Mijn ervaring met het vragen naar een samenvatting van een boek op het fok forum is erg negatief...ik heb het opgegeven...quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 09:54 schreef Spaarvarken het volgende:
Heeft iemand een samenvatting van het boek Challenging Global Inequality van Greig, Hulme en Turner? Zou echt heel fijn zijn
Studie is zeker goed te combineren met een studentenvereniging. Ik durf te zeggen dat je er zelfs beter van gaat studeren omdat je naast de studie een goede uitlaatklep hebt en je snel nieuwe connecties maakt. Kan ook weer handig zijn voor commissiewerk.quote:Op zondag 14 oktober 2012 20:06 schreef Flamongo het volgende:
Hallo,
Volgend jaar ga ik beginnen met studeren (tenzij ik zak natuurlijk), en ik ben me een beetje aan het verdiepen in allerlei studies, en nou spreekt IBO in Leiden mij heel erg aan (zaterdag even een kijkje nemen op de open dag (: ). Maar nou vroeg ik me af of deze studie ook te combineren is met commisiewerk en een studentenvereniging? Want dat wil ik er heel graag naast doen, dus ik vroeg me af wat jullie ervaring wat dat betreft is.
Groetjes!
Okee, dankjewel!quote:Op maandag 15 oktober 2012 10:53 schreef hoogvlieger het volgende:
[..]
Studie is zeker goed te combineren met een studentenvereniging. Ik durf te zeggen dat je er zelfs beter van gaat studeren omdat je naast de studie een goede uitlaatklep hebt en je snel nieuwe connecties maakt. Kan ook weer handig zijn voor commissiewerk.
Heb het boek wel liggen, maar wonderwel gewoon voor het grootste deel gewoon echt gelezen. Ook bij international development studies bezig?quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 09:54 schreef Spaarvarken het volgende:
Heeft iemand een samenvatting van het boek Challenging Global Inequality van Greig, Hulme en Turner? Zou echt heel fijn zijn
Het diploma is ook niet zoveel waard op de arbeidsmarkt. Maar stel politicologie is echt specifiek jouw interessegebied, je kunt er mogelijk ook nog een studie naast doen op den duur. Ik ken iemand die is afgestudeerd en nu secretaresse is trouwens.quote:Op zondag 27 januari 2013 15:45 schreef Martialis het volgende:
Om dit topic maar weer eens wat leven te geven had ik een vraag: Zijn jullie tevreden dat jullie politicologie hebben gekozen en waar studeren jullie nu?
Ik dacht er ook over na om politicologie te gaan studeren maar weet het nog niet helemaal zeker. Ook aangezien sommige zeiden dat het diploma niks waard was op de arbeidsmarkt. Wat vinden jullie hiervan?
(mijn beste vakken zijn engels, geschiedenis en maatschappijwetenschappen, naast politicologie wat zijn dan studies die deze vakken veel gebruiken?)
Sorry, haha.quote:Op woensdag 6 februari 2013 22:43 schreef Martialis het volgende:
Je maakt het kiezen er niet makkelijker op Ziba, ik zit nu nog in 5V, dus ik heb nog even maar dat soort berichten over secretaresses zijn nooit zo hoopvol.
Maar om nou een studie te kiezen waar je 100% zeker een baan mee krijgt maar waar je niks aanvindt is ook geen succes natuurlijk.
Ik heb ook gewoon de aansluitmaster gedaan, UvA richting bestuurskunde. Wel een februaristart dus een erg beperkt aanbod aan modules om te volgen. En vervolgens ook weinig afstudeerprojecten. Maar verder wel tevreden over de colleges, het was leuk, interessant en ik vond het een stuk simpeler dan de bachelor. Zonder echte inspanning gewoon een 7.5 gemiddeld. Maar ik ben dan ook niet gemaakt voor tentamens.quote:Op vrijdag 8 februari 2013 16:50 schreef pura het volgende:
hi, ik twijfel nog erg welke master ik zal volgen.. ben benieuwd naar jullie ervaringen: welke master volgen jullie waar?
Niet echt, daar is politicologie te abstract voor. Bovendien focust politicologie toch wat meer op een landelijk niveau. Wat dan ook weer niet wegneemt dat politicologen niet prima bij gemeenten zouden kunnen werken.quote:Op donderdag 21 februari 2013 15:45 schreef Mishu het volgende:
Wat ik me weleens afvraag: in hoeverre doe je bij de studie politicologie wel genoeg beleidsspecieke kennis op? Want daar vragen gemeenten vaak om: experts op een bepaald gebied.
Hmm, ja, zit nu heel erg te twijfelen tussen een master bestuur en beleid (UvA) of stadssociologie (meer specifiek op grootstedelijke problematiek gericht, UvA).quote:Op donderdag 21 februari 2013 20:44 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Niet echt, daar is politicologie te abstract voor. Bovendien focust politicologie toch wat meer op een landelijk niveau. Wat dan ook weer niet wegneemt dat politicologen niet prima bij gemeenten zouden kunnen werken.
Dat is wel een wat andere keuze dan eerst aangafquote:Op donderdag 21 februari 2013 22:49 schreef Mishu het volgende:
[..]
Hmm, ja, zit nu heel erg te twijfelen tussen een master bestuur en beleid (UvA) of stadssociologie (meer specifiek op grootstedelijke problematiek gericht, UvA).
Ach, je bent aan het kijken wat het beste is he...quote:Op donderdag 21 februari 2013 23:08 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Dat is wel een wat andere keuze dan eerst aangafDe master Bestuur en Beleid is veel meer 'gewoon' Bestuurskunde, terwijl die andere echt sociologie is. Van die 2 is B&B de meest pragmatische en meest geschikt om bij een gemeente te werken. Wel is ie natuurlijk niet echt specifiek gericht op een onderwerp, maar dat kun je ook niet echt verwachten van een uni-opleiding, dat leer je toch meer in de praktijk.
Wat bedoel je met landelijk niveau? Het is haast allemaal IB wat de klok slaat.quote:Op donderdag 21 februari 2013 20:44 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Niet echt, daar is politicologie te abstract voor. Bovendien focust politicologie toch wat meer op een landelijk niveau. Wat dan ook weer niet wegneemt dat politicologen niet prima bij gemeenten zouden kunnen werken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |