Ik gebruik ook altijd 7 gram op 350 gram bloem, maar dan is een half uur echt te kort voor een goed luchtig deeg. Is sowieso veel minder lekker bij zo'n korte rijstijd, lijkt me.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 16:24 schreef MaximusTG het volgende:
Ah, het is van Rudolph . Nou, een half uur is echt heel erg kort voor rijzen van brood of pizza. Daarom zit er ook zoveel gist in. Waar ik 1 teaspoon op 525 gram bloem gebruik, zit er in dat recept 7 gram (= > 2 teaspoons) gist op 350 gram bloem. Door de suiker werkt de gist ook nog eens extra snel.
Nou ja, werken zal het wel, maar je bodem zal niet veel smaak ontwikkelen.
Op de unif hebben ze een oven die tot boven de 1500 gaat. Moet wel een uurtje opwarmen maar ben echt benieuwd hoe snel je daarin een pizza bakt . Zonder 'm te verdampen natuurlijk...quote:Op vrijdag 13 januari 2012 19:51 schreef MaximusTG het volgende:
En, hoe was het? Onze 8 pizza's waren iig erg lekker! Ouders hebben wel een mooie oven > 300 graden. Zo pats boem achter elkaar gebakken, met champignons, uien, paprika, ham, salami, mozzarella en wat olijven.
Lekker! Mooi krokant en stevig deeg, was gewoon uit de hand te eten en ik had een hele bakplaat gemaakt en vaak wordt ie dan toch een beetje slap in het midden, maar deze dus nietquote:Op vrijdag 13 januari 2012 19:51 schreef MaximusTG het volgende:
En, hoe was het? Onze 8 pizza's waren iig erg lekker! Ouders hebben wel een mooie oven > 300 graden. Zo pats boem achter elkaar gebakken, met champignons, uien, paprika, ham, salami, mozzarella en wat olijven.
Yup, een pizza moet niet te vol liggen, anders wordt hij zacht en soppig.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 21:35 schreef MaximusTG het volgende:
Lekkere combi's ja, ik hou ook van niet te volle pizza's. Snij alles ook altijd lekker dun.
Hete oven en goed 'nat' deeg is de beste combinatie.
Goedzo jij snapt 't. Ik dacht ik maak er even voor het gemak tomaten-allergie van omdat het hier nou eenmaal om tomaten ging. Ik ben er zelf nog niet uit of het om een allergie of intolerantie gaat. Ik gok het tweede. Maar dat is lastig te bepalen.quote:Op woensdag 11 januari 2012 10:27 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Maar dan heb je dus een histamine-allergie begrijp ik? Niet specifiek tomaat? Want veel mensen met een specifieke tomaten-allergie kunnen wel gekookte tomaten eten.
Zover ik weet zit er inderdaad histamine in sommige voedselproducten, maar speelt een stof die histamine vrij maakt in het lichaam een grotere rol. Die komt bv ook in tomaten voor.
Er zijn namelijk allerlei verschillende manieren waarop een stof een allergische reactie kan veroorzaken.
Ja, ik weet wel het een en ander van dat soort dingen. Lijkt me erg vervelend zo'n allergie..quote:Op zondag 15 januari 2012 09:34 schreef Zoheetik het volgende:
[..]
Goedzo jij snapt 't. Ik dacht ik maak er even voor het gemak tomaten-allergie van omdat het hier nou eenmaal om tomaten ging. Ik ben er zelf nog niet uit of het om een allergie of intolerantie gaat. Ik gok het tweede. Maar dat is lastig te bepalen.
Voor de geinteresseerden:
Iedereen heeft een bepaalde hoeveelheid histamine in zijn bloed. Histamine is een hormoon dat te maken heeft met je bloedcirculatie en van een teveel zetten je bloedvaten en organen uit. De organen die het meeste aangetast zijn heb je dan het meeste last van. Blijkbaar zijn dat bij mij m'n hersenen en m'n hart... Was van een beetje tomaat echt 3 dagen ziek (maar had ook soja gehad waar ook veel histamine in zat).
Juh dat hoef ik gelukkig niet, maar ik heb wel uitvalverschijnselen gehad. Dat kwam best vaak voor, sinds het dieet nog maar 1x. Vooruitgang . Ik voelde het toen ook aankomen had het kunnen voorkomen maar ja...quote:Op zondag 15 januari 2012 20:52 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ja, ik weet wel het een en ander van dat soort dingen. Lijkt me erg vervelend zo'n allergie..
Je leest wel eens van mensen die altijd zo'n Epipen mee hebben, omdat ze anders in een dodelijke anafylactische shock kunnen raken.
@vriendelijkevriend:
Grappig, ben een echte trendsetter blijkt wel weer . Maar Flammkuchen zijn natuurlijk allang mainstream, alleen niet in NL :p.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |