abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † woensdag 2 november 2011 @ 17:59:40 #51
91830 MaximusTG
pi_103883170
Tuurlijk wel, zo wordt mn aanrecht juist schoon. Komt allemaal lekker in mn deeg te zitten ;). Nee hoor, grapje :D.
Ik kneed het altijd in een kom met de handmixer. Daarna nog wel stukje met de hand, verdelen en opbollen, dat doe ik op een grote glazen snijplank. Werkt daar erg goed voor. Gebruik em ook niet voor snijden, zonde van mn messen.
Tis idd lastig zo'n aanrecht, maar je kan het wel schoonkrijgen hoor:
- Wat afwasmiddel erop
- Met stalen schuurspons flink er op los
- spoelen met water, en met doekje meeste water weghalen
- Met doek aanrecht droogmaken (theedoek of zo)
- Met keukenpapier laatste vocht weghalen

Je zou trouwens best wel simpel wat kunnen maken van een houten plaat of zo, maak je er 3 opstaande randen aan, is de bloemzooi ook nog eens makkelijk beheersbaar te houden.
pi_103883335
Heuj,bedankt voor de tips! :D Kan ik zeker gebruiken!
pi_103894635
In jouw link Maximus, zie je dat er 2 temperaturen opgegeven worden voor de Bestron dld9016? 450 voor das altes Modell en 380 voor das neues. Ik weet niet welke ik heb, wel weet ik dat ik destijds 3 weken op het ding heb moeten wachten en een periode daarna het ding compleet niet leverbaar was. Zal met die EU-regelgeving te maken hebben die je pizza-oven eigenlijk degradeert tot een soort broodrooster. Tuning is dan een must, supertoll om te doen ook. Mijn bestron heeft ook een mindere periode gehad, dat kwam door een zware fik door teveel beleg. Vlammen sloegen eruit, heeft waarschijnlijk ook de thermostaat wat aangetast. Maar de bestron heeft zich gestabiliseerd, wordt weer wat heter nu. Nu zijn dit de gemiddelde resultaten en daar doe ik dan niet echt moeite voor. Over het algemeen best een lekker hapje.

pi_103899330
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 21:44 schreef Yvesss het volgende:
In jouw link Maximus, zie je dat er 2 temperaturen opgegeven worden voor de Bestron dld9016? 450 voor das altes Modell en 380 voor das neues. Ik weet niet welke ik heb, wel weet ik dat ik destijds 3 weken op het ding heb moeten wachten en een periode daarna het ding compleet niet leverbaar was. Zal met die EU-regelgeving te maken hebben die je pizza-oven eigenlijk degradeert tot een soort broodrooster. Tuning is dan een must, supertoll om te doen ook. Mijn bestron heeft ook een mindere periode gehad, dat kwam door een zware fik door teveel beleg. Vlammen sloegen eruit, heeft waarschijnlijk ook de thermostaat wat aangetast. Maar de bestron heeft zich gestabiliseerd, wordt weer wat heter nu. Nu zijn dit de gemiddelde resultaten en daar doe ik dan niet echt moeite voor. Over het algemeen best een lekker hapje.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Volgens mij heeft de 9016 1 knop (alleen voor temperatuur). De 9070 heeft er 2. Eentje voor temperatuur en de andere om de boven- of onderwarmte te regelen.
  † In Memoriam † donderdag 3 november 2011 @ 16:30:35 #55
91830 MaximusTG
pi_103918671
@Yvesss; Ja, dat had ik gezien. Erg lastig op die manier om te weten wat je koopt. Want bv ook op ebay en andere sites worden soms fotos van 9016 en 9070 door mekaar gebruikt..

@_Loki: Waar blijven die fotoooooooos!!!! :+
pi_103918785
Even geleden de deeghompen uit de koelkast gehaald voor straks. Helaas (nog) nauwelijks gerezen ;( ...

EDIT; mwa, ik heb het wel weer gezien; oven is sowieso aan het aftakelen en wordt niet echt warm meer dus ook niet lekker bruin, het deeg rijst niet of nauwelijks (laat staan 50%) en in de oven ook geen goede rand, en het vormen is k*twerk (nooit rond, vaak 50% kans op scheuren).

Dit was het resultaat van een van de 2 vanavond (in het echt iets bruiner en zag er ook iets beter uit dan deze foto):


Enige wat wél gelukt (érg lekker) is is de tomatensaus. Helaas heb ik die weken/maanden geleden gemaakt en weet ik niet meer wat ik d'r in gepleurd heb :')

[ Bericht 67% gewijzigd door Iemand91 op 03-11-2011 18:44:41 ]
  † In Memoriam † donderdag 3 november 2011 @ 19:59:00 #57
91830 MaximusTG
pi_103927023
Hmm, jammer zeg, gek dat je deeg niet gerezen is.
Zelf enig idee waarom niet?
Gist te oud?
pi_103927329
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2011 19:59 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, jammer zeg, gek dat je deeg niet gerezen is.
Zelf enig idee waarom niet?
Gist te oud?
Zou kunnen. Ik doe alles precies volgens je recept namelijk. Deze keer had ik de hoeveelheid ook goed (i.t.t. de vorige keer). In de koelkast was het eigenlijk niet gerezen.
Ik heb het vervolgens 2 dagen later (vandaag dus) uit de koelkast gehaald om het vervolgens een uur of 1,5-2 later te vormen.
Wat een crime is; snel superdun deeg maar andere plekken weer te dik deeg.
En het lukt me nooit om het ook maar enigszins rond te krijgen :')
  † In Memoriam † donderdag 3 november 2011 @ 20:10:39 #59
91830 MaximusTG
pi_103927747
En hoe kneed je het? Echt gek, krijg zelf altijd van dat mooie deeg..
pi_103928335
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2011 20:10 schreef MaximusTG het volgende:
En hoe kneed je het? Echt gek, krijg zelf altijd van dat mooie deeg..
Volgens je recept. Tijdens het mengen van bloem/water/gist/zout met een lepel, wat trouwens ook maar een minuut duurt voordat het gemengd is.
Na de eerste 20min. mengen met de mixer+deeghaken.
Na de tweede 20min. vorm ik het naar een soort van bal (dus niet kneden) en snij ik het in tweeën.
pi_103929286
Vanavond hier weer heerlijk gebakken :9 een heleboel verschillende met zn drietjes, oven heeft weer flink zn best gedaan :)
  † In Memoriam † vrijdag 4 november 2011 @ 11:36:08 #62
91830 MaximusTG
pi_103951740
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2011 20:19 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Volgens je recept. Tijdens het mengen van bloem/water/gist/zout met een lepel, wat trouwens ook maar een minuut duurt voordat het gemengd is.
Na de eerste 20min. mengen met de mixer+deeghaken.
Na de tweede 20min. vorm ik het naar een soort van bal (dus niet kneden) en snij ik het in tweeën.
Ja, in tweeën, en dan opbollen en in geoliede bakjes in de koelkast? Koelkast niet te koud? Stonden ze tegen de achterwand? Gist in direct contact met het zout geweest? Hoe warm/koud was het water?
  vrijdag 4 november 2011 @ 11:52:18 #63
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_103952204
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 17:56 schreef _Loki het volgende:

[..]

Ha, heb ik ook een keer gedaan, ze geloofde niet dat dat gewoon met water, meel en gist kon :D

Trouwens he, ik zie ineens dat jij hetzelfde soort aanrecht hebt als ik. Hoe kneed jij je deeg dan? Ik kan namelijk niet daarop kneden omdat dat niet 100% schoon te krijgen is door die bobbeltjes, en gebruik nu een onhandige placemet ;(
Heb je die mega grote onderlegger van de ikea al? daar kun je echt prima op kneden
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_103954642
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 11:36 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ja, in tweeën, en dan opbollen en in geoliede bakjes in de koelkast? Koelkast niet te koud? Stonden ze tegen de achterwand? Gist in direct contact met het zout geweest? Hoe warm/koud was het water?
Ja, in tweeën, enigszins een bal maken en in geoliede bakjes. Koelkast is iets van 6-7 graden. Niet tegen de achterwand. Zout zou zeker in contact geweest kunnen zijn met het gist (pleur de ingrediënten gewoon bij elkaar), gewoon (koud) water uit kraan.

Nu ik dit lees neem ik aan dat zout en gist niet met elkaar in contact moeten komen, het water lauw moet zijn?
  † In Memoriam † vrijdag 4 november 2011 @ 13:26:15 #65
91830 MaximusTG
pi_103954859
Nee, temperatuur water mag best koud zijn, maar gist mag idd niet tegen de zoutkristallen komen. Ik doe meestal bloem in een kom, dan de gist links en het zout rechts (of andersom natuurlijk :+). Dan meng ik de gist een beetje erdoor, dan het zout, en dan alles. En dan het water erbij.
pi_103954910
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 13:26 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, temperatuur water mag best koud zijn, maar gist mag idd niet tegen de zoutkristallen komen. Ik doe meestal bloem in een kom, dan de gist links en het zout rechts (of andersom natuurlijk :+). Dan meng ik de gist een beetje erdoor, dan het zout, en dan alles. En dan het water erbij.
Zal het (proberen) te onthouden. Maar voorlopig even geen pizza's maken meer. Met slecht rijzend deeg en een ramp met vormen nodigt niet echt uit om het nog een keer te doen.

Ik weet niet hoe ik erbij kwam, maar m'n verzonnen tomatensaus is écht lekker. Alleen al in juli gemaakt dus geen idee wat er door zit. :') ;(
Ontdooien boven een kopje met kokend water werkt goed trouwens. :Y
pi_103955419
Even een bevestiging van Maximus' recept: bij mij rees 't deeg uitstekend, heb gewoon het recept gevolgd, geen speciale ingrediënten gebruikt en ik heb zeker geen gouden vingers ;)
pi_103964406
Over zout/antichristgist, dat klopt. Als je het zout nu gewoon oplost in het water is dat probleem al weg. Simpeler kan het niet.
pi_103968860
Vandaag weer pizza gemaakt. :9 Ik heb alleen een vraag over de saus..die van mij proef ik bijna niet. Als je hem zo 'los' proeft is hij gewoon lekker maar zodra hij op de pizza zit proef je er bijna niets van weer. Het is niet zo dat de andere ingredienten op de pizza overheersen want ik gebruik alleen mozzarella en wat basilicum. Meer saus is misschien een optie maar dan wordt het al snel te nat..iemand een idee?
pi_103969445
Ik weet niet of de tip al eens gegeven is, maar alles waar deeg op/aan zit schoonmaken met koud water!
  vrijdag 4 november 2011 @ 22:15:58 #71
359472 rojoz
lerend klusser
pi_103977584
Hoi Yvesss die eerste pizza ziet er erg goed uit vind ik. hoop dat mij dat ook nog gaat lukken morgen. Mensen wat is beter deeg avand van te voren klaar maken of deeg voor zaterdagavond op zaterdagochtend maken (heb nog niets in huis dus kan nu ook niet meer).
Ik hoop dat het ook goed is als ik het morgnvroeg klaar maak en dan in de oelkast zet toch morgenavond.

quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 21:44 schreef Yvesss het volgende:
In jouw link Maximus, zie je dat er 2 temperaturen opgegeven worden voor de Bestron dld9016? 450 voor das altes Modell en 380 voor das neues. Ik weet niet welke ik heb, wel weet ik dat ik destijds 3 weken op het ding heb moeten wachten en een periode daarna het ding compleet niet leverbaar was. Zal met die EU-regelgeving te maken hebben die je pizza-oven eigenlijk degradeert tot een soort broodrooster. Tuning is dan een must, supertoll om te doen ook. Mijn bestron heeft ook een mindere periode gehad, dat kwam door een zware fik door teveel beleg. Vlammen sloegen eruit, heeft waarschijnlijk ook de thermostaat wat aangetast. Maar de bestron heeft zich gestabiliseerd, wordt weer wat heter nu. Nu zijn dit de gemiddelde resultaten en daar doe ik dan niet echt moeite voor. Over het algemeen best een lekker hapje.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Aldoende leert men😃
  † In Memoriam † vrijdag 4 november 2011 @ 23:21:29 #72
91830 MaximusTG
pi_103981321
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 13:46 schreef vriendelijkevriend het volgende:
Even een bevestiging van Maximus' recept: bij mij rees 't deeg uitstekend, heb gewoon het recept gevolgd, geen speciale ingrediënten gebruikt en ik heb zeker geen gouden vingers ;)
Heel vriendelijk van je ;)

@rojoz:

Nou ja, beter, je moet goed begrijpen welk effect zo'n koude rijs heeft. De activiteit van de gist komt op een laag pitje, waardoor bacteriën in het deeg smaak kunnen creëren. Als je het deeg sochtends maakt en in de koelkast zet gebeurt dat ook wel, maar minder natuurlijk. Ook moet je dan spelen met de hoeveelheid gist om een resultaat te krijgen dat evenveel gerezen is.
  zaterdag 5 november 2011 @ 14:33:04 #73
359472 rojoz
lerend klusser
pi_103996261
Hoi MaximusTG,

Ik heb gewoon (nou ja gewoon) het recept uit jouw PDF gebruikt. Ik zal als ik het klaar heb vanaaf eens een foto maken en die proberen te posten (ook van de eventuele oven en aanpassingen.

ik was gewoon vergeten om alle spullen te halen voor een pizza vandaar dat ik het vanmorgen heb gedaan.

Grt en bedankt
Aldoende leert men😃
  zaterdag 5 november 2011 @ 20:37:48 #74
359472 rojoz
lerend klusser
pi_104009123
Zo de pizza's watren heerlijk en ik ben erg tevreden. Ok toegegeven ze mochten wel wat donkerder maar goed is wens voor de volgende keer. hieronder paar fotos van de pizza's en dan ook van de oven.

MaximusTG bedankt voor het goede recept, dit doet wonderen. ikheballeen wat minder zout gebruikt omdat ik ander nog altijd 2 ltr water moet drinken en dat heb ik nu niet (75% van wat in jouw recept staat.







en dan mijn oventje zonder aanpassing nog. maar goed pizzas zien er niet echt slecht uit dus maar eens zo laten denk ik dan.





en dan ook nog een van de keuken na die tijd :+

Aldoende leert men😃
pi_104094668
Wat is dat toch met dat MaximusTG recept? Ik wil er nu het fijne van weten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')