Heb je al eens gezien hoe een bevolking zelf aan oliewinning doet als er geen grote maatschappij bij betrokken is ? In dat opzicht doet Shell het nog netjes. Dat Nigeria de opbrengsten niet terug laat vloeien naar de bevolking is niet Shell z'n probleem; dat wij hier alles langs de lat van sociaal-maatschappelijk ondernemen leggen, wil niet zeggen dat het op de hele wereld zo werkt.quote:Op donderdag 22 december 2011 20:22 schreef Mwanatabu het volgende:
Ach, als ik een inkomen boven de dollar per dag kon versieren door een slecht aangelegde, niet goed beveiligde en aan geen enkele norm beantwoordende leiding af te tappen die bovendien van een maatschappij is die er geen been inziet om te mondige journalisten letterlijk de nek om te laten draaien, woekerwinsten te behalen over de ruggen van mijn land en datzelfde land te vervuilen, dan zou ik het ook niet laten. Om maar eens extreem de andere kant op te vliegen.
http://www.nti.nl/taalcursussen/engels.aspxquote:Op donderdag 22 december 2011 19:12 schreef admiraal_anaal het volgende:
Zal wel weer door de lokale bevolking gedaan zijn omdat ze wilde aftappen. Eigen schuld dus...
Omdat vrijwel iedere automobilist geconfronteerd wordt met de stijgende prijs, en die olieramp een ver-van-mijn-bed-show is.quote:Op donderdag 22 december 2011 19:51 schreef Ludd het volgende:
Dat zal best. Maar hoe verdorven ben je als je je drukker maakt om een paar cent prijsstijging aan de pomp dan aan de milieuschade die een ramp van dergelijk omvang veroorzaakt?
1000 vierkante meter is toch niet zoveel?quote:Op donderdag 22 december 2011 19:36 schreef Straatcommando. het volgende:
We zuigen de aarde leeg als een fucking op hol geslagen bloedzuiger, alles en iedereen moet kapot of schuiven voor de centen. Bijna duizend vierkante meter aan olietroep in de zee.
Het moet kilometer zijn..quote:Op donderdag 22 december 2011 22:12 schreef Arkai het volgende:
[..]
1000 vierkante meter is toch niet zoveel?
quote:Op donderdag 22 december 2011 20:44 schreef Ludd het volgende:
Damn, blijkbaar zijn er toch nog mensen die echt in de PR-prietpraat van Shell geloven.
quote:Op donderdag 22 december 2011 20:40 schreef elcastel het volgende:
Ik hoef geen talloze artikeltjes over Shell als weerlegging van deze post, ik probeer Shell's handelen namelijk niet goed te praten.
Dat doet iedereen die zaken doet in een land als Nigeria, Shell is daar alles behalve uniek in.quote:En wat betreft de corrupte plaatselijke gezaghebbende, daar weel Shell wel raad mee. Shell heeft zich stelselmatig schuldig gemaakt aan omkoping/corruptie.
Tering kortzinnig kneusquote:Op donderdag 22 december 2011 19:12 schreef admiraal_anaal het volgende:
Zal wel weer door de lokale bevolking gedaan zijn omdat ze wilde aftappen. Eigen schuld dus...
Ik kan een aantal redenen bedenken, bijvoorbeeld het feit dat Bea nogal wat aandelen Shell heeft.quote:Op vrijdag 23 december 2011 22:00 schreef nattermann het volgende:
Misschien dat ik het gemist heb, maar waarom is hierover nog niets in de Nederlandse media bekend?
Het is niet in de golf van Mexico, maar "slechts" bij een Afrikaans land.quote:Op vrijdag 23 december 2011 22:00 schreef nattermann het volgende:
Misschien dat ik het gemist heb, maar waarom is hierover nog niets in de Nederlandse media bekend?
Wat?quote:Op zondag 25 december 2011 22:16 schreef JerryLee het volgende:
Nou Bea Constrictor maak je als groot aandeelhouder van Shell is nuttig
Is= eens?quote:Op zondag 25 december 2011 22:16 schreef JerryLee het volgende:
Nou Bea Constrictor maak je als groot aandeelhouder van Shell is nuttig
Kost gewoon te veel. Als een groepje rebellen die pijpleidingen en verwante infrastructuur telkens belaagt kun je er sowieso weinig aan doen.quote:Op donderdag 22 december 2011 21:19 schreef Madame_Paon het volgende:
ALWEER?
Is het nou zo moeilijk om zoiets te voorkomen? Of kost dat gewoon te veel geld?
Terecht.quote:Op donderdag 22 december 2011 19:17 schreef Yi-Long het volgende:
Hoeveelste grote lek is dat nu van de afgelopen paar jaar...!?
Och, de automobilist betaalt wel weer de rekening.
De TS snapt niet dat Shell bedoelt dat het hun grootste lekkage in de afgelopen 10 jaar is en de grootste in de afgelopen 10 jaar in Nigeria.quote:Op donderdag 22 december 2011 23:30 schreef Dhalsim het volgende:
Niet om dit op enige manier te downplayen, maar dit is dus een fractie van de olie die in de golf van mexico terecht is gekomen (het ging daar om 60.000 vaten per dag gedurende 3 maanden).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |