abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_108231072
registreer om deze reclame te verbergen
dat is ook een idee :Y
  zaterdag 10 maart 2012 @ 10:52:20 #177
37150 livelink
perfect disguise
pi_108933562
Even een frustratie van me afschrijven. Job heeft last van een behoorlijke terugval. Ik weet inmiddels dat dat altijd zo zal blijven bij hem. Goede periodes worden altijd gevolgd door weer wat slechtere periodes. Waarbij de slechte periodes echt veel minder slecht zijn dan ze ooit waren.
En ik heb geleerd hoe we met die slechte periodes om moeten gaan. Tot zover allemaal goed.

Maar een slechte periode bij Job krijgt altijd meteen zoveel consequenties en daarmee direct een hele zware lading. Maandag is hij weggelopen op school. OK, school was gewaarschuwd dat dat een risico is bij Job. Als het hem allemaal te moeilijk of te veel wordt, dan probeert hij weg te lopen uit de situatie. Hij is vanzelf weer teruggekomen en heeft (naar eigen zeggen) alleen in de buurt rondgelopen. Nu ben ik al zover dat ik daar ook op vertrouw. Hij heeft een goed ruimtelijk inzicht, dus zelfs al is de buurt onbekend voor hem zal hij niet snel verdwalen. En ik weet dat hij als hij gekalmeerd is vanzelf weer terugkomt. School heeft er ook wat dat betreft geen drama van gemaakt, hij heeft alleen wel de rest van de dag bij de directrice op de kamer moeten zitten.

Maar ja, hij heeft deze week ook 2x geweigerd om met met de taxi mee terug te gaan. De taxichauffeur heeft hem letterlijk op moeten tillen en over de schouder de taxi in moeten nemen. Terecht zegt de taxichauffeur nu dat hij dat niet kan hebben en dat er ook nog andere kinderen zijn. Dus de dreiging is op dit moment heel groot dat hij niet meer mee mag met de taxi.
En daarmee heeft zijn terugval nu ineens zo veel extra stress en lading gekregen en ik weet ook geen oplossing. Stress en druk zijn voor Job funest, dus als ik die ook nog richting hem zou laten doorschemeren dan weet ik zeker dat het fout gaat. Aan de andere kant kan ik ook geen garanties geven aan de taxichauffeur. Dus ik weet het even niet. Misschien moet ik iemand gaan inhuren die Job elke dag naar school brengt en haalt? Daar hebben we eigenlijk het geld niet voor. Dan maar terug naar het reguliere onderwijs? Dat is voor Job de slechtste optie.
Moet ik mijn baan opzeggen en Job zelf elke dag halen en brengen? Dat houdt dan meteen in dat Katja elke dag 's ochtends en 's middags een tijd alleen thuis zit. Kortom, wat een kleine terugval direct grote consequenties kan hebben.

Oh, en nog voor de vrolijke noot; ik zei tegen Job dat hij even een terugval had. Hij reageerde met dat hij ook een heenval had. "Ik durf nu weer helemaal zelf naar de wc en alleen naar boven, dus dat is een heenval, mama!"
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_108934271
Livelink, is er een reden dat hij niet met de taxi mee wil? Is er iets veranderd? Is het te druk? Dat zal je jezelf ook wel afgevraagd hebben.. Ik weet dat het ook mogelijk is om individueel met een taxi te gaan voor clinten die absoluut niet met anderen in een bus kunnen zitten. Hebben ze daar op school geen ervaring mee?
hoezo overvloed aan tijd? in mijn dromen zeker !
  zaterdag 10 maart 2012 @ 11:38:13 #179
37150 livelink
perfect disguise
pi_108934434
registreer om deze reclame te verbergen
Gisteren was de reden wel heel basaal. Hij had het zo naar zijn zin op school dat hij nog niet naar huis wilde. De andere keer was het omdat er een nieuw kind op de school was, die hij nog kende van de groep waar hij opgenomen was. Dat vond hij heel moeilijk en daardoor raakte hij zo van slag dat hij overal tegenaan schopt. Dat heeft ook alles te maken met het feit dat hij zo'n behoefte heeft om werelden gescheiden te houden. Dus groep en school liep ineens door elkaar heen. Ik kom er tegenwoordig altijd wel achter wat er aan de hand is/was, maar ja daar koopt niemand iets voor.
Ik wist niet dat er een mogelijkheid is voor taxi alleen. Ik zal het eens navragen, maar ik denk niet dat dat alle bezuinigingsrondes heeft overleefd eigenlijk.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_108934487
Potdorie..dat klinkt weer heftig. Jammer dat niet iedereen jouw vertrouwen in Job deelt want zoals ik het lees leert hij zich wel beter redden en ken je hem goed. Ik zou niet al teveel zenuwachtig worden van de chauffeur, die beslist echt niet in zijn eentje wie er mee mag en zal hopelijk ook wel zien dat het een tijdelijk iets is bij hem. Als hij (en jullie) hier meer gewicht aan gaan toekennen dan eigenlijk nodig is (volgende week kan het weer anders zijn) dan wordt Job pas gedwongen tot een gespannen houding naar het vervoer toe. Probeer dat die man uit te leggen en gebruik de tijd in je voordeel.

Mijn vader rijdt ook een busje naar speciaal onderwijs, en dan hebben we het soms echt over kinderen die de ruiten eruit trappen. Hij kan aangeven dat er iets speelt met een kind, maar pas als er sprake is van bedreigingen etc. voor hemzelf of andere kinderen die hij vervoert kan zo'n beslissing genomen worden en dan nog krijg je eerst echt een gesprek (of tien). Het is echt niet zo dat zo'n man "zomaar" kan roepen dat ie niet meer mee mag. Hier is dat in ieder geval niet zo.

Ondertussen kun je misschien iets gaan uitdenken met Job qua beloning voor elke rit die goed gaat (dus: zelf instappen, niet schreeuwen of weigeren)? Misschien is dit voor Job juist extra spanning naar die ritjes, maar het is maar een idee.

Sterkte! :*
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
  Jubileum moderator zaterdag 10 maart 2012 @ 12:03:59 #181
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_108935017
Oh Livelink wat moeilijk.... Ik heb geen oplossing maar wel een "gedeelde smart" verhaal.
Er is een periode geweest dat Eva de taxibus in moest worden gesleurd, vreselijk was dat. Elke dag opnieuw een fysiek gevecht om haar die taxi in te krijgen.
We hebben ook een periode gehad dat ze schreeuwend en huilend wegreed. Weer een andere periode dat ze steeds haar gordel afdeed en ging staan waarop niemand haar wilde vervoeren :X
Elke keer is het een kwestie van volhouden geweest en dat in overleg met de zeer welwilende taxicentrale. Ik heb menigmaal huilend aan de telefoon gehangen, en heb altijd met medewerking van de chauffeurs een oplossing gevonden.

Succes! Het is ontzettend moeilijk.
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  zaterdag 10 maart 2012 @ 12:45:23 #182
101840 Rijstebuiltje
De allerliefste dat ben jij!
pi_108936104
registreer om deze reclame te verbergen
Mag ik deze link hier kwijt?
Het gaat over de autitouch .. :)

Nerd in actie voor haar broertje
The only way to go, is the one on your own!
pi_108937554
Ach Livelink wat een zorgen zo! Hier helpt het dat de juf Kim streng toespreekt. De chauffeur gaat namelijk alleen naar juf als er iets is, wat meestal neerkomt op `kutkind` ed zeggen.
Dikke knuf voor jullie! :*
  zaterdag 10 maart 2012 @ 18:44:09 #184
37150 livelink
perfect disguise
pi_108945620
Jullie ervaringsverhalen met de taxi stellen me wel een beetje gerust. Ik heb met Job een beloning afgesproken als hij komende week zonder n klacht met de taxi gaat en een straf voor als er wel klachten komen. Maar ja, ik wil het ook niet te zwaar inzetten, want dan wordt het juist teveel een item voor hem. Dus nu maar even afwachten hoe het beloningssysteem werkt.
Sinds vanmiddag gaat het trouwens weer heel lekker met hem, dus dat biedt hoop. Vorige week was het slapen iedere keer een ramp, dus ik vrees dat de vermoeidheid ook een rol heeft gespeeld. Als ik hem qua slapen nou maar weer eens goed in een ritme kreeg.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_108945721
Is het inslapen lastig Livelink? hier wel sinds de staking van dinsdag ineens.
  zaterdag 10 maart 2012 @ 18:53:06 #186
37150 livelink
perfect disguise
pi_108945848
Daarvoor al. We zijn het ritme weer kwijtgeraakt in de voorjaarsvakantie. Vakanties zijn echt de grote boosdoeners bij ons. Het duurt echt een paar weken voordat we over een vakantie van een week heen zijn.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  zaterdag 10 maart 2012 @ 19:08:59 #187
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_108946237
Mag ik even tussendoor wat vragen? Hoe heet die armband ook alweer? Waar je aan kunt frunniken bedoel ik.
pi_108946387
Spuug volgens mij heet dat de tangle.
  zaterdag 10 maart 2012 @ 19:40:55 #189
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_108947113
Ja toch he! Ik zat al te denken dat ik het fout had, want ik moest aan de tangle teezer denken, een borstel die Sterre heeft. Dus ik dacht dat ik daarmee in de war was. Bedankt Ingrid!
pi_108948374
Graag gedaan. Hier wordt er niks mee gedaan trouwens. Weet niet eens waar hij is gebleven.
  zaterdag 10 maart 2012 @ 20:27:36 #191
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_108948638
Het is niet voor mezelf of voor een van mijn kinderen, maar voor een jongetje van 6 dat heel veel in de klas wiebelt, en ook een speciaal wiebelkussen daarvoor heeft, heel beweeglijk is, aan zijn mouwen zit te knagen en dergelijke, dus hopelijk kanaliseert dit ding die beweeglijkheid een beetje. Maar ik wist niet meer hoe het heette, dus ik had gezegd dat ik de naam nog even zou navragen.
pi_108949521
ik moet er toch echt een gaan kopen. het gaat me teveel balpennen en passers kosten zo onderhand. gummetjes worden versnipperd, balpennen en passers gedemonteerd.
ik heb van de week ouderavond gehad. het hulptraject gaat worden gestart. de onderbouwbegeleidster vroeg waarom er op de basisschool niet al een rugzakje was aangevraagd. toen ik zei dat de leraar vond dat er niks met hem mis was,hooguit wat autistische trekjes was ze heel verbaasd en zei: ze dat hij overduidelijk autistisch is.
ze wil dus alsnog proberen om een rugzakje aan te vragen, maar dan moest L. bij lucertis bekend zijn. nou daar kennen ze hem al vanaf zijn vierde.
pi_108949737
dan vallen mijn problemen nog mee, vergeleken waar livelink bijvoorbeeld mee worsteld.

hier heb ik weer een probleem van een andere orde. dat kan ik helaas niet vrijuit bespreken hier ivm eventuele meelezers :{ en ook omdat het vrij uitzichtloos is ;(
pi_108950897
kim heeft het kauwen verwisseld voor zomaar op de grond spugen, ja ook in huis. :{
pi_108951323
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2012 18:44 schreef livelink het volgende:
Jullie ervaringsverhalen met de taxi stellen me wel een beetje gerust. Ik heb met Job een beloning afgesproken als hij komende week zonder n klacht met de taxi gaat en een straf voor als er wel klachten komen. Maar ja, ik wil het ook niet te zwaar inzetten, want dan wordt het juist teveel een item voor hem. Dus nu maar even afwachten hoe het beloningssysteem werkt.
Sinds vanmiddag gaat het trouwens weer heel lekker met hem, dus dat biedt hoop. Vorige week was het slapen iedere keer een ramp, dus ik vrees dat de vermoeidheid ook een rol heeft gespeeld. Als ik hem qua slapen nou maar weer eens goed in een ritme kreeg.
Ik wil me niet bemoeien met je belonen, maar ik kan me voorstellen dat je start met elke dag een kleinere beloning n dan na een x-aantal keer een grotere.. 10x met de bus mee n goed gaan is misschien wel wat hoog gegrepen. Ik weet natuurlijk niet waar hij mee te belonen is en wat je in het vooruitzicht gesteld hebt..

Sterkte ermee..
hoezo overvloed aan tijd? in mijn dromen zeker !
  donderdag 22 maart 2012 @ 21:11:30 #196
37150 livelink
perfect disguise
pi_109404034
Het gaat met Job voorlopig weer goed in de taxi. De beloning heeft geholpen en hij lijkt het positieve ritme weer te pakken te hebben. Pffff, pak van mijn hart.

We zijn met Job een beetje de alternatieve kant opgegaan door de keuze van een antroposofische kinderpsychiater. Die psychiater had kunstzinnige therapie voor hem aangeraden, dus wij hebben braaf een kunstzinnig therapeute gezocht en daar heeft Job 7x een sessie gehad. Inmiddels is dat afgerond en vanavond hadden wij het eindgesprek met haar.
Job had het echt heel erg naar zijn zin gehad en vond het heel jammer dat het voorbij was, dat was eigenlijk al een complete verrassing voor ons. Maar het eindgesprek en daarmee de resultaten was een nog grotere verrassing. Echt bijzonder wat zij met Job gedaan en bereikt heeft. En ze was heel positief en ze zag de toekomst ook heel positief in, want zo zei ze (en liet ze ons ook zien): "Job vliegt alles in eerste instantie vanuit zijn gezonde kant aan, hij probeert het iedere keer weer".
Gek he, maar het was gewoon balsem op mijn ziel dat iemand ook de gezonde kant van Job ziet en de moeite die hij zelf ook doet om zo goed en zo kwaad als het kan overeind te blijven.

En weet je, misschien is het allemaal zweverig en zo, maar het voelde voor ons ook zo raar aan om je kind alleen maar voor de rest van zijn leven medicatie te geven zonder ook andere dingen te doen. Die medicatie is op dit moment een gegeven, maar alles wat we daarnaast kunnen winnen met andere dingen is meegenomen.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_109404105
Wat fijn om te horen livelink O+
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  donderdag 22 maart 2012 @ 21:17:20 #198
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_109404316
Wat fijn livelink! Ook dat zo'n therapeute de goede kant van Job zag!
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_109404512
Fijn Livelink!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')