Volgens mij tussen de voorpoten, ik zag net echt wit spul in de bek van het kleintje.quote:Op zaterdag 19 november 2011 04:15 schreef Prospera het volgende:
Ze zat te sabbelen tussen de voorbenen.
Moe gaf haar een zetje naar achteren, maar toen miste ze de afslag en zit nu weer
tegen de glazen deur.
De melkklieren zitten tussen de achterbenen.
Dat zou helemaal top zijn; ik wist zeker dat tijdens haar bevalling ze een stuk of wat tepels had, als een koe.quote:Op zaterdag 19 november 2011 04:18 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Volgens mij tussen de voorpoten, ik zag net echt wit spul in de bek van het kleintje.
Bij olifanten zitten de melkklieren ook bij de voorpoten weet ik.
http://www.scholieren.com/werkstukken/34300quote:De draagtijd van een neushoorn is 460 dagen of 15 tot 16 maanden. Het jong dat dan geboren wordt, weegt ongeveer 65 kg en ziet er al bijna zo uit als een volwassen neushoorn. De jongen drinkt 2 jaar bij zijn moeder. Hij drinkt per dag bijna 25 L melk en groeit enorm snel. Pasgeboren jongen hebben nog geen horens. Dat zou ook erg lastig zijn bij de geboorte en het drinken. De vrouwtjes hebben twee tepels tussen de achterpoten.
Ze kon de juiste locatie niet vinden.quote:Op zaterdag 19 november 2011 04:29 schreef SiGNe het volgende:
Pff, valt weinig over te vinden zeg, lokatie van de tepels bij een neushoorn maar volgens dit artikel zitten ze toch bij de achterpoten..
[..]
http://www.scholieren.com/werkstukken/34300
Vraag ik me alleen af waarom die kleine zo lang bij die oksel zat, het zag er toch echt uit als drinken.
Geen enkel zoogdier is erg knuffelig met hun baby, buiten apen en mensen, honden, katten en dergelijk spul. Paarden gaan ook niet lekker warm tegen hun veulentjes aanliggen of zo. Misschien dat olifanten iets fysieker zijn ingesteld, maar die slapen staand en dan tegen elkaar aan. Tegen elkaar aanliggen is voor geen enkel zoogdier van dat formaat erg praktisch.quote:Op zaterdag 19 november 2011 04:53 schreef SiGNe het volgende:
Ik zou het toch een fijner gevoel vinden als die kleine meer bij de moeder zou liggen.
Inderdaad. En directe moeder-jong binding is wel nodig als er nog een half dozijn viertonners rondlopen, in deze situatie lijkt het me voldoende als ze de tijd nemen elkaar te leren kennen, de kleine gaat niet meteen dood doordat ze achter de verkeerde dikke reet aanrent ofzoquote:Op zaterdag 19 november 2011 05:08 schreef Seven. het volgende:
[..]
Geen enkel zoogdier is erg knuffelig met hun baby, buiten apen en mensen, honden, katten en dergelijk spul. Paarden gaan ook niet lekker warm tegen hun veulentjes aanliggen of zo. Misschien dat olifanten iets fysieker zijn ingesteld, maar die slapen staand en dan tegen elkaar aan. Tegen elkaar aanliggen is voor geen enkel zoogdier van dat formaat erg praktisch.
Ukkiequote:Op zaterdag 19 november 2011 05:20 schreef SiGNe het volgende:
Maar ze blijven wel altijd erg dicht bij de moeder, zeker als ze zo klein zijn omdat ze ook een prooi kunnen zijn voor roofdieren.Aan de andere kant is de kans dan ook wel weer kleiner dat Moeders op de kleine gaat liggen en het beestje geplet wordt.
Best irritant trouwens, die kleine is nog maar net geboren en nu al zwaarder dan dat ik ben
Denk je niet dat Saar een deel van haar instinct kwijt is? Zij is niet opgegroeid met roofdieren, neem ik aan? Ze is zich bewust van de relatieve veiligheid van het hok. Dikke kans dat ze buiten veel alerter is. Bovendien is het dan nog moeders die in de buurt blijft terwijl baby argeloos rond dartelt.quote:Op zaterdag 19 november 2011 05:20 schreef SiGNe het volgende:
Maar ze blijven wel altijd erg dicht bij de moeder, zeker als ze zo klein zijn omdat ze ook een prooi kunnen zijn voor roofdieren.Aan de andere kant is de kans dan ook wel weer kleiner dat Moeders op de kleine gaat liggen en het beestje geplet wordt.
Best irritant trouwens, die kleine is nog maar net geboren en nu al zwaarder dan dat ik ben
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |