De punt tot halverwege in het vlees steken, dan meet ie daar de temperatuur.quote:Op donderdag 22 december 2011 13:47 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ah, fijn om te weten, dat vroeg ik met net af, of ze wel nauwkeurig zijn. Dat is gewoon zo' n prikding toch? Kan je die erin laten zitten in de oven? Of moet je em er af en toe inprikken?
Wat is het voor een soep?quote:Op donderdag 22 december 2011 19:51 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,
In een recept voor soep staat dat ik moet binden met rijstebloem. Is dat ergens goed voor of kan ik net zo goed gewone bloem gebruiken?
Weet sowieso niet waar ik rijstebloem moet krijgen. Is toch babyvoedsel??
Kloptquote:Op donderdag 22 december 2011 19:54 schreef MaximusTG het volgende:
Rijstebloem kan je trouwens wel bij een toko krijgen als je het per se moet hebben. Wordt volgens mij ook gebruikt om tijgerbrood zn strepen te geven.
`quote:Op donderdag 22 december 2011 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat is het voor een soep?
Binden met aardappel is meestal beter dan bloem omdat bloem de smaak onderdrukt.
Dan kan je hem ook binden met een sausbinder, eentje zonder smaakje. Dat is trouwens ook grotendeels rijstebloemquote:Op donderdag 22 december 2011 20:57 schreef zeeuws jongetje het volgende:
[..]
`
Het is een bisque, van rivierkreeftjes.
Ik zit mobiel en heb geen zoekfunctie, maar heb hier wel eens een recept voor sinaasappelsaus gepost.quote:Op donderdag 22 december 2011 21:11 schreef the_butler het volgende:
Piet,
Ik wil met de kerst (morgenavond ga ik oefenen) gebraden eendenborst gaan serveren op een bedje van en-dente groenten (wortel reepjes en kool) met gebraden blokjes chorizo. Dit recept heb ik eens in een goed restaurant gegeten, alleen denk ik dat er een saus of jus bij moet omdat het geheel anders te droog wordt. Ook denk ik dat er mischien nog 1 extra groente bij moet...
heb je suggesties voor een de saus en het bedje van groente? Op youtube gebruiken de chefs nooit de sappen van de eend voor de saus, is hier een reden voor?
Rijstmeel is natuurlijk wel lekkerder dan bloem. Je kunt rijstmeel ook zelf maken, zeker als je niet veel nodig hebt. Gewoon wat rijst fijnwrijven.quote:Op donderdag 22 december 2011 19:51 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,
In een recept voor soep staat dat ik moet binden met rijstebloem. Is dat ergens goed voor of kan ik net zo goed gewone bloem gebruiken?
Weet sowieso niet waar ik rijstebloem moet krijgen. Is toch babyvoedsel??
Ja, omdat dat puur vet is. Niet lekker/geschikt om jus van te maken.quote:Op donderdag 22 december 2011 21:11 schreef the_butler het volgende:
Op youtube gebruiken de chefs nooit de sappen van de eend voor de saus, is hier een reden voor?
Die is ook lekker.quote:Op donderdag 22 december 2011 21:56 schreef Erasmo het volgende:
Ben toevallig zelf ook bezig met het recept van eend met sinaasappelsaus uit Mastering the art of french cooking, kan het recept wel overtypen als er behoefte aan is.
Op kamertemperatuur laten komen, zouten en peperen, kort braden als biefstuk.quote:Op donderdag 22 december 2011 22:27 schreef tech4u het volgende:
Ik heb voor 1e kerstavond 2 reebiefstukken. Hoe kan ik deze het beste bereiden? Welke saus is hier het lekkerst bij?
Dank!quote:Op donderdag 22 december 2011 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op kamertemperatuur laten komen, zouten en peperen, kort braden als biefstuk.
Saus, fles rode wijn inkoken met knoflook, gesnippert uitje, blaadje laurier, foelie, peperkorrels, jeneverbes tot je ca een kwart over hebt.
Door een zeef halen en fond toevoegen, inkoken, licht binden vuur uitzetten en een kluit boter toevoegen.
je kan het proberen, maar of het lekker is weet ik nietquote:Op donderdag 22 december 2011 23:02 schreef mol_air het volgende:
Kan ik eendenleverpate bakken?
Vindt gebakken eendenlever namelijk heerlijk, maar dit verkochten ze alleen per hele lever (700g), dat was me wat teveel en daardoor duur.
Goed om te weten. Ik moet er namelijk ook nog een hebben...quote:Op donderdag 22 december 2011 13:38 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Die heb ik laatst gekocht. Aangezien ik hem gebruik voor de watertemperatuur kan ik vaststellen dat hij kokend water keurig als 100 graden beoordeelt en hij ook in lagere temperaturen behoorlijk exact en consistent is.
Idd!quote:Op vrijdag 23 december 2011 10:14 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat viel mij ook al op! :thumbsup
Het is zo'n prikding inderdaad. Verder weet ik het niet, ik heb hem alleen nog maar in de tuit van de waterkoker gehangen om het water op de juiste temperatuur op de koffie te gieten. Hele dieren in de oven doe ik zelden. Het viel me alleen op dat hij snel reageert en erg consistent en dus kennelijk nauwkeurig is terwijl het niks kost.quote:Op donderdag 22 december 2011 13:47 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ah, fijn om te weten, dat vroeg ik met net af, of ze wel nauwkeurig zijn. Dat is gewoon zo' n prikding toch? Kan je die erin laten zitten in de oven? Of moet je em er af en toe inprikken?
Ik moet zeggen dat zo'n prikding mij eerder niet zo heel erg bevallen is. In kokend water gaf hij inderdaad juiste temperatuur aan, maar in de oven leek hij niet helemaal accuraat voor mijn gevoel. Dus nu heb ik een digitale met snoer gehaald, zeer content mee.quote:Op vrijdag 23 december 2011 11:48 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het is zo'n prikding inderdaad. Verder weet ik het niet, ik heb hem alleen nog maar in de tuit van de waterkoker gehangen om het water op de juiste temperatuur op de koffie te gieten. Hele dieren in de oven doe ik zelden. Het viel me alleen op dat hij snel reageert en erg consistent en dus kennelijk nauwkeurig is terwijl het niks kost.
Ik neem aan dat het geen kwaad kan om hem erin te laten zitten, maar ik vraag me af hij dan niet stiekem een andere temperatuur gaat meten dan die aan de punt. Het is natuurlijk zaak dat je de oven niet te lang open hebt omdat die dan zomaar meer dan 10 graden afkoelt. Als het niet opschiet heb je de neiging om vaak te gaan kijken of het al opschiet, maar dat werkt dus averechts. Ik zou vooraf de plek bepalen die je moet meten, en er niet mee treuzelen, desnoods even de deur dicht terwijl de wijzer aan het klimmen is.
Ben er al uit, heb gekookte gelderse worst meegenomen. Was ook de enige gekookte worst die ze hadden, dus de keuze was simpelquote:Op vrijdag 23 december 2011 11:00 schreef MaximusTG het volgende:
Ik heb vanavond wat vrienden op bezoek, lekker biertje drinken. Wou er een Duitse avond van maken qua eten; Bratkartoffeln, Flammkuchen, Bratwurst, Wurstsalat, Augurken, iets van brood erbij, groene salade. Allemaal prima te doen, zit alleen met de vraag welke worst ik moet halen voor de Wurstsalat. Wou dit recept gebruiken:
http://wurstsalat.delectation.de/schweizer-wurstsalat.htm (ja, ik weet dat dat niet perse Duits is)
Welke worst in een NLse supermarkt moet ik dan hebben?
Zit ie in plastic? Leg hem dan in koud water ( niet in lauw of warm) in de wasbak, kwartiertje is ie ontdooit. Heb ik net ook met twee steaks gedaanquote:Op vrijdag 23 december 2011 15:41 schreef the_butler het volgende:
ai ai ai, net mijn bestelde tamme eendenborst opgehaald, maar hij is nog bevroren
Kan ik daar over 2 uur nog mee gaan koken, of kan ik beter tot morgen wachten en de borst goed ontdooid is....
Mortadella is ook geschikt, net als berliner.quote:Op vrijdag 23 december 2011 14:04 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ben er al uit, heb gekookte gelderse worst meegenomen. Was ook de enige gekookte worst die ze hadden, dus de keuze was simpel. Staat nu lekker te trekken in de koelkast. Smaakte al goed. Leek op de Wurstsalat die ik wel eens in Duitsland op heb, dus dan zit het vast goed.
Jep, dat denk ik ookquote:Op vrijdag 23 december 2011 17:27 schreef MaximusTG het volgende:
Als ik het plaatje bekijk lijken het gewoon stukjes kipfilet. Denk dat het lekkerder is als je kipdij-filet haalt. Zit meer smaak aan.
Rose is ook door verhit.quote:Op vrijdag 23 december 2011 18:45 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hej piet! Mijn moeder blijkt wilde eendenborst ipv de door mij bedoelde tamme eendenborat gekocht en er lijkt geen vetlaag op deze filets te zitten. Nog tips over hoe ik deze filets nu moet maken zo zonder inkerven enzo. Er stond op dat ze door en door verhit moeten worden, mogen ze echt niet lekker rose?
Probeer de kerst stress te voorkomen
Ja hoor, van onder waren ze nog ietswat hard maar het ging allemaal goed. Lekker aangebraden, ik was alleen te voorzichtig met het vuur en kreeg geen knapperig korstje. Het vet had ik twee keer afgegoten, toen 45 seconden aan de andere kant gebraden en toen de oven in op 200 graden. De sinaasappelsaus er appart bij gedaan, met een kaneelstokje en kruidnagel. Na zeven minuten in de oven de twee borsten uit de oven gehaald en vijf minuutjes tot rust laten komen. Ze waren iets minder rood van binnen dan dat ik had gehoopt, maar toch heerlijk mals en het smaakte heerlijkquote:
Dat is trouwens medium rare, puntje van je neus is medium,quote:Op vrijdag 23 december 2011 18:51 schreef Zo-is-dat het volgende:
Dankjewel! Wild smaken zal geen probleem zijn, iedereen aan tafel lust dat wel. De bovenlip it is!
Graag gedaanquote:Op vrijdag 23 december 2011 19:01 schreef the_butler het volgende:
[..]
Ja hoor, van onder waren ze nog ietswat hard maar het ging allemaal goed. Lekker aangebraden, ik was alleen te voorzichtig met het vuur en kreeg geen knapperig korstje. Het vet had ik twee keer afgegoten, toen 45 seconden aan de andere kant gebraden en toen de oven in op 200 graden. De sinaasappelsaus er appart bij gedaan, met een kaneelstokje en kruidnagel. Na zeven minuten in de oven de twee borsten uit de oven gehaald en vijf minuutjes tot rust laten komen. Ze waren iets minder rood van binnen dan dat ik had gehoopt, maar toch heerlijk mals en het smaakte heerlijk
nogmaals dank voor je hulp Piet! en een goede kerst toegewenst
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |