abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 20 januari 2012 @ 09:54:02 #101
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107020568
Na dit topic een hele tijd in mijn AT te hebben gehad moet ook ik er eens aan geloven om zelf eens een pizza proberen te maken. Ik heb een pizzasteen, fornuis met oven en zin in een lekkere pizza!

Ik lees hier dat ik het beste bloem kan halen bij de Boerenbond (Frans Krokant?) Moet ik ook bepaalde soort gist hebben?

Ga zo ook even kijken wat voor tomatensaus ik er op doe.
pi_107020620
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 09:54 schreef mime_negert het volgende:
Na dit topic een hele tijd in mijn AT te hebben gehad moet ook ik er eens aan geloven om zelf eens een pizza proberen te maken. Ik heb een pizzasteen, fornuis met oven en zin in een lekkere pizza!

Ik lees hier dat ik het beste bloem kan halen bij de Boerenbond (Frans Krokant?) Moet ik ook bepaalde soort gist hebben?

Ga zo ook even kijken wat voor tomatensaus ik er op doe.
Je kunt gewoon droge gist gebruiken. In van die kleine zakjes.
  † In Memoriam † vrijdag 20 januari 2012 @ 09:58:41 #103
91830 MaximusTG
pi_107020655
Ja, wat LieLie zegt. Of je haalt meteen zo'n grote verpakking bij de BB. Denk serieus dat qua algemene verkrijgbaarheid, de bloemen van Soezie idd de beste zijn die je op veel plekken makkelijk kunt krijgen. Supermarkten is niks, natuurwinkels ook niet altijd, alleen biologisch. Internet is duur qua versturen. Of je moet een molen met winkel in de buurt hebben.
pi_107020672
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 09:58 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, wat LieLie zegt. Of je haalt meteen zo'n grote verpakking bij de BB. Denk serieus dat qua algemene verkrijgbaarheid, de bloemen van Soezie idd de beste zijn die je op veel plekken makkelijk kunt krijgen. Supermarkten is niks, natuurwinkels ook niet altijd, alleen biologisch. Internet is duur qua versturen. Of je moet een molen met winkel in de buurt hebben.
Of een Sligro, maar daar moet je ook net weer een pasje voor hebben ;)
  vrijdag 20 januari 2012 @ 10:02:12 #105
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107020717
Heb een Boerenbond en een Sligro (inclusief pasje) in de buurt. Denk dat ik zo even langs de Boerenbond rij voor bloem en gist.

Damn, wat heb ik er zin in. Hoop dat ik morgenavond een lekkere pizza heb!
pi_107020819
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 08:34 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, best goed gelukt dan toch? Toppings zijn niet helemaal mijn ding, maar dat is persoonlijk natuurlijk ;). Soppig icm jouw toppings lijkt me vrij onontkoombaar. Je hebt en tomatensaus en knoflooksaus, kaas en shoarma. Allemaal best veel vocht.
In mn eerdere post noemde ik nog een molen die volgens mij bij jou in de buurt zit. Misschien voor de volgende keer.
Dat.

En jezus wat aan kaas! :o

Als hier verder mee gaat experimenteren (met pizza dus), probeer het dan vooral ook eens 'minimalistischer'! En laat dan ook eens de volvette dikke kaaslaag weg, maar probeer wat grana padano of parmezan ofzo ;)
Ja doei.
  vrijdag 20 januari 2012 @ 10:09:27 #107
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107020872
Wat is jullie favoriete topping?

Omdat ik van pittig hou zit ik zelf te denken aan salami, pepers, ui, paprika en champignons.
pi_107021086
Ik hou ook wel van wat pit, dus ik maak de saus vaak al wat pittiger met wat chilipoeder en worchestersaus.
Verder hebben we vaak grada padano, mozzarella en gorgonzola. En gegrilde paprika, (rode) ui en champignons. Qua vlees parmaham, salami of een andere pittige worst (fuet). En vervolgens gaat niet alles er tegelijk op ;) maar bijv mozzarella, ham en champignons, of grada, ui, paprika en worst.
  † In Memoriam † vrijdag 20 januari 2012 @ 10:38:06 #109
91830 MaximusTG
pi_107021521
Ik doe meestal dezelfde dingen op mn pizza's ; tomatensaus (heel dun), soms dan een klein beetje parmezaan, salami en/of ham. Dunne uiringen, paprika, champignons. Soms dan dunne schilfers Spaanse peper. Tot slot wat blokjes mozzarella. Ook niet teveel, ongeveer 3 pizza's per bolletje.
  vrijdag 20 januari 2012 @ 12:32:44 #110
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107024721
Zo, ben net terug van de inkopen.

Heb bij de boerenbond een zak Frans Krokant (het merk is Soezie, kan een hoop zoeken schelen 8-) ) en heb een zakje Bruggeman instant gist meegenomen.

Vanavond ga ik het deeg maken voor morgen.
  vrijdag 20 januari 2012 @ 20:01:54 #111
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107040525
Ik gebruik MaximusTG's recept uit zijn ondertitel. Kan ik dan gewoon de verhoudingen uit de eerste tabel aanhouden met mijn Frans Krokant bloem?
  † In Memoriam † vrijdag 20 januari 2012 @ 20:26:29 #112
91830 MaximusTG
  vrijdag 20 januari 2012 @ 21:38:53 #113
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107045970
Deeg staat in de koelkast, saus is gemaakt en staat ook in de koelkast. Morgen eerst nog even werken en dan kan ik met het deeg gaan worstelen.

Als het me bevalt moet ik maar eens op zoek gaan een andere mixer, deze had er maar moeilijk mee.
pi_107047508
Een van de pizza's!

  vrijdag 20 januari 2012 @ 22:35:50 #115
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_107049025
Expirimentje met plaatpizza
voor de "zekerheid" met supermarktbloem, maar volgende keer gewoon weer met de vertrouwde Soezie Frans Krokant











Gaat hem wel worden in de electro-oven volgende week, als ik voor de familie mag gaan bakken

< leuk, een vrouw die opschept, en iedereen wil dan mee-eten ... ik voorzie overwerk voor mijn Bestron & de oven ... >
pi_107072454
Hier staat ook deeg in de koelkast O+ is 't al morgen? O+
Ja doei.
pi_107073984
Fuck de tering. Heb voor bijna niks een Bestron Pizza oven op de kop kunnen tikken, en niet de nieuwste, nee het oude model _O_ _O_ Wat een bazending, en wat kan dit ding loeiheet ipv de andere. Icm de tipo 00 meel van de AH staat ie nu al een paar dagen garant voor de beste pizzas.
  zondag 22 januari 2012 @ 09:58:56 #118
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107089260
Mijn eerste pizza:


Maar wat een werk om de pizza van het aanrecht op de steen te krijgen. Iemand hier nog tips voor?
Verder moet ik ook nog veel oefenen om een mooie ronde bodem te maken.
pi_107089388
Even een halve maan van plexihout uitzagen, met handgreep, en klaar is u.
  † In Memoriam † zondag 22 januari 2012 @ 11:48:01 #120
91830 MaximusTG
pi_107090867
En, was ie ook lekker mime_negert? Je hebt een schieter nodig, een pizzaschep. Kan je kopen, maar er staat in mijn ondertitel ook een pdf met tekening van zo'n schep. Kan je er zelf een maken.
  zondag 22 januari 2012 @ 19:46:26 #121
22930 Wolve000
Het loopt wel los
pi_107109941
motorbloempje hier :P

Ze gaan zo de oven in, maar wat is het deeg fijn zeg! O+ O+

En we hebben een pizza met gecarameliseerde rode ui (met wat port), gorgonzola en prosciuto O+

en de andere is met geitenkaas, wat groente en prosciuto! Ben benieuwd!
NT650V - XJR1300 - R1100GS - GTR1000 - XL600R - ZZR600
  † In Memoriam † zondag 22 januari 2012 @ 19:52:52 #122
91830 MaximusTG
pi_107110209
Lekker hoor!
Hier waren ze ook weer heerlijk! Was gisteren niet thuis, dus kon het pas vanmiddag maken. Maar heb er een paar lepeltjes zuurdesem door gedaan, voor ik die ververste. Voor snellere smaakontwikkeling :).

Fotoooo:



pi_107114015
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2012 19:52 schreef MaximusTG het volgende:
Lekker hoor!
Hier waren ze ook weer heerlijk! Was gisteren niet thuis, dus kon het pas vanmiddag maken. Maar heb er een paar lepeltjes zuurdesem door gedaan, voor ik die ververste. Voor snellere smaakontwikkeling :).

Fotoooo:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit!

Maarreh, nu heb ik er voor je aan gedacht om foto's te maken, maar ik heb nog geen oeh's en aah's gehoord ;)
pi_107114238






Was lekker, en de bodem goed gelukt! Nu nog een oven die heter wordt dan 230 graden :') ;(
Ja doei.
  † In Memoriam † zondag 22 januari 2012 @ 21:11:34 #125
91830 MaximusTG
pi_107114771
quote:
1s.gif Op zondag 22 januari 2012 21:00 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ziet er goed uit!

Maarreh, nu heb ik er voor je aan gedacht om foto's te maken, maar ik heb nog geen oeh's en aah's gehoord ;)
Ooooh... Aaaah...! Helemaal gemist!! Lekker hoor :).

Die van motorbloempje ziet er ook goed uit!
  zondag 22 januari 2012 @ 21:51:54 #126
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_107117628
Ik koop altijd een kant-en-klare bodem van de appie (althans, zo'n rol die je uit moet rollen en de saus erover moet doen).

dan bak ik shoarma met ui en paprika op en tief ik dat eroverheen, even in de oven en dan Knalhard veel knoflooksaus en gaan. Heerly
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_107118025
Even voor de luiheid, waar doe je die zuurdesem er voor in? Merk je echt het verschil ipv de gist?
  † In Memoriam † maandag 23 januari 2012 @ 08:28:41 #128
91830 MaximusTG
pi_107128985
Nee, in mijn laatste pizza zit gewoon gist, maar daarnaast een klein beetje desem.
Zuurdesem is een combinatie van wilde gisten en melkzuurbacterien. Je kan idd ook een pizza maken met alleen maar zuurdesem, maar dat is lastiger, omdat elke zuurdesem anders is. De een rijst snel, de andere langzamer. Je kan het dus niet makkelijk in een tijdsschema gooien. Soms wordt er daarom commerciele gist doorheen gemengd.
Zuurdesem geeft brood en pizza een hele eigen smaak, ik vind het erg lekker. Daarnaast vind ik het ook leuk dat je door zuurdesem te gebruiken weer een ingredient minder nodig hebt. In feite zit er dan namelijk alleen bloem, water en zout in je deeg :).

Dit is mijn desem, die heb ik gisteren ververst, en die heeft vannacht buiten de koelkast gestaan:


  maandag 23 januari 2012 @ 11:27:36 #129
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107132698
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2012 11:48 schreef MaximusTG het volgende:
En, was ie ook lekker mime_negert? Je hebt een schieter nodig, een pizzaschep. Kan je kopen, maar er staat in mijn ondertitel ook een pdf met tekening van zo'n schep. Kan je er zelf een maken.
Het smaakte geweldig!
  † In Memoriam † maandag 23 januari 2012 @ 11:36:05 #130
91830 MaximusTG
pi_107132994
Mooi om te horen! Was het voor jou ook zo'n openbaring als voor mij, toen ik de eerste keer zo'n pizza maakte? Dat was zo'n mooi moment. Toen ik voor het eerst op kamers ging wel vaker geprobeerd om pizza te maken, maar het bleven altijd uitgerolde, iets te dikke en compacte bodems met een te zware saus en teveel toppings. Smaak van bodem was ook niet om naar huis te schrijven. Gebakken in zo'n niet warm genoege combi-oven.
Tot ik er een keer echt onderzoek naar ging doen! Oh, wat was dat lekker. En nu ben ik zo ver dat het maken van het deeg echt routine is geworden. 3/4 deeg in de kom, zout, gist, roeren, rest bloem in ander bakje, water in kom. Roeren. Bord erbovenop, wachten, kneden, rest bloem, rusten, klaar!

Verder ben ik normaal niet zo fanatiek hoor :p.
pi_107133025
Ik voel me bijna verplicht een zuurdesempizza te maken, ik kreeg gisteren van m'n lieve buurmeisje een beginnetje voor een "Herman" vriendschapskoek/cake/brood: een bakje melk+bloem+suiker+gist dat deels door weet-ik-veel-hoeveel honderden kinderen aan elkaar is doorgegeven. Als daar ondertussen geen spannende gisten in leven...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  † In Memoriam † maandag 23 januari 2012 @ 11:42:31 #132
91830 MaximusTG
pi_107133178
Mwa, ach, voor mensen met smetvrees is Herman een hel ja, maar verder.. Het wordt natuurlijk allemaal ontzettend verdund. Reken maar eens terug hoeveel er nog van de twee mensen voor jij em kreeg inzit :). Tenzij je gelooft in homeopathie, dan is Herman natuurlijk een nachtmerrie :D. (oh nee, dan moeten ze Herman 'gepotentieerd' hebben.
pi_107188871








La derecha oprime, la izquierda libera
pi_107189013
hmmmmm, pizza's _O_
pi_107189359
Fraai, LHO!
pi_107220733
Hoe lang kan je pizzadeeg eigenlijk in de koelkast bewaren?
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_107230147
quote:
5s.gif Op woensdag 25 januari 2012 16:05 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Hoe lang kan je pizzadeeg eigenlijk in de koelkast bewaren?
Pfoe, wel een aantal dagen geloof ik. Alleen dat heeft wel consequenties voor de smaak en structuur. Ik vind het zelf bijvoorbeeld niet zo fijn dat er een sterkere gist-smaak aan komt, maar sommige mensen vinden dat juist wel lekker.

Maar ik denk dat Maximus hier beter antwoord op kan geven ;)
  † In Memoriam † woensdag 25 januari 2012 @ 22:44:30 #138
91830 MaximusTG
pi_107238538
Nou, je antwoord klopt anders wel hoor ;). Alleen zou ik niet zeggen dat het een sterke gistsmaak is. Er ontstaan veel meer smaken in het deeg. Hoe langer je het van plan bent te bewaren in de koelkast, hoe minder gist je toe hoeft te voegen.
Maar denk dat een dag of 3 toch wel de max is. Langer blijft nog wel even eetbaar. Maar de structuur wordt wel minder doordat het glutennetwerk wordt afgebroken.
pi_107374092
Toch maar 5 kg. Frans krokant van Soezie besteld op internet, geen zin om er een eind voor te rijzen. Ben benieuwd!
Nu doe ik meestal mozarella uit een zakje of een bolletje op m'n pizza, maar dat is best duur qua prijs/hoeveelheid verhouding. Koopt er iemand ook in grootverpakkingen kaas voor op de pizza, en zo ja wat voor?
  † In Memoriam † zondag 29 januari 2012 @ 21:34:02 #140
91830 MaximusTG
pi_107378303
Haha, je zei "rijzen". Pun intended :p? Grootverpakkingen kaas? Lijkt me voor thuisgebruik niet handig ivm houdbaarheid. Of zou je mozzarella kunnen invriezen? Nog nooit geprobeerd iig.

Edit: schijnbaar kan het wel. Mozzarella kan je in van die staven kopen. Maar een bolletje van 125 gram kost geloof ik maar 50 cent bij de Aldi. Dat valt toch wel mee?

[ Bericht 32% gewijzigd door MaximusTG op 29-01-2012 21:40:25 ]
pi_107414944
hahaha waar het hart vol van is.........
Maar dat klinkt inderdaad niet zo duur, ik kom eigenlijk nooit bij aldi/lidl, maar kan er wel ff langsgaan om wat mozarella in te slaan, slim !

[ Bericht 2% gewijzigd door peerte op 30-01-2012 20:41:24 ]
pi_107417781
Ja of de euroshopper van de AH. Als we dan toch voor de niet-buffel variant gaan.
  † In Memoriam † maandag 30 januari 2012 @ 21:28:15 #143
91830 MaximusTG
pi_107417791
Ja, volgens mij is de euroshopper mozzarella ook niet zo duur. Maar goed, je moet natuurlijk wel onderscheid maken in kwaliteit. En echte buffelmozzarella is het allebei niet natuurlijk.
Hangt er ook een beetje vanaf hoeveel je er op doet he.

edit: hehe
  maandag 30 januari 2012 @ 22:25:01 #144
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107420861
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2012 11:36 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi om te horen! Was het voor jou ook zo'n openbaring als voor mij, toen ik de eerste keer zo'n pizza maakte? Dat was zo'n mooi moment. Toen ik voor het eerst op kamers ging wel vaker geprobeerd om pizza te maken, maar het bleven altijd uitgerolde, iets te dikke en compacte bodems met een te zware saus en teveel toppings. Smaak van bodem was ook niet om naar huis te schrijven. Gebakken in zo'n niet warm genoege combi-oven.
Tot ik er een keer echt onderzoek naar ging doen! Oh, wat was dat lekker. En nu ben ik zo ver dat het maken van het deeg echt routine is geworden. 3/4 deeg in de kom, zout, gist, roeren, rest bloem in ander bakje, water in kom. Roeren. Bord erbovenop, wachten, kneden, rest bloem, rusten, klaar!

Verder ben ik normaal niet zo fanatiek hoor :p.
Openbaring? Nee, zo zou ik het niet willen noemen ;)

Sinds ik op mezelf woon ben ik meer gaan koken. Probeer gezond te eten en zoveel mogelijk zelf maken past daar goed bij. Je weet tenslotte wat je wat je gebruikt.

Zit te denken om een pizzaoven te kopen. Zat aan een Bestron te denken omdat deze maar rond de ¤ 60,- zit. In deze reeks is er ook over een modificatie van deze oven gesproken. Heeft iemand hier een link van? En is dit de moeite waard om toe te passen?

Vrijdag ga ik weer bakken, kijk er weer naar uit!
  † In Memoriam † maandag 30 januari 2012 @ 22:32:07 #145
91830 MaximusTG
pi_107421313
Jep, deze links:

http://www.pizzamaker.info/html/unterschiede_pizzaofen.html

http://www.pizzamaker.info/html/alfredo_tuning.html

Tis niet meer dan een ventilator die de temperatuursensor voor de gek houdt. Je kan waarschijnlijk ook "netter" je oven ombouwen, door die sensor te vervangen voor een andere. Maar op zich is het zo een goede oplossing.
Heb zelf geen Bestron overigens. Wil er nog wel altijd een kopen ergens. Maar tis dan wel maar 60 euro. Maar het is toch weer 60 euro, als je begrijpt wat ik bedoel ;). Zo gaat dat altijd met dingen die op zich niet duur zijn, maar eigenlijk niet nodig.
  maandag 30 januari 2012 @ 23:58:12 #146
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107426119
True, misschien eerst maar eens een pizzaschep zoeken.
pi_107449051
Jah, of je koopt een bestron op marktplaats. Heb die van mij voor ¤ 20, en doordat het een ouder model is wordtie nog lekker heet!

Ik zit erover te denken deze schep te kopen: http://www.pannen.nl/pizzaschep-gefu
Niet moeders mooiste, maar wel praktisch voor een kleine keuken!
  dinsdag 31 januari 2012 @ 18:32:10 #148
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107449272
Zoveel staan er helaas niet op Marktplaats.
pi_107488463
Maakt het bij een pizzaschep uit of hij van hout of rvs is in hoe makkelijk de pizza rauw de oven in is te krijgen/schuiven?
  † In Memoriam † woensdag 1 februari 2012 @ 19:15:04 #150
91830 MaximusTG
pi_107489096
Hmm, goede vraag. Heb zelf alleen houten, dus kan het niet uit ervaring zeggen; Maar ik denk eigenlijk dat een houten makkelijker is. Lijkt me dat een RVS schep meer 'plakt'.
Maar je zal toch met wat semolina(gries)meel of maismeel aan de slag moeten.
pi_107489474
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 19:15 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, goede vraag. Heb zelf alleen houten, dus kan het niet uit ervaring zeggen; Maar ik denk eigenlijk dat een houten makkelijker is. Lijkt me dat een RVS schep meer 'plakt'.
Maar je zal toch met wat semolina(gries)meel of maismeel aan de slag moeten.
Ik gebruik gewoon pizzabloem trouwens, werkt ook.
pi_107489545
Volgende week weer pizza bakken trouwens, op verzoek van schoonvader, de grootste fan van mijn pizza's ;)
  † In Memoriam † woensdag 1 februari 2012 @ 20:03:07 #153
91830 MaximusTG
pi_107491672
Ah, leuk, dat zijn de beste mensen om pizza voor te bakken :D
pi_107524258
Nu incl. header dankzij MaximusTG!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_107524883
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2012 18:11 schreef Isabeau het volgende:
[info]Nu incl. header dankzij MaximusTG![/info]
Hip!
  donderdag 2 februari 2012 @ 21:32:46 #156
296595 foodlover
live and learn
pi_107534544
Morgenochtend weer eens deeg maken en dan lekker pizza's bakken! Simpel met tomaat uit blik, mozzarella en basilicum. Daarna nog een paar druppels tabasco erover en smullen maar!
Mijn vriend heeft laatst pizzaborden gekocht en een goed pizzames van een Duits merk, dat eet extra lekker! Flesje wijn erbij... kan me er nu al op verheugen...
pi_107535352
Sinds lange tijd weer eens zelf pizza gemaakt.

  † In Memoriam † vrijdag 3 februari 2012 @ 00:33:48 #158
91830 MaximusTG
pi_107543473
Ah, pizza en de computer, een "match made in heaven " :+ (lekker hoor!).

@foodlover: Pizzaborden?? Hoe zijn die anders dan normale borden? Dat flesje wijn kan ik me wel weer voorstellen ;).
  vrijdag 3 februari 2012 @ 13:31:34 #159
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107554693
Als het goed is krijg ik vandaag deze pizza schep geleverd, die van 51 cm dan. Hoop dat ik de pizza's dan makkelijker de oven in krijg.
  † In Memoriam † vrijdag 3 februari 2012 @ 14:37:26 #160
91830 MaximusTG
pi_107557581
Dat moet vast lukken met zo'n schep.
Mocht iemand het nou echt heel moeilijk vinden, is er nog altijd de SuperPeel

http://www.superpeel.com/videos.html

Grappig ding wel, alleen minder handig als je een steen in een normale oven gebruikt, dicht bij de hitte-elementen bovenin. Dan past het denk ik allemaal wat minder goed.
pi_107593810
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 13:31 schreef mime_negert het volgende:
Als het goed is krijg ik vandaag deze pizza schep geleverd, die van 51 cm dan. Hoop dat ik de pizza's dan makkelijker de oven in krijg.
mooie schep voor een kleine prijs ^O^

Ik ben benieuwd naar je ervaringen!! wanneer ga je hem uitproberen?
pi_107594084
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 13:31 schreef mime_negert het volgende:
Als het goed is krijg ik vandaag deze pizza schep geleverd, die van 51 cm dan. Hoop dat ik de pizza's dan makkelijker de oven in krijg.
Kan je ook nog prima sneeuw scheppen op de momenten dat je geen pizza bakt. :P
  † In Memoriam † zaterdag 4 februari 2012 @ 15:10:04 #163
91830 MaximusTG
pi_107595814
Ik heb net een Bestron Alfredo DLD9070 opgehaald in Amersfoort. Van marktplaats. Nog nooit gebruikt!
Alleen moesten we van Enschede naar Amersfoort, met de trein.. Heen konden wel al niet meteen het station in, vanwege een wisselstoring.
Maar nu net iets meer dan een halfuur gestaan, zonder zeker te weten of er iets zou rijden. Boven in hal gaan wachten, net omroepbericht dat trein naar Enschede op spoor 6 gereed stond. Lachen joh, ieder voor zich, al die oude mensen ineens fanatiek rennen en duwen.
Vanavond dus eens uittesten, morgen echt pizza eten. En dan kijken of ik em ga tunen. Misschien koop ik dan ook wel een IR thermometer van ebay of zo.
pi_107596156
is met die kant en klare bodem van ah ook een beetje goed te doen? Heb het nog nooit gedaan :@
  † In Memoriam † zaterdag 4 februari 2012 @ 15:40:35 #165
91830 MaximusTG
pi_107596831
Je bedoelt zo'n afrol lap deeg? Of bodem met ook saus? Tja, dat is natuurlijk niet zelf pizza maken. Maar je kan er natuurlijk wel zelf op doen wat je wil. Verwacht alleen niet teveel van de bodem.
pi_107597488
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 15:40 schreef MaximusTG het volgende:
Je bedoelt zo'n afrol lap deeg? Of bodem met ook saus? Tja, dat is natuurlijk niet zelf pizza maken. Maar je kan er natuurlijk wel zelf op doen wat je wil. Verwacht alleen niet teveel van de bodem.
ja met die saus ja, nee ik weet het. Ik wil graag zelf gaan maken maar misschien dit om mee te beginnen :@
  † In Memoriam † zaterdag 4 februari 2012 @ 16:17:32 #167
91830 MaximusTG
pi_107597988
Gewoon proberen dan joh. Anders haal je een diepvriespizza als backup. Van zo'n kant en klaar pizzabodem leer je namelijk helemaal niets.
pi_107598109
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 16:17 schreef MaximusTG het volgende:
Gewoon proberen dan joh. Anders haal je een diepvriespizza als backup. Van zo'n kant en klaar pizzabodem leer je namelijk helemaal niets.
Volgens mij is een 'mislukte' zelfgemaakte bodem ook nog altijd lekkerder dan een kant en klare... :@
Ja doei.
  † In Memoriam † zaterdag 4 februari 2012 @ 16:26:48 #169
91830 MaximusTG
pi_107598226
Haha, zou goed kunnen, al is dat wel afhankelijk van de mate van mislukking.
Maar die afrollappen geven een dikke taaie bodem..
  † In Memoriam † zondag 5 februari 2012 @ 11:34:21 #170
91830 MaximusTG
pi_107622070
Gisteren eerste testje gedaan met de Alfredo. Viel me niet tegen, op zn heetste stand tijd laten voorverwarmen, toen de pizza erin. Was echt goed heet, saus en mozzarella begonnen flink te borrelen. Bodem had ook echt van die schroeiplekken. Alleen was ie iets te knapperig wat mij betreft. Maar misschien had ie ook wel iets dikker gemogen, en we hadden ook haast na de treinreis van gisteren, dus het deeg was ook nog niet zoveel gerezen en een beetje koud.

Vanavond nog een keer!

Heb me ook verdiept in de Tuning-kits voor dit model. Lastig om informatie over te vinden, kan ook geen link vinden bij die tomishop om er een los te kopen. In feite is het niet meer dan een 40 mm computer ventilator die je met 7 mm afstandsbusjes ertussen op de luchtgaten monteert.
Volgens een user op een Duits forum blaast de ventilator lucht naar binnen. Daardoor koelt de thermostaat af en slaat ie pas op een hogere temperatuur af. Wat je moet doen is de ventilator aanzetten, de Alfredo op max zetten, en na een half uur , de knop langzaam terugdraaien tot het lampje uitgaat. Dan heb je 475 graden. Daarna experimenteren tot je de beste pizzatemperatuur gevonden hebt. Na bakken ventilator nog half uur aan laten staan.
Tis wel aan te raden om een adapter te gebruiken, zodat de ventilator altijd even hard draait. Met een batterij is het lastig om consistente resultaten te krijgen.


Edit: Mail terug van tomishop.de. Ze kunnen wel een losse set opsturen, maar dan ben je wel je garantie op de oven kwijt (ach, toch tweedehands) maar dat kost 22 euro + 15 euro verzendkosten.. Dat doen we dus maar niet. Heb nu een 40x40x10 mm fan bij een webshop op het oog, inclusief een female dc contrastekker. Die soldeer ik er aan vast, en dan heb ik nog een 9v adapter liggen die er op past. Zit ik maar op 10 euro inclusief verzending. Paar boutjes als afstandhouder en dan nog even wat schroefjes zoeken die erop passen. Wordt denk ik M2 of M1.5..

Edit2: En de ventilator en dc stekkertje zijn besteld! Komt hoop ik dinsdag al binnen. Ben benieuwd! Als jullie niet meer van me horen, ben ik in de brand omgekomen. :P.

[ Bericht 11% gewijzigd door MaximusTG op 05-02-2012 19:38:58 ]
pi_107666595
Maak gelijk even een korte howto als je wil, ben er wel in geinteresseerd ook. ;)
pi_107666768
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 13:31 schreef mime_negert het volgende:
Als het goed is krijg ik vandaag deze pizza schep geleverd, die van 51 cm dan. Hoop dat ik de pizza's dan makkelijker de oven in krijg.
Handig ook met het huidige weer.
La derecha oprime, la izquierda libera
  † In Memoriam † maandag 6 februari 2012 @ 11:51:51 #173
91830 MaximusTG
pi_107667233
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 11:30 schreef MonkNL het volgende:
Maak gelijk even een korte howto als je wil, ben er wel in geinteresseerd ook. ;)
Zal ik doen, kort samengevat is het niets meer dan een 40 mm fan op 9V die je thermostaat afkoelt, waardoor ie later afslaat en je oven heter wordt. Maak wel wat foto's als ik het gemonteerd heb.
pi_107673788
Gisteren weer 2 pizza's gemaakt.
Toch wel iets vreemds. Vorige keer had ik voor 4 personen deeg gemaakt. Nu voor 3, het was toch iets teveel. Verhoudingen precies hetzelfde. Maar toch was deze veel droger. Ook al was de meel uit dezelfde verpakking. Opzich niet erg. want het vormen van de pizza ging erg goed. En hij smaakte ook perfect. Maar beetje typisch was het wel.

Maareuh 1 pizza met artichok harten, champignons, origano, tomaten saus, geraspte kaas, mozzarella.
De andere tomatensaus, origano, geraspte kaas, mozzarella, worst en champignons.

Beide erg lekker, maar die met worst was wel erg zout.
pi_107694134
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 11:51 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Zal ik doen, kort samengevat is het niets meer dan een 40 mm fan op 9V die je thermostaat afkoelt, waardoor ie later afslaat en je oven heter wordt. Maak wel wat foto's als ik het gemonteerd heb.
Succes ermee! Heb je trouwens overwogen om je bestron open te schroeven en te kijken of je de thermostaat op een andere manier wat hoger kan krijgen? Dat ben ik altijd nog van plan.
  † In Memoriam † dinsdag 7 februari 2012 @ 00:19:19 #176
91830 MaximusTG
pi_107700498
Bedankt;) ik hoop vandaag (dinsdag ;) ) de spullen in de post te krijgen. Openschroeven zie ik nog niet zo zitten, omdat je sowieso niet weet wat je precies aantreft, en niet hoe je dat dan aanpast om tot het gewenste resultaat te komen. Daarbij komt dan ook nog dat je deze aanpassing weer net zo makkelijk ongedaan maakt, kwestie van ventilator weer verwijderen. Vind het wel een elegante oplossing op deze manier :).
pi_107701672
Maximus; wanneer zie ik weer eens een heerlijke pizza van jou? :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  † In Memoriam † dinsdag 7 februari 2012 @ 08:00:33 #178
91830 MaximusTG
pi_107703187
Oh, dat zal niet zo lang meer duren ;). Als ik mn tuning spullen heb ga ik denk ik wel wat experimenteren. Tis alleen zo jammer dat ik geen goed fototoestel heb. Alleen die op mn telefoon.. En die geeft zulke slechte foto's bij kunstlicht.
  † In Memoriam † dinsdag 7 februari 2012 @ 15:49:21 #179
91830 MaximusTG
pi_107716230
Heb het ventilatortje + stekkertje binnen. FF snel een testje aan het draaien. Moet het ventilatortje nog netjes aan de stekker solderen (en een 4de moertje halen, en beter passende schroeven :P).
Moet zo weg, dus geen pizza vandaag..

  dinsdag 7 februari 2012 @ 19:53:50 #180
152968 egg-bird
zo goed als nieuw
pi_107725435
Ook ik ben sinds een paar weken aan t bakken geslagen, met deze HEERLIJKE pizza hawaii als resultaat:
  † In Memoriam † dinsdag 7 februari 2012 @ 22:07:58 #181
91830 MaximusTG
pi_107731709
Leuk he, pizza bakken? Ik hou zelf niet van ananas op de pizza, maar mn vriendin wel. Bak de ananas altijd eerst in een pannetje.

Mocht er nog iemand op zoek zijn naar een Bestron, er staat er nog een op. In Assen. Had er op geboden, 40 euro, zelfde als ik voor deze betaald heb. Hoogste bod is nu 42.50. Niet de meest commerciële mensen, want ik had ze vrij snel gemaild of ze mn bod hadden gezien en zo. Krijg je mail terug; ja, bedankt voor je bod.
En daarna niks meer :p.
pi_107732074
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 22:07 schreef MaximusTG het volgende:
Leuk he, pizza bakken? Ik hou zelf niet van ananas op de pizza, maar mn vriendin wel. Bak de ananas altijd eerst in een pannetje.

Mocht er nog iemand op zoek zijn naar een Bestron, er staat er nog een op. In Assen. Had er op geboden, 40 euro, zelfde als ik voor deze betaald heb. Hoogste bod is nu 42.50. Niet de meest commerciële mensen, want ik had ze vrij snel gemaild of ze mn bod hadden gezien en zo. Krijg je mail terug; ja, bedankt voor je bod.
En daarna niks meer :p.
Ik hou meestal ook meer van simpele authentieke recepten dan allerlei "nieuwerwetse fratsen", maar ik moet zeggen dat ik voor pizza hawaï een uitzondering maak. :)
  dinsdag 7 februari 2012 @ 22:18:29 #183
152968 egg-bird
zo goed als nieuw
pi_107732259
Ik vind het echt geweldig. vooral de reacties van vrienden en familie die er gewoon bij zweren.
Dat is ook eigenlijk het leukste van het bakken, de waardering achteraf.

Momenteel gebruik ik gewone bloem maar wil toch eens een keer proberen om die "00" bloem te gebruiken. Weet iemand een zaak in enschede die dat verkoopt?
  † In Memoriam † woensdag 8 februari 2012 @ 17:48:50 #184
91830 MaximusTG
pi_107757857
In mijn signature staat nu de link naar mn eerste versie over het tunen van de Bestron Alfredo DLD9070. Get it while it's hot (in dit geval zeker toepasselijk ;) ).

@egg-bird; toevallig woon ik ook in Enschede, en er zit hier helaas niet zoveel waar je makkelijk goede bloem kan halen. Ik had ook wat tipo 00 bloem, maar dat had ik via internet besteld. Bij sommige supermarkten verkopen ze wel eens van die 500 grams pakjes, maar je moet wel opletten, soms zit daar al gist en zout in.
pi_107760325
Ik heb gisteren bloem gehaald bij een italiaans zaakje in Groningen (Folkingestraat) en normaal koop ik het bij de Sligro (ongeveer 1,20/kg) :)
  † In Memoriam † woensdag 8 februari 2012 @ 19:23:04 #186
91830 MaximusTG
pi_107761275
Maar dan moet je wel een pasje hebben toch?

Test 1:

pi_107761332
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 19:23 schreef MaximusTG het volgende:
Maar dan moet je wel een pasje hebben toch?

Test 1:

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Ja, dat wel.

Ziet er goed uit!
  † In Memoriam † woensdag 8 februari 2012 @ 19:53:19 #188
91830 MaximusTG
pi_107762893
Dank je!! Werkt super, die tuning. Hier test 2, verschil met test 1, tijdje voor pizza erin ging de stand op alleen boven gezet. Onderkant ging te hard. Ook iets meer saus, vocht is nu niet meer zo'n issue.
Net als test 1 precies 5 minuten gebakken:

pi_107763180
Hoe vind je het zelf? Veel verschil? Ik daht altijd dat het niet veel zou verschillen met de oven. Boy, daar ben ik van teruggekomen :P
  † In Memoriam † woensdag 8 februari 2012 @ 20:03:29 #190
91830 MaximusTG
pi_107763709
Ja, enorm verschil. Maar ook met zonder en met ventilator. Uit de oven waren ze ook niet verkeerd, maar vooral de onderkant was dan vaak slap, door het vocht. Met de onderwarmte in de bestron bakt de onderkant sowieso veel mooier, maar de hitte bovenop zorgt er ook voor de wat erop ligt heel snel indampt en vocht verliest en gaart.
Dit is ook mooi:

Na het bakken, en dan na nog een kwartiertje aan te hebben gestaan:



[ Bericht 47% gewijzigd door MaximusTG op 08-02-2012 20:09:27 ]
pi_107774311
wat zien die er lekker uit!
  woensdag 8 februari 2012 @ 23:50:04 #192
152968 egg-bird
zo goed als nieuw
pi_107776891
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 17:48 schreef MaximusTG het volgende:
In mijn signature staat nu de link naar mn eerste versie over het tunen van de Bestron Alfredo DLD9070. Get it while it's hot (in dit geval zeker toepasselijk ;) ).

@egg-bird; toevallig woon ik ook in Enschede, en er zit hier helaas niet zoveel waar je makkelijk goede bloem kan halen. Ik had ook wat tipo 00 bloem, maar dat had ik via internet besteld. Bij sommige supermarkten verkopen ze wel eens van die 500 grams pakjes, maar je moet wel opletten, soms zit daar al gist en zout in.
Toevallig zeg dat je ook uit enschede komt.
Ik was vorige week bij de intratuin. Daar hebben ze dus inderdaad wel 00 bloem maar daar zit het gist dus al in verwerkt. Aangezien ik hier had gelezen dat daar niet de voorkeur aan gegeven wordt heb ik die dus maar laten liggen. wellicht dat ik ook maar het www afzoek.

Je pizzas zien er goed uit zeg.
pi_107776977
Jaaa pizza's van Maximus! O+
Nu alleen nog wat vulling erop :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_107777658
De pizza's zien er inderdaad erg goed uit, nu nog kaas erop! :9
pi_107777748
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 20:03 schreef MaximusTG het volgende:

Dit is ook mooi:
Na het bakken, en dan na nog een kwartiertje aan te hebben gestaan:

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Pyrolyse in het klein? Luxe-segment ovens hebben dat ook, kortstondig heel heet om de restjes tot as te reduceren, kun je daarna zo wegvegen met stoffer en blik :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † donderdag 9 februari 2012 @ 08:53:04 #196
91830 MaximusTG
pi_107780701
Ja, precies, al het vuil verbrandt gewoon compleet. Best handig ;)
pi_107784185
KEK super! Ik ga dat setje ook maar aanschaffen! :)
  donderdag 9 februari 2012 @ 11:33:18 #198
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107784872
Ziet er goed uit, maar ben blij dat ik voor een pizzaschep gekozen heb. Zou eigenlijk niet weten waar ik mijn oventje neer moest zetten wanneer het niet in gebruik is.

Denk dat mijn vriendin ook liever een keukenmachine heeft dan een pizza oventje. 8-)
  † In Memoriam † donderdag 9 februari 2012 @ 11:37:23 #199
91830 MaximusTG
pi_107785038
Haha, ja, ik moet er ook nog wel een plekje voor zoeken:P. Hoewel ie waarschijnlijk wel vaak gebruikt gaat worden ;). Morgen iig voor een pizza mét kaas.

Keukenmachine heb ik dan weer niet zo'n behoefte aan. Heb een simpel dingetje waar je een staafmixer aan kan koppelen om te vermalen, maar verder..
Een kneedmachine, KitchenAid, zou ik dan wél weer graag willen hebben. Maar die zijn een beetje duur :P.

@MonkNL: Tis niet echt een bestaand setje wat je kan kopen he? Nou ja, op die Duitse site dan, maar dat kost je dus 37 euro. Had zelf de spullen hier besteld: http://www.elektronica-online.nl/
Had eerst op conrad.nl zitten kijken, maar daar heb je altijd zoveel verzendkosten. Tenzij je meer dan 25 euro uitgeeft, maar dat vond ik dan weer een beetje zonde.
pi_107785320
Wij hebben een kast onder de trap waar de oven kan staan, in de keuken past het echt niet :P een keukenmachine heb ik ook, maar daar heb je voor pizza's weer niks aan ;) en een KitchenAid zou ik wel willen, maar dan moet er eigenlijk ook een nieuwe keuken bij.. En een huis, waar die grotere keuken in past :P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')