Jij kan gewoon niet lezen, dat is het euvel. Het enige wat ik zei was dat België qua rechtsgang niet te vertrouwen is en dat het in Nederland lang niet zo erg is. Dat jij er weer dingen bij gaat verzinnen en dan zo draait dat ik dat gezegd zou hebben...tja....bontkraagjesgedrag.quote:Op donderdag 5 januari 2012 12:34 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Je hebt geen case meneer Kinderfilm. De case was dat er bij de Dutroux-zaak gerede twijfels waren over het functioneren van justitie. Politiemeldingen die niet werden opgepakt, onderzoek dat werd tegengewerkt, rechters die vervangen werden.
Als Demmink-defender probeer je dat natuurlijk af te doen met een verhaal over minnelijke schikking, maar dat gaat niet op.
In België speelden er allerhande schimmigheden rondom een internationale kinderpornozaak.quote:Op donderdag 5 januari 2012 12:37 schreef Ronnie_bravo het volgende:
[..]
Jij kan gewoon niet lezen, dat is het euvel. Het enige wat ik zei was dat België qua rechtsgang niet te vertrouwen is en dat het in Nederland lang niet zo erg is. Dat jij er weer dingen bij gaat verzinnen en dan zo draait dat ik dat gezegd zou hebben...tja....bontkraagjesgedrag.
Doe er wat aan!quote:Op donderdag 5 januari 2012 13:24 schreef EdvandeBerg het volgende:
Zucht. Wat een lulkoekdiscussies hier![]()
Waarom dit topic dan ook in BNW en niet in MIS?
Ik was net te laat toen het vorige sloot. Ik heb al eerder topics rondom dit verhaal gepost in NWS als er nieuwe ontwikkelingen waren.quote:
Dan maken de geïnteresseerden in deze zaak er toch weer een goedlopende discussie van?quote:Op donderdag 5 januari 2012 17:43 schreef EdvandeBerg het volgende:
[..]
Ik was net te laat toen het vorige sloot. Ik heb al eerder topics rondom dit verhaal gepost in NWS als er nieuwe ontwikkelingen waren.
Op 17 januari a.s. een zitting van de Hoge Raad:quote:
In het artikel op het Boublog wordt gerefereerd naar geknoei met telefoontaps in de zaak rond R. Horcher. Over hem maakte Peter R. de Vries in 2007 een uitzending. De uitzending is niet meer terug te vinden maar zorgde voor nogal wat tumult bij de aanhang van Micha Kat.quote:17 januari a.s.: openbare zitting HR in de zaak Baybasin
Op dinsdag 17 januari a.s. om 12 uur begint in de zaak Baybasin eindelijk een openbare zitting van de Hoge Raad, die zetelt aan het Lange Voorhout te Den Haag. De ingang is in de Kazernestraat en iedereen is welkom! Baybasin zal zelf ook aanwezig zijn, al probeerde men hem er buiten te houden!
Yep, commercieel mannetje, die Kat.quote:Op dinsdag 10 januari 2012 09:49 schreef heartz het volgende:
Verkoopt Kat nou ook TShirt en flyers met 'Joris weg ermee' ofzo..?
Idd.quote:Op dinsdag 10 januari 2012 09:58 schreef Copycat het volgende:
[..]
Yep, commercieel mannetje, die Kat.
Met een T-shirt met de tekst 'Joris D. Weg ermee!' maak je in sommige kringen nog meer de blits dan met een wolvenshirt.
Persoonlijk kan ik me niet voorstellen dat er mensen zijn die werkelijk met zo'n lastershirt gaan lopen maar ze zullen er vast zijn.
Kat moet het hebben van stukjes die hij als journalist schrijft en giften etc. Hij zal neem ik aan wat geld van de heren Poot hebben gekregen of misschien is hij bij Chipsol op de loonlijst gezet. Hij heeft wel degelijk een aardige rol gespeeld in het openbaar maken van de weerzinwekkende gang van zaken in het Chipsol-gebeuren. De Demminkposters, t-shirts etc. gaat Kat niet rijk van worden ofzoquote:Op dinsdag 10 januari 2012 10:03 schreef heartz het volgende:
[..]
Idd.
Maar echt bussiness is het niet toch... zoals je zegt, wie koopt er nou zo een shirt of een stel flyers.
Vreemd dat hij het voor commerciële doeleinden lijkt te gebruiken.
Dat zeg ik ook niet toch.quote:Op dinsdag 10 januari 2012 10:57 schreef EdvandeBerg het volgende:
[..]
Dat Kat vaak als totaalmalloot overkomt, wil niet zeggen dat alleen maar onzin uitkraamt. Zelf denk ik dat het Demminkgate ooit zal klappen. Er zitten bij de justitietop en in de politiek zeker een aantal rotte appels zitten die dingen uitspoken die het daglicht niet kunnen verdragen. Zij hebben anderen in de tang omdat zij weer dingen weten over die anderen. Bovendien zijn er veel mensen die van dingen weten, bang voor hun baantje of profiteren zelfs maatschappelijk of financieel van wat ze weten. tot nu toe is dat een gesloten bastion, maar ooit zal ergens een baksteen uit die muur vallen, waardoor de muur instort. Of men laat een stukje van die muur gecontroleerd instorten, waardoor de rest kan blijven staan.
Dat dit soort dingen gebeuren, daar ben ik inmiddels zelf ook achter gekomen maar geloof je echt dat er op grote schaal door journalisten en politici aan het toedekken van machtsmisbruik (want daar draait het uiteindelijk om) wordt meegewerkt?quote:Op dinsdag 10 januari 2012 10:57 schreef EdvandeBerg het volgende:
Zij hebben anderen in de tang omdat zij weer dingen weten over die anderen. Bovendien zijn er veel mensen die van dingen weten, bang voor hun baantje of profiteren zelfs maatschappelijk of financieel van wat ze weten.
Het is denk ik niet echt toedekken, maar meer dat sommige onderwerpen taboe lijken. Als journalist ben je toch afhankelijk van je baan...quote:Op dinsdag 10 januari 2012 11:35 schreef idefixo het volgende:
[..]
Dat dit soort dingen gebeuren, daar ben ik inmiddels zelf ook achter gekomen maar geloof je echt dat er op grote schaal door journalisten en politici aan het toedekken van machtsmisbruik (want daar draait het uiteindelijk om) wordt meegewerkt?
Jij hebt zeker al een shirt gekocht?quote:Op dinsdag 10 januari 2012 12:07 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]![]()
Eerst stellen dat je in sommige kringen flink 'de blits maakt' met een shirt om je één zin later niet te kunnen voorstellen dat er daadwerkelijk iemand in dat shirt gaat lopen...
Consistentie van nul, zero, nada, noppes, enz.
![]()
Hou dan liever je mond.
Er is de nodige keren aandacht besteed aan Demmink door de media, zelfs Journaal, 2vandaag etc. hebben er meerdere malen items over gemaakt. Dat gebeurt doorgaans als er iets specifieks te melden valt op dat moment, bijvoorbeeld als Adèle v/d Plas de media opzoekt in geval Baybasin. Bij nieuwsredacties hebben individuele journalisten niet zo veel te vertellen, ze zullen het aannemelijk moeten maken bij de hoofdredacteur dat er iets zinnings en nieuwswaardigs over te melden valt.quote:Op dinsdag 10 januari 2012 12:04 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Het is denk ik niet echt toedekken, maar meer dat sommige onderwerpen taboe lijken. Als journalist ben je toch afhankelijk van je baan...
Waarom wordt er nooit aandacht aan het Demmink-verhaal besteed? Het lijkt me dat er inmiddels genoeg aanwijzingen zijn om eens een journalistiek onderzoekje naar te doen.
http://www.boublog.nl/08/(...)in-de-zaak-baybasin/quote:Update, maandag 9 januari, 15.00 uur
Baybasin belde me daarnet met het volgende bericht: De openbare zitting van 17 januari gaat niet door. Deze is uitgesteld tot een nader tijdstip, misschien in februari. De reden van dit uitstel werd niet gegeven, maar de Advocaat Generaal (van het OM) is vervangen
quote:Op zondag 15 januari 2012 20:06 schreef polderturk het volgende:
Vandaag: overleg Schiphol en Chipshol loopt stuk:
http://www.nu.nl/economie(...)phol-loopt-stuk.html
Zie ook de reacties op Nujij.nl:
http://mobiel.nujij.nl/ec(...)topic=Economie&tags=
http://www.schipholwanbeleid.nl/?sid=87&nid=926quote:Het verhoor van Demmink is opmerkelijk, aangezien Chipshol-eigenaar Jan Poot al jaren een felle strijd voert tegen de hoogste justitieambtenaar. Hij schreef een boek over de affaire onder de titel 'De Demmink Doofpot', waarin de topambtenaar van samenspanning en pedofilie wordt beschuldigd.
Journalisten hebben uiteindelijk helemaal niks te vertellen, maar zolang er geen belangen van adverteerders/geldschieters/vriendjes van vriendjes geschaad worden mogen ze alles schrijven.quote:Op dinsdag 10 januari 2012 12:24 schreef EdvandeBerg het volgende:
Bij nieuwsredacties hebben individuele journalisten niet zo veel te vertellen, ze zullen het aannemelijk moeten maken bij de hoofdredacteur dat er iets zinnings en nieuwswaardigs over te melden valt.
quote:Er komt geen strafrechtelijk onderzoek naar topambtenaar Joris Demmink. Dat meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) donderdag. Tegen de secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie was aangifte gedaan van seksueel misbruik van een minderjarige in Turkije in 1995.
Volgens het OM is de betrouwbaarheid van de aangifte, die in februari vorig jaar werd opgenomen, twijfelachtig. Het verhaal van de aangever is niet consistent en bevat te weinig details, aldus justitie. Uit het onderzoek van de Rijksrecherche is bovendien niet gebleken dat de topambtenaar in de betreffende periode in Turkije is geweest.
Tegen de topambtenaar werd vorig jaar zomer ook opnieuw aangifte gedaan door de tot levenslang veroordeelde Turkse Koerd Hüseyin Baybasin. Volgens hem was Demmink in 1995 op een feestje in Turkije waar minderjarige kinderen werden misbruikt.
Baybasin deed in 2007 ook al aangifte tegen Demmink. Ook toen zag het OM onvoldoende grond om over te gaan tot vervolging. De nieuwe aangifte levert volgens justitie nog steeds geen redelijk vermoeden van een strafbaar feit op.
Baybasin werd in 2002 in Den Bosch in hoger beroep veroordeeld tot levenslang voor moord, gijzeling en drugshandel.
Bron: Nu.nlquote:Geen strafonderzoek topambtenaar om misbruik
Het OM ziet geen reden een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar secretaris-generaal Demmink na een aangifte van seksueel misbruik van een minderjarige.
Dat maakte het landelijk parket van het OM donderdag bekend na onderzoek van de Rijksrecherche.
Volgens het OM bestaat er twijfel over de betrouwbaarheid van de aangifte, die vorig jaar februari werd gedaan. Het misbruik zou volgens de aangever in de tweede helft van de jaren negentig in Turkije hebben plaatsgevonden. De Rijksrecherche wachtte enkele maanden op een soortgelijke verklaring van een tweede aangever, maar die bleef uit.
Het OM stelt de aangifte tegen de hoogste ambtenaar van het ministerie van justitie te hebben voorgelegd aan de Landelijke Expertisegroep Bijzondere Zedenzaken (LEBZ). Die concludeerde dat het verhaal van de aangever niet consistent was en te weinig details bevatte.
Gezien de ernst van de beschuldiging heeft de Rijksrecherche toch verder onderzoek gedaan, stelt het OM. Daaruit is niet gebleken dat Demmink in de bewuste periode in Turkije was.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |