abonnement Unibet Coolblue
pi_106763290
Hoe lang laat je het dan rijzen? Ik dacht dat je maar max een half uur moest doen...
  † In Memoriam † vrijdag 13 januari 2012 @ 15:27:01 #52
91830 MaximusTG
pi_106763670
Een half uur maar?? Nee joh, dan moet er een berg gist bij zeker?
Normaal gesproken maak ik deeg een dag vantevoren, zet het direct in de koelkast en haal het een anderhalf uur voor het bakken uit de koelkast.
Nu staat het een paar uur in de koelkast en dan haal ik het twee uur voor het bakken eruit.
Door het in de koelkast te zetten gaat het rijzen een stuk langzamer en heeft het deeg meer tijd om smaak te ontwikkelen.
pi_106763773
Ja, er gaat wel gist door... misschien volgende keer een keer iets anders proberen :)

Saus wordt iig zongedroogde tomaatjes en tomatenpuree gepureerd :)
  † In Memoriam † vrijdag 13 januari 2012 @ 15:39:05 #54
91830 MaximusTG
pi_106764045
Check de link in mijn ondertitel anders eens. Complete handleiding.
pi_106764136
Ah, ik zit via de iPad, dus geen ondertitels... Maar kijk van de week wel even vanaf een pc :)
  † In Memoriam † vrijdag 13 januari 2012 @ 15:56:33 #56
91830 MaximusTG
pi_106765223
http://www.24kitchen.nl/r(...)zza-met-bietensalade

Oh, in het filmpje zegt ie een half uur trouwens :) en daar kneedt hij het ook gewoon met de hand
  † In Memoriam † vrijdag 13 januari 2012 @ 16:24:13 #58
91830 MaximusTG
pi_106765528
Ah, het is van Rudolph :P. Nou, een half uur is echt heel erg kort voor rijzen van brood of pizza. Daarom zit er ook zoveel gist in. Waar ik 1 teaspoon op 525 gram bloem gebruik, zit er in dat recept 7 gram (= > 2 teaspoons) gist op 350 gram bloem. Door de suiker werkt de gist ook nog eens extra snel.
Nou ja, werken zal het wel, maar je bodem zal niet veel smaak ontwikkelen.
pi_106766137
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 januari 2012 16:24 schreef MaximusTG het volgende:
Ah, het is van Rudolph :P. Nou, een half uur is echt heel erg kort voor rijzen van brood of pizza. Daarom zit er ook zoveel gist in. Waar ik 1 teaspoon op 525 gram bloem gebruik, zit er in dat recept 7 gram (= > 2 teaspoons) gist op 350 gram bloem. Door de suiker werkt de gist ook nog eens extra snel.
Nou ja, werken zal het wel, maar je bodem zal niet veel smaak ontwikkelen.
Ik gebruik ook altijd 7 gram op 350 gram bloem, maar dan is een half uur echt te kort voor een goed luchtig deeg. Is sowieso veel minder lekker bij zo'n korte rijstijd, lijkt me.
pi_106766554
Nou, heb het net gemaakt en heb het in de koelkast gelegd, gasten komen pas over een tijdje. Wel plakkerig deeg, kan me niet herinneren dat het de vorige keer (met een ander recept) ook zo was... Heb maar extra bloem toegevoegd, maar wilde ook niet te lang blijven kneden..
  † In Memoriam † vrijdag 13 januari 2012 @ 19:51:42 #61
91830 MaximusTG
pi_106773869
En, hoe was het? Onze 8 pizza's waren iig erg lekker! Ouders hebben wel een mooie oven > 300 graden. Zo pats boem achter elkaar gebakken, met champignons, uien, paprika, ham, salami, mozzarella en wat olijven.
pi_106775385
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 januari 2012 19:51 schreef MaximusTG het volgende:
En, hoe was het? Onze 8 pizza's waren iig erg lekker! Ouders hebben wel een mooie oven > 300 graden. Zo pats boem achter elkaar gebakken, met champignons, uien, paprika, ham, salami, mozzarella en wat olijven.
Op de unif hebben ze een oven die tot boven de 1500 gaat. Moet wel een uurtje opwarmen maar ben echt benieuwd hoe snel je daarin een pizza bakt :P. Zonder 'm te verdampen natuurlijk...

Ga btw je recept in je sig eens proberen, ben benieuwd!

[ Bericht 4% gewijzigd door tony_clifton- op 13-01-2012 20:38:16 ]
pi_106779130
Eh, de lekkerste is een simpele wat mij betreft:
- Zlefgemaakt tomatensausje, neutraal.
- Dunne plakjes knoflook
- Buffelmozarella ( goed uitgelekt)
- Verse tomaat, goed rijpe coeur de boeuf ( die is niet zo vochtig, anders drijft de pizza weg
- Na het bakken verse basilicum erop

Een andere lekkere is:
- Goede gekookte ham
- Artisjokhart
- Gegrild rode paprika

Een bijzondere:
- Pizzabodem zonder tomatensaus maar wat vanillesaus
- Bosvruchten.

Ik denk dat een heel hete oven misschien wel het belangrijkste is voor voor alle pizza's...
Whatever...
  † In Memoriam † zaterdag 14 januari 2012 @ 21:35:38 #64
91830 MaximusTG
pi_106814512
Lekkere combi's ja, ik hou ook van niet te volle pizza's. Snij alles ook altijd lekker dun.
Hete oven en goed 'nat' deeg is de beste combinatie.
pi_106815323
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 januari 2012 19:51 schreef MaximusTG het volgende:
En, hoe was het? Onze 8 pizza's waren iig erg lekker! Ouders hebben wel een mooie oven > 300 graden. Zo pats boem achter elkaar gebakken, met champignons, uien, paprika, ham, salami, mozzarella en wat olijven.
Lekker! Mooi krokant en stevig deeg, was gewoon uit de hand te eten en ik had een hele bakplaat gemaakt en vaak wordt ie dan toch een beetje slap in het midden, maar deze dus niet :)

Ene kant met rauwe ham en geitenkaas, andere met salami en mozzerella :9 en van wat over was nog een vegetarische.
pi_106815620
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 21:35 schreef MaximusTG het volgende:
Lekkere combi's ja, ik hou ook van niet te volle pizza's. Snij alles ook altijd lekker dun.
Hete oven en goed 'nat' deeg is de beste combinatie.
Yup, een pizza moet niet te vol liggen, anders wordt hij zacht en soppig.
Whatever...
  zaterdag 14 januari 2012 @ 22:14:10 #67
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106815834
Als je zo'n joekel van een plaatpizza maakt kun je hem wel prima volgooien mits je de bodem voorbakt. De bodem is dan toch meer broodachtig...
  † In Memoriam † zaterdag 14 januari 2012 @ 22:15:47 #68
91830 MaximusTG
pi_106815901
Dan kan het inderdaad wel ja. Heb je een meer Amerikaanse dikke bodem.
  zondag 15 januari 2012 @ 09:34:09 #69
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_106825897
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 10:27 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Maar dan heb je dus een histamine-allergie begrijp ik? Niet specifiek tomaat? Want veel mensen met een specifieke tomaten-allergie kunnen wel gekookte tomaten eten.
Zover ik weet zit er inderdaad histamine in sommige voedselproducten, maar speelt een stof die histamine vrij maakt in het lichaam een grotere rol. Die komt bv ook in tomaten voor.
Er zijn namelijk allerlei verschillende manieren waarop een stof een allergische reactie kan veroorzaken.
Goedzo jij snapt 't. Ik dacht ik maak er even voor het gemak tomaten-allergie van omdat het hier nou eenmaal om tomaten ging. Ik ben er zelf nog niet uit of het om een allergie of intolerantie gaat. Ik gok het tweede. Maar dat is lastig te bepalen.

Voor de geinteresseerden:
Iedereen heeft een bepaalde hoeveelheid histamine in zijn bloed. Histamine is een hormoon dat te maken heeft met je bloedcirculatie en van een teveel zetten je bloedvaten en organen uit. De organen die het meeste aangetast zijn heb je dan het meeste last van. Blijkbaar zijn dat bij mij m'n hersenen en m'n hart... Was van een beetje tomaat echt 3 dagen ziek (maar had ook soja gehad waar ook veel histamine in zat).
pi_106827456
Er stond trouwens een flammkuchen in de Allerhande van deze maand, met dezelfde ingrediënten (verhoudingen heb ik niet vergeleken) als jouw recept, MTG (+ een snufje nootmuskaat). Wie weet wordt zo'n ding nog mainstream.
  † In Memoriam † zondag 15 januari 2012 @ 20:52:02 #71
91830 MaximusTG
pi_106846247
quote:
2s.gif Op zondag 15 januari 2012 09:34 schreef Zoheetik het volgende:

[..]

Goedzo jij snapt 't. Ik dacht ik maak er even voor het gemak tomaten-allergie van omdat het hier nou eenmaal om tomaten ging. Ik ben er zelf nog niet uit of het om een allergie of intolerantie gaat. Ik gok het tweede. Maar dat is lastig te bepalen.

Voor de geinteresseerden:
Iedereen heeft een bepaalde hoeveelheid histamine in zijn bloed. Histamine is een hormoon dat te maken heeft met je bloedcirculatie en van een teveel zetten je bloedvaten en organen uit. De organen die het meeste aangetast zijn heb je dan het meeste last van. Blijkbaar zijn dat bij mij m'n hersenen en m'n hart... Was van een beetje tomaat echt 3 dagen ziek (maar had ook soja gehad waar ook veel histamine in zat).
Ja, ik weet wel het een en ander van dat soort dingen. Lijkt me erg vervelend zo'n allergie..
Je leest wel eens van mensen die altijd zo'n Epipen mee hebben, omdat ze anders in een dodelijke anafylactische shock kunnen raken.

@vriendelijkevriend:
Grappig, ben een echte trendsetter blijkt wel weer ;). Maar Flammkuchen zijn natuurlijk allang mainstream, alleen niet in NL :p.
pi_106854536
Mijn creaties van vanavond:)

http://imageshack.us/photo/my-images/829/pizza1b.jpg (copy/paste deze link)

http://imageshack.us/photo/my-images/849/pizza2v.jpg (copy/paste deze link)
  maandag 16 januari 2012 @ 22:32:54 #73
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_106892272
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2012 20:52 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ja, ik weet wel het een en ander van dat soort dingen. Lijkt me erg vervelend zo'n allergie..
Je leest wel eens van mensen die altijd zo'n Epipen mee hebben, omdat ze anders in een dodelijke anafylactische shock kunnen raken.

@vriendelijkevriend:
Grappig, ben een echte trendsetter blijkt wel weer ;). Maar Flammkuchen zijn natuurlijk allang mainstream, alleen niet in NL :p.
Juh dat hoef ik gelukkig niet, maar ik heb wel uitvalverschijnselen gehad. Dat kwam best vaak voor, sinds het dieet nog maar 1x. Vooruitgang :). Ik voelde het toen ook aankomen had het kunnen voorkomen maar ja...
Er zijn wel antihistaminica (worden bijv. gebruikt bij hooikoorts) maar ik weet niet of dat werkt bij voeding.

Afijn. Ik verdiep me nu maar in brood bakken :D.
  † In Memoriam † dinsdag 17 januari 2012 @ 09:00:30 #74
91830 MaximusTG
pi_106901598
Ach ja, brood bakken is ook leuk :). En met 'mijn' pizzarecept kan je ook een lekkere focaccia of ciabatta bakken hoor :).
  dinsdag 17 januari 2012 @ 11:20:03 #75
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_106904992
Tussendoortje :
In een ver verleden heb ik bij domino's van die cinnarolls gehad.
Heeft iemand een idee, of recept daarvan ?

In mijn herinnering waren het broodjes, met suiker en kaneel, maar ik heb ze nog niet kunnen reproduceren helaas

http://dominos.thuisbezorgd.nl/details.php?prods=01AB1579787AB379

[ Bericht 25% gewijzigd door Spartagek op 17-01-2012 11:28:06 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')