Goed om te weten. Ik moet er namelijk ook nog een hebben...quote:Op donderdag 22 december 2011 13:38 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Die heb ik laatst gekocht. Aangezien ik hem gebruik voor de watertemperatuur kan ik vaststellen dat hij kokend water keurig als 100 graden beoordeelt en hij ook in lagere temperaturen behoorlijk exact en consistent is.
Idd!quote:Op vrijdag 23 december 2011 10:14 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat viel mij ook al op! :thumbsup
Het is zo'n prikding inderdaad. Verder weet ik het niet, ik heb hem alleen nog maar in de tuit van de waterkoker gehangen om het water op de juiste temperatuur op de koffie te gieten. Hele dieren in de oven doe ik zelden. Het viel me alleen op dat hij snel reageert en erg consistent en dus kennelijk nauwkeurig is terwijl het niks kost.quote:Op donderdag 22 december 2011 13:47 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ah, fijn om te weten, dat vroeg ik met net af, of ze wel nauwkeurig zijn. Dat is gewoon zo' n prikding toch? Kan je die erin laten zitten in de oven? Of moet je em er af en toe inprikken?
Ik moet zeggen dat zo'n prikding mij eerder niet zo heel erg bevallen is. In kokend water gaf hij inderdaad juiste temperatuur aan, maar in de oven leek hij niet helemaal accuraat voor mijn gevoel. Dus nu heb ik een digitale met snoer gehaald, zeer content mee.quote:Op vrijdag 23 december 2011 11:48 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het is zo'n prikding inderdaad. Verder weet ik het niet, ik heb hem alleen nog maar in de tuit van de waterkoker gehangen om het water op de juiste temperatuur op de koffie te gieten. Hele dieren in de oven doe ik zelden. Het viel me alleen op dat hij snel reageert en erg consistent en dus kennelijk nauwkeurig is terwijl het niks kost.
Ik neem aan dat het geen kwaad kan om hem erin te laten zitten, maar ik vraag me af hij dan niet stiekem een andere temperatuur gaat meten dan die aan de punt. Het is natuurlijk zaak dat je de oven niet te lang open hebt omdat die dan zomaar meer dan 10 graden afkoelt. Als het niet opschiet heb je de neiging om vaak te gaan kijken of het al opschiet, maar dat werkt dus averechts. Ik zou vooraf de plek bepalen die je moet meten, en er niet mee treuzelen, desnoods even de deur dicht terwijl de wijzer aan het klimmen is.
Ben er al uit, heb gekookte gelderse worst meegenomen. Was ook de enige gekookte worst die ze hadden, dus de keuze was simpelquote:Op vrijdag 23 december 2011 11:00 schreef MaximusTG het volgende:
Ik heb vanavond wat vrienden op bezoek, lekker biertje drinken. Wou er een Duitse avond van maken qua eten; Bratkartoffeln, Flammkuchen, Bratwurst, Wurstsalat, Augurken, iets van brood erbij, groene salade. Allemaal prima te doen, zit alleen met de vraag welke worst ik moet halen voor de Wurstsalat. Wou dit recept gebruiken:
http://wurstsalat.delectation.de/schweizer-wurstsalat.htm (ja, ik weet dat dat niet perse Duits is)
Welke worst in een NLse supermarkt moet ik dan hebben?
Zit ie in plastic? Leg hem dan in koud water ( niet in lauw of warm) in de wasbak, kwartiertje is ie ontdooit. Heb ik net ook met twee steaks gedaanquote:Op vrijdag 23 december 2011 15:41 schreef the_butler het volgende:
ai ai ai, net mijn bestelde tamme eendenborst opgehaald, maar hij is nog bevroren
Kan ik daar over 2 uur nog mee gaan koken, of kan ik beter tot morgen wachten en de borst goed ontdooid is....
Mortadella is ook geschikt, net als berliner.quote:Op vrijdag 23 december 2011 14:04 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ben er al uit, heb gekookte gelderse worst meegenomen. Was ook de enige gekookte worst die ze hadden, dus de keuze was simpel. Staat nu lekker te trekken in de koelkast. Smaakte al goed. Leek op de Wurstsalat die ik wel eens in Duitsland op heb, dus dan zit het vast goed.
Jep, dat denk ik ookquote:Op vrijdag 23 december 2011 17:27 schreef MaximusTG het volgende:
Als ik het plaatje bekijk lijken het gewoon stukjes kipfilet. Denk dat het lekkerder is als je kipdij-filet haalt. Zit meer smaak aan.
Rose is ook door verhit.quote:Op vrijdag 23 december 2011 18:45 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hej piet! Mijn moeder blijkt wilde eendenborst ipv de door mij bedoelde tamme eendenborat gekocht en er lijkt geen vetlaag op deze filets te zitten. Nog tips over hoe ik deze filets nu moet maken zo zonder inkerven enzo. Er stond op dat ze door en door verhit moeten worden, mogen ze echt niet lekker rose?
Probeer de kerst stress te voorkomen
Ja hoor, van onder waren ze nog ietswat hard maar het ging allemaal goed. Lekker aangebraden, ik was alleen te voorzichtig met het vuur en kreeg geen knapperig korstje. Het vet had ik twee keer afgegoten, toen 45 seconden aan de andere kant gebraden en toen de oven in op 200 graden. De sinaasappelsaus er appart bij gedaan, met een kaneelstokje en kruidnagel. Na zeven minuten in de oven de twee borsten uit de oven gehaald en vijf minuutjes tot rust laten komen. Ze waren iets minder rood van binnen dan dat ik had gehoopt, maar toch heerlijk mals en het smaakte heerlijkquote:
Dat is trouwens medium rare, puntje van je neus is medium,quote:Op vrijdag 23 december 2011 18:51 schreef Zo-is-dat het volgende:
Dankjewel! Wild smaken zal geen probleem zijn, iedereen aan tafel lust dat wel. De bovenlip it is!
Graag gedaanquote:Op vrijdag 23 december 2011 19:01 schreef the_butler het volgende:
[..]
Ja hoor, van onder waren ze nog ietswat hard maar het ging allemaal goed. Lekker aangebraden, ik was alleen te voorzichtig met het vuur en kreeg geen knapperig korstje. Het vet had ik twee keer afgegoten, toen 45 seconden aan de andere kant gebraden en toen de oven in op 200 graden. De sinaasappelsaus er appart bij gedaan, met een kaneelstokje en kruidnagel. Na zeven minuten in de oven de twee borsten uit de oven gehaald en vijf minuutjes tot rust laten komen. Ze waren iets minder rood van binnen dan dat ik had gehoopt, maar toch heerlijk mals en het smaakte heerlijk
nogmaals dank voor je hulp Piet! en een goede kerst toegewenst
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |