abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 22 december 2011 @ 13:55:02 #251
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105915206
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:47 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ah, fijn om te weten, dat vroeg ik met net af, of ze wel nauwkeurig zijn. Dat is gewoon zo' n prikding toch? Kan je die erin laten zitten in de oven? Of moet je em er af en toe inprikken?
De punt tot halverwege in het vlees steken, dan meet ie daar de temperatuur.
Ook handig om erachter te komen of je oven wel op temperatuur is.
Mijn (magnetron)oven is standaard zo'n 10 graden kouder dan er aangegeven wordt, ik moet 'm dus op 190 graden zetten als het 180 graden moet zijn.
Dus standaard ligt er een (kern)temperatuurmeter bij me in de oven.

De mijne heb ik voor een euro of 15 gekocht bij cook&Co en is eigenlijk een frituurthermometer, gaat dus ook tot 300 graden.
pi_105915213
Zit meestal bij een digitale een hittebestendig kabeltje aan. De "Fantast" van dat grote Zweedse warenhuis is een goedkope en degelijke oplossing. Mijne komt overigens van de Sligro af. En ik heb ook nog een ouderwetse prikthermometer van Weber met een wijzertje.
  donderdag 22 december 2011 @ 19:51:03 #253
1723 zeeuws jongetje
inmiddels ouwe lul
pi_105929627
Piet,

In een recept voor soep staat dat ik moet binden met rijstebloem. Is dat ergens goed voor of kan ik net zo goed gewone bloem gebruiken?

Weet sowieso niet waar ik rijstebloem moet krijgen. Is toch babyvoedsel??
  donderdag 22 december 2011 @ 19:53:09 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105929751
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 19:51 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,

In een recept voor soep staat dat ik moet binden met rijstebloem. Is dat ergens goed voor of kan ik net zo goed gewone bloem gebruiken?

Weet sowieso niet waar ik rijstebloem moet krijgen. Is toch babyvoedsel??
Wat is het voor een soep?
Binden met aardappel is meestal beter dan bloem omdat bloem de smaak onderdrukt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 22 december 2011 @ 19:54:21 #255
91830 MaximusTG
pi_105929835
Rijstebloem kan je trouwens wel bij een toko krijgen als je het per se moet hebben. Wordt volgens mij ook gebruikt om tijgerbrood zn strepen te geven :).
  donderdag 22 december 2011 @ 19:54:46 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105929867
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 19:54 schreef MaximusTG het volgende:
Rijstebloem kan je trouwens wel bij een toko krijgen als je het per se moet hebben. Wordt volgens mij ook gebruikt om tijgerbrood zn strepen te geven :).
Klopt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 22 december 2011 @ 20:57:14 #257
1723 zeeuws jongetje
inmiddels ouwe lul
pi_105933191
quote:
1s.gif Op donderdag 22 december 2011 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat is het voor een soep?
Binden met aardappel is meestal beter dan bloem omdat bloem de smaak onderdrukt.
`
Het is een bisque, van rivierkreeftjes.
  donderdag 22 december 2011 @ 21:02:57 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105933534
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 20:57 schreef zeeuws jongetje het volgende:

[..]

`
Het is een bisque, van rivierkreeftjes.
Dan kan je hem ook binden met een sausbinder, eentje zonder smaakje. Dat is trouwens ook grotendeels rijstebloem
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105934068
Piet,

Ik wil met de kerst (morgenavond ga ik oefenen) gebraden eendenborst gaan serveren op een bedje van en-dente groenten (wortel reepjes en kool) met gebraden blokjes chorizo. Dit recept heb ik eens in een goed restaurant gegeten, alleen denk ik dat er een saus of jus bij moet omdat het geheel anders te droog wordt. Ook denk ik dat er mischien nog 1 extra groente bij moet...

heb je suggesties voor een de saus en het bedje van groente? Op youtube gebruiken de chefs nooit de sappen van de eend voor de saus, is hier een reden voor?
at your service
  donderdag 22 december 2011 @ 21:14:46 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105934338
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 21:11 schreef the_butler het volgende:
Piet,

Ik wil met de kerst (morgenavond ga ik oefenen) gebraden eendenborst gaan serveren op een bedje van en-dente groenten (wortel reepjes en kool) met gebraden blokjes chorizo. Dit recept heb ik eens in een goed restaurant gegeten, alleen denk ik dat er een saus of jus bij moet omdat het geheel anders te droog wordt. Ook denk ik dat er mischien nog 1 extra groente bij moet...

heb je suggesties voor een de saus en het bedje van groente? Op youtube gebruiken de chefs nooit de sappen van de eend voor de saus, is hier een reden voor?
Ik zit mobiel en heb geen zoekfunctie, maar heb hier wel eens een recept voor sinaasappelsaus gepost.
Hebbus, goegel vond hem
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje
Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.
Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 22 december 2011 @ 21:16:55 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105934486
Wiebertvormig insnijden op de vette kant met een scherp mes, gebruik eventueel een vers stanleymesje of breekmesje, je kan rustig een beetje vet in de pan doen, niet teveel, en op laag vuur braden en pas op het einde de rode kant dichtschroeien. De spekkant wordt dan heerlijk knapperig.
Laten rusten voor je hem aan plakjes snijdt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105934678
Dank je Piet :) dat was ongeloofelijk snel trouwens
at your service
  donderdag 22 december 2011 @ 21:27:03 #263
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105935164
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 19:51 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,

In een recept voor soep staat dat ik moet binden met rijstebloem. Is dat ergens goed voor of kan ik net zo goed gewone bloem gebruiken?

Weet sowieso niet waar ik rijstebloem moet krijgen. Is toch babyvoedsel??
Rijstmeel is natuurlijk wel lekkerder dan bloem. Je kunt rijstmeel ook zelf maken, zeker als je niet veel nodig hebt. Gewoon wat rijst fijnwrijven.

Gisteren nog gebruikt om turnipcake te maken. :P
  donderdag 22 december 2011 @ 21:28:26 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105935259
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 21:11 schreef the_butler het volgende:
Op youtube gebruiken de chefs nooit de sappen van de eend voor de saus, is hier een reden voor?
Ja, omdat dat puur vet is. Niet lekker/geschikt om jus van te maken.
  donderdag 22 december 2011 @ 21:37:01 #265
1723 zeeuws jongetje
inmiddels ouwe lul
pi_105935838
Oke dank Piet en Robin :Y)
  donderdag 22 december 2011 @ 21:45:52 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105936396
Succes zeeuws jongetje!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 22 december 2011 @ 21:56:43 #267
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105937177
Ben toevallig zelf ook bezig met het recept van eend met sinaasappelsaus uit Mastering the art of french cooking, kan het recept wel overtypen als er behoefte aan is.
  donderdag 22 december 2011 @ 22:00:44 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105937460
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 21:56 schreef Erasmo het volgende:
Ben toevallig zelf ook bezig met het recept van eend met sinaasappelsaus uit Mastering the art of french cooking, kan het recept wel overtypen als er behoefte aan is.
Die is ook lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 22 december 2011 @ 22:16:44 #269
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105938493
Sterspeler is de saus dus het master roasting recept heb ik achterwege gelaten:







pi_105939210
Ik heb voor 1e kerstavond 2 reebiefstukken. Hoe kan ik deze het beste bereiden? Welke saus is hier het lekkerst bij?
  donderdag 22 december 2011 @ 22:32:12 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105939520
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 22:27 schreef tech4u het volgende:
Ik heb voor 1e kerstavond 2 reebiefstukken. Hoe kan ik deze het beste bereiden? Welke saus is hier het lekkerst bij?
Op kamertemperatuur laten komen, zouten en peperen, kort braden als biefstuk.
Saus, fles rode wijn inkoken met knoflook, gesnippert uitje, blaadje laurier, foelie, peperkorrels, jeneverbes tot je ca een kwart over hebt.
Door een zeef halen en fond toevoegen, inkoken, licht binden vuur uitzetten en een kluit boter toevoegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105940291
quote:
1s.gif Op donderdag 22 december 2011 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op kamertemperatuur laten komen, zouten en peperen, kort braden als biefstuk.
Saus, fles rode wijn inkoken met knoflook, gesnippert uitje, blaadje laurier, foelie, peperkorrels, jeneverbes tot je ca een kwart over hebt.
Door een zeef halen en fond toevoegen, inkoken, licht binden vuur uitzetten en een kluit boter toevoegen.
Dank!
  donderdag 22 december 2011 @ 22:45:29 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105940376
U zijt wellekome, om maar in de kerstgedachte te blijven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 22 december 2011 @ 23:02:59 #274
139820 mol_air
Jus ex injuria non oritur
pi_105941522
Kan ik eendenleverpate bakken?

Vindt gebakken eendenlever namelijk heerlijk, maar dit verkochten ze alleen per hele lever (700g), dat was me wat teveel en daardoor duur.
  vrijdag 23 december 2011 @ 08:59:52 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105952437
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 23:02 schreef mol_air het volgende:
Kan ik eendenleverpate bakken?

Vindt gebakken eendenlever namelijk heerlijk, maar dit verkochten ze alleen per hele lever (700g), dat was me wat teveel en daardoor duur.
je kan het proberen, maar of het lekker is weet ik niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105953521
Supergoed dat piet zo actief is, nu met de kerstdagen wanneer iedereen zijn hulp het hardste nodig heeft!
  vrijdag 23 december 2011 @ 10:14:22 #277
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105954090
Ja, dat viel mij ook al op! :thumbsup
  vrijdag 23 december 2011 @ 10:24:50 #278
139820 mol_air
Jus ex injuria non oritur
pi_105954360
Ideeen hoe ik het wel lekker kan maken?

(volg dit topic een tijdje, mooi werk hier Piet!)
  vrijdag 23 december 2011 @ 10:59:08 #279
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105955323
Ik zou dat gewoon met geroosterd brood serveren. Brood na het roosteren in driehoekjes gesneden.

Salade erbij kan ook.
Maar de pate is een feest op zich, daar hoef je niet veel toeters en bellen bij te doen. Toch?
  † In Memoriam † vrijdag 23 december 2011 @ 11:00:40 #280
91830 MaximusTG
pi_105955365
Ik heb vanavond wat vrienden op bezoek, lekker biertje drinken. Wou er een Duitse avond van maken qua eten; Bratkartoffeln, Flammkuchen, Bratwurst, Wurstsalat, Augurken, iets van brood erbij, groene salade. Allemaal prima te doen, zit alleen met de vraag welke worst ik moet halen voor de Wurstsalat. Wou dit recept gebruiken:

http://wurstsalat.delectation.de/schweizer-wurstsalat.htm (ja, ik weet dat dat niet perse Duits is ;) )

Welke worst in een NLse supermarkt moet ik dan hebben?

[ Bericht 11% gewijzigd door MaximusTG op 23-12-2011 11:18:21 ]
pi_105955832
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:38 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Die heb ik laatst gekocht. Aangezien ik hem gebruik voor de watertemperatuur kan ik vaststellen dat hij kokend water keurig als 100 graden beoordeelt en hij ook in lagere temperaturen behoorlijk exact en consistent is.
Goed om te weten. Ik moet er namelijk ook nog een hebben... :@
Toen mn ex en ik uit elkaar gingen heeft hij het ding gekregen en voor alleen mijzelf maak ik natuurlijk niet vaak grote braadstukken, dus nog niet heel hard gemist. Toch eens halen weer.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_105955854
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 10:14 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat viel mij ook al op! :thumbsup
Idd! ^O^
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 23 december 2011 @ 11:30:27 #283
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105956281
Paniek, ik kan geen arrowroot vinden voor het recept wat ik eerder postte :o Wat is een goed alternatief?
pi_105956965
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:47 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ah, fijn om te weten, dat vroeg ik met net af, of ze wel nauwkeurig zijn. Dat is gewoon zo' n prikding toch? Kan je die erin laten zitten in de oven? Of moet je em er af en toe inprikken?
Het is zo'n prikding inderdaad. Verder weet ik het niet, ik heb hem alleen nog maar in de tuit van de waterkoker gehangen om het water op de juiste temperatuur op de koffie te gieten. Hele dieren in de oven doe ik zelden. Het viel me alleen op dat hij snel reageert en erg consistent en dus kennelijk nauwkeurig is terwijl het niks kost.

Ik neem aan dat het geen kwaad kan om hem erin te laten zitten, maar ik vraag me af hij dan niet stiekem een andere temperatuur gaat meten dan die aan de punt. Het is natuurlijk zaak dat je de oven niet te lang open hebt omdat die dan zomaar meer dan 10 graden afkoelt. Als het niet opschiet heb je de neiging om vaak te gaan kijken of het al opschiet, maar dat werkt dus averechts. Ik zou vooraf de plek bepalen die je moet meten, en er niet mee treuzelen, desnoods even de deur dicht terwijl de wijzer aan het klimmen is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_105958527
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 11:48 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het is zo'n prikding inderdaad. Verder weet ik het niet, ik heb hem alleen nog maar in de tuit van de waterkoker gehangen om het water op de juiste temperatuur op de koffie te gieten. Hele dieren in de oven doe ik zelden. Het viel me alleen op dat hij snel reageert en erg consistent en dus kennelijk nauwkeurig is terwijl het niks kost.

Ik neem aan dat het geen kwaad kan om hem erin te laten zitten, maar ik vraag me af hij dan niet stiekem een andere temperatuur gaat meten dan die aan de punt. Het is natuurlijk zaak dat je de oven niet te lang open hebt omdat die dan zomaar meer dan 10 graden afkoelt. Als het niet opschiet heb je de neiging om vaak te gaan kijken of het al opschiet, maar dat werkt dus averechts. Ik zou vooraf de plek bepalen die je moet meten, en er niet mee treuzelen, desnoods even de deur dicht terwijl de wijzer aan het klimmen is.
Ik moet zeggen dat zo'n prikding mij eerder niet zo heel erg bevallen is. In kokend water gaf hij inderdaad juiste temperatuur aan, maar in de oven leek hij niet helemaal accuraat voor mijn gevoel. Dus nu heb ik een digitale met snoer gehaald, zeer content mee.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  † In Memoriam † vrijdag 23 december 2011 @ 14:04:39 #286
91830 MaximusTG
pi_105961840
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 11:00 schreef MaximusTG het volgende:
Ik heb vanavond wat vrienden op bezoek, lekker biertje drinken. Wou er een Duitse avond van maken qua eten; Bratkartoffeln, Flammkuchen, Bratwurst, Wurstsalat, Augurken, iets van brood erbij, groene salade. Allemaal prima te doen, zit alleen met de vraag welke worst ik moet halen voor de Wurstsalat. Wou dit recept gebruiken:

http://wurstsalat.delectation.de/schweizer-wurstsalat.htm (ja, ik weet dat dat niet perse Duits is ;) )

Welke worst in een NLse supermarkt moet ik dan hebben?
Ben er al uit, heb gekookte gelderse worst meegenomen. Was ook de enige gekookte worst die ze hadden, dus de keuze was simpel :P. Staat nu lekker te trekken in de koelkast. Smaakte al goed. Leek op de Wurstsalat die ik wel eens in Duitsland op heb, dus dan zit het vast goed.
pi_105965228
ai ai ai, net mijn bestelde tamme eendenborst opgehaald, maar hij is nog bevroren :(
Kan ik daar over 2 uur nog mee gaan koken, of kan ik beter tot morgen wachten en de borst goed ontdooid is....
at your service
  vrijdag 23 december 2011 @ 15:45:00 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105965354
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 15:41 schreef the_butler het volgende:
ai ai ai, net mijn bestelde tamme eendenborst opgehaald, maar hij is nog bevroren :(
Kan ik daar over 2 uur nog mee gaan koken, of kan ik beter tot morgen wachten en de borst goed ontdooid is....
Zit ie in plastic? Leg hem dan in koud water ( niet in lauw of warm) in de wasbak, kwartiertje is ie ontdooit. Heb ik net ook met twee steaks gedaan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 december 2011 @ 15:45:39 #289
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105965376
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 14:04 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ben er al uit, heb gekookte gelderse worst meegenomen. Was ook de enige gekookte worst die ze hadden, dus de keuze was simpel :P. Staat nu lekker te trekken in de koelkast. Smaakte al goed. Leek op de Wurstsalat die ik wel eens in Duitsland op heb, dus dan zit het vast goed.
Mortadella is ook geschikt, net als berliner.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105965484
dank piet, ik pak nu een panetje water :)
at your service
  vrijdag 23 december 2011 @ 16:51:52 #291
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105967917
Gelukt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105968942
In het vorige topic plaatste iemand het volgende recept:

http://www.foodnetwork.co(...)ce-recipe/index.html

Wat voor kip moet ik hier voor halen? De letterlijke vertaling is 'kip kotelet' maar die zijn bij de slagers hier niet te krijgen..
  † In Memoriam † vrijdag 23 december 2011 @ 17:27:28 #293
91830 MaximusTG
pi_105969241
Als ik het plaatje bekijk lijken het gewoon stukjes kipfilet. Denk dat het lekkerder is als je kipdij-filet haalt. Zit meer smaak aan.
  vrijdag 23 december 2011 @ 18:22:01 #294
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105970954
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 17:27 schreef MaximusTG het volgende:
Als ik het plaatje bekijk lijken het gewoon stukjes kipfilet. Denk dat het lekkerder is als je kipdij-filet haalt. Zit meer smaak aan.
Jep, dat denk ik ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105971864
Hej piet! Mijn moeder blijkt wilde eendenborst ipv de door mij bedoelde tamme eendenborat gekocht en er lijkt geen vetlaag op deze filets te zitten. Nog tips over hoe ik deze filets nu moet maken zo zonder inkerven enzo. Er stond op dat ze door en door verhit moeten worden, mogen ze echt niet lekker rose?

Probeer de kerst stress te voorkomen ;)
  vrijdag 23 december 2011 @ 18:48:00 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105971952
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 18:45 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hej piet! Mijn moeder blijkt wilde eendenborst ipv de door mij bedoelde tamme eendenborat gekocht en er lijkt geen vetlaag op deze filets te zitten. Nog tips over hoe ik deze filets nu moet maken zo zonder inkerven enzo. Er stond op dat ze door en door verhit moeten worden, mogen ze echt niet lekker rose?

Probeer de kerst stress te voorkomen ;)
Rose is ook door verhit.
Ze moeten ongeveer de stevigheid hebben van je bovenlip.
Hou er rekening mee dat wilde eend wilder smaakt dat tamme.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105972078
Dankjewel! Wild smaken zal geen probleem zijn, iedereen aan tafel lust dat wel. De bovenlip it is! :9
pi_105972469
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Gelukt?
Ja hoor, van onder waren ze nog ietswat hard maar het ging allemaal goed. Lekker aangebraden, ik was alleen te voorzichtig met het vuur en kreeg geen knapperig korstje. Het vet had ik twee keer afgegoten, toen 45 seconden aan de andere kant gebraden en toen de oven in op 200 graden. De sinaasappelsaus er appart bij gedaan, met een kaneelstokje en kruidnagel. Na zeven minuten in de oven de twee borsten uit de oven gehaald en vijf minuutjes tot rust laten komen. Ze waren iets minder rood van binnen dan dat ik had gehoopt, maar toch heerlijk mals en het smaakte heerlijk :)

nogmaals dank voor je hulp Piet! en een goede kerst toegewenst
at your service
  vrijdag 23 december 2011 @ 19:35:33 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105973854
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 18:51 schreef Zo-is-dat het volgende:
Dankjewel! Wild smaken zal geen probleem zijn, iedereen aan tafel lust dat wel. De bovenlip it is! :9
Dat is trouwens medium rare, puntje van je neus is medium,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 december 2011 @ 19:37:30 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105973929
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 19:01 schreef the_butler het volgende:

[..]

Ja hoor, van onder waren ze nog ietswat hard maar het ging allemaal goed. Lekker aangebraden, ik was alleen te voorzichtig met het vuur en kreeg geen knapperig korstje. Het vet had ik twee keer afgegoten, toen 45 seconden aan de andere kant gebraden en toen de oven in op 200 graden. De sinaasappelsaus er appart bij gedaan, met een kaneelstokje en kruidnagel. Na zeven minuten in de oven de twee borsten uit de oven gehaald en vijf minuutjes tot rust laten komen. Ze waren iets minder rood van binnen dan dat ik had gehoopt, maar toch heerlijk mals en het smaakte heerlijk :)

nogmaals dank voor je hulp Piet! en een goede kerst toegewenst
Graag gedaan
Als ik mensen ertoe bewegen kan beter te gaan koken zonder pakjes ben ik gelukkig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')