abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_105999394
Welkom in het KERSTDINER-TOPIC 2011!

~:) ~:) ~:)

Het Kerstdiner: voor de één (zeg maar: ik) iets om ellenlang naar uit te kijken, voor de ander een keukenstress-hel van jewelste! Voor iedereen die het ook dit jaar weer op zich neemt om (een deel van) de meest feestelijke dis van het jaar te bereiden: klonter hier allen tezamen voor inspiratie, tips en steunbetuigingen!

Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  zaterdag 24 december 2011 @ 13:56:08 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105999476
Niet stikkie?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105999487
dat was die ander toch ook niet?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_105999510
Voor: Salade met gerookte reerug en truffel (met dank aan Piet voor de inspiratie ^O^ )
Hoofd: Hazenrug
Na: Grand dessert (Kleine Crème Brûlée, puntje tarte tatin, een mousse van frambozen met ijs en slagroom) :9~
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_105999523
Hutspot :)
pi_105999526
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 13:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wil mijn schoonfamilie eens een keer echt lekker varkensvlees laten proeven, zijn nogal van het moet goedkoop zijn. Krijgen nu wat echt lekkers.
Vorig jaar hadden we wild en ganzelever.
Niks mis met een gemarineerd speklapje anders :9

@ Robin; Niet al het Koreaans eten is pittig maar heerlijk dat je dat doet. Ik wou dat ik dat ook kon koken en aan al die 'bijgerechtjes' kan komen.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 24 december 2011 @ 13:58:35 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105999533
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 13:56 schreef Mirjam het volgende:
dat was die ander toch ook niet?
Dat was deel 1
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105999550
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 13:58 schreef N.icka het volgende:
Hutspot :)
Tis geen 3 oktober ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 24 december 2011 @ 13:59:55 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105999583
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 13:58 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Niks mis met een gemarineerd speklapje anders :9
.
Nee, maar ik heb het niet over goedkope delen van het varken, maar goedkoop plofvarken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106000575
1 van de 3 toetjes is klaar.

Straks ga ik beginnen aan de stoofperen.
De rest bereid ik morgenochtend voor.

Het menu ziet er zo uit:
voor:
bospaddenstoelenbouillon met een soepstengel met maanzaad
hoofd:
kalkoen gevuld met saucijs, gedroogde cranberry enz
salade
gebakken aardappelen
stoofperen
na:
citroenyoghurt
creme brulee met citroengras
cake met roodfruit
  zaterdag 24 december 2011 @ 16:03:19 #11
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106003598
Behalve dat ik de kreeften nu uit de diepvries heb gehaald om langzaam te ontdooien, heb ik verder nog niks voorbereid.
Doe dat gewoon allemaal op de dag zelf.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_106003690
- merengueparfait staat in de vriezer
- bramencoulis voor bij de parfait gaat zo de zeef door
- pruimen in port zitten in een weckpot, die gaan maandag opgewarmd bij wat kaneelijs
- runderrollade ligt klaar, op het laatste moment nog even kruiden en opbinden, maandag.
mijn voorbereidingen zijn dus bijna klaar. Dit jaar niet zo veel hoeven maken dus het is een eitje. :s)
pi_106003722
zo ik moet voor 12 personen hemelse modder maken ik doe dat dus niet in 1 keer dus heb het net voor 6 personen klaar keuken opgeruimd alles in de vaatwasser en dan morgenvroeg nog een keer maken voor 6 personen. En dan is het toetje voor morgenavond klaar.
pi_106003773
Ik krijg het gevoel dat iedereen kalkoen gaat eten. De rest is aan te vullen met mensen die varkenshaas gaan eten. Een klein deel zal denk ik voor de hertenbiefstuk gaan.

[ Bericht 1% gewijzigd door soklos op 24-12-2011 16:14:51 ]
pi_106003799
Ik.. ga... van. starrrrrrrrt! -nu-
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 24 december 2011 @ 16:13:24 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106003923
Wangetjes zijn ook gebraden en aan het stoven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 24 december 2011 @ 17:19:06 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106006468
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 16:03 schreef golfer het volgende:
Behalve dat ik de kreeften nu uit de diepvries heb gehaald om langzaam te ontdooien, heb ik verder nog niks voorbereid.
Doe dat gewoon allemaal op de dag zelf.
Vlees ontdooi je het beste langzaam, kreeft enzo snel, ondergedompeld in koud water.
  zaterdag 24 december 2011 @ 17:24:45 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106006677
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 17:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Vlees ontdooi je het beste langzaam, kreeft enzo snel, ondergedompeld in koud water.
Gevacumeerd vlees ontdooi ik altijd in koud water.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 24 december 2011 @ 17:31:59 #19
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106006929
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 17:19 schreef RobinOok het volgende:

Vlees ontdooi je het beste langzaam, kreeft enzo snel, ondergedompeld in koud water.
Oh, dan staat het verkeerd op de verpakking van die bevroren kreeften.
Daar staat: "haal de kreeften uit de verpakking en ontdooi die langzaam in de koelkast gedurende 7-9 uur. Leg de bevroren kreeft bij voorkeur tijdens dat proces op de rug om de natuurlijke sappen te bewaren."
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 24 december 2011 @ 17:32:41 #20
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106006957
Ja, stom.
pi_106007662
Morgen laten we voor ons koken maar voor 2e kerstdag staat het vlees samen met de winterwortelen/ui en knoflook al in de wijn :Y)
Verder alles even uitgeschreven zodat ik weet wat ik morgenavond en maandag kan doen.

Ik was jullie kwijt, zo gewend aan de reeksfunctie!
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_106009541
Succes en plezier gewenst aan iedereen die in de keuken staat!

Wij hebben laat in de middag gegeten (geroosterde kip met knof en rozemarijn, krieltjes, broccoli) en nemen straks wat hapjes (in verband met kind dat ietwat op tijd naar bed moet deze eet-planning).
Ik heb wat lekkere kazen gehaald, vis, italiaanse vleeswaren enzo. In ieder geval feestelijk!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zaterdag 24 december 2011 @ 20:18:05 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106012737
Zo, kerstavond diner zit erop,
Hadden barbarie eendenborst met een vereenvoudigde sinaasappelsaus, reerug met een rode wijn jus, pommes d'Allemagne, rode kool en zometeen een tonkaboon flan met cassissaus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106012991
pics willen we zien *G*
pi_106013009
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Zo, kerstavond diner zit erop,
Hadden barbarie eendenborst met een vereenvoudigde sinaasappelsaus, reerug met een rode wijn jus, pommes d'Allemagne, rode kool en zometeen een tonkaboon flan met cassissaus
*burp*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_106013027
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 20:24 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
pics willen we zien *G*
Ohh ja dat vind ik cool! Pics van al het kersteten! Ook van de mislukkingen *O* :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 24 december 2011 @ 20:27:29 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106013090
Ik had me vanmorgen zo voorgenomen fotos te maken van de voorbereidingen en het maken van de desserts, maar goed, ging ik bezig en was het weer vergeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 24 december 2011 @ 20:28:03 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106013103
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 20:24 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

*burp*
Was erg lekker, maar goed dat is het eigenlijk altijd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106013248
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 20:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik had me vanmorgen zo voorgenomen fotos te maken van de voorbereidingen en het maken van de desserts, maar goed, ging ik bezig en was het weer vergeten.
Morgen 2e kans ;) Dan wil ik graag foto's zien van knorretje!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_106013548
Ah dat vind ik ook wel leuk ja :)
Zal de camera er ook bijhouden.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_106016263
Mijn voorbereiding begint pas morgen;
Eerst toetje maken en in koelkast zetten.
Dan de kruidengelei voor het voorgerecht omdat die moet afkoelen opstijven in de koelkast.

De rest maak ik gewoon voor en tijdens het diner. Heb ook helaas geen honderd schalen om alles te bewaren/voor te bereiden.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 24 december 2011 @ 21:44:54 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106016369
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 21:42 schreef FutureFairytale het volgende:
Mijn voorbereiding begint pas morgen;
Eerst toetje maken en in koelkast zetten.
Dan de kruidengelei voor het voorgerecht omdat die moet afkoelen opstijven in de koelkast.

De rest maak ik gewoon voor en tijdens het diner. Heb ook helaas geen honderd schalen om alles te bewaren/voor te bereiden.
Tip. De RVS schalen van de Xenos, kosten weinig en zijn erg handig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106016422
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 21:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tip. De RVS schalen van de Xenos, kosten weinig en zijn erg handig.
Dankje :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_106017645
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 21:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tip. De RVS schalen van de Xenos, kosten weinig en zijn erg handig.
Hee, daar heb ik er gisteren vier van gekocht! :-D

Hier staat momenteel de vrij geniale mosterdsoep af te koelen op het balkon. De paddestoelen zijn reeds tot prut gestoofd met Livar-spek en wijn.. Op het aanrecht staat fijngesneden verse gember te trekken in melk en room (en flink wat suiker) voor het roomijs morgen. Nu heb ik slaap.
:)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 24 december 2011 @ 22:19:16 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106017928
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:11 schreef minilot het volgende:

[..]

Hee, daar heb ik er gisteren vier van gekocht! :-D

Hier staat momenteel de vrij geniale mosterdsoep af te koelen op het balkon. De paddestoelen zijn reeds tot prut gestoofd met Livar-spek en wijn.. Op het aanrecht staat fijngesneden verse gember te trekken in melk en room (en flink wat suiker) voor het roomijs morgen. Nu heb ik slaap.
:)
hou je er rekening mee dat wijn niet meer smaakt als je gember eet!
Niet dat je morgen een gruwelijk dure Desserwijn ineens niet lekker lijkt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106017966
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 21:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tip. De RVS schalen van de Xenos, kosten weinig en zijn erg handig.
Ikea heeft er met rubber aan de onderkant, mits je ze niet in de oven parkeert zijn die stiekem handiger.
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:11 schreef minilot het volgende:

[..]

Hee, daar heb ik er gisteren vier van gekocht! :-D

Hier staat momenteel de vrij geniale mosterdsoep af te koelen op het balkon. De paddestoelen zijn reeds tot prut gestoofd met Livar-spek en wijn.. Op het aanrecht staat fijngesneden verse gember te trekken in melk en room (en flink wat suiker) voor het roomijs morgen. Nu heb ik slaap.
:)
Jij bent goed bezig zeg!
Allemaal voor morgen?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zaterdag 24 december 2011 @ 22:25:54 #37
85643 GotC
Guard of the Citadel
pi_106018181
Zo, alles is klaar. Phew.
  zaterdag 24 december 2011 @ 22:28:06 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106018258
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:20 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Ikea heeft er met rubber aan de onderkant, mits je ze niet in de oven parkeert zijn die stiekem handiger.

Nee, vind ik niet, het mooie van edelstaal is dat je er nu juist wel alles mee kan doen en heel gemakkelijk schoon te houden zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106018671
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, vind ik niet, het mooie van edelstaal is dat je er nu juist wel alles mee kan doen en heel gemakkelijk schoon te houden zijn.
Heb een betonnen aanrecht en dat staal krast en glijdt enorm ;)

De vaatwasser doet de rest.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_106019348
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

hou je er rekening mee dat wijn niet meer smaakt als je gember eet!
Niet dat je morgen een gruwelijk dure Desserwijn ineens niet lekker lijkt
Volgens de slijterijmeneer was daarom geen reguliere dessertwijn, maar eiswein/ijswijn een goede keuze. Ik ben benieuwd!
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 24 december 2011 @ 22:58:14 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106019388
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:39 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Heb een betonnen aanrecht en dat staal krast en glijdt enorm ;)

De vaatwasser doet de rest.
Beton als aanrecht??
Als staal glijdt, doekje er onder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106019726
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Beton als aanrecht??
Als staal glijdt, doekje er onder.
Heb rubber matjes tegenwoordig ;) maar die kommen met rubber blijven geweldig.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_106020531
Kerstavond diner zit er ook op! :) begonnen met een 'rosecco'tje', keuze uit mosterdsoep of tomatensoep met een broodje en wat smeersels, als hoofd een varkensruggetje met een soort van mosterdmarinade en die 1.5 uur in de pan laten braden (wilde hem eigenlijk in de oven doen maar dit werd door de desbetreffende slager aangeraden), ongelooooflijk lekker, verder gevulde kalkoenfiletjes (met een pesto/room mengsel en ingesmeerd met kruiden) uit de oven, aardappelgratin, pommes duchesse, krieltjes met rozemarijn uit de oven, broccoli/bloemkool, haricots verts met spek en dadels met roomkaas en spek, en na tiramisu en koffie en thee met gesuikerde kerstkransjes. Oef, vol.
pi_106021356
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 23:33 schreef Ansu het volgende:
Oef, vol.
Dat kan ik me voorstellen ;) Kerstavond vier ik nooit maar het klinkt allemaal erg lekker!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_106021872
Oef. Lamme arm van custard kloppen! Nu maar eens naar bed. :-)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 25 december 2011 @ 01:09:41 #46
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106023281
Even alvast de bouillon aan het maken waar ik morgen een kreeft in ga koken en ook een saus van ga maken.
Groentes en kreeftenresten aanzetten:

Cognac erbij en flamberen maar:


Daarna afblussen met witte wijn en kreeftenfond van Lacroix erbij en even 25 minutebn inkoken.

Rest maak ik morgen/vanavond af.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_106023709
Ben je nu nog aan het koken? :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 25 december 2011 @ 01:34:50 #48
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106023821
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 01:28 schreef FutureFairytale het volgende:
Ben je nu nog aan het koken? :D
Nee, ben nu alweer klaar met die bouillon. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_106023916
Je maakt kreeftensaus en kreeftensoep? :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_106025848
Ennn alweer wakker! Brownies bakken, meloen pureren, eieren koken voor het zalmgerecht en brooddeeg kneden en er een warm plekje voor vinden om te rijzen..
Let me see you stripped down to the bone
pi_106025961
Kerstavonddiner was een succes!

Paprikasoepje uit het Fokkookboek was heerlijk. Zelfs dochterlief (van 2) heeft hem opgegeten, en dat is niet zo'n makkelijke eter. Als hoofd zeeduivel in spek (was heerlijk), met puree van pastinaak en aardappel (ook heel lekker) en bietjes gestoofd met tijm en een bosuitje. Nagerecht sinaasappelmousse van Piet. Smaak daarvan was prima, maar volgende keer doe ik het met verse room (was nu een beetje misgegaan ;)), en één blaadje gelatine minder, hij was nu wel erg stijf. Oh, en het was een soort tweelagensysteem geworden, hoe komt dat?
pi_106026007
FF vroeg om foto's! :+ Progressie tot nu toe..

Voorbereidingen gisterenavond

Paddestoelentoast:


Soep:


Gember-ijs:


Voorbereidingen deze ochtend:

Brownies (minus de vers gedroogde chilipepers - die hingen nog in de logeerkamer):






:9

Afgaande op hoe het ongebakken beslag van brownies met chilipeper, kaneel en kardemom smaakt kan dit wel eens de hit van de avond worden. *)

[ Bericht 7% gewijzigd door minilot op 25-12-2011 09:12:28 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_106026122
Cool die foto's *O* Vergeet niet het eindresultaat ook te schieten, zou leuk zijn :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_106026198
Ik ben opeens zo blij dat ik ook brownies ga maken vandaag ;)
pi_106026757
Heb alleen geen kardemom maar krijg spontaan brownie bakzin!
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_106027019
Kardemom? Zit niet in mijn recept hoor (van Nigella). Daar gaan alleen boter, chocola, vanille-aroma, suiker, boter, eieren en wat zout in (en eventueel walnoten, maar dat vind ik niet lekker). Komt net uit de oven en ruikt heerlijk.

Verder is mijn vreemde avocadotoetje (zie eerste topic ergens) klaar, en dat blijkt inderdaad, zoals mijn moeder zei, heel lekker te zijn. Nu nog het citrusfruit marineren, en dan ben ik voor vandaag al klaar :). De rest van het diner hoef ik alleen maar op te eten.
  † In Memoriam † zondag 25 december 2011 @ 10:58:28 #57
34726 Fratz
Max
pi_106027070
Ziet er allemaal lekker uit!
Ik hoef dit jaar niets te doen, er wordt hier voor ons gekookt, ook wel eens lekker :)
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_106027494
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 10:54 schreef Bleie het volgende:
Kardemom? Zit niet in mijn recept hoor (van Nigella). Daar gaan alleen boter, chocola, vanille-aroma, suiker, boter, eieren en wat zout in (en eventueel walnoten, maar dat vind ik niet lekker). Komt net uit de oven en ruikt heerlijk.

Verder is mijn vreemde avocadotoetje (zie eerste topic ergens) klaar, en dat blijkt inderdaad, zoals mijn moeder zei, heel lekker te zijn. Nu nog het citrusfruit marineren, en dan ben ik voor vandaag al klaar :). De rest van het diner hoef ik alleen maar op te eten.
Pecannoten ook niet lekker?
En ik doelde op het recept van minilot ;)
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_106027875
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 11:25 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Pecannoten ook niet lekker?
En ik doelde op het recept van minilot ;)
Nee, ik ben een van de weinige mensen die gruwelen van de combinatie chocola en noten...
pi_106027937
creme brulee staat inmiddels in de koelkast.
Snel nog even soepstengels aan het maken van bladerdeeg en sesamzaad/ maanzaad.
Ga straks de kalkoen eens vullen.
Alles onder controle hier. *O*
pi_106028034
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 11:50 schreef Oceanonix het volgende:
creme brulee staat inmiddels in de koelkast.
Snel nog even soepstengels aan het maken van bladerdeeg en sesamzaad/ maanzaad.
Ga straks de kalkoen eens vullen.
Alles onder controle hier. *O*
Niet waar..het klinkt alsof je nog geen foto's hebt gemaakt :P
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_106029718
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 11:54 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Niet waar..het klinkt alsof je nog geen foto's hebt gemaakt :P
Ik wel hoor! *)

Meloen-bellini in de dop:


Eigeel door zeef gedrukt voor garnituur zalmgerecht:


Eveneens eiwit (lamme arm!), met bieslook, rode ui en kappertjes:


Knoflooknaanbrooddeeg kneden:


*O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_106030185
Tof *O*
pi_106030927
Joehoe foto's! *O* *O* *O* *O* *O*
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_106031136
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 13:57 schreef robuust89 het volgende:
Voor: Salade met gerookte reerug en truffel (met dank aan Piet voor de inspiratie ^O^ )
Hoofd: Hazenrug
Na: Grand dessert (Kleine Crème Brûlée, puntje tarte tatin, een mousse van frambozen met ijs en slagroom) :9~
Je hebt een hernia gehad en dit is jouw manier van wraak nemen?
  zondag 25 december 2011 @ 14:53:34 #66
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106031797
Zo, verder gegaan met de bouillon waar straks de kreeftjes in gekookt worden.
Van het gezeefde bouillonfond/vocht met een roux een mooi kreeftensausje gemaakt, die straks alleen nog maar even gemonteerd hoeft te worden.

Nu staan aardappels met venkel op het vuur on daar straks een smeuïge aardappel-venkelpuree van te maken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_106032125
Mijn gelei is nog niet stijf :')
Nou, hij heeft nog tot 18u...
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_106032262
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 15:13 schreef FutureFairytale het volgende:
Mijn gelei is nog niet stijf :')
Nou, hij heeft nog tot 18u...
Geduld ik heb vanmorgen mijn 2e lading van hemelse modder gemaakt. Net folie erover heen gedaan en dan wachten op mijn ouders en dan kunnen we richting tante en nichtjes en neefje
  zondag 25 december 2011 @ 16:24:19 #69
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106033426
Zo. Alle voorbereidingen zijn klaar. Straks alleen nog maar even alles op het allerlaatst afmaken en koken/bakken/braden. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 25 december 2011 @ 17:00:55 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106033992
Zo, ff een uurtje pauze, alles staat in de startblokken en hoef het alleen maar af te maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106034207
quote:
1s.gif Op zondag 25 december 2011 14:24 schreef lipper het volgende:

[..]

Je hebt een hernia gehad en dit is jouw manier van wraak nemen?
:D
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_106035969
Buuuuurp.. We zijn door mijn hapjes, aperetief, voorgerecht en tussengerecht heen. Nu onderuit gezakt wachten op door schoonouders' klaargemaakt hoofdgerecht. Straks dessert maken.
Let me see you stripped down to the bone
pi_106036079
Wow minilot!
Wij hebben hier hapjes dag :9
Wel al de boeuf opgezet, foto's volgen direct.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 25 december 2011 @ 19:22:52 #74
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106036091
Vannacht al begonnen met een bouillon te trekken van mirepoix en stukken kreeftenkarkas die we niet willen eten (kop enzo), even flink met cognac geflambeerd en laten inkoken met Lacroix kreeftenfond.


Vanmiddag een deel van die bouillon gebruikt om de kreeft in te koken, andere deel gebruikt om een kreeftensaus van te maken.

Vanmiddag begonnen met een zelfgemaakt groentensoepje.


Daarna als klein voorgerechtje gecaramelliseerde Coquilles St. Jacques met een glaasje Cava erbij.


Hoofdgerecht:
Gekookte kreeft, puree van aardappel met venkel, frisse komkommer/tomaatsalade en kreeftensaus. Nog een glaasje bubbels erbij natuurlijk.


Nagerecht:
Choco-ijs van Hertog met een glaasje limoncello erbij.


Alles was gewoon goed gelukt en vooral lekker. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_106036167
:Y
pi_106036623
Hey! dat boek komt mij bekend voor :D ( was dat om de kwaliteit van het etensplaatje wat omhoog te krikken? ;) :D) en dat is toch niet die Cava brut waarvan ik de rose hier in de sink flikkerde? ;)

ontopic:


Zijn dat AH Canadese kreeften of kreeften die jullie zelf ergens anders vandaan hebben gehaald a 400/600 gram pst? :) want amper wat vlees op het bord liggen...
Dit was onze Kersthap gisteravond en hier van vanavond met de lievelingschampagne van 't vrouwtje en zoals eerder gezegd simpel en weinig byzonder en hier nog een closeup. :)
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_106036650
Voorbereiding van het hoofdgerecht: Boeuf Bourguignon

Kilo runderlappen, winterwortelen, uien in wijn marineren samen met knoflook.
Spek bakken en uit de pan halen en daarin dan vervolgens het rundvlees bakken en ook er weer uit halen en dan de groente bakken met tomatenpuree.
Vervolgens alles bij elkaar doen samen met de marinade en minimaal 2,5 uur laten pruttelen.
Vergeet er niet een bosje met peterselie-tijm-laurier erop te leggen samengebonden met keukentouw.







En nu is het zo..



Het mag een nachtje rusten en dan morgen met champi's en zuilveruitjes opgediend.

In deze pannetjes overigens en uiteraard met entourage ;)



Morgen verder met oa de pudding in deze vormen:



Salade en french racks plus de paprikasoep (en als die niet naar mijn zin is start ik meteen het maken van linzensoep :9 ).
Vermoed dat ik nog brownies en mini appeltaart maak O+

[ Bericht 7% gewijzigd door Ml-etje op 25-12-2011 20:24:13 ]
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_106037717
Je pan is bijna te klein leuk om het dan in die kleine pannetjes te doen.

@ rubje onze kreeften waren uit de schalen itt tot de jouwe dus dan lijkt het misschien minder ja :)
pi_106037764
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 20:54 schreef Bluezz het volgende:
Je pan is bijna te klein [ afbeelding ] leuk om het dan in die kleine pannetjes te doen.

@ rubje onze kreeften waren uit de schalen itt tot de jouwe dus dan lijkt het misschien minder ja :)
Heb inderdaad wat grotere pannen op mijn verlanglijstje staan ;)

Rubje houdt van groots en flink :D
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_106038848
Gember-roomijs was in TIEN minuten klaar in plaats van de 45 minuten die in de handleiding vermeld stonden. Tot zover het tussendoor uitbuiken. :-)
De chilipeper in de brownies zorgde voor nogal wat WTF-momentjes bij sommige tafelgenoten, hihi!

[ Bericht 13% gewijzigd door minilot op 25-12-2011 21:52:15 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_106039368
quote:
1s.gif Op zondag 25 december 2011 21:32 schreef minilot het volgende:
De chilipeper in de brownies zorgde voor nogal wat WTF-momentjes bij sommige tafelgenoten, hihi!
Oh dat klinkt wel lekker :9~ .

Ik heb het vandaag wat simpel gehouden, Garnalencocktail vooraf, rosbief+portsaus met boontjes en frietjes, en chocolademousse als dessert. Wel voor het eerst alles zelfgemaakt zonder pakjes en zakjes etc.

De rosbief vond ik iets te gaar ookal gaf de vleesthermometer (kutding) pas 48° kerntemperatuur aan, maar hij was nog steeds rose en sappig. De chocolademousse moet ik nog eten, hoop dat ie goed luchtig is en niet te massief. :P
Edit: de mousse was gelukt, was lekker met Amaretto :P .

[ Bericht 1% gewijzigd door n0ir op 25-12-2011 22:18:25 ]
pi_106040489
@Bluezz, Als ik alles uit die kreeften stukken haalde had ik denk ik meer op mijn bord dan jullie. :)
Maar hadden jullie dan die AH kreeften of toch ergens nog Oosterschelde vandaan weten te halen?

tip:
haal anders ook je kreeften bij de chinese toko's zoals wij,scheelt vaak in prijs&gewicht en het zijn +/- 800 gram types,dus veel vlees! :)

@Ml-etje: ik houd idd van een stevig maal en volume want mijn lichaam verbruikt veel energie. :) Zit nu alweer te snoepen zo een uur of wat na het avondeten. :D
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  zondag 25 december 2011 @ 22:41:21 #83
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106041192
Seizoen voor Oosterscheldekreeft loopt helaas slechts van 1 april tot 15 juli, dus die zijn in de winter niet verkrijgbaar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 25 december 2011 @ 23:10:31 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106042152
Het kerstdiner is een enorm succes.
Zitten uit te buiken met een kapiteintje ( half grand marnier, half cognac)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106043574
Na het geslaagde diner van vanavond kookt mijn moeder morgen voor mij (en fam). Traditioneel eten :):

Voor: garnalencocktail en een soepje
Hoofd: varkensrollade, gehaktbrood en lamsrug. Daarbij aardappelkroketjes :9, hasselback aardappels, sla, groenten en verschillende sauzen
Na: weet ik niet

Daarna: koffie met appeltaart
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 25 december 2011 @ 23:50:12 #86
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106043731
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 23:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Het kerstdiner is een enorm succes.
Zitten uit te buiken met een kapiteintje ( half grand marnier, half cognac)
Heb je foto's gemaakt?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 25 december 2011 @ 23:50:55 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106043765
quote:
14s.gif Op zondag 25 december 2011 23:50 schreef golfer het volgende:

[..]

Heb je foto's gemaakt?
Nope
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 december 2011 @ 23:52:24 #88
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106043845
quote:
1s.gif Op zondag 25 december 2011 23:50 schreef Pietverdriet het volgende:
]

Nope
Jammer. Was vooral benieuwd naar je varkenswangetjes...nou ja niet die van jou, maar die van het beest die je hebt klaargemaakt...en dan bedoel ik niet Teigutje. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_106043875
Morgen komen m'n ouders hier langs, dan staat er op menu :

-zeebaars gemarineerd in passievrucht/lemon
-hertenbiefstuk met gebakken aardappeltjes en gele bietjes.
-gegrilde ananas met vanille ijs.
pi_106048712
Alleen een paar baggerfoto's, want nauwelijks aan gedacht tijdens het eten. :)

Dadels met gehakte amandelen, honing, oranjebloesemroom en verpulverde pistachenootjes:


Geen foto's gemaakt van de camembert/paddestoel-bruschetta (lekker!) of de meloenpuree+prosecco met Livar-ham (nog lekkerder!)

Zalm met ei, bieslook, rode ui, kappertjes, crème fraîche en bietencress:


Van de soep + minibroodjes helaas ook geen kiekje, maar ik maakte dezelfde pepernoten van knoflookbrood al eens een paar weken eerder, dus daar maar even een foto van:


Hoofdgerecht door schoonouders:


Helaas staat het nagerecht er ook niet op. Wél een foto van een lege ijsmachine en een piepklein stukje van het toetje links in beeld (chilibrownie, gember-roomijs, sinaasappelsaus en gemberkoekkruimels) :)


Het ziet er nogal rommelig uit zo, maar het was allemaal toch echt zeer geslaagd. :) Nu al zin in volgend jaar!
Let me see you stripped down to the bone
pi_106051398
Bij ons was het ook heerlijk allemaal! Mijn (Chinese) schoonzusje had vooraf een bouillon met wontons gemaakt, superlekker. Hoofd was kalkoen, met appelmoes, stoofpeertjes, puree en boontjes (waarvan mijn dochter alleen de appelmoes en peertjes wenste te eten:)) en mijn toetje van brownies, avocadomousse, gemarineerde sinaasappels en ijs maakten het geheel af. Ik was zelf vooral erg tevreden over de brownies, die precies klef genoeg waren (en ondanks de enorme hoeveelheid dan ook helemaal op gingen), en de avocadomousse was een aangename verrassing. Ik had dat nooit geassocieerd met zoet, maar het was echt heel lekker.

En dan moeten we vanavond ook nog wat eten. Gelukkig zijn de winkels hier gewoon open vandaag, dus ik stuur zo manlief op pad, en dan zoekt hij het maar uit, haha.
pi_106051638
quote:
1s.gif Op zondag 25 december 2011 21:32 schreef minilot het volgende:
Gember-roomijs was in TIEN minuten klaar in plaats van de 45 minuten die in de handleiding vermeld stonden. Tot zover het tussendoor uitbuiken. :-)
De chilipeper in de brownies zorgde voor nogal wat WTF-momentjes bij sommige tafelgenoten, hihi!
Heb je soms het recept voor me? Klinkt nl erg goed!
pi_106051800
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 10:47 schreef n105 het volgende:

[..]

Heb je soms het recept voor me? Klinkt nl erg goed!
Van het ijs of van de brownies? :)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 26 december 2011 @ 11:01:19 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106051837
Kwam er gisteravond achter dat het vijgenbrood voor bij de kaas niet was meegekomen. Heb toen zes velletjes bladerdeeg in negenen gesneden, ingesmeerd met ei, en afwisselend voorzien van zwart sesamzaad, kummel, kaas, pyramidezout en gehakte amandel.
Schoonzus wilde partu niet geloven dan ik ze zelf had gemaakt.
Vreemd, want dat was nog wel het eenvoudigste.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106051924
Wat een helse kerst, gister die achterlijke familieleden, en vandaag blijkt dat mijn voorbereiding van likmevestje is. :') Oh en pa, nog bedankt voor het opeten van de peren voor de perentaart _O- :')

[ Bericht 0% gewijzigd door robuust89 op 26-12-2011 13:02:28 ]
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  maandag 26 december 2011 @ 11:10:26 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106051983
quote:
1s.gif Op maandag 26 december 2011 11:07 schreef robuust89 het volgende:
Wat een helde kerst, gister die achterlijke familieleden, en vandaag blijkt dat mijn voorbereiding van likmevestje is. :') Oh en pa, nog bedankt voor het opeten van de peren voor de perentaart _O- :')
Tja, zo moest ik de coppa voor de dadels redden, anders was die zo opgegeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106052409
@golfer: beetje offtopic, maar waar heb je die mooie placemats vandaan, als ik vragen mag? :@ :)
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_106053369
Zucht..

Ik liep de keuken in om ontbijt voor mij en mijn lief te maken.. Ik zag twee overgebleven Lindt 70% liggen. Ik dacht: ik heb nog dadels over, en twee handenvol hazelnoten..
Kwartier later stonden er nieuwe brownies in de oven en kwam ik met gechocolateerde mondhoeken (want: beslagkom uitlikken) terug de woonkamer in, waar lief nog steeds op zijn stokbroodje met ei zat te wachten.

Maar nu zijn de eieren op. :')



Jeej voor een relaxte en brownievolle tweede kerstdag. *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_106053405
Ooh ik krijg vanavond stoofpeertjes! Die pan is voor mij O+ })
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_106053445
Brownies als kerstontbijt zijn veul beter dan broodje ei Minilot ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_106053871
De boeuf ziet er koud helemaal niet lekker uit, maar smaakt nog steeds heerlijk :9~



Frambozen in de pan, voor puddinkjes a la Piet.



Slagroom



Mangosaus





Afgekoelde frambozen met de slagroom mengen



Gevulde rozenvormen.



Ondertussen:



Voor de paprikasoep.
Deze afgehaald en een simpel soepje van gemaakt.

Nog eea voor door de boeuf en bij de lamsracks (veldsla inmiddels ook gewassen en de balsamico-honing dressing gemaakt), aardappelen zijn ook gescrubt en in de olie gezet inmiddels.



Zit nu alleen nog te dubben of ik nog iets bak voor bij het ijs.
Vermoed dat het niet op gaat en dat zou zonde zijn en kan niets kleins en luchtigs bedenken :')
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')