abonnement Unibet Coolblue
pi_115651586
zoe, nu effe geen tijd voor een lang bericht, maar als je zo geen vertrouwen in die ene fysio hebt, zou ik er niet blijven. En inderdaad fietsen gaat hier wel redelijk probleemloos en daar bouw je ook weer spierkracht mee op.
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
pi_115672826
Heb een afspraak met de ha maar dat kan helaas pas maandag (eigen ha is op vakantie)
^O^ Fietsen it is
pi_115672969
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 14:23 schreef Zoë23 het volgende:
Mijn ha wilde me diclofenac laten slikken tegen bekkenpijn -O-

Maar kijken naar een eventuele ontsteking vind ik wel een goed idee

Wat ik niet begrijp is dat er eerst bekkeninstabiliteit is geconstateerd door de fysio, dan ziet de ander dat mijn bekken vast zit, en na haar vakantie weet ze niet meer wat te doen omdat het met oefeningen niet snel beter gaat.
Herstel heeft toch tijd nodig? Waarom afschuiven op de buikspieren?
Dat begrijp ik niet.

Jammer dat vragen meestal achteraf komen :@
Die diclofenac snap ik wel. Het zorgt ervoor dat je minder pijn hebt en dus vrijer beweegt. Je bekken zat vast, is nu weer effe los, maar als je pijn hebt meet je jezelf een houding aan die het minste pijn oplevert. Je beweegt te weinig en tada, gaat het weer vast zitten.

Ik snap eerlijk gezegd dat stukje over je buikspieren niet. Wat de rest ook al zegt. Als je bekken niet stabiel is (door verweking banden) dan moeten je rug en buikspieren + je bekkenbodemspier je romp stabiliteit geven. Dit doe je door oa je schuine buikspieren aan te spannen. Dus waarom jij dan te horen krijgt dat je buik niet moet aanspannen...geen idee. Bedoelt ze niet dat je je bekkenbodemspier te strak aanspant? Want dat is inderdaad een bekende valkuil. Dat gaat wel tijdelijk, maar is op de langere termijn uiterst onhandig.

Door de spieren van je romp te trainen zonder je bekkenbodemspier over te belasten kan je uiteindelijk je romp stabiliseren en daarmee de functie van de banden in je bekken overnemen.

En een ontsteking? Waar zou je dan een ontsteking aan moeten hebben? Aan het litteken van je ruptuur? Dat merk je echt wel, dat doet pijn en dan zou je ook koorts moeten hebben. Ook andere ontstekingen leveren uiteindelijk koorts op.

Fietsen it is! Maar wel effe goed alles afstellen he. Zorgen dat je goed met je voeten bij de grond kan, dat je netjes rechtop kan zitten en je knie niet hoeft te overstrekken.
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
pi_115674585
Ja klinkt logisch.

Ze dacht aan slijmbeurs ontsteking omdat het voor haar niet logisch klonk dat ik meer pijn had na het losmaken van mijn bekken en ze kon geen oorzaak voor mijn pijn vinden, terwijl ze die afspraak niet keek en niet gecontroleerd heeft of het losmaken van mijn bekken door de andere fysio voldoende was.

Ook mijn schuld maar ik voelde me wat emo door haar opmerkingen dat het aan m'n buikspieren moest liggen of een eventuele ontsteking, voelde me niet meer serieus genomen.

Dat van de buikspieren vind ik ook raar, want ik beweeg voldoende (mocht niet veel rusten omdat spieren dan lui worden) (je kunt ook niet anders met een kleine en met een vriend die veel weg is voor werk, ook svonds en snachts) + ik doe oefeningen en ik loop of probeer een kort stukje op de fiets (dit als m'n vriend thuis is) sinds de tip van asy die ik een tijdje geleden kreeg. Toen heb ik mijn fiets laten repareren zodat hij minder zwaar fietste. Zadel heb ik ook laten afstellen dus dat is gelukkig goed!

Ze vroeg specifiek mijn buikspieren of bekkenbodemspier en ik benoemde dat het echt mijn buikspier is. Dat kun je ook goed voelen als ik zit. Bekkenbodemspier begrijp ik, hebben we het voor en na de bevalling ook vaak over gehad en heb daar ook oefeningen voor.
  vrijdag 17 augustus 2012 @ 11:31:43 #230
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_115675396
Een instabiel bekken losmaken wat daarna meer pijn geeft klinkt wel degelijk logisch. Je spieren moeten des te harder werken om de boel op z`n plek te houden.

Je schuine buikspieren en je diepe dwarse buikspier zijn dé spieren die alles op z`n plek houden, en je kunt die zelf trainen dus in zoverre heeft je fysio wel gelijk.
Je rechte buikspieren trekken aan je bekken wat voor meer pijn zorgt, dus bij BI moet je daar kracht op zien te vermijden.
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_115675720
Maar TF, de fysio geeft aan dat ze die spieren in haar buik te hard aanspant. Zou de fysio dan de rechte spieren bedoelen ipv de schuine? Want je rechte aanspannen zo kort na een zwangerschap vind ik uberhaupt een prestatie.
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
  vrijdag 17 augustus 2012 @ 11:43:06 #232
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_115675843
Als alles werkt zoals het hoort te werken zijn je spieren soepel en kun je ze aanspannen wanneer dit nodig is. Als je BI hebt is een hele bekende valkuil dat je je spieren aan gaat spannen, omdat je zo een vals gevoel van stabiliteit creëert. Als je spieren continue aangespannen zijn, kun je ze niet meer spannen als de situatie er om vraagt. Verkrampte, moeie spieren en een beurs gevoel zijn het resultaat.
Je fysio zou je moeten leren hoe je je spieren bewust ontspant, en tevens spierversterkende oefeningen doen om zo een spiercorset te kweken waar je je stabiliteit uit haalt.
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_115676432
Zoë dan doe jij dus met je buikspieren wat ik doe met mijn bekkenbodemspier: te veel aanspannen. TF, dank voor de heldere uitleg, ik snapte effe niet waar de fysio van Zoë naar toe wilde.
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
pi_115676750
Ah bedankt TF

Idd mijn rechte buikspieren, ik heb in het begin oefeningen gekregen om te ontspannen. Dit lukt me ook wel, alleen op haar stoel niet (die is van plastic en loopt in een 'kuip' waardoor je onderrug wat naar beneden zakt ofzo) dus als ik daar zit kan ik niet goed zitten en span ik ze aan. En in sommige situaties verval ik ook in die slechte gewoonte maar ik voel het wel.
Heb sinds aprl nieuwe eetkamerstoelen en sinds juli een nieuwe bank zodat ik thuis goed kan zitten, doe er in ieder geval alles aan.
De fysio doet helaas alsof ik altijd die spieren aanspan en dat het probleem is en verder niets meer (ja of een eventuele ontsteking) Wat ik niet terecht vind, maar dat moet ik haar ook laten weten
  vrijdag 17 augustus 2012 @ 12:46:07 #235
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_115678028
JE kan in elk geval niet op eigen houtje maar wat buikspieroefeningen gaan doen.
Toen ik de 2e keer bij de bekkenfysio kwam, zei ik dat ik ook wat aan mijn buik wilde doen en toen heeft ze me verboden om buikspieroefeningen te doen. Eerst je bekken goed kunnen optillen, dan pas de rest.
Haar uitleg: over het algemeen gebruik je maar een heel klein percentage van je buikspieren en de spieren die je nu hebt, zijn voldoende om het werk te doen waar ze nu voor bedoeld zijn.

Met fietsen hoef je helemaal niet goed rechtop te zitten. Je moet kijken wat jij fijn vindt en wat het minste pijn doet. Ik vind rechtop fietsen het fijnst, maar er zijn genoeg mensen die liever een beetje voorover zitten. Ik heb dit samen met de bekkenfysio uitgeprobeerd op 2 hometrainers die bij hun stonden. Wat wel belangrijk is, is de afstand tot de trapas en de grond.
pi_115679935
Heb ook geen buikspieroefeningen gedaan (als in bewust sit ups of andere dingen) ik heb de slechte gewoonte m'n buik aan te spannen omdat ik het altijd onprettig vond om de buik te laten 'hangen'. Als ik zat of stond, waren mijn buikspieren 9 vd 10 keer hard. Ontspanningsoefeningen hielpen altijd wel en daardoor werd ik me er ook door bewust.
Maar de fysio haalt dat probleem wat ik begin vd zwangerschap had terug, terwijl ik dat nu bijna niet meer doe & me er bewust van ben.
pi_115680254
Ik vond m'n buik laten hangen ook vreselijk. Het gevoel van een hangbuik ook. Daarom woonde ik na de bevalling in m'n correctieshirtje van de Hema. Heerlijk strak en geen hang zwabber gevoel.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_115680412
Dat is wel fijn ticoo, misschien ook wel handig voor mij :9
pi_115680486
Die hemdjes zijn zo fijn. Ik had ze ook altijd aan na mijn afvallen. Ik mis ze nu ook echt. Maar als ik ze aanheb (ja, dat doe ik nog wel omdat ik ze echt, echt mis) dan krijg ik last van mijn buik. Dan gaan ze toch maar weer aan..
*poef* nu is het weg
pi_115680673
Het geeft gewoon je buikspieren rust. Toen ik weer ging sporten en dus ook m'n spieren sterker werden heb ik ze pas weg gedaan. Maar na de zomer ga ik er mooi weer wat halen.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  vrijdag 17 augustus 2012 @ 19:24:56 #241
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_115691276
correctiehemdjes van hema op boodschappenlijstje schrijft...
zijn dat deze?
pi_115692910
quote:
2s.gif Op vrijdag 17 augustus 2012 19:24 schreef Asyniur het volgende:
correctiehemdjes van hema op boodschappenlijstje schrijft...
zijn dat deze?
Ik heb vorige week bij de Wibra (of map het Zeeman) een fijne gekocht. Fijner omdat deze spaghettibandjes heeft. Die van de Hema hebben, naar mijn weten, brede schouderbandjes. Tenminste, die ik heb.
pi_115693349
Hema correctiebodys hebben wel spaghettibandjes. En ze kruipen niet op.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_115696152
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2012 21:40 schreef -Spring het volgende:
Met knoopjes van onder? :X
voor sommige mensen is dat een voordeel })

ja sorrie, ik kan het niet laten :+
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_115696378
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2012 21:54 schreef -Spring het volgende:
Ik snap m niet.
ligt het dus niet aan mij :@
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_115697445
Drukkers, en ik snap m ook niet.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_115697573
Drukkers vind ik zó kut. Geklooi op de wc met die dingen. Hu.
  vrijdag 17 augustus 2012 @ 22:28:09 #250
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_115697665
Opzij doen en er langs pissen. Moeilijk gedoe..
I`m not weird. I`m limited edition.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')