abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_106507256
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2012 23:01 schreef golfer het volgende:

[..]

Helemaal nuchter hoor. 3 glazen cola op vanavond. Hopelijk kan jij ook nog begrijpend lezen?
Ik kan prima begrijpend lezen, als jij nou ook even de essentie filtert uit wat wij bedoelen snap je het tenminste ook.
  Moderator / Miss SHO vrijdag 6 januari 2012 @ 23:05:54 #27
22592 crew  Ole
pi_106507364
Ontopic.
Ik zag een keer Nigella kipnuggets maken van stukken kipfilet, en die haalde ze eerst door de karnemelk of yoghurt. Zal eens kijken of ik er iets meer over kan vinden!
quote:
Kipnuggets a la Nigella
Anders, Hapje, 6 personen, Voorbereidingstijd 5 minuten, Wachttijd 30 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Anders

Laatst aangepast: 30 dec. 2011, 18:10 | 8 keer bewaard

Zet op Mijn lijst
Voeg toe aan favoriete AH recepten Recept printen
E-mail dit recept
Ingrediėnten500 gram kipfilet
250 cc yoghurt of karnemelk
150 gram zoute crackers (b.v Tuc)
peper / paprikapoeder / kerriepoeder
Materialenoven
BereidenDe kipfilet in reepjes snijden. De reepjes ongeveer 30 minuten marineren in de yoghurt of karnemelk. De zoute crackers in een plastic zak doen en verkruimelen, b.v. door er met een steelpan op te slaan. Eventueel peper, paprikapoeder, knoflookpoeder of kerriepoeder aan de kruimels toevoegen voor extra smaak. De kruimels in een diep bord doen.

De kipreepjes uit de marinade halen en niet droogdeppen. De reepjes paneren in de kruimels en op een bakplaat leggen.

De kipnuggets 15 minuten in een oven van 220 graden bakken.
BronvermeldingNigella Lawson


[ Bericht 76% gewijzigd door Ole op 06-01-2012 23:12:34 ]
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  vrijdag 6 januari 2012 @ 23:05:58 #28
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106507367
quote:
14s.gif Op vrijdag 6 januari 2012 23:03 schreef dWc_RuffRyder het volgende:

Ik kan prima begrijpend lezen, als jij nou ook even de essentie filtert uit wat wij bedoelen snap je het tenminste ook.
Essentie van wat jij bedoelt: kipnugget is gemaakt van hele stukken kipfilet.
Essentie van wat is bedoel: kipnugget is gemaakt van speratorvlees.

We zijn het niet eens. Dat is ook een essentie.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_106507729
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2012 23:05 schreef golfer het volgende:

[..]

Essentie van wat jij bedoelt: kipnugget is gemaakt van hele stukken kipfilet.

Hoe kom je hier nou weer bij? Hahaha, wie kan er nou niet begrijpend lezen :') _O-. Ouwe! Lees even alles terug vanaf post #10 asjeblieft, please do.
  vrijdag 6 januari 2012 @ 23:18:28 #30
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106507926
Begrijpend leest:
quote:
11s.gif Op vrijdag 6 januari 2012 18:40 schreef dWc_RuffRyder het volgende:

Nee hoor, je proeft toch dat het echt is? Of kan jij het verschil tussen echt vlees en seperatorvlees niet herkennen? ;(
Je bedoelt hier toch te zeggen dat separatorvlees geen echt vlees zou zijn?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Licht Ontvlambaar vrijdag 6 januari 2012 @ 23:19:59 #31
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_106508003
Laten we dan maar weer tot de essentie komen, TS wil graag filet bites maken, geen kipnuggets :)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  vrijdag 6 januari 2012 @ 23:21:04 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106508056
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2012 23:19 schreef Sjeen het volgende:
Laten we dan maar weer tot de essentie komen, TS wil graag filet bites maken, geen kipnuggets :)
^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_106508147
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2012 23:18 schreef golfer het volgende:
Begrijpend leest:

[..]

Je bedoelt hier toch te zeggen dat separatorvlees geen echt vlees zou zijn?
Doelend op dit plaatje:



Die filet bites, als je die eet proef je gewoon dat het echt is. Ik weet heus wel wat seperatorvlees is, daarom zei ik:

quote:
14s.gif Op vrijdag 6 januari 2012 22:29 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
Dat is allemaal feitelijk inderdaad, maar jij zei in het begin dat samengeperst seperatorvlees de structuur van een 'echte' kipfilet kan hebben, en dat men het verschil niet zou proeven, dat is gewoon onjuist vind ik.
quote:
11s.gif Op vrijdag 6 januari 2012 21:38 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
Net zoals het verschil tussen aardappelmeel (of hoe noem je dat?) en echte aardappels in een gerecht ook duidelijk is.
pi_106512649
Filet bites van KFC heetten vroeger nog nuggets maar omdat er verwarring was omdat er in KFC nuggets echt kipfilet is gebruikt is de naam veranderd in Filet bites.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_106513747
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2012 23:19 schreef Sjeen het volgende:
Laten we dan maar weer tot de essentie komen, TS wil graag filet bites maken, geen kipnuggets :)
Zoals ik het lees maakt 'm dat nog niet zoveel uit, wil ie alleen maar weten hoe je het vlees wat malser/niet droog krijgt. Waarom geen gehakt draaien van kippenvlees eigenlijk, alsof dat veel uitmaakt in deze dingen zoals rollatorboy ons dat wil doen geloven.
  zaterdag 7 januari 2012 @ 01:59:12 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106514619
Als je het echt iets malser wilt hebben: gebruik dan geen filets maar kippendijen met wat vet er aan.
Tip voor al die knullen die mijn wat ouder zijn en steeds maar moeten vermelden nodig vinden
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_106516883
quote:
3s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 01:59 schreef golfer het volgende:
Tip voor al die knullen die mijn wat ouder zijn en steeds maar moeten vermelden nodig vinden
Ik had je sympathieker gevonden als je me gewoon gelijk gaf.
  zaterdag 7 januari 2012 @ 04:37:34 #38
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106517286
Wanneer at jij (voor het laatst) kipnuggets bij KFC, Golfer?
pi_106517667
Tijd marineren in karnemelk (als het even kan niet maar een half uurtje, maar zo lang mogelijk). Werkt prima.
pi_106518473
Oke, dus in yoghurt of karnemelk marineren. En als ik de kip nog een pittig smaakje wil geven? Daarna nog in een andere marinade leggen?
pi_106518529
En dit is het recept wat ik bedoelde:
pi_106518810
Hoe ik het gedaan heb: marinade van karnemelk met een eetlepel komijn + teentje knoflook, halve dag laten marineren. Kip daarna gepaneerd met mix van bloem en nog wat komijn, daarna gefrituurd. Dat was wel met poten trouwens, maar ik denk dat het procedé met kipfilet niet heel anders hoeft te zijn. Gewoon wat experimenteren!
pi_106530889
Bedankt voor de tips! Ik heb een marinade gemaakt van yoghurt, en wat kruiden. Daar de kip in stukjes gesneden en in de marinade gedaan. Een halve dag in de koelkast gezet. Vervolgens verder klaar gemaakt. Echt een groot verschil, de kip was niet droog en smaakte erg goed!
pi_106543100
Ik gebruik onderstaand product. Superhandig, ik koop de variant hot&spicy.
Voor kipfilet en kippevleugels gebruik ik het altijd.

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')