Je kan ook de laag maken en in een vorm gieten, laten opstijven en daarna pas tussen je taart doen.quote:Op donderdag 19 januari 2012 15:35 schreef Audreyoot het volgende:
Ik ga in februari een stapeltaart voor mijn schoonmoeder maken. Nu komt in de bovenste taart een laag van aardbeien botercreme en een laag met verse aardbeien in gelatine, de onderste laag komt baileys of amaretto bc met een laag knisperige chocolade en bokkenbootjes bc.
Nu heb ik voor die gelatine een ring gekocht die ik om de taart kan klemmen zodat de gelatine er niet langs loopt als de laag opstijft, heeft iemand hier ervaring mee? Werkt dat ding goed of zijn er beter oplossingen te bedenken?
Ja daar had ik inderdaad ook al eens aan gedacht, maar ik heb helaas geen goede vorm en was ook bang dat het kapot zou gaan als ik het eruit zou halenquote:Op donderdag 19 januari 2012 17:06 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Je kan ook de laag maken en in een vorm gieten, laten opstijven en daarna pas tussen je taart doen.
In dit geval heb ik geplakt met botercreme, omdat ik dat nog had staan van een andere taart. Maar ook de dingen die ik met icing geplakt had, bleven niet al te netjes zittenquote:Op donderdag 19 januari 2012 15:21 schreef L-E het volgende:
[..]
Waar 'plak' je mee, als ik vragen mag?
De middelste heb ik gemaakt door allemaal losse rolletjes van de verschillende kleuren in elkaar te draaien als een touw, die heb ik aan elkaar geduwd zodat je een beetje een streng krijgt. Die streng heb ik een rol van gemaakt als zo'n opgerold dropsnoepje en die ronde die dan ontstaat heb ik uitgerold. Het klinkt zo lastiger als dat het was. Als je op google zoekt op marselein marmeren kom je wel plaatjes tegen die de uitleg verduidelijken.quote:Op donderdag 19 januari 2012 13:39 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
Die is mooi geworden Svtje![]()
Hoe heb je die middelste gedaan? Zijn dat allemaal los uitgesneden stukjes in verschillende kleuren?
Stomme vraag misschien, maar dat zwarte papier/plastic eronder met die bloemen erop: wat is het en waar heb je het gekocht?quote:Op woensdag 18 januari 2012 23:32 schreef SV-tje het volgende:
Mijn eerste taart voor deze week is gisteren opgehaald en ik heb er vandaag een stukje van gegeten. Was niet alleen mooi maar ook erg lekker.
Het verzoek was een taart voor een K3 Kuma he taart, voor diegene die de clip kent, zoek de elementen![]()
Gevuld met: 15cm Tropische vruchten en zwitserse room; 20cm Citroenkwarktaarttoetje van Mona en zelfgemaakte lemoncurd; 25cm zelfgemaakte frambozenmousse en zelfgemaakte wittechocolade creme.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De marsepein is in elk geval erg lekker en ik vond 'm ook prettig werkenquote:Op zaterdag 21 januari 2012 14:24 schreef Yvonnetje het volgende:
Prachtige creaties weer hier!!
Vraagje: heeft iemand ervaring met de marsepein en fondant van de Boerenbond? Ik zag daar veel leuk bakspul liggen, waaronder dit dus, in vrolijke kleurtjes en niet duur!
Ahh, dankje!quote:Op zaterdag 21 januari 2012 15:54 schreef Sjeen het volgende:
[..]
De marsepein is in elk geval erg lekker en ik vond 'm ook prettig werken
Dat is gewoon cadeaupapier, volgens mij heb ik het laatst bij het kruidvat gekocht. Maar ik weet het niet helemaal zeker omdat ik altijd als ik een leuke rol zie voor een leuke prijs deze koop, zo heb ik een hele verzameling bij elkaar inmiddels.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 14:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Stomme vraag misschien, maar dat zwarte papier/plastic eronder met die bloemen erop: wat is het en waar heb je het gekocht?
En: toffe taart natuurlijk!![]()
quote:Op zondag 22 januari 2012 21:18 schreef Skaai het volgende:
Ik heb nu 24 citroenmini's in de oven staan, zojuist 24 chocolade mini's gebakken.
Morgen jarig, dus ik kan niet op het werk aankomen zonder gebakjes.
Straks de citroentjes nog een beetje vullen met lemoncurd
Ik denk dat je een 'cream tea' bedoeld, high tea is een verkeerde benaming en wordt helaas overal fout toegepast. High tea is een maaltijd die rond 18:00 gegeten wordt en helemaal niet luxe (denk aan bonen in tomatensaus, worsten, gefrituurde aardappels etc).quote:Op donderdag 26 januari 2012 11:05 schreef Probability het volgende:
Geven jullie wel eens een high tea en wat bakken jullie dan ongeveer?
quote:Op donderdag 26 januari 2012 11:25 schreef Sjeen het volgende:
Ik heb mijn Kenwood![]()
Heerlijke madeleines gemaakt, heel geschikt voor een high tea cream tea
Ik weet het verschil, maar in Nederland is dit nu eenmaal de term voor een afternoon teaquote:Op donderdag 26 januari 2012 11:24 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ik denk dat je een 'cream tea' bedoeld, high tea is een verkeerde benaming en wordt helaas overal fout toegepast. High tea is een maaltijd die rond 18:00 gegeten wordt en helemaal niet luxe (denk aan bonen in tomatensaus, worsten, gefrituurde aardappels etc).
Ik heb 18 februari een cream tea, voor mijn schoonmoeder haar verjaardag. Ze is Engelse dus dan moet het ook maar meteen goed met quiches, scones, muffins, cupcake, en ik bak haar een 2 laags taart. Verder nog wat hartige en zoete prikkertjes en koekjes
Hier vind je een lijstje met traditionele hapjes:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Afternoon_tea
Nouja ik denk niet dat dit in Nederland de correcte term ervoor is, is gewoon een domme fout die wordt overgenomen. Ik zie het soms wel nog goed staan op kaarten van hotels maar vaak genoeg ook verkeerd. Maar ik ben het met je eens dat je er wss niks aan kan veranderen.quote:Op donderdag 26 januari 2012 11:31 schreef Probability het volgende:
[..]
Ik weet het verschil, maar in Nederland is dit nu eenmaal de term voor een afternoon teaKun je niets meer aan veranderen ben ik bang.
Ehmm ik heb geen officieel recept, ik neem gewoon een basisrecept muffins, gooi er citroenrasp (eventueel limoenrasp), Dr. Oetker citroenrasp (die gesuikerde troep), wat citroensap en een theelepeltje citroen aroma doorheen. Alles wat citroen bevat dusquote:Op donderdag 26 januari 2012 11:05 schreef Raissa het volgende:
[..]![]()
Recept van de citroenmini's please!
tsja, in Nederland is die term nu eenmaal ingeburgerd...quote:
quote:Op donderdag 26 januari 2012 12:22 schreef Skaai het volgende:
Cream tea klinkt vies, ik denk meteen aan creampie.
Ik gebruik een tool ervoor om het netjes zachtjes glad te duwen. Kan ook met de achterkant van een theelepeltje of een (niet gebruikte) nagelriem terugduw ding... Geen idee hoe het heet, maar werkt heel goed!quote:Op donderdag 26 januari 2012 12:28 schreef Ooi86 het volgende:
Ik heb een fondantvraagje: als ik fondant in stukjes snij of vormpjes wil maken, gebruik ik meestal een gewoon scherp mes. Het valt me dan vaak op dat je dan van die kartelige randjes krijgt. Ze zijn niet mooi smooth. Hoe ga ik dit voor elkaar krijgen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |