Je kunt gewoon droge gist gebruiken. In van die kleine zakjes.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 09:54 schreef mime_negert het volgende:
Na dit topic een hele tijd in mijn AT te hebben gehad moet ook ik er eens aan geloven om zelf eens een pizza proberen te maken. Ik heb een pizzasteen, fornuis met oven en zin in een lekkere pizza!
Ik lees hier dat ik het beste bloem kan halen bij de Boerenbond (Frans Krokant?) Moet ik ook bepaalde soort gist hebben?
Ga zo ook even kijken wat voor tomatensaus ik er op doe.
Of een Sligro, maar daar moet je ook net weer een pasje voor hebbenquote:Op vrijdag 20 januari 2012 09:58 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, wat LieLie zegt. Of je haalt meteen zo'n grote verpakking bij de BB. Denk serieus dat qua algemene verkrijgbaarheid, de bloemen van Soezie idd de beste zijn die je op veel plekken makkelijk kunt krijgen. Supermarkten is niks, natuurwinkels ook niet altijd, alleen biologisch. Internet is duur qua versturen. Of je moet een molen met winkel in de buurt hebben.
Dat.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 08:34 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, best goed gelukt dan toch? Toppings zijn niet helemaal mijn ding, maar dat is persoonlijk natuurlijk. Soppig icm jouw toppings lijkt me vrij onontkoombaar. Je hebt en tomatensaus en knoflooksaus, kaas en shoarma. Allemaal best veel vocht.
In mn eerdere post noemde ik nog een molen die volgens mij bij jou in de buurt zit. Misschien voor de volgende keer.
Ziet er goed uit!quote:Op zondag 22 januari 2012 19:52 schreef MaximusTG het volgende:
Lekker hoor!
Hier waren ze ook weer heerlijk! Was gisteren niet thuis, dus kon het pas vanmiddag maken. Maar heb er een paar lepeltjes zuurdesem door gedaan, voor ik die ververste. Voor snellere smaakontwikkeling.
Fotoooo:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ooooh... Aaaah...! Helemaal gemist!! Lekker hoorquote:Op zondag 22 januari 2012 21:00 schreef LieLie het volgende:
[..]
Ziet er goed uit!
Maarreh, nu heb ik er voor je aan gedacht om foto's te maken, maar ik heb nog geen oeh's en aah's gehoord
Het smaakte geweldig!quote:Op zondag 22 januari 2012 11:48 schreef MaximusTG het volgende:
En, was ie ook lekker mime_negert? Je hebt een schieter nodig, een pizzaschep. Kan je kopen, maar er staat in mijn ondertitel ook een pdf met tekening van zo'n schep. Kan je er zelf een maken.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Pfoe, wel een aantal dagen geloof ik. Alleen dat heeft wel consequenties voor de smaak en structuur. Ik vind het zelf bijvoorbeeld niet zo fijn dat er een sterkere gist-smaak aan komt, maar sommige mensen vinden dat juist wel lekker.quote:Op woensdag 25 januari 2012 16:05 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Hoe lang kan je pizzadeeg eigenlijk in de koelkast bewaren?
Openbaring? Nee, zo zou ik het niet willen noemenquote:Op maandag 23 januari 2012 11:36 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi om te horen! Was het voor jou ook zo'n openbaring als voor mij, toen ik de eerste keer zo'n pizza maakte? Dat was zo'n mooi moment. Toen ik voor het eerst op kamers ging wel vaker geprobeerd om pizza te maken, maar het bleven altijd uitgerolde, iets te dikke en compacte bodems met een te zware saus en teveel toppings. Smaak van bodem was ook niet om naar huis te schrijven. Gebakken in zo'n niet warm genoege combi-oven.
Tot ik er een keer echt onderzoek naar ging doen! Oh, wat was dat lekker. En nu ben ik zo ver dat het maken van het deeg echt routine is geworden. 3/4 deeg in de kom, zout, gist, roeren, rest bloem in ander bakje, water in kom. Roeren. Bord erbovenop, wachten, kneden, rest bloem, rusten, klaar!
Verder ben ik normaal niet zo fanatiek hoor :p.
Ik gebruik gewoon pizzabloem trouwens, werkt ook.quote:Op woensdag 1 februari 2012 19:15 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, goede vraag. Heb zelf alleen houten, dus kan het niet uit ervaring zeggen; Maar ik denk eigenlijk dat een houten makkelijker is. Lijkt me dat een RVS schep meer 'plakt'.
Maar je zal toch met wat semolina(gries)meel of maismeel aan de slag moeten.
Hip!quote:Op donderdag 2 februari 2012 18:11 schreef Isabeau het volgende:
[info]Nu incl. header dankzij MaximusTG![/info]
mooie schep voor een kleine prijsquote:Op vrijdag 3 februari 2012 13:31 schreef mime_negert het volgende:
Als het goed is krijg ik vandaag deze pizza schep geleverd, die van 51 cm dan. Hoop dat ik de pizza's dan makkelijker de oven in krijg.
Kan je ook nog prima sneeuw scheppen op de momenten dat je geen pizza bakt.quote:Op vrijdag 3 februari 2012 13:31 schreef mime_negert het volgende:
Als het goed is krijg ik vandaag deze pizza schep geleverd, die van 51 cm dan. Hoop dat ik de pizza's dan makkelijker de oven in krijg.
ja met die saus ja, nee ik weet het. Ik wil graag zelf gaan maken maar misschien dit om mee te beginnenquote:Op zaterdag 4 februari 2012 15:40 schreef MaximusTG het volgende:
Je bedoelt zo'n afrol lap deeg? Of bodem met ook saus? Tja, dat is natuurlijk niet zelf pizza maken. Maar je kan er natuurlijk wel zelf op doen wat je wil. Verwacht alleen niet teveel van de bodem.
Volgens mij is een 'mislukte' zelfgemaakte bodem ook nog altijd lekkerder dan een kant en klare...quote:Op zaterdag 4 februari 2012 16:17 schreef MaximusTG het volgende:
Gewoon proberen dan joh. Anders haal je een diepvriespizza als backup. Van zo'n kant en klaar pizzabodem leer je namelijk helemaal niets.
Handig ook met het huidige weer.quote:Op vrijdag 3 februari 2012 13:31 schreef mime_negert het volgende:
Als het goed is krijg ik vandaag deze pizza schep geleverd, die van 51 cm dan. Hoop dat ik de pizza's dan makkelijker de oven in krijg.
Zal ik doen, kort samengevat is het niets meer dan een 40 mm fan op 9V die je thermostaat afkoelt, waardoor ie later afslaat en je oven heter wordt. Maak wel wat foto's als ik het gemonteerd heb.quote:Op maandag 6 februari 2012 11:30 schreef MonkNL het volgende:
Maak gelijk even een korte howto als je wil, ben er wel in geinteresseerd ook.
Succes ermee! Heb je trouwens overwogen om je bestron open te schroeven en te kijken of je de thermostaat op een andere manier wat hoger kan krijgen? Dat ben ik altijd nog van plan.quote:Op maandag 6 februari 2012 11:51 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Zal ik doen, kort samengevat is het niets meer dan een 40 mm fan op 9V die je thermostaat afkoelt, waardoor ie later afslaat en je oven heter wordt. Maak wel wat foto's als ik het gemonteerd heb.
Ik hou meestal ook meer van simpele authentieke recepten dan allerlei "nieuwerwetse fratsen", maar ik moet zeggen dat ik voor pizza hawaï een uitzondering maak.quote:Op dinsdag 7 februari 2012 22:07 schreef MaximusTG het volgende:
Leuk he, pizza bakken? Ik hou zelf niet van ananas op de pizza, maar mn vriendin wel. Bak de ananas altijd eerst in een pannetje.
Mocht er nog iemand op zoek zijn naar een Bestron, er staat er nog een op. In Assen. Had er op geboden, 40 euro, zelfde als ik voor deze betaald heb. Hoogste bod is nu 42.50. Niet de meest commerciële mensen, want ik had ze vrij snel gemaild of ze mn bod hadden gezien en zo. Krijg je mail terug; ja, bedankt voor je bod.
En daarna niks meer :p.
Ja, dat wel.quote:Op woensdag 8 februari 2012 19:23 schreef MaximusTG het volgende:
Maar dan moet je wel een pasje hebben toch?
Test 1:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Toevallig zeg dat je ook uit enschede komt.quote:Op woensdag 8 februari 2012 17:48 schreef MaximusTG het volgende:
In mijn signature staat nu de link naar mn eerste versie over het tunen van de Bestron Alfredo DLD9070. Get it while it's hot (in dit geval zeker toepasselijk).
@egg-bird; toevallig woon ik ook in Enschede, en er zit hier helaas niet zoveel waar je makkelijk goede bloem kan halen. Ik had ook wat tipo 00 bloem, maar dat had ik via internet besteld. Bij sommige supermarkten verkopen ze wel eens van die 500 grams pakjes, maar je moet wel opletten, soms zit daar al gist en zout in.
Pyrolyse in het klein? Luxe-segment ovens hebben dat ook, kortstondig heel heet om de restjes tot as te reduceren, kun je daarna zo wegvegen met stoffer en blikquote:Op woensdag 8 februari 2012 20:03 schreef MaximusTG het volgende:
Dit is ook mooi:
Na het bakken, en dan na nog een kwartiertje aan te hebben gestaan:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |