abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 7 januari 2012 @ 18:00:05 #1
340390 sinepedraap
lieve baggeraar
pi_106530200
Welkom!

Hallon en welkom bij koken met sinepedraap!

Inleiding:

Koken met sinepedraap is een jong, vernieuwend en terugkerend initiatief met als motto goed eten voor iedereen want ook de zolderkamernerd wil eens iets anders dan een zak chips als avondeten.

Vandaag bereiden wij voedsel voor mensen met klasse. Ik ga jullie op sleeptouw nemen met de inkoop, het bereiden en het opeten van dit godenvoer.

Benodigdheden:

- een Albert Heijn
- Kogelbiefstuk (2 stuks)
- Roomboter
- Mayonaise
- Rode wijn
- Komkommer (optioneel)
- Desert wijn (optioneel)

Verder is bier bij het koken en een pan incl. onderliggend fornuis ook erg handig.



Bereiding:

Voor we beginnen is het goed om een schone keuken en een schone pan te hebben. Ook is het aan te raden om alvast één bord af te wassen uit de gootsteen omdat je, zeker als beginnend chef, hier niet altijd de tijd voor hebt tijdens de bereiding.

Goed, nu dan echt aan de slag!

1. We laten een pannetje opwarmen op een gemiddelde vlam en voegen hier alvast een klodder boter aan toe. Je wacht tot de boter gesmolten is en lichtjes geel aan het schuimen is alvorens je de twee kogelbiefstukken in de pan gooit.

2. Let goed op de temperatuur, het moet lekker gebakken zijn aan de buitenkant en nog rosé aan de binnenkant. Draai de kogelbiefstukken een paar keer om maar probeer er niet in de prikken. Je wil immers geen cruciale vleessappen verspillen.

3. Als dit allemaal lekker aan het pruttelen is kan je de optionele komkommer alvast pakken en even wassen en in stukjes snijden zodat je ook op de vitamientjes let waar je ouders je vroeger maar al te graag over vertelden.

4. Als je denkt dat het elitaire vlees klaas is kan je er stieken in prikken. Eigenlijk mag dit niet maar ik doe dit wel altijd omdat ik nog niet zo veel chef ervaring heb en liever iets eet met iets minder sap dan iets dat nog niet gaar is.





Opeten:

Als alles goed gegaan is liggen er nu twee kogelbiefstukken op je bord. Je zoekt een schoon randje op en spuit hier die heerlijke gele mayonaise overheen. Niet te veel niet te weinig. Als je nog een schoon stuk bord over hebt kan je hier de optionele komkommer opleggen.

Je schenkt voor jezelf wat rode wijn in (ik heb Cabernet Sauvignon, goed jaar) want bij rood vlees hoort immers rode wijn vind ik.



Nu kan je beginnen met eten. Het lijkt in het begin wat vies maar in de meeste keukens heb je bestek (dat zilvere spul voor in je handen) zo kan je veilig eten en doortypen zonder je toetsenbord vuil te maken.





Red and bloody, the way I like it :7

Soms is het belangrijk om even oogcontact met je vlees te hebben. Ik hou van een persoonlijke maaltijd. Let wel op dat je niet per ongeluk begint met typen zodat het een zooitje wordt.



Tot slot:

Zo en hoe voel je je nu? Waarschijnlijk helemaal verzadigd en blij. Je zet je gebruikte bord weer op de andere stapel borden in de gootsteen en je wast je handen. Vervolgens open je dit topic om te vertellen hoe jouw biefstuk met mayonaise is bevallen.

Dit was de eerste editie van Koken met sinepedraap.

Ik hoop dat jullie er van genoten hebben en graag tot de volgende keer! :)

gr gr
Mijn nieuwe ondertitel
  Moderator zaterdag 7 januari 2012 @ 18:01:13 #2
145080 crew  SwJ
Het boegbeeld van FOK!
pi_106530240
Waar is de friet? ;(
F.K.A. SuperwormJim
  Moderator zaterdag 7 januari 2012 @ 18:01:45 #3
145080 crew  SwJ
Het boegbeeld van FOK!
pi_106530262
Oh, en: Bavaria? Serieus? ;(
Je daalt nu echt in mijn achting, als dat al mogelijk was.
F.K.A. SuperwormJim
  zaterdag 7 januari 2012 @ 18:02:48 #4
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_106530295
Daar is de online Allerhande, ik vroeg me al af waarom ik maar niks in m'n mailbox kreeg.
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
  zaterdag 7 januari 2012 @ 18:03:42 #5
340390 sinepedraap
lieve baggeraar
pi_106530320
quote:
7s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 18:01 schreef SuperwormJim het volgende:
Waar is de friet? ;(
Verkopen ze niet hier in Nederland ;(

quote:
7s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 18:01 schreef SuperwormJim het volgende:
Oh, en: Bavaria? Serieus? ;(
Je daalt nu echt in mijn achting, als dat al mogelijk was.
Het was of goed vlees of Hertog soms moet je keuzes maken :)
Mijn nieuwe ondertitel
  zaterdag 7 januari 2012 @ 18:05:27 #6
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_106530377
Knijp je nou in je biefstuk op de laatste foto? :')
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
  zaterdag 7 januari 2012 @ 18:06:48 #7
340390 sinepedraap
lieve baggeraar
pi_106530416
quote:
11s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 18:05 schreef Faux. het volgende:
Knijp je nou in je biefstuk op de laatste foto? :')
Doen jullie dat nooit dan? :')
Mijn nieuwe ondertitel
  zaterdag 7 januari 2012 @ 18:07:51 #8
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_106530453
Matig topic trouwens. Semi-serieus recept met een paar niet grappige grappen.
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
  zaterdag 7 januari 2012 @ 18:08:03 #9
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_106530462
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 18:06 schreef sinepedraap het volgende:

[..]

Doen jullie dat nooit dan? :')
Neuh.
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
pi_106530489
Jammer dat er geen friet/aardappels oid bij zit.
  zaterdag 7 januari 2012 @ 18:09:16 #11
340390 sinepedraap
lieve baggeraar
pi_106530513
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 18:08 schreef mister.bucket het volgende:
Jammer dat er geen patat/aardappels oid bij zit.
Dit is slechts de eerste editie. Dat komt later nog wel!
Mijn nieuwe ondertitel
  zaterdag 7 januari 2012 @ 18:22:35 #12
340390 sinepedraap
lieve baggeraar
pi_106531031
Iemand al verzoekjes voor de volgende maaltijd?
Mijn nieuwe ondertitel
pi_106531122
Kip het meest veelzijdige stukje vlees, vis.
  zaterdag 7 januari 2012 @ 18:25:42 #14
340390 sinepedraap
lieve baggeraar
pi_106531147
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 18:24 schreef Pixell het volgende:
Kip het meest veelzijdige stukje vlees, vis.
Kip is zo standaard en vis sowieso :')

Maar toch heb ik wel een idee voor een kipgerecht voor volgende keer :7
Mijn nieuwe ondertitel
pi_106531236
risotto met kip, of nasi
pi_106531326
man dat vlees is droog
/A/non's with his waifu, all's right in the world.
  zaterdag 7 januari 2012 @ 18:34:53 #17
340390 sinepedraap
lieve baggeraar
pi_106531447
Was gewoon prima te doen hoor, echt aan te raden
Mijn nieuwe ondertitel
  zaterdag 7 januari 2012 @ 18:39:11 #18
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_106531594
quote:
11s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 18:05 schreef Faux. het volgende:
Knijp je nou in je biefstuk op de laatste foto? :')
Dit ja. Wtf? :')
With my pack on my back, down the road I will stray.
  zaterdag 7 januari 2012 @ 18:40:38 #19
340390 sinepedraap
lieve baggeraar
pi_106531635
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 18:39 schreef Id_do_her het volgende:

[..]

Dit ja. Wtf? :')
Ontkenningsfase :')
Mijn nieuwe ondertitel
pi_106531841
Vleesknijpen. 14.gif

Goed topic, al mag het allemaal iets minder serieus.
Mijn tip voor de volgende keer, Pasta fungi, maar dan hoe jij het zou maken.
  zaterdag 7 januari 2012 @ 18:48:26 #21
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_106531891
quote:
10s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 18:47 schreef Dimens het volgende:
Vleesknijpen. [ afbeelding ]

Goed topic, al mag het allemaal iets minder serieus.
Mijn tip voor de volgende keer, Pasta fungi, maar dan hoe jij het zou maken.
Zie je, TS? *)
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
  zaterdag 7 januari 2012 @ 18:54:03 #22
340390 sinepedraap
lieve baggeraar
pi_106532099
Misschien werd ik pas later op de avond dronken want alleen dan wil ik hier gevonden worden
Mijn nieuwe ondertitel
pi_106532435
quote:
10s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 18:47 schreef Dimens het volgende:
Vleesknijpen. [ afbeelding ]

Goed topic, al mag het allemaal iets minder serieus.
Mijn tip voor de volgende keer, Pasta fungi, maar dan hoe jij het zou maken.
Ik ben ook wel benieuwd naar TS zn gerookte zalm.
Who's the black private dick
That's a sex machine to all the chicks?
  zaterdag 7 januari 2012 @ 19:03:27 #24
340390 sinepedraap
lieve baggeraar
pi_106532470
quote:
14s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 19:02 schreef Ahmad1nejad het volgende:

[..]

Ik ben ook wel benieuwd naar TS zn gerookte zalm.
Dat is nieuw voor me maar ik wil dat best proberen hoor! In the name of science :D
Mijn nieuwe ondertitel
pi_106532552
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 18:22 schreef sinepedraap het volgende:
Iemand al verzoekjes voor de volgende maaltijd?
Maak een fatsoenlijke maaltijd waarbij je alle voedingsstoffen binnenkrijgt. :')
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')