FOK!forum / Culinesse à gogo / Kerstdiner-topic 2011, de voorbereidingen zijn in volle gang!
robuust89zaterdag 24 december 2011 @ 13:53
Welkom in het KERSTDINER-TOPIC 2011!

~:) ~:) ~:)

Het Kerstdiner: voor de één (zeg maar: ik) iets om ellenlang naar uit te kijken, voor de ander een keukenstress-hel van jewelste! Voor iedereen die het ook dit jaar weer op zich neemt om (een deel van) de meest feestelijke dis van het jaar te bereiden: klonter hier allen tezamen voor inspiratie, tips en steunbetuigingen!

6yzfyr.jpg
Pietverdrietzaterdag 24 december 2011 @ 13:56
Niet stikkie?
Mirjamzaterdag 24 december 2011 @ 13:56
dat was die ander toch ook niet?
robuust89zaterdag 24 december 2011 @ 13:57
Voor: Salade met gerookte reerug en truffel (met dank aan Piet voor de inspiratie ^O^ )
Hoofd: Hazenrug
Na: Grand dessert (Kleine Crème Brûlée, puntje tarte tatin, een mousse van frambozen met ijs en slagroom) :9~
N.ickazaterdag 24 december 2011 @ 13:58
Hutspot :)
FutureFairytalezaterdag 24 december 2011 @ 13:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 13:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wil mijn schoonfamilie eens een keer echt lekker varkensvlees laten proeven, zijn nogal van het moet goedkoop zijn. Krijgen nu wat echt lekkers.
Vorig jaar hadden we wild en ganzelever.
Niks mis met een gemarineerd speklapje anders :9

@ Robin; Niet al het Koreaans eten is pittig maar heerlijk dat je dat doet. Ik wou dat ik dat ook kon koken en aan al die 'bijgerechtjes' kan komen.
Pietverdrietzaterdag 24 december 2011 @ 13:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 13:56 schreef Mirjam het volgende:
dat was die ander toch ook niet?
Dat was deel 1
FutureFairytalezaterdag 24 december 2011 @ 13:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 13:58 schreef N.icka het volgende:
Hutspot :)
Tis geen 3 oktober ;)
Pietverdrietzaterdag 24 december 2011 @ 13:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 13:58 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Niks mis met een gemarineerd speklapje anders :9
.
Nee, maar ik heb het niet over goedkope delen van het varken, maar goedkoop plofvarken.
Oceanonixzaterdag 24 december 2011 @ 14:31
1 van de 3 toetjes is klaar.

Straks ga ik beginnen aan de stoofperen.
De rest bereid ik morgenochtend voor.

Het menu ziet er zo uit:
voor:
bospaddenstoelenbouillon met een soepstengel met maanzaad
hoofd:
kalkoen gevuld met saucijs, gedroogde cranberry enz
salade
gebakken aardappelen
stoofperen
na:
citroenyoghurt
creme brulee met citroengras
cake met roodfruit
golferzaterdag 24 december 2011 @ 16:03
Behalve dat ik de kreeften nu uit de diepvries heb gehaald om langzaam te ontdooien, heb ik verder nog niks voorbereid.
Doe dat gewoon allemaal op de dag zelf.
Sunnythesunzaterdag 24 december 2011 @ 16:06
- merengueparfait staat in de vriezer
- bramencoulis voor bij de parfait gaat zo de zeef door
- pruimen in port zitten in een weckpot, die gaan maandag opgewarmd bij wat kaneelijs
- runderrollade ligt klaar, op het laatste moment nog even kruiden en opbinden, maandag.
mijn voorbereidingen zijn dus bijna klaar. Dit jaar niet zo veel hoeven maken dus het is een eitje. :s)
Riannzaterdag 24 december 2011 @ 16:07
zo ik moet voor 12 personen hemelse modder maken ik doe dat dus niet in 1 keer dus heb het net voor 6 personen klaar keuken opgeruimd alles in de vaatwasser en dan morgenvroeg nog een keer maken voor 6 personen. En dan is het toetje voor morgenavond klaar.
sokloszaterdag 24 december 2011 @ 16:08
Ik krijg het gevoel dat iedereen kalkoen gaat eten. De rest is aan te vullen met mensen die varkenshaas gaan eten. Een klein deel zal denk ik voor de hertenbiefstuk gaan.

[ Bericht 1% gewijzigd door soklos op 24-12-2011 16:14:51 ]
minilotzaterdag 24 december 2011 @ 16:09
Ik.. ga... van. starrrrrrrrt! -nu-
Pietverdrietzaterdag 24 december 2011 @ 16:13
Wangetjes zijn ook gebraden en aan het stoven.
RobinOokzaterdag 24 december 2011 @ 17:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 16:03 schreef golfer het volgende:
Behalve dat ik de kreeften nu uit de diepvries heb gehaald om langzaam te ontdooien, heb ik verder nog niks voorbereid.
Doe dat gewoon allemaal op de dag zelf.
Vlees ontdooi je het beste langzaam, kreeft enzo snel, ondergedompeld in koud water.
Pietverdrietzaterdag 24 december 2011 @ 17:24
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 17:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Vlees ontdooi je het beste langzaam, kreeft enzo snel, ondergedompeld in koud water.
Gevacumeerd vlees ontdooi ik altijd in koud water.
golferzaterdag 24 december 2011 @ 17:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 17:19 schreef RobinOok het volgende:

Vlees ontdooi je het beste langzaam, kreeft enzo snel, ondergedompeld in koud water.
Oh, dan staat het verkeerd op de verpakking van die bevroren kreeften.
Daar staat: "haal de kreeften uit de verpakking en ontdooi die langzaam in de koelkast gedurende 7-9 uur. Leg de bevroren kreeft bij voorkeur tijdens dat proces op de rug om de natuurlijke sappen te bewaren."
RobinOokzaterdag 24 december 2011 @ 17:32
Ja, stom.
Ml-etjezaterdag 24 december 2011 @ 17:51
Morgen laten we voor ons koken maar voor 2e kerstdag staat het vlees samen met de winterwortelen/ui en knoflook al in de wijn :Y)
Verder alles even uitgeschreven zodat ik weet wat ik morgenavond en maandag kan doen.

Ik was jullie kwijt, zo gewend aan de reeksfunctie!
Tezzzaterdag 24 december 2011 @ 18:52
Succes en plezier gewenst aan iedereen die in de keuken staat!

Wij hebben laat in de middag gegeten (geroosterde kip met knof en rozemarijn, krieltjes, broccoli) en nemen straks wat hapjes (in verband met kind dat ietwat op tijd naar bed moet deze eet-planning).
Ik heb wat lekkere kazen gehaald, vis, italiaanse vleeswaren enzo. In ieder geval feestelijk!
Pietverdrietzaterdag 24 december 2011 @ 20:18
Zo, kerstavond diner zit erop,
Hadden barbarie eendenborst met een vereenvoudigde sinaasappelsaus, reerug met een rode wijn jus, pommes d'Allemagne, rode kool en zometeen een tonkaboon flan met cassissaus
FkTwkGs2012zaterdag 24 december 2011 @ 20:24
pics willen we zien *G*
FutureFairytalezaterdag 24 december 2011 @ 20:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Zo, kerstavond diner zit erop,
Hadden barbarie eendenborst met een vereenvoudigde sinaasappelsaus, reerug met een rode wijn jus, pommes d'Allemagne, rode kool en zometeen een tonkaboon flan met cassissaus
*burp*
FutureFairytalezaterdag 24 december 2011 @ 20:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 20:24 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
pics willen we zien *G*
Ohh ja dat vind ik cool! Pics van al het kersteten! Ook van de mislukkingen *O* :D
Pietverdrietzaterdag 24 december 2011 @ 20:27
Ik had me vanmorgen zo voorgenomen fotos te maken van de voorbereidingen en het maken van de desserts, maar goed, ging ik bezig en was het weer vergeten.
Pietverdrietzaterdag 24 december 2011 @ 20:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 20:24 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

*burp*
Was erg lekker, maar goed dat is het eigenlijk altijd.
FutureFairytalezaterdag 24 december 2011 @ 20:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 20:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik had me vanmorgen zo voorgenomen fotos te maken van de voorbereidingen en het maken van de desserts, maar goed, ging ik bezig en was het weer vergeten.
Morgen 2e kans ;) Dan wil ik graag foto's zien van knorretje!
Ml-etjezaterdag 24 december 2011 @ 20:39
Ah dat vind ik ook wel leuk ja :)
Zal de camera er ook bijhouden.
FutureFairytalezaterdag 24 december 2011 @ 21:42
Mijn voorbereiding begint pas morgen;
Eerst toetje maken en in koelkast zetten.
Dan de kruidengelei voor het voorgerecht omdat die moet afkoelen opstijven in de koelkast.

De rest maak ik gewoon voor en tijdens het diner. Heb ook helaas geen honderd schalen om alles te bewaren/voor te bereiden.
Pietverdrietzaterdag 24 december 2011 @ 21:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 21:42 schreef FutureFairytale het volgende:
Mijn voorbereiding begint pas morgen;
Eerst toetje maken en in koelkast zetten.
Dan de kruidengelei voor het voorgerecht omdat die moet afkoelen opstijven in de koelkast.

De rest maak ik gewoon voor en tijdens het diner. Heb ook helaas geen honderd schalen om alles te bewaren/voor te bereiden.
Tip. De RVS schalen van de Xenos, kosten weinig en zijn erg handig.
FutureFairytalezaterdag 24 december 2011 @ 21:45
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 21:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tip. De RVS schalen van de Xenos, kosten weinig en zijn erg handig.
Dankje :)
minilotzaterdag 24 december 2011 @ 22:11
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 21:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tip. De RVS schalen van de Xenos, kosten weinig en zijn erg handig.
Hee, daar heb ik er gisteren vier van gekocht! :-D

Hier staat momenteel de vrij geniale mosterdsoep af te koelen op het balkon. De paddestoelen zijn reeds tot prut gestoofd met Livar-spek en wijn.. Op het aanrecht staat fijngesneden verse gember te trekken in melk en room (en flink wat suiker) voor het roomijs morgen. Nu heb ik slaap.
:)
Pietverdrietzaterdag 24 december 2011 @ 22:19
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:11 schreef minilot het volgende:

[..]

Hee, daar heb ik er gisteren vier van gekocht! :-D

Hier staat momenteel de vrij geniale mosterdsoep af te koelen op het balkon. De paddestoelen zijn reeds tot prut gestoofd met Livar-spek en wijn.. Op het aanrecht staat fijngesneden verse gember te trekken in melk en room (en flink wat suiker) voor het roomijs morgen. Nu heb ik slaap.
:)
hou je er rekening mee dat wijn niet meer smaakt als je gember eet!
Niet dat je morgen een gruwelijk dure Desserwijn ineens niet lekker lijkt
Ml-etjezaterdag 24 december 2011 @ 22:20
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 21:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tip. De RVS schalen van de Xenos, kosten weinig en zijn erg handig.
Ikea heeft er met rubber aan de onderkant, mits je ze niet in de oven parkeert zijn die stiekem handiger.
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:11 schreef minilot het volgende:

[..]

Hee, daar heb ik er gisteren vier van gekocht! :-D

Hier staat momenteel de vrij geniale mosterdsoep af te koelen op het balkon. De paddestoelen zijn reeds tot prut gestoofd met Livar-spek en wijn.. Op het aanrecht staat fijngesneden verse gember te trekken in melk en room (en flink wat suiker) voor het roomijs morgen. Nu heb ik slaap.
:)
Jij bent goed bezig zeg!
Allemaal voor morgen?
GotCzaterdag 24 december 2011 @ 22:25
Zo, alles is klaar. Phew.
Pietverdrietzaterdag 24 december 2011 @ 22:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:20 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Ikea heeft er met rubber aan de onderkant, mits je ze niet in de oven parkeert zijn die stiekem handiger.

Nee, vind ik niet, het mooie van edelstaal is dat je er nu juist wel alles mee kan doen en heel gemakkelijk schoon te houden zijn.
Ml-etjezaterdag 24 december 2011 @ 22:39
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, vind ik niet, het mooie van edelstaal is dat je er nu juist wel alles mee kan doen en heel gemakkelijk schoon te houden zijn.
Heb een betonnen aanrecht en dat staal krast en glijdt enorm ;)

De vaatwasser doet de rest.
minilotzaterdag 24 december 2011 @ 22:57
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

hou je er rekening mee dat wijn niet meer smaakt als je gember eet!
Niet dat je morgen een gruwelijk dure Desserwijn ineens niet lekker lijkt
Volgens de slijterijmeneer was daarom geen reguliere dessertwijn, maar eiswein/ijswijn een goede keuze. Ik ben benieuwd!
Pietverdrietzaterdag 24 december 2011 @ 22:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:39 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Heb een betonnen aanrecht en dat staal krast en glijdt enorm ;)

De vaatwasser doet de rest.
Beton als aanrecht??
Als staal glijdt, doekje er onder.
Ml-etjezaterdag 24 december 2011 @ 23:08
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Beton als aanrecht??
Als staal glijdt, doekje er onder.
Heb rubber matjes tegenwoordig ;) maar die kommen met rubber blijven geweldig.

SPOILER
TuinsetsBowieKledingBroodenmuffinsbakken057.jpg
Ansuzaterdag 24 december 2011 @ 23:33
Kerstavond diner zit er ook op! :) begonnen met een 'rosecco'tje', keuze uit mosterdsoep of tomatensoep met een broodje en wat smeersels, als hoofd een varkensruggetje met een soort van mosterdmarinade en die 1.5 uur in de pan laten braden (wilde hem eigenlijk in de oven doen maar dit werd door de desbetreffende slager aangeraden), ongelooooflijk lekker, verder gevulde kalkoenfiletjes (met een pesto/room mengsel en ingesmeerd met kruiden) uit de oven, aardappelgratin, pommes duchesse, krieltjes met rozemarijn uit de oven, broccoli/bloemkool, haricots verts met spek en dadels met roomkaas en spek, en na tiramisu en koffie en thee met gesuikerde kerstkransjes. Oef, vol.
FutureFairytalezondag 25 december 2011 @ 00:03
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 23:33 schreef Ansu het volgende:
Oef, vol.
Dat kan ik me voorstellen ;) Kerstavond vier ik nooit maar het klinkt allemaal erg lekker!
minilotzondag 25 december 2011 @ 00:22
Oef. Lamme arm van custard kloppen! Nu maar eens naar bed. :-)
golferzondag 25 december 2011 @ 01:09
Even alvast de bouillon aan het maken waar ik morgen een kreeft in ga koken en ook een saus van ga maken.
Groentes en kreeftenresten aanzetten:
aanbraden.jpg
Cognac erbij en flamberen maar:
flamberen.jpg

Daarna afblussen met witte wijn en kreeftenfond van Lacroix erbij en even 25 minutebn inkoken.

Rest maak ik morgen/vanavond af.
FutureFairytalezondag 25 december 2011 @ 01:28
Ben je nu nog aan het koken? :D
golferzondag 25 december 2011 @ 01:34
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 01:28 schreef FutureFairytale het volgende:
Ben je nu nog aan het koken? :D
Nee, ben nu alweer klaar met die bouillon. :9
FutureFairytalezondag 25 december 2011 @ 01:39
Je maakt kreeftensaus en kreeftensoep? :)
minilotzondag 25 december 2011 @ 07:55
Ennn alweer wakker! Brownies bakken, meloen pureren, eieren koken voor het zalmgerecht en brooddeeg kneden en er een warm plekje voor vinden om te rijzen..
Bleiezondag 25 december 2011 @ 08:49
Kerstavonddiner was een succes!

Paprikasoepje uit het Fokkookboek was heerlijk. Zelfs dochterlief (van 2) heeft hem opgegeten, en dat is niet zo'n makkelijke eter. Als hoofd zeeduivel in spek (was heerlijk), met puree van pastinaak en aardappel (ook heel lekker) en bietjes gestoofd met tijm en een bosuitje. Nagerecht sinaasappelmousse van Piet. Smaak daarvan was prima, maar volgende keer doe ik het met verse room (was nu een beetje misgegaan ;)), en één blaadje gelatine minder, hij was nu wel erg stijf. Oh, en het was een soort tweelagensysteem geworden, hoe komt dat?
minilotzondag 25 december 2011 @ 09:01
FF vroeg om foto's! :+ Progressie tot nu toe..

Voorbereidingen gisterenavond

Paddestoelentoast:
1fgr3m.jpg

Soep:
11b1c9w.jpg

Gember-ijs:
2ih9phk.jpg

Voorbereidingen deze ochtend:

Brownies (minus de vers gedroogde chilipepers - die hingen nog in de logeerkamer):
34fctp0.jpg

2pyuakw.jpg

2ibgocn.jpg

:9

Afgaande op hoe het ongebakken beslag van brownies met chilipeper, kaneel en kardemom smaakt kan dit wel eens de hit van de avond worden. *)

[ Bericht 7% gewijzigd door minilot op 25-12-2011 09:12:28 ]
FutureFairytalezondag 25 december 2011 @ 09:27
Cool die foto's *O* Vergeet niet het eindresultaat ook te schieten, zou leuk zijn :)
Bleiezondag 25 december 2011 @ 09:38
Ik ben opeens zo blij dat ik ook brownies ga maken vandaag ;)
Ml-etjezondag 25 december 2011 @ 10:36
Heb alleen geen kardemom maar krijg spontaan brownie bakzin!
Bleiezondag 25 december 2011 @ 10:54
Kardemom? Zit niet in mijn recept hoor (van Nigella). Daar gaan alleen boter, chocola, vanille-aroma, suiker, boter, eieren en wat zout in (en eventueel walnoten, maar dat vind ik niet lekker). Komt net uit de oven en ruikt heerlijk.

Verder is mijn vreemde avocadotoetje (zie eerste topic ergens) klaar, en dat blijkt inderdaad, zoals mijn moeder zei, heel lekker te zijn. Nu nog het citrusfruit marineren, en dan ben ik voor vandaag al klaar :). De rest van het diner hoef ik alleen maar op te eten.
Fratzzondag 25 december 2011 @ 10:58
Ziet er allemaal lekker uit!
Ik hoef dit jaar niets te doen, er wordt hier voor ons gekookt, ook wel eens lekker :)
Ml-etjezondag 25 december 2011 @ 11:25
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 10:54 schreef Bleie het volgende:
Kardemom? Zit niet in mijn recept hoor (van Nigella). Daar gaan alleen boter, chocola, vanille-aroma, suiker, boter, eieren en wat zout in (en eventueel walnoten, maar dat vind ik niet lekker). Komt net uit de oven en ruikt heerlijk.

Verder is mijn vreemde avocadotoetje (zie eerste topic ergens) klaar, en dat blijkt inderdaad, zoals mijn moeder zei, heel lekker te zijn. Nu nog het citrusfruit marineren, en dan ben ik voor vandaag al klaar :). De rest van het diner hoef ik alleen maar op te eten.
Pecannoten ook niet lekker?
En ik doelde op het recept van minilot ;)
Bleiezondag 25 december 2011 @ 11:47
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 11:25 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Pecannoten ook niet lekker?
En ik doelde op het recept van minilot ;)
Nee, ik ben een van de weinige mensen die gruwelen van de combinatie chocola en noten...
Oceanonixzondag 25 december 2011 @ 11:50
creme brulee staat inmiddels in de koelkast.
Snel nog even soepstengels aan het maken van bladerdeeg en sesamzaad/ maanzaad.
Ga straks de kalkoen eens vullen.
Alles onder controle hier. *O*
Ml-etjezondag 25 december 2011 @ 11:54
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 11:50 schreef Oceanonix het volgende:
creme brulee staat inmiddels in de koelkast.
Snel nog even soepstengels aan het maken van bladerdeeg en sesamzaad/ maanzaad.
Ga straks de kalkoen eens vullen.
Alles onder controle hier. *O*
Niet waar..het klinkt alsof je nog geen foto's hebt gemaakt :P
minilotzondag 25 december 2011 @ 13:20
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 11:54 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Niet waar..het klinkt alsof je nog geen foto's hebt gemaakt :P
Ik wel hoor! *)

Meloen-bellini in de dop:
k3mkm.jpg

Eigeel door zeef gedrukt voor garnituur zalmgerecht:
34raec7.jpg

Eveneens eiwit (lamme arm!), met bieslook, rode ui en kappertjes:
35hny83.jpg

Knoflooknaanbrooddeeg kneden:
30wxwl1.jpg

*O*
Blueszondag 25 december 2011 @ 13:43
Tof *O*
Tezzzondag 25 december 2011 @ 14:15
Joehoe foto's! *O* *O* *O* *O* *O*
lipperzondag 25 december 2011 @ 14:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 13:57 schreef robuust89 het volgende:
Voor: Salade met gerookte reerug en truffel (met dank aan Piet voor de inspiratie ^O^ )
Hoofd: Hazenrug
Na: Grand dessert (Kleine Crème Brûlée, puntje tarte tatin, een mousse van frambozen met ijs en slagroom) :9~
Je hebt een hernia gehad en dit is jouw manier van wraak nemen?
golferzondag 25 december 2011 @ 14:53
Zo, verder gegaan met de bouillon waar straks de kreeftjes in gekookt worden.
Van het gezeefde bouillonfond/vocht met een roux een mooi kreeftensausje gemaakt, die straks alleen nog maar even gemonteerd hoeft te worden.

Nu staan aardappels met venkel op het vuur on daar straks een smeuïge aardappel-venkelpuree van te maken.
FutureFairytalezondag 25 december 2011 @ 15:13
Mijn gelei is nog niet stijf :')
Nou, hij heeft nog tot 18u...
Riannzondag 25 december 2011 @ 15:20
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 15:13 schreef FutureFairytale het volgende:
Mijn gelei is nog niet stijf :')
Nou, hij heeft nog tot 18u...
Geduld ik heb vanmorgen mijn 2e lading van hemelse modder gemaakt. Net folie erover heen gedaan en dan wachten op mijn ouders en dan kunnen we richting tante en nichtjes en neefje
golferzondag 25 december 2011 @ 16:24
Zo. Alle voorbereidingen zijn klaar. Straks alleen nog maar even alles op het allerlaatst afmaken en koken/bakken/braden. ^O^
Pietverdrietzondag 25 december 2011 @ 17:00
Zo, ff een uurtje pauze, alles staat in de startblokken en hoef het alleen maar af te maken.
robuust89zondag 25 december 2011 @ 17:14
quote:
1s.gif Op zondag 25 december 2011 14:24 schreef lipper het volgende:

[..]

Je hebt een hernia gehad en dit is jouw manier van wraak nemen?
:D
minilotzondag 25 december 2011 @ 19:13
Buuuuurp.. We zijn door mijn hapjes, aperetief, voorgerecht en tussengerecht heen. Nu onderuit gezakt wachten op door schoonouders' klaargemaakt hoofdgerecht. Straks dessert maken.
Ml-etjezondag 25 december 2011 @ 19:22
Wow minilot!
Wij hebben hier hapjes dag :9
Wel al de boeuf opgezet, foto's volgen direct.
golferzondag 25 december 2011 @ 19:22
Vannacht al begonnen met een bouillon te trekken van mirepoix en stukken kreeftenkarkas die we niet willen eten (kop enzo), even flink met cognac geflambeerd en laten inkoken met Lacroix kreeftenfond.
aanbraden.jpg
flamberen-1.jpg
Vanmiddag een deel van die bouillon gebruikt om de kreeft in te koken, andere deel gebruikt om een kreeftensaus van te maken.

Vanmiddag begonnen met een zelfgemaakt groentensoepje.
soepje2.jpg

Daarna als klein voorgerechtje gecaramelliseerde Coquilles St. Jacques met een glaasje Cava erbij.
coquille1.jpg

Hoofdgerecht:
Gekookte kreeft, puree van aardappel met venkel, frisse komkommer/tomaatsalade en kreeftensaus. Nog een glaasje bubbels erbij natuurlijk.
kreeft2.jpg

Nagerecht:
Choco-ijs van Hertog met een glaasje limoncello erbij.
ijsje.jpg

Alles was gewoon goed gelukt en vooral lekker. :9
Blueszondag 25 december 2011 @ 19:28
:Y kerst-kwijl.gif kerst-yummie.gif
rubjezondag 25 december 2011 @ 20:03
Hey! dat boek komt mij bekend voor :D ( was dat om de kwaliteit van het etensplaatje wat omhoog te krikken? ;) :D) en dat is toch niet die Cava brut waarvan ik de rose hier in de sink flikkerde? ;)

ontopic:


Zijn dat AH Canadese kreeften of kreeften die jullie zelf ergens anders vandaan hebben gehaald a 400/600 gram pst? :) want amper wat vlees op het bord liggen...
Dit was onze Kersthap gisteravond en hier van vanavond met de lievelingschampagne van 't vrouwtje en zoals eerder gezegd simpel en weinig byzonder en hier nog een closeup. :)
Ml-etjezondag 25 december 2011 @ 20:05
Voorbereiding van het hoofdgerecht: Boeuf Bourguignon

Kilo runderlappen, winterwortelen, uien in wijn marineren samen met knoflook.
Spek bakken en uit de pan halen en daarin dan vervolgens het rundvlees bakken en ook er weer uit halen en dan de groente bakken met tomatenpuree.
Vervolgens alles bij elkaar doen samen met de marinade en minimaal 2,5 uur laten pruttelen.
Vergeet er niet een bosje met peterselie-tijm-laurier erop te leggen samengebonden met keukentouw.

boeuf027-1.jpg

boeuf025.jpg

boeuf026.jpg

En nu is het zo..

boeuf028.jpg

Het mag een nachtje rusten en dan morgen met champi's en zuilveruitjes opgediend.

In deze pannetjes overigens en uiteraard met entourage ;)

Cocottes002.jpg

Morgen verder met oa de pudding in deze vormen:

TuinsetsBowieKledingBroodenmuffinsbakken031.jpg

Salade en french racks plus de paprikasoep (en als die niet naar mijn zin is start ik meteen het maken van linzensoep :9 ).
Vermoed dat ik nog brownies en mini appeltaart maak O+

[ Bericht 7% gewijzigd door Ml-etje op 25-12-2011 20:24:13 ]
Blueszondag 25 december 2011 @ 20:54
Je pan is bijna te klein kerst-bigsmile.gif leuk om het dan in die kleine pannetjes te doen.

@ rubje onze kreeften waren uit de schalen itt tot de jouwe dus dan lijkt het misschien minder ja :)
Ml-etjezondag 25 december 2011 @ 20:56
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 20:54 schreef Bluezz het volgende:
Je pan is bijna te klein [ afbeelding ] leuk om het dan in die kleine pannetjes te doen.

@ rubje onze kreeften waren uit de schalen itt tot de jouwe dus dan lijkt het misschien minder ja :)
Heb inderdaad wat grotere pannen op mijn verlanglijstje staan ;)

Rubje houdt van groots en flink :D
minilotzondag 25 december 2011 @ 21:32
Gember-roomijs was in TIEN minuten klaar in plaats van de 45 minuten die in de handleiding vermeld stonden. Tot zover het tussendoor uitbuiken. :-)
De chilipeper in de brownies zorgde voor nogal wat WTF-momentjes bij sommige tafelgenoten, hihi!

[ Bericht 13% gewijzigd door minilot op 25-12-2011 21:52:15 ]
n0irzondag 25 december 2011 @ 21:48
quote:
1s.gif Op zondag 25 december 2011 21:32 schreef minilot het volgende:
De chilipeper in de brownies zorgde voor nogal wat WTF-momentjes bij sommige tafelgenoten, hihi!
Oh dat klinkt wel lekker :9~ .

Ik heb het vandaag wat simpel gehouden, Garnalencocktail vooraf, rosbief+portsaus met boontjes en frietjes, en chocolademousse als dessert. Wel voor het eerst alles zelfgemaakt zonder pakjes en zakjes etc.

De rosbief vond ik iets te gaar ookal gaf de vleesthermometer (kutding) pas 48° kerntemperatuur aan, maar hij was nog steeds rose en sappig. De chocolademousse moet ik nog eten, hoop dat ie goed luchtig is en niet te massief. :P
Edit: de mousse was gelukt, was lekker met Amaretto :P .

[ Bericht 1% gewijzigd door n0ir op 25-12-2011 22:18:25 ]
rubjezondag 25 december 2011 @ 22:22
@Bluezz, Als ik alles uit die kreeften stukken haalde had ik denk ik meer op mijn bord dan jullie. :)
Maar hadden jullie dan die AH kreeften of toch ergens nog Oosterschelde vandaan weten te halen?

tip:
haal anders ook je kreeften bij de chinese toko's zoals wij,scheelt vaak in prijs&gewicht en het zijn +/- 800 gram types,dus veel vlees! :)

@Ml-etje: ik houd idd van een stevig maal en volume want mijn lichaam verbruikt veel energie. :) Zit nu alweer te snoepen zo een uur of wat na het avondeten. :D
golferzondag 25 december 2011 @ 22:41
Seizoen voor Oosterscheldekreeft loopt helaas slechts van 1 april tot 15 juli, dus die zijn in de winter niet verkrijgbaar.
Pietverdrietzondag 25 december 2011 @ 23:10
Het kerstdiner is een enorm succes.
Zitten uit te buiken met een kapiteintje ( half grand marnier, half cognac)
FutureFairytalezondag 25 december 2011 @ 23:46
Na het geslaagde diner van vanavond kookt mijn moeder morgen voor mij (en fam). Traditioneel eten :):

Voor: garnalencocktail en een soepje
Hoofd: varkensrollade, gehaktbrood en lamsrug. Daarbij aardappelkroketjes :9, hasselback aardappels, sla, groenten en verschillende sauzen
Na: weet ik niet

Daarna: koffie met appeltaart
golferzondag 25 december 2011 @ 23:50
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 23:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Het kerstdiner is een enorm succes.
Zitten uit te buiken met een kapiteintje ( half grand marnier, half cognac)
Heb je foto's gemaakt?
Pietverdrietzondag 25 december 2011 @ 23:50
quote:
14s.gif Op zondag 25 december 2011 23:50 schreef golfer het volgende:

[..]

Heb je foto's gemaakt?
Nope
golferzondag 25 december 2011 @ 23:52
quote:
1s.gif Op zondag 25 december 2011 23:50 schreef Pietverdriet het volgende:
]

Nope
Jammer. Was vooral benieuwd naar je varkenswangetjes...nou ja niet die van jou, maar die van het beest die je hebt klaargemaakt...en dan bedoel ik niet Teigutje. ;)
ddxzondag 25 december 2011 @ 23:53
Morgen komen m'n ouders hier langs, dan staat er op menu :

-zeebaars gemarineerd in passievrucht/lemon
-hertenbiefstuk met gebakken aardappeltjes en gele bietjes.
-gegrilde ananas met vanille ijs.
minilotmaandag 26 december 2011 @ 02:25
Alleen een paar baggerfoto's, want nauwelijks aan gedacht tijdens het eten. :)

Dadels met gehakte amandelen, honing, oranjebloesemroom en verpulverde pistachenootjes:
k33cqh.jpg

Geen foto's gemaakt van de camembert/paddestoel-bruschetta (lekker!) of de meloenpuree+prosecco met Livar-ham (nog lekkerder!)

Zalm met ei, bieslook, rode ui, kappertjes, crème fraîche en bietencress:
1535xth.jpg

Van de soep + minibroodjes helaas ook geen kiekje, maar ik maakte dezelfde pepernoten van knoflookbrood al eens een paar weken eerder, dus daar maar even een foto van:
nprxb5.jpg

Hoofdgerecht door schoonouders:
ng4pjm.jpg

Helaas staat het nagerecht er ook niet op. Wél een foto van een lege ijsmachine en een piepklein stukje van het toetje links in beeld (chilibrownie, gember-roomijs, sinaasappelsaus en gemberkoekkruimels) :)
2nurv6f.jpg

Het ziet er nogal rommelig uit zo, maar het was allemaal toch echt zeer geslaagd. :) Nu al zin in volgend jaar!
Bleiemaandag 26 december 2011 @ 10:29
Bij ons was het ook heerlijk allemaal! Mijn (Chinese) schoonzusje had vooraf een bouillon met wontons gemaakt, superlekker. Hoofd was kalkoen, met appelmoes, stoofpeertjes, puree en boontjes (waarvan mijn dochter alleen de appelmoes en peertjes wenste te eten:)) en mijn toetje van brownies, avocadomousse, gemarineerde sinaasappels en ijs maakten het geheel af. Ik was zelf vooral erg tevreden over de brownies, die precies klef genoeg waren (en ondanks de enorme hoeveelheid dan ook helemaal op gingen), en de avocadomousse was een aangename verrassing. Ik had dat nooit geassocieerd met zoet, maar het was echt heel lekker.

En dan moeten we vanavond ook nog wat eten. Gelukkig zijn de winkels hier gewoon open vandaag, dus ik stuur zo manlief op pad, en dan zoekt hij het maar uit, haha.
n105maandag 26 december 2011 @ 10:47
quote:
1s.gif Op zondag 25 december 2011 21:32 schreef minilot het volgende:
Gember-roomijs was in TIEN minuten klaar in plaats van de 45 minuten die in de handleiding vermeld stonden. Tot zover het tussendoor uitbuiken. :-)
De chilipeper in de brownies zorgde voor nogal wat WTF-momentjes bij sommige tafelgenoten, hihi!
Heb je soms het recept voor me? Klinkt nl erg goed!
minilotmaandag 26 december 2011 @ 10:58
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 10:47 schreef n105 het volgende:

[..]

Heb je soms het recept voor me? Klinkt nl erg goed!
Van het ijs of van de brownies? :)
Pietverdrietmaandag 26 december 2011 @ 11:01
Kwam er gisteravond achter dat het vijgenbrood voor bij de kaas niet was meegekomen. Heb toen zes velletjes bladerdeeg in negenen gesneden, ingesmeerd met ei, en afwisselend voorzien van zwart sesamzaad, kummel, kaas, pyramidezout en gehakte amandel.
Schoonzus wilde partu niet geloven dan ik ze zelf had gemaakt.
Vreemd, want dat was nog wel het eenvoudigste.
robuust89maandag 26 december 2011 @ 11:07
Wat een helse kerst, gister die achterlijke familieleden, en vandaag blijkt dat mijn voorbereiding van likmevestje is. :') Oh en pa, nog bedankt voor het opeten van de peren voor de perentaart _O- :')

[ Bericht 0% gewijzigd door robuust89 op 26-12-2011 13:02:28 ]
Pietverdrietmaandag 26 december 2011 @ 11:10
quote:
1s.gif Op maandag 26 december 2011 11:07 schreef robuust89 het volgende:
Wat een helde kerst, gister die achterlijke familieleden, en vandaag blijkt dat mijn voorbereiding van likmevestje is. :') Oh en pa, nog bedankt voor het opeten van de peren voor de perentaart _O- :')
Tja, zo moest ik de coppa voor de dadels redden, anders was die zo opgegeten.
KillerBee4evermaandag 26 december 2011 @ 11:36
@golfer: beetje offtopic, maar waar heb je die mooie placemats vandaan, als ik vragen mag? :@ :)
minilotmaandag 26 december 2011 @ 12:13
Zucht..

Ik liep de keuken in om ontbijt voor mij en mijn lief te maken.. Ik zag twee overgebleven Lindt 70% liggen. Ik dacht: ik heb nog dadels over, en twee handenvol hazelnoten..
Kwartier later stonden er nieuwe brownies in de oven en kwam ik met gechocolateerde mondhoeken (want: beslagkom uitlikken) terug de woonkamer in, waar lief nog steeds op zijn stokbroodje met ei zat te wachten.

Maar nu zijn de eieren op. :')

5zlffs.jpg

Jeej voor een relaxte en brownievolle tweede kerstdag. *O*
FutureFairytalemaandag 26 december 2011 @ 12:15
Ooh ik krijg vanavond stoofpeertjes! Die pan is voor mij O+ })
FutureFairytalemaandag 26 december 2011 @ 12:16
Brownies als kerstontbijt zijn veul beter dan broodje ei Minilot ;)
Ml-etjemaandag 26 december 2011 @ 12:33
De boeuf ziet er koud helemaal niet lekker uit, maar smaakt nog steeds heerlijk :9~

Kerstdinervoorb004.jpg

Frambozen in de pan, voor puddinkjes a la Piet.

Kerstdinervoorb001.jpg

Slagroom

Kerstdinervoorb006.jpg

Mangosaus

Kerstdinervoorb008.jpg

Kerstdinervoorb009.jpg

Afgekoelde frambozen met de slagroom mengen

Kerstdinervoorb012.jpg

Gevulde rozenvormen.

Kerstdinervoorb014.jpg

Ondertussen:

Kerstdinervoorb003.jpg

Voor de paprikasoep.
Deze afgehaald en een simpel soepje van gemaakt.

Nog eea voor door de boeuf en bij de lamsracks (veldsla inmiddels ook gewassen en de balsamico-honing dressing gemaakt), aardappelen zijn ook gescrubt en in de olie gezet inmiddels.

Kerstdinervoorb010.jpg

Zit nu alleen nog te dubben of ik nog iets bak voor bij het ijs.
Vermoed dat het niet op gaat en dat zou zonde zijn en kan niets kleins en luchtigs bedenken :')
minilotmaandag 26 december 2011 @ 12:37
Oeee, ik ben benieuwd naar het eindresultaat van die puddinkjes, MI!

Iets te bakken: bedoel je iets substantieels of meer ter decoratie en om iets knapperig te hebben? Want in dat laatste geval zou je kunnen denken aan tuiles
Ml-etjemaandag 26 december 2011 @ 12:42
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 12:37 schreef minilot het volgende:
Oeee, ik ben benieuwd naar het eindresultaat van die puddinkjes, MI!

Iets te bakken: bedoel je iets substantieels of meer ter decoratie en om iets knapperig te hebben? Want in dat laatste geval zou je kunnen denken aan tuiles
Ja ik ook! Hoop dat er voldoende gelatine in zit en of het echt rozen worden :D
Heb overal een back up voor dus geen probleem als het niet zo is..

Tuiles! Dat zocht ik!! Even zien of ik mijn Engels aan kan slingeren :P Thnx!
golfermaandag 26 december 2011 @ 13:07
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 11:36 schreef KillerBee4ever het volgende:
@golfer: beetje offtopic, maar waar heb je die mooie placemats vandaan, als ik vragen mag? :@ :)
Dat zijn gewoon placemats van de Blokker. :')
golfermaandag 26 december 2011 @ 14:00
Vandaag houden we het hier simpel met:
rundercarpaccio
gebakken hertenbiefstukjes in een port-wijnsaus met patat van knolselderij
KillerBee4evermaandag 26 december 2011 @ 14:51
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 13:07 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat zijn gewoon placemats van de Blokker. :')
Oh lol :D , thanks! :P ;)
FutureFairytalemaandag 26 december 2011 @ 14:55
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 13:07 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat zijn gewoon placemats van de Blokker. :')
Niks mis met de Blokker ;)
quote:
14s.gif Op maandag 26 december 2011 14:00 schreef golfer het volgende:
Vandaag houden we het hier simpel met:
rundercarpaccio
gebakken hertenbiefstukjes in een port-wijnsaus met patat van knolselderij
en toetje? :)
golfermaandag 26 december 2011 @ 16:00
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 14:55 schreef FutureFairytale het volgende:

en toetje? :)
We hebben nog wat ijs over, dus dat zal het wel worden.
Pietverdrietmaandag 26 december 2011 @ 17:56
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 12:33 schreef Ml-etje het volgende:


Frambozen in de pan, voor puddinkjes a la Piet.


Slagroom


Mangosaus


Afgekoelde frambozen met de slagroom mengen


Gevulde rozenvormen.


Hier waren ze gisteren een groot succes.
robuust89maandag 26 december 2011 @ 18:21
Even tussendoor, mijn truffel leek uitgedroogd :X
Wat is de correcte manier van bewaren? Hij lag afgesloten in de koelkast, met elke dag een schoon doekje.
(ook zat er heel weinig smaak aan :? )
Pietverdrietmaandag 26 december 2011 @ 18:27
quote:
1s.gif Op maandag 26 december 2011 18:21 schreef robuust89 het volgende:
Even tussendoor, mijn truffel leek uitgedroogd :X
Wat is de correcte manier van bewaren? Hij lag afgesloten in de koelkast, met elke dag een schoon doekje.
(ook zat er heel weinig smaak aan :? )
Genept met een chineese truffel?
robuust89maandag 26 december 2011 @ 18:40
quote:
1s.gif Op maandag 26 december 2011 18:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Genept met een chineese truffel?
Wintertruffel, was zwart met kleine witte spikkels van binnen. (?) dus niet vrijwel egaal wit van kleur, zoals ik verwacht had.
Gewoon sligro trouwens :)
golfermaandag 26 december 2011 @ 19:12
Gebakken hertenbiefstukje met wijn-portsaus, frietjes van knolselderij en tomaatjes.
Glaasje rode Famille Castel (Merlot) erbij. :9
hertje1.jpg
ddxmaandag 26 december 2011 @ 21:00
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 23:53 schreef ddx het volgende:
Morgen komen m'n ouders hier langs, dan staat er op menu :

-zeebaars gemarineerd in passievrucht/lemon
-hertenbiefstuk met gebakken aardappeltjes en gele bietjes.
-gegrilde ananas met vanille ijs.
Allemaal perfect gelukt :)
Pietverdrietmaandag 26 december 2011 @ 21:04
quote:
1s.gif Op maandag 26 december 2011 18:40 schreef robuust89 het volgende:

[..]

Wintertruffel, was zwart met kleine witte spikkels van binnen. (?) dus niet vrijwel egaal wit van kleur, zoals ik verwacht had.
Gewoon sligro trouwens :)
Ik zou geen truffels kopen bij de Sligro.
n105maandag 26 december 2011 @ 21:11
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 10:58 schreef minilot het volgende:

[..]

Van het ijs of van de brownies? :)
Brownies....met chili
Ml-etjemaandag 26 december 2011 @ 21:16
quote:
1s.gif Op maandag 26 december 2011 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hier waren ze gisteren een groot succes.
Hier ook alleen ze wilden niet heel uit de vorm komen (dat idee had ik al).
Dus heb ik ze onderin de ijscoupes gedaan :9 alsnog heerlijk!
Pietverdrietmaandag 26 december 2011 @ 21:18
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 21:16 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Hier ook alleen ze wilden niet heel uit de vorm komen (dat idee had ik al).
Dus heb ik ze onderin de ijscoupes gedaan :9 alsnog heerlijk!
Vorm even kort warm maken
Ml-etjemaandag 26 december 2011 @ 21:23
quote:
1s.gif Op maandag 26 december 2011 21:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vorm even kort warm maken
Oh heb er nog 2, ga ik dat morgen proberen O+
evo87dinsdag 27 december 2011 @ 06:22
gisteren kerstdiner gehad.
Vooraf: kerstsoep (helft pompoen, helft bieten met een bol geitenkaas gemengd met gehakte pijnboompitten, cranberries en peterselie)
hoofd: Lenderollade (rund), schouderfiletrollade (varken), cranberrysaus, stoofperen, sperziebonen met paprika, aardappelpuree.
na: homemade vanille hangop met een port-bessensaus.

Jammie :P
Steven184dinsdag 27 december 2011 @ 07:16
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 10:58 schreef minilot hret volgende:

[..]

Van het ijs of van de brownies? :)
Allebei :D
cinnamon_Mdinsdag 27 december 2011 @ 11:04
Bij deze mijn kerstavond-menu:

Voor:
P1030006.jpg
Tussen:
P1030009.jpg
Hoofd:
P1030028.jpg

Let verder niet op alle zooi op de achtergrond, foto's maken had niet echt de prioriteit dus heb niet de tijd genomen om het er een beetje mooi op te zetten. En tja... waar flink gekookt wordt wordt ook veel afwas gecreëerd... ;)
Crolidinsdag 27 december 2011 @ 11:24
gisteren heb ik ook een kerstdiner gekookt. Ik heb alleen maar lof gekregen. Heb helaas geen foto's, maar het volgende stond er op het (italiaanse) menu:

Voor:
Zalmravioli met romige schuimsaus

Hoofd:
Zeeduivel gerold in mixje van gedroogde tomaten/basilicum en buitenom proscuittoham, met risotto afgewerkt met truffelolie, en gegrilde groene asperges.

Na:
Creme Brullee met Italiaanse koffie
MaximusTGdinsdag 27 december 2011 @ 15:42
Iedereen nog bedankt voor de tips voor alternatieve gourmet-gerechtjes! Hebben uiteindelijk gemaakt:

- dadels in spek
- banaan in spek (zowel de dadels als de banaan zijn erg lekker! Lekkere combi van hartig en zoet, en heerlijk licht tussen al het vleesgeweld)
- pizzahamburgers (gehakt + tomato frito + oregano, zout, peper, beetje geraspte kaas)
- minipizza's voorgebakken
- Aardappelsalade (blokjes aardappel gekookt, spekjes gebakken, verse peterselie en dat combineren met mayo, creme fraiche, honing, zout en peper. )
- kleine sateetjes
- insalata caprese (mozzarella, tomaat, basilicum, olijfolie, zout en geroosterde pijnboompitten)
- gevulde champignons

Smaakte erg goed. Alleen jammer dat gezelligheid weer ver te zoeken was. Was het wel weer goed zat om 12 uur snachts, toen het weer was verworden in het vrolijk bashen op mij en mn vriendin, omdat schoonzus+vriend en zijn broer blijkbaar neerkijken op mensen die meer ontwikkeld zijn dan zij en verder kijken dan hun neus lang is in de wereld. En ze hebben een soort minachting voor mensen die universiteit doen, want die zijn toch te lui om hard te werken. Kutlui. Maar zie voor de rest van het verhaal mn rant in kerstdiner deel 1..
Wel ons eten naar binnen stouwen, maar er ook maar 1 complimentje om geven of ons bedanken. Nee hoor. -O-
FutureFairytaledinsdag 27 december 2011 @ 16:03
Ohw wat klote zeg Maximus! Ze zijn gewoon gefrustreerd denk.. Misschien hebben jullie ooit aangegeven neer te kijken op hen? Kon me herinneren dat je een keer een beetje minachtend praatte over hen omdat zij een lager 'niveau' hadden. Wat heb ik daar een hekel aan, iedereen is gelijk..klaar.
FkTwkGs2012dinsdag 27 december 2011 @ 16:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 15:42 schreef MaximusTG het volgende:
Iedereen nog bedankt voor de tips voor alternatieve gourmet-gerechtjes! Hebben uiteindelijk gemaakt:

- dadels in spek
- banaan in spek (zowel de dadels als de banaan zijn erg lekker! Lekkere combi van hartig en zoet, en heerlijk licht tussen al het vleesgeweld)
- pizzahamburgers (gehakt + tomato frito + oregano, zout, peper, beetje geraspte kaas)
- minipizza's voorgebakken
- Aardappelsalade (blokjes aardappel gekookt, spekjes gebakken, verse peterselie en dat combineren met mayo, creme fraiche, honing, zout en peper. )
- kleine sateetjes
- insalata caprese (mozzarella, tomaat, basilicum, olijfolie, zout en geroosterde pijnboompitten)
- gevulde champignons

Smaakte erg goed. Alleen jammer dat gezelligheid weer ver te zoeken was. Was het wel weer goed zat om 12 uur snachts, toen het weer was verworden in het vrolijk bashen op mij en mn vriendin, omdat schoonzus+vriend en zijn broer blijkbaar neerkijken op mensen die meer ontwikkeld zijn dan zij en verder kijken dan hun neus lang is in de wereld. En ze hebben een soort minachting voor mensen die universiteit doen, want die zijn toch te lui om hard te werken. Kutlui. Maar zie voor de rest van het verhaal mn rant in kerstdiner deel 1..
Wel ons eten naar binnen stouwen, maar er ook maar 1 complimentje om geven of ons bedanken. Nee hoor. -O-
blijkbaar ben je met je uni opleiding nog niet kundig genoeg om met je eigen familie om te kunnen gaan. werk aan je social skills bro!
Pietverdrietdinsdag 27 december 2011 @ 16:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 15:42 schreef MaximusTG het volgende:
Iedereen nog bedankt voor de tips voor alternatieve gourmet-gerechtjes! Hebben uiteindelijk gemaakt:

- dadels in spek
- banaan in spek (zowel de dadels als de banaan zijn erg lekker! Lekkere combi van hartig en zoet, en heerlijk licht tussen al het vleesgeweld)
- pizzahamburgers (gehakt + tomato frito + oregano, zout, peper, beetje geraspte kaas)
- minipizza's voorgebakken
- Aardappelsalade (blokjes aardappel gekookt, spekjes gebakken, verse peterselie en dat combineren met mayo, creme fraiche, honing, zout en peper. )
- kleine sateetjes
- insalata caprese (mozzarella, tomaat, basilicum, olijfolie, zout en geroosterde pijnboompitten)
- gevulde champignons

Smaakte erg goed. Alleen jammer dat gezelligheid weer ver te zoeken was. Was het wel weer goed zat om 12 uur snachts, toen het weer was verworden in het vrolijk bashen op mij en mn vriendin, omdat schoonzus+vriend en zijn broer blijkbaar neerkijken op mensen die meer ontwikkeld zijn dan zij en verder kijken dan hun neus lang is in de wereld. En ze hebben een soort minachting voor mensen die universiteit doen, want die zijn toch te lui om hard te werken. Kutlui. Maar zie voor de rest van het verhaal mn rant in kerstdiner deel 1..
Wel ons eten naar binnen stouwen, maar er ook maar 1 complimentje om geven of ons bedanken. Nee hoor. -O-
Waarom vertel je hun gewoon niet dat ze op moeten rotten?
FkTwkGs2012dinsdag 27 december 2011 @ 16:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 december 2011 16:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom vertel je hun gewoon niet dat ze op moeten rotten?
dit is ook een optie. en dan vanaf volgend jaar met piet en zijn partner kerst vieren.

wel verslag doen he!
MaximusTGdinsdag 27 december 2011 @ 17:32
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 december 2011 16:03 schreef FutureFairytale het volgende:
Ohw wat klote zeg Maximus! Ze zijn gewoon gefrustreerd denk.. Misschien hebben jullie ooit aangegeven neer te kijken op hen? Kon me herinneren dat je een keer een beetje minachtend praatte over hen omdat zij een lager 'niveau' hadden. Wat heb ik daar een hekel aan, iedereen is gelijk..klaar.
Nee hoor, dat heb ik nooit aangeven. Het ligt helemaal niet aan ons, wij zijn altijd zo politiek correct en netjes en fatsoenlijk als mogelijk is. Het is gewoon een zootje klootzakken bij elkaar. Kan mij niks schelen wat iemand voor opleiding doet of heeft gedaan. Heb genoeg vrienden van allerlei niveau's en dat is nooit een issue.
Zij maken er blijkbaar een probleem van door alles wat wij doen belachelijk te maken.

quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 16:06 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

blijkbaar ben je met je uni opleiding nog niet kundig genoeg om met je eigen familie om te kunnen gaan. werk aan je social skills bro!
Oja, heel grappig hoor, niks mis met mijn social skills. Nee het is juist de frustratie uit het niet boos kunnen worden op ze die het zo erg maakt. Het is dan ook de familie van mijn vriendin he. En die wil het niet escaleren omdat haar ouders juist zo'n best doen en alles accepteren van schoonzusje + vriend omdat ze bang zijn dat zij het contact met hen dan helemaal verbreekt.
Mirjamdinsdag 27 december 2011 @ 18:08
hmm, lekker, ondankbaar.
ik had ook zoiets.,
een hele lading oreo-bonbons gemaakt, heerlijk, iedereen was er weg van
maar er was redelijk veel over, dus ik dacht 'die neem ik morgen mee naar werk, leuk voor m'n collega's'
bleek m'n schoonmoeder er een paar te willen voor m'n schoonvader, prima
heeft ze ze gewoon allemaal in d'r tas gekieperd en meegenomen, terwijl niemand het zag.
toen mijn vriend daar wat van zei, zei ze gewoon 'pech voor de rest'
echt, wtf?? :')
FutureFairytaledinsdag 27 december 2011 @ 18:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 17:32 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Nee hoor, dat heb ik nooit aangeven. Het ligt helemaal niet aan ons, wij zijn altijd zo politiek correct en netjes en fatsoenlijk als mogelijk is. Het is gewoon een zootje klootzakken bij elkaar. Kan mij niks schelen wat iemand voor opleiding doet of heeft gedaan. Heb genoeg vrienden van allerlei niveau's en dat is nooit een issue.
Zij maken er blijkbaar een probleem van door alles wat wij doen belachelijk te maken.

[..]

Oja, heel grappig hoor, niks mis met mijn social skills. Nee het is juist de frustratie uit het niet boos kunnen worden op ze die het zo erg maakt. Het is dan ook de familie van mijn vriendin he. En die wil het niet escaleren omdat haar ouders juist zo'n best doen en alles accepteren van schoonzusje + vriend omdat ze bang zijn dat zij het contact met hen dan helemaal verbreekt.
Lekker klote dan. Ze weten dat jullie er niks van kunnen zeggen dus gaan ze jullie lekker pesten. Leuk zo met Kerst. Wat vinden haar ouders ervan? Hadden die niet door dat jullie zo werden genard aan tafel?
FutureFairytaledinsdag 27 december 2011 @ 18:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 18:08 schreef Mirjam het volgende:
hmm, lekker, ondankbaar.
ik had ook zoiets.,
een hele lading oreo-bonbons gemaakt, heerlijk, iedereen was er weg van
maar er was redelijk veel over, dus ik dacht 'die neem ik morgen mee naar werk, leuk voor m'n collega's'
bleek m'n schoonmoeder er een paar te willen voor m'n schoonvader, prima
heeft ze ze gewoon allemaal in d'r tas gekieperd en meegenomen, terwijl niemand het zag.
toen mijn vriend daar wat van zei, zei ze gewoon 'pech voor de rest'
echt, wtf?? :')
Dit ja! :{
Ze wilde ze gewoon allemaal voor haarzelf ;)
Ml-etjedinsdag 27 december 2011 @ 19:50
Bij ons ging het dit jaar juist erg goed O+
Oma was gek van het toetje en nam de rest die niet altijd naar haar smaak was voor lief :P
Weer wat geleerd!
Mirjamdinsdag 27 december 2011 @ 19:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 18:59 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Dit ja! :{
Ze wilde ze gewoon allemaal voor haarzelf ;)
ik ben er nog steeds pissig over, weet je dat? :') :@
zo asociaal -O-
Ml-etjedinsdag 27 december 2011 @ 19:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 18:08 schreef Mirjam het volgende:
hmm, lekker, ondankbaar.
ik had ook zoiets.,
een hele lading oreo-bonbons gemaakt, heerlijk, iedereen was er weg van
maar er was redelijk veel over, dus ik dacht 'die neem ik morgen mee naar werk, leuk voor m'n collega's'
bleek m'n schoonmoeder er een paar te willen voor m'n schoonvader, prima
heeft ze ze gewoon allemaal in d'r tas gekieperd en meegenomen, terwijl niemand het zag.
toen mijn vriend daar wat van zei, zei ze gewoon 'pech voor de rest'
echt, wtf?? :')
Naja zeg!
Mirjamdinsdag 27 december 2011 @ 19:51
en voor haarzelf kan niet, ze zegt geen chocolade te eten :D
Ml-etjedinsdag 27 december 2011 @ 20:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 19:51 schreef Mirjam het volgende:
en voor haarzelf kan niet, ze zegt geen chocolade te eten :D
Zegt.. of gewoon inhalig?
Raar is het wel ja :Y
Ik wilde je bijna om het recept vragen maar laat ik het maar niet doen :P
Mirjamdinsdag 27 december 2011 @ 20:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 20:02 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Zegt.. of gewoon inhalig?
Raar is het wel ja :Y
Ik wilde je bijna om het recept vragen maar laat ik het maar niet doen :P
mja, het is zo geloof ik.
maakt het niet minder bloedirritant en asociaal.
en is keimakkelijk, 3 ingredienten maar :9
Pietverdrietdinsdag 27 december 2011 @ 20:04
Echt als ik lees hoe familie en schoonfamilie zich gedragen, dan valt mijn bek open van verbazing.
Pietverdrietdinsdag 27 december 2011 @ 20:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 20:02 schreef Ml-etje het volgende:

Ik wilde je bijna om het recept vragen maar laat ik het maar niet doen :P
Dan vraag ik het maar
Mirjamdinsdag 27 december 2011 @ 20:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Echt als ik lees hoe familie en schoonfamilie zich gedragen, dan valt mijn bek open van verbazing.
ik ben nog niet eens begonnen, geloof me.
Ml-etjedinsdag 27 december 2011 @ 20:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Echt als ik lees hoe familie en schoonfamilie zich gedragen, dan valt mijn bek open van verbazing.
Schoonfamilie komt er hier niet eens in en mijn ouders idem dus heb nu het meest vriendelijke aftreksel nog ;)
Mirjamdinsdag 27 december 2011 @ 20:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan vraag ik het maar
2 dozen oreo's
1 bakje roomkaas, 200 gr.
300 gr. chocolade, melk

orteo's in de blender, en fijnmalen tot je poeder hebt
roomkaas goed losroeren
oreo-poeder erbij, heel lang en goed roeren.
spulletje 3 kwartier in de vriezer, dan kan je balletjes draaien, en die balletjes dip je dan in de gesmolten chocolade :D
Ml-etjedinsdag 27 december 2011 @ 20:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan vraag ik het maar
Handen voor ogen doet.
Nog een tip voor een goede stoofpan overigens? De mijne blijkt te klein (zie post 101).
golferdinsdag 27 december 2011 @ 20:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Echt als ik lees hoe familie en schoonfamilie zich gedragen, dan valt mijn bek open van verbazing.
Ideaal als dat allemaal al overleden is, qua ouders en schoonouders. Nergens meer last van. Geen sociale verplichtingen meer die richting uit. ^O^
Isabeaudinsdag 27 december 2011 @ 20:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Echt als ik lees hoe familie en schoonfamilie zich gedragen, dan valt mijn bek open van verbazing.
Ongelofelijk inderdaad :o Zalig kerstfeest en zulks :')
Ml-etjedinsdag 27 december 2011 @ 20:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 20:09 schreef golfer het volgende:

[..]

Ideaal als dat allemaal al overleden is, qua ouders en schoonouders. Nergens meer last van. Geen sociale verplichtingen meer die richting uit. ^O^
Nah zo zou ik het niet willen stellen, als het net zo gezellig kon als bij sommigen dan graag zelfs!
Pietverdrietdinsdag 27 december 2011 @ 20:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 20:09 schreef golfer het volgende:

[..]

Ideaal als dat allemaal al overleden is, qua ouders en schoonouders. Nergens meer last van. Geen sociale verplichtingen meer die richting uit. ^O^
Mijn schoonouders waren in-genodigd verder met zus en zwager plus aanhang zitten eten.
Pietverdrietdinsdag 27 december 2011 @ 20:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 20:05 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ik ben nog niet eens begonnen, geloof me.
Volgend jaar innodigen
Sunnythesundinsdag 27 december 2011 @ 20:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 20:18 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Nah zo zou ik het niet willen stellen, als het net zo gezellig kon als bij sommigen dan graag zelfs!
Gelukkig zijn er ook families waar men wel gewoon normaal en liefdevol met elkaar om kunnen gaan ja ;)
rubjedinsdag 27 december 2011 @ 20:20
Zitten jullie nog steeds kerstmaaltijden te eten gezien het feit dat het topic zo actueel is? :D
Ml-etjedinsdag 27 december 2011 @ 20:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 20:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgend jaar innodigen
Dan moet je me wel uitleggen wat je ermee bedoelt :@ al kan ik dat wellicht raden.

quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 20:20 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Gelukkig zijn er ook families waar men wel gewoon normaal en liefdevol met elkaar om kunnen gaan ja ;)
Gelukkig wel :Y ik ga me daar met plezier een avondje aan koesteren.

quote:
6s.gif Op dinsdag 27 december 2011 20:20 schreef rubje het volgende:
Zitten jullie nog steeds kerstmaaltijden te eten gezien het feit dat het topic zo actueel is? :D
:W rubje, kliekjesweek! En dan O&N :P
Pietverdrietdinsdag 27 december 2011 @ 20:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 20:25 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Dan moet je me wel uitleggen wat je ermee bedoelt :@ al kan ik dat wellicht raden.

[..]

Tegenovergestelde van uitnodigen
;)
Ml-etjedinsdag 27 december 2011 @ 20:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 20:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tegenovergestelde van uitnodigen
;)
Ah dat lukt hier prima :Y
Men mag alleen komen als men niet kibbelt.
Erasmodinsdag 27 december 2011 @ 21:27
Kerstdiner van 2e kerstdag:

Amuse van kreeft:
sp7mn9.jpg

Mosterdsoep:
jgm97p.jpg

Fingerfoodsels aan tafel terwijl de laatste hand aan het hoofdgerecht wordt gelegd:
6jnk0z.jpg

Gevulde eend met sinaasappelsaus:
30sk6fs.jpg

1pbghl.jpg
cinnamon_Mdinsdag 27 december 2011 @ 21:30
Gezellige verhalen ja! Jammer dat het niet bij iedereen gezellig kan zijn. 2e kerstdag liep hier van ruzie-met-zusje naar zusje-ruzie-met-vader en moeder-die-om-dit-alles-moest-huilen. Gelukkig moest er nog eten klaar dus ben ik na ruzie met zusje de keuken in gedoken :D

Dat innodigen is een prima idee trouwens, maar werkt wat lastig als je niet uitnodigt maar uitgenodigd wordt }:|

Enfin. Wel lekker gegeten op kerstavond :P
Sunnythesundinsdag 27 december 2011 @ 21:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 21:30 schreef cinnamon_M het volgende:
Dat innodigen is een prima idee trouwens, maar werkt wat lastig als je niet uitnodigt maar uitgenodigd wordt }:|
Dan heb je het toch ineens gewoon héél druk O-) ;)