abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 25 december 2011 @ 20:19:30 #1
35189 Troel
scherp en bot
pi_106036922
cup-cake [kuhp-keyk]
1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold.

Enkele voorbeelden van internet:





Basis cupcakerecept:
Oven voorverwarmen op 150 graden.
150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk.
200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen.
Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken.

Zo moet het níet:


En zo moet het wél:


Veel bak- en decoreerplezier!

En voor de rest, kijk in het oude topic :P
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_106057268
Het volgende hoort niet helemaal thuis in dit topic, maar aangezien dit een van de weinige topics is waar ik meelees/aqctief ben...

Ik heb gisteravond een trifle voor het dessert gemaakt:



Cake met amaretto, drie soorten rood fruit, amaretto-biscuitjes en room van slagroom en mascarpone :9! Erg lekker, erg machtig, erg makkelijk. Moet alleen nog werken aan het mooie rechte laagjes krijgen haha :D

Fijne dagen allemaal!!
jack/dansen/sushi/netflix
"fuck that shit" is a perfectly acceptable replacement for "no"
  maandag 26 december 2011 @ 14:37:00 #3
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_106057298
Ziet er erg mooi en erg lekker uit! Omnomnom.
pi_106057350
Ik vind de laagjes erg goed hoor, veel mooier dan mijn trifle van gisteren! Daar moest ik vertellen dat het laagjes waren ;( :')

Klinkt wel behoorlijk machtig ja met al die mascarpone en amaretto :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_106058070
Hoe heb je dat in godsnaam gegeten? Allemaal lepelen uit de pot?
pi_106061408
Bijna wel... met een opscheplepel geprobeerd van elke laag wat te scheppen en het gewoon overgeschept in schaaltjes. Moet zeggen, we waren met zijn 5-en, hadden hier makkelijk met 8 of 10 personen van kunnen eten. (Maar ach, nu hebben we vandaag nog wat ;-))
jack/dansen/sushi/netflix
"fuck that shit" is a perfectly acceptable replacement for "no"
pi_106061843
Koekjes!



En de oreo bonbons


pi_106062662
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 14:36 schreef Chickert het volgende:
Het volgende hoort niet helemaal thuis in dit topic, maar aangezien dit een van de weinige topics is waar ik meelees/aqctief ben...

Ik heb gisteravond een trifle voor het dessert gemaakt:

[ afbeelding ]

Cake met amaretto, drie soorten rood fruit, amaretto-biscuitjes en room van slagroom en mascarpone :9! Erg lekker, erg machtig, erg makkelijk. Moet alleen nog werken aan het mooie rechte laagjes krijgen haha :D

Fijne dagen allemaal!!
Ik vind het mooi gedaan hoor met die laagjes ^O^
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 17:39 schreef SpaceInvaders het volgende:
Koekjes!

[ afbeelding ]

En de oreo bonbons


[ afbeelding ]
Wat een aparte koekjes :o heb je de vulling een kleurtje gegeven of is dat een kant en klaar iets?
Het ziet er verdomd omnomnom uit :9
pi_106064670
De vulling is gekleurd inderdaad! Boter en poedersuiker met wat vanille en dan een kleurtje :)
  dinsdag 27 december 2011 @ 15:12:53 #10
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_106087150
Vraagje.
Ik heb nu een biscuit gebakken en daartussen moet een laagje jam en een laagje botercreme komen.
En de buitenkant ga ik afsmeren met botercreme.
Ik heb de taart donderdag nodig. Kan ik dan vanavond de botercreme er al op doen, of is het beter te wachten tot morgen. En waar bewaar ik de taart dan als hij klaar is? In de koelkast?
***
pi_106087320
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 december 2011 15:12 schreef Brighteyes het volgende:
Vraagje.
Ik heb nu een biscuit gebakken en daartussen moet een laagje jam en een laagje botercreme komen.
En de buitenkant ga ik afsmeren met botercreme.
Ik heb de taart donderdag nodig. Kan ik dan vanavond de botercreme er al op doen, of is het beter te wachten tot morgen. En waar bewaar ik de taart dan als hij klaar is? In de koelkast?
ik zou zou hem morgen afsmeren. vind namelijk boter altijd een rare smaak krijgen als hij te lang staat. heb je geen kelder of een koele plaats? daar kun je het ook bewaren in een taart doos of zo.

ik ga donderdag weer aan de bak. maar een zeemeerminnen hello kitty maken. ga het proberen te teken met chocolade. lukt dat niet dan word het een ritje naar een bakwinkel.
mama van 3 kids!
  dinsdag 27 december 2011 @ 15:22:08 #12
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_106087469
Tx! Doe ik het morgen! En ik kan hem wel buiten in de schuur zetten als koele plaats. Koud kan je het toch nauwelijks noemen. ;)
***
pi_106088072
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 december 2011 15:22 schreef Brighteyes het volgende:
Tx! Doe ik het morgen! En ik kan hem wel buiten in de schuur zetten als koele plaats. Koud kan je het toch nauwelijks noemen. ;)
ik heb een kelderkast en daar zet ik de taart altijd in. ik vond hem uit de koelkast ook niet verkeerd maar uit de kelderkast is hij toch lekkerder of ik ben gewoon raar :@ :D
mama van 3 kids!
  dinsdag 27 december 2011 @ 15:48:59 #14
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_106088538
Nee, dat kan ik me wel voorstellen. Ik hou ook niet van ijskoude taart.

Heb de biscuit nu in plastic verpakt in de bijkeuken liggen. Morgen afsmeren en dan maar hopen dat dat lukt en dat ze hem donderdag lekker vinden op het kinderdagverblijf. ;)
***
pi_106089092
komt vast goed ;)

succes!!
mama van 3 kids!
pi_106109797
Ik heb vandaag voor het eerst in mijn leven een taartje gebakken en ik ben er zó trots op :D Ik ben hard op zoek naar een nieuwe hobby en ik geloof dat ik er hier wel een in gevonden heb :)

Morgen gaan we proeven, ik ben erg benieuwd... Ik heb hem nu in de koelkast gezet met een schaal er op de kop overheen, is dat voldoende voor de fondant?

Even showen hoor:

pi_106110124
Wow chan, super netjes en mooi voor een eerste taart!
...and together we'll stand on the threshold of a dream[
  dinsdag 27 december 2011 @ 23:48:53 #18
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_106110168
Wow Chan, ziet er leuk uit!
Wat voor vulling zit erin ?
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_106110323
Dank :D

Ik heb in zo'n bladaschaal van Ikea (of hoe heten die schalen) een brownie gebakken, en ik heb botercreme met hazelnotenpasta gemaakt. Dat zit erin dus :)
  woensdag 28 december 2011 @ 07:59:30 #20
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_106116224
Mooi Chan! :Y
***
pi_106116462
Wow wat een mooie taart voor een eerste keer.. Ik wil het ook eens gaan proberen, heb alleen geen oven maar ik vroeg me af of een taart anders smaakt als je een combi magnetron gebruikt.
  woensdag 28 december 2011 @ 09:01:22 #22
174211 RadioSlut
Magistrale zeikstraal
pi_106116649
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 23:41 schreef Chan het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst in mijn leven een taartje gebakken en ik ben er zó trots op :D Ik ben hard op zoek naar een nieuwe hobby en ik geloof dat ik er hier wel een in gevonden heb :)

Morgen gaan we proeven, ik ben erg benieuwd... Ik heb hem nu in de koelkast gezet met een schaal er op de kop overheen, is dat voldoende voor de fondant?

Even showen hoor:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Je hebt talent! :o
Kaleidoscopiklimax
pi_106118257
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 08:39 schreef Pindasoepje het volgende:
Wow wat een mooie taart voor een eerste keer.. Ik wil het ook eens gaan proberen, heb alleen geen oven maar ik vroeg me af of een taart anders smaakt als je een combi magnetron gebruikt.
ik heb ook alleen maar een combi hoor. de oven is de deur uitgegaan en proef geen verschil.

chan wat een mooie taart.
mama van 3 kids!
pi_106118566
Oh echt? Hmm en dan kan je gewoon de "normale" recepten gebruiken?
  woensdag 28 december 2011 @ 10:47:12 #25
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_106118597
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 10:46 schreef Pindasoepje het volgende:
Oh echt? Hmm en dan kan je gewoon de "normale" recepten gebruiken?
Het is toch wel een combi met ovenfunctie?
The love you take is equal to the love you make.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')