robuust89 | zaterdag 24 december 2011 @ 13:53 |
Welkom in het KERSTDINER-TOPIC 2011!![]() ![]() ![]() Het Kerstdiner: voor de één (zeg maar: ik) iets om ellenlang naar uit te kijken, voor de ander een keukenstress-hel van jewelste! Voor iedereen die het ook dit jaar weer op zich neemt om (een deel van) de meest feestelijke dis van het jaar te bereiden: klonter hier allen tezamen voor inspiratie, tips en steunbetuigingen! ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 24 december 2011 @ 13:56 |
Niet stikkie? | |
Mirjam | zaterdag 24 december 2011 @ 13:56 |
dat was die ander toch ook niet? | |
robuust89 | zaterdag 24 december 2011 @ 13:57 |
Voor: Salade met gerookte reerug en truffel (met dank aan Piet voor de inspiratie ![]() Hoofd: Hazenrug Na: Grand dessert (Kleine Crème Brûlée, puntje tarte tatin, een mousse van frambozen met ijs en slagroom) ![]() | |
N.icka | zaterdag 24 december 2011 @ 13:58 |
Hutspot ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 24 december 2011 @ 13:58 |
Niks mis met een gemarineerd speklapje anders ![]() @ Robin; Niet al het Koreaans eten is pittig maar heerlijk dat je dat doet. Ik wou dat ik dat ook kon koken en aan al die 'bijgerechtjes' kan komen. | |
Pietverdriet | zaterdag 24 december 2011 @ 13:58 |
Dat was deel 1 | |
FutureFairytale | zaterdag 24 december 2011 @ 13:58 |
Tis geen 3 oktober ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 24 december 2011 @ 13:59 |
Nee, maar ik heb het niet over goedkope delen van het varken, maar goedkoop plofvarken. | |
Oceanonix | zaterdag 24 december 2011 @ 14:31 |
1 van de 3 toetjes is klaar. Straks ga ik beginnen aan de stoofperen. De rest bereid ik morgenochtend voor. Het menu ziet er zo uit: voor: bospaddenstoelenbouillon met een soepstengel met maanzaad hoofd: kalkoen gevuld met saucijs, gedroogde cranberry enz salade gebakken aardappelen stoofperen na: citroenyoghurt creme brulee met citroengras cake met roodfruit | |
golfer | zaterdag 24 december 2011 @ 16:03 |
Behalve dat ik de kreeften nu uit de diepvries heb gehaald om langzaam te ontdooien, heb ik verder nog niks voorbereid. Doe dat gewoon allemaal op de dag zelf. | |
Sunnythesun | zaterdag 24 december 2011 @ 16:06 |
- merengueparfait staat in de vriezer - bramencoulis voor bij de parfait gaat zo de zeef door - pruimen in port zitten in een weckpot, die gaan maandag opgewarmd bij wat kaneelijs - runderrollade ligt klaar, op het laatste moment nog even kruiden en opbinden, maandag. mijn voorbereidingen zijn dus bijna klaar. Dit jaar niet zo veel hoeven maken dus het is een eitje. ![]() | |
Riann | zaterdag 24 december 2011 @ 16:07 |
zo ik moet voor 12 personen hemelse modder maken ik doe dat dus niet in 1 keer dus heb het net voor 6 personen klaar keuken opgeruimd alles in de vaatwasser en dan morgenvroeg nog een keer maken voor 6 personen. En dan is het toetje voor morgenavond klaar. | |
soklos | zaterdag 24 december 2011 @ 16:08 |
Ik krijg het gevoel dat iedereen kalkoen gaat eten. De rest is aan te vullen met mensen die varkenshaas gaan eten. Een klein deel zal denk ik voor de hertenbiefstuk gaan. [ Bericht 1% gewijzigd door soklos op 24-12-2011 16:14:51 ] | |
minilot | zaterdag 24 december 2011 @ 16:09 |
Ik.. ga... van. starrrrrrrrt! -nu- | |
Pietverdriet | zaterdag 24 december 2011 @ 16:13 |
Wangetjes zijn ook gebraden en aan het stoven. | |
RobinOok | zaterdag 24 december 2011 @ 17:19 |
Vlees ontdooi je het beste langzaam, kreeft enzo snel, ondergedompeld in koud water. | |
Pietverdriet | zaterdag 24 december 2011 @ 17:24 |
Gevacumeerd vlees ontdooi ik altijd in koud water. | |
golfer | zaterdag 24 december 2011 @ 17:31 |
Oh, dan staat het verkeerd op de verpakking van die bevroren kreeften. Daar staat: "haal de kreeften uit de verpakking en ontdooi die langzaam in de koelkast gedurende 7-9 uur. Leg de bevroren kreeft bij voorkeur tijdens dat proces op de rug om de natuurlijke sappen te bewaren." | |
RobinOok | zaterdag 24 december 2011 @ 17:32 |
Ja, stom. | |
Ml-etje | zaterdag 24 december 2011 @ 17:51 |
Morgen laten we voor ons koken maar voor 2e kerstdag staat het vlees samen met de winterwortelen/ui en knoflook al in de wijn ![]() Verder alles even uitgeschreven zodat ik weet wat ik morgenavond en maandag kan doen. Ik was jullie kwijt, zo gewend aan de reeksfunctie! | |
Tezz | zaterdag 24 december 2011 @ 18:52 |
Succes en plezier gewenst aan iedereen die in de keuken staat! Wij hebben laat in de middag gegeten (geroosterde kip met knof en rozemarijn, krieltjes, broccoli) en nemen straks wat hapjes (in verband met kind dat ietwat op tijd naar bed moet deze eet-planning). Ik heb wat lekkere kazen gehaald, vis, italiaanse vleeswaren enzo. In ieder geval feestelijk! | |
Pietverdriet | zaterdag 24 december 2011 @ 20:18 |
Zo, kerstavond diner zit erop, Hadden barbarie eendenborst met een vereenvoudigde sinaasappelsaus, reerug met een rode wijn jus, pommes d'Allemagne, rode kool en zometeen een tonkaboon flan met cassissaus | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 24 december 2011 @ 20:24 |
pics willen we zien ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 24 december 2011 @ 20:24 |
*burp* | |
FutureFairytale | zaterdag 24 december 2011 @ 20:25 |
Ohh ja dat vind ik cool! Pics van al het kersteten! Ook van de mislukkingen ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 24 december 2011 @ 20:27 |
Ik had me vanmorgen zo voorgenomen fotos te maken van de voorbereidingen en het maken van de desserts, maar goed, ging ik bezig en was het weer vergeten. | |
Pietverdriet | zaterdag 24 december 2011 @ 20:28 |
Was erg lekker, maar goed dat is het eigenlijk altijd. | |
FutureFairytale | zaterdag 24 december 2011 @ 20:31 |
Morgen 2e kans ![]() | |
Ml-etje | zaterdag 24 december 2011 @ 20:39 |
Ah dat vind ik ook wel leuk ja ![]() Zal de camera er ook bijhouden. | |
FutureFairytale | zaterdag 24 december 2011 @ 21:42 |
Mijn voorbereiding begint pas morgen; Eerst toetje maken en in koelkast zetten. Dan de kruidengelei voor het voorgerecht omdat die moet afkoelen opstijven in de koelkast. De rest maak ik gewoon voor en tijdens het diner. Heb ook helaas geen honderd schalen om alles te bewaren/voor te bereiden. | |
Pietverdriet | zaterdag 24 december 2011 @ 21:44 |
Tip. De RVS schalen van de Xenos, kosten weinig en zijn erg handig. | |
FutureFairytale | zaterdag 24 december 2011 @ 21:45 |
Dankje ![]() | |
minilot | zaterdag 24 december 2011 @ 22:11 |
Hee, daar heb ik er gisteren vier van gekocht! :-D Hier staat momenteel de vrij geniale mosterdsoep af te koelen op het balkon. De paddestoelen zijn reeds tot prut gestoofd met Livar-spek en wijn.. Op het aanrecht staat fijngesneden verse gember te trekken in melk en room (en flink wat suiker) voor het roomijs morgen. Nu heb ik slaap. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 24 december 2011 @ 22:19 |
hou je er rekening mee dat wijn niet meer smaakt als je gember eet! Niet dat je morgen een gruwelijk dure Desserwijn ineens niet lekker lijkt | |
Ml-etje | zaterdag 24 december 2011 @ 22:20 |
Ikea heeft er met rubber aan de onderkant, mits je ze niet in de oven parkeert zijn die stiekem handiger. Jij bent goed bezig zeg! Allemaal voor morgen? | |
GotC | zaterdag 24 december 2011 @ 22:25 |
Zo, alles is klaar. Phew. | |
Pietverdriet | zaterdag 24 december 2011 @ 22:28 |
Nee, vind ik niet, het mooie van edelstaal is dat je er nu juist wel alles mee kan doen en heel gemakkelijk schoon te houden zijn. | |
Ml-etje | zaterdag 24 december 2011 @ 22:39 |
Heb een betonnen aanrecht en dat staal krast en glijdt enorm ![]() De vaatwasser doet de rest. | |
minilot | zaterdag 24 december 2011 @ 22:57 |
Volgens de slijterijmeneer was daarom geen reguliere dessertwijn, maar eiswein/ijswijn een goede keuze. Ik ben benieuwd! | |
Pietverdriet | zaterdag 24 december 2011 @ 22:58 |
Beton als aanrecht?? Als staal glijdt, doekje er onder. | |
Ml-etje | zaterdag 24 december 2011 @ 23:08 |
Heb rubber matjes tegenwoordig ![]()
| |
Ansu | zaterdag 24 december 2011 @ 23:33 |
Kerstavond diner zit er ook op! ![]() | |
FutureFairytale | zondag 25 december 2011 @ 00:03 |
Dat kan ik me voorstellen ![]() | |
minilot | zondag 25 december 2011 @ 00:22 |
Oef. Lamme arm van custard kloppen! Nu maar eens naar bed. :-) | |
golfer | zondag 25 december 2011 @ 01:09 |
Even alvast de bouillon aan het maken waar ik morgen een kreeft in ga koken en ook een saus van ga maken. Groentes en kreeftenresten aanzetten: ![]() Cognac erbij en flamberen maar: ![]() Daarna afblussen met witte wijn en kreeftenfond van Lacroix erbij en even 25 minutebn inkoken. Rest maak ik morgen/vanavond af. | |
FutureFairytale | zondag 25 december 2011 @ 01:28 |
Ben je nu nog aan het koken? ![]() | |
golfer | zondag 25 december 2011 @ 01:34 |
Nee, ben nu alweer klaar met die bouillon. ![]() | |
FutureFairytale | zondag 25 december 2011 @ 01:39 |
Je maakt kreeftensaus en kreeftensoep? ![]() | |
minilot | zondag 25 december 2011 @ 07:55 |
Ennn alweer wakker! Brownies bakken, meloen pureren, eieren koken voor het zalmgerecht en brooddeeg kneden en er een warm plekje voor vinden om te rijzen.. | |
Bleie | zondag 25 december 2011 @ 08:49 |
Kerstavonddiner was een succes! Paprikasoepje uit het Fokkookboek was heerlijk. Zelfs dochterlief (van 2) heeft hem opgegeten, en dat is niet zo'n makkelijke eter. Als hoofd zeeduivel in spek (was heerlijk), met puree van pastinaak en aardappel (ook heel lekker) en bietjes gestoofd met tijm en een bosuitje. Nagerecht sinaasappelmousse van Piet. Smaak daarvan was prima, maar volgende keer doe ik het met verse room (was nu een beetje misgegaan ![]() | |
minilot | zondag 25 december 2011 @ 09:01 |
FF vroeg om foto's! ![]() Voorbereidingen gisterenavond Paddestoelentoast: ![]() Soep: ![]() Gember-ijs: ![]() Voorbereidingen deze ochtend: Brownies (minus de vers gedroogde chilipepers - die hingen nog in de logeerkamer): ![]() ![]() ![]() ![]() Afgaande op hoe het ongebakken beslag van brownies met chilipeper, kaneel en kardemom smaakt kan dit wel eens de hit van de avond worden. ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door minilot op 25-12-2011 09:12:28 ] | |
FutureFairytale | zondag 25 december 2011 @ 09:27 |
Cool die foto's ![]() ![]() | |
Bleie | zondag 25 december 2011 @ 09:38 |
Ik ben opeens zo blij dat ik ook brownies ga maken vandaag ![]() | |
Ml-etje | zondag 25 december 2011 @ 10:36 |
Heb alleen geen kardemom maar krijg spontaan brownie bakzin! | |
Bleie | zondag 25 december 2011 @ 10:54 |
Kardemom? Zit niet in mijn recept hoor (van Nigella). Daar gaan alleen boter, chocola, vanille-aroma, suiker, boter, eieren en wat zout in (en eventueel walnoten, maar dat vind ik niet lekker). Komt net uit de oven en ruikt heerlijk. Verder is mijn vreemde avocadotoetje (zie eerste topic ergens) klaar, en dat blijkt inderdaad, zoals mijn moeder zei, heel lekker te zijn. Nu nog het citrusfruit marineren, en dan ben ik voor vandaag al klaar ![]() | |
Fratz | zondag 25 december 2011 @ 10:58 |
Ziet er allemaal lekker uit! Ik hoef dit jaar niets te doen, er wordt hier voor ons gekookt, ook wel eens lekker ![]() | |
Ml-etje | zondag 25 december 2011 @ 11:25 |
Pecannoten ook niet lekker? En ik doelde op het recept van minilot ![]() | |
Bleie | zondag 25 december 2011 @ 11:47 |
Nee, ik ben een van de weinige mensen die gruwelen van de combinatie chocola en noten... | |
Oceanonix | zondag 25 december 2011 @ 11:50 |
creme brulee staat inmiddels in de koelkast. Snel nog even soepstengels aan het maken van bladerdeeg en sesamzaad/ maanzaad. Ga straks de kalkoen eens vullen. Alles onder controle hier. ![]() | |
Ml-etje | zondag 25 december 2011 @ 11:54 |
Niet waar..het klinkt alsof je nog geen foto's hebt gemaakt ![]() | |
minilot | zondag 25 december 2011 @ 13:20 |
Ik wel hoor! ![]() Meloen-bellini in de dop: ![]() Eigeel door zeef gedrukt voor garnituur zalmgerecht: ![]() Eveneens eiwit (lamme arm!), met bieslook, rode ui en kappertjes: ![]() Knoflooknaanbrooddeeg kneden: ![]() ![]() | |
Blues | zondag 25 december 2011 @ 13:43 |
Tof ![]() | |
Tezz | zondag 25 december 2011 @ 14:15 |
Joehoe foto's! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
lipper | zondag 25 december 2011 @ 14:24 |
Je hebt een hernia gehad en dit is jouw manier van wraak nemen? | |
golfer | zondag 25 december 2011 @ 14:53 |
Zo, verder gegaan met de bouillon waar straks de kreeftjes in gekookt worden. Van het gezeefde bouillonfond/vocht met een roux een mooi kreeftensausje gemaakt, die straks alleen nog maar even gemonteerd hoeft te worden. Nu staan aardappels met venkel op het vuur on daar straks een smeuïge aardappel-venkelpuree van te maken. | |
FutureFairytale | zondag 25 december 2011 @ 15:13 |
Mijn gelei is nog niet stijf ![]() Nou, hij heeft nog tot 18u... | |
Riann | zondag 25 december 2011 @ 15:20 |
Geduld ik heb vanmorgen mijn 2e lading van hemelse modder gemaakt. Net folie erover heen gedaan en dan wachten op mijn ouders en dan kunnen we richting tante en nichtjes en neefje | |
golfer | zondag 25 december 2011 @ 16:24 |
Zo. Alle voorbereidingen zijn klaar. Straks alleen nog maar even alles op het allerlaatst afmaken en koken/bakken/braden. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 25 december 2011 @ 17:00 |
Zo, ff een uurtje pauze, alles staat in de startblokken en hoef het alleen maar af te maken. | |
robuust89 | zondag 25 december 2011 @ 17:14 |
![]() | |
minilot | zondag 25 december 2011 @ 19:13 |
Buuuuurp.. We zijn door mijn hapjes, aperetief, voorgerecht en tussengerecht heen. Nu onderuit gezakt wachten op door schoonouders' klaargemaakt hoofdgerecht. Straks dessert maken. | |
Ml-etje | zondag 25 december 2011 @ 19:22 |
Wow minilot! Wij hebben hier hapjes dag ![]() Wel al de boeuf opgezet, foto's volgen direct. | |
golfer | zondag 25 december 2011 @ 19:22 |
Vannacht al begonnen met een bouillon te trekken van mirepoix en stukken kreeftenkarkas die we niet willen eten (kop enzo), even flink met cognac geflambeerd en laten inkoken met Lacroix kreeftenfond.![]() ![]() Vanmiddag een deel van die bouillon gebruikt om de kreeft in te koken, andere deel gebruikt om een kreeftensaus van te maken. Vanmiddag begonnen met een zelfgemaakt groentensoepje. ![]() Daarna als klein voorgerechtje gecaramelliseerde Coquilles St. Jacques met een glaasje Cava erbij. ![]() Hoofdgerecht: Gekookte kreeft, puree van aardappel met venkel, frisse komkommer/tomaatsalade en kreeftensaus. Nog een glaasje bubbels erbij natuurlijk. ![]() Nagerecht: Choco-ijs van Hertog met een glaasje limoncello erbij. ![]() Alles was gewoon goed gelukt en vooral lekker. ![]() | |
Blues | zondag 25 december 2011 @ 19:28 |
![]() ![]() ![]() | |
rubje | zondag 25 december 2011 @ 20:03 |
Hey! dat boek komt mij bekend voor ![]() ![]() ![]() ![]() ontopic: Zijn dat AH Canadese kreeften of kreeften die jullie zelf ergens anders vandaan hebben gehaald a 400/600 gram pst? ![]() Dit was onze Kersthap gisteravond en hier van vanavond met de lievelingschampagne van 't vrouwtje en zoals eerder gezegd simpel en weinig byzonder en hier nog een closeup. ![]() | |
Ml-etje | zondag 25 december 2011 @ 20:05 |
Voorbereiding van het hoofdgerecht: Boeuf Bourguignon Kilo runderlappen, winterwortelen, uien in wijn marineren samen met knoflook. Spek bakken en uit de pan halen en daarin dan vervolgens het rundvlees bakken en ook er weer uit halen en dan de groente bakken met tomatenpuree. Vervolgens alles bij elkaar doen samen met de marinade en minimaal 2,5 uur laten pruttelen. Vergeet er niet een bosje met peterselie-tijm-laurier erop te leggen samengebonden met keukentouw. ![]() ![]() ![]() En nu is het zo.. ![]() Het mag een nachtje rusten en dan morgen met champi's en zuilveruitjes opgediend. In deze pannetjes overigens en uiteraard met entourage ![]() ![]() Morgen verder met oa de pudding in deze vormen: ![]() Salade en french racks plus de paprikasoep (en als die niet naar mijn zin is start ik meteen het maken van linzensoep ![]() Vermoed dat ik nog brownies en mini appeltaart maak ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door Ml-etje op 25-12-2011 20:24:13 ] | |
Blues | zondag 25 december 2011 @ 20:54 |
Je pan is bijna te klein ![]() @ rubje onze kreeften waren uit de schalen itt tot de jouwe dus dan lijkt het misschien minder ja ![]() | |
Ml-etje | zondag 25 december 2011 @ 20:56 |
Heb inderdaad wat grotere pannen op mijn verlanglijstje staan ![]() Rubje houdt van groots en flink ![]() | |
minilot | zondag 25 december 2011 @ 21:32 |
Gember-roomijs was in TIEN minuten klaar in plaats van de 45 minuten die in de handleiding vermeld stonden. Tot zover het tussendoor uitbuiken. :-) De chilipeper in de brownies zorgde voor nogal wat WTF-momentjes bij sommige tafelgenoten, hihi! [ Bericht 13% gewijzigd door minilot op 25-12-2011 21:52:15 ] | |
n0ir | zondag 25 december 2011 @ 21:48 |
Oh dat klinkt wel lekker ![]() Ik heb het vandaag wat simpel gehouden, Garnalencocktail vooraf, rosbief+portsaus met boontjes en frietjes, en chocolademousse als dessert. Wel voor het eerst alles zelfgemaakt zonder pakjes en zakjes etc. De rosbief vond ik iets te gaar ookal gaf de vleesthermometer (kutding) pas 48° kerntemperatuur aan, maar hij was nog steeds rose en sappig. De chocolademousse moet ik nog eten, hoop dat ie goed luchtig is en niet te massief. ![]() Edit: de mousse was gelukt, was lekker met Amaretto ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door n0ir op 25-12-2011 22:18:25 ] | |
rubje | zondag 25 december 2011 @ 22:22 |
@Bluezz, Als ik alles uit die kreeften stukken haalde had ik denk ik meer op mijn bord dan jullie. ![]() Maar hadden jullie dan die AH kreeften of toch ergens nog Oosterschelde vandaan weten te halen? tip: haal anders ook je kreeften bij de chinese toko's zoals wij,scheelt vaak in prijs&gewicht en het zijn +/- 800 gram types,dus veel vlees! ![]() @Ml-etje: ik houd idd van een stevig maal en volume want mijn lichaam verbruikt veel energie. ![]() ![]() | |
golfer | zondag 25 december 2011 @ 22:41 |
Seizoen voor Oosterscheldekreeft loopt helaas slechts van 1 april tot 15 juli, dus die zijn in de winter niet verkrijgbaar. | |
Pietverdriet | zondag 25 december 2011 @ 23:10 |
Het kerstdiner is een enorm succes. Zitten uit te buiken met een kapiteintje ( half grand marnier, half cognac) | |
FutureFairytale | zondag 25 december 2011 @ 23:46 |
Na het geslaagde diner van vanavond kookt mijn moeder morgen voor mij (en fam). Traditioneel eten ![]() Voor: garnalencocktail en een soepje Hoofd: varkensrollade, gehaktbrood en lamsrug. Daarbij aardappelkroketjes ![]() Na: weet ik niet Daarna: koffie met appeltaart | |
golfer | zondag 25 december 2011 @ 23:50 |
Heb je foto's gemaakt? | |
Pietverdriet | zondag 25 december 2011 @ 23:50 |
Nope | |
golfer | zondag 25 december 2011 @ 23:52 |
Jammer. Was vooral benieuwd naar je varkenswangetjes...nou ja niet die van jou, maar die van het beest die je hebt klaargemaakt...en dan bedoel ik niet Teigutje. ![]() | |
ddx | zondag 25 december 2011 @ 23:53 |
Morgen komen m'n ouders hier langs, dan staat er op menu : -zeebaars gemarineerd in passievrucht/lemon -hertenbiefstuk met gebakken aardappeltjes en gele bietjes. -gegrilde ananas met vanille ijs. | |
minilot | maandag 26 december 2011 @ 02:25 |
Alleen een paar baggerfoto's, want nauwelijks aan gedacht tijdens het eten. ![]() Dadels met gehakte amandelen, honing, oranjebloesemroom en verpulverde pistachenootjes: ![]() Geen foto's gemaakt van de camembert/paddestoel-bruschetta (lekker!) of de meloenpuree+prosecco met Livar-ham (nog lekkerder!) Zalm met ei, bieslook, rode ui, kappertjes, crème fraîche en bietencress: ![]() Van de soep + minibroodjes helaas ook geen kiekje, maar ik maakte dezelfde pepernoten van knoflookbrood al eens een paar weken eerder, dus daar maar even een foto van: ![]() Hoofdgerecht door schoonouders: ![]() Helaas staat het nagerecht er ook niet op. Wél een foto van een lege ijsmachine en een piepklein stukje van het toetje links in beeld (chilibrownie, gember-roomijs, sinaasappelsaus en gemberkoekkruimels) ![]() ![]() Het ziet er nogal rommelig uit zo, maar het was allemaal toch echt zeer geslaagd. ![]() | |
Bleie | maandag 26 december 2011 @ 10:29 |
Bij ons was het ook heerlijk allemaal! Mijn (Chinese) schoonzusje had vooraf een bouillon met wontons gemaakt, superlekker. Hoofd was kalkoen, met appelmoes, stoofpeertjes, puree en boontjes (waarvan mijn dochter alleen de appelmoes en peertjes wenste te eten:)) en mijn toetje van brownies, avocadomousse, gemarineerde sinaasappels en ijs maakten het geheel af. Ik was zelf vooral erg tevreden over de brownies, die precies klef genoeg waren (en ondanks de enorme hoeveelheid dan ook helemaal op gingen), en de avocadomousse was een aangename verrassing. Ik had dat nooit geassocieerd met zoet, maar het was echt heel lekker. En dan moeten we vanavond ook nog wat eten. Gelukkig zijn de winkels hier gewoon open vandaag, dus ik stuur zo manlief op pad, en dan zoekt hij het maar uit, haha. | |
n105 | maandag 26 december 2011 @ 10:47 |
Heb je soms het recept voor me? Klinkt nl erg goed! | |
minilot | maandag 26 december 2011 @ 10:58 |
Van het ijs of van de brownies? ![]() | |
Pietverdriet | maandag 26 december 2011 @ 11:01 |
Kwam er gisteravond achter dat het vijgenbrood voor bij de kaas niet was meegekomen. Heb toen zes velletjes bladerdeeg in negenen gesneden, ingesmeerd met ei, en afwisselend voorzien van zwart sesamzaad, kummel, kaas, pyramidezout en gehakte amandel. Schoonzus wilde partu niet geloven dan ik ze zelf had gemaakt. Vreemd, want dat was nog wel het eenvoudigste. | |
robuust89 | maandag 26 december 2011 @ 11:07 |
Wat een helse kerst, gister die achterlijke familieleden, en vandaag blijkt dat mijn voorbereiding van likmevestje is. ![]() ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door robuust89 op 26-12-2011 13:02:28 ] | |
Pietverdriet | maandag 26 december 2011 @ 11:10 |
Tja, zo moest ik de coppa voor de dadels redden, anders was die zo opgegeten. | |
KillerBee4ever | maandag 26 december 2011 @ 11:36 |
@golfer: beetje offtopic, maar waar heb je die mooie placemats vandaan, als ik vragen mag? ![]() ![]() | |
minilot | maandag 26 december 2011 @ 12:13 |
Zucht.. Ik liep de keuken in om ontbijt voor mij en mijn lief te maken.. Ik zag twee overgebleven Lindt 70% liggen. Ik dacht: ik heb nog dadels over, en twee handenvol hazelnoten.. Kwartier later stonden er nieuwe brownies in de oven en kwam ik met gechocolateerde mondhoeken (want: beslagkom uitlikken) terug de woonkamer in, waar lief nog steeds op zijn stokbroodje met ei zat te wachten. Maar nu zijn de eieren op. ![]() ![]() Jeej voor een relaxte en brownievolle tweede kerstdag. ![]() | |
FutureFairytale | maandag 26 december 2011 @ 12:15 |
Ooh ik krijg vanavond stoofpeertjes! Die pan is voor mij ![]() ![]() | |
FutureFairytale | maandag 26 december 2011 @ 12:16 |
Brownies als kerstontbijt zijn veul beter dan broodje ei Minilot ![]() | |
Ml-etje | maandag 26 december 2011 @ 12:33 |
De boeuf ziet er koud helemaal niet lekker uit, maar smaakt nog steeds heerlijk ![]() ![]() Frambozen in de pan, voor puddinkjes a la Piet. ![]() Slagroom ![]() Mangosaus ![]() ![]() Afgekoelde frambozen met de slagroom mengen ![]() Gevulde rozenvormen. ![]() Ondertussen: ![]() Voor de paprikasoep. Deze afgehaald en een simpel soepje van gemaakt. Nog eea voor door de boeuf en bij de lamsracks (veldsla inmiddels ook gewassen en de balsamico-honing dressing gemaakt), aardappelen zijn ook gescrubt en in de olie gezet inmiddels. ![]() Zit nu alleen nog te dubben of ik nog iets bak voor bij het ijs. Vermoed dat het niet op gaat en dat zou zonde zijn en kan niets kleins en luchtigs bedenken ![]() | |
minilot | maandag 26 december 2011 @ 12:37 |
Oeee, ik ben benieuwd naar het eindresultaat van die puddinkjes, MI! Iets te bakken: bedoel je iets substantieels of meer ter decoratie en om iets knapperig te hebben? Want in dat laatste geval zou je kunnen denken aan tuiles | |
Ml-etje | maandag 26 december 2011 @ 12:42 |
Ja ik ook! Hoop dat er voldoende gelatine in zit en of het echt rozen worden ![]() Heb overal een back up voor dus geen probleem als het niet zo is.. Tuiles! Dat zocht ik!! Even zien of ik mijn Engels aan kan slingeren ![]() | |
golfer | maandag 26 december 2011 @ 13:07 |
Dat zijn gewoon placemats van de Blokker. ![]() | |
golfer | maandag 26 december 2011 @ 14:00 |
Vandaag houden we het hier simpel met: rundercarpaccio gebakken hertenbiefstukjes in een port-wijnsaus met patat van knolselderij | |
KillerBee4ever | maandag 26 december 2011 @ 14:51 |
Oh lol ![]() ![]() ![]() | |
FutureFairytale | maandag 26 december 2011 @ 14:55 |
Niks mis met de Blokker ![]() en toetje? ![]() | |
golfer | maandag 26 december 2011 @ 16:00 |
We hebben nog wat ijs over, dus dat zal het wel worden. | |
Pietverdriet | maandag 26 december 2011 @ 17:56 |
Hier waren ze gisteren een groot succes. | |
robuust89 | maandag 26 december 2011 @ 18:21 |
Even tussendoor, mijn truffel leek uitgedroogd ![]() Wat is de correcte manier van bewaren? Hij lag afgesloten in de koelkast, met elke dag een schoon doekje. (ook zat er heel weinig smaak aan ![]() | |
Pietverdriet | maandag 26 december 2011 @ 18:27 |
Genept met een chineese truffel? | |
robuust89 | maandag 26 december 2011 @ 18:40 |
Wintertruffel, was zwart met kleine witte spikkels van binnen. (?) dus niet vrijwel egaal wit van kleur, zoals ik verwacht had. Gewoon sligro trouwens ![]() | |
golfer | maandag 26 december 2011 @ 19:12 |
Gebakken hertenbiefstukje met wijn-portsaus, frietjes van knolselderij en tomaatjes. Glaasje rode Famille Castel (Merlot) erbij. ![]() ![]() | |
ddx | maandag 26 december 2011 @ 21:00 |
Allemaal perfect gelukt ![]() | |
Pietverdriet | maandag 26 december 2011 @ 21:04 |
Ik zou geen truffels kopen bij de Sligro. | |
n105 | maandag 26 december 2011 @ 21:11 |
Brownies....met chili | |
Ml-etje | maandag 26 december 2011 @ 21:16 |
Hier ook alleen ze wilden niet heel uit de vorm komen (dat idee had ik al). Dus heb ik ze onderin de ijscoupes gedaan ![]() | |
Pietverdriet | maandag 26 december 2011 @ 21:18 |
Vorm even kort warm maken | |
Ml-etje | maandag 26 december 2011 @ 21:23 |
Oh heb er nog 2, ga ik dat morgen proberen ![]() | |
evo87 | dinsdag 27 december 2011 @ 06:22 |
gisteren kerstdiner gehad. Vooraf: kerstsoep (helft pompoen, helft bieten met een bol geitenkaas gemengd met gehakte pijnboompitten, cranberries en peterselie) hoofd: Lenderollade (rund), schouderfiletrollade (varken), cranberrysaus, stoofperen, sperziebonen met paprika, aardappelpuree. na: homemade vanille hangop met een port-bessensaus. Jammie ![]() | |
Steven184 | dinsdag 27 december 2011 @ 07:16 |
Allebei ![]() | |
cinnamon_M | dinsdag 27 december 2011 @ 11:04 |
Bij deze mijn kerstavond-menu: Voor: ![]() Tussen: ![]() Hoofd: ![]() Let verder niet op alle zooi op de achtergrond, foto's maken had niet echt de prioriteit dus heb niet de tijd genomen om het er een beetje mooi op te zetten. En tja... waar flink gekookt wordt wordt ook veel afwas gecreëerd... ![]() | |
Croli | dinsdag 27 december 2011 @ 11:24 |
gisteren heb ik ook een kerstdiner gekookt. Ik heb alleen maar lof gekregen. Heb helaas geen foto's, maar het volgende stond er op het (italiaanse) menu: Voor: Zalmravioli met romige schuimsaus Hoofd: Zeeduivel gerold in mixje van gedroogde tomaten/basilicum en buitenom proscuittoham, met risotto afgewerkt met truffelolie, en gegrilde groene asperges. Na: Creme Brullee met Italiaanse koffie | |
MaximusTG | dinsdag 27 december 2011 @ 15:42 |
Iedereen nog bedankt voor de tips voor alternatieve gourmet-gerechtjes! Hebben uiteindelijk gemaakt: - dadels in spek - banaan in spek (zowel de dadels als de banaan zijn erg lekker! Lekkere combi van hartig en zoet, en heerlijk licht tussen al het vleesgeweld) - pizzahamburgers (gehakt + tomato frito + oregano, zout, peper, beetje geraspte kaas) - minipizza's voorgebakken - Aardappelsalade (blokjes aardappel gekookt, spekjes gebakken, verse peterselie en dat combineren met mayo, creme fraiche, honing, zout en peper. ) - kleine sateetjes - insalata caprese (mozzarella, tomaat, basilicum, olijfolie, zout en geroosterde pijnboompitten) - gevulde champignons Smaakte erg goed. Alleen jammer dat gezelligheid weer ver te zoeken was. Was het wel weer goed zat om 12 uur snachts, toen het weer was verworden in het vrolijk bashen op mij en mn vriendin, omdat schoonzus+vriend en zijn broer blijkbaar neerkijken op mensen die meer ontwikkeld zijn dan zij en verder kijken dan hun neus lang is in de wereld. En ze hebben een soort minachting voor mensen die universiteit doen, want die zijn toch te lui om hard te werken. Kutlui. Maar zie voor de rest van het verhaal mn rant in kerstdiner deel 1.. Wel ons eten naar binnen stouwen, maar er ook maar 1 complimentje om geven of ons bedanken. Nee hoor. ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 27 december 2011 @ 16:03 |
Ohw wat klote zeg Maximus! Ze zijn gewoon gefrustreerd denk.. Misschien hebben jullie ooit aangegeven neer te kijken op hen? Kon me herinneren dat je een keer een beetje minachtend praatte over hen omdat zij een lager 'niveau' hadden. Wat heb ik daar een hekel aan, iedereen is gelijk..klaar. | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 27 december 2011 @ 16:06 |
blijkbaar ben je met je uni opleiding nog niet kundig genoeg om met je eigen familie om te kunnen gaan. werk aan je social skills bro! | |
Pietverdriet | dinsdag 27 december 2011 @ 16:07 |
Waarom vertel je hun gewoon niet dat ze op moeten rotten? | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 27 december 2011 @ 16:15 |
dit is ook een optie. en dan vanaf volgend jaar met piet en zijn partner kerst vieren. wel verslag doen he! | |
MaximusTG | dinsdag 27 december 2011 @ 17:32 |
Nee hoor, dat heb ik nooit aangeven. Het ligt helemaal niet aan ons, wij zijn altijd zo politiek correct en netjes en fatsoenlijk als mogelijk is. Het is gewoon een zootje klootzakken bij elkaar. Kan mij niks schelen wat iemand voor opleiding doet of heeft gedaan. Heb genoeg vrienden van allerlei niveau's en dat is nooit een issue. Zij maken er blijkbaar een probleem van door alles wat wij doen belachelijk te maken. Oja, heel grappig hoor, niks mis met mijn social skills. Nee het is juist de frustratie uit het niet boos kunnen worden op ze die het zo erg maakt. Het is dan ook de familie van mijn vriendin he. En die wil het niet escaleren omdat haar ouders juist zo'n best doen en alles accepteren van schoonzusje + vriend omdat ze bang zijn dat zij het contact met hen dan helemaal verbreekt. | |
Mirjam | dinsdag 27 december 2011 @ 18:08 |
hmm, lekker, ondankbaar. ik had ook zoiets., een hele lading oreo-bonbons gemaakt, heerlijk, iedereen was er weg van maar er was redelijk veel over, dus ik dacht 'die neem ik morgen mee naar werk, leuk voor m'n collega's' bleek m'n schoonmoeder er een paar te willen voor m'n schoonvader, prima heeft ze ze gewoon allemaal in d'r tas gekieperd en meegenomen, terwijl niemand het zag. toen mijn vriend daar wat van zei, zei ze gewoon 'pech voor de rest' echt, wtf?? ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 27 december 2011 @ 18:58 |
Lekker klote dan. Ze weten dat jullie er niks van kunnen zeggen dus gaan ze jullie lekker pesten. Leuk zo met Kerst. Wat vinden haar ouders ervan? Hadden die niet door dat jullie zo werden genard aan tafel? | |
FutureFairytale | dinsdag 27 december 2011 @ 18:59 |
Dit ja! ![]() Ze wilde ze gewoon allemaal voor haarzelf ![]() | |
Ml-etje | dinsdag 27 december 2011 @ 19:50 |
Bij ons ging het dit jaar juist erg goed ![]() Oma was gek van het toetje en nam de rest die niet altijd naar haar smaak was voor lief ![]() Weer wat geleerd! | |
Mirjam | dinsdag 27 december 2011 @ 19:50 |
ik ben er nog steeds pissig over, weet je dat? ![]() ![]() zo asociaal ![]() | |
Ml-etje | dinsdag 27 december 2011 @ 19:51 |
Naja zeg! | |
Mirjam | dinsdag 27 december 2011 @ 19:51 |
en voor haarzelf kan niet, ze zegt geen chocolade te eten ![]() | |
Ml-etje | dinsdag 27 december 2011 @ 20:02 |
Zegt.. of gewoon inhalig? Raar is het wel ja ![]() Ik wilde je bijna om het recept vragen maar laat ik het maar niet doen ![]() | |
Mirjam | dinsdag 27 december 2011 @ 20:03 |
mja, het is zo geloof ik. maakt het niet minder bloedirritant en asociaal. en is keimakkelijk, 3 ingredienten maar ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 27 december 2011 @ 20:04 |
Echt als ik lees hoe familie en schoonfamilie zich gedragen, dan valt mijn bek open van verbazing. | |
Pietverdriet | dinsdag 27 december 2011 @ 20:04 |
Dan vraag ik het maar | |
Mirjam | dinsdag 27 december 2011 @ 20:05 |
ik ben nog niet eens begonnen, geloof me. | |
Ml-etje | dinsdag 27 december 2011 @ 20:05 |
Schoonfamilie komt er hier niet eens in en mijn ouders idem dus heb nu het meest vriendelijke aftreksel nog ![]() | |
Mirjam | dinsdag 27 december 2011 @ 20:06 |
2 dozen oreo's 1 bakje roomkaas, 200 gr. 300 gr. chocolade, melk orteo's in de blender, en fijnmalen tot je poeder hebt roomkaas goed losroeren oreo-poeder erbij, heel lang en goed roeren. spulletje 3 kwartier in de vriezer, dan kan je balletjes draaien, en die balletjes dip je dan in de gesmolten chocolade ![]() | |
Ml-etje | dinsdag 27 december 2011 @ 20:06 |
Handen voor ogen doet. Nog een tip voor een goede stoofpan overigens? De mijne blijkt te klein (zie post 101). | |
golfer | dinsdag 27 december 2011 @ 20:09 |
Ideaal als dat allemaal al overleden is, qua ouders en schoonouders. Nergens meer last van. Geen sociale verplichtingen meer die richting uit. ![]() | |
Isabeau | dinsdag 27 december 2011 @ 20:16 |
Ongelofelijk inderdaad ![]() ![]() | |
Ml-etje | dinsdag 27 december 2011 @ 20:18 |
Nah zo zou ik het niet willen stellen, als het net zo gezellig kon als bij sommigen dan graag zelfs! | |
Pietverdriet | dinsdag 27 december 2011 @ 20:18 |
Mijn schoonouders waren in-genodigd verder met zus en zwager plus aanhang zitten eten. | |
Pietverdriet | dinsdag 27 december 2011 @ 20:19 |
Volgend jaar innodigen | |
Sunnythesun | dinsdag 27 december 2011 @ 20:20 |
Gelukkig zijn er ook families waar men wel gewoon normaal en liefdevol met elkaar om kunnen gaan ja ![]() | |
rubje | dinsdag 27 december 2011 @ 20:20 |
Zitten jullie nog steeds kerstmaaltijden te eten gezien het feit dat het topic zo actueel is? ![]() | |
Ml-etje | dinsdag 27 december 2011 @ 20:25 |
Dan moet je me wel uitleggen wat je ermee bedoelt ![]() Gelukkig wel ![]()
![]() ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 27 december 2011 @ 20:30 |
Tegenovergestelde van uitnodigen ![]() | |
Ml-etje | dinsdag 27 december 2011 @ 20:31 |
Ah dat lukt hier prima ![]() Men mag alleen komen als men niet kibbelt. | |
Erasmo | dinsdag 27 december 2011 @ 21:27 |
Kerstdiner van 2e kerstdag: Amuse van kreeft: ![]() Mosterdsoep: ![]() Fingerfoodsels aan tafel terwijl de laatste hand aan het hoofdgerecht wordt gelegd: ![]() Gevulde eend met sinaasappelsaus: ![]() ![]() | |
cinnamon_M | dinsdag 27 december 2011 @ 21:30 |
Gezellige verhalen ja! Jammer dat het niet bij iedereen gezellig kan zijn. 2e kerstdag liep hier van ruzie-met-zusje naar zusje-ruzie-met-vader en moeder-die-om-dit-alles-moest-huilen. Gelukkig moest er nog eten klaar dus ben ik na ruzie met zusje de keuken in gedoken ![]() Dat innodigen is een prima idee trouwens, maar werkt wat lastig als je niet uitnodigt maar uitgenodigd wordt ![]() Enfin. Wel lekker gegeten op kerstavond ![]() | |
Sunnythesun | dinsdag 27 december 2011 @ 21:37 |
Dan heb je het toch ineens gewoon héél druk ![]() ![]() |