lekker. | |
| monkyyy | donderdag 19 januari 2012 @ 17:05 |
| Of op een vers bruin bolletje. | |
| #ANONIEM | donderdag 19 januari 2012 @ 17:07 |
| Kan allemaal best. [ Bericht 73% gewijzigd door #ANONIEM op 19-01-2012 17:07:13 ] | |
| johannes_vermeer | donderdag 19 januari 2012 @ 17:07 |
| Mag ik ook kipfilet gebruiken ipv Filet Americain? En boter ipv een ei? | |
| mc-Piel | donderdag 19 januari 2012 @ 17:10 |
dit | |
| sinepedraap | donderdag 19 januari 2012 @ 17:19 |
| Haha heel mooi hoor Dimens Jammer dat er geen vleesknijpen bij zit | |
| sinepedraap | donderdag 19 januari 2012 @ 17:24 |
| Je mes ligt trouwens verkeerd om | |
| Dhaha | donderdag 19 januari 2012 @ 17:26 |
| Beste kok, Ik lust geen fielee amirican. Weet u misschien een plaatsvervangend ingrediënt? Groetjes Dirk | |
| smegmanus | donderdag 19 januari 2012 @ 17:28 |
| Om nom nom nom. | |
| RichardHammond | donderdag 19 januari 2012 @ 17:34 |
| . [ Bericht 99% gewijzigd door RichardHammond op 19-01-2012 17:35:20 ] | |
| Omdatappel | donderdag 19 januari 2012 @ 17:35 |
| Broertje, wat. | |
| Dhaha | donderdag 19 januari 2012 @ 17:46 |
HALLO ??? Is er iemand die deze vraag kan beantwoorden?? Ik heb honger!!!! gr gr | |
| monkyyy | donderdag 19 januari 2012 @ 17:48 |
![]() | |
| Dhaha | donderdag 19 januari 2012 @ 17:51 |
Sorry, ik neem geen culinaire suggesties aan van vrouwen. | |
| Rodawa | donderdag 19 januari 2012 @ 17:54 |
Ook lekker is om rosbief te gebruiken ipv Filet americain. | |
| Cousin_Eddy | donderdag 19 januari 2012 @ 17:56 |
Ik ga straks ook wat klaar maken en hier zijn de ingrediënten:![]() ![]() ![]() En verder heb je deze nog nodig. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
| napoleonfour | donderdag 19 januari 2012 @ 17:57 |
| Goed topic ts | |
| Dhaha | donderdag 19 januari 2012 @ 17:58 |
Ik eet ongeveer zoiets straks:![]() dankje, ga ik proberen | |
| #ANONIEM | donderdag 19 januari 2012 @ 18:22 |
Boter bakken in boter? | |
| #ANONIEM | donderdag 19 januari 2012 @ 18:23 |
Wat? | |
| #ANONIEM | donderdag 19 januari 2012 @ 18:23 |
Gebruik rosbief. | |
| Dhaha | donderdag 19 januari 2012 @ 18:42 |
| Lieve kok, Ik heb ook geen vuur, wat nu? Gr | |
| monkyyy | donderdag 19 januari 2012 @ 18:46 |
![]() | |
| KoekiMonster | donderdag 19 januari 2012 @ 18:46 |
met je mobiel
| |
| Karzai | donderdag 19 januari 2012 @ 18:55 |
| Lekker borrelhapje, wat ga je hierna nog maken? | |
| Ongedierte | donderdag 19 januari 2012 @ 18:57 |
| Jatterd | |
| Dhaha | donderdag 19 januari 2012 @ 18:57 |
Yo thanks, drink ik ook ff m'n eigen pis. | |
| RichardHammond | donderdag 19 januari 2012 @ 19:00 |
| Het is ook lekker om een lepeltje pindakaas in de pan te doen en dit meebakken met het eitje, heerlijk. | |
| KoekiMonster | donderdag 19 januari 2012 @ 19:01 |
maar let wel op! : | |
| Karzai | donderdag 19 januari 2012 @ 19:01 |
Ah dat ga ik eens proberen plus een klein beetje gele sambal | |
| #ANONIEM | donderdag 19 januari 2012 @ 19:14 |
![]() | |
| zovty | donderdag 19 januari 2012 @ 19:18 |
| Mooien topeik. Maar waarom die melk door je ei? | |
| Swomp | donderdag 19 januari 2012 @ 19:22 |
* Swomp verwacht een leuke lemming incl. foto's | |
| #ANONIEM | donderdag 19 januari 2012 @ 19:23 |
Dan blijft het ei mooi wit en wordt niet bruin. | |
| johannes_vermeer | donderdag 19 januari 2012 @ 19:31 |
Ja kan dat nou of niet? Dit is natuurlijk geen antwoord. | |
| Angel-Joy | donderdag 19 januari 2012 @ 19:34 |
Eigenlijk had je ook heel klein beetje geraspte kaas bij moeten doen | |
| #ANONIEM | donderdag 19 januari 2012 @ 19:41 |
Geen probleem natuurlijk. | |
| #ANONIEM | donderdag 19 januari 2012 @ 19:42 |
Nee, nu wordt het weer vies. | |
| Angel-Joy | donderdag 19 januari 2012 @ 19:45 |
Als een echte kok moet je openstaan voor tips | |
| #ANONIEM | donderdag 19 januari 2012 @ 19:47 |
Ik ben dan ook geen echte kok. | |
| Angel-Joy | donderdag 19 januari 2012 @ 19:51 |
Laat maar zitten hater. | |
| GeenWijn | vrijdag 20 januari 2012 @ 11:00 |
ja | |
| sinepedraap | vrijdag 20 januari 2012 @ 11:01 |
link | |
| #ANONIEM | vrijdag 20 januari 2012 @ 11:07 |
Nu verwacht ik wel iets beters. | |
| AppleOcean | vrijdag 12 oktober 2012 @ 22:43 |
Zo is hij erg lekker. Dimens | |
| -trutje- | zaterdag 13 oktober 2012 @ 17:52 |
| OP | |
| Rickocum | zaterdag 13 oktober 2012 @ 17:58 |
| Koken met Rickokun: Helaas geen plaatjes want dat kon niet op facialbook: Benodigdheden voor lekkere sappige ballen van Rickue: Basis: 100 gram beeuuuuurrrreee 500 gram half om half gehakt (runder is zo hendig droog) 1 ei 1 beschuit 1 eetlepel melk Een klein lepeltje mosterd Een klein beetje Ketjap Manis Zout (1 theelepeltje) , peper. Een halve teen Knoflook Een kwart tot half ui (gesnipperd) Een glas lauw water (optioneel: spekjes, moet je wel los bakken voor je het bij de gehakt gooit, paprika) Bereidingsbozzy: Dikke plakaat 500 gram half om half in een kom pleuren. Tyf nu het ei en een eetlepel melk d’r door heen. Zorg dat je de knoflook heel erg fijn snijdt. Flikker nu alle ingrediënten door elkaar heen, zorg dat je goed in mijn ballen knijpt. Alles moet goed verdeeld zijn immers! Goed, als je even flink de ballen door elkaar hebt gegraaid, zorg je dat er geen scheurtjes in mijn ballen zitten. Als er scheurtjes in zitten dan spuit er allemaal sap uit mijn ballen, en dat wil je niet. Niemand wil een rotzooitje maken in de keuken. Dus zorg dat je de gehaktballen in gelijke proporties verdeeld en zorg dat de oppervlakten egaal blijven. Verhit nu een grote pan (met deksel, maar doe het deksel er nog niet op). Sodemieter die 100 gram boter bij de pan, eventueel een heel klein beetje olijfolie er door heen. Als de boter bruin en shit is, leg je heel voorzichtig mijn ballen in de pan. Je wil niet dat de sappen in je ogen spetteren want dat doet pijn. Nu zorg je dat het vuur goed hoog staat en blijf je bij de pan met gehaktballen staan. Je wacht tot de buitenkanten van de ballen goed bruin zijn aan beide kanten. Dit duurt heel erg kort dus wees alert op te bruine ballen. Nu zijn de ballen aan de buitenkant dicht en lopen er geen sapjes meer uit mii balleng. Nu kan je ze rustig gaan braden: Een glaasje lauw water erbij gooien, het vuur zachtjes zetten en de deksel op de pan. Nu moet je 20 minuten de ballen laten braden. Zorg dat je ze na 10 minuten even omdraait. Eventueel vaker omdraaien maar dan heb je kans dat er scheuren in mijn ballen komen! Vriendelijke groet,Ricko de cock | |
| Pomegranate123 | zaterdag 13 oktober 2012 @ 17:59 |
Dat ziet er ingewikkeld uit | |
| Tchock | zaterdag 13 oktober 2012 @ 18:52 |
| Dit topic | |
| KingRoland | zaterdag 13 oktober 2012 @ 20:46 |
Dimens , gooi meteen Copyright erop. | |
| Spanky78 | zaterdag 13 oktober 2012 @ 20:53 |
| Goed topic. DImens; jouw recept is ook lekker met wat peper erop en een beetje parmezaanse kaas... Je hebt dat roerei wel wat mshandeld, maar het ziet er niet slecht uit | |
| DrommelsDrommels | zaterdag 13 oktober 2012 @ 21:35 |
bazenrecept | |
| mijgame | zaterdag 13 oktober 2012 @ 22:04 |
| Das wel een erg mannelijke vuist voor een vrouwelijke gebruiker... | |
| #ANONIEM | zondag 14 oktober 2012 @ 02:56 |
Mijn ei mishandeld? | |
| #ANONIEM | zondag 14 oktober 2012 @ 02:58 |
Maakt niet uit. | |
| Frank_Drebin | zondag 14 oktober 2012 @ 03:04 |
| Ei ziet er een beetje flauw uit. Mist een draai van een pepermolen met verse korrels. | |
| FutureFairytale | zondag 14 oktober 2012 @ 09:27 |
| Had die gebakken eieren liever zo heel gehad. Of zacht gekookt op filet americain met verse peper | |
| smegmanus | zondag 14 oktober 2012 @ 09:33 |
| Ik moest aan dat vleesboot topic denken Vandaag eten wij een boot... | |
| Isabeau | zondag 14 oktober 2012 @ 09:37 |
De scrambled eggs zien er dan ook veel te droog uit. | |
| sinepedraap | zondag 14 oktober 2012 @ 10:05 |
| Dimens wanneer ga jij nou eens vlees in elkaar stompen voor je kookshow | |
| Fopje | zondag 14 oktober 2012 @ 11:25 |
| Heerlijk dit | |
| DragonBlade | zondag 14 oktober 2012 @ 11:48 |
| Filet american met ei is sowieso lekker. Dus dit zal ook wel lekker zijn... |