Tuesday 17th January 9pm BBC One
MasterChef returns for its eighth series with more fantastically talented amateur cooks who want to test their kitchen skills and take a shot at lifting the coveted MasterChef Champion title.
![b006t1k5.jpg?nodefault=true]()
Thousands of applications were scoured and a short-list of the country’s most talented amateur cooks were invited to cook for John and Gregg. Each created a spectacular dish which John and Gregg tasted in the isolation of the MasterChef
dining room, without watching the cooks themselves, their processes, techniques or skills. From these blind tastings, the judges selected the best 24 contestants.
Over the course of this week’s programmes, the 24 chosen best cooks are split into three groups of eight as they battle for just 12 MasterChef aprons and the chance to go through to the main competition.
In tonight's episode the first eight of the chosen 24 battle against each other. Firstly, they must hold their nerve in the dreaded Invention Test, where with only one hour and 15 minutes the hopefuls must impress the judges with an exceptional dish. For two contestants it will be the end of the road. The remaining six must then face the pressure a professional kitchen, working a packed lunchtime service in London restaurants The Living Room and Gilgamesh. After just an hour of learning the ropes they are set loose to prepare dishes for paying customers.
Finally they return to the MasterChef kitchen where all their hopes rest on jus tone dish. The contestants must draw on all their skills and influences as they prepare their own food to the highest standard in their last chance to impress John and Gregg.
Who will have what it takes to secure a MasterChef apron, and earn one of the 12 places in this year’s competition?
Only the best will win a place, taking their first step towards being crowned MasterChef Champion 2012.
=======
Wednesday 18th January 9pm BBC One
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn
ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis
Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.===============
Thursday 19th January 9pm BBC One
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn
ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis
Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Afijn Masterchef is er weer

.
winnaar wielerprono 2007 :)
Last.FM
golfer
Ouwe jongere
quote:
Yups en 3 dagen om dezelfde tijd ook nog eens. Dat was wel eens anders.
Makkelijker te programmeren dus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Dus het format is nu eigenlijk net zoals de Australische?
das einzige erleuchtenden an religion ist ein brennende tempel bei nacht
Ik krijg zo'n honger van dat lekkere eten! Ben altijd jaloers op de jury die dat allemaal mag proberen

.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
minilot
Nancy boy
quote:
Jankend of niet, zij kookt wél mijn allerfavorietste cuisine en die toetjes van haar zagen er bizar lekker uit!
Let me see you stripped down to the bone
Oh weer gemist! Wat jammer dat het altijd onder ATWT komt
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
golfer
Ouwe jongere
Volgende week maar 1 uitzending op woensdag:
quote:
In this episode, judges John Torode and Gregg Wallace apply the pressure by giving last week's losing team a chance to redeem themselves. The team must once again survive the world of mass catering, and this time the five contestants have to prepare lunch for a massive 350 hungry factory workers. With the clock ticking, they have just 20 minutes to design their menu and only two and a half hours to create over 100 portions each of two tasty and satisfying meat dishes, and one substantial vegetarian option. Can the contestants work together as a team and prove they have what it takes this time, or will the pressure of cooking in volume be their undoing once more?
The remaining contestants must then return to the MasterChef kitchen to do battle as individuals. The cooks have just one daunting challenge to ensure their place in the competition - to make a show-stopping dish for judges John and Gregg. With only one hour and 30 minutes to deliver a simply sublime dish bursting with skill, flair, flavour, and presentation, the stakes are high for the contestants. They will have to cook their socks off to show John and Gregg that they still deserve a place in the competition.
Only the best cooks will survive and become one step closer to being crowned MasterChef Champion 2012
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
golfer
Ouwe jongere
Leuke gerechten wel weer, hoewel de lever en de niertjes van lam van die Persische voor mij niet hoefden.
Ik vind haar nog steeds niet erg goed.
Aki

moet er absoluut inblijven,
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
quote:
Om te maken en deze waren niet in staat het te brengen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
golfer
Ouwe jongere
Aki is een lieve puppy.
En ik ben blij dat die Perzische er eindelijk uit is.
De beste kok is nog steeds die gozer met die zwarte lokken die Spaans kookte en ik blijf mij verbazen over die uitsmijter die toch heel verfijnd kan koken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
quote:
Ik roep het al jaren, TV is fake, nepperij, gescript en bedacht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
golfer
Ouwe jongere
quote:
Indrukwekkend. Met een enorme eikenhouten tafel die nog door Elisabeth1 geschonken was.
Verder natuurlijk enorm moeten huilen toen Aki eruit moest, maar ja...soms was ze gewoon even niet zo briljant.
Gelukkig is Jay er nog wel in.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
quote:
Op zaterdag 18 februari 2012 16:20 schreef RobinOok het volgende:Daarom vind ik de Australische Masterschef wel goed, daar moeten de juryleden ook vaak blind proeven. Bij de Great British Bake-off ook. Want ja, die Gregg en John zien wel graag hun vooroordelen bevestigd. Als iemand niet verfijnd genoeg zijn borden opmaakt zal het ook niet gauw goed zijn en kraken ze bordjes af die ze er bij een ander juist fantastisch uit zouden hebben vinden zien. (hm, beetje veel werkwoorden achter elkaar... )
Klopt, sowieso wordt presentatie relatief veel belangrijker gemaakt omdat het een visueel medium is waarvoor wordt gekookt. Maar het kan natuurlijk nooit een eerlijke wedstrijd zijn wannneer juryleden tevens coach, mentor en televisiemaker zijn. Die willen dan hun adviezen en kritiek serieus genomen zien, maar ze willen ook een verhaallijn zien, iemand die zich terugknokt, iemand die een ontwikkeling doormaakt. Het moet allemaal richting emo-tv.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
quote:
Op zaterdag 18 februari 2012 16:17 schreef RobinOok het volgende:[..]
Jij maakt het wel heel spannend. Siliconenklein Volgens mij is het gewoon gekleurde aardappelpuree, of zoiets dergelijks. Er komt volgens mij niet zoveel high-tech bij aan te pas hoor. Misschien als iemand een voorbeeldijsje in de etalage wil hebben, maar niet voor een foto.
Ik denk dat SiGne het niet in de Kijk heeft gelezen, maar een jaar of 15 terug bij een aflevering van het Klokhuis heeft gezien. Water met rode voedingskleurstof voor tomatensoep, plastic croutons, sprietjes plastic kunstgras in plaats van bieslook, ....
La derecha oprime, la izquierda libera
golfer
Ouwe jongere
quote:
Overigens klopt de continuïteit (de voortgang en de volgorde van de beelden) van de Australische productie ook vaak voor geen meter. Het ene moment zijn ze chaotisch aan het koken. Volgende moment zijn ze klaar en moeten ze gerecht naar voren brengen, maar intussen is de hele keuken en alle werkbanken al blinkend schoon.
Ook de close-up opnames van de gerechten komen vaak niet overeen met hetgeen in eerste instantie op het bord gegooid werd en tenslotte (met al die eeuwige tussendoor-shots en commentaren van de kandidaten, die uiteraard allemaal achteraf zijn opgenomen, dus altijd nagespeeld, kloppen de kleding en de kapsels soms ook niet.)
Het blijft allemaal natuurlijk doorgeproduceerde (emo)TV. Ook bij MC Australië.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Ligt het aan mij of is het niveau van de kandidaten in die buitenlandse kookshows een stuk hoger dan de Nederlandse?
Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
quote:
Op donderdag 23 februari 2012 11:36 schreef LeeHarveyOswald het volgende:[..]
Ik denk dat SiGne het niet in de Kijk heeft gelezen, maar een jaar of 15 terug bij een aflevering van het Klokhuis heeft gezien. Water met rode voedingskleurstof voor tomatensoep, plastic croutons, sprietjes plastic kunstgras in plaats van bieslook, ....

Robinook heeft wel degelijk een punt, kijk op haar site en zie hoe ze met eenvoudige camera en middelen prachtige voedselfotos maakt (dit meen ik, Robin dear)
Er zijn hier en daar truukjes, maar dat blijven truukjes, een goede voedselfotograaf maakt fotos van het echte eten en drinken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
quote:
Op donderdag 23 februari 2012 11:36 schreef LeeHarveyOswald het volgende:[..]
Ik denk dat SiGne het niet in de Kijk heeft gelezen, maar een jaar of 15 terug bij een aflevering van het Klokhuis heeft gezien. Water met rode voedingskleurstof voor tomatensoep, plastic croutons, sprietjes plastic kunstgras in plaats van bieslook, ....

Ja, maar dat is ook vanwege het proces van tv maken. Dan zijn die dingen niet de ster, en moeten ze niet tekenen van bederf tonen telkens als er een scene moet worden overgedaan. Nu is het eten het middelpunt van de aandacht, dan zijn dat soort praktische overwegingen natuurlijk minder belangrijk.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
Screenshotje bewaren en zo'n gespecialiseerd buro met advocaten op standby er op afsturen. Wat vraagt Getty? 1100 euro per illegaal gebruikte foto? Je kunt ook zoeken of je eigen foto's ergens op het internet worden gebruikt met Tineye.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
quote:
Op zaterdag 25 februari 2012 01:47 schreef RobinOok het volgende:Dank je, Piet. Het is ook maar gewoon wat je het belangrijkst vindt: of het eten "waarheidsgetrouw" is of dat het er lekker uitziet. En dat is een glijdende schaal, merk ik zelf. Wilde ik een paar jaar terug echt altijd precies het bord eten fotograferen zoals ik het at, zo schep ik nu wel eens minder groenten op of nog erger, fotografeer ik een stoofschotel 's middags vast, terwijl het koud/lauw is. (dus geen irri dampen)
Zoals van de week op i-bood. Sukkels. Bieden een koekenpan aan en shoppen er mijn (!) getrancheerde(!) biefstukkie met grillstrepen(!) in.
[
link |
afbeelding ]
i-bood-dievenEn als je ze mailt, dan veranderen ze snel de foto. Eikels.
Je moet ook niet mailen maar ze een rekening sturen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
quote:
Gescheten, 1000 Euro voor gebruik van de foto
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
quote:
Dat zijn wel de bedragen ja. Zeker als het ongevraagd gebeurt is dat zo gek nog niet.
La derecha oprime, la izquierda libera
quote:
Op vrijdag 24 februari 2012 14:25 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
Robinook heeft wel degelijk een punt, kijk op haar site en zie hoe ze met eenvoudige camera en middelen prachtige voedselfotos maakt (dit meen ik, Robin dear)
Er zijn hier en daar truukjes, maar dat blijven truukjes, een goede voedselfotograaf maakt fotos van het echte eten en drinken.
Ja, maar Robin hoeft er niet 15 op een dag te doen voor de blauwe-U of andere fabrikanten die de foto's in grotere hoeveelheden nodig hebben. Dan drukt het de kosten aardig, om (herbruikbare) nepproducten te gebruiken. En is veel sneller. En makkelijker.
La derecha oprime, la izquierda libera
quote:
A WARNING FOR ALL WEBMASTERS!!
A client of mine has received a letter and invoice from Getty Images for unlawful use of images on his old website. We took over this website from a previous freelance designer 4 months ago and previous images from the old website were the cause EVEN THOUGH they no longer existed on the new site pages or server. Whether they sweeped the site a while back or took the data from
www.archive.org we don't know.
The invoice was for over USD$1000 PER IMAGE and the total amounted to nearly USD$6000. Naturally, my client was panicked - the terms of the letter from Getty Images are very strongly worded and he nearly paid up until I did some investigating.
6,5 jaar geleden 1000 dollar. 748 euro. En Robins' foto's zijn geen massa stock-photos. Als je hier een inflatie-correctie op uitvoert zit je al tegen de 1000 euro. Ik zou het zelfs wat hoger inzetten.
La derecha oprime, la izquierda libera
Briefje naar de Rijdende rechter doen?
La derecha oprime, la izquierda libera
golfer
Ouwe jongere
quote:
Let Op!Morgenavond ook!
(ze gaan naar Thailand)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Thnx, ga het opnemen
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
golfer
Ouwe jongere
quote:
Ja, zij of Andrew lijken me de meest voor de hand liggende winnaars.
Ze gaan dinsdag trouwens o.a. koken bij Sergio in Oud Sluis.
quote:
After eight weeks of tough competition, it is the start of final week on MasterChef. If the finalists thought the competition so far had been tough the pressure intensifies tenfold tonight as judges John Torode and Gregg Wallace send each of them to test their skills at three of the finest three Michelin star restaurants in Europe.
Oud Sluis in Holland, headed up by wonder kid Sergio Herman, who transferred the family restaurant into a culinary destination; Bruges hotspot De Karmeliet where 15 years ago veteran chef Geert van Hecke became the first Flemish chef to gain the three star accolade; and the famed Alain Ducasse at the Dorchester in London, one of only four 3 star restaurants in the UK, run by executive chef Jocelyn Herland, who gained the third star after only three years of opening.
After a masterclass to introduce them to the style, skill and flair of their esteemed mentors, the cooks have to recreate a three star signature dish to prove they have what it takes to cook at the highest level. Finally each of the contestants must cook in service and deliver dishes that match the exceptional standards required. Introduced to techniques that they have never used before, the final three have to each dig deep and show real character if they are to survive the immense pressure of cooking at this level.
All three must then travel back to the MasterChef kitchen to put their experiences into practice and show John and Gregg that they have taken on board everything they have learnt. They must produce two show stopping dishes to prove they have what it takes to cook their own food at the very highest level.
It is time to pull out all the stops as at the end of the week only one of these exceptional cooks can be crowned the next MasterChef Champion.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer