ND90 | vrijdag 6 januari 2012 @ 15:04 |
Ik zag laatst een filmpje van iemand die zelf de kipnuggets maakte zoals bij KFC (met het bekende krokante laagje). Dit ging ik zelf eens uitproberen. Kipfilet in stukjes gesneden, hot & spicy chips van pringles kruimelen, en dan doormiddel van een geklopt eitje en meel plakken. Daarna frituren. Het krokant laagje was perfect gelukt, alleen de kip zelf was erg droog/smaakloos. Heeft iemand tips, voor een marinade o.i.d. om er een smaakje aan te brengen, en te voorkomen dat het zo droog is? Het liefst pittig natuurlijk! | |
Yi-Long | vrijdag 6 januari 2012 @ 15:14 |
Kipfilet is sowieso vaak al vrij snel droog. Wellicht moet je het mixje eens om wings gooien!? | |
Gerjann93 | vrijdag 6 januari 2012 @ 15:27 |
Heb je de link naar dit filmpje? | |
ND90 | vrijdag 6 januari 2012 @ 15:38 |
Dan de broodkruimels vervangen door gekruimelde chips | |
golfer | vrijdag 6 januari 2012 @ 16:58 |
Eet smakelijk. ![]() | |
Erasmo | vrijdag 6 januari 2012 @ 17:21 |
Nuggets bij de KFC worden niet van separatorvlees gemaakt. | |
golfer | vrijdag 6 januari 2012 @ 17:34 |
Weet je het heel zeker? | |
Erasmo | vrijdag 6 januari 2012 @ 18:07 |
Ziet dit eruit als separatorvlees? ![]() | |
lirpA | vrijdag 6 januari 2012 @ 18:31 |
De kip eerst minimaal twee uur laten staan in water en zout is het makkelijkst. | |
golfer | vrijdag 6 januari 2012 @ 18:38 |
Dat zou heel goed kunnen. Samengeperst seperatorvlees kan er zo uit zien. | |
dWc_RuffRyder | vrijdag 6 januari 2012 @ 18:40 |
Nee hoor, je proeft toch dat het echt is? Of kan jij het verschil tussen echt vlees en seperatorvlees niet herkennen? ![]() | |
golfer | vrijdag 6 januari 2012 @ 18:44 |
Ik garandeer je dat bij een blindproeverij 80 % dat verschil niet kan proeven en zeker niet in samengeperste kipnuggets met kruidenmix er doorheen. | |
dWc_RuffRyder | vrijdag 6 januari 2012 @ 18:52 |
Maar als je gewoon de structuur ziet en de kip proeft, dan weet je het toch wel gewoon ![]() ![]() | |
hugsy33 | vrijdag 6 januari 2012 @ 18:53 |
Die foto is van kfc zelf dus dat zegt helemaal niks, ik heb bij de mac ook nog nooit een hamburger gehad die op de reclame leek ![]() | |
technofreak86 | vrijdag 6 januari 2012 @ 20:25 |
Onzin. Tussen separatorvlees en een stuk kipfilet zit echt wel een groot verschil. Of kun jij gehakt ook niet van biefstuk onderscheiden? | |
golfer | vrijdag 6 januari 2012 @ 20:41 |
Ik wel. Maar als ik jou met een blinddoek voor een gebakken fijngemalen biefstuk in paneermeel met kruiden of een gebakken stuk fijngemalen rundergehakt in paneermeel met kruiden voorzet, proef jij het verschil wel? | |
dWc_RuffRyder | vrijdag 6 januari 2012 @ 21:38 |
Kromme vergelijking, gehakt is in principe fijngemalen biefstuk, kipnugget is echter geen fijngemalen kipfilet. Dat moet jij toch weten, beste golfert? Verschil tussen echt kippenvlees en seperatorvlees is gewoon overduidelijk. Net zoals het verschil tussen aardappelmeel (of hoe noem je dat?) en echte aardappels in een gerecht ook duidelijk is. Mocht Pietverdriet dit ooit lezen ben ik oprecht benieuwd naar zijn mening in deze ![]() | |
golfer | vrijdag 6 januari 2012 @ 22:16 |
Separatorvlees is gewoon ook echt kippenvlees hoor, alleen zijn dat de resten die aan het karkas zitten plus meestal wat stukken kippenvel. En gehakt is geen gemalen biefstuk. Maar Pietverdriet zal je dat ongetwijfeld ook kunnen vertellen. | |
golfer | vrijdag 6 januari 2012 @ 22:18 |
Oh en als je mij niet geloofd is er ook nog wiki: Kipseparatorvlees is bijvoorbeeld een bijproduct van kipfilet. De laatste stukken worden onder hoge druk van de beenderen afgespoten en worden daarna verwerkt in vleesdeeg of farce, waar dan goedkope vleesproducten van gemaakt worden als bijvoorbeeld kipnuggets. | |
dWc_RuffRyder | vrijdag 6 januari 2012 @ 22:29 |
Dat is allemaal feitelijk inderdaad, maar jij zei in het begin dat samengeperst seperatorvlees de structuur van een 'echte' kipfilet kan hebben, en dat men het verschil niet zou proeven, dat is gewoon onjuist vind ik. | |
technofreak86 | vrijdag 6 januari 2012 @ 22:30 |
Niemand betwist hier dat separatorvlees van kip is gemaakt. Ik zeg alleen dat er een zeer duidelijk verschil in de structuur zit. En je voorbeeld met gemalen biefstuk en gehakt slaat nergens op, want dat is dus allebei vermalen. Het gaat juist om het verschil tussen vermalen en aan 1 stuk. | |
golfer | vrijdag 6 januari 2012 @ 22:56 |
Nogmaals: kipnuggets bestaan niet uit 1 stuk kipfilet maar ook uit vermalen en samengeperst vlees. Maar blijf vooral geloven dat je echte hele kipfiletstukken eet, hoor. ![]() | |
Yi-Long | vrijdag 6 januari 2012 @ 22:58 |
Boeiuh.... het smaakt lekker en daar gaat het om. | |
dWc_RuffRyder | vrijdag 6 januari 2012 @ 22:59 |
Ben je dronken ofzo? Damn ![]() | |
golfer | vrijdag 6 januari 2012 @ 23:01 |
Helemaal nuchter hoor. 3 glazen cola op vanavond. Hopelijk kan jij ook nog begrijpend lezen? | |
dWc_RuffRyder | vrijdag 6 januari 2012 @ 23:03 |
Ik kan prima begrijpend lezen, als jij nou ook even de essentie filtert uit wat wij bedoelen snap je het tenminste ook. | |
Ole | vrijdag 6 januari 2012 @ 23:05 |
Ontopic. Ik zag een keer Nigella kipnuggets maken van stukken kipfilet, en die haalde ze eerst door de karnemelk of yoghurt. Zal eens kijken of ik er iets meer over kan vinden!
[ Bericht 76% gewijzigd door Ole op 06-01-2012 23:12:34 ] | |
golfer | vrijdag 6 januari 2012 @ 23:05 |
Essentie van wat jij bedoelt: kipnugget is gemaakt van hele stukken kipfilet. Essentie van wat is bedoel: kipnugget is gemaakt van speratorvlees. We zijn het niet eens. Dat is ook een essentie. | |
dWc_RuffRyder | vrijdag 6 januari 2012 @ 23:14 |
Hoe kom je hier nou weer bij? Hahaha, wie kan er nou niet begrijpend lezen ![]() ![]() | |
golfer | vrijdag 6 januari 2012 @ 23:18 |
Begrijpend leest:Je bedoelt hier toch te zeggen dat separatorvlees geen echt vlees zou zijn? | |
Sjeen | vrijdag 6 januari 2012 @ 23:19 |
Laten we dan maar weer tot de essentie komen, TS wil graag filet bites maken, geen kipnuggets ![]() | |
golfer | vrijdag 6 januari 2012 @ 23:21 |
![]() | |
dWc_RuffRyder | vrijdag 6 januari 2012 @ 23:23 |
Doelend op dit plaatje: ![]() Die filet bites, als je die eet proef je gewoon dat het echt is. Ik weet heus wel wat seperatorvlees is, daarom zei ik:
| |
FutureFairytale | zaterdag 7 januari 2012 @ 01:01 |
Filet bites van KFC heetten vroeger nog nuggets maar omdat er verwarring was omdat er in KFC nuggets echt kipfilet is gebruikt is de naam veranderd in Filet bites. | |
Guus Muisarm | zaterdag 7 januari 2012 @ 01:32 |
Zoals ik het lees maakt 'm dat nog niet zoveel uit, wil ie alleen maar weten hoe je het vlees wat malser/niet droog krijgt. Waarom geen gehakt draaien van kippenvlees eigenlijk, alsof dat veel uitmaakt in deze dingen zoals rollatorboy ons dat wil doen geloven. | |
golfer | zaterdag 7 januari 2012 @ 01:59 |
Als je het echt iets malser wilt hebben: gebruik dan geen filets maar kippendijen met wat vet er aan. Tip voor al die knullen die mijn wat ouder zijn en steeds maar moeten vermelden nodig vinden | |
dWc_RuffRyder | zaterdag 7 januari 2012 @ 03:32 |
Ik had je sympathieker gevonden als je me gewoon gelijk gaf. | |
RobinOok | zaterdag 7 januari 2012 @ 04:37 |
Wanneer at jij (voor het laatst) kipnuggets bij KFC, Golfer? | |
Bleie | zaterdag 7 januari 2012 @ 08:27 |
Tijd marineren in karnemelk (als het even kan niet maar een half uurtje, maar zo lang mogelijk). Werkt prima. | |
ND90 | zaterdag 7 januari 2012 @ 10:30 |
Oke, dus in yoghurt of karnemelk marineren. En als ik de kip nog een pittig smaakje wil geven? Daarna nog in een andere marinade leggen? | |
ND90 | zaterdag 7 januari 2012 @ 10:33 |
En dit is het recept wat ik bedoelde: | |
Bleie | zaterdag 7 januari 2012 @ 10:54 |
Hoe ik het gedaan heb: marinade van karnemelk met een eetlepel komijn + teentje knoflook, halve dag laten marineren. Kip daarna gepaneerd met mix van bloem en nog wat komijn, daarna gefrituurd. Dat was wel met poten trouwens, maar ik denk dat het procedé met kipfilet niet heel anders hoeft te zijn. Gewoon wat experimenteren! | |
ND90 | zaterdag 7 januari 2012 @ 18:19 |
Bedankt voor de tips! Ik heb een marinade gemaakt van yoghurt, en wat kruiden. Daar de kip in stukjes gesneden en in de marinade gedaan. Een halve dag in de koelkast gezet. Vervolgens verder klaar gemaakt. Echt een groot verschil, de kip was niet droog en smaakte erg goed! | |
samara | zaterdag 7 januari 2012 @ 23:12 |
Ik gebruik onderstaand product. Superhandig, ik koop de variant hot&spicy. Voor kipfilet en kippevleugels gebruik ik het altijd. |